Dodaj do ulubionych

Tsunami: ponad 80 tys zabitych. Trwają poszukiw...

• Gość: zasmuconaprzerażon pochodzę z ok. 80 tys. miasta. Ale jego już nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:42
      skoro zginęło tyle ludzi, to zginęło moje miasto :( To tak jakbym wjechała do
      umarłego mista, pokrytego kurzem i ogromem tej tragedii.
    • Gość: zdziwiony Tsunami: 88 tys. zabitych. Trwają poszukiwania ... IP: 193.151.36.* 30.12.04, 13:28
      Włos się na głowie jeży gdy się czyta wypowiedzi niektórych Polaków, którzy
      właśnie wybierają się na wakacje do Tajlandii i innych rejonów dotkniętych
      klęską. Zapłacili, to pojadą. Pewnie liczą na to, że leżaki na plaży bedą
      tańsze. Co tam smród gnijących ciał! Co tam brak wody pitnej! Co tam zagrożenie
      chorobami! Płacę i wymagam, a w razie czego będę się sądził z biurem podróży.
      Może wytarguję rabat.
      • Gość: ak alarm epidemiologiczny IP: *.toya.net.pl 30.12.04, 13:57
        W tajskim mieście Phuket ogloszono alarm przeciwepidemiologiczny - chodzi o
        zagrożenie epidemią cholery. Nie ogłoszono jeszcze wprawdzie wybuchu samej
        epidemii ale władze lokalne już się do tego przygotowują. Jest to chyba
        wiadomość dla tych, którzy planują wakcje. Jeżeli nie powstrzyma ich skala
        tragedii to może instynkt samozachowawczy...
    • Gość: ryszard konsul polski w tajlandii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.04, 13:49
      ze wszystkich panstw dotknietych katastrofa tajlandia jest najbardziej
      cywilizowana , bogata , najlepiej zorganizowana , zgodnie jednak z tv- relacja
      polaka wyrwanego z tragedii konsulat polski kompletnie sie nie sprawdzil ,
      pomocy udzielili przedstawiciele innych ambasad . mam wrazenie ze dopiero
      teraz , po czasie ambasada zaczela cokolwiek robic .Ilosc polakow w tajlandii
      podaje sie na podstawie tajskich danych , nie polskich .telefon kontaktowy
      udostepniono po trzech dniach ...itd itp , moze by zmienic konsula ,
      ambasadora , ci co sa zdaje sie nie sprawdzaja sie ...
    • Gość: Karol Tsunami - żałoba IP: *.presscd.pl / *.presscd.pl 30.12.04, 13:55
      W obliczu tej wielkiej tragedii, miasta powinny zrezygnować z publicznych
      zabaw, koncertów i fajerwerków. To wielonarodowa żałoba i powinnismy uszanować
      i uczcić pamięć tych, którzy zgineli i tych, którzy stracili rodziny i
      przyjaciół. Zachować się jak ludzie, współmieszkańcy tej planety, a nie udawać,
      że nas ten problem nie dotyczy.
    • Gość: emre ZDĘCIA Z TAJLANDII ZNAJOMEGO MOICH RODZICÓW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 14:51
      www.puket.prv.pl - tu są zdjęcia zrobione przez znajomego moich rodziców
      w Patong Beach wyspa PHUKET
      www.phuket-maps.com - mapa wyspy
    • Gość: wilczekan@gazeta.p Szokujące IP: 81.210.102.* 30.12.04, 14:51
      i pomyśleć, że to połowa mojego pięknego miasta-Sosnowca :((( nie do wiary
      • Gość: ikke jak to bylo?? IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 15:21
        czy ktos doczytal sie, jaki procent zniszczen spowodowany byl bezposrednio
        trzesieniem ziemi a jaki falą? i jak gleboko w ląd weszła fala i zniszczenia?
        jakos nie moge tego znależć..:(((
    • Gość: symulacrum solidarność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:22
      czy istnieje cos takiego?
      prawdziwa, która nie ogranicza się do kilku słów współczucia...
      obejrzałam dziś obrazki z obozu uchodźców w Sudanie - dziesiątki tysiące
      zabitych, zgwałconych kobiet, umierających z głodu
      oglądam zdjęcia z rejonów dotkniętych tsunami - rozpacz
      wiem, że na swiecie zawsze ktoś cierpi, że co 4 sekundy ktoś kona z głodu, że
      zawsze tak było i pewnie będzie

postanowiłam od dzisiaj przestać marudzić i uczyć się być wdzięczną- w
      porównaniu z tymi milionami ludzi jestem szczęściarą
      i na pewno konkretnie pomagę - na tyle, na ile mnie stać
      w porównaniu z tymi ludźmi żyję w luksusie

• Gość: ikke Re: solidarność IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 15:24
        ja tez, obiecuje sobie na nowy rok, ze wszystko bedzie mnie cieszyc..przestane
        jesc slodycze /bez smiechu!!!/ a piebiadze w ten sposob oszczedzone przeznacze
        na wspieranie wszelkich akcji humanitarnych..sporo mam szanse nazbierac...
        • Gość: ikke Re: solidarność IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 15:30
          kulczyk ma podobno 3,7 mld dolarow..czy nie moglby sie oczyscic?
          • Gość: Y. Re: solidarność IP: 213.134.132.* 30.12.04, 15:46
            A z czego ma się czyścić? Zarobił i ma, to są jego pieniądze i zadziwia mnie ta
            durnowata chęć dysponowania jego majątkiem. Jego kasa więc inni niech się
            zajmują sobą, a nie mówią mu co ma robić ze swoją własnością.
            • Gość: ikke Re: solidarność IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 15:49
              moze.... i ja nie mowie mu co ma robic, ja sugeruje, podpowiadam
              nie tylko on ma chora wrecz ilosc pieniedzy, to ONI powinni dac na ofiary
              kataklizmow
              ja bym dala!
              • Gość: Ania Re: solidarność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:54
                To zarób i daj.
                • Gość: ikke Re: solidarność IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 16:05
                  glupie gadanie, nie warto z wami dyskutowac na tym forum, pa
                • Gość: ikke i jeszcze IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 16:08
                  przeciez twoje slowa sa ~ tym czy zarzucanie turystom, ze zachcialo im sie
                  jechac na tajlandie..np
              • Gość: Y. Re: solidarność IP: 213.134.132.* 30.12.04, 16:58
                To że ma więcej to znaczy że może dać, bo go stać, racja, ale nic nie musi.
                Chodzi mi o to, że wśród ludzi w Polsce istnieje taki syndrom, że jak ktoś ma
                dużo to zapewne ukradł a tak czy owak, to skoro ma, to powinien się podzielić.
                Halo, zarobił, jego, nic nie musi. Byłoby miło oczywiście, ale wątpię czy
                Kulczyka interesują wypowiedzi internatutów na forum GW:)
                • Gość: Leszek Re: solidarność IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.12.04, 19:21
                  A szkoda, moglby sie wiele nauczyc
    • Gość: lord nordmann tsunami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 18:54
      Gdyby to zdarzyło się w USA i gdyby zginęło nawet 5 razy mniej ludzi od razu
      przez cały następny rok byłyby reportaże, wszystkie gazety pisałyby na
      pierwszych stronach, pokazywanoby wywiady z rodzinami zaginonych itp. A tak za
      kilka miesiecy już nikt o tym nie bedzie wspominał. Wystarczy przyjrzeć się jak
      wyglądają teraz relacje z tej tragedii - milion razy większej niż atak na WTC.
      • Gość: Leszek Re: tsunami IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.12.04, 19:25
        Milion razy cztery tysiace rowna sie cztery miliony. Ale nie klocmy sie o
        liczby. Kazda smierc jest czyms wstrzasajacym, a zwlaszcza nagla smierc. W Noeym
        Jorku jednak bylo to wstrzasajace szczegolnie, bo smierc tych ludzi byla
        spowodowana nie wypadkiem, nie silami natury, ale zbrodnicza mania. Moze wiec
        dlatego przezywano to z takim dramatyzmem. Poza tym o rozmiarach tragedii w Azji
        dowiadujemy sie "na raty"
        • Gość: arczi Re: tsunami IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.04, 20:16
          A mi z kolei zdaje się że cztery tysiące ofiar w azji -świat podyskutował by o
          tym nie caly tydzień po czym by zapomniaL ?pod warunkiem oczywiście że nie
          było9 by ofiar z cywilizowanego dobrego świata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka