Dodaj do ulubionych

Fredziu ty tez kiedys umzesz

05.01.05, 11:20
sa takie wasze piesni o tym. Umrzemy kiedys wszyscy.
Pomysl co by bylo gdybys umarl dzis tak - jak wczoraj umarl ktos bardzo
wartosciowy. Ktos kogo nawet nie znalam a juz zdazylam pokochac jego dzika
energie zycia jego tesknote do ojczyzny, do ktorej nawet nie do konca wobec
siebie umial sie przyznac.
Jakis ty maly przy tym Fredziu.
Znajdz sobie jakiegos polskiego szlachcica dzis. Takiego co to sie toba
zaopiekuje. Bo kiepsko z toba bedzie w godzinie tych rozliczen.
Tak mysle.
Obserwuj wątek
    • biedronka24 miluj blizniego jak siebie samego 05.01.05, 11:26
      bo lepiej w pokoju suchy chleb jesc nizli w zwadzie tlusciutka ges...
      I jeszcze- to co los przynosi traktuj jak zrzadzenie Boga. Przyjmuj jak
      naturalna kolej rzeczy. Obojetnie czy szczescie ci sprzyja czy tez nie.
      Pytasz czego nie lubie w pewnej kulturze? Otoz odpowiadam ci co lubie.
      Poznaj i ty to co w niej przeoczyles.
      Zegnaj Fredziu.
      Ktos kto wlasnie umarl lubil takich czortow jak ty. No ale przy tym byl po
      stokroc madrzejszy od ciebie.
    • yahve1 [...] 05.01.05, 11:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • biedronka24 Szanowny 05.01.05, 11:53
        mam czasem wrazenie ze to ciebie wlasnie moj maz za czasow studenckich nie
        przyjal do swojego pokoju w super ekskluzywnym akademiku - wiezowcu.
        To przypomnienie dotyczy wszystkich jednakowo. Bo jednak zadnym bogiem chyba nie
        jestes.
        • yahve1 [...] 05.01.05, 12:46
          • biedronka24 Aaaa 05.01.05, 13:01
            to pan z miasta?!
            A lysc na glowie jest?
            Tak przy okazji. Gratuluje. Za tych czasow we ´wlasnym´ mieszkali rozni
            wybrancy. I ci dobrzy i ci z czerwona choragiewka u tatusia ;)
            A swoja droga mieszkanie od rodzicow to zadna chluba. Co innego zapracowac na
            wlasne.
            Na pierwszym roku ´wsiowi´ bywa ze - tak czy siak musieli przezimowac w
            nieogrzewanym wiezowcu.
            Zwlaszcza gdy chodzilo prosze szanownego o nauke na takiej np elektronice czy
            melu a nie jakiejs mechanice precyzyjnej ;). Przy mechanice mozna bylo pracowac
            i nawet w klubach nurkowac ;)
            • biedronka24 Dodam tylko 05.01.05, 13:02
              ze niektorym tatusiom np rozne rzeczy zabierano. Np na wschodzie. I mimo
              przedsiebiorczosci nie tak od razu udawalo sie dzieckom cos zapewnic.
              To juz - wyleczyl sie kolega?
            • yahve1 Re: Aaaa 05.01.05, 13:24
              biedronka24 napisała:

> to pan z miasta?!

[[[ nie wiem skad Szanownej to przyszlo do glowy skoro napisalem,ze...znani w
              calej wsi
              > A lysc na glowie jest?
              > Tak przy okazji. Gratuluje. Za tych czasow we ´wlasnym´ mieszkali rozni
              > wybrancy. I ci dobrzy i ci z czerwona choragiewka u tatusia ;)
              > A swoja droga mieszkanie od rodzicow to zadna chluba. Co innego zapracowac na
              > wlasne.

[[[ w tym czasie Szanowna mieszkalem u rodzicow jak 99% moich rowiesnikow a dom
              wybudowal moj dziadek dosc dawno temu a moze dawniej,hehe niedaleko takiej
              jednej Izraelskiej placowki.
              > Na pierwszym roku ´wsiowi´ bywa ze - tak czy siak musieli przezimowac w
              > nieogrzewanym wiezowcu.

[[[ nieogrzewanym??? musieli byc pijani w d.. i zakrecili ogrzewanie,zreszta
              ogrzewali sie nawzajem hehe,czasami rano na zajeciach nie mogli sie od siebie
              odkleic

> Zwlaszcza gdy chodzilo prosze szanownego o nauke na takiej np elektronice czy
              > melu a nie jakiejs mechanice precyzyjnej ;). Przy mechanice mozna bylo
              pracowac
              > i nawet w klubach nurkowac ;)

[[[[[ rozumiem,ze Sz. nie ma zielonego pojecia o Politechnice a wydzialach
              mechanicznych szczegolnie ,moze wytlumaczy SZ.czym sie roznil MEiL od MP,MT czy
              MRiP i nie miesza do tego "elektroniki" bo to inna broszka.
              • biedronka24 Re: Aaaa 05.01.05, 13:31
                Wlasnie chodzi o ´inna broszke´.
                A dom dziadka nie nadawal sie na przedszkole? Dodam tylko ze to nie ja zaczelam
                od tzw. szczegolow.
                Jakims trafem sporo wiem o politechnice akurat za owych czasow i bardzo
                dokladnie gdzie mieszkali studenci roznych wydzialow. Pomimo iz polibuda zawsze
                byla bardziej potulna i mnie odwazna w wystapieniach studenckich nizli uniwerek.
                Przynajmniej za tzw. moich czasow ;).
                Tak sie sklada ze moja kolezanka z lawy licealnej a i maz studiowali na wydziale
                elektroniki. A nurkowalam z chlopcami z ´precyzyjnej´ w klubie akademickim.
                Dzieki nim wlasnie nauczylam sie naprawde co znaczy sport z naciskiem na dbanie
                o wlasne zycie. Bo ten klub zrzeszony byl w CMASie - cos jeszcze drogi kolego od
                liscia?
                Dom - czy wybudowal dziadek czy stryjek - nie byl wybudowany przez pana - jak
                mniemam i tu lezy pies pogrzebany ;). Bo o tym mowilam w kwestii ´chluba´.
                • biedronka24 A roznily sie ponoc pierwszym semestrem 05.01.05, 13:39
                  ot i tyle. Znawcom powinno wystarczyc. Wtedy wazyly sie ponoc losy tych co
                  zostawali w akademiku i tych co wracali do domow dziadkow ;). W przeciwienstwie
                  do 3 ciego roku. Ale to juz z kolei nie moja sprawa.
                  Mnie chodzilo o to memento mori i o te ´wrodzona skromnosc´ plynaca nie z
                  wlasnych zaslug i przedsiebiorczosci tylko mocnych rak dziadka. Chyba lepsza by
                  tu byla porzadna sciereczka babci ;)
                  • yahve1 Re: A roznily sie ponoc pierwszym semestrem 05.01.05, 14:07
                    biedronka24 napisała:

> ot i tyle. Znawcom powinno wystarczyc. Wtedy wazyly sie ponoc losy tych co
                    > zostawali w akademiku i tych co wracali do domow dziadkow ;). W
                    przeciwienstwie
                    > do 3 ciego roku. Ale to juz z kolei nie moja sprawa.
                    > Mnie chodzilo o to memento mori i o te ´wrodzona skromnosc´ plynaca nie z
                    > wlasnych zaslug i przedsiebiorczosci tylko mocnych rak dziadka. Chyba lepsza
                    by
                    > tu byla porzadna sciereczka babci ;)

niby co roznilo sie na pierwszym semestrze??
                    biedronka nawalona jestes albo glupa rzniesz
                    co ma piernik do wiatraka o jakiej przedsiebierczosci ty mowisz???
                    majac 18 lat rozpoczynajac studia mieszkalem jak kazdy normalny czlowiek w
                    domu z rodzicami.
                    poniewaz uczelnia moja byla w mojej wsi nie potrzebowalem mieszkac w burdelu
                    zwanym akademikiem.
                    ps. co dzialo sie w akademikach zenskich nie musze Tobie mowic ,rozumiem ze
                    sama wiesz wiecej.
                    • biedronka24 A byles tez w zenskim 05.01.05, 14:14
                      to opowiedz. Wszyscy chetnie posluchaja. Ty tez obojga plci?
                      Co zas sie tyczy mieszczanstwa to cenie sobie np jego zasady i tradycje. Gdybym
                      urodzila sie w Gdansku czy Krakowie czy Poznaniu nie nazywalabym tak swojego
                      miasta. Bo to nie bylaby prawda. Co innego Warszawa ale to sie zmienia. Powoli.
                      Rzeczywiscie upaja mnie szczegolna ´lotnosc´ w dyskusji rozmowcow i to jak latwo
                      i ch wywiezc na manowce. Ale nie na tyle by zapomniec o pracy.
                      A w Riwierze byly tez Riwenalia na zaskakujaco dobrym poziomie jak na warunki
                      panujace w akademiku, czego szanowny jak mniemam nie pojmie, bo skoro
                      zamieszkiwal na raz w domu dziadka oraz w meskim i zenskim (ba nawet malzenskim)
                      akademiku, to chyba nie warto pytac ;)
                      • yahve1 A byles tez w zenskim...oczywiscie!!! 05.01.05, 14:42
                        tam to panowala prawdziwa komuna,tam nie bylo podzialu na miejskie,wsiowe czy
                        zagraniczne.
                        Tam ktora boza,ops yahve wole czula szla pod noz.
                        Ja yahve moge autorytatywnie powiedziec ze 99,9% ta wole czulo
                • yahve1 [...] 05.01.05, 13:54
                  • biedronka24 Na 3 cim juz mial ;) 05.01.05, 14:06
                    a poza tym mowilam ze kluby to mechanika a nie elektronika. Elektronikow w
                    klubie nie bylo. Ale zdaje sie ze urazilam czyjas dume.
                    Elektronicy raczej nie pracowali w czasie studiow. A co tam dzialalo to juz inna
                    broszka. Za to elektronicy mieli za owych czasow np darmowa telewizje
                    satelitarna i komunkacje telefoniczna - jesli mieli zdolne rece. Ot i wszystko.
                    W zwiazku z tym bywali szczupli i kisiel robili w czajniku. Tyle pamietam.
                    Z waletow to co najwyzej chomiki w pokoju jakiejs kolezanki ktorej ja po jakichs
                    riwenaliach waletowalam. Bo wczesnie wstawaly. Ot i tyle. Oraz gazety na oknach
                    w lecie i szczekanie zebami w zimie. Co do - drugiej reki hmmmmmm. To szanowny
                    informacje o sprawach kobiecych z pierwszej reki ma? A to ciekawe...
                    Co zas do polibudy to byl jeszcze mikrus- czy jego tez szanowny okresli mianem
                    ´pedalskiego´? Bo zamieszkiwaly tam malzenstwa, ktore czasem bale organizowaly
                    wczesniej w riwierze....
                    A teraz zegnam sie bo musze wracac do pracy. Zreszta ten wateczek jednak byl
                    bardziej skierowany do Fredzia. Nie jest to wiec apel w szkolce a zaledwie
                    dyskusja do ktorej moze sie szanowny wlaczyc lub tez nie.. jesli zainteresowany
                    jest problemem Fredzia i jego (maciochy), lub tez ma cos dodania od siebie
                    tworczego w kwestii ´milosc do ojczyzny´. Niekoniecznie i niewylacznie w ´spadku
                    po dziadku´.
      • aaallah Ja go ochronie,,,,,,najpierw jewhater, potem Gucio 05.01.05, 23:40
        DFI a potem inni,,,,,Fredzio bedzie tak dlugo zyl, az Araby do prawdziwego
        islamu nie wroca i przestana w moje imie mordowac.
    • fredzio54 Re: Fredziu ty tez kiedys umzesz 05.01.05, 12:00
      umre jako 99letni 99 dni 99 minut 99 sekund
      ale przezmana zginie polska pijacka anytsemicka muzelmanska
      doczekam sie krolewstwo Israel od wisly z dnjeprem do jordanu
      • biedronka24 To chyba z duchem rozmawiam 05.01.05, 12:25
        bo Polski pijackiej dawno nie ma. Bylam na Sylwestra i na Swieta w kraju. A
        propos- powiedz kolegom z polonii, ze jak sie reklamuje Wigilie to na stole
        wigilijnym koniaku sie nie stawia. Wigilia jest postna zgodnie z tradycja wiec
        alkoholu tak de facto nie powinno byc na tym stole wogole. W bogatszych
        rodzinach tylko sie karpia jadalo, a na stolach czasem pojawialy sie wykwintne
        trunki. Powiedz tez ze obrus moze byc zgrzebny, ale pod nim sianko, ze dobrze by
        bylo gdyby byl bialy. Oraz ze wazne jest to dodatkowe nakrycie. Potrawy- jak
        kutia np tez moga wygladac ladniej. Choinka - smrek wisiala u pulapu a na niej
        byly rajskie jabluszka, pewno glog i to co modne teraz u Niemcow- slomiane
        gwiazdki.
        Do dzieci przychodzil nie tyle mikolaj co gwiazdor a gdzieniegdzie i janiolek.
        Powiedz ze czesc Wigilii to spedzilam do 11 w samochodzie ale i tak bylo mi tak
        pieknie jak nigdzie na swiecie dzieki koledom Szczesnego i Rynkowskiego.
        Ba nawet krawczyka, ktorego glosu poza tym za bardzo nie lubie.
        Na Sylwestra za to jedlismy i tanczylismy u Gruzina za to pilismy tylko wino
        (kieliszek) i jeden kieliszek szampana. No i szalelismy do rana.
        Co do zas antysemickiej czy jakiejs tam tos sie gazet naczytal i siejesz pusta
        propagande. Jestesmy bardzo jednolitym narodem, ale wcale nie etnicznie tylko
        wlasnie pod wzgledem tej jednosci w poczuciu narodowym.
        I to bez zadnej plytkiej propagandy. Brakuje nam tylko swobody dla tej
        przedsiebiorczosci i troszke zaufania w to ze mozna cos czasem zrobic razem w
        malych spolecznosciach bez robienia komuny. Tak organizacyjnie. I wtedy -
        zapewniam cie - spakujesz manatki i bedziesz piszczal zeby cie jakas polka
        zechciala...
        No ale jak bedziesz takim nudziarzem..
        Naucz sie przynajmniej kulturalnych dowcipow albo zacznij spiewac jak masz jakis
        glos albo choc odwage i pokazywac ladna strone tego co w twojej kulturze drzemie
        jesli takowa ci dano ;)
        • biedronka24 Poza tym jak bedziesz tylko jeczal za kordlami 05.01.05, 12:28
          zamiast o pojsc po rozum do glowy i o wlasna sie postarac, nowa, swiezutka i
          pachnaca- to szanse masz niewielkie.
          A kobietki polskie maja swoje zalety. Co do Rosjanek zas- to hmm. Co kto lubi.
          Jak ktos lubi czesto zmieniac, lub jak go czesto zmieniaja (czego sie obawiam w
          twoim przypadku) to lec na wschod.
          Polki maja inna tradycje i inna kulture, choc wcale nie mniejszy temperament ;)
          • fredzio54 Re: Poza tym jak bedziesz tylko jeczal za kordlam 05.01.05, 13:03
            Rosjanki maja klase a polki maja inna tradycje i inna kulture zgadzam sie moja
            mama mnie ostrzegla " polki sa ladne ale bez santimentow..." "synku uwazaj
            polki sa jak kiepiaca woda mozna sie zaparzyc"
            wole Rosjanki albo Ukrainki sa ladniesze i oodane dla mezczyzni kochaja
            jiwrejow nie jak polki co zdraze w krew maja
            • biedronka24 to ja ci na koniec zdradze te tajemnice 05.01.05, 13:10
              Polki to maja sentimenty. Tylko one takie na dluzej sa. No i jeden chlop wiele
              sentimentow. Rosjanki tez maja sentimenty. Jeden chlop to jeden sentiment. Ty
              rozumiesz? Jak to klasa nazywasz to i dobrze. Ja to nazywam orientalnym
              podejsciem do roli kobiety ;)
              Jak ci trafilo na ukrainke co tego akurat nie ma to masz szczescie i gratuluje ;).
              A tak poza tim to sie sluchaj mamusi. Jak ci mowila z Polkami sie nie zadawac to
              sie nie zadawaj. Jak sie pomylila to w koncu do niej tylko bedziesz mial
              pretensje, a do mamusi miec nie mozna - no nie?
              Sa mamusie ktore mowia uwazaj na wschod bo tam zadnej swietosci nie ma. Jak cie
              kochaja to mocno, jak przestana to i z kosciola spichlerz albo burdel zrobia.
              Kazdy ma swoja mamusie ;)
        • fredzio54 Re: To chyba z duchem rozmawiam 05.01.05, 13:07
          biedronka24 napisała:

> bo Polski pijackiej dawno nie ma. Bylam na Sylwestra i na Swieta w kraju. A
          > propos- powiedz kolegom z polonii, ze jak sie reklamuje Wigilie to na stole
          > wigilijnym koniaku sie nie stawia. Wigilia jest postna zgodnie z tradycja wiec
          > alkoholu tak de facto nie powinno byc na tym stole wogole. W bogatszych
          > rodzinach tylko sie karpia jadalo, a na stolach czasem pojawialy sie wykwintne
          > trunki. Powiedz tez ze obrus moze byc zgrzebny, ale pod nim sianko, ze dobrze
          b
          > y
          > bylo gdyby byl bialy. Oraz ze wazne jest to dodatkowe nakrycie. Potrawy- jak
          > kutia np tez moga wygladac ladniej. Choinka - smrek wisiala u pulapu a na niej
          > byly rajskie jabluszka, pewno glog i to co modne teraz u Niemcow- slomiane
          > gwiazdki.
          > Do dzieci przychodzil nie tyle mikolaj co gwiazdor a gdzieniegdzie i janiolek.
          > Powiedz ze czesc Wigilii to spedzilam do 11 w samochodzie ale i tak bylo mi
          tak
          > pieknie jak nigdzie na swiecie dzieki koledom Szczesnego i Rynkowskiego.
          > Ba nawet krawczyka, ktorego glosu poza tym za bardzo nie lubie.
          > Na Sylwestra za to jedlismy i tanczylismy u Gruzina za to pilismy tylko wino
          > (kieliszek) i jeden kieliszek szampana. No i szalelismy do rana.
          > Co do zas antysemickiej czy jakiejs tam tos sie gazet naczytal i siejesz pusta
          > propagande. Jestesmy bardzo jednolitym narodem, ale wcale nie etnicznie tylko
          > wlasnie pod wzgledem tej jednosci w poczuciu narodowym.
          > I to bez zadnej plytkiej propagandy. Brakuje nam tylko swobody dla tej
          > przedsiebiorczosci i troszke zaufania w to ze mozna cos czasem zrobic razem w
          > malych spolecznosciach bez robienia komuny. Tak organizacyjnie. I wtedy -
          > zapewniam cie - spakujesz manatki i bedziesz piszczal zeby cie jakas polka
          > zechciala...
          > No ale jak bedziesz takim nudziarzem..
          > Naucz sie przynajmniej kulturalnych dowcipow albo zacznij spiewac jak masz
          jaki
          > s
          > glos albo choc odwage i pokazywac ladna strone tego co w twojej kulturze
          drzemi
          > e
          > jesli takowa ci dano ;)
          Polacy jednolitym narodem :)mieszanina slawogermanskatatarska pijactwo i
          bijatswo
          wam nie wybacze ze ostanio odwiedzail nas w erec Israel zespol kresowe polacy
          moja mamy tak plakla jak sie piesni przypominela powiem nawet scerze ze mnie
          tez dotknelo nawet ze kocham erec Israel wiecej niz maciuche polske !
          • biedronka24 I Fredziu za te ´draze´ to ja nie recze 05.01.05, 13:50
            z tym to zadnej reguly nie ma. Nawet z ta na wschod.
            Najlepiej po prostu kochac ale tez wybierac madrze kochana osobe.
            Nie naiwnie, pazernie i w kategoriach sukcesu. To sie przewaznie nienajlepiej
            konczy. A jesli ktos nie ma przed oczami kultury orientu i tego´nigdy bowiem
            wszak kobieta nie oparla sie milosci´ to czasem pomaga. Kochajaca kobieta moze i
            kochajacy mezczyzna tez potrafi (na prawde) nie ogladac sie za innymi nogami.
            Robia to ci co albo nie sa kochani - albo ciezko zachorowali i trudno ich juz z
            tego wyleczyc. A to tylko jest smutne. Ale to nic a nic nie ma wspolnego z
            narodowoscia.
            Natomiast w kwestii (maciuchy) raz jeszcze.
            Wierzysz w to ze bicie zony sklania ja do milosci do meza? No to pomysl o tym co
            robisz i jak robisz. Bo wlasnie bijesz zone. Od sniadania ;)
            Z Bogiem Fredziu
            • biedronka24 Jedno ci musze przyznac Fredziu 05.01.05, 15:03
              towarzystwo do dyskusji tu masz niezle. Polowa ma nieszczesliwe kompleksy
              biednych studencikow, ktorych jedynym atutem bylo to ze mieszkali w domu ktory
              zwyczajnie dostali od rodzicow czy dziadkow a nie w akademiku w ktorym ponoc
              mieszkali ci ´genetycznie gorsi´. Smieszne i tyle. Czymze to towarzystwo
              pocieszac sie musi.
              Tak Fredziu. Ja tez nie mieszkalam w akademiku. Mialam nawet raz awanture w domu
              gdy po riwenaliach zanocowalam na waleta w takowym (z chomikami jednej z
              dziewczyn). Ale glodnemu ...itd...I w tym nie ma nic dziwnego za to w owej
              zawisci dla tych ktorym nie na mysli jest jednak cos przerazajacego ;).
              A tego ze nie mieszkalam w akademiku nigdy nie uwazalam za swoj wyczyn. Pamietam
              gdy kiedys inny z kolegow urzadzal w swoim akademiku impreze - zebranie klubowe.

I smiesznie bylo czasem gdy przez pomylke wpadlysmy nie do tego pokoju i tam
              zaczelysmy przelewac jakies mleko i cos pichcic - grzebiac przy tym bez
              skrepowania w ustensyliach kuchennych owego nieszczesnika i jego prywatnej
              lodowce. Nieszczesnik okazalo sie zalegal byl tymczasem w toalecie, ale gdy
              wrocil nawet nie obdarzyl nas odrobina uwagi. Zdaje sie - udzielil jakiejs
              informacji w kwestii lodowki poczym polazl do pokoju, czy ksiazek. My tymczasem
              dopiero od kolegi dowiedzialysmy sie jakowej napasci dokonalysmy.
              A to byl z kolei inny akademik. Oj biedni to byli ludzie, biedni. I smieszno i
              straszno. Ale ujma dla tych ludzi zadna. Po prostu tak bylo i koniec. Nie mieli
              specjalnie wyboru.
              Jeszcze sie dlugo ten narodek podnosic bedzie musial z upadku moralnego komuny.
              Jeszcze dlugo sie bedzie uczyl odrozniac plewy od ziarna. Ale widzisz ja nie
              trace nadzieji. I nie obwiniam go za to co mu zabrano. I nie bije meza. Ja mu
              tylko na sniadanie zalecam owoce z jogurtem, on do tego kompromisowo dodaje
              kanapke z szynka i tak jestesmy kwita. Ty poszukaj w Polsce przyjaciol takich co
              umieli sie ocknac z marzen o plaskim kineskopie, i nie utkneli w nich do konca
              swoich dni a zobaczysz, ze i mama sie czasem mylic moze, i nie trzeba jej miec
              tego za zle.
    • marcus_crassus biedrona,juz wrocilas???? 05.01.05, 14:02
      dosc szybko...kiedy nastepne pozegnanie????
      • biedronka24 Jak dodam nie lubie marcusow 05.01.05, 14:07
        w dopisku.
        Zastapilam tu kogos - moze nie do konca tak jak on by to zrobil, kto tu juz na
        pewno nigdy nie napisze.
        To wszystko.
        • marcus_crassus buahahahahahahahahha :))) 05.01.05, 14:09
          najglupsza wypowiedz jaka slyszalem - ty sie pozegnalas i juz sobie poszlas natomiast wrocilas jako zastepstwo pana/pani X :))))))))))

biedrona,to jedna z najglupszych rzeczy jakie w zyciu slyszalem a slyszalem juz wiele
          • biedronka24 hahuj sobie 05.01.05, 14:16
            bo ja wrocilam tylko na chwile. A zreszta to nieistotne.
            Jak to powiedzial pewien kolega mojego meza ostatnio gdy jechali po nocach,
            rozmowa to nie lep na muchy, nie musi sie kleic.
            Ano racja...;)
            Opowiedz kiedys komus o jednej madrej rzeczy ktora uslyszales w zyciu. Jedynej.
            To ja sie z kolei posmieje....
            • marcus_crassus [...] 05.01.05, 14:22
            • bam_buko biedronko moje piec groszy??? 05.01.05, 14:33
              yahwe ma racje ...niestety .Akademik"Riviera"to znane w W-wie miejsce spotkan
              pedalow i bodajze klub "Remont"ktory tam sie miescil.
              Konczylem MEL i wiem ze na kluby/balowanie nie wiele czasu zostawalo.
              Ja rowniez mieszkalem w mieszkaniu moich rodzicow,w ktorym kiedys mieszkali moi
              dziadkowie wiec nie rozumiem o co Tobie biega????

ps zostaw ta gnide fredzia ,szkoda zdrowia
            • Gość: rachelka Re: hahuj sobie IP: *.twcny.rr.com 05.01.05, 18:58
              biedronka24 napisała:

> bo ja wrocilam tylko na chwile. A zreszta to nieistotne.
              > Jak to powiedzial pewien kolega mojego meza ostatnio gdy jechali po nocach,
              > rozmowa to nie lep na muchy, nie musi sie kleic.
              > Ano racja...;)
              > Opowiedz kiedys komus o jednej madrej rzeczy ktora uslyszales w zyciu. Jedynej.
              > To ja sie z kolei posmieje....
              biedronko,dobra rada nie rozmawiaj wogole z glupimi, wsiowymi chamami typu
              krasuli czy biednorki. to bezmozgowce,czepiajace sie kazdego jak rzep psiego
              ogona. nalezy im dac sie wypisac bez komentarzy, to szybciej splyna tam gdzie
              jest ich miejsce czyli w WC. witaj i nie martw sie o glupich,tych jest pelno.
              • biedronka24 Rachelko ´glupie chamy´ nie przepraszaja 05.01.05, 19:06
                Te sprawe z MC skonczylismy. Przyjelam jego przeprosiny i wierze ze sie pomylil.
                Zreszta nie probowal mnie nawet ostro atakowac. To nie bylo nic takiego.
                Poszydzil troche. Sa gorsze rzeczy. Takze zapomnijcie o tym watku. Byl tylko do
                Fredzia. Tak sobie - i juz.
                Bo jesli sie o cos walczy to lepiej argumentami. Zwlaszcza gdy sa to jakies
                sluszne kwestie i jesli wierzy sie ze sa sluszne.
                Szczesliwego Nowego Roku - zdrowego i pogodnego zycze.
                • Gość: rachelka Re: Rachelko ´glupie chamy´ nie przepraszaja IP: *.twcny.rr.com 05.01.05, 19:11
                  biedronka24 napisała:

> Te sprawe z MC skonczylismy. Przyjelam jego przeprosiny i wierze ze sie pomylil
                  > .
                  > Zreszta nie probowal mnie nawet ostro atakowac. To nie bylo nic takiego.
                  > Poszydzil troche. Sa gorsze rzeczy. Takze zapomnijcie o tym watku. Byl tylko do
                  > Fredzia. Tak sobie - i juz.
                  > Bo jesli sie o cos walczy to lepiej argumentami. Zwlaszcza gdy sa to jakies
                  > sluszne kwestie i jesli wierzy sie ze sa sluszne.
                  > Szczesliwego Nowego Roku - zdrowego i pogodnego zycze.
                  tobie rowniez. oczywiscie to jest moje zdanie,ale jak czytasz MC,to chyba nie ma
                  wpisu,gdzie to indywiduum, chce dyskutowac z kims,stad moja rada. on jest tak
                  strasznie prymitywnie chamski w stosunku do wielu osob,ze dyskusje z nim
                  sprowadzaja sie zawsze do jednego-glupich obelg, a to chyba nie o to chodzi.
                  wiele osob go tu ignoruje,gdyz nic innego od niego nie slyszy jak
                  inwektywy.fajnie,ze jestes i nie martw sie klonami:)))
                  • Gość: rachelka wielbi- Re: Rachelko ´glupie chamy´ nie przepraszaja IP: 199.34.4.* 05.01.05, 19:41
                    • Gość: mialo byc: Re: Rachelko ´glupie chamy´ nie przepraszaja IP: 199.34.4.* 05.01.05, 19:46
                      rachelka wielbicielka gucia moralnym autorytetem jest.
                      • biedronka24 perelka wielbicielka tuwima 06.01.05, 14:51
                        co to mistrzem jest bo cyt. guru ´jez. polski taki do poezji niewdzieczny´.
                        Hi, hi, hi. Ten sam jezyk? Ten z ta zupelnie dowolna skladnia?
                        Patafiany....ha, ha, ha.
                        Gucia nie cierpie rownie mocno jak tych roznych tu pajacow.
                        Szkoda czasu.
          • bam_buko [...] 05.01.05, 14:52
            • marcus_crassus wyjatkowo teraz jest mi wstyd 05.01.05, 15:06
              ktos umarl wiec moje szyderstwa byly nie na miejscu.
    • biednorka24 za to ja nigdy nie umre 05.01.05, 15:32
      schowam sie do norki i zaden aniol smierci tam mnie nie znajdzie
      he, he, he
      • fredzio54 [...] 06.01.05, 06:33
        • biedronka24 purim purim juz za nami pasche pasche 06.01.05, 13:53
          pasche mamy,
          chej chlopaki pojde z wami ja tez chce tluc orzechy z migdalami

tiaaa.
          ´Nigdzie nie pojdziesz w domu musisz zostac pilnuj by myszy chleba nie naniosly...

ha, ha, ha.

Skad ja to znam. Moze wyssalam bizancjum w kolysce? ;)
          a jeszcze ten falsz w zyciu i prawda przed smiercia.
          Po co falszem zycie zasmiecac? Nie zasmiecajcie a nie bedziecie sie musieli uzalac.

A teraz specjalnie dla pustego Fredzia:

´Nadchodzi noc kochanie wiec uchyl mi drzwi,
          nadchodzi noc kochanie wiec uczyli mi drzwi
          Jak pragne byc juz z toba kochany ty wiesz,
          Nawet kiedy w nocy nie spie o tobie wciaz snie;).

Lecz ojciec w nocy czyta uslyszy wiec nas,
          Lecz ojciec w nocy czyta uslyszy wiec nas
          Ale jesli zgasisz swiece to pojdzie spac
          Ale jesli zgasisz swiece to pojdzie spac itd...

I jeszcze

Przeslicznie rooooza kwitnie,
          Rozkwita maj co krok,
          Lecz blask ksiezyyca niknie
          Ma dusze spowil mrok

Spiewaja skowroneczki, ich trele z wiatrem mkna
          Moj los i moja dusza
          Dzis w twojej mocy sa

Przybywaj golabeczko, przybywaj blagam Cie
          Przybywaj ze najmilsza, przybywaj ocal mnie
          Przybywaj ze najmilsza, przybywaj ocal mnie....
          • biedronka24 Blagam Cie Boze noca i dniem 06.01.05, 14:04
            bys skrzydlem sokola uczynil mnie.
            Bys skrzydlem sokola uczynil mnie.
            Slonca na niebie..dosiegnac chce Panie
            iii drogi zgubionej odnalezc slad

Oo popatrz jaak serce me
            Pali sie w plomieniach tesknoty tej
            Wiesz ze nie potrafie obronic sie Panie,
            Przed bolem i zalem
            Wiec zabij Mnie...

Jak ptak co po niebie krazy caly dzien
            I tylko moze go powstrzymac smierc
            Tak moje serce pelne jest lez Panie
            I droge zgubiona odnalezc chce.....

O! Popatrz! jak serce me,
            Pali sie w plomieniach tesknoty tej.
            Wiesz, ze nie potrafie obronic sie Paanie
            Przeed bolem iii zalem wiec zabij
            Mnie.

-----------------------------------
            Nie to nie dla ciebie pusty Fredziu
            To dla tych co wiedza ze nie trzeba dzikich hord by zniszczyc te mistyczna nutke
            i wiedze przekazywana przez wieki, ze wystarczy brzydka puszka coca coli w
            lapkach malego murzynka w buszu w Afryce, albo indianski kojot made in China.
            Wszyscy wiedza ze nie ma juz takiej Hiszpanii,nie ma juz takiej Ameryki i
            wkrotce nie bedzie Afryki.
            A ciebie Fredziu wogole juz nie ma. Ty dzis jestes martwy.

Wszystkim ktorzy kochaja te sprawy wazne i ulotne zarazem polecam Zespol
            Reprezentacyjny. Tak ten sam, ktory jeszcze za komuny wyklul sie u nas. Ktory
            sie wyklul z chlopcow z iberystyki, starszych kolegow moich przyjaciol, i po
            prostu niebanalnych ludzi, ktorzy sobie gdzies zyja teraz i chwala i dzieki im
            za to.
            Dedykuje te nastroje tez Tobie Andrzeju, i temu jedynemu sympatycznemu Arabowi
            co to zdechl na kolke, no i oczywiscie mojemu mezowi, do ktorego z kazda chwila
            zycia coraz bardziej tesknie.
            Dedykuje tym wszystkim, ktorzy potrafia zycie wzbogacac zamiast innym cos odbierac.
          • fredzio54 Re: purim purim juz za nami pasche pasche 06.01.05, 14:44
            szkoda ze polacy nie maja purim bo mogli sie przebierac na Ludzi tak samo jak
            arabstwo
            • biedronka24 ty sie od niego niczym nie roznisz 06.01.05, 14:47
              pustym niewdziecznikiem jestes.

Ale nie dane ci tego zrozumiec.

Uwazaj zebys sie nie przypalil biedactwo. I uciekaj gdzie pieprz rosnie.
              Koniecznie tez zaloz sobie jakas dlon ochronna, bo sam wzrok Polek moze cie
              zabic... taki ´delikatny´ jestes....
              • fredzio54 Re: ty sie od niego niczym nie roznisz 07.01.05, 08:20
                biedronka24 napisała:

> pustym niewdziecznikiem jestes.
                >
                > Ale nie dane ci tego zrozumiec.
                >
                > Uwazaj zebys sie nie przypalil biedactwo. I uciekaj gdzie pieprz rosnie.
                > Koniecznie tez zaloz sobie jakas dlon ochronna, bo sam wzrok Polek moze cie
                > zabic... taki ´delikatny´ jestes....
                Moja Droga wy polki jestescie biedna rasy jak musicie szukac mezczyzn zagranica
                pamietam ze jechalem do wiednie autokarem wszyczy pazazery wyszli a do kierowca
                slowienin przyszla polka cicatka z takim mini bez stanika napewno juz chciala
                sie znim pospac. takie jestescie smutne kobiety w smutnym kraju smutne zycie z
                pijakami i bijakami
                • jura111 Re: ty sie od niego niczym nie roznisz 07.01.05, 09:37
                  fredzio54 napisał:

> slowienin przyszla polka cicatka z takim mini bez stanika napewno juz chciala
                  > sie znim pospac. takie jestescie smutne kobiety w smutnym kraju smutne zycie

no widzisz Fredziu, a Ty Fredziu masz juz dosc zycia wsrod kobuet zakwefionych,
                  badz monoetnicznie zassdniczych (tylko Icek), zabiusthalterowanych, w takim
                  maxi, w weolutkim kraiku i co dzien sprawdzasz co slychac w Twojej Pierwszej
                  Ojczyznie, a gdy urlop - na skrzydlach gnasz do Rzeczpospolitej Polskiej -
                  spokojnej, wygodnej, przyjaznej, z najpiekniejszymi kobietami, o ktorych snisz
                  smutno i rzewnie :)))
                  • fredzio54 Re: ty sie od niego niczym nie roznisz 07.01.05, 11:45
                    jura111 napisał:

> fredzio54 napisał:
                    >
                    >
                    > > slowienin przyszla polka cicatka z takim mini bez stanika napewno juz chc
                    > iala
                    > > sie znim pospac. takie jestescie smutne kobiety w smutnym kraju smutne zy
                    > cie
                    >
                    > no widzisz Fredziu, a Ty Fredziu masz juz dosc zycia wsrod kobuet
                    zakwefionych,
                    >
                    > badz monoetnicznie zassdniczych (tylko Icek), zabiusthalterowanych, w takim
                    > maxi, w weolutkim kraiku i co dzien sprawdzasz co slychac w Twojej Pierwszej
                    > Ojczyznie, a gdy urlop - na skrzydlach gnasz do Rzeczpospolitej Polskiej -
                    > spokojnej, wygodnej, przyjaznej, z najpiekniejszymi kobietami, o ktorych
                    snisz
                    > smutno i rzewnie :)))
                    Tak ja przyjezdza do polski do polki nie sa smutne :))))) skad to wiesz kolego
    • yahve1 Biedronko 24!!! a moze wiecej 07.01.05, 12:07
      Spazylismy sie na tym watku pare dni temu i..............
      Czytam Twoje wypowiedzi i za cholere nie wiem o co idzie ?????
      Bywam w kraju ,staram sie czuc blusa,byc cool ale ciebie ni panimaju ni ch...

Jak zyd zydowi napisz o co ciebie biega!!!!!
    • rzydzio54 Fredziu nigdy nie umrze :)))) 07.01.05, 12:18
      Fredziu zdechnie lub zostanie upolowany :)))))

www.liberator.net/articles/TremblayFrancois/pic-Holocaust.jpg
      • yahve1 fredzio kunel niewierny ZDECHNIE!!!!!! 07.01.05, 12:37
        i te gnojki adminy corki lub wnuczki stalinowskich cenzorow tego nie
        zmienia,choc napewno ten post wytna.
        hehe doczekalismy sie demokracji i wolnosci........psia mac.
      • fredzio54 Re: Fredziu nigdy nie umrze :)))) 07.01.05, 12:42
        rzydzio54 napisał:

> Fredziu zdechnie lub zostanie upolowany :)))))
        >
        > www.liberator.net/articles/TremblayFrancois/pic-Holocaust.jpg
        Goju dlaczego sukasz Zdjecie z przeslosci
        www.idf.co.il
        • yahve1 Ludzie!! umieraj ale ty fredzio kundlu ZDECHNIESZ! 07.01.05, 12:56
          Ja yahve to mowie!!!!!!!!!!!!!!!! i tak sie stanie!!!!!!!!!!!belive me
          • rzydzio54 Re: Ludzie!! umieraj ale ty fredzio kundlu ZDECHN 07.01.05, 13:01
            yahve1 napisał:

> Ja yahve to mowie!!!!!!!!!!!!!!!! i tak sie stanie!!!!!!!!!!!belive me

albo zostanie upolowany
            bejzbolem
            :))))

Za takie trofeum gotow jestem dac dyspenze nawet skinowi :))))
            • yahve1 Re: Ludzie!! umieraj ale ty fredzio kundlu ZDECHN 07.01.05, 13:20
              rzydzio54 napisał:

> yahve1 napisał:
              >
              > > Ja yahve to mowie!!!!!!!!!!!!!!!! i tak sie stanie!!!!!!!!!!!belive me
              >
              > albo zostanie upolowany
              > bejzbolem
              > :))))
              >
              > Za takie trofeum gotow jestem dac dyspenze nawet skinowi :))))

sorry rzydzio ale fredzio54 kundel niewierny bo zle obrzeznany przez pijanego
              rzezaka ZDECHNIE!! tak postanowiono.
              • rzydzio54 Re: Ludzie!! umieraj ale ty fredzio kundlu ZDECHN 07.01.05, 14:17
                Woli yahwe sprzeciwiac sie nie wypada, choc jak mowie, nie mialbym nic
                przeciwko malemu przetrzapaniu fredzi bejzbolem....

zanim oczywiscie zdechnie :))
                • yahve1 Re: Ludzie!! umieraj ale ty fredzio kundlu ZDECHN 08.01.05, 13:23
                  rzydzio54 napisał:

> Woli yahwe sprzeciwiac sie nie wypada, choc jak mowie, nie mialbym nic
                  > przeciwko malemu przetrzapaniu fredzi bejzbolem....
                  >
                  > zanim oczywiscie zdechnie :))

OK rzydzio uwzglednie Twoja prosbe jak rowniez dobro ogolu i zanim pozwole
                  fredziowi jak kundlowi zdechnac zezwalam na bejzbolowanie(przetrzepanie) ale
                  nie wiecej!!! niz sto bejzboli w ryj tej kreatury fredziem54 zwanej
        • rzydzio54 Re: Fredziu nigdy nie umrze :)))) 07.01.05, 13:00
          fredzio54 napisał:

> Goju dlaczego sukasz Zdjecie z przeslosci

Bo zdjecia ciemny matole zawsze sa "z przeszlosci" :)))
          Nawet te z wczoraj.

Nie mam zdjec z przeszlosci jak skiny w Rosji wala was po ryjach.
          Poszukasz dla mnie w necie?

:))))))

• fredzio54 Re: Fredziu nigdy nie umrze :)))) 07.01.05, 13:09
            rzydzio54 napisał:

> fredzio54 napisał:
            >
            > > Goju dlaczego sukasz Zdjecie z przeslosci
            >
            > Bo zdjecia ciemny matole zawsze sa "z przeszlosci" :)))
            > Nawet te z wczoraj.
            >
            > Nie mam zdjec z przeszlosci jak skiny w Rosji wala was po ryjach.
            > Poszukasz dla mnie w necie?
            >
            > :))))))
            >
            Moge wam namalowac to Czarna Madona (nasza zydowka)z Jasno Gore z pol cenny
      • Gość: kuk Re: Fredziu nigdy nie umrze :)))) IP: 207.7.203.* 07.01.05, 17:52
        Rzydzio,zamieszczenie tego zdjecia bylo bledem.
        • rzydzio54 Re: Fredziu nigdy nie umrze :)))) 08.01.05, 10:30
          Gość portalu: kuk napisał(a):

> Rzydzio,zamieszczenie tego zdjecia bylo bledem.

Mylisz sie. Temu bydlakowi trzeba od czasu do czasu przypomniec co to jest
          smierc. Mozna mu to uswiadomic niestety tylko poprzez ukazanie smierci jego
          pobratymcow. Taka to juz natura tego sukinsyna.

Smierc innych przyprawia go o wesolosc. Post, w ktorym to scierwo nabijalo sie
          ze smierci rodziny arabskiej admin usunal dopiero po moim poscie, ze zdjeciem.

Zamieszczenie tego zdjecia nie bylo bledem a smutna koniecznoscia.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19098629&a=19206565
    • Gość: babariba fredzia nie ma szans na umierz, bo ona... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 07.01.05, 15:31
      ..woda z Martwy Mórz pije i nic już onej zaszkodzić bardziej nie może. Chyba żeby myśli o tej kamiennicy we Breslau, co jej tate posprzątać nie skończył, wziął pensję i pojechał we świat.
      Po kordeł jeden miał się zawrócić jeszcze, ale cóść jemu nie wyszło.
      I dlatego fredzia dzisiaj nienawidzi dzisiaj Polski i Polaków. Do Eretz też nie dojechała, bo za goronco tam jezd.
      Pojechała na wycieczkę tylko i trzy tygodnie przestała przed polskim konsulatem, coby jej dali polski paszport.
      Ja bym jej dał po tygodniu już...
      • Gość: kiecka Re: fredzia nie ma szans na umierz, bo ona... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:47
        i to by było na tyle ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka