Dodaj do ulubionych

JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE

IP: *.cablep.bezeqint.net 26.11.04, 14:36
OD CZASU DO CZASU MOWI SIE NA FS O ANTYSEMITYZMIE. W TYCH DNIACH NATKNELEM
SIE NA COS CO JEST WIECZNIE AKTUALNE NA TEMAT. LLOID GEORGE, BYLY PREMIER
BRYTANII (1916-1922) POWIEDZIAL W SWOIM CZASIE:

- CO ZYDZI ROBIA DZISIAJ, NIE JEST WLASCIWE I NIE JEST DOBRE W OCZACH
FANATYKOW ANTYSEMICKICH:
- GDY SA BOGACI WTEDY UWAZAJA ICH JAKO DRAPIEZNE PTAKI,
- GDY SA BIEDNI UWAZAZJA ICH ZA LUDZI ZANIECZYSZCZONYCH,
- GDY SA ZA WOJNA TO TYLKO DLATEGO ZEBY WYKORZYSTAC DLA SIEBIE WASNIE NIE-
ZYDOW,
- GDY CHCA OCHRONIC, ZA WSZELKA CENE, POKOJ TO SA TCHORZE I ZDRAJCY,
- GDY DARUJA OBFICIE - I NIE MA SZCZODRYCH JAK ZYDZI - TO ROBIA TO Z POBUDEK
EGOISTYCZNYCH,
- GDY NIE DARUJA, CO JUZ MOZNA OCZEKIWAC OD ZYDA?
- GDY ROBOTNICY SA BRUTALNIE WYKORZYSTYWANI PRZEZ KAPITALISTOW, ZYDOWSKA
ZACHLANNOSC JEST ZA TO ODPOWIEDZIALNA,
- GDY ROBOTNICY SIE BUNTUJA PRZECIW KAPITALISTOM - JAK TO BYLO W ROSJI - TEZ
WSTEDY OSKARZAJA ZYDA,
- GDY ON ZYJE NA OBCZYZNIE, NALEZY SIE GO PRZESLADOWAC I ROBIC POGROMY AZ
UCIEKNIE,
- GDY CHCE WROCIC DO SWOJEJ OJCZYZNY, NALEZY ZAPOBIEC TO OD NIEGO.
Obserwuj wątek
    • Gość: arap Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 26.11.04, 14:47
      pies morde lizal tym atyzydom na tym forum i w kazdym miescu na swiecie .u
      ZYDOW jest IZRAEL i nie musimy przekonywac kazda smiec forumowa i inna ,ze
      mamy prawo do istnienia.pluje na nich tfu.....
      • krystian71 [...] 26.11.04, 14:54
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: arap [...] IP: 5.5R* / *.red.bezeqint.net 26.11.04, 14:58
          • krystian71 [...] 26.11.04, 16:18
        • moskowit Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE 26.11.04, 16:29
          Nu ja chce myslec, ze ty antysemitom tego zyczysz....

Praw ja? Nu jesli tak, to ty molodiec, Krzysiu!

• biedronka24 Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE 26.11.04, 16:33
            A jak tam sz. p. Putin - panie moskowit. Wszyscy sie niego tu martwimy ;)?
            Zwlaszcza o jego ´metody badawcze´.
            • moskowit Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE 26.11.04, 16:50
              Nu co mnie obchodzi twoj p. Putin.... Ty martw sie dalej, a ja go w d...e mam i
              jego ´metody badawcze´.....

Ty mienia poniala? Nu wot!

• biedronka24 Sek w tym ze on nie moj i cale szczescie 26.11.04, 16:59
                z nicku wynika ze bardziej twoj. A skoro twoj to dawaj na imerialistyczne
                novosti i tam swoje idee szerz. Zwlaszcza o tym antysemityzmie. O tym biciu
                kobiet w Polsce i takie tam. Ty mienia nawierna nie panial. Nu wot kat ty by
                spaniac mog. ;)
                • moskowit Re: Sek w tym ze on nie moj i cale szczescie 26.11.04, 17:26
                  Nu ty dura wied'!!!
                  Ty mi nie wkladaj w usta cos, czego ja nigdy nie mowilem.... Poniala?
                  A z nicku nic nie wynika, bo jesli ma cos wynikac, to ty 'dawaj' miedzy insekty
                  i takie tam....

Nu, ze w Polsce kobiety bija, to tez nigdy nie pisalem.... Ja, w kazdym badz
                  razie nie mam takich kretynskich zwyczai.... A jesli twoj cie tlucze, to
                  przeciez na to nie mam wplywu ;) Prawda wied'? Nu wot!

Nu, a jesli chodzi o antysemitow, to nigdy nie ukrywalem, ze ich nie
                  cierpie.... Wot tak! Ale, widziesz, trzeba byc czlowiekiem uczciwym,
                  kulturalnym, inteligentnym by to zrozumiec.... a kudy ciebie do wsiewo
                  etogo....
                  Nu ty sama ponimajesz!

• biedronka24 No widzisz ja na tyle malo ´kulturalna´ jestem 26.11.04, 17:32
                    ze poniewaz ´moj mnie nie tlucze´ to oburzaja mnie wciaz czyjes klamstwa.
                    Poniewaz chocby mam wielu przyjaciol i wiem z cala pewnoscia ze w malzenstwach
                    sie nie tluka. I nie udawaj skarbie, ze ty tego forum tak nie czytales i nie
                    znasz dominujacych tez. A one jakby co - zawsze te same. Jak tu ktos potepia
                    antysemityzm i w ten sposob zaczyna przedstawienie swojej osoby to zaraz
                    kontynuuje - jak powiedzialam. Jak nie w kwestiach azbestow to przynajmniej np
                    ´polish jokes´ i takie tam. Nic nie wiesz? Tos sie taki niewinny urodzil
                    zapewne. Genetycznie to masz? Czytasz i niewinny pozostajesz?
                    ´Insekty´ skarbie sa w kwestiach politycznych neutralne.
                    `Moskowity´ raczej nie. Zwlaszcza gdy wladze w Moskwie ;).
        • dana33 Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE 26.11.04, 17:13
          jest jeszze lepsze zydowskie przeklenstwo, krystianku, cusik dla ciebie:
          zebys mial 100 palacow, w kazdym palacu 100 pieter, na kazdym pietrze 100
          pokojow, w kazdy pokoju 100 lozek i zeby cholera cie ciskala z jednego na
          drugie....
          • krystian71 Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE 26.11.04, 17:27
            az tak mnie zle zyczysz?:)
            Bylo jeszcze cos o bolacych zebach:)
            Ze "Skrzypka "mi sie przypomnialo,jak ten wasz arapski Druz spluwal
            Tfu,tfu i amin:)
            • dana33 Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE 26.11.04, 18:16
              nic ze skrzypka. z "szabasowych swiec".
              • krystian71 Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE 26.11.04, 18:23
                "Szabasowe swiece" tez znam,upierac sie bede przy Skrzypku.Jest taka scena-Zydzi-chasydzi stoja w polkolem i jeden czyta rozporzadzenia wladz w Petersburgu ,zdaje sie nt zakazu osiedlania,czy koniecznosci wysiedlenia.Nie pamietam.I zaczynaja przeklinac."I oby rosli jak cebula glowa w dol.Amin.Tfu,tfu"
                Swej glowy za to nie dam,wiec skonczmy juz Dana z tym spluwaniem,bo mi w gardle wyschlo :)
                • dana33 Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE 26.11.04, 18:42
                  nie pamietam tej sceny, ale ty o swoim przeklenstwie, a ja o swoim. nic nowego,
                  mowimy ze soba obok. jak zawsze.
                  • krystian71 Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE 26.11.04, 18:48
                    Teraz rozumiem.To tylko drobne nieporozumienie,Pewnie za chwile bylyby gorsze,ale rozumiesz Danus,dzisiaj Andrzejki...:)Raczej nie zdazymy
      • Gość: A.D. [...] IP: *.ipt.aol.com 26.11.04, 17:14
    • biedronka24 o to juz wtedy byli antysemici? 26.11.04, 15:03
      no ciekawa historia i tlumaczenie ;).
      A mysmy podowczas nawet roz jeszcze nie wyhodowali. Coz na niefart....
      • Gość: OSKAR Re: o to juz wtedy byli antysemici? IP: *.cablep.bezeqint.net 26.11.04, 15:23
        ANKA, BYLI... MYSLALAS, ZE TO NOWOTWOR DZISIEJSZYCH CZASOW?
        • biedronka24 czyli sadzisz ze ´uwazanie kogos´ to antysemityzm? 26.11.04, 16:31
          a moze twierdzisz, ze ten Pan o ktorym wspominasz tak sadzil ;).
          Grunt to dluga historia. Nie wazne w jakiej dziedzinie. Nieprawdaz?
          Ja bym tego do ´chlubnej´ dla tych ´uwazanych´ nie zaliczyla..
          Jak Cie w jednym srodowisku nie lubia, to sie nie przejmujesz. Jak w drugim -
          zbieg okolicznosci i conajwyzej zachowujesz ostroznosc. Jak w trzecim to juz bym
          sie tym przejela. Przynajmniej nie staralabym sie eksponowac tego ´bledu calego
          swiata´ wobec mnie ale probowala dociec przyczyny by sytuacje zmienic.
          Nie uwazasz, ze eksponowanie takich wypowiedzi nie swiadczy na korzysc tych co
          je przytaczaja? Moze siegnijmy dalej?
          Mala dyskusja akademicka? Bo widze, iz podazasz w kierunku ´co bylo pierwsze´.
          antysemityzm czy semici ;).
          Widze tez ,ze dazysz ku temu by udowodnic, ze jednak antysemityzm ;)
          • zeflik [...] 26.11.04, 16:47
            • biedronka24 wszyscy? 26.11.04, 17:03
              tylko tu na forum. Dzieci w beczkach, agresja wobec kobiet itp. jako specjalnosc
              polska to tez wylacznie tu na forum ;).
              A propos. Ostatnio byl taki program w telewizji niemieckiej. Tez o agresji. Pan
              tlumaczyl sie ze uwaga, ze to ze POWSZECHNIE UWAZA SIE IZ W NIEMCZECH AGRESJA
              WOBEC KOBIET ma wyzszy niz gdzie indziej poziom to jest bledne przekonanie, a
              istotne jest to ze jest wykrywalna.
              No i ma niewatpliwie racje. Co mnie uderza to odniesienie tego stwierdzenia do
              oficjalnych przekonan n.t Polakow i Polski szerzonych na tym forum ;)
              • kropekuk Bogu dziekuj, ze to POLSKIE forum. Polakom sie 26.11.04, 19:52
                by dopiero na swiecie oberwalo, gdyby prawde o czarnej stronie Polaka pisano po
                angielsku...
                A poza Wladkiem Bartoszewskim Juniorem w niekim Oxfordzie, to chyba nikt tego
                jeszcze naukowo nie robi.
                • biedronka24 a co tu jest prawdziwego? 26.11.04, 20:03
                  na tym forum? Moze ty? A moze twoje ´niepodwazalne´ twierdzenia.
                  Twoje prawdy nawet po chinsku pisane niestety nie beda mialy mocy prawd dla
                  uczciwych ludzi, rzetelnie traktujacych informacje.
                  Nawet to tu powyzej - twojej produkcji nie trzyma sie kupy..
                  Cytacik?
                  Dziekuj... ze ... nikt nie pisze, bo by sie ..oberwalo... a poza X nikt tego
                  jeszcze naukowo nie robi ;)
                  Niech zyje ´zdrowie psychiczne´ kropka ;).
                  • kropekuk Nie moja droga. O CO zaklad, ze antysemicki mood 26.11.04, 20:05
                    tego forum zyska szeroki polityczny i miedzynarodowy wymiar?
                    • biedronka24 twoje mody czy moody mnie nie interesuja 26.11.04, 20:08
                      ale brak logiki i spojnosci wypowiedzi tym razem ;)
                    • krystian71 Re: Nie moja droga. O CO zaklad, ze antysemicki m 26.11.04, 20:11
                      i za to mamy Bogu dziekowac,hmm pewnie tak...
                      Niektore prawdy przydaloby sie naglosnic :)
                      Kropa,pisz do rzeczy,pluj na Polske,nazywaj mnie nazi,tylko nie ran mi duszy tym brakiem spojnosci i logiki
                      • biedronka24 Wyglada tylko jak pogrozka? 26.11.04, 20:13
                        jak sadzisz Krystianie? Czy to zludzenie, ´przenosnia´, czy tez faktyczna
                        pogrozka na forum. A jak faktyczna to jak nalezy ja traktowac?
                        Kropekuk bedzie pisal swoja prawde. Po angielsku. Co o tym sadzisz?
                        • krystian71 Re: Wyglada tylko jak pogrozka? 26.11.04, 20:16
                          oczywiscie,ze tak.Ale..
                          Gabi tak srednio raz na tydzien dostaje ubeckiego zapalu,wiec nawet miesiaczka tego nazwac nie mozna:)
                        • gini Re:Kropa zapomniala 26.11.04, 20:17
                          Unia nie tylko walczy z antysemityzmem ale i z rasizmem, a tutaj wypowiedzi
                          rasistowskich tylko samej kropy, ze o innych nie wspomne jest na peczki.
                          • kropekuk Nie, moje wypowiedzi sa tylko antyterrorystyczne. 26.11.04, 20:19

• biedronka24 i antyludzkie. Bo to rada kropekuka na terror ;) 26.11.04, 20:26
                              Najlepiej tepic ludzi - wtedy na pewno nie bedzie terroru. Ot logika kropekukowa.
                              • kropekuk Tepie ludzi, ktorzy nie sa godni tego miana, ANko. 26.11.04, 20:30

• biedronka24 nie ty jestes od tego by to oceniac 26.11.04, 20:31
                                  od ocen godnosci jest zawsze wiecej ludzi niz jeden i historia.
                                  Gabciu.
                                  • kropekuk Moze i jestem. SKAD wiesz? Moze jestem kaplanem? 26.11.04, 20:48

• biedronka24 Kaplonem moze conajwyzej 26.11.04, 20:56
                                      juz mowilam - to mnie akurat nie obchodzi. Oceniam dzialanie. Podrabianego
                                      ´obywatela´. Ale chyba jeszcze na forum brytyjsko-.... tego nie opisze ;).
                                      Ciekawe czy byliby mi za to wdzieczni :)
                          • dana33 Re:Kropa zapomniala 27.11.04, 01:01
                            wlasnie, gini zlotko, twoich wypowiedzi antysmickich tutaj naprawde na kopy,
                            i kazda zieje nienawiscia...
                • gini Re: Bogu dziekuj, ze to POLSKIE forum. Polakom si 26.11.04, 20:03
                  kropekuk napisał:

> by dopiero na swiecie oberwalo, gdyby prawde o czarnej stronie Polaka pisano
                  po
                  >
                  > angielsku...
                  > A poza Wladkiem Bartoszewskim Juniorem w niekim Oxfordzie, to chyba nikt tego
                  > jeszcze naukowo nie robi.

To ty Bogu dziekuj, ze na tym podobno polskim foruml mozesz oblewac pomyjami
                  Polakow i nie tylko .
                  • kropekuk To ty ANTYSEMITYZM utozsamiasz z POLSKOSCIA? 26.11.04, 20:07
                    Wiedzialem, zes glupia, ale nie sadzilem, ze az tak...
                  • ohio_express [...] 26.11.04, 20:19
                    • kropekuk Materac nie kapi - materac po komunistycznym 26.11.04, 20:21
                      technikum krawieckim w miescie Lomzy...
                      • biedronka24 oczywiscie bo jak to mowia nie ma to jak szkola 26.11.04, 20:25
                        propagandy stosowanej kropekuka. Dodatkowy fakultet w dziedzinie ´prawdy
                        niepodwazalne´, oraz postdoc w temacie ´jak sprawic by masy ci zazdroscily,
                        chociaz nie bardzo wiadomo czego maja zazdroscic´ ;)
                    • biedronka24 internetowych jest wiele kretynku internetowy 26.11.04, 20:22
                      a ci co tu pisza, pisza w jezyku polskim. Nie bez powodu jak mniemam.
                      A ty mozesz nawijac w esperanto jak lubisz drogi przyjacielu od ateist- front ;)
                      • kropekuk A Polacy, Rosjanie i Ukraincy z angielskim pisza 26.11.04, 20:30
                        na forum BBC - nizej masz link. Przykre, ze ciagle jeszcze Forum GW jest
                        zdominowane przez Polakow - internet nie ksenofobii i pielegnacji zasciankowego
                        nacjnalizmu mial sluzyc...
                        news.bbc.co.uk/1/hi/talking_point/4033549.stm
                        • biedronka24 Ty chyba nie wiesz o czym mowisz 26.11.04, 20:34
                          Forow miedzynarodowych masz wbrud. Zasciankowe to jest twoje przekonanie, ze ty
                          nie jestes zasciankowa. Nie widzisz tego?
                          Pisz sobie na forum o antysemityzmie. Sa na pewno takie miedzynarodowe. Piekl
                          sie tam i wylewaj swoje zale. Tu ludzie sa - mysle nadal, nie tylko po to.
                          • kropekuk DLACZEGO NIE MAM PRAWA ODPOWIADAC NA 26.11.04, 20:38
                            ANTYSEMICKIE TEKSTY NA FORUM GW? CZYZBY FORUM GW BYLO AZYLEM NAJZACIELKEJSZTCH
                            POLSKICH ANTYSEMITOW?
                            NIE KREC, BIEDRONKO - WY, GENETYCZNI ANTYSEMICI, WLASNIE CHCECIE ZAMIENIC TO
                            FORUM W BEZPIECZNE MIEJSCE OPLUSKWIANIA ZYDOW. A NIE-ANTYSEMICI NIE MAJA
                            ZAMIARU WAM NA TO POZWOLIC. I TYLE.
                            • biedronka24 obrazasz zawody na forum, narodowosci 26.11.04, 20:42
                              czy masz prawo? Mnie sie pytasz?
                              Mnie zastanawia tylko twoja motywacja. Nic wiecej.
                              Rasisci obrazaja sami siebie. Ty siegasz po wiecej - szukasz wsrod innych
                              motywacji dla swojego rasizmu.
                              A teraz - ciezko mi odpowiadac, bo ´system´ niezmiernie czesto mnie wylogowuje.
                              Szalenie to niewygodne, gdy sie chce z kims dyskutowac ;)
                              • kropekuk Widzisz? Nawet maszyna twego opluskwiania innych 26.11.04, 20:47
                                nie moze zniesc. I tego pseudointeligenckiego przynudzania bez umiejetnosci
                                powiedzenia czegokolwiek wprost. Stad i to wylogowywanie... Elektronika cie nie
                                lubi, ANko...
                                PS: Na zarzut o wusmiewaniu krawiectwa odpowiadam w innym miejscu na tymze
                                watku: nie mam nic przeciwko krawcowej, co szyje kiecki, ale wiele mam
                                przeciwko krawcowej, udajacej np. wykladowce historii...
                                • biedronka24 Mowisz o sobie? 26.11.04, 20:49
                                  ty jestes ta krawcowa? Poki co to ja wiem calkiem niezle o tym jak ty krecisz i
                                  insynuujesz. Wiec do oceny moralnosci innych nie bardzo sie nadajesz.
                                  Maszyna mowisz? A maszyny dzis potrzebuja adwokatow? Adwokatem tez jestes?
                                  • kropekuk To przeciez CIEBIE maszyna wylogowuje... A ludzie 26.11.04, 21:46
                                    co bez mrugniecia okiem rania dume narodowa Zydow zasluguja wylacznie na
                                    podobne mieszanie z blotem - moze, gdy ich samych zaboli, pojma "nie czyn
                                    drugiemu". Niestety, szmaty nie pojmuja. I krzycza o "polakozerstwie", jakby
                                    ktokolwiek takie, jak oni smierdzace scierwo chcial zjesc...
                                    Nie nalezysz do tego scierwa i dziwie sie Tobie, ze zaczynasz w ich
                                    towarzystwie bywac... Ale Twoj wybor, ANko.
                                    • ohio_express well, well, well 26.11.04, 22:01
                                      w ogledny sposob powiedziales to co mozna nazwac 'intelektualnym sqrwieniem',
                                      o przyczynach nie czas, by mowic.
                                      zaden uczciwy czlowiek nie powinien odezwac sie do antysemickiego scierwa.
                                      kto jest kim na tym forum widac jak na dloni.
                                      • Gość: ANka ale uczciwy czlowiek moze sam byc rasista? IP: *.ifn-magdeburg.de 26.11.04, 22:06
                                        a to ciekawe. Brawo.
                                        Niestety zabiegi gabisiowe w jej tradycyjnym stylu ´skumajmy sie bracie´ nie
                                        biora mnie.
                                        I bynajmniej nie ma to nic wspolnego z elegancja slowna a uczciwoscia pogladow.
                                        Przynajmniej u mnie.
                                        Jezeli nie jestem antysemitka to z cala pewnoscia nie jestem tez rasistka. Bo to
                                        pierwsze to conajwyzej podzbior tego drugiego. To drugie- to znacznie
                                        grozniejsza sprawa ;)
                        • ohio_express Re: A Polacy, Rosjanie i Ukraincy z angielskim pi 26.11.04, 20:52
                          internet mial sluzyc wymianie mysli i komunikacji, do czego potrzebna jest
                          znajomosc jezyka. w polsce z braku tego internet sluzy za platforme wymiany
                          chamstwa, glupoty, ksenofobii - jesli ktos inny to pedal, rusek, zyd lub
                          czarny. zrozumiale to w kraju, gdzie najwyzsza wartoscia i wkladem do europy
                          jest invocatio dei, usilnie narzucane innym narodom w projektach konstytucji
                          ue.
                          • Gość: wszystkojednokto Re: A Polacy, Rosjanie i Ukraincy z angielskim pi IP: *.chello.pl 26.11.04, 20:59
                            jeszcze sobie o tym invocatio dei przypomnicie jak wam islam zapuka do drzwi.
                            A w sprawie wyższosci innych forumow,nie widzę problemów ohajo,dorzuć do kotła i popędź na nie.Chyba,że cię tu trzyma nieznajomość obcych jezyków lub zainteresowanie tymi pogardzanymi tematami
                          • biedronka24 z braku czego ? Jesli mozna- precyzyjniej prosze 26.11.04, 21:00
                            bo to wazkie twierdzenie. Internet w Polsce swietnie sluzy temu czemu mial
                            sluzyc. Lepiej sie nawet aktualnie rozwija niz tam gdzie go stworzono bo ma
                            jeszcze duuuze pole do popisu ;).
                            Ale oczywiscie madralinscy z nazwy tego nie wiedza albo udaja ze nie. Hi, hi.
                            Poza tym mimo relatywnego braku kontroli nadrzednej wciaz malo jest polskich
                            stron np o tym jak zrobic bombe i takich tam.. ;). Zanim sie cos napisze, trzeba
                            pomyslec. No chociaz raz...
                            • ohio_express Re: z braku czego ? Jesli mozna- precyzyjniej pro 26.11.04, 21:41
                              Fakt, internet ma w Polsce duze pole do popisu, jesli ludzie byznesu do tego
                              dojrzeja, co potrwa -oby jak najkrocej. Niech dojrzeje rowniez pozostala czesc
                              spoleczenstwa- poki co to ok. 25 procent ogolu ma to medium.(60 procent w
                              postsowieckiej lotwie chocby)
                              O ograniczeniach (w tym przede wszystkim jezykowych nie ma sensu tu dyskutowac,
                              bo watek nie o tym. Ad rem - stron o bombach z trotylu malo, prawda.
                              Za to duzo odslon o bombach z rasizmu,ksenofobii i glupoty. To tez bomby.
                              • Gość: ANka Jezeli o interesach w kwestii internet mowimy IP: *.ifn-magdeburg.de 26.11.04, 22:03
                                to raczej to co napisales nie przemawia za tym, iz internet to dobry interes -
                                nie sadzisz? Bo czymze to znow ekonomicznie wybila sie ostatnio Lotwa jesli te
                                dane o 60 % sa prawdziwe? A moze te dane to jeszcze za malo by o czyms wyrokowac?
                                Duze pole wynika z duzego i otwartego rynku. Elastycznego rynku. Czego nie ma w
                                Rosji. Z roznych powodow. A internet w Polsce jest od dawna.
                                O stronach ´glupich´ nic nie wiem. Sa jakies obiektywne testy umozliwiajace
                                takowa ocene? Czy gdzies sie je stosuje? ;) To bardzo ciekawe...
                                Co zas sie tyczy telefonow to najwieksza moda na nie ostatnio byla w Czechach.
                                Przynajmniej w zeszlym roku. K-ka to bylo cos z czym nalezalo sie eksponowac.
                                Daleka jestem od potepiania czy chwalenia takich zachowan.
                                W Polsce telefon to tylko narzedzie - mania logonow, bipow, dzwoneczkow mimo
                                wszystko nie dominuje nad funkcjonalnoscia co zdarza sie np w Niemczech.
                                Spoleczenstwo dojrzeje. To zas czego na pewno nie potrzebuje to falszywych
                                krytykow i kiepskich doradcow...
                            • Gość: sp;lit Re: z braku czego ? Jesli mozna- precyzyjniej pro IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 26.11.04, 21:45
                              Chciales powiedzie duuuzo ugoru ,... Ostatniego lata w Polsce zauwazylem ze co
                              drugi gowniarz ma cellular , na domach tyle dish sattelite antennas , ile
                              rodzin , a jak chcialem wyslac fotki do siebie bo mialem pelny disk na swoim
                              digital , to musialem isc do kawiarenki .

Dla przykladu , moja kuzynka , (39) Dwie corki w Liceum , stac ich oczywiscie
                              satelitarna TV , 3 cellular telefony , wakacje latem na Costa del Sol , w zimie
                              w austriackich Alpach , a jak spytalem dlaczego nie ma w domu compa i Internet
                              odpowiedziala ; Czy ty sobie wyobrazasz , ile to kosztuje ? :)))

Moja mama , biedna recistka , ktora ledwo , ledwo od renty do renty (z moja
                              pomoca) tez ma cellular (na wszelki wypadek , gdyby syn z Ameryki zadzwonil w
                              czasie jej spaceru czy pieleniu ogrodka i oczywiscie dish na dachu , bo jakze ,
                              tu zahaczyla sie na kilku serialach z ktorych slowa nie rozumie , ale zyc bez
                              nich nie moze ,... O corocznych pielgrzymkach do Rzymu , Czestochowy ,
                              sanatoriow , gdzie za zielone traktuja pacjenta jak powinni bez lapowek , nie
                              wspominam ,... Popie..ne priorytety

uklony

===============================================================================

Lepiej sie nawet aktualnie rozwija niz tam gdzie go stworzono bo ma jeszcze
                              duuuze pole do popisu ;).
                              • kropekuk Masz racje split: ja tez po 6 latach w Polsce sie 26.11.04, 21:52
                                smialem, ze naszemu psu tez trzeba kupic "komorke" (u nas sie mowi mobile
                                phone, zamiast cellular - taka ciekawostka), bo wpadnie w kompleksy. A i te
                                komputery co w polskich domach sa i tak w wiekszosci sluza jako play stations -
                                umiejetnosc korzystania z netu zadna, co i tutaj, na forum, widac (ludzie nie
                                porownuja info z roznych zrodel etc).
          • Gość: sp;lit Re: czyli sadzisz ze ´uwazanie kogos´ to antysemi IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 26.11.04, 22:37
            Right on !!! Dokladnie to co ja staram sie przekazac zalaczajac te liste ,...

www.eretzyisroel.org/~jkatz/expulsions.html
            Kilka lat temu przygladalem sie zdewastowanym przez Eskimosow cmentarzom
            zydowskich merchants (kupcow , handlarzy) w Skagway i Dawson City na Klondike z
            Rattler'em i to samo (dokladnie) myslalem ,...

W Dawson City , zydzi zlozyli petycje do kanadyjskiego rzadu o przyznanie im
            osobnego miejsca na cmentarz (zalatwiono pozytywnie) bo im ziemia dzielona z
            goyami i Eskimo smierdziala :)

==============================================================================

Jak Cie w jednym srodowisku nie lubia, to sie nie przejmujesz. Jak w drugim -
            zbieg okolicznosci i conajwyzej zachowujesz ostroznosc. Jak w trzecim to juz bym
            sie tym przejela. Przynajmniej nie staralabym sie eksponowac tego ´bledu calego
            swiata´ wobec mnie ale probowala dociec przyczyny by sytuacje zmienic.
    • Gość: do Oskara Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE IP: 199.34.6.* 26.11.04, 16:51
      nie zawracaj sobie glowy z dyskusja z Krystianem, to lokalny cwaniaczek
      dowcipnis. Sa gorsi, antys. Np. Kanadol.Ciekawa rzecz Kanadol - mieszkaniec
      kANADY, WIE ze w krajach anglosaskich zwrot "antysemita" jest grzecznym
      okresleniem tepaka o slabej zanjomosci zasad higieny. Totez Kanadol ciagle
      podkresla, ze nie jest antysemita a tylko antysjonista. Krystian
      jest "lagodniejszy" a swoim antys. , ale pewnie nie znana jest mu
      wieloznacznosc pojecia " antysemita" i dlatego sie z ta cecha nie kryje.pzdr
    • xtrmntr ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat 26.11.04, 17:02
      kto wie, czy nie bardziej wlasciwy.

Bernard Lazare - francuski Żyd: "Gdyby nienawiść i wstręt okazywał tylko
      jeden naród, byłoby to zrozumiałe. Jednakże Żydzi na tę nienawiść narażeni
      byli zawsze i od wszystkich narodów, wśród których żyli. Ponieważ wrogowie
      Żydów należeli do najróżniejszych narodów, narody te żyły w krajach bardzo od
      siebie odległych, wyznawały inne religie, miały inną kulturę i inne prawa,
      przeto przyczyny. antysemityzmu tkwią w Żydach a nie w narodach, wśród
      których żyją"
      ("L'antisemitisme" Paryż 1933).

halo, niezlomni tropiciele antysemitow.
      czy mnie tez uhonorujecie tym tytulem?
      • Gość: OSKAR Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat IP: *.cablep.bezeqint.net 26.11.04, 18:57
        TO TEZ U CIEBIE RUTYNA PRZYTACZAC TEGO FRANCUSKIEGO ZYDA-ODSZCZEPIENCA. MY
        DOBRZE WIEMY CO TO SAMONIENAWISC. WLASCIWIE I WAM NIE BRAK TAKICH. MOZE DLA
        ROWNOWAGI PRZYTOCZYSZ TAKIEGO SAMONIENAWIDZACEGO POLAKA?
        • krystian71 Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat 26.11.04, 18:59
          Czy dlugo trzeba szukac na forum?,poczytaj sobie che guevare
          pozdr
        • gini Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat 26.11.04, 19:00
          Gość portalu: OSKAR napisał(a):

> TO TEZ U CIEBIE RUTYNA PRZYTACZAC TEGO FRANCUSKIEGO ZYDA-ODSZCZEPIENCA. MY
          > DOBRZE WIEMY CO TO SAMONIENAWISC. WLASCIWIE I WAM NIE BRAK TAKICH. MOZE DLA
          > ROWNOWAGI PRZYTOCZYSZ TAKIEGO SAMONIENAWIDZACEGO POLAKA?

Fajne, albo antysemita albo samonienawidzacy sie Zyd, innej moeliwosci nie ma .
          Czyli zero krytyki, narod wybrany zadnej krytyce nie podlega, ani ze strony
          obcych ani ze strony swoich.
          • Gość: OSKAR Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat IP: *.cablep.bezeqint.net 26.11.04, 21:07
            GINI, PRZYNAJMNIEJ NA FS JEST PELNO TAKICH, TZN. ANTYSEMITOW NETTO, NAWET JAK
            TU I TAM KTOS Z NICH OBWIJA SWOJE ZYDOZERWSTWO W WATE... MIEKKOSC TEJ WATY NIE
            PRZESZKADZA NAM W DIAGNOZIE... A PROPOS, LLOYD GEORGE NIE MOWIL SZCZEGOLNIE O
            POLSKIM ANTYSEMITYZMIE. ON WIEDZIAL DOSKONALE, ZE TO PLAGA NIE ZNAJACA GRANIC.
            • biedronka24 miekkosc tych co insynuuja to widac - o tak 26.11.04, 21:14
              tej drugiej waty to nie za bardzo. Jesli chodzi o kropekuka to na pewno rasizm z
              niego wychodzi i on w wate nie owija. I Lloyd, Lloydem a rasizm to na pewno
              najstarszy jest. Zaczal sie pewnie, gdy wymyslono pieniadz, masowe rolnictwo i
              pare innych srodkow, ktore umozliwiaja szukanie w ludziach ´wrodzonych´ przyczyn
              niepowodzen innych niz wlasne lenistwo ;), ale tez jednoczesnie kontrole nad
              tymi , ktorzy to sa urodzonymi ´loosers´. Dodam, ze wtedy jeszcze nie uzywano
              tego slowa ;)
              • biedronka24 jezeli chcemy rozpatrywac anty- cos tam 26.11.04, 21:15
                to moze ujmijmy to szerzej- antyhumanizm? Mamy oto jego zywy przyklad, ktory
                choc twierdzi iz jest maszyna w istocie wyglada na o wiele grozniejszy...
              • Gość: OSKAR Re: miekkosc tych co insynuuja to widac - o tak IP: *.cablep.bezeqint.net 26.11.04, 21:51
                ANKA, NIGDY NIE PRZECZYLEM TWOJEJ ELEGANCKIEJ SLOWNEJ ZONGLERKI... CZY MAMY
                SOBIE LAMAC GLOWE CO BYLO PIERWSZYM - KURA CZY JAJKO? ANTYSEMITYZM JAKO TAKI
                JEST POTWOREM JUZ SETKI LAT I JAK SNIEZNA KULA NABIERAL I NABIERAL WIELKOSCI AZ
                DOPROWADZIL DO NAJWIEKSZEGO KATAKLIZMU XX WIEKU. CZY DZIW, ZE JESTESMY TAK
                CZULI NA JEJ NOWE OBJAWY? MY DOPRAWDY NIE MOZEMY SOBIE POZWOLIC BYC "LOOSERS" W
                TEJ ZMUDNEJ WALCE Z RENESANSEM ANTYSEMITYZMU. CZY TY, MLODA POLKA, MOZESZ TO
                ZROZUMIEC?
                • biedronka24 Ja mysle Oskarze 26.11.04, 22:15
                  ze najpierw to spadl snieg. Po prostu. O kulach to bylo pozniej. O tych co
                  innych ludzi zabijaja - tez.
                  Wybacz ale nie pamietam co o mnie mowiles, lub czemu przeczyles, czy tez nie.
                  Nie warto robic doswiadczen na ludziach. Zamiast byc czulym na objawy czy
                  potencjalne symptomy grzechu, sprobuj byc czulym dla ludzi. To naprawde o wiele
                  wiecej daje. Jesli sie na tym przejedziesz to wtedy pogadamy.
                  Ja jestem mloda wlasnie dlatego, ze staram sie o tym nie zapominac. Nie zawsze
                  potrafie. Jesli zapomne, to wtedy bede juz mogla o sobie powiedziec, ze jestem
                  stara.
        • xtrmntr Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat 26.11.04, 19:26
          zyd, nie-zyd - to akurat jest tutaj najmniej wazne. nie wydaje mi sie jednak
          aby ta diagnoza wyszla od jakiegos zdeklarowanego zydozercy. a zdaje sie byc
          ciagle aktualna, szczegolnie w czasach, w ktorych wszyscy "prawomyslni" bija na
          alarm z powodu tzw. nowej fali antysemityzmu.

cytujesz:
          "CO ZYDZI ROBIA DZISIAJ, NIE JEST WLASCIWE I NIE JEST DOBRE W OCZACH
          FANATYKOW ANTYSEMICKICH"

sek w tym ze nie tylko fanatykow. sporej czesci cywilizowanego swiata takze.
          • gini Re: Ilu samonienawidzacych sie Zydow jest? 26.11.04, 19:32
            Tutaj za krytyke Sharona zostaje sie natychmiast antysemita, wiec co z tymi
            Zydami, ktorzy tez sie tej polityce przeciwstawiaja, a jest ich troche,
            wszystko to samonienawidzacy sie Zydzi?
            • xtrmntr Re: Ilu samonienawidzacych sie Zydow jest? 26.11.04, 19:42
              a co powiedziec o ortodoksach wiernych torze i antysyjonistycznym naukom rabina
              teitelbauma? zwierzecy antysemici?
              • gini Re: Ilu samonienawidzacych sie Zydow jest? 26.11.04, 19:45
                xtrmntr napisał:

> a co powiedziec o ortodoksach wiernych torze i antysyjonistycznym naukom
                rabina
                >
                > teitelbauma? zwierzecy antysemici?

A ci francuscy Zydzi co odrzucili zaproszenie Sharona?Toz to samonienawidzacy
                sie Zydzi jak nic.
        • kropekuk Tlumaczylem wczoraj dumb Pole, ze jego cytaty to 26.11.04, 20:01
          popelnily glownie samonienawidzace sie Zydy - nie chcial slychac. A poza tym,
          gdy Zyd Zydowi wrzuca od parszywego Zyda to nie jest to ani rasizm, ani
          antysemityzm - to samokrytyka, analiza wlasnych wad narodowych, na co Polactwo
          jakos zdobyc sie nie moze, woli sie swa rzekoma "chwala" oszukiwac. I tak
          potomkowie polskich chamow (antysemityzm, jak wiadomo, to wada plebejska -
          szlachta polska administrowala majatkami glownie poprzez Zydow, goniacych do
          roboty leniwego polskiego chlopa), co trupy swych panow, walczacych o polska
          wolnosc, do naga z lachow obdzieraly,odcinaja kupony od chwalebnych kart
          polskiej historii, ktora nie jest ich historia, a jej bohaterowie nie sa ich
          przodkami. To strasznie obrzydliwe, to podwiazywanie sie pod te historie przez
          polskiego chama; moze jeszcze bardziej obrzydliwe, nizli genetyczny
          antysemityzm tego pazernego, tepego chamstwa...
          • xtrmntr [...] 26.11.04, 20:05
            • kropekuk CEP CEPEM JAK MOWIL ZAGLOBA... A na twym 26.11.04, 20:16
              watku gadasz sam z soba w asyscie tej prymitywnej GINI - a nie mowilem,
              niedorobiony belfrze, ze to wlasnie ciebie godny poziom? Taka krawcowa spod
              Lomzy, jesli nie z Jedwabnego... Hahaha!!!
              • cytatolog.stosowany Panie Kropku, prosze o wyrozumialosc. 26.11.04, 20:18
                Watek sie dopiero rozwija.
              • biedronka24 krawcowa to tez zly zawod? :) 26.11.04, 20:19
                a jaki sie szanownej pani podoba?
                Bo ja lubie wszystkie uzyteczne poza zawodem zwanym ´wsciekla jestem´ ;)
                • kropekuk Niezly, gdy krawcowa szyje kiecki, nie zas glupio 26.11.04, 20:43
                  gada o swiecie i polityce... Wytykanie niewiedzy i przekroczenia granic
                  kompetencji jest niewybaczalnym grzechem tylko w zapyzialej Polsce, gdzie kazdy
                  smrod czuje sie rowny wojewodzie (tak plebsowi komuna we lbach pomieszala). W
                  Europie jest to pozadane - jako bodziec zmian, mechanizm postepu, gwarancja
                  wysokiego poziomu...uslug krawieckich.
                  • biedronka24 sadzisz, ze krawcowym nie wolno glosowac np w USA? 26.11.04, 20:45
                    czy moze dla tej twojej sugestii szukasz jakowejs ´racjonalnej´ motywacji?
                    Lecz sie lepiej. Bo ty juz jestes az nadto zapyziala...
                    • kropekuk A GDZIE ja mowie o glosowaniu? Mowie o tym, ze 26.11.04, 21:55
                      krawcowa plecie bzdury, mowiac o "charakterze narodowym Zydow", bo brak jej ku
                      temu wiedzu i kompetencji. I nie widze powodu, dla ktorego madrzejsi od
                      krawcowej mieliby te bzdury tolerowac i nie nazywac bzdur bzdurami tylko
                      dlatego, ze krawcowa to...krawcowa.
                      • biedronka24 w twoim cytacie- tam gdzie pisales po raz pierwszy 26.11.04, 22:09
                        o krawcowej, a kiedy indziej o ´belfrach´ nie bylo nic o tym ´charakterze´.
                        Drobne przypomnienie. Za moment- gdy sie wyloguje albo odejde od komputera to
                        pewno znow dasz dowody swojego czuwania tu- i sprobujesz na swoj sposob swoje -
                        wiecej niestety niz pomylki, ´przenosnia´ tlumaczyc?
                        Przyszlo ci moze do glowy, ze przed antysemityzmem rasizmem sie obronisz? Gdzie
                        takowych metod ucza? No zdradz to nam tu- to naprawde ciekawe...
                        • kropekuk Nie, ANko, nudzisz mnie razem ze swa wyuczona 26.11.04, 22:18
                          pseudointeligencja PC...
                          • biedronka24 to juz mowilas. Sadzisz, ze to interesujace? 26.11.04, 22:20
                            tak samo jak powod dla ktorego mimo tego, iz cie nudze, wciaz odpisujesz ;)
      • Gość: oCZYWISCIE, BO Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat IP: 199.34.4.* 26.11.04, 19:35
        ZAJMUJESZ SIE NIE SWOIMI SPRAWAMI, CZY NIE WYSTARCZY ci "Protokoly medrcow... "
        Nadal szukasz potwierdzenia swoich fobii. W cywilizowanym (!) swiecie antysem.
        to czas przeszly. Moze pod wplywem takich filosemitow jak Churchill lub
        Reagan, moze jako uznanie osiagniec laureatow Nobla. Obecnie tepakow okresla
        sie mianem antysemita. Uwazaj ze swoimim opiniamii jak znajdziesz sie w
        skandynawii lub u anglosasow.
        pzdr
        • gini Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat 26.11.04, 19:39
          Gość portalu: oCZYWISCIE, BO napisał(a):

> ZAJMUJESZ SIE NIE SWOIMI SPRAWAMI, CZY NIE WYSTARCZY ci "Protokoly
          medrcow... "
          > Nadal szukasz potwierdzenia swoich fobii. W cywilizowanym (!) swiecie
          antysem.
          > to czas przeszly. Moze pod wplywem takich filosemitow jak Churchill lub
          > Reagan, moze jako uznanie osiagniec laureatow Nobla. Obecnie tepakow okresla
          > sie mianem antysemita. Uwazaj ze swoimim opiniamii jak znajdziesz sie w
          > skandynawii lub u anglosasow.
          > pzdr

AAAA to cywilizowany swiat znajduje sie jedynie w Skandynawii i wsrod
          Anglosasow, ciekawe, reszta swiata to antysemityzm.
          A jakich opinii nie moge wypowiadac, bede wdzieczna za wyjasnienie .
          • kropekuk Belgia ma w Unii opinie antysemickiej, ale GDZIE 26.11.04, 20:04
            jej do waszej Polski...
            • biedronka24 A kto nie ma takiej opinni- lub jakie panstwo? 26.11.04, 20:15
              wiesz moze ze w USA bys pieknie beknela za wypowiedzi o ´rowniejszych`. Wiesz
              moze co oznacza slowo demokracja? Wiesz ze mozna obrazac politykow ale ludzi z
              racji na wykonywana prace, z racji na narodowosc, pochodzenie - nie ?
              • kropekuk W USA za nic bym nie beknal.Za antysemickie nie sa 26.11.04, 20:18
                uwazane kraje skandynawskie, anglosaskie, o dziwo - dzisiejsze Niemcy oraz
                Bulgaria. Antysemicka jest Rosja, Polska, Belgia...
                • biedronka24 A i owszem. Za dyskryminacje zawodow tak 26.11.04, 20:29
                  zaklad? ;)
                  Mozemy np sie zalozyc o to - ze jak ja nie mam racji to ty podasz mi dane
                  osobiste i powtorzysz to twierdzenie jakie tu wypowiedziales o bulgarkach w
                  ambasadzie bulgarskiej. Mozesz wybrac- w Polsce albo Uk ;)
                  • kropekuk To o Bulgarkach z kurortow za komuny to FAKT. I o 26.11.04, 20:33
                    ich swobodzie obyczajowej pisalem. Kazdy to wie, lacznie z ambasada (ktora
                    przeciez pod komune sie nie podwiazuje).
                    Nb. o jaki ZAWOD ci chodzi? O prostytutki? Nie wiedzialem, ze maja one w
                    Bulgarii zwiazki zawodowe...
                    • biedronka24 o krawcowe np, ale tez wiele innych 26.11.04, 20:36
                      na podawanie ci przykladow szkoda czasu. Naiwna jestes jesli sadzisz, ze zalezy
                      mi na traceniu go w ten sposob. Na samym tym watku jest ich wystarczajaco;).
                      A twoje fakty z okresu gdy bylas gruba ryba systemu sowieckiego to pewno
                      niejedna ambasada chetnie pozna....
                      • kropekuk O krawcowych juz mowilem: sa dobre, gdy szyja, ale 26.11.04, 20:49
                        udawanie znawcow kultury zydowskiej i "prawdziwego charakteru Zyda" juz
                        krawcowym nie wychodzi...
                        • biedronka24 zalosnie sie tlumaczysz 26.11.04, 20:51
                          udawanie znawcow ( co zapewne znasz z autopsji) to jednak nie to samo co
                          obrazanie innych i twierdzenie np ze krawcowa nie powinna sie udzielac
                          politycznie i takie tam.
                          Ciekawe w jakim kraju wolno takie tezy glosic? Z jakiego ty ´zascianku´ jestes?
                          No opowiedz nam o tym wreszcie uczciwie. I nie obciazaj swoimi przywarami innych
                          skarbie.
          • Gość: do gini wyjasnieni Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat IP: *.hubris.net 27.11.04, 03:16
            do filosemitow mozna zaliczyc Wlochow, Hindusow i Japonczykow (nie majac
            wspolnej historii z Zydami.Japonczycy zafascynowani sa osiagnieciami Zydow i
            Izraela), Chinczycy zajmuja sie swoimi sprawami. co do Francuzow i Hiszpanow
            nie wypowiadam sie.
            Mozesz glosic swoje opinie gdzie chcesz po pierwsze nikt nie bierze ich
            powaznie ( no bo kim ty jestes aby wypowiadac opinie o innych nacjach), jest
            tez niebezpieczenstwo ze osadza cie jako antysemitke, czytaj osobe o
            ograniczonym
            umysle.
            pzdr
        • xtrmntr Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat 26.11.04, 19:55
          czlowieku, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo skompromitowana i
          osmieszona retoryka sie poslugujesz. "JESTES ANTYSEMITA BO ZAJMUJESZ SIE NIE
          SWOIMI SPRAWAMI". otoz oswiadczam ci ze bede takim antysemitom, jakim chcesz
          mnie widziec, dopoki nieuczciwi z zydow beda sie "zajmowali" moimi sprawami i
          historia mojego narodu . dopoki na zachodzie pielegnowany bedzie mit o
          polskich "concentration camps". dopoki manipulanci pokroju grossa czy grynberga
          beda naginali fakty i urzadzali nagonki na polske na arenie miedzynarodowej.
          zrozumial?

• Gość: nie denerwuj sie Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat IP: *.hubris.net 27.11.04, 03:27
            na jakiej zasadzie piszesz, ze "polish concentr. camps" to zydowska
            robota? To jest przykre, wynika z niedbalstwa redakcji. Pytanie retoryczne :
            zauwazyles chyba jak szybko i czesto czytelnicy GW wylapuka wpadki dziennikarzy.
            Wypowiadajac opinie antysem. tylko pogarszasz sprawe.
            Czy czytales ksazke Grossa "Revolution from abroad". bardzo polecam pzdr
        • xtrmntr btw 59% cywilizowanych (?) europejczykow 26.11.04, 20:01
          uwazalo do niedawna izrael za panstwo najbardziej zagrazajace swiatowemu
          pokojowi. jak ich nazwiesz? antysemici, antysyjonisci czy po prostu "tepaki"?
          • Gość: 59% Re: btw 59% cywilizowanych (?) europejczykow IP: *.hubris.net 27.11.04, 03:38
            mlody czlowieku, podaj dokladnie jak pytanie zostalo sformulowane,
            kiedy zostaly badania przeprowadzone i czy statystyka byla wystarczajaca.
            Prawdopodobnie w ankiecie bylo wiecej pytan, ale Ciebie obchodzi tylko jedno,
            o czym to swiadczy?
            A. Einsteinowi pokazano list potepiajacy "zydowska nauke" podpisany przez
            stu niemieckich uczonych,A.Eistein odpowiedzial " gdybym nie mial racji
            wystarczylby jeden podpis"
            pzdr.
        • kropekuk On uzna wszystkich Anglosasow za Zydow,ze mnie juz 26.11.04, 20:03
          zreszta Zyda zrobil, bo jako Anglik i anglikanin przeciwko Zydom nic nie mam, a
          antysemitami szczerze gardze...
          • gini Re: On uzna wszystkich Anglosasow za Zydow,ze mni 26.11.04, 20:11
            kropekuk napisał:

> zreszta Zyda zrobil, bo jako Anglik i anglikanin przeciwko Zydom nic nie mam,
            a
            >
            > antysemitami szczerze gardze...

Z ciebie taki Anglik i anglikanin jak z koziej dupy traba.
            Anglik pisze na angielskim forum, a nie ujada na polskim bez przerwy, i
            dopatruje sie w kazdym antysemity.
            • kropekuk Anglicy ze znajomoscia polskiego pisza na polskim, 26.11.04, 20:26
              jak Polacy, Rosjanie, Ukraincy etc. z dobra znajomoscia angielskiego pisuja na
              forum BBC - sama sprawdz, durna babo nim sie do reszty osmieszysz!!!
              Nie wierzysz, tepoto? No to patrz:
              news.bbc.co.uk/1/hi/talking_point/4033549.stm
              • biedronka24 Polacy pisuja ale nie pisza ze sa anglikami 26.11.04, 20:30
                czegos takiego nie widzialam. A nawet jesli to fakt, ze na swiecie istnieja
                zlodzieje nie usprawiedliwia innych zlodziei. Rozumiesz ´niedurna´?
                • kropekuk A czy ja pisze na polskim forum ze jestem POLAKIEM 26.11.04, 20:34
                  CO ty mi dziewczyno imputujesz?
                  • Gość: ANka Wylewasz po polsku na tym forum swoje fobie IP: *.ifn-magdeburg.de 26.11.04, 20:38
                    , albo dajesz im upust. Przy kazdej okazji podkreslasz jak wszystkiego co
                    polskie nienawidzisz. Twoja motywacja pisania tu musi miec wiec jak najbardziej
                    chore podstawy. Bo o jakiej normalnej motywacji mozna tu mowic? Chyba tylko o
                    tym co ty innym wciaz imputujesz- o zawisci i zazdrosci. Albo o manii
                    przesladowczej ;)
                    • kropekuk Czy o wadach Polakow mam mowic Polakom czy 26.11.04, 20:50
                      lepiej obrabiac polskie tylki poza oczy do Niemcow, Anglikow czy Rosjan?
                      • Gość: wszystkojednokto Re: Czy o wadach Polakow mam mowic Polakom czy IP: *.chello.pl 26.11.04, 20:53
                        a cóż to za nowa specjalizacja.Czy tylko to potrafisz?
                      • biedronka24 o wadach ´wrodzonych´ to najlepiej skarbie swoim 26.11.04, 20:54
                        mowic. Zwlaszcza dzieciom. Na pewno za to ci odplaca szczodrze i tak jak na to
                        zasluzysz sobie.

Zacznij od swojego. To dobra rada. Szczera i prywatna. Innych obrabiac raczej
                        nie warto. Zwlaszcza jak nie ma sie mocnych dowodow w rece. A conajwyzej pare
                        kontrowersyjnych twierdzen.
      • Gość: wszystko jedno kto Re: ja tu wczoraj natknalem sie na inny cytat IP: 160.79.164.* 26.11.04, 19:59
        halo, niezlomni tropiciele antysemitow.
        > czy mnie tez uhonorujecie tym tytulem?

nie!
        Tylko tytulem durnia!
        • xtrmntr przynudzasz beznickowa lajzo 26.11.04, 20:13
          • kropekuk Hehe...Cepie, ty tylko przed gini mozesz szpanowac 26.11.04, 20:27
            Bo tylko od niej mozesz byc madrzejszy, tylko jej mozesz zaimponowac, Polish
            loser...
            • xtrmntr [...] 26.11.04, 20:32
              • kropekuk [...] 26.11.04, 21:58
            • Gość: wszystkojednokto Re: Hehe...Cepie, ty tylko przed gini mozesz szpa IP: *.chello.pl 26.11.04, 20:34
              a co ty się tu kropka rzucasz,ani xtr nie jest cepem,ani wszystko jedno kto nie jest wszystkojednokim.
              Nicka mi podprowadził,wstyd swoja glupota i nudziarstwem przynosi .Ładnie to tak za oszustem się wstawiać?
    • Gość: chuchem yo! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 20:42
      no strasznie dlugo mnie nie bylo. Czesc Danusiu!

Wiec tak to chyba juz jest, ze tak ludzie postrzegaja. Moglem sie na wlasne
      oczy o tym przekonac chocby tutaj - Gucia, splitki itakdalejki.

Ale wiedzcie jedno, nie wierzcie im! Macie wlasne rozumy!

pozdrawiam
      • dana33 Re: yo! 27.11.04, 01:38
        duzo chuchemciu nie straciles... :)
    • Gość: sp;lit Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 26.11.04, 20:59
      Wszystko cacy gdyby nie maly szczegol , my friend , poczekaj zaraz ci wytlumacze
      tak zebys zapamietal na dluzej niz miesiac czy dwa , bo juz raz zrobilem , a ty
      dalej swoje .

A wiec , ta twoja lista "grzechow" jest na temat anti-judaism'u , natomiast ten
      twoj zasrany anti-semitism to bekart zio-nazistow splodzony w Israel'u pare lat
      po jego smierci , wylacznie na uzytek Holocaust Industry .

W dobrym tonie przy cytowaniu "obroncy" sprawy zydowskiej przez jego wielbiciela
      jego autorytetu , bedzie poprawne cytowanie jego imienia i z zalaczeniem tytulu

A wiec Earl Lloyd-George of Dwyfor , zauwaz ,... Lloyd nie Lloid , pozatym jak
      zaznaczylem na poczatku , wszystko cacy , choc nie jestem pewny czy przypadkiem
      nie cytujesz innego pana (a moze pani) o podobnym nazwisku , nijakiego ; Hmmm ,
      jestes pewny , ze nie chodzi ci o Boy George ? :)))

Ps. Tak na marginesie , , my friend , po nadaniu mu tytulu , twoj obronca
      sprawy zydowskiej przestal uzywac imienia David , zastanawiajace co ?

uklony
      • Gość: ABE Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE IP: *.dialup.xtra.co.nz 26.11.04, 22:25
        Mnie te wszystkie watki o antysemityzmie nudza. Jedno i to samo, wkolo wojtek.
        Czy nie powinni tego wycinac jako spam (bo tak to spam tutaj rozumieja -
        powtarzanie wkolko tego samego jak zacieta plyta). Kiedys wycieli tu titusa za
        spamowanie bo podawal raporty o liczbie okupantow zabitych w Iraku. Za kazdy
        razem liczba byla inna, ale oni uznali to za spam. Tak jakby zycie ludzkie i
        smierc w tej glupiej wojnie ich zaczela juz nudzic. Spam, said Kropka, out with
        it! Od tamtej pory titus zaginal bez wiesci.
        Wracajac do tego watku o antysemityzmie, sztucznym tworze semantycznym grupki
        jakis zakompleksionych gosci bez perpektyw na zycie, czy to nie SPAM????
        • Gość: OSKAR Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE IP: *.cablep.bezeqint.net 26.11.04, 23:25
          ABE, DOTAD NIE WYSZLO MI CIE CZYTAC. OD INNYCH FORUMOWICZOW DOWIEDZIALEM SIE,
          ZE IM BRAKUJESZ NA FS. PO TYM POSCIE WIEM DLACZEGO... ZACIETA PLYTA? PRZECIEZ
          TWOI KOLEDZY SA ZAKOCHANI PO USZY W TEJ ZACIETEJ PLYCIE. W TYCH DNIACH JEST
          PRZYPADKOWO NA FORUM WIECEJ O UKRAINCACH NIZ O ZYDACH. ALE TO WNET PRZEJDZIE.
          ZYD BEDZIE ZNOW DOMINOWAC NA TYM FORUM ZWANYM, ZDAJE SIE BLEDNIE, SWIAT.
          ATAKOWAC ZYDA NAOKOLO DOBY TO ZGODNE, ALA ABE, Z REGULAMINEM A
          NAZWANIE "NIEMOWLECIA" PRAWDZIWYM IMIENIEM TO SPAM... SELEKCJA GODNA
          POCHWALY... A PROPOS, ANTYSEMICI W RODZAJU TITUSA NIE ZNIKAJA. ONI TYLKO
          ZMIENIAJA NICKI...
      • kropekuk Split, niby myslisz, a wiec PO CO krecisz? PO CO 26.11.04, 22:25
        sam przyswajasz rasistowskie slownictwo? A pomstuj, prosze, na Szarona,
        pomstuj na bydlaka, co zastrzelil palestynska dziewczynke z zimna krwia - sam
        ci w tym pomoge (a nawet juz pomagalem). Ale nie uogolniaj, nie mow wowczas
        o "Zydach" - nazwij jednego drania z drugim po imieniu, a napewno nikt nie
        zarzuci ci antysemityzmu.

PS: W Brytanii imie "David" nie ma ZADNYCH konotacji zydowskich - imie
        bibilijne, jak Sarah etc. Zobacz co w USA z Mormonami - jeszcze
        bardziej "bibilijnie" niz u anglikanow i protestantow. Mimo lat w USA chyba
        malo masz kontaktow z protestanckimi Anglosasami...
        • puls.usa dana przeterminowana konserwo gdzie jestes?? 26.11.04, 22:43
          ty ktora razem z fredkiem tyle pracy tutaj na forum odwalilas,zeby antysemityzm
          kwitl, panowal,poglebial sie i nie byl zapomniany - wody w dziub nabralas?
          • puls_of_arizona Re: dana przeterminowana konserwo gdzie jestes?? 27.11.04, 00:39
            pogadaj sobie z biedronka, kretynska, polskojezyczna lajzo. ta cie poglaszcze
            po glowce, popiesci i ukoi, pani do towarzystwa pelna zrozumienia dla kretynow.
            proponuje ja na szefowa stowarzyszenia 'forumowych animalsow', gdzie ty
            bedziesz bossem chlewu.
            ohio
            • kropekuk A ja mialem nadzieje, ze na burdel-mame..W agencji 27.11.04, 03:59
              pelnej bulgarskich interdiewoczek z Albany i Zlotych Piaskow... No, ostatecznie
              i z Burgas, choc tam ciut sturczone...Lubie ten balkanski typ panienek
              nienajciezszych obyczajow.
        • Gość: sp;lit Re: Split, niby myslisz, a wiec PO CO krecisz? PO IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.11.04, 01:24
          To nie zauwazyles jeszcze ze jesli chodzi o rasizm to ci przytupuje ? Pokaz mi
          w moim pooscie cos co zakrawa na antysemityzm .

A na temat rasizmu ,... Jako Chrzescijanin nie zaprzeczam ,... Kazda ludzka
          istota jest dzielem Stworzyciela , obdarzona przez Niego dusza , ktora tylko On
          ma prawo zabrac , a ty tylko (one more time) w chwili jak ci czy twoim
          najblizszym jakis lajdak tym grozi ,...

Dalej , wymien mi cos co nasza (biala) cywilizacja nie kreowala w kazdej
          dziedzinie zycia , cos co zawdzieczasz czarnej , czy zoltej rasie ,...

uklony
      • Gość: OSKAR Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE IP: *.cablep.bezeqint.net 26.11.04, 22:43
        JAK MOGE KONKUROWAC Z SPECJALISTA OD CYTATOW?... CALY SKLAD PRZEZEMNIE
        CYTOWANEGO EX PREMIERA ANGLII BRZMI DAVID 1ST EARL LIOYD GEORGE OF DWYFOR.PO
        PROSTU ZABRAKLO MI TCHU DO UKONCZENIA CALEGO TYTULU... A WIEC MOZESZ SPOKOJNIE
        ISC SPAC. TO NIE BYL ZADEN BOY GEORGE CZY ANDREW LIOYD WEBER... JAK SIE STALES,
        MY FRIEND, DZISIAJ TAK ZGRYZLIWY, ZNACZY WYRAZNIE, ZE TEN ZNANY SZLACHETNY
        ANGLIK TRAFIL BEZPOSREDNIO DO CELU. W TYM PUNKCIE ZOSTAWIE INNYM SADZIC
        CZY "MOJ ANTYSEMITYZM JEST ZASRANY" CZY NIE.
        PZDR.
        • Gość: sp;lit Re: JESZCZE O ANTYSEMITYZMIE IP: *.nas31.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.11.04, 17:52
          Oskar , przyjacielu ty moj , oprocz niepodwazalnego faktu , kto , kiedy i na
          czyj uzytek splodzil bekarta , reszte traktuj z przymruzeniem oka - Wczoraj cus
          mi siadlo na nosie ,... Juz mi lepiej :)

uklony
    • Gość: ABE Slowa, slowa, slowa.... IP: *.dialup.xtra.co.nz 27.11.04, 01:08
      To tez z angielskiego, Oscarze. Znasz to?: "words, words, words..." Jeszcze
      slawniejszego autorstwa.
      A co do faktow i czynow - masz jakas liste?
      • Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 27.11.04, 22:23
        SLOWA MAJA SWOJE ZNACZENIE GDY PADAJA W STOSOWNYM MIEJSCU. GDYBY NIE BYLO GRADU
        ANTYZYDOWSKICH POSTOW NA FS, NIE BYLOBY TEZ REAKCJI NA TE POSTY I CYTOWANIA
        ZNANYCH LUDZI NA TEN TEMAT. NIESTETY JEST TU, NA TYM FORUM, HALASLIWA GRUPA,
        KTORA JUZ NIE MOZE ZYC BEZ ZYDA I STAD TA OBFITOSC I NIEPROPOCJALNE EMOCJE. JUZ
        KILKA RAZY PROSILEM, ZEBY NAM DALI SPOKOJ. REZULTAT - ZERO. NIE RAZ MI SIE
        WYDAJE, ZE ONI SIE CZEPIAJA BEZ PRZERWY ZYDOW GDYZ TO JEDYNY TEMAT W KTORYM
        MOGA SIE POPISAC... OD NICH ZALEZY ZDOLNOSC UDOWODNIENIA, ZE MAJA W GLOWIE COS
        WIECEJ... GDY CEP WYSTAWIL SWOJ WATEK O POGODZIE - GLEBOKI SNIEG W POLSCE -
        BYLO, CO PRAWDA, CHWILOWE ZAINTERESOWANIE, ALE WATEK SZYBKO SIE WYCOFAL Z
        OBROTU BO NIE BYLO W NIM ZADNEGO ZYDOWSKIEGO DESERU. TEN SAM LOS SPOTKAL W
        SWOIM CZASIE, WATEK O GASTRONOMII.
        Z ZASADY NIE ZNOSZE GRZEBANIA W LISTACH I LINKACH. KSENOFOBIA I ANTYSEMITYZM
        ISTNIEDJA Z LINKAMI CZY TEZ BEZ NICH. CHCESZ USLYSZEC COS CO PACHNIE DOWCIPEM?
        RACHELKA - TERAZ NA URLOPIE? - ZADALA ODEMNIE UPARCIE LINKI O SWOIM JADOWITYM
        JEZYCZKU... SA OBJAWY NA SWIECIE, KTORE NIE WYMAGAJA UDOWODNIENIA.
        • Gość: sp;lit Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.nas31.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.11.04, 23:06
          Wiedzialem ze kiedys uda mi sie wetknac stope w uchylone drzwi ,... Teraz
          zastanawiam sie kiedy mi przytrzasniesz odcisk ,...

Jesli chodzi o anti-judaism , anty-zydowkie tendencje jestem z toba po tej
          samej stronie barykady , jak zaczniesz mieszac z anti-zionizmem , bedziemy po
          przeciwnej .

Wam , zydzi , Bozia dala (z pomoca UN) dysputowane miejsce na ziemi ,
          wykorzystajcie te szanse trafiajac do serc , a nie olowiem w serce tych ,
          ktorzy tam mieszkaja od wiekow .

uklony

GDYBY NIE BYLO GRADU """ANTYZYDOWSKICH""" POSTOW NA FS, NIE BYLOBY TEZ REAKCJI
          NA TE POSTY I CYTOWANIA ZNANYCH LUDZI NA TEN TEMAT.
          • Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 27.11.04, 23:33
            CO, DOPRAWDY MYSLISZ, ZE MOJ CEL W ZYCIU - DEPTANIE NA TWOJ ODCISK?

CHOC JA OSOBISCIE SADZE, ZE ANTYSYJONIZM TO GALEZ ANTYSEMITYZMU, CIESZE SIE, ZE
            WIDZIS TERAZ INACZEJ DWIE INNE GALEZI TEDGO SAMEGO DRZEWA... NO, NIE WOLNO
            NIGDY POWIEDZIEC, ZE CZLOWIEK JEST BEZNADZIEJNY...

CO DO TRAFIENIA DO SERC OLOWIEM, MAM SWOJE ZDANIE, ALE DZIS NIE BEDZIEMY SIE
            KLUCIC, PRAWDA?
            PZDR.
            • Gość: Doktorant Prosba do uczestnikow tej dyskusji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 23:56
              Prosze Panstwa, jestem doktorantem w Uniwesytecie Warszawskim. Moja praca
              doktorska jest z pogranicza socjologii i psychologii. Dotyczy zjawisk
              patologicznych w tym obszarze. Toczace sie tutaj walki miedzy stronnictwem
              "antyzydzowskim" i "prozydowskim" to bardzo ciekawy material dla mnie. Zamierzam
              mu poswieciec jeden rozdzial w mojej dysertacji. Mialbym w zwiazku z tym taka
              prosbe. Zauwazylem nastepujaca prawidlowosc: dyskutanci ze stronnictwa
              "antyzydowskiego" bardzo czesto jako usprawiedliwienie dla swoich atakow mowia:
              to jest odpowiedz na antypolskie ataki ze strony frakcji "prozydowskiej". I vice
              versa. Mnie interesuja jednak ILOSCIOWE RELACJE pomiedzy wypowiedziami
              "antyzydowskimi" a "antypolskimi" na tutejszym Forum. To jest bowiem cos, czym
              ja moge poslugiwac sie w mojej dysertacji. Probuje wysilic sie na maksymalny
              obiektywizm i sam to ustalic. Wychodzi mi, ze zdecydowana przewaga jest po
              stronie wypowiedzi "antyzydowskich". Ale chcialbym tez wiedziec jak to wyglada w
              opionii samych dyskutantow na Forum i to dyskutantow z jednej i drugiej strony.

Bede bardzo wdzieczny za Panstwa wypowiedzi "w tym temacie".

• dana33 Re: Prosba do uczestnikow tej dyskusji 28.11.04, 00:24
                otwierasz doktorancie, nowe zrodlo klotni. zaraz bedzie cos takiego: to ona, to
                on, ona pierwsza i bardziej, nie to wlasnie ty pierwsza i wiecej....
                policz sam, napewno ci sie uda.
                • Gość: Doktorant Re: Prosba do uczestnikow tej dyskusji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 00:43
                  Ja sam oczywiscie licze, Prosze Pani, i to od jakiegos czasu. W mojej rozprawie
                  nie moge wyciagac wnioskow opartych na "widzimisie". Musza byc liczby.
                  Watpliwosci moga jednak dotyczyc kryteriow uznania jakiejs wypowiedzi za
                  "antyzydowska" lub "antypolska". Co do wypowiedzi Pana Rattlera sprzed chwili to
                  nie ma chyba watpliwosci - jest ona jednoznacznie "antyzydowska". Z klasyfikacja
                  wypowiedzi Panow Gucia, Totyle i paru innych tez nie ma naogol wiekszych
                  problemow. Z przeciwnego bieguna jest Pan Fredzio54. Ale nie wszyscy
                  dyskutanci stwarzaja tak luksusowe warunki dla badacza. Czesto "antypolskosc"
                  lub "antyzydowskosc" zawarta jest w wypowiedzi w zawoalowanej formie.
                  Pani wypowiedszi, na przyklad, mnie trudno uznac za "antypolskie". Pani w
                  ferworze dyskusji nieraz okresli oponenta brzydkim slowem. Ale w Pani
                  wypowiedziach nie zauwaza sie atakow na Polske lub Polakow generalnie. Natomist
                  inni, w szczegolnosci Forumowicze z "antyzydowskiej" frakcji moga miec tutaj
                  odmienne zdanie i to mnie wlasnie ciekawi.
                  • dana33 Re: Prosba do uczestnikow tej dyskusji 28.11.04, 13:42
                    czytal pan, dokorancie, dokladnie nasze swiatowo-pyskowe forum? wyraznie
                    wszyscy sa zgodni tutaj co do jednej sprawy: podobno ja nienawidze polski i
                    polakow. wszystkich, zeby nie bylo u pana zadnych zludzen. wszystkich polakow,
                    cle 40 milionow. tak oni uwazaja. nie czyta pan dokladnie, prosze pana.
              • rattler Re: Prosba do uczestnikow tej dyskusji 28.11.04, 00:37
                Wroc na studia i zaplac za jeden semester orientacji , bo zamiast gadac na
                temat socjologii i psychologii , gledzisz na temat statystyki i numeralnych
                danych co jest poza horyzontem twego dyplomu i logicznego toru myslenia , idiot

narazie

-----------------------------

Zauwazylem nastepujaca prawidlowosc: dyskutanci ze stronnictwa
                "antyzydowskiego" bardzo czesto jako usprawiedliwienie dla swoich atakow mowia:
                to jest odpowiedz na antypolskie ataki ze strony frakcji "prozydowskiej". I vice
                versa. Mnie interesuja jednak ILOSCIOWE RELACJE pomiedzy wypowiedziami
                "antyzydowskimi" a "antypolskimi" na tutejszym Forum.
                • Gość: Doktorant Re: Prosba do uczestnikow tej dyskusji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 00:51
                  rattler napisał:

> Wroc na studia i zaplac za jeden semester orientacji , bo zamiast gadac na
                  > temat socjologii i psychologii , gledzisz na temat statystyki i numeralnych
                  > danych co jest poza horyzontem twego dyplomu i logicznego toru myslenia , idiot
                  >
                  >
                  Prosze Pana, w nowoczesnym podejsciu do badan zarowno w socjologii jak i
                  psychologii statystyka ma fundamentalne znaczenie. Jak wroce na studia, to mi to
                  najwyzej po raz kolejny wbija do glowy. Prosze sobie poczytac fachowa
                  literature, ksiazki oraz artykuly z wynikami badan opublikowane ostatnio. W
                  przewazajacej wiekszosci sa one w jezyku angielskim. Panu zapoznanie sie z nimi
                  nie sprawi wiec trudnosci.
                  • rattler Re: Prosba do uczestnikow tej dyskusji 28.11.04, 18:14
                    Wasze 'badania' sa niczym innym jak , (u psychologow) , wtykanie bez
                    zaproszenia nosa w ludzka dusze , a (u socjologow) tez bez zaproszenia w
                    ludzkie sprawy . Bez experymentow jednych i drugich , zylo by sie lepiej .

Jedni i drudzy sa odpowiedzialni za najgorsze wydarzenia w kartach historii
                    ostatnich 150 lat

narazie

Ps . Daj spokoj z tym panem , please !

--------------------------------

Prosze Pana, w nowoczesnym podejsciu do badan zarowno w socjologii jak i
                    psychologii statystyka ma fundamentalne znaczenie.

• puls.usa Re: Prosba do uczestnikow tej dyskusji 28.11.04, 00:47
                Gość portalu: Doktorant napisał(a):

> Prosze Panstwa, jestem doktorantem w Uniwesytecie Warszawskim. Moja praca
                > doktorska jest z pogranicza socjologii i psychologii. Dotyczy zjawisk
                > patologicznych w tym obszarze. Toczace sie tutaj walki miedzy stronnictwem
                > "antyzydzowskim" i "prozydowskim" to bardzo ciekawy material dla mnie.
                Zamierza
                > m
                > mu poswieciec jeden rozdzial w mojej dysertacji. Mialbym w zwiazku z tym taka
                > prosbe. Zauwazylem nastepujaca prawidlowosc: dyskutanci ze stronnictwa
                > "antyzydowskiego" bardzo czesto jako usprawiedliwienie dla swoich atakow
                mowia:
                > to jest odpowiedz na antypolskie ataki ze strony frakcji "prozydowskiej". I
                vic
                > e
                > versa. Mnie interesuja jednak ILOSCIOWE RELACJE pomiedzy wypowiedziami
                > "antyzydowskimi" a "antypolskimi" na tutejszym Forum. To jest bowiem cos,
                czym
                > ja moge poslugiwac sie w mojej dysertacji. Probuje wysilic sie na maksymalny
                > obiektywizm i sam to ustalic. Wychodzi mi, ze zdecydowana przewaga jest po
                > stronie wypowiedzi "antyzydowskich". Ale chcialbym tez wiedziec jak to
                wyglada
                > w
                > opionii samych dyskutantow na Forum i to dyskutantow z jednej i drugiej
                strony.
                >
                >
                > Bede bardzo wdzieczny za Panstwa wypowiedzi "w tym temacie".
                >
                >
                hehe powiedzmy ze to prawda panie doktorancie,niech pan "ustala"
                Co wiecej antyzydowskich??no coz to polskie forum wiec jestesmy jeszcze
                wiekszoscia(nie wiadomo jak dlugo)-o chyba p.doktorant zauwazyl
                Proste !! na jeden antypolski post zyda (fredzia,dana,i inni) odpowiada kilku
                Polakow.
          • rattler Re: Slowa, slowa, slowa.... 28.11.04, 00:06
            Sp:lit , na innym poscie stawiasz zarzuty Abstractowi , ze jest niepoprawnym
            romantykiem , a tu jestes niepoprawnym optymista - Nie przekonales go do tej
            pory , nie przekonasz go na tym poscie .

Zapytaj go , dlaczego jego wygonili w '68 , a Kwasniewskich , Michnikow ,
            Geremkow , Urbanow i reszte V kolumny koszernej choloty , ktora dzis sprzedaje
            Polske , zostawili w spokoju ??? Przejechali' sie na pionkach ?

Ten caly spontaniczny Marzec '68 byl zaplanowany troche wczesniej i nie trudno
            sie domyslec przez kogo . Po wojnie z Arabami w '67 w IDF byl deficyt na
            armatnie mieso a w Polsce i Soviet Union bylo go pod dostatkiem , reszte mozesz
            sobie dopowiedziec :)

narazie
            • Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 28.11.04, 00:17
              RATTLER, NIE CZESTO MOWISZ, ALE JAK JUZ MOWISZ, WYCHODZA Z TWOICH UST SAME
              PERELKI...
              • Gość: ABE Nie perelki, a kropelki goryczy IP: *.dialup.xtra.co.nz 28.11.04, 00:41
                Ale prawda ma to do siebie ze jest gorzka.
                • Gość: OSKAR Re: Nie perelki, a kropelki goryczy IP: *.cablep.bezeqint.net 28.11.04, 13:13
                  ABE, O JAKIEJ PRAWDZIE TU MOWISZ? O TEJ PRAWDZIE WZOROWANEJ NA "SLONCU
                  NARODOW"? ALBO MOZE TEJ PRAWDY Z PIORA NIEBOSZCZYKA GAALA I JEGO SPADKOBIERCY
                  STRANGERA? SA PRAWDY I SA PRAWDY...
              • rattler Re: Slowa, slowa, slowa.... 28.11.04, 01:04
                I bedziesz musial to przezuc , Tak jak ja - Moje 20 lat zycia tez jest swego
                rodzaju 'perelka' , ale to jest cena , ktora musialem zaplacic , zeby moja
                trojka potomstwa miala fair start w zyciu .

Nie czesto ? Faktycznie , niezbyt czesto , przyjacielu i wcale mi to nie
                przeszkadza , dopuki mam zdrowie i rachunki zaplacone , reszta siem nie liczy i
                jesli czasem tesknisz za moim kopniakiem , to niestety musze ci upewnic ,
                szkoda energii i szkoda czasu , bo was jeszcze nikt nie przekonal , a jak
                sp:lit mysli ze bedzie wyjatkiem , to tez jest frajer , no nie ???

Badz zdrow , wystarczy mi na dzisiaj w tym szambo .

narazie
                • Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 28.11.04, 13:34
                  GDYBY NIE TA KONCOWKA "SZAMBO" POWIEDZIALBYM ZES WZIAL COS NA USPOKOJENIE.
                  WIEKSZOSC LUDZI WSTAJE RANO Z NOWA NADZIEJA W SERCU. U CIEBIE ZLOSC (WIESZ NA
                  CO...) NEUTRALIZUJE TA NADZIEJE.
                  • rattler Re: Slowa, slowa, slowa.... 01.12.04, 05:11
                    Na uspokojenie nie ma nic lepszego jak 5 mil w ta i spowrotem , lesna sciezka
                    na skroty rowerem do warsztatu czy przystani gdzie mocze lajbe . Sprobuj :)

Jesli interesuje cie co mam do powiedzenia i zabierasz glos to postaraj na
                    temat mojej uwagi a opinie dotyczaca mojej skromnej osoby daruj sobie , bo
                    jesli stac cie tylko na to , to nie masz mi duzo do zaoferowania . Po co
                    strzepic klawiature , no nie ? To 'szambo' moglem sobie darowac - Sorry .

narazie

--------------------------

GDYBY NIE TA KONCOWKA "SZAMBO" POWIEDZIALBYM ZES WZIAL COS NA USPOKOJENIE.
                    WIEKSZOSC LUDZI WSTAJE RANO Z NOWA NADZIEJA W SERCU. U CIEBIE ZLOSC (WIESZ NA
                    CO...) NEUTRALIZUJE TA NADZIEJE.

• Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 01.12.04, 11:09
                      SPOSTRZEGAWCZY CZLOWIEK MOZE WYCZYTAC W MOICH SLOWACH WIECEJ NIZ OPINIE
                      DOTYCZACE TEJ CZY INNEJ OSOBY. DO TEGO NIE POTRZEBUJESZ MIKROSKOPU...

CIEKAWI MNIE CZY ANTYZYDOWSKA PASJA OPUSZCZA CIE PRZYNAJMNIEJ W SWOIM
                      PIECIOMILOWYM MARSZU. SAM MARSZ TO DOBRA RADA. W TEJ CHWILI MASZERUJE NA
                      MECHANICZNYM INSTRUMENCIE (JAK TO SIE NAZYWA PO ANGIELSKU?) W CENTRUM SPORTOWYM
                      I ZARAZ PO TYM PLYWAM W ZAKRYTYM BASEJNIE. MOI KOLEDZY I TEGO NIE ROBIA. CI
                      OSTATNI PODZIWIAJA SWOJEGO "SPORTYWNEGO" STARZEJACEGO SIE KUMPLA. JAK WIDZISZ,
                      WSZYSTKO W ZYCIU JEST WZGLEDNE...

JAK TAM U CIEBIE INTERESY? PO WOJSKOWEJ KARIERZE NIE CZUJESZ TROCHE BRAKU GDY
                      ZAJMUJESZ SIE CUDZYMI MASZYNAMI? NO, I TO ZE NIE MASZ POD REKA ZADNEGO ZYDA...
                      PZDR.
                      • rattler Re: Slowa, slowa, slowa.... 01.12.04, 20:55
                        Na rowerze Oskar , po sluzbie mam awersje do poruszania sie na nogach i jak nie
                        musze to szanuje moje stawy :)

Moja 'pasja' jak ja nazywasz jest skierowana przeciwko kazdemu , ktory naduzywa
                        swego autorytetu stosujac przemoc w okolicznosciach , ktore sam kreowal bez
                        uzasadnionego powodu czy w sytuacji gdzie , gdzie byla niepotrzebna albo
                        wystarczylo sie ograniczyc do minimum , zeby osiagnac oczekiwany rezultat .

Przeczytaj to sobie uwaznie i nie wyskakuj mi z tym swoim anty , bo jesli
                        przelecisz po moich postach to zauwazysz , ze wiecej 'wtykam' naszym wlasnym
                        policy-makers i dowodzacym w garniturkach niz waszym .

Tak sie sklada ze w tej administracji decyduje nieproporcjonalnie duza klika
                        neo-conow , zydow powiazana z likudem forsujaca polityke korzystna dla
                        zionazioli i destruktywna dla naszych interesow stad ta frustracja i zludzenie
                        ze czepiam sie generalnie ogolu - Powtarzam zludzenie bo wiem ze prawie polowa
                        z was na likud nie glosowala a tutaj 3/4 zydow glosowalo przeciwko obecnej
                        administracji i duzy procent z nich tylko ze wzgledu na neo-conow i ich polityke

Apropo's interesu , coz nie sklamie jak powiem ze pamietam lepsze czasy , tak
                        sie sklada ze mieszkam na jednym z rogow stu-milowego kwadratu w ktorym 3
                        nastepne to duze bazy wojskowe , a pomiedzy duzo rezerwistow . Nie trudno sie
                        domyslec ze jakis procent moich klientow jest na frontach a ich auta i wedki
                        rdzewieja w garazach .

Niedlugo bedzie 10 lat jak zdjalem mundur , mialem dosc czasu zeby 'dojrzec'
                        Na sluzbie zycie bylo proste , sprowadzalo sie do jednego : Rozkazow ! Albo ty
                        wydawales , albo wydawano je tobie , o reszte sie nie martwiles , a ze od
                        poczatku bylem nastawiony na minimum kariery i do cywila to w przepychance o
                        awanse nie bralem udzialu .

W cywilu trzeba glowkowac jak zwiazac koniec z koncem :) Pozatym co , nie tak
                        dawno zawieszono mi czesc uprawnien pilotowania (na ktorych mi specjalnie nie
                        zalezy) bo mi doktor przepisal cos bez czego prawdopodobnie moglem sie obejsc
                        ale biore bo on wie lepiej :)

W ciagu 20 lat w mundurze zadnego zyda nie mialem pod reka , pod soba czy
                        nademna , zyd jak nie musi to munduru dobrowolnie nie naklada , a u nas jak
                        wiesz sami ochotnicy . Podczas sluzby poznalem dwoch , jednego oficera z IDFu
                        ktory byl u nas na 'goscinnych wystepach' z intetesujecym tematem i medical
                        student w jarmulce na praktyce , ktory mi zakladal i zajmowal sie moim gipsem
                        na nodze przez dwa miesiace po glupim wypadku na treningu . Biedak mial pecha ,
                        podpisal bo chcial skonczyc medycyne i nie obciazac rodziny dlugami , nie wzial
                        pod uwage , ze jak podpiszesz to jestes ich wlasnoscia i czy ci sie podoba czy
                        nie jak zawolaja to musisz isc a on nie chcial . Nikt nie spodziewal sie ze
                        Saddam wejdzie do Kuwejtu . Czekal do sprawy w areszcie , znaczy w szpitalu
                        gdzie harowal po 18 godzin a tam wracal tylko jak padal z nog zeby sie wyspac .

Tych ktorych widuje tutaj , z nielicznymi wyjatkami nie sa warci kopniaka ,
                        stad czasem widzisz to slowo 'szambo'

narazie
                        • Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 02.12.04, 11:35
                          W TWOJEJ OBSZERNEJ ODPOWIEDZI WIDZE, NIE PORAZ PIERWSZY, ZE NIE JESTES
                          CZLOWIEKIEM "Z ROGAMI". PO KARIERZE WOJSKOWEJ - MAJOREM NIE TRZEBA SIE
                          WSTYDZIC - UZUPELNIASZ DOCHODY Z WOJSKOWEJ PENSJI SAMODZIELNYM, CHOC SKROMNYM,
                          JAK ROZUMIE, WARSZTATEM. DOTAD WSZYSTKO W PORZADKU. ALE SWOJ WOLNY CZAS
                          MARNUJESZ NA...ZYDOW, KTORYCH PRAWIE NIE ZNASZ (SAM SIE PRZYZNALES) I TU
                          DOCHODZIMY DO PYTANIA CZY CZLOWIEK MOZE GROMADZIC SWOJE TEORIE Z SLUCHU CZY
                          CZYTANIA. NIE MOZE. JAK TO? CZYTANIE JEDNOSTRONNYCH TEKSTOW NIE MOZE NIGDY
                          WYROBIC OBIEGTYWNE OPINIE. WIECEJ: CIAGLE CZYTANIA TAKICH TEKSTOW - A W AMERYCE
                          TEZ ICH NIE BRAK - TO PLUKANIE MOZGU PO KTORYM WYROBIONE EMOCJE JUZ ZUPELNIE
                          PANUJA NAD CZLOWIEKIEM... DOSZLO DO TEGO, ZE NAZWALES SPLITA FRAJEREM, BO
                          POWIEDZIAL IZ NIE JEST ANTYSEMITA, DOKLADNIEJ ANTYJUDAISTA, LECZ ANTYSYJONISTA.
                          WLASCIWIE TY ROBISZ TO SAMO. ZDAJE SIE, ZE TWOJ WYSILEK, I NIE TYLKO TWOJ,
                          ZROBIC SEGRAGACJE MIEDZY ZYDAMI I "ZIONAZIOLI" JEST SZTUCZNY I ZUPELNIE NIE
                          PRAWDZIWY. ALE W TYM WYPADKU TO NAJLEPSZA FORMULA DO WYKRECENIA Z OSKARZENIA O
                          ANTYSEMITYZM NETTO. A PROPOS, CO TO JEST TEN NEO-CONOW?

TRADYCYJNIE ZYDZI GLOSUJA ZA DEMOKRATYCZNYCH KANDYDATOW I W OBECNYCH WYBORACH
                          TEZ NIE BYLO SPECJALNYCH NIESPODZIANEK.

WIDZISZ KOLO SIEBIE PARE ZYDOW, KTORZY NIE SA WARTE KOPNIAKA, POWIEDZIALES.
                          JESTEM PEWNY, ZE TEZ WIDZISZ PARE NIE-ZYDOW, KTORZY TEGO NIE SA WARTE. CZY I
                          TYCH NAZYWASZ "SZAMBO"? POWIEDZ MI JESZCZE COS, PRZYJACIELU, CZY PISZESZ "ZYD"
                          Z MALA LITERA PRZEZ RUTYNE, CZY TO INTEGRALNA CZESC TWOJEJ "MILOSCI" DO ZYDOW.
                          PZDR.

• rattler Re: Slowa, slowa, slowa.... 03.12.04, 00:04
                            Lieutenant colonel , nie musisz mnie zaraz degradowac , na odchodne dorzucili
                            mi stopien :)

Oskar , nalezalem do formacji , gdzie trzeba bylo 'pracowac' rekoma , z bliska
                            po cichu i patrzec na owoce tego co sie zrobilo . To nie rzucanie bombek ,
                            naciskanie na guziki z bezpiecznej odleglosci z F-16 czy Apachee , sterylnie z
                            zachowaniem wizualnej higieny . Z tym musisz zyc do konca zycia i tylko
                            ignorant (jak tu niektorzy) widza w tym powod do przytupywania jednym czy
                            drugim , zaleznie od pogody w tym wypadku IDF/HAMAS czy US/Iraqis . Nonsens ,
                            war stinks , a szczegolnie jak sa ofiary cywilne , kobiety i dzieci

--------------------------

W TWOJEJ OBSZERNEJ ODPOWIEDZI WIDZE, NIE PORAZ PIERWSZY, ZE NIE JESTES
                            CZLOWIEKIEM "Z ROGAMI". PO KARIERZE WOJSKOWEJ - MAJOREM NIE TRZEBA SIE WSTYDZIC

------------------------
                            • Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 03.12.04, 15:07
                              PRZEPRASZAM ZA "DEGRADACJE". STOPIEN MAJORA PODALES MI (NIE PAMIETASZ?) W
                              JAKIMS POSCIE. JA JESTEM DOBRY W RETRFOSPEKTYWIE I NAPEWNO DOMYSLASZ SIE
                              DCLACZEGO...
                              WAR STINKS TO PODLY INTERES. Z TYM SIE LATWO ZGADZAM. ALE GDY JUZ JEST WAR,
                              PADAJA, CO ROBIC, CYWILNE OFIARY. TO BOLI; TO BOLI JESZCZE WIECEJ GDY WSROD
                              NICH SA KOBIETY I DZIECI. ALE CZY PRZESZLO KOLO TWOICH USZU CZY OCZU, TA
                              KARDYNALNA ROZNICA, GDY CHODZI O TEJ WOJNIE, KTORA TRWA JUZ PIATY ROK, ZE NASZ
                              PRZECIWNIK SZUKA TYLKO I WYLACZNIE KRWI CYWILOW - BOMBY WYBUCHOWE, NA OGOL
                              ZYWE, W AUTOBUSACH , RESTAURACJACH, RYNKACH, SUPERMARKIETACH, NA DROGACH
                              (OBSTRZALY Z AUTOMATYCZNEJ BRONI NA CYWILNE AUTA) I RAKIETY NA POGRANICZNE
                              MIASTA - I NASZA STRONA SZUKA, NA ODWROT, TYLKO TYCH KRWAWYCH SPRAWCOW. PRAWDA,
                              W TAKIEJ PREWENCYJNEJ WOJNIE PADAJA, TU I TAM, TEZ CYWILNI LUDZI, ALE ZADNEJ
                              WOJNY NIE MOZNA PROWADZIC Z PINCETA W REKU. TO PRZECIEZ POWINIEN WIEDZIEC
                              LEPIEJ ODEMNIE BYLY OFICER WOJSKOWY. W ZONTAZU PRZEPROWADZONYM W AUTONOMII 78%
                              SIE WYPOWIEDZIALO ZA DALSZA DZIALALNOSC SHAHIDOW (SWIETYCH SAMOBOJCOW).
                              ZOBACZYMY CO BEDZIE PO PRZESIEDLENIU OSADNIKOW I OPUSZCZENIU STREFY GAZY. HAMAS
                              JUZ MOWI, ZE NIE PRZESTANIE RAKIETOWEJ WOJNY PRZECIW SYJONISTOM TEZ PO
                              WYCOFANIU WOJSKA Z WSPOMNIANEJ STREFY. CZY TEZ WTEDY MAMY TYLKO GRZEBAC SWOJE
                              OFIARY I POWIEDZIEC SWIATU, ZE PODSTAWIAMY SWOJE GARDLA DO RZEZI I ZAMYKAMY
                              SWOJA BRON W MAGAZYNACH? SKONCZYLY SIE TE HANIEBNE CZASY KIEDY SWIAT WIDZIAL
                              ZABIJANIE ZYDOW JAKO "CIOS Z NIEBA" I MILCZAL. DZIS MAMY SWOJE PANSTWO I SWOJA
                              SAMOOBRONE...

Z CHEMIKALIAMI TRZEBA BYC OSTROZNYM. SLADY W KONCU ZNIKNA O ILE NIE PALISZ.

JESZCZE NIE POWIEDZIALES MI CZY MASZ JAKIES ROZCZAROWANIA Z ZYDOW W CZASIE GDY
                              ZYLES W POLSCE. WIDZISZ JAK SZUKAM Z SWIECZKA W REKU PRZYCZYNE TWOJEGO ANTY...

GDYBYS PISAL CALY TEKST MALYMI LITERAMI - A SA TACY NA FS - NIE POWIEDZIALBYM
                              SLOWA. ALE TY PISZESZ NORMALNIE DUZYMI I MALYMI LITERAMI I JAK DOCHODZISZ "DO
                              ZYDA" PISZESZ JAK PISZESZ. JA PISZE CAPS LOCKIEM I U MNIE POLAK CZY ZYD -
                              WSZYSTKO JEDNO.

DZIEKUJE ZA SLICZNE FOTKI. UMIERAM Z ZAZDROSCI GDY WIDZE TE LODKI I JACHTY I
                              JESZCZE WIECEJ TEJ WODY. TYLE WODY! MY MAMY (SLODKIE) JEZIORO, KTOREGO NAZYWAMY
                              MORZEM I JESZCZE JEZIORO, KTOREGO NAZYWAMY...MORZEM MARTWYM. NA TYM OSTATNIM
                              NIE ZOBACZYSZ NIC CO PLYWA. NATOMIAST MOZESZ SIEDZIEC NA WODZIE (SOL I MINERALY
                              ODPYCHAJA DO GORY) I CZYTAC GAZETE.

BOJ SIE BOGA RATTLERKU, ZNOWU O TYM, ZE SIDZIMY NA TWOJEJ KIESZENI? NAWET SPLIT
                              ZROBIL PIECIOMINUTOWA PAUZE Z TA "KIESZENIA"...
                              PZDR.
                              • Gość: hEJ Oskar Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: 199.34.6.* 04.12.04, 00:06
                                czy nie przzyszlo Ci do glowy, ze jestes ofiara mistyfikacji. Ze rattler jest
                                kims innym niz za kogo chcialby uchodzic. Moze miec np. zyciorys podobny do
                                Piotra Kaczk. wystepujacego na forum goscinnie
                                • Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 04.12.04, 11:15
                                  Z CIEKAWOSCI, KTO TO JEST TEN PIOTR KACZK? GDY MA NA FS JAKIS NICK, BEDE CI
                                  WDZIECZNY GDY MI NAPISZESZ JAKI.
                                  • Gość: wyjasnienie Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.hubris.net 04.12.04, 14:20
                                    Pan Piotr siedzi w Niemcz,i uwaza ze Zydzi powinni sie wyniesc z Izraela
                                    do swoich postow zamieszcza CV
                              • rattler Re: Slowa, slowa, slowa.... 04.12.04, 16:39
                                Sobota rano , ja juz po prysznicu , spacerku , ogolony , popijam rosolek z
                                Winiarow i odpisuje Zydowi z Izraela , ktory mnie od antysemitow wyzywa .

Nie pamietam , chociaz to mozliwe bo awans dostalem w dniu jak sie pakowalem .

Tam sa akcje jednostek , prawdopodobnie nawet nie wszyskie koordynowane
                                organizacja podziemna a u was jest to policy z patronatem rzadu , co osobiscie
                                uwazam za panstwowy terroryzm , nie przyjecia w cywilizowanym swiecie .
                                Bobardowanie wielorodzinnego budynku mieszkalnego bo spi tam podejrzany o
                                terroryzm , bombardowanie ruchliwego skrzyzowania , czy burzenie domow
                                rodzin 'martyrs' to nie zamierzony terroryzm ? Nie kpij stary , w Norymberdze
                                egzekwowanie zbiorowej odpowiedzialnoci uznano za zbrodnie wojenna .

Od swieta cygaro , to wszystko . Czesto w terenie nie ma warunkow , ani
                                mozliwosci zeby umyc samolot i wziac prysznic a zebys nie wiem jak sie staral
                                to zawsze masz kontakt z tym swinstwem . Jak juz pisalem nie zalezy mi zbytnio
                                na kontynuacji . Wzialem ta fuche bo mialem akurat dwojke na studiach , jeden
                                na ostatnim , drugi na pierwszym roku i trzeba bylo zacisnac paska , jednego
                                mam z glowy , drugi konczy za pol roku i kolej na corcie . Moge sobie
                                pofolgowac bo ambitne i zaradne dziecko . Wyniki ma celujace , stara sie i jak
                                tak dalej bedzie to skonczy studia za stypendia . Chlopcy kiedys dorabiali po
                                szkole ale jak to boys , wiecej tracili niz zarobili , corcia tez dorabia w
                                pobliskim shopping center i odklada . Cwana ,tez , bracia musieli miec swoje
                                auta i je utrzymywac , jej wystarcza cztery kolka taty czy mamy , zaleznie kto
                                w domu , za darmo :)

W polsce znalem trojke , jak dorabialem na wakacje na studiach , w zakladach
                                mechanizacji rolnictwa gdzie pracowal ojciec , ale uswiadomile to sobie dopiero
                                po przyjezdzie tutaj . Takiego pana Gienia nawet lubialem , zreszta jak
                                wszyscy , porzadny chlop i wspanialy akordeonista , taki co to nawet z nut
                                umial zagrac . Nijaki pan Ungar , magazynier , nikt go nie lubial , bo ponoc
                                kablowal i Lidke Sawicz (z liceum) na luzie dupa , do tanca i do rozanca . Jej
                                ojciec byl dyrektorem rzezni (w '68-mym zamkneli go za naduzycia (sic) rowna
                                dziewczyna , pozatym przynosila kabanosy do szkoly , czasem kilogramami :) Na
                                Swieta zalatwiala poza kolejka w sklepie tym , ktorych lubiala .

Bylem w Izraelu marcu '84 czy '85 , (nie pamietam dokladnie) mimo ze bylo zimno
                                i wialo jak cholera , wlazlem do wody z ciekawosci . Dziwne uczucie , czujesz
                                sie jak splawik na ryby .

narazie

• Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 06.12.04, 20:46
                                  PISZESZ DO ZYDA Z IZRAELA, KTORY CIE OD ANTYSEMITOW WYZYWA? ZDAJE MI SIE, ZE
                                  TEMU NIE ZAPRZECZASZ I TO MI SIE, O DZIWO, PODOBA. JA OSOBISCIE WOLE
                                  DEKLAROWANEGO ANTYSEMITE NIZ MASKOWANEGO. MANEWROWANIE MASKA PO PROSTU MNIE
                                  WYPROWADZA Z ROWNOWAGI... PAMIETASZ MOZE NIEBOSZCZYKA GAALA? ON NIE TYLKO BYL
                                  ARABISTA Z POGLADOW, TEZ Z ZAWODU, ODDYCHAL ANTYSEMITYZMEM 24 GODZINY NA DOBE I
                                  KAZDY TO WIDZIAL NA FS. NATOMIAST W NASZYCH DYSPUTACH CZESTO WRACAL DO TEGO, ZE
                                  TO CO GLOSI NIE MA NIC WSPOLNEGO Z ANTYSEMITYZMEM... RAZ POWIEDZIAL COS
                                  NIECENZUROWANEGO I GDY MU ZWROCILEM NA TO UWAGE, ODPISAL ZE "PRZYZNAJE SIE DO
                                  WINY"... OD TEGO DNIA JUZ NIE UDAWAL I NASZA WYMIANA POSTOW BYLA WOLNA OD
                                  PRZYMUSOW. KAZDY TRZYMAL SIE, JAK ZWYKLE, SWEGO, ALE...

MOWISZ, ZE TAM SA AKCJE JEDNOSTEK A MY ODPOWIADAMY PANSTWOWYM TERROREM. JAKIE
                                  PLYTKIE SA, NIESTETY, WASZE ARGUMENTY. MOWIE "WASZE" BO NIE JESTES JEDYNY W
                                  TYM ROZUMOWANIU. AKCJE JEDNOSTEK? A TE JEDNOSTKI-SHAHIDZI WSTAJA SOBIE RANO,
                                  MOWIA ALLA AKBAR, UBIERAJA SOBIE KAMIZELKE WYBUCHOWA I IDA SAMODZIELNIE NA
                                  MASOWE ZABIJANIE ZYDOW. NAD TYMI JEDNOSTKAMI JEST CALY SZTAB WYKONAWCOW. CHOC
                                  SA ROZNE ORGANIZACJE TERRORYSTYCZNE (PRZYNAJMNIEJ DZIESIEC) I W KAZDEJ JEST
                                  OSOBNA HERARCHIA - SPECJALISCI OD MATERIALOW WYBUCHOWYCH, DUCHOWNI OD
                                  PRZYGOTOWANIA SAMOBOJCY DO RAJU, SPECJALISCI OD LOGISTYKI I KOMUNIKACJI - JEST
                                  WYRAZNA WSPOLPRACA MIEDZY ORGANIZACJAMI I KTOS Z GORY JEST KOORDYNATOREM, KTORY
                                  DYRYGUJE CALA ORKIESTRA. TAKIM BYL ARAFAT. TO ON I JEGO ASYSTENCI REGULOWALI
                                  PLOMIENIE I DLA SWIATA, ZEBY MYSLAL IZ ON NIE MACZAL W TYM PALCE, "POTEPIAL" CO
                                  DRUGI DZIEN AKCJE SWOICH POSLANCOW... CZY MOWISZ CO MOWISZ PRZEZ
                                  PRZYZWYCZAJENIE CZY INERCJE? CIEZKO SIE TROCHE PRZYZWYCZAIC DO TEGO, ZE COS
                                  SIE ZMIENILO PO SMIERCI ARAFATA. SKALA SIE NAGLE UTRWALILA. BEZ (PRAWIE) AKCJI
                                  TERRORYSTYCZNYCH NIE MA CZATUJACYCH SMIGLOWCOW I NIE MA BURZENIA DOMOW.
                                  ZOBACZYMY CO BEDZIE PO TYM JAK SIE USTABILIZUJE NOWA WLADZA AUTONOMII.
                                  TYMCZASEM SIE WYKAZALO, ZE NASZ RZAD POTRAFI LADNIE TRZYMAC SWOJE ZAPALKI W
                                  PUDELKU GDY SYTUACJA NA TO POZWALA. JAK DLUGO TO POTRWA ZALEZY OD DALSZYCH
                                  TENDENCJI PALESTYNSKICH SASIADOW.

A WIEC MIALES ODWAGE WEJSC DO ZIMNEJ WODY W ZIMOWA PORE W IZRAELU? CZY TO BYLO
                                  MARTWE MORZE? MOWIA, ZE BALTYK JEST ZIMNIEJSZY W LECIE OD TEJ WODY U NAS W
                                  ZIMIE. TEZ MORZE SRODZIEMNE MA W ZIMIE 18-20 STOPNI. BAGATELA DLA POLSKICH CZY
                                  SZWEDZKICH TURYSTOW.
                                  PZDR.

• rattler Re: Slowa, slowa, slowa.... 06.12.04, 21:31
                                    Martwe , niestety gazety nie czytalem bo zdrowo wialo i padal deszcz . W
                                    Baltyku kapalem sie w grudniu przy oblodzonych brzegach kolo molo w Sopocie .

Po 15-tu minutach w 120 stopniowej saunie , przez okolo 10 minut nie czujesz
                                    zimna wody w morzu , a Szwedki byly takie , ze nie tylko do Baltyku z gola dupa
                                    bys za nimi polecial . Ta sauna to bylo miejsce gdzie mogles "obce" poogladac
                                    nago , za jedyne 15 zl na godzine . Niektore nawet ogolone - Frajda 19 latkow !
                                    Musze przyznac , po 10-ciu minutach w zime w Baltyku nie bylo sie czym
                                    pochwalic , oczywiscie dziewczynom :)

Nie mozesz twierdzic ze jestem anty-semita skoro bronie Palestynczykow , nie
                                    mozesz mowic , ze jestem anty-Jew , bo trzymam z prawie polowa zydow , tych ,
                                    ktorzy sa za pokojowym rozwiazaniem konfliktu i powrotem do granic z '67 .

To ze jestem anty-zio-naziolem , to nawet sie nie zapieram - Jestem !!!

narazie
                                    • Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 07.12.04, 22:22
                                      ZEBY SIE DEKOLTOWAC ANTYSYJONIZMEM TRZEBA NAJPIERW ZROZUMIEC CO TO SYJONIZM.
                                      LAKONICZNA DEFINICJE SYJONIZMU MOZESZ NAWET ZNALEZC W POLSKIEJ ENCYKLOPEDII
                                      (WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SA). NIE POTRZEBUJESZ SZUKAC. JA JUZ DLA CIEBIE
                                      ZNALAZLEM: "SYJONIZM - IDEOLOGIA ODRODZENIA NAR. ZYDOW PRZEZ STWORZENIE W
                                      PALESTYNIE WLASNEGO PANSTWA, SFORMULOWANA W KONCU XIX WIEKU".

ODRODZENIE INNYCH NARODOW, I W TYM RZEDZIE POLAKOW, TO OK; ODRODZENIE ZYDOW W
                                      SWOIM PANSTWIE, NIE? GDY ZYDZI SFORMULOWALI SWOJA IDEOLOGIE BYLY TYLKO
                                      SPORADYCZNE POGROMY I NIKT JESZCZE NIE MYSLAL O HOLOCASCIE. PO NIM NAWET SWIAT
                                      (ONZ)DAL ZYDOM LEGITYMACJE DO SAMODZIELNEGO PANSTWA. A TY, A WLASCIWIE NIE
                                      TYLKO TY, WYMACHASZ SOBIE TA CZERWONA, ANTYSYJONISTYCZNA SZMATA I CZEKASZ NA
                                      OKLASKI. KTOS RZUCIL KIEDYS NA FS "ANTYZIONAZIOLI" I OD WTEDY KAZDY CO NIE CHCE
                                      SIE PRZYZNAC DO RDZENNEGO ANTYSEMITYZMU JEST WLASNIE TAKIM "ANTY..." JAKIE
                                      LATWE WYJSCIE Z SYTUACJI...

CO, SZWEDKI NIE MAJA SWOJEGO ZIMNEGO MORZA? JADA DO POLSKI, ZEBY SOBIE LOWIC
                                      MLODYCH POLAKOW W ZIMNYM BALTYKU?
                                      PZDR.
                              • Gość: sp;lit Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 04.12.04, 23:25
                                Oskar czasami traktujesz nas jak ,... Hmmm , ugryzlem sie w jezyk - Przeciez to
                                jest najbardziej znane "morze" na swiecie i na kazdej widokowce eksponuja kogos
                                czytajacego na wodzie brzuchem do gory .

Poznym latem w kilku zatokach , ktore sa oddzielone mierzeja od Great Salt
                                Lake , jak woda wyparuje , tez plywasz jak boja . Tam tylko dlatego , ze jest
                                duza zawartosc soli w wodzie ,... My tu (w Californii) mamy Mono Lake , z
                                podobna zawartoscia mineralow , ale bez soli i nie martwe jak wasze , w ktorym
                                zyje jedyna na swiecie odmiana shrimps , a o pewnej porze roku chmury much ,
                                ktore odzywiaja sie woda z mineralami i nie zaczepiaja ludzi . W sezonie letnim
                                mozesz spotkac stado (kilka tys ) flamingos nielegalnych aliens z Mexico ,
                                ktore przylatuja biale odzywiaja sie shrimps przez jakis okres i znikaja jak
                                sie pojawily , rozowo-pomaranczowe ,...

Niedaleko odemnie ok 100 mil jest Crescent Lake , bardzo glebokie w granicach
                                ok 400 (metrow)i zimna woda z duza zawartoscia sodium ,... Pare lat temu tam
                                szukano tam Cessne ktora sie rozbila i wylowiono ofiare morderstwa z 1905 roku
                                w formie skamienialego mydla , ktore nigdy nie wyjasniono definitywnie .
                                Po 95 ciu latach okazalo sie , ze detektyw , ktory prowadzil sledztwo , mial
                                racje , ale wtedy , niestety , nie mial przekonywujacych forensic dowodow .

Podaje pare fotek , w zamian ze mnie jeszcze pamietasz :)))

uklony

DZIEKUJE ZA SLICZNE FOTKI. UMIERAM Z ZAZDROSCI GDY WIDZE TE LODKI I JACHTY I
                                JESZCZE WIECEJ TEJ WODY. TYLE WODY! MY MAMY (SLODKIE) JEZIORO, KTOREGO NAZYWAMY
                                MORZEM I JESZCZE JEZIORO, KTOREGO NAZYWAMY...MORZEM MARTWYM. NA TYM OSTATNIM
                                NIE ZOBACZYSZ NIC CO PLYWA. NATOMIAST MOZESZ SIEDZIEC NA WODZIE (SOL I MINERALY
                                ODPYCHAJA DO GORY) I CZYTAC GAZETE.

www.bergdias.de/usa2/usa9648.jpg
                                www.csufresno.edu/ees/Homepage_pics/9-mono-lake%20tufa-1.jpg
                                didnt.doit.wisc.edu/outdoor/mono_lake_full_moon.jpg
                                images.google.com/imgres?imgurl=http://jeremy.zawodny.com/pics/yosemite-
                                mono-lake/p0001236-md.jpg&imgrefurl=jeremy.zawodny.com/pics/yosemite-
                                mono-lake/index-
                                4.html&h=600&w=896&sz=94&tbnid=vGMyHYaSVYIJ:&tbnh=97&tbnw=144&start=59&prev=/ima
                                ges%3Fq%3Dmono%2Blake%26start%3D40%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DN

Crescent Lake

images.google.com/imgres?
                                imgurl=www.aaroncgilbert.com/thumbnails/lakecrescent/lakecrescent03_t.jpg
                                &imgrefurl=www.aaroncgilbert.com/lakecrescent.html&h=100&w=100&sz=3&tbnid
                                =brYiKs4MIt4J:&tbnh=77&tbnw=77&start=72&prev=/images%3Fq%3Dcrescent%2Blake%2Bwa%
                                26start%3D60%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DN

• Gość: OSKAR Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: *.cablep.bezeqint.net 06.12.04, 22:25
                                  UGRYZLES SIE W JEZYK? MORZE MARTWE MA 1000 KW. KLM. (POLOWA NALEZY DO JORDANII)
                                  A GREAT SOLT LAKE W JUCIE - OKOLO 5000. WIECEJ: GREAT SLAVE LAKE W KANADZIE MA
                                  PRZESZLO 28000. OBOJE SIE NAZYWAJA JEZIORAMI. I W OGOLE, W NASZYM REGIONIE
                                  NAZWALI PANSTWO IMIENIEM MALEJ RZEKI, W NIEKTORYCH MIEJSCACH WYGLADA JAK
                                  STRUMYK, JORDAN. TYLE GLORIFIKOWALI TA RZEKE, ZE MYSLALEM IZ JEST PRZYNAJMNIEJ
                                  SZEROKA JAK WISLA. GDY PORAZ PIERWSZY SPOJRZALEM NA JORDAN MYSLALEM, ZE TO
                                  JAKAS MALUTKA ODNOGA TEJ PRAWDZIWEJ RZEKI... TERAZ JUZ MOWIE RZEKA JORDAN, BO
                                  WIDZIALEM DWIE JESZCZE MNIEJEJSZE W IZRAELU...

DLACZEGO ZYJE W MONO LAKE TYLKO JAKAS ODMIANA SHIRIMPS? CZY WODNE MINERALY SA
                                  AZ TAK DALECE SMIERCIONOSNE? A CZY MINERALY SA WYKORZYSTYWANE PRZYNAJMNIEJ NA
                                  DOBRE CELE? U NAS MINERALY Z MARTWEGO MORZA - CALA INDRUSTIA. DUZE
                                  PRZEDSIEBIORSTWO WYDOBYWA FOSWATY, JOD, BROM, MAGEZJUM I SUROWCE DLA PRODUKCJI
                                  KOSMETYKOW (TEZ PRODUKCJA KRAJOWA). MORZE MARTWE JEST DLA NAS (TEZ DLA
                                  JORDANII) WAZNYM CZYNNIKIEM W EKSPORCIE. KIEDYS NA PIERWSZYM MIEJSCU BYLY OWOCE
                                  CYTRUSOWE. DZIS, GDY ZOSTALO BARDZO MALO GRUNTU DO BUDOWY I PARCELACJA NA
                                  BUDOWE SIE WIECEJ OPLACA, JEST CORAZ MNIEJ GAJOW CYTRUSOWYCH. A ZIEMIA PUSTYNI
                                  NEGEV NIE BARDZO SIE NADAJE NA PLANTACJE TYCH OWOCOW.

WIDZE PRZED OCZYMA TE STADA FLAMINGOS, TYMCZASOWYCH GOSCI Z MEXICO, KTORYCH TAK
                                  PLASTYCZNIE OPISALES. TEZ HISTORYJKA Z TYM WYKRYCIEM W CRESCENT LAKE, JEST
                                  BARDZO CIEKAWA. DZIEKUJE ZA POSLANE FOTKI. TE PAGORKI Z SOLI W GREAT SALT LAKE,
                                  PRZYPOMINAJA NASZE Z MARTWEGO MORZA, Z TA ROZNICA, ZE NASZE SA BIALE JAK SNIEG -
                                  SWOISTY EFEKT W LECIE. SZKODA, ZE KILKA FOTEK NIE ZDOLALEM WYWOLAC. ONE NAPEWNO
                                  BYLY TAK SAMO CIEKAWE.
                                  POZDROWIENIA

• Gość: hej Oskar Re: Slowa, slowa, slowa.... IP: 12.168.194.* 07.12.04, 13:39
                                    Nie potrzebujesz przepraszac Rattlera , za "degradacje"
                                    Rattler to fake - udaje kogos innego niz nim jest. Nie potrzebnie sie trudzisz.
    • Gość: Alfred Odmawiam brania udzialu w dyskusjach o Zydach IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.11.04, 18:12
      przeciw Zydom, za Zydami. Marzy mi sie, ze na polskim forum Swiat beda
      dyskutowac Polacy o Polsce i swiecie. Mam dosyc idiotow antysemickich i
      prosyjonistycznych slepcow. Rasizm jest widoczny i u jednych i drugich. Mialem
      z Zydami spokoj dopoki nie zaczalem wchodzic na to forum. Co Polakow moze
      obchodzic zydowstwo jak Zydow praktycznie w Polsce nie ma. Moze obchodzic
      Izrael bo jest to panstwo, z ktorym Poska tez ma kontakty ale nie ta obsesja
      prosemicka i antysemicka.
      • Gość: ABE No przeciez jesli jest juz mowa o 'tym' temacie IP: *.dialup.xtra.co.nz 28.11.04, 00:46
        to ze strony wiekszosci Polakow, merytorycznie mowimy o polityce Izraela i jej
        konsekwencjach. To nie nasza wina, ze Zydzi z calego swiata chca robic z siebie
        Meczennikow Narodow, i biora do siebie co do nich pite nie bylo. To oni
        interpretuja anty-izraelskosc czy anty-syjonizm jako antysemtism. Ja juz od
        jakiegos czasu probuje takie watki omijac, ignorowac prowokacyjne posty w tym
        kierunku, ale wierz mi mezu Triumwiratu z Detroit, nie jest to takie latwe jak
        ktos ci usilnie wpieprza sie w kazde slowo.
        • Gość: Doktorant Re: No przeciez jesli jest juz mowa o 'tym' temac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 00:59
          Gość portalu: ABE napisał(a):

> to ze strony wiekszosci Polakow, merytorycznie mowimy o polityce Izraela i jej
          > konsekwencjach. To nie nasza wina, ze Zydzi z calego swiata chca robic z siebie
          >
          > Meczennikow Narodow, i biora do siebie co do nich pite nie bylo. To oni
          > interpretuja anty-izraelskosc czy anty-syjonizm jako antysemtism.

Czy Pani uwaza wypowiedzi Panow Gucia i Rattlera za takowe? Za odnoszace sie
          scisle do polityki Izraela? Na przyklad, te o sprzedawaniu "Zyda w wiazkach na
          podpalke"?
          • Gość: OSKAR Re: DO DOKTORANTA IP: *.cablep.bezeqint.net 28.11.04, 16:24
            PANSKA PRACA, JAK PAN WSPOMNIAL, JEST PODWOJNA: O WYPOWIEDZIACH ANTYZYDOWSKICH
            I ANTYPOLSKICH NA TYM FORUM. ZDAJE MI SIE, ZE NIE ZNAJDZIE PAN MIEDZY NIMI
            SYMETRII. MALO KTO Z FORUMOWICZOW - ZYDZI CZY NIE ZYDZI - JEST ANTYPOLSKI
            PROPER. W TYM WYPADKU, ZA MALYMI WYJATKAMI, TEN "ANTY..." JEST WOBEC PEWNYCH
            POLAKOW. NIGDY WOBEC WSZYSTKICH POLAKOW. INACZEJ SIE MA SPRAWA WOBEC ZYDOW. TU
            JUZ WCHODZI ELEMENT UOGOLNIENIA. W NAJLEPSZYM WYPADKU WYJDA Z TEJ RAMY "DOBRZY
            ZYDZI" NA WZOR NOAMA CHOMSKIEGO, ISRAELA SHAHAKA I RABIEGO TAITELBAUMA Z
            KRANCOWEGO UGRUPOWANIA "NETUREJ KARTA".

ZYCZE PANU POWODZENIA W SWOJEJ SWOISTEJ PRACY.
            PZDR.
        • Gość: OSKAR Re: No przeciez jesli jest juz mowa o 'tym' temac IP: *.cablep.bezeqint.net 28.11.04, 22:15
          ABE, TY DOPRAWDY UWAZASZ, ZE CHCEMY ROBIC Z SIEBIE MECZENIKOW NARODOW I
          BIERZEMY NA SIEBIE CO DO NAS PITE NIE BYLO? A TO, NA PRZYKLAD, PITE NIE BYLO DO
          NAS: WLASNIE DZIS CZYTAMY O DEMONSTRACJACH KOLO KOSCIOLA SW. BRYGIDY W GDANSKU
          W OBRONIE PRALATA JANKOWSKIEGO, KTORY MA BYC ODWOLANY PRZEZ ARCYBISKUPA
          GLOWINSKIEGO Z FUNKCJI PROBOSZCZA. DEMOSTRANCI ZAPOWIADAJA INNA DEMOSTRACJE
          PRZED SIEDZIBA ARCYBISKUPA. "ARCYBISKUP - ZYD NA PASKU POLSKOJEZYCZNYCH
          MEDIOW" - WYJASNILI. SAM PRALAT, JAK WIADOMO, GLOSIL, GDY ZACZELI GO
          PODEJRZEWAC O JAKIES NIE ODPOWIEDNIE CZYNY W OBREBIE PARAFII, ZE TO WSZYSTKIEGO
          JEST "SPISEK JUDEOKOMUNY"...
          • krolowa_bona Re: No przeciez jesli jest juz mowa o 'tym' temac 01.12.04, 23:37
            No wlasnie, wezmy za przyklad judokomune.
            Wiemy ze istnieli wielce oddani sprawie 'dzialacze' pochodzenia zydowskiego/.
            Wiemy ze nadano im grupowe imie: judokomuna.
            Nie wiemy tylko dlaczego akurat TY poczuwasz sie do jakiejs z nimi solidarnosci.
            Jesli nie nalezysz do tej grupy, to dlaczego ci jej krytyka przeszkadza.
            Z takiej "meczenskiej' postawy moga sie wziac wielkie nieporozumienia co do
            tego kim TY naprawde jestes. Rozumiesz teraz, OSCAR?
            • krolowa_bona Oh, sorry, to ja ABE tylko zalogowana n/t :) 01.12.04, 23:38
    • zydozerca badzmy sprawiedliwi psie zydowski! 27.11.04, 23:18
      dlaczego dzis nikt niemowi o Zydowskich zbrodniach
      glownie w sowieckiej Rosji, kiedy to tacy skurwesyny jak
      ty winni byli wymordowaniu okolo 30 milionow rosjian,
      zas w skali globalnej dzieki komunistom zginelo wiecej
      jak 100 milionow ludzi! Jak to nazwiesz psie-zydowski !
      • Gość: OSKAR Re: badzmy sprawiedliwi psie zydowski! IP: *.cablep.bezeqint.net 27.11.04, 23:47
        JUZ DAWNO PRZESTALEM REAGOWAC NA SZCZEKANIE GUCIA. WROC DO SWOJEJ BUDY...
      • Gość: polecam ksiazke R. Re: badzmy sprawiedliwi psie zydowski! IP: *.hubris.net 28.11.04, 03:41
        Pipesa " Rosja pod rzadami bolszewikow 1919-24." Pewnie bedzie tlumaczenie.
        Ksiazka 600 stronicowa
        Wiecej czytac zalecam, mniej gadac.
        R. Pipes to byly doradca R>Reagana. RR dobral sobie doskonalych
        doradcow w walce z imperium
        Czy bolszewicy ciebie osobiscie skrzywdzili?
        • Gość: jarek-Zyd ne telus Re: badzmy sprawiedliwi psie zydowski! IP: *.fastres.net 01.12.04, 11:23
          Jeszcze lepsza jest Orlando Figes -Tragedia jednego narodu ( 1891-1924)
      • kropekuk A ty, kundlu, CZEMU szczekasz? Do budy, ale juz! 28.11.04, 03:47

• Gość: jarek-Zyd ne telus Jakie sku..syny, gdzie Marks napisal ze nalezy IP: *.fastres.net 01.12.04, 11:20
        mordowac, moze ci sie z Koranem i Mein Kampf pomylilo.Czyzby Dzierzinski wielki
        Polak byl tez Zydem.Byl nim Trocki i go za to zabili.
        • krystian71 Re: Jakie sku..syny, gdzie Marks napisal ze nalez 01.12.04, 11:45
          Pomiluj Bog,Trocki to jeszcze gorszy model sqrwysyna,pisma jego czytales?Ten ci by czysty model terroryzmu wprowadzil,gdyby Rosja wpadla w jego lapy splynela by krwia jak na haku rzezaka.
          No i Stalin usunal go jako konkurenta majacego w Sojuzie duze wplywy,a nie za to ,ze byl Zydem
          • Gość: OSKAR Re: Jakie sku..syny, gdzie Marks napisal ze nalez IP: *.cablep.bezeqint.net 01.12.04, 14:26
            KRYSTIANKU, A BEZ NIEGO ROSJA SOWIECKA NIE SPLYNELA KRWIA? POD TYM WZGLEDEM
            CZOLOWKA BOLSZEWICKA UCZYLA SIE NIE MALO OD FRANCUZOW. TAM TEZ JEDEN ODCINAL
            GLOWE DRUGIEMU I NIE TYLKO. ALE TAM, O DZIWO, NIE BYLO ZYDOW WSROD PRZYWODCOW
            REWOLUCJI. JASNE, ZE TROCKI BYL KIEDYS POWAZNYM KONKURENTEM STALINA. ALE TAM,
            NA MEKSYKANSKIM WYGNANIU, JUZ BYL CIENIEM WLASNEGO SIEBIE I WCALE NIE SZKODLIWY
            DLA "SWIATLA NARODOW". OPOZNIONY MORD W LATACH CZTERDZIESTYCH UBIEGLEGO WIEKU,
            TO BYLA CZYSTA ZEMSTA NA ZYDA-TROCKIEGO. GDYBY TROCKI ZOSTAL W ROSJI
            SOWIECKIEJ, SPOTKALBY GO TEN SAM LOS CO SPOTKAL ZYDOW KAMIENIEWA I ZINOWIEWA.
            JAK NIE MOGL TO ZROBIC WTEDY, CZYHAL NA NIEGO 20 LAT AZ JEGO USPIONY AGENT
            ROZTRASKAL MU CZASZKE. ON SYSTAMATYCZNIE WYKONCZYL WSZYSTKICH ZNANYCH
            ZYDOWSKICH BOLSZEWIKOW (TEZ DRUGORZEDNYCH)I ZOSTAWIL TYLKO JEDNEGO DUPOLIZE NA
            POKAZ, KAGANOWICZA, ZEBY NIE POWIEDZIELI, ZE JEST TOTALNYM RASISTA. TAKIE
            CHWYTY SA ZNANE W ZYDOWSKIEJ HISTORII. WIADOMO, ZE U SCHYLKU SWOICH DNI STALIN
            DOSTAL MANIE PRZESLADOWCZA, SZYKOWAL SIE WYKONCZYC SWOICH ZYDOWSKICH LEKARZY,
            KTORZY GO NIBY OTRUWALI - PRZED TYM TO ZROBIL Z ZYDOWSKIMI PISARZAMI I
            AKTORAMI - I DAL ROZKAZ SWOJEMU KATOWI BERII ZACZAC MASOWA DEPORTACJE ZYDOW.
            TYLKO JEGO SMIERC W 1953, URATOWALA RESZTE ZYDOW OD NOWEJ DETERMINACJI CZY NIE
            PELNEGO "JUDENREINU".
            PZDR.
            • krystian71 Re: Jakie sku..syny, gdzie Marks napisal ze nalez 01.12.04, 17:45
              Troszke tak a troszke inaczej.Trocki na emigracji moze nic nie znaczyl,ale zostawil po sobie mase swoich zwolennikow,poczatkowo w Rosji,pozniej na calym swiecie,
              Zauwaz,ze jego idee zapladnialy umyslowo europejskich i srodkowoamerykanskich oszolomow jeszcze w latach 60-tych ubieglego wieku.
              Paranoiczny Stalin obawial sie go w dalszym ciagu ,jako zdolnego ideologa,wspolpracownika Lenina,czego o nim samym nie mozna bylo powiedziec.
              No i jako bardzo utalentowanego dowodce ,tworce Czerwonej Armii i jej sukcesow.
              Jego zydostwo chyba nie bylo tu najwazniejszym czynnikiem .
              Znam plany Stalina co do deportacji Zydow i rozprawienia sie ze spiskiem zydowskich lekarzy ,nie moge sie oprzec stwierdzeniu,ze smierc jego przyszla w najbardziej dla Zydow dogodnym momencie:)
              pozdrawiam
              • Gość: OSKAR Re: Jakie sku..syny, gdzie Marks napisal ze nalez IP: *.cablep.bezeqint.net 01.12.04, 19:02
                W TYM POSCE WIDZISZ POL PELNEJ SZKLANKI I TO TEZ COS ZNACZY... STALIN - WIESZ,
                ZE GAAL KIEDYS TEZ ZROBIL Z NIEGO ZYDA? - SIE SKONCZYL DOPRAWDY W DOGODNYM DLA
                NAS MOMENCIE. SZKODA, ZE TAK NIE BYLO Z HITLEREM. SPISEK LEKARZY NIE JEST
                NAPISANY W CUDZYSLOWIU. CZY TKWI W TYM JAKAS ALUZJA?...
                PZDR.
                • krystian71 Re: Jakie sku..syny, gdzie Marks napisal ze nalez 01.12.04, 22:24
                  brak cudzyslowia z rozpedu,to zadna alucja.
                  Gdyby nawet taki spisek sie zawiazal,bylby to najuczciwszy ze wszystkich spiskow jakie znam.
                  Hitler mial swojego von Stauffenberga a Stalin nie.Dziwne,prawda?
                  • Gość: OSKAR Re: Jakie sku..syny, gdzie Marks napisal ze nalez IP: *.cablep.bezeqint.net 01.12.04, 23:23
                    W STALINOWSKIEJ DYKTATURZE NIE BYLO ZADNEJ SZANSY DO ATENTATU. STALIN
                    WYMORDOWAL WSZYSTKICH PRZECIWNIKOW, PRAWDZIWYCH CZY UROJONYCH, A RESZTA BYLA
                    SPARALIZOWANA OD STRACHU. ZUPELNIE PODOBNE DO DYKTATURY SADDAMA HUSAJNA W IRAKU
                    PRZED INTERWENCJA ANGOLO-AMERYKANSKA.
                    PZDR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka