shawman "Trybuna" bez Ludu... 25.11.04, 21:59 Wydaje mi się, że tym razem "Trybuna" trafiła kulą w płot... Polacy mają różne wady, ale za to głęboko zakorzenione poczucie wolności - i uważam, że moi rodacy prawidłowo oceniają to, co się dzieje na Ukrainie. Oczywiście, zawsze istniała w naszym kraju pewna grupa rusofilów, którzy są skłonni "łyknąć" każde zapewnienie Putina... Jeżeli to do nich adresuje swój artykuł "T", to i nic nowego, bo jej czytelnicy zawsze się z tej grupy wywodzili. Jednak nowych sympatyków "T" raczej w ten sposób nie zdobędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna TRYBUNA W PORZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:00 jako jedyna nie wypisuje histerycznych bzdur w obronie faceta popieranego m in przez banderowców. Ciekawe, że obrońcy Trybuny na tym forum robią wrażenie o wiele kulturalniejszych od przeciwników stojących na poziomie budki z piwem. Bardzo mnie rozśmieszyło, że zarzut "potwornie chamskiego języka" spotkał osobe, która spytała.... czy można mieć inne zdanie niż wyborcza! No bo fakt - nie można. Zaraz "kulturalni antykomuniści" powiedzą o podcieraniu trybuną swoich tyłków (brrr!) lub innych wyrafinowanych rzeczach, jakie zrobiliby tym, którzy ośmielają się od nich różnić. Powiem wam wszystkim szczerze - pierwszy lepszy komuch, nawet z gatunku tych, co się nawrócili na Balcerowicza (błeeee...)więcej wie o demokracji, niż marząca o krwawej dyktaturze prawicowa hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apokalipsa Re: TRYBUNA W PORZO IP: *.sasiedzi.pl 25.11.04, 22:16 Dla zobrazowania skali hipokryzji - do walki o demokrację zachęca tłum wielbiciel Pinocheta. Może być bardziej śmiesznie? Pewnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: TRYBUNA W PORZO 26.11.04, 17:20 Apokalipso, Kamiński to nie jedyna osoba zachęcająca do walki o demokrację. Też uważam go za hipokrytę. Nie oceniaj jednak nas wszystkich jednakowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou_to TRYBUNA W CO?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:37 " marząca o krwawej dyktaturze prawicowa hołota" to jest, Kasiu, twoim zdaniem kulturalny język? Winszuję Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: TRYBUNA W PORZO 26.11.04, 17:18 Tak, zwłaszcza niesłychanie kulturalny jest niejaki "che guevara", który nazwał zwolenników Juszczenki motłochem i warchołami. Zresztą nie wiem, czy lepsze jest nazywanie ich "banderowcami". Uwierz mi, gdybyś miała do czynienia z tymi ludźmi, którzy właśnie teraz walczą o prawdę na Ukrainie, nie plotłabyś bzdur, które nam zarzucasz i pierwsza wyśmiałabyś pana Barańskiego oraz "Trybunę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steńczyk Re: Barański prawdę pisze! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 22:31 Popieram go w całej rozciągłości, nawet w tym co pisał między wierszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmicic Milewicz kończ już swoje wypociny ,wstydu oszczdz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:55 Kudy ci do Baranskiego,Urbana,KTT, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witja Dziwny zbieg okolicznosci IP: *.anon-online.org 25.11.04, 23:04 akurat pierwsi, ktorzy nie uznali wyborow na Ukrainie to starzy wprowadzacze demokracji w Iraku: usa, anglia, holenderski przedstawiciel ue, koalicja okupantow i nowa strefa okupacyjna na ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou_to nieznajmość faktów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:30 stary, od kiedy to ue wprowadza demokrację w iraku???? pozdrow ode mnie swojego psychiatrę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trybun ludowy Re: WCZORAJ BYLEM NA WYCHODKU I ZABRAKLO IP: *.dialup.zonnet.nl 25.11.04, 23:34 mi gazeciny...az szkoda...ale od dzisiaj to trybuna zadka nawet nie podetre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABAŁA GDZIE TEN WARIAT TOMSON SIĘ ZAWIERUSZYŁ? IP: *.cg.shawcable.net 26.11.04, 00:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou_to Re: GDZIE TEN WARIAT TOMSON SIĘ ZAWIERUSZYŁ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 00:08 może nadaje pod inną ksywą. albo dotarło do niego jakie banialuki wypisuje i w rozpaczy popełnił samobójstwo rzucając się z dachu łubianki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A GDZIE G.O.W.N.O MA TYLEK? Ty przeciez niczego 26.11.04, 00:40 nie musisz wycierac, to wlasnie CIEBIE papierem toaletowym wycieraja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrowka Re: nieznajmość faktów IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.04, 23:42 stary, ty sie naucz po polsku czytac, tam nie pisze UE, a holenderski przedstawiciel UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou_to Re: nieznajmość faktów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:44 a, dziękuję, czyli to holenderski przedstawiciel ue wprowadza demokrację w iraku. ty się stary/stara naucz czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo 26.11.04, 00:26 Brawo Milewicz! Ale nie komentuj wiecej Baranskiego bo spod wilgotnych kamieni wycodzi robactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou_to nerwy ci puszczają, czekisto :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 00:46 w każdym razie ja tej wymiany zdań sprowadzonej przez ciebie do poziomu szamba nie zamierzam kontynuować. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo 26.11.04, 00:51 Czego sie spodziewac po bylym organie bezpieki i okupacji sowieckiej w naszym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad palownik brański jest większym idoitą od straka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 00:59 ale strąk przewyższa go w buraku i debiliżmie i nie leje w spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Zdravstvuj tovorisch Baranski (znachit: durak) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.11.04, 01:02 Ja nie znal, chto trybuna i pzpr jescho suschestvujut! Molodcy! W dwie nedieli dengi (1 mln baksow) wam proviezu. eto uza gorbachov kwasniewskiemu i millerowi dawal. ja wam toze dam. Nu, dawaj mordu baranski, towj drug - Putin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Ukraina chce zmiany, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 02:59 kłopot w tym, że co co burzyli mur berliński, itp. chyba nie są dzisiaj tacy szczęśliwi! Żeby było bez niedomówień, ja ich popieram! Ale czy oni wiedzą co czynią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcopolo Brawo Trybuna! IP: 200.232.138.* 26.11.04, 03:09 nie ze popieram Janukowycza, ale taka bezczelna propaganda GW juz powodowala wymioty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcopolo Re: Brawo Trybuna! IP: 200.232.138.* 26.11.04, 03:13 wszedlem na strone,...o.k. rzeczy polskie nie jak w GW wszystko amerykanskie. Radze sprobowac, niestety sa slabi technicznie ale to kwestia nacisku klientow jak by. Koniec z ta propagadnda CIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwidam Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.iwacom.pl / *.iwacom.pl 26.11.04, 07:14 "Gazeta" jest irytująca, kiedy komentuje takie teksty. Po co je upowszechniać. "Trybuna" jest organem proradzieckim i niech w ramach wolności słowa takim pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula Pan Barański ma rację. IP: *.ip.lub.korbank.pl 26.11.04, 07:31 Polskie katoprawicowe oszołomstwo podsyca nastroje nacjonalistyczne na Ukrainie stając po stronie jakiegoś Juszczenki. A kto to jestten człowiek, co sobą reprezentuje.Wystarczy mu się dokładnie przyjrzeć żeby wyrobić sobie o nim zdanie. Komu w Polsce zależy na takim obrocie sprawy, by wygrał nacjonalista o prozachodnim? nastawieniu. Zależy na tym tylko kościołowi katolickiemu, którego "pieski" zostały spuszczone ze smyczy by oczyścić ewentualne, po raz kolejny, pole dla siania, siania, siania...... Jak to się potem przełoży na wzajemne stosunki z ewentualnym zwycięzcą na Ukrainie - Juszczenką. Polacy zamordowani przez ukrainskich nacjonalistów w "grobach się przewracają". A Pani Milewicz zapomniała gdzie nauki za darmo pobierała. Nie godzi się pluć na swą żywicielkę - PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barański..... Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: 212.244.126.* 26.11.04, 08:13 Proletariusze wszystkich krajów łączcie się pod moim przywództwem.... Tylko razem towarzysze pokonamy tę reakcyjną hołotę i nastanie czas powszechnego dobrobytu. Na barykady ludu roboczy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.com.pl / *.kler.pl 26.11.04, 08:47 Dziękuję Pani za ten artykuł. Nareście można jasno zobaczyć kto służy polsce i de3mokracji a kto Rosji. Przydało by się jeszcz wypunktować wszystkich polityków i tak zwanych ekspertów którzy wypowiadali sie za janukowiczem, gdyż wszystkie ich wypowiedzi wyglądają tak jagby byli na garnuszku Moskwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semafor Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 09:01 Wyborcza nie zabrania Barańskiemu mieć innego zdania. Pisze tylko, że to "inne zdanie" człowieka, który sam w podobnych okolicznościach wiernie służył reżimowi komunistycznemu w Polsce jest takie, że Polska powinna mieć za sąsiada nie wolny i demokratyczny (stabilny i spokojny) kraj, ale bezwolną prowincję rosyjskiego imperium. Cóż, zdanie jak zdanie. Można je wypowiedzieć i Barański je wypowiada, ale chyba można też napisać, co się o nim myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 26.11.04, 11:23 A może niesłusznie Trybuna napisała o ukraińskiej opozycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarwa Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.crowley.pl 26.11.04, 11:57 Lubię Trybunę. Zawsze można na nią liczyć. W kryzysowej sytuacji zawsze otwarcie wysyła sygnał, że zawsze będzie iwerna Moskwie. Ni wstydzi się. To lojalny partner, a o takich trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.11.04, 12:11 ...Pani Ewo M., już drugi Twój artykuł(ostatnio) mi pasuje. Jesteś, jak widać myśląca kobieta, oby tak dalej. Nareszcie powracasz do swoich normalności. Zdrowia życzę i obyś zawsze była taka, nie poddawaj się "michnikizowaniu". Gdyby tak cała GW pisała..., ech, marzenie:(. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zooroo Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.11.04, 13:05 A co ja sobie dupe bede zawracal co w tym rynsztokowyym pisemku bazgra plugawiec ala baranski. Czerwone oszolomy tez maja prawo do wolnosci slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lp Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.nsys.by / *.nsys.by 26.11.04, 13:58 Redaktor Barański właściwie ocenia sytuację na Ukrainie. Ale oszołomom to się nie może podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu44 A co bedzie z UPA gdy pan Juszczenko bedzie prezyd IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 14:01 entem? Co bedzie z polskim cmentarzem? itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: w zasadzie jestem za rewolucjonistami, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:39 Nikt nie kwestionuje fałszerstw wyborczych może nawet na szeroką skalę. Jednak polscy politycy mówiąc "popieramy demokratyczną Ukrianę" w istocie mówią "popieramy Juszczenkę". Moim zdaniem należy odróżnić te sprawy. Wczoraj w programie "Forum" w Jedynce przedstawicielka ukraińskiej opozycji powiedziała co następuje : "Możemy tylko wtedy zasiąść do Okrągłego Stołu, jeżeli oni oddadzą nam władze" - zwracam uwagę, że ta ypowiedź jest bez sensu. Napisałem, że bezkrwawy podział Ukrainy byłby najlepszym rozwiązaniem (no ewentualnie wariant "wasz prezydent, nasz premier", ale to mogłoby wywołać kolejne konflikty) i jak na razie nikt nie przekonał mnie, że jest to błędna opinia. Poza tym mam takie ziwne wrażenie, że jak Sąd Najwyższy w Kijowie ogłosi, że wybory były nieważne z polskich mediów dowiemy się że "sędziowie stanęli na wysokości zadania, są niezależni" itp., w przeciwnym zaś razie że Sąd jest zdominowany przez ludzi władzy. Ot, taka logika. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: w zasadzie jestem za rewolucjonistami, ale... 26.11.04, 17:24 jak Sąd Najwyższy w Kijowie ogłosi, że > wybory były nieważne z polskich mediów dowiemy się że "sędziowie stanęli na > wysokości zadania, są niezależni" itp., w przeciwnym zaś razie że Sąd jest > zdominowany przez ludzi władzy. To kwestia PRAWDY. PRAWDA jest taka, że wybory na Ukrainie wygrał Wiktor Juszczenko, niezależnie czy się go lubi, czy nie, czy jest prawicowcem, czy lewicowcem. Sąd Najwyższy na Ukrainie nie jest niezależny od kuczmowskiej administracji, podobnie jak wiele innych instytucji. Może jednak przynajmniej raz zachować się przyzwoicie i ogłosić właśnie PRAWDĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: w zasadzie jestem za rewolucjonistami, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 15:20 > To kwestia PRAWDY. PRAWDA jest taka, że wybory na Ukrainie wygrał Wiktor > Juszczenko, Chyba on sam nie jest tego pewien skoro domaga się powtórzenia wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pędrek Wyrzutek Wybory beda powtarzane az do skutku. IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 28.11.04, 03:35 Gość portalu: P-77 napisał(a): > > To kwestia PRAWDY. PRAWDA jest taka, że wybory na Ukrainie wygrał Wiktor > > Juszczenko, > Chyba on sam nie jest tego pewien skoro domaga się powtórzenia wyborów. Wybory beda powtarzane az do skutku. Tak samo ja plebiscyty w Unii Europejskiej. Jak to ktos powiedzial - "wolnosc to uswiadomienie koniecznosci". Ukraina musi byc wolna i sluchac polecen z Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Brawo Trybuna!!! Na szczęście jeszcze nie wszyscy IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 15:47 Polacy dali się głupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^^ Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.home1.cgocable.net 26.11.04, 15:50 Nie mozna! Trzeba miec takie zdanie jak GWyborowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borut Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: 62.232.224.* 26.11.04, 17:23 mozna miec, oczywiscie. Moim zdaniem to ty nie masz prawa zyc w polsce. Majac takie zdanie i odrobine wladzy, wyslalbym cie na sybir. Tacy jak kuczma w przeszlosci nas tam tam wysylali, a gnojki z "trybuny" pisali, ze to bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Cwany żywioł: "Trybuna" atakuje ukraińską opo IP: *.238.74.207.adsl.inetia.pl 27.11.04, 23:51 bardzo fajny kraj chciałbyś tam pojechać mam nadzieję że tam nie trafisz bo szkoda czystego powietrza Odpowiedz Link Zgłoś