monalisa2016
12.07.26, 17:37
Wczoraj sie dlugo zastanawialam zalozyc, niezalozyc watek na ten temat widzac goraca dyskusje na temat strasznie pomordowanych ofiar wolynskich, o co mi obecnie chodzi? Czyjej blednej poltyki byly te ofiary mowiac szczerze na Kresach (Wolyn byl czescia ich) w tamtych czasach? Co bylo powodem powstania zbrodniczego UPA ktore po dzisiejszy dzien jeszcze istnieje? Wczoraj polski dyplomata Piotr Łukasiewicz zakroil gdzies tam na ukrainskim na wiecu ten temat, z jaka riposta Polakow sie spotkal? Straszne (!!!) ze Polacy tak reaguja co pokazuje jak wielki jest analfabetyzm historyczny w Polsce. Tu przyklady:
www.facebook.com/mwosPL/posts/obrzydliwe-kierownik-ambasady-rp-na-ukrainie-piotr-%C5%82ukasiewicz-podczas-obchod%C3%B3w-/1595882368777637/
dorzeczy.pl/opinie/913603/lukasiewicz-nie-moge-nie-wspomniec-o-ukrainskich-ofiarach.html
dorzeczy.pl/kraj/913867/w-tvp-o-upa-zakowski-zaczal-mowic-o-jedwabnem-i-kolonizacji-ukrainy.html
Wystarczylo wrzucic na wyszukiwarke chocby Google haslo: "Józef Piłsudski Wołyn / Kresy osadnictwo wojskowe i cywilne" i wiedzaloby sie nieco wiecej, ale co intelektualne lenistwo robi z czlowieka?
A teraz husia na mnie, wylewajcie wiadrami pomyje za to ze poruszylam ten temat, mam szerokie plecy wszystko spadnie z mnie w ... jest mi to schnuppe!