Gość: aki IP: *.protonet.pl / 80.51.161.* 13.12.04, 21:51 to juz prawie ćwierć wieku wstecz...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sp;lit Re: co robiliście o tej porze 23 lata temu? IP: *.ipt.aol.com 13.12.04, 22:17 Probowalem sie dodzwonic do rodzicow , moja mama poprzedniego dnia odleciala do Polski i chcialem sie dowiedziec czy szczesliwie dotarla . Operatorka mi pare razy tlumaczyla , ze nie moze sie polaczyc i nie wie dlaczego . Godzine pozniej dowiedzialem sie z TV ze w Polsce stan wojenny . Wszyscy oczekiwali powtorki Wegier , Czechoslowacji ,... Interwencji Sowietow Nastepnego dnia z kolega kupilismy najlepsze radia z krotkimi falami jakie mieli w "Crazy Eddie" i przez nastepne dwa dni sluchalem DW , BBC , Radio Luxemburg pod Johny Walker - Po trzech latach w USA , kompletne odciecie od info bylo prawdziwa tortura ,... uklony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki dawne dzieje IP: *.protonet.pl / 80.51.161.* 13.12.04, 22:27 chyba sie pakowałem słuchając na przemian wolnej europy/zagłuszali/i polskiego radia-studentów z akademików rozpuszczono do domu Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: co robiliście o tej porze 23 lata temu? 13.12.04, 22:34 Rano zepsul sie jednoczesnie telefon i telewizor,mama szla wczesnie na dyzur ,telefon wziela pod pache,aby ktos do niego zajrzal. Bylem wsciekly ,bo mial byc Teleranek. Telewizor sam zaskoczyl,wszyscy spikerzxy byli w mundurach,jeden Marynarki Wojennej,a Jaruzelski oglaszal stan wojenny.Pomyslalem,ze do Polski wkroczyli Ruskie i pobieglem na plaze zobaczyc,czy nie ma okretow ,moze bedzie jakas bitwa,daleko nie zaszedlem,bo caly port byl obwstawiony milicja w jakis dziwnych mundurach.Bylo strasznie zimno i trzeba bylo wracac. Wieczorem przyszla cala rodzina ,kobiety plakaly a ja udawalem,ze jestem smutny al sie troche cieszylem,bo w poniedzialek miala byc klasowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arap Re: u ciebie jest MAMA......kryst71....hm........ IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 14.12.04, 08:37 Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: co robiliście o tej porze 23 lata temu? 14.12.04, 00:18 Blagalemm kolesia na Krecie na nasluchu , zeby tlumaczyl !!! narazie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss Re: co robiliście o tej porze 23 lata temu? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.04, 00:30 Warszawa, śnieg,zimno, niedziela, po sobotniej imprezie trochę dłużej w betach, dzwonek do drzwi, Tomek, slucham z niedowierzaniem, gdzies mam brak telefonow, telewizji, najgorsze jest to, że oni komunisci= ruscy= zdrajcy=wasale smieja sie nam w nos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABE Re: co robiliście o tej porze 23 lata temu? IP: *.dialup.xtra.co.nz 14.12.04, 08:32 Ja sie dopiero dowiedzialam na wiadomosciach, zdaje sie o osmej wieczorem. Nikt mi wczesniej nie powiedzial. Zamiast normalnego prezentera pojawil sie facet w mundurze, z dluga twarza, zdaje sie w randze kapitana. I wtedy zapytalam taty z jakiej racji ten pan w mundurze. Okazalo sie ze nie musimy isc do szkoly az do odwolania. I druga rzecz ktora zrozumialam to, ze nie wolno bedzie wychodzic na ulice po zdaje sie 9pm, i ze trzeba bedzie nosic legitymacje. Zastanawialam sie czy ci zolnierze,ktorzy nas beda legitymowac beda przystojni. Pamietam, ze na drugi dzien poszlysmy z kolezanka na lyzwy. Byly czolgi na ulicach i sporo zolnierzy. Troche bylam rozczarowana,ze nas nikt nie wylegitymowal. Odpowiedz Link Zgłoś