Dodaj do ulubionych

Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opozycję

• shawman "Trybuna" bez Ludu... 25.11.04, 21:59
      Wydaje mi się, że tym razem "Trybuna" trafiła kulą w płot... Polacy mają różne
      wady, ale za to głęboko zakorzenione poczucie wolności - i uważam, że moi
      rodacy prawidłowo oceniają to, co się dzieje na Ukrainie. Oczywiście, zawsze
      istniała w naszym kraju pewna grupa rusofilów, którzy są skłonni "łyknąć" każde
      zapewnienie Putina... Jeżeli to do nich adresuje swój artykuł "T", to i nic
      nowego, bo jej czytelnicy zawsze się z tej grupy wywodzili. Jednak nowych
      sympatyków "T" raczej w ten sposób nie zdobędzie.
    • Gość: katarzyna TRYBUNA W PORZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:00
      jako jedyna nie wypisuje histerycznych bzdur w obronie faceta popieranego m in
      przez banderowców. Ciekawe, że obrońcy Trybuny na tym forum robią wrażenie o
      wiele kulturalniejszych od przeciwników stojących na poziomie budki z piwem.
      Bardzo mnie rozśmieszyło, że zarzut "potwornie chamskiego języka" spotkał
      osobe, która spytała.... czy można mieć inne zdanie niż wyborcza! No bo fakt -
      nie można. Zaraz "kulturalni antykomuniści" powiedzą o podcieraniu trybuną
      swoich tyłków (brrr!) lub innych wyrafinowanych rzeczach, jakie zrobiliby tym,
      którzy ośmielają się od nich różnić. Powiem wam wszystkim szczerze - pierwszy
      lepszy komuch, nawet z gatunku tych, co się nawrócili na Balcerowicza
      (błeeee...)więcej wie o demokracji, niż marząca o krwawej dyktaturze prawicowa
      hołota.
      • Gość: apokalipsa Re: TRYBUNA W PORZO IP: *.sasiedzi.pl 25.11.04, 22:16
        Dla zobrazowania skali hipokryzji - do walki o demokrację zachęca tłum
        wielbiciel Pinocheta. Może być bardziej śmiesznie? Pewnie tak
        • shawman Re: TRYBUNA W PORZO 26.11.04, 17:20
          Apokalipso, Kamiński to nie jedyna osoba zachęcająca do walki o demokrację. Też
          uważam go za hipokrytę. Nie oceniaj jednak nas wszystkich jednakowo.
      • Gość: lou_to TRYBUNA W CO?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:37
        " marząca o krwawej dyktaturze prawicowa hołota"

to jest, Kasiu, twoim zdaniem kulturalny język? Winszuję
      • shawman Re: TRYBUNA W PORZO 26.11.04, 17:18
        Tak, zwłaszcza niesłychanie kulturalny jest niejaki "che guevara", który nazwał
        zwolenników Juszczenki motłochem i warchołami. Zresztą nie wiem, czy lepsze
        jest nazywanie ich "banderowcami".
        Uwierz mi, gdybyś miała do czynienia z tymi ludźmi, którzy właśnie teraz walczą
        o prawdę na Ukrainie, nie plotłabyś bzdur, które nam zarzucasz i pierwsza
        wyśmiałabyś pana Barańskiego oraz "Trybunę".
    • Gość: steńczyk Re: Barański prawdę pisze! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 22:31
      Popieram go w całej rozciągłości, nawet w tym co pisał między wierszami.
      • Gość: Kmicic Milewicz kończ już swoje wypociny ,wstydu oszczdz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:55
        Kudy ci do Baranskiego,Urbana,KTT, itd.
    • Gość: Witja Dziwny zbieg okolicznosci IP: *.anon-online.org 25.11.04, 23:04
      akurat pierwsi, ktorzy nie uznali wyborow na Ukrainie to starzy wprowadzacze demokracji w Iraku: usa, anglia, holenderski przedstawiciel ue, koalicja okupantow i nowa strefa okupacyjna na ukrainie.
      • Gość: lou_to nieznajmość faktów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:30
        stary, od kiedy to ue wprowadza demokrację w iraku???? pozdrow ode mnie swojego
        psychiatrę
        • Gość: Trybun ludowy Re: WCZORAJ BYLEM NA WYCHODKU I ZABRAKLO IP: *.dialup.zonnet.nl 25.11.04, 23:34
          mi gazeciny...az szkoda...ale od dzisiaj to trybuna zadka nawet nie podetre.
          • Gość: SABAŁA GDZIE TEN WARIAT TOMSON SIĘ ZAWIERUSZYŁ? IP: *.cg.shawcable.net 26.11.04, 00:04
            • Gość: lou_to Re: GDZIE TEN WARIAT TOMSON SIĘ ZAWIERUSZYŁ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 00:08
              może nadaje pod inną ksywą. albo dotarło do niego jakie banialuki wypisuje i w
              rozpaczy popełnił samobójstwo rzucając się z dachu łubianki.
          • kropekuk A GDZIE G.O.W.N.O MA TYLEK? Ty przeciez niczego 26.11.04, 00:40
            nie musisz wycierac, to wlasnie CIEBIE papierem toaletowym wycieraja...
        • Gość: Mrowka Re: nieznajmość faktów IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.04, 23:42
          stary, ty sie naucz po polsku czytac, tam nie pisze UE, a holenderski
          przedstawiciel UE
          • Gość: lou_to Re: nieznajmość faktów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:44
            a, dziękuję, czyli to holenderski przedstawiciel ue wprowadza demokrację w
            iraku. ty się stary/stara naucz czytać ze zrozumieniem.
    • ignorant11 Trybuna tuba azjatyckiej dziczy Janukowycza/nt 25.11.04, 23:37

• olo53 Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo 26.11.04, 00:26
      Brawo Milewicz! Ale nie komentuj wiecej Baranskiego bo spod wilgotnych kamieni
      wycodzi robactwo.
    • Gość: lou_to nerwy ci puszczają, czekisto :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 00:46
      w każdym razie ja tej wymiany zdań sprowadzonej przez ciebie do poziomu szamba
      nie zamierzam kontynuować.
      • Gość: lou_to to do kropekuka, sorki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 00:47
    • synziemi Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo 26.11.04, 00:51
      Czego sie spodziewac po bylym organie bezpieki i okupacji sowieckiej w naszym
      kraju?
    • Gość: vlad palownik brański jest większym idoitą od straka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 00:59
      ale strąk przewyższa go w buraku i debiliżmie i nie leje w spodnie.
    • Gość: silesius Zdravstvuj tovorisch Baranski (znachit: durak) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.11.04, 01:02
      Ja nie znal, chto trybuna i pzpr jescho suschestvujut! Molodcy! W dwie nedieli
      dengi (1 mln baksow) wam proviezu. eto uza gorbachov kwasniewskiemu i millerowi
      dawal. ja wam toze dam.

Nu, dawaj mordu baranski,

towj drug - Putin
    • Gość: xx Ukraina chce zmiany, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 02:59
      kłopot w tym, że co co burzyli mur berliński, itp. chyba nie są dzisiaj tacy
      szczęśliwi!
      Żeby było bez niedomówień, ja ich popieram! Ale czy oni wiedzą co czynią?
    • Gość: marcopolo Brawo Trybuna! IP: 200.232.138.* 26.11.04, 03:09
      nie ze popieram Janukowycza, ale taka bezczelna propaganda GW juz
      powodowala wymioty
      • Gość: marcopolo Re: Brawo Trybuna! IP: 200.232.138.* 26.11.04, 03:13
        wszedlem na strone,...o.k. rzeczy polskie nie jak w GW
        wszystko amerykanskie.
        Radze sprobowac, niestety sa slabi technicznie ale to
        kwestia nacisku klientow jak by.

Koniec z ta propagadnda CIA!
      • shawman Re: Brawo Trybuna! 26.11.04, 17:21
        A propaganda Trybuny to już nie...?
    • Gość: kwidam Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.iwacom.pl / *.iwacom.pl 26.11.04, 07:14
      "Gazeta" jest irytująca, kiedy komentuje takie teksty. Po co je
      upowszechniać. "Trybuna" jest organem proradzieckim i niech w ramach wolności
      słowa takim pozostanie.
    • Gość: Lula Pan Barański ma rację. IP: *.ip.lub.korbank.pl 26.11.04, 07:31
      Polskie katoprawicowe oszołomstwo podsyca nastroje nacjonalistyczne na Ukrainie
      stając po stronie jakiegoś Juszczenki. A kto to jestten człowiek, co sobą
      reprezentuje.Wystarczy mu się dokładnie przyjrzeć żeby wyrobić sobie o nim
      zdanie. Komu w Polsce zależy na takim obrocie sprawy, by wygrał nacjonalista o
      prozachodnim? nastawieniu. Zależy na tym tylko kościołowi katolickiemu,
      którego "pieski" zostały spuszczone ze smyczy by oczyścić ewentualne, po raz
      kolejny, pole dla siania, siania, siania......
      Jak to się potem przełoży na wzajemne stosunki z ewentualnym zwycięzcą na
      Ukrainie - Juszczenką. Polacy zamordowani przez ukrainskich nacjonalistów
      w "grobach się przewracają".
      A Pani Milewicz zapomniała gdzie nauki za darmo pobierała. Nie godzi się pluć
      na swą żywicielkę - PRL.
    • Gość: barański..... Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: 212.244.126.* 26.11.04, 08:13
      Proletariusze wszystkich krajów łączcie się pod moim przywództwem.... Tylko
      razem towarzysze pokonamy tę reakcyjną hołotę i nastanie czas powszechnego
      dobrobytu. Na barykady ludu roboczy!!!!!
    • Gość: robert Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.com.pl / *.kler.pl 26.11.04, 08:47
      Dziękuję Pani za ten artykuł. Nareście można jasno zobaczyć kto służy polsce i
      de3mokracji a kto Rosji. Przydało by się jeszcz wypunktować wszystkich
      polityków i tak zwanych ekspertów którzy wypowiadali sie za janukowiczem, gdyż
      wszystkie ich wypowiedzi wyglądają tak jagby byli na garnuszku Moskwy
    • Gość: Semafor Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 09:01
      Wyborcza nie zabrania Barańskiemu mieć innego zdania. Pisze tylko, że to "inne
      zdanie" człowieka, który sam w podobnych okolicznościach wiernie służył
      reżimowi komunistycznemu w Polsce jest takie, że Polska powinna mieć za sąsiada
      nie wolny i demokratyczny (stabilny i spokojny) kraj, ale bezwolną prowincję
      rosyjskiego imperium. Cóż, zdanie jak zdanie. Można je wypowiedzieć i Barański
      je wypowiada, ale chyba można też napisać, co się o nim myśli.
    • Gość: Stan Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 26.11.04, 11:23
      A może niesłusznie Trybuna napisała o ukraińskiej opozycji ?
    • Gość: zarwa Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.crowley.pl 26.11.04, 11:57
      Lubię Trybunę. Zawsze można na nią liczyć. W kryzysowej sytuacji zawsze
      otwarcie wysyła sygnał, że zawsze będzie iwerna Moskwie. Ni wstydzi się. To
      lojalny partner, a o takich trudno.
      • Gość: Marcin Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.11.04, 12:11
        ...Pani Ewo M., już drugi Twój artykuł(ostatnio) mi pasuje.
        Jesteś, jak widać myśląca kobieta, oby tak dalej.
        Nareszcie powracasz do swoich normalności.
        Zdrowia życzę i obyś zawsze była taka, nie poddawaj się "michnikizowaniu".
        Gdyby tak cała GW pisała..., ech, marzenie:(.
        pzdr
    • Gość: zooroo Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.11.04, 13:05
      A co ja sobie dupe bede zawracal
      co w tym rynsztokowyym pisemku
      bazgra plugawiec ala baranski.
      Czerwone oszolomy tez maja prawo
      do wolnosci slowa.
    • Gość: lp Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.nsys.by / *.nsys.by 26.11.04, 13:58
      Redaktor Barański właściwie ocenia sytuację na Ukrainie. Ale oszołomom to
      się nie może podobać.
    • Gość: stachu44 A co bedzie z UPA gdy pan Juszczenko bedzie prezyd IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 14:01
      entem? Co bedzie z polskim cmentarzem? itd.
      • Gość: P-77 Re: w zasadzie jestem za rewolucjonistami, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:39
        Nikt nie kwestionuje fałszerstw wyborczych może nawet na szeroką skalę. Jednak
        polscy politycy mówiąc "popieramy demokratyczną Ukrianę" w istocie
        mówią "popieramy Juszczenkę". Moim zdaniem należy odróżnić te sprawy.
        Wczoraj w programie "Forum" w Jedynce przedstawicielka ukraińskiej opozycji
        powiedziała co następuje : "Możemy tylko wtedy zasiąść do Okrągłego Stołu,
        jeżeli oni oddadzą nam władze" - zwracam uwagę, że ta ypowiedź jest bez sensu.
        Napisałem, że bezkrwawy podział Ukrainy byłby najlepszym rozwiązaniem (no
        ewentualnie wariant "wasz prezydent, nasz premier", ale to mogłoby wywołać
        kolejne konflikty) i jak na razie nikt nie przekonał mnie, że jest to błędna
        opinia.
        Poza tym mam takie ziwne wrażenie, że jak Sąd Najwyższy w Kijowie ogłosi, że
        wybory były nieważne z polskich mediów dowiemy się że "sędziowie stanęli na
        wysokości zadania, są niezależni" itp., w przeciwnym zaś razie że Sąd jest
        zdominowany przez ludzi władzy. Ot, taka logika.
        • shawman Re: w zasadzie jestem za rewolucjonistami, ale... 26.11.04, 17:24
          jak Sąd Najwyższy w Kijowie ogłosi, że
          > wybory były nieważne z polskich mediów dowiemy się że "sędziowie stanęli na
          > wysokości zadania, są niezależni" itp., w przeciwnym zaś razie że Sąd jest
          > zdominowany przez ludzi władzy.

To kwestia PRAWDY. PRAWDA jest taka, że wybory na Ukrainie wygrał Wiktor
          Juszczenko, niezależnie czy się go lubi, czy nie, czy jest prawicowcem, czy
          lewicowcem. Sąd Najwyższy na Ukrainie nie jest niezależny od kuczmowskiej
          administracji, podobnie jak wiele innych instytucji. Może jednak przynajmniej
          raz zachować się przyzwoicie i ogłosić właśnie PRAWDĘ.
          • Gość: P-77 Re: w zasadzie jestem za rewolucjonistami, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 15:20
            > To kwestia PRAWDY. PRAWDA jest taka, że wybory na Ukrainie wygrał Wiktor
            > Juszczenko,
            Chyba on sam nie jest tego pewien skoro domaga się powtórzenia wyborów.
            • Gość: Pędrek Wyrzutek Wybory beda powtarzane az do skutku. IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 28.11.04, 03:35
              Gość portalu: P-77 napisał(a):

> > To kwestia PRAWDY. PRAWDA jest taka, że wybory na Ukrainie wygrał Wiktor
              > > Juszczenko,
              > Chyba on sam nie jest tego pewien skoro domaga się powtórzenia wyborów.

Wybory beda powtarzane az do skutku. Tak samo ja plebiscyty
              w Unii Europejskiej. Jak to ktos powiedzial - "wolnosc
              to uswiadomienie koniecznosci". Ukraina musi byc wolna
              i sluchac polecen z Brukseli.
    • Gość: Tomson Brawo Trybuna!!! Na szczęście jeszcze nie wszyscy IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 15:47
      Polacy dali się głupić.
    • Gość: ^^^ Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.home1.cgocable.net 26.11.04, 15:50
      Nie mozna! Trzeba miec takie zdanie jak GWyborowa
    • Gość: borut Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: 62.232.224.* 26.11.04, 17:23
      mozna miec, oczywiscie. Moim zdaniem to ty nie masz prawa zyc w polsce. Majac
      takie zdanie i odrobine wladzy, wyslalbym cie na sybir. Tacy jak kuczma w
      przeszlosci nas tam tam wysylali, a gnojki z "trybuny" pisali, ze to bardzo
      dobrze.
      • Gość: gruby Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.238.74.207.adsl.inetia.pl 27.11.04, 23:51
        bardzo fajny kraj chciałbyś tam pojechać mam nadzieję że tam nie trafisz bo
        szkoda czystego powietrza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka