Gość: zasmuconaprzerażon pochodzę z ok. 80 tys. miasta. Ale jego już nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:42 skoro zginęło tyle ludzi, to zginęło moje miasto :( To tak jakbym wjechała do umarłego mista, pokrytego kurzem i ogromem tej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Tsunami: 88 tys. zabitych. Trwają poszukiwania ... IP: 193.151.36.* 30.12.04, 13:28 Włos się na głowie jeży gdy się czyta wypowiedzi niektórych Polaków, którzy właśnie wybierają się na wakacje do Tajlandii i innych rejonów dotkniętych klęską. Zapłacili, to pojadą. Pewnie liczą na to, że leżaki na plaży bedą tańsze. Co tam smród gnijących ciał! Co tam brak wody pitnej! Co tam zagrożenie chorobami! Płacę i wymagam, a w razie czego będę się sądził z biurem podróży. Może wytarguję rabat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak alarm epidemiologiczny IP: *.toya.net.pl 30.12.04, 13:57 W tajskim mieście Phuket ogloszono alarm przeciwepidemiologiczny - chodzi o zagrożenie epidemią cholery. Nie ogłoszono jeszcze wprawdzie wybuchu samej epidemii ale władze lokalne już się do tego przygotowują. Jest to chyba wiadomość dla tych, którzy planują wakcje. Jeżeli nie powstrzyma ich skala tragedii to może instynkt samozachowawczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard konsul polski w tajlandii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.04, 13:49 ze wszystkich panstw dotknietych katastrofa tajlandia jest najbardziej cywilizowana , bogata , najlepiej zorganizowana , zgodnie jednak z tv- relacja polaka wyrwanego z tragedii konsulat polski kompletnie sie nie sprawdzil , pomocy udzielili przedstawiciele innych ambasad . mam wrazenie ze dopiero teraz , po czasie ambasada zaczela cokolwiek robic .Ilosc polakow w tajlandii podaje sie na podstawie tajskich danych , nie polskich .telefon kontaktowy udostepniono po trzech dniach ...itd itp , moze by zmienic konsula , ambasadora , ci co sa zdaje sie nie sprawdzaja sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Tsunami - żałoba IP: *.presscd.pl / *.presscd.pl 30.12.04, 13:55 W obliczu tej wielkiej tragedii, miasta powinny zrezygnować z publicznych zabaw, koncertów i fajerwerków. To wielonarodowa żałoba i powinnismy uszanować i uczcić pamięć tych, którzy zgineli i tych, którzy stracili rodziny i przyjaciół. Zachować się jak ludzie, współmieszkańcy tej planety, a nie udawać, że nas ten problem nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emre ZDĘCIA Z TAJLANDII ZNAJOMEGO MOICH RODZICÓW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 14:51 www.puket.prv.pl - tu są zdjęcia zrobione przez znajomego moich rodziców w Patong Beach wyspa PHUKET www.phuket-maps.com - mapa wyspy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczekan@gazeta.p Szokujące IP: 81.210.102.* 30.12.04, 14:51 i pomyśleć, że to połowa mojego pięknego miasta-Sosnowca :((( nie do wiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikke jak to bylo?? IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 15:21 czy ktos doczytal sie, jaki procent zniszczen spowodowany byl bezposrednio trzesieniem ziemi a jaki falą? i jak gleboko w ląd weszła fala i zniszczenia? jakos nie moge tego znależć..:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: symulacrum solidarność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:22 czy istnieje cos takiego? prawdziwa, która nie ogranicza się do kilku słów współczucia... obejrzałam dziś obrazki z obozu uchodźców w Sudanie - dziesiątki tysiące zabitych, zgwałconych kobiet, umierających z głodu oglądam zdjęcia z rejonów dotkniętych tsunami - rozpacz wiem, że na swiecie zawsze ktoś cierpi, że co 4 sekundy ktoś kona z głodu, że zawsze tak było i pewnie będzie postanowiłam od dzisiaj przestać marudzić i uczyć się być wdzięczną- w porównaniu z tymi milionami ludzi jestem szczęściarą i na pewno konkretnie pomagę - na tyle, na ile mnie stać w porównaniu z tymi ludźmi żyję w luksusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikke Re: solidarność IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 15:24 ja tez, obiecuje sobie na nowy rok, ze wszystko bedzie mnie cieszyc..przestane jesc slodycze /bez smiechu!!!/ a piebiadze w ten sposob oszczedzone przeznacze na wspieranie wszelkich akcji humanitarnych..sporo mam szanse nazbierac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikke Re: solidarność IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 15:30 kulczyk ma podobno 3,7 mld dolarow..czy nie moglby sie oczyscic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: solidarność IP: 213.134.132.* 30.12.04, 15:46 A z czego ma się czyścić? Zarobił i ma, to są jego pieniądze i zadziwia mnie ta durnowata chęć dysponowania jego majątkiem. Jego kasa więc inni niech się zajmują sobą, a nie mówią mu co ma robić ze swoją własnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikke Re: solidarność IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 15:49 moze.... i ja nie mowie mu co ma robic, ja sugeruje, podpowiadam nie tylko on ma chora wrecz ilosc pieniedzy, to ONI powinni dac na ofiary kataklizmow ja bym dala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: solidarność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:54 To zarób i daj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikke Re: solidarność IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 16:05 glupie gadanie, nie warto z wami dyskutowac na tym forum, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikke i jeszcze IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 16:08 przeciez twoje slowa sa ~ tym czy zarzucanie turystom, ze zachcialo im sie jechac na tajlandie..np Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: solidarność IP: 213.134.132.* 30.12.04, 16:58 To że ma więcej to znaczy że może dać, bo go stać, racja, ale nic nie musi. Chodzi mi o to, że wśród ludzi w Polsce istnieje taki syndrom, że jak ktoś ma dużo to zapewne ukradł a tak czy owak, to skoro ma, to powinien się podzielić. Halo, zarobił, jego, nic nie musi. Byłoby miło oczywiście, ale wątpię czy Kulczyka interesują wypowiedzi internatutów na forum GW:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: solidarność IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.12.04, 19:21 A szkoda, moglby sie wiele nauczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord nordmann tsunami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 18:54 Gdyby to zdarzyło się w USA i gdyby zginęło nawet 5 razy mniej ludzi od razu przez cały następny rok byłyby reportaże, wszystkie gazety pisałyby na pierwszych stronach, pokazywanoby wywiady z rodzinami zaginonych itp. A tak za kilka miesiecy już nikt o tym nie bedzie wspominał. Wystarczy przyjrzeć się jak wyglądają teraz relacje z tej tragedii - milion razy większej niż atak na WTC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: tsunami IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.12.04, 19:25 Milion razy cztery tysiace rowna sie cztery miliony. Ale nie klocmy sie o liczby. Kazda smierc jest czyms wstrzasajacym, a zwlaszcza nagla smierc. W Noeym Jorku jednak bylo to wstrzasajace szczegolnie, bo smierc tych ludzi byla spowodowana nie wypadkiem, nie silami natury, ale zbrodnicza mania. Moze wiec dlatego przezywano to z takim dramatyzmem. Poza tym o rozmiarach tragedii w Azji dowiadujemy sie "na raty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi Re: tsunami IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.04, 20:16 A mi z kolei zdaje się że cztery tysiące ofiar w azji -świat podyskutował by o tym nie caly tydzień po czym by zapomniaL ?pod warunkiem oczywiście że nie było9 by ofiar z cywilizowanego dobrego świata. Odpowiedz Link Zgłoś