Dodaj do ulubionych

Brak huraganów

12.09.26, 22:07
W tym sezonie nie bylo ani jednego huraganu atlantyckiego.
Zmiana klimatu. W mojej wsi deszcze nie chca padać i od lipca mam codziennie 38 stopni.
Trawa wyschła na wiór. Malo tego nawet jak są jakieś chmury na niebie to nie chcą slońca zasłonić.
Chyba mieszka w jakiejś przeklętej wiosce.
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Brak huraganów 12.09.26, 23:29
      Dziwisz się, więc spojrzyj prawdzie w oczy. Czy teksańczycy zabiiegali u Peruna o zesłanie huraganów? Nie, a wręcz przeciwnie, wytępili wszystkie święte dęby, które jak wiadomo są ziemskim siedliskiem boga Peruna.
      • felusiak1 Re: Brak huraganów 13.09.26, 00:12
        Chyba coś innego tępili bo w mieście pod moją wsią dęby są święte i jest ich bardzo, bardzo, bardzo dużo.
        W mojej wsi nie są święte.
    • engine8t Re: Brak huraganów 13.09.26, 00:33
      Tak jak u nas :) Tylko ze nasz trawa podlewana wiec nie wyschla. Temp 38 st byly tylko pare dni a jeden huragan byl i mial male szanse ale mial ze wyldauje nam na ogrodku al mu sie odwidzialo i skrecil na zachod.
      Ten rok byl rokirem kiedy uzywalismy AC nawiecej i nawet raz gdzies od 11 rano do 2 w nocy. Pewnie rachunek za prad bedzie z $200 albo wiecej. globalne ocieplenie jakigi podobno nie bylo od chyba 10 czy nawet 20 lat.
      Ale zona mowi ze nalezy poinformowac znajomych i rodzine aby nam juz nie zyczyli "samych slonecznych dni" bo juz sie nie mozemy doczekac na chmury i deszcz. Dobrze ze w koncu odpuscilo i znow w dzien 26 a w nocy 20.
    • opa34 Re: Brak huraganów 13.09.26, 21:39
      O braku wody w Nevadzie slyszales?
      • felusiak1 Re: Brak huraganów 13.09.26, 22:24
        Zwykle na pustyni brakuje wody.
        I co to ma do braku huraganow?
        • opa34 Re: Brak huraganów 13.09.26, 22:30
          Rzeka Colorado wysycha,zapora na niej 1/3 pusta, Las Vegas swoje fonntany ogranicza ale twoja wies szcesliwa
          • felusiak1 Re: Brak huraganów 13.09.26, 23:19
            Moja wieś ma wodę bo czerwcowe deszcze wypelniły Lake Travis i Lake Buchanan.
            A Lake Mead cierpi w wyniku wieloletnich niskich opadow śniegu i wysokiego zużycia.
            Kiedy zaporę budowano w Kalifornii, Nevadzie i Arizonie mieszkalo niecałe 7 milionow ludzi.
            Dzisiaj mieszka ponad 50 milionow. Las Vegas w 1935 liczyło 8 tys mieszkańców, dziś to 3 milionowa aglomeracja. Wiesz ludzie pija wodę, myją się, piorą i podlewają trawniki.
          • engine8t Re: Brak huraganów 14.09.26, 01:52
            opa34 napisał(a):

> Rzeka Colorado wysycha,zapora na niej 1/3 pusta, Las Vegas swoje fonntany ogran
            > icza ale twoja wies szcesliwa

Tzn wody jest malo ani nikomu nie brakuje,
            W Kaliforni tez podobni wody tez ponoc brakuje ale my we 2 uzywmy ok 10 tys galonow (prawie 38 tys litrow na miesiac ) mies.. i to sie miesci w mojej przeznaczonej mi normie.
            Jakbym wykorzystal wiecej to koszt bylby wyzszy ale wody by mi nikt nie zakrecil. Zachecaj do oszczedzania i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka