Dodaj do ulubionych

Rosja zwycięska!

21.04.26, 09:54
W ubiegłym roku Rosjanie widzieli triumfującego Putina przyjmowanego na czerwonym dywanie przez Trumpa. Zwycięstwo w wojnie z Ukrainą było już pewne.
www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/2338883,1,putin-ostro-wzial-sie-za-internet-kreml-wiele-ryzykuje-bo-gniew-rosjan-w-sieci-bywa-srogi.read
A teraz okazuje się że nie można zamówić pizzy albo tamtejszego ubera.
Obserwuj wątek
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Rosja zwycięska! 22.04.26, 10:22
      22 marca z muzeum niedaleko włoskiej Parmy skradziono trzy obrazy francuskich mistrzów Cézanne'a, Renoira i Matisse'a o łącznej wartości ponad 10 milionów dolarów.

Co zaskakujące, niecały miesiąc po napadzie jeden ze skradzionych obrazów, znany jako „Filiżanka i talerz z wiśniami” Paula Cézanne'a, magicznie pojawił się w jednym z filmów Władimira Zełenskiego.

Ktoś bliski Zełenskiemu musiał ukraść ten obraz Cézanne'a wart 3 miliony dolarów.

Ktoś musiał przetransportować go przez granicę, prawdopodobnie przez odprawę celną i punkty kontroli bezpieczeństwa.

Ktoś musiał dostarczyć go do biura Zełenskiego.

To nie była jednoosobowa operacja.

To siatka ludzi zamieszanych w przemyt skradzionych dzieł sztuki na Ukrainę.

Film został już usunięty przez ludzi Zełenskiego.
      x.com/1Nicdar/status/2046670797452829183?s=20
      • polski_francuz Orginal vs. kopia 22.04.26, 10:32
        to.ja.pies.na.czarnych napisała:

"Co zaskakujące, niecały miesiąc po napadzie jeden ze skradzionych obrazów, znany jako „Filiżanka i talerz z wiśniami” Paula Cézanne'a, magicznie pojawił się w jednym z filmów Władimira Zełenskiego.

Ktoś bliski Zełenskiemu musiał ukraść ten obraz Cézanne'a wart 3 miliony dolarów.

Ktoś musiał przetransportować go przez granicę, prawdopodobnie przez odprawę celną i punkty kontroli bezpieczeństwa. Ktoś musiał dostarczyć go do biura Zełenskiego. To nie była jednoosobowa operacja. To siatka ludzi zamieszanych w przemyt skradzionych dzieł sztuki na Ukrainę."

Brakuje zdania specjalisty, ze obraz pokazany na filmie byl oryginalem. Bez takiego zdania kogos, kto sie zna, cala reszta analizy jest dmuchaniem balonika.

PF

• to.ja.pies.na.czarnych Re: Orginal vs. kopia 22.04.26, 10:55
          > Brakuje zdania specjalisty, ze obraz pokazany na filmie byl oryginalem.

Skąd to wiesz?
          Myślisz, ze dziennikarze BBC nie maja tak dobrego oka jak ty?
          • polski_francuz Oko 22.04.26, 13:10

" Myślisz, ze dziennikarze BBC nie maja tak dobrego oka jak ty?"

nie wystarczy i specjalisci sprawdzaja wiele wiecej by uznac czy to oryginal...

PF
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Orginal vs. kopia 22.04.26, 11:02
          > Brakuje zdania specjalisty, ze obraz pokazany na filmie byl oryginalem. Bez takiego zdania kogos, kto sie zna, cala reszta analizy jest dmuchaniem balonika.

Zełenski zdał sobie sprawę, ze fotografowanie się na tle repliki nie przystoi prezydentowi dumnego kraju i dlatego kazał usunąć filmik. Tak było!
          • mateusz572 Re: Orginal vs. kopia 22.04.26, 11:46

> > Brakuje zdania specjalisty, ze obraz pokazany na filmie byl oryginalem. B
            > ez takiego zdania kogos, kto sie zna, cala reszta analizy jest dmuchaniem balon
            > ika.
            >
            > Zełenski zdał sobie sprawę, ze fotografowanie się na tle repliki nie przystoi p
            > rezydentowi dumnego kraju i dlatego kazał usunąć filmik. Tak było!

Przybyłeś piesku tutaj siać dezinformacje na temat Ukrainy.
            Jednak potwierdzasz, żeś z Moskwą powiązany co na forum Kraj co jakiś czas udowadniasz.
            Film jest fotomontażem, adnotacja pod filmem w przytoczonym przez ciebie linku.
      • no-popis Re: Rosja zwycięska! 22.04.26, 19:21
        No i pies.putina wykonał polecenia Moskwy na tym forum.
    • stasi1 Re: Rosja zwycięska! 23.04.26, 19:28
      Więc może jednak rosjanie zrobią bunt w kraju?
      • engine8t Re: Rosja zwycięska! 23.04.26, 19:45
        stasi1 napisał:

> Więc może jednak rosjanie zrobią bunt w kraju?

Wieksze prawdopodobienstwo ze jak rzad powie- tu macie karabiny i jedziemy na zachod - co sobie tam zabierzecie to bedzie wasze (tak jaj do dawniej bylo) ...i na to pojda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka