Dodaj do ulubionych

Minister azylant?

12.01.26, 09:49
Trudno mi bylo uwierzyc, ze byly minister sprawiedliwosc Polski, Ziobro, wystapil o azyl na Wegrzech i go dostal. Nie wiem czy byl winny i czego byl winny, ale wystepowanie o azyl przez bylego ministra daje kiepskie swiadectwo demokracji w Polsce...

PF
Obserwuj wątek
    • mateusz572 Re: Minister azylant? 12.01.26, 10:03
      polski_francuz napisał:

> Trudno mi bylo uwierzyc, ze byly minister sprawiedliwosc Polski, Ziobro, wystapil o azyl na Wegrzech i
      > go dostal.
      Nie wiem czy byl winny i czego byl winny, ale wystepowanie o a
      > zyl przez bylego ministra daje kiepskie swiadectwo demokracji w Polsce...
      >
      > PF

A co ma do tego demokracja w Polsce? Może jaśniej o co ci biega?

Raczej jestem zbulwersowany tym jakie kraje mamy w UE, patrz Węgry, i co w takim razie z tą Unią?
      Wracając do ministra to minister zdefraudował kasę z Funduszu Sprawiedliwości i zwiał przed Temidą.
      Natmiast z demokracją w Polsce nie jest złe, a mogło tak być gdyby pisuary porządziły jeszcze cztery lata.
      • polski_francuz Jednoczenie Europy? 12.01.26, 10:19
        mateusz572 napisał:

" A co ma do tego demokracja w Polsce? Może jaśniej o co ci biega? Raczej jestem zbulwersowany tym jakie kraje mamy w UE, patrz Węgry, i co w takim razie z tą Unią?..."

Sprecyzuje zatem, ze minister rzadu demokratycznego kraju ufa (a przynajmniej powinien ufac) systemowi sprawiedliwosci, ktoremu sluzyl. Takze decyzja rzadu wegierskiego dziwi. Czy EU staje sie jednym organizmem panstwowym? Niezbyt na to wyglada.

PF
        • mateusz572 Re: Jednoczenie Europy? 12.01.26, 10:36
          polski_francuz napisał:

> mateusz572 napisał:

>
          > Sprecyzuje zatem, ze minister rzadu demokratycznego kraju ufa (a przynajmniej p
          > owinien ufac) systemowi sprawiedliwosci, ktoremu sluzyl. Takze decyzja rzadu we
          > gierskiego dziwi. Czy EU staje sie jednym organizmem panstwowym? Niezbyt na to
          > wyglada.
          >
          > PF

Już abstrahując od tego, że sam stworzył taki system to chciałbym się ciebie zapytać jak ma przesłuchać go prokurator jak on wiecznie ucieka?
          Przecież najpierw trzeba mu przedstawić zarzuty prokuratorskie, a faceta nie ma.
          On się boi po prostu, że go mogą przymknąć po przedstawieniu zarzutów aby nie mataczył.
          To on właśnie stworzył przez te osiem lat taki system, że zapanowała moda na areszty wydobywcze.
          Tak właśnie przesiedział w Polsce człowiek, który miał potężną firmę giełdową, a Ziobro go zamknął na 16 miesięcy nic mu nie udowadniając a firma w tym czasie padła i teraz cienko przędzie na giełdzie choć powoli odrabia ogromne straty, które poniosła.
          Wracając do Ziobry to pewnie nie przymknęliby go bo po co? Co miał na mataczyć to już na mataczył.
          • perla.roztocza Re: Jednoczenie Europy? 13.01.26, 09:30
            mateusz572 napisał:

> Przecież najpierw trzeba mu przedstawić zarzuty prokuratorskie, a faceta nie ma.
            > On się boi po prostu, że go mogą przymknąć po przedstawieniu zarzutów aby nie m
            > ataczył.

toż to tak samo jak zausznik Tuska, niejaki Giertych zwany Koniem właśnie.
            • mateusz572 Re: Jednoczenie Europy? 13.01.26, 09:42
              perla.roztocza napisał(a):

> toż to tak samo jak zausznik Tuska, niejaki Giertych zwany Koniem właśnie.

Poczytaj sobie perełko i pomyśl:
              Adwokat Roman Giertych był dla władzy PiS jednym z wrogów numer 1. Bo nie bał się krytykować PiS, Ziobry i Kaczyńskiego. Adwokat był też pełnomocnikiem najważniejszych polityków ówczesnej opozycji z PO, w tym rodziny Donalda Tuska. Więc był blisko tego, co robiła opozycja.

Dlatego, by go dopaść, rzucono przeciwko niemu prokuraturę oraz użyto narzędzia totalnej inwigilacji Pegasusa. Giertycha inwigilowano w drugiej połowie 2019 roku, czyli w gorącym okresie kampanii wyborczej przed wyborami do parlamentu.

Do ścigania Giertycha jako pretekstu użyto sprawy gospodarczej związanej z wybudowaniem infrastruktury w Miasteczku Wilanów w Warszawie. Giertych reprezentował wtedy spółki deweloperskie związane z Ryszardem Krauze, którego PiS ścigał – nieskutecznie – już za swojego I rządu w latach 2005-2006.

A jak już tu pomyślisz to pomyśl co się stanie jak nie rozliczymy pisuarowych złodziei?
              To będzie przyzwolenie na okradanie Skarbu Państwa czyli hulaj dusza piekła nie ma.
              Wtedy Polska znajdzie się na prostej drodze do systemy moskiewskiego.
              • perla.roztocza Re: Jednoczenie Europy? 13.01.26, 10:01
                mateusz572 napisał:

> A jak już tu pomyślisz to pomyśl co się stanie jak nie rozliczymy pisuarowych z
                > łodziei?

ceny prądu znów wzrosną?

> To będzie przyzwolenie na okradanie Skarbu Państwa czyli hulaj dusza piekła nie
                > ma.

nie masz racji, hulaj dusza piekła nie ma trwa.
                W mojej OSP nadal stoi wóz strażacki zakupiony przez ziobrystów.
                Jako taki jest dowodem przestępstwa (okradanie Skarbu Państwa) i dawno już powinien być zajęty przez prokuraturę.
                A chłopaki nadal bezkarnie jeżdżą nim na akcje.
                Toż to skandal aby w mojej gminie był wóz pochodzący z kradzieży i nikt nic z tym nie robi właśnie.
                • mateusz572 Re: Jednoczenie Europy? 13.01.26, 10:24
                  Ha żeby to był tylko wóz strażacki. Uszłoby w tłoku.
                  • perla.roztocza Re: Jednoczenie Europy? 13.01.26, 10:56
                    mateusz572 napisał:

> Ha żeby to był tylko wóz strażacki. Uszłoby w tłoku.

a co jeszcze?
                    Garki dla kół gospodyń wiejskich właśnie?
                    • mateusz572 Re: Jednoczenie Europy? 13.01.26, 11:23
                      Powodzenia w gotowaniu.
                      Poza tym jak Ziobro czuje sie niewinnym niech broni sie przed sądem, a nie ucieka pod skrzydełka Orbana.
                      • perla.roztocza Re: Jednoczenie Europy? 13.01.26, 11:38
                        mateusz572 napisał:

> Poza tym jak Ziobro czuje sie niewinnym niech broni sie przed sądem, a nie ucie
                        > ka pod skrzydełka Orbana.

niech się broni, co mi tam.
                        Zdaje się on nie ma zarzutu aby przytulił jakąś kasę.
                        Natomiast wy tuskowcy macie obsesję aresztowań i tym się karmicie w swoim fanatyzmie.
                        No i byście tylko rozliczali.
                        I rozliczacie, mamy po 2 latach dwóch skazanych senatorów. Obaj z KO.
                        Ale moim problemem nie jest azyl Ziobry lecz coraz większe obciążenia dla mojej małej firmy.
                        Oraz ciągle zmieniające się prawo gospodarcze.
                        Ty jako emeryt żyjesz z nudów aresztowaniem Ziobry, ja zaś tym co mi jeszcze utrudnią w prowadzeniu działalności gospodarczej właśnie.
                        • mateusz572 Re: Jednoczenie Europy? 13.01.26, 11:49

> Ty jako emeryt żyjesz z nudów aresztowaniem Ziobry, ja zaś tym co mi jeszcze ut
                          > rudnią w prowadzeniu działalności gospodarczej właśnie.

Jak najbardziej jestem emeryt bo swoje dla Polski odpracowałem i kraj ten na dobrą drogę wyprowadziłem wraz z innymi Polakami.
                          Co nie znaczy, że nie jestem aktywny zawodowo bo jestem.
                          Jednakże sprawy polityczne powoli odpuszczam, choć wciąż przestrzegam, że pewnych spraw nie można puścić płazem.
                          Ale róbta sobie co chceta wy młodsi.
                          Jak sobie pościelecie tak się wyśpicie.
                          • perla.roztocza Re: Jednoczenie Europy? 13.01.26, 11:59
                            mateusz572 napisał:

> Co nie znaczy, że nie jestem aktywny zawodowo bo jestem.

zaczynam nabierać do ciebie szacunku.
                            Uważam, że emerytury powinny zostać zlikwidowane bo one niszczą rodzinę.
                            Ja mam sześć córek i to one maja być moją emerytura właśnie.
                            • boomerang Re: Jednoczenie Europy? 16.01.26, 13:06
                              >Ja mam sześć córek i to one maja być moją emerytura właśnie.

6 córek to jest coś, co innego 6 kucharek
          • privus Re: Jednoczenie Europy? 15.01.26, 22:23
            mateusz572 napisał:

> Już abstrahując od tego, że sam stworzył taki system to chciałbym się ciebie za
            > pytać jak ma przesłuchać go prokurator jak on wiecznie ucieka?

I dobrze wie, dla czego ucieka. Tworząc sądy i prokuraturą pod własnym nadzorem politycznym, był przekonany, że nikt go nie będzie w stanie rozliczyć za naruszenia prawa czy defraudację państwowych funduszy. Przyczyna tkwi w postępowaniu Kaczyńskiego, który przygarniał do swej kamaryli wszystkich kogo się tylko dało, by tylko utrzymać się na wymarzonym świeczniku. Żadne koszty realizacji własnych ambicji nie miały tu znaczenia. Naciął się nie tylko na Ziobrę, chociaż ich mariaż trwał rzeczywiście długo.
        • mateusz572 Re: Jednoczenie Europy? 12.01.26, 11:15
          Poza tym ma jeszcze bardziej bulwersujące i kryminogenne zarzuty na swoim koncie.
        • j-k Takie Jednoczenie Europy? - oby nie. 12.01.26, 17:41
          polski_francuz napisał:

Czy EU staje sie jednym organizmem panstwowym? Niezbyt na to wyglada.

- oby nie.
          • polski_francuz Wyboista droga 12.01.26, 18:44
            j-k napisał:

" - oby nie."

Rozsadek mowi, ze trzebaby sie jakos sprzymierzac z sasiadami, by wazyc w swiecie przyszlosci. Ale droga do tych przymierzy jest wyboista...

PF
            • monalisa2016 Re: Wyboista droga 12.01.26, 18:55
              polski_francuz napisał:

> j-k napisał:
              >
              >
              > " - oby nie."
              >

>
              > Rozsadek mowi, ze trzebaby sie jakos sprzymierzac z sasiadami, by wazyc w swiec
              > ie przyszlosci. Ale droga do tych przymierzy jest wyboista...
              >
              > PF

Zalozeniem byla pokojowa instytucja, nawet przyznali sobie pokojowa nagrode nobla, miala byc z tej instytucji przeciwaga do Stanow, a co z tej instytucji zrobiono? Ma ona prawo jeszcze istnienia?
              • polski_francuz Doza altruizmu 13.01.26, 09:13
                monalisa2016 napisał(a):

" Zalozeniem byla pokojowa instytucja, nawet przyznali sobie pokojowa nagrode nobla, miala byc z tej instytucji przeciwaga do Stanow, a co z tej instytucji zrobiono? Ma ona prawo jeszcze istnienia?"

celem EU jest i bylo zdolnosc by dac w morde ruskim mordercom masowym jak rusza na nas. Wymaga to wspolnego myslenia (i dzialania) o obronie i o armii. I tego wspolnego myslenie braknie. Moze europejskie oddzialy na Ukrainie pomoga w tym wspolnym mysleniu. Pewna doza altruizmu jest niezbedna. Cieszy zblizenie polsko-niemieckie. Wlasnie tedy droga!

PF
                • perla.roztocza Re: Doza altruizmu 13.01.26, 09:34
                  polski_francuz napisał:

> Moze europejskie oddzialy na Ukrainie pomoga w tym
                  > wspolnym mysleniu.

ponieważ mam do ukraińskiej granicy kilka rzutów kamieniem to chętnie popatrzę na dzielnych Francuzów jadących na Ukrainę.
                  Gotów nawet jestem pomachać im chusteczką właśnie.
                • monalisa2016 Re: Doza altruizmu 13.01.26, 13:22
                  polski_francuz napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
                  >
                  > " Zalozeniem byla pokojowa instytucja, nawet przyznali sobie pokojowa nagrod
                  > e nobla, miala byc z tej instytucji przeciwaga do Stanow, a co z tej instytucji
                  > zrobiono? Ma ona prawo jeszcze istnienia?"

>
                  > celem EU jest i bylo zdolnosc by dac w morde ruskim mordercom masowym jak rusza
                  > na nas. Wymaga to wspolnego myslenia (i dzialania) o obronie i o armii. I tego
                  > wspolnego myslenie braknie. Moze europejskie oddzialy na Ukrainie pomoga w tym
                  > wspolnym mysleniu. Pewna doza altruizmu jest niezbedna. Cieszy zblizenie polsk
                  > o-niemieckie. Wlasnie tedy droga!
                  >
                  > PF

Piszesz nowa historie Europy wedlug twoich nienawistnych fobi?
                  • polski_francuz Polska wizja 13.01.26, 14:45
                    monalisa2016 napisał(a):

" Piszesz nowa historie Europy wedlug twoich nienawistnych fobii?"

Europy zaczyna wazyc. Przypomnij mi jakie panstwo i dla jakich motywow zaczelo wojne na Ukrainie?

PF
      • perla.roztocza Re: Minister azylant? 13.01.26, 09:28
        mateusz572 napisał:

> Wracając do ministra to minister zdefraudował kasę z Funduszu Sprawiedliwości

czyli już wydałeś wyrok.
        Sądem jesteś? A nie... tyko tuskowym krzykaczem właśnie.
        • mateusz572 Re: Minister azylant? 13.01.26, 09:48

> mateusz572 napisał:
          >
          > > Wracając do ministra to minister zdefraudował kasę z Funduszu Sprawiedliw
          > ości
          >
          > czyli już wydałeś wyrok.
          > Sądem jesteś? A nie... tyko tuskowym krzykaczem właśnie.

Odnoszę się do zarzutów prokuratorskich, które przytaczałem w jednym z innych wątków.
          Jednak prokurator nie ma jak mu przedstawić zarzutów bo miękiszon spylił do przyjaciela Putina Orbana.
          Przecież zarzuty prokuratorskie są ogólnie znane a ty dalej jakbyś się urwał z choinki.
          Wyrok wyda sąd. Ja tylko wiem, że te zarzuty są bardzo poważne.
          Niech się Ziobro broni w sądzie.
          • perla.roztocza Re: Minister azylant? 13.01.26, 10:05
            mateusz572 napisał:

> Odnoszę się do zarzutów prokuratorskich, które przytaczałem w jednym z innych w
            > ątków.

aha, a ja myślałem, że przeczytałeś akta sprawy i zapoznałeś się z dowodami.
            A ty tylko coś przeczytałeś na jakimś wątku
            No cóż, jakby to powiedzieć... chyba odpuszczę z litości właśnie.
            • mateusz572 Re: Minister azylant? 13.01.26, 10:23

> mateusz572 napisał:
              >
              > > Odnoszę się do zarzutów prokuratorskich, które przytaczałem w jednym z in
              > nych w
              > > ątków.
              >
              > aha, a ja myślałem, że przeczytałeś akta sprawy i zapoznałeś się z dowodami.
              > A ty tylko coś przeczytałeś na jakimś wątku
              > No cóż, jakby to powiedzieć... chyba odpuszczę z litości właśnie.

Nie pajacuj tak jak Ziobro.
              Ustalony w świetle dowodów stan faktyczny stanowi podstawę do przyjęcia, że Zbigniew Ziobro swoim zachowaniem miał wyczerpać znamiona czynów zabronionych polegających na:
              • perla.roztocza Re: Minister azylant? 13.01.26, 10:55
                mateusz572 napisał:

> Nie pajacuj tak jak Ziobro.
                > Ustalony w świetle do
                > wodów stan faktyczny stanowi podstawę do przyjęcia, że Zbigniew Ziobro swoim za
                > chowaniem miał wyczerpać znamiona czynów zabronionych polegających na:

1. Wniosek o uchylenie immunitetu to nie jest orzeczenie o winie.
                2. W świetle orzeczenia krakowskiego sądu obecna prokuratura krajowa jest nielegalna właśnie.
                • mateusz572 Re: Minister azylant? 13.01.26, 11:16

> 1. Wniosek o uchylenie immunitetu to nie jest orzeczenie o winie.
                  > 2. W świetle orzeczenia krakowskiego sądu obecna prokuratura krajowa jest niele
                  > galna właśnie.

1. Są tam konkretne zarzuty prokuratorskie.
                  2. W świetle orzeczenia Sądu Najwyzszego jest legalna.
                  • perla.roztocza Re: Minister azylant? 13.01.26, 11:27
                    mateusz572 napisał:

> 1. Są tam konkretne zarzuty prokuratorskie.

zarzuty nie oznaczają winy, a ty już wydałeś wyrok pisząc, że zdefraudował.
                    Słowem, nie masz pojęcia o praworządności jak na tuskowego podnóżka przystało właśnie.
                    • mateusz572 Re: Minister azylant? 13.01.26, 11:44

>
                      > zarzuty nie oznaczają winy, a ty już wydałeś wyrok pisząc, że zdefraudował.
                      > Słowem, nie masz pojęcia o praworządności jak na tuskowego podnóżka przystało w
                      > łaśnie.

Przeczytaj dokładnie watek jeśli masz kłopoty ze zrozumieniem co jest niestety przypadłością tych czasów bo niektórzy szkół nie kończyli i zatrzymali się w pół drogi z edukacją o czym nas perełko informowałeś radośnie właśnie.. Tam wyraźnie piszę o przedstawieniu zarzutów prokuratorskich jednakże do tej czynności potrzebny jest delikwent do którego odnoszą się zarzuty.
                      Delikwent niestety stchórzył i zwiał pod skrzydełka Orbana choć zwalczał przecież miękiszonów właśnie.
                      • perla.roztocza Re: Minister azylant? 13.01.26, 11:54
                        mateusz572 napisał:

> Przeczytaj dokładnie watek jeśli masz kłopoty ze zrozumieniem co jest niestety
                        > przypadłością tych czasów bo niektórzy szkół nie kończyli i zatrzymali się w pó
                        > ł drogi z edukacją o czym nas perełko informowałeś radośnie właśnie.

to, że mnie wyrzucono z liceum pod koniec 3 klasy, a już miałem 18 lat i nie podlegałem pod obowiązek szkolny, uratowało mnie przed robotą na etat.
                        A to by oznaczało stałe godziny pracy, codzienne wczesne wstawanie...
                        A tak sam sobie jestem prezesem, dyrektorem, kierownikiem.

> Delikwent niestety stchórzył i zwiał pod skrzydełka Orbana

no zwiał, i teraz możesz tylko zgrzytać zębami za złości właśnie.
    • boomerang Re: Minister azylant? 12.01.26, 10:55
      Całymi latami zmagał się z nagonką na siebie i na żonę, którą wyśmiewano że ma nudne cycki. Wreszcie chłopina nie wytrzymał.
    • monalisa2016 Re: Minister azylant? 12.01.26, 11:46
      No przeciez nie byla to pierwsza wysokopostawiona osoba ktora poprosila o azyl poza granicami polski, sadze ze nie ostatnia.
      • boavista4 Re: Ten Ziobro mnie bulwersuje! 12.01.26, 19:19
        Dlaczego nie poprosił o azyl na Ukrainie, albo w Izraelu! Poprosił o azyl u złowrogiego Orbana! Za to nalezy sie mu nagana, Polska nie jest zasrana !

Prezydent Donald Trump nakazał aresztowanie prezydenta Wenezueli Nicolása Maduro, obalając brutalny reżim totalitarny. Ale on dopiero zaczyna.

Po konsultacjach z ekspertami z FBI, CIA, NSA i DMV, sporządzono następującą listę osób, które Trump planuje aresztować następnie:

Tim Walz: Właśnie wypowiedział wojnę rządowi federalnemu, co jest więcej niż Maduro kiedykolwiek zrobił.

Kathleen Kennedy: Nadszedł czas, by jej opresyjne rządy nad Lucasfilmem się skończyły.

Travis Kelce: To może być jedyny sposób, by uratować go przed Taylor Swift.

Ariana Grande: Przynajmniej jako więzień będzie zmuszona do jedzenia.

Hamburglar: Trump ma dość utraty swoich Big Maców na rzecz tego potępia.

Elon Musk: Za to, że jeszcze nie dali nam robotów, które robią nasze pranie.

Donald Trump: Jest najbardziej popularny, gdy jest celem Departamentu Sprawiedliwości, więc czemu nie kontynuować tego działania?

Trump zamierza oczyścić cały świat tymi aresztowaniami. Kogo jeszcze powinien celować? Podzielcie się swoimi pomysłami w komentarzach.

babylonbee.com/news/with-maduro-in-custody-here-are-7-other-people-trump-should-arrest-immediately

• pijatyka A TISZA: Skończymy z azylami dla przestępców! 13.01.26, 13:32
      .
      ;->

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka