Dodaj do ulubionych

Muzułmańscy przywódcy religijni coraz mocniej a...

IP: *.top.net.pl 27.01.05, 17:27
Trzecia zasada dynamiki Newtona, o ile obowiązuje w polityce rozumianej jako
walka o władzę, mówi, że każdemu działaniu towarzyszy reakcja.
Obserwuj wątek
    • lechu1 To banda mordercow i zboczencow jak mohamed 27.01.05, 17:40
      Mully podjudzaja do mordowania miliony ciemniakow islamskich
      • Gość: homofob i rasista Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed IP: 64.201.13.* 27.01.05, 17:57
        bo te ciemniaki tylko to potrafia ! Nie umieja nawet kilometra torow polozyc,
        nie zbudowali nawet jednego mostu. Oprocz ropy i daktyli nie maja nic na
        sprzedaz (no chyba ze niewolnikow).
        Od 700 lat nie drgneli z miejsca, a teraz z zazdrosci, zawisci i niemocy chca
        wyladowac swe frustracje, banda brudasow i ciemniakow !
        • Gość: biopan Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed IP: *.onlink.net 27.01.05, 18:03
          a ty homofob i rasista taki jasnie oswiecony i pewnie tory tez potrafisz
          polozyc. Szkoda ze urodziles sie tak pozno. Zamiast lozyc tory mogles je
          rozkladac np. w Oswiecimiu. Ale prawda! Jestes rasista wiec polozylbys pewnie
          drugi set torow dla swoich ziomkow bo przeciez wiadomo ze nienawidzicie sie jak
          psy i jeden drugiego puscilby kominem bez zalu. Integrujecie sie wylacznie
          wtedy kiedy mozecie wyludzic pieniadze.
          • Gość: homofob i rasista Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed IP: 64.201.13.* 27.01.05, 18:10
            ...a czi ja wigladam na Źid ? :)

Obronco arabasow, podaj JEDEN przyklad islamskich 'osiagniec' za ostatnie 700
            lat ? I daroj sobie 'zero', bo ZERO to jest doslownie ZERO. OK wiem ze mieli
            pod gorke do madrasy, no i te przebrzydle Źidy im nie pozwolily...
            • Gość: Zenon Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 20:37
              Pamietasz gdzie rozdzielono polskie blizniaczki sjamskie kilka tygodni temu ?? W najlepszej na świecie klinice robiacej tego typu zabiegi w Arabii Saudyjskiej.
              • Gość: homofob i rasista Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed IP: 64.201.13.* 27.01.05, 20:41
                no i co z tego.
                bin laden jest inzynierem i jeszcze wiekszym prymitywem

no i wiem, 'wynalezli' 0 :-0
                • Gość: Zenon Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 20:47
                  Chciałes osiagniecie z ostatnich 700 lat ja ci dałem osiagniecie z przeciagu ostatniego miesiaca.:)
                  • Gość: homofob i rasista Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed IP: 64.201.13.* 27.01.05, 20:53
                    OK, ale gdzie ci lekarze sie uczyli ?, w Jemenie ? i jakiego sprzetu uzywali ?,
                    made in Sudan ? Nie sadze ! Napewno uczyli sie na ZACHODZIE i sprzet tez byl
                    ZACHODNI.
                    Nie zmienia to faktu ze mahmuty sa prymitywami !, a analfabetyzm w krajach
                    mahmuckich wlaczne z Saudi Arabia jest na poziomie 40-60%, polowa spoloczenstwa
                    (kobiety) jest wylaczona wogole z bycia czlowiekiem !
                    • Gość: Zenon Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 21:10
                      Nie uczyli sie "na zachodzie" to biali jezdzą uczyć sie do nich. Jesli chodzi o tego typu operacje nie maja równych na swiecie. Zresztą w innych dziedzinach medycyny (transpantologi np) tez są w światowej czołówce. Przykro mi ze to nie pasuje do twojej do twojej wizii swiata gdzie arabowie tylko pasaja wielbłądy.
                      Ps: A sprzet pewnie był z dalekiego wschodu :)
                      • Gość: roman PRECZ Z ANTYSEMITEZMEM-ARABOWIE TO SEMICI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.01.05, 03:59
              • Gość: ZZ do Zenona IP: *.top.net.pl 27.01.05, 23:38
                Szkoda, że nie ujawniono, gdzie owi lekarze studiowali. Podejrzewam, że w
                Ameryce albo Europie. W każdym razie nie w szkole koranicznej.

Nie mam też na 100 % pewności, że owi lekarze są Arabami. W prasie całego świata
                pełno jest ofert pracy dla lekarzy w Arabii Saudyjskiej.
                • bengal Re: do Zenona 27.01.05, 23:42
                  Gość portalu: ZZ napisał(a):
                  > Nie mam też na 100 % pewności, że owi lekarze są Arabami. W prasie całego świat
                  > a pełno jest ofert pracy dla lekarzy w Arabii Saudyjskiej.

z tego co wiem, to co najmniej pielegniarki maja brytyjskie
                  • Gość: ;;; RACHUNEK RZEZNIKA BUSZA <a href="http://www.axisoflogic.com" targe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.01.05, 04:07

RACHUNEK RZEZNIKA BUSZA
                    www.axisoflogic.com/artman/publish/article_15134.shtml
                    • Gość: Matt K. ... a tu cos o stonce ziemniaczanej w PRL-u... IP: *.gv.shawcable.net 29.01.05, 07:34
                      www.pk.bezuprzedzen.pl/stonka.shtml
                • Gość: Zenon Re: do Zenona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 14:17
                  Kopernik tez w Polsce nie studiował i Maria Skłodowska-Curie tez nie:P
                  Szef zespołu chuirurgów nazywał sie Abdullah ar-Rabii wiec podejrzewam ze był arabem :)
              • Gość: gosc123 Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed IP: w3cache.* / *.2-0.pl 28.01.05, 14:21
                czlowieku , chyba nie wiesz co mowisz, ci lekarze z tej kliniki to 90% sa
                cudzoziemcami, tylko personel pomocniczy to brudasy arabskie. lepiej sluchaj
                uwaznie co ci w telewizji pokazuja
        • Gość: homofob i rasista Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed IP: 12.24.244.* 27.01.05, 22:49
          zeby zrozumiec moje rozumowanie nalez poznac moj zyciorys,
          jestem sirotom,matki nie znam ojciec byl alkoholikiem i ciagle mnie bil,
          w szkole nazywali mnie arbuz, bo mialem duza i pusta glowe,
          potem sierociniec i ten olbrzym, ktory mnie molestowal, mial rysy nie aryjskie
          stad ta moja nienawisc do arabow, z sierocinca przeszedlem do hufca pracy,
          nastepnie dzialalem w ZMS i organizacjach partyjnych, dzieki temu ukonczylem
          szkole zawodowa, po szkole nigdzie nie moglem sie zatrudnic wiec wstapilem do
          ZOMO, dobra szkole otrzymalem w latach 82-83, tam ku chwale ojczyzny nauczylem
          sie palowac i uzywac armatek wodnych, niestety z takimi kfalifikacjami nie
          moglem nic zdzialac po stanie wojennym i cale szczescie wylosowalem wize
          stalego pobytu do USA, na poczatku bylo trudno, mieszkalem wsrod rednekow w
          Kentucki, murzyni walili mnie w kakao, a mieli wielkie paly,
          dzisiaj po takich przejsciach nie jestem zdolny do niczego, tylko slepego
          oddania Buszowi, tak jak kiedys Jaruzelskiemu, moje mysli, ktore tutaj
          przytaczam pozwalaja mi sie zrelaksowac i dowartosciowac, zwlaszcza gdy mysle o
          tym arabopodobnym z sierocinca, przepraszam ze komus moje mysli moga sie nie
          podobac ale musze jakos swoje kompleksy leczyc,
          wasz homofob i rasist
      • Gość: Syn Czlowieczy Mullowie wszystkich religii to Wielkie Zlo IP: 217.79.144.* 27.01.05, 19:29
        Ludzie !!!!

Przeciez te muzulmanskie mully nie mowia i nie robia nic innego jak tylko
        powtarzaja za mullami katolickimi zasade wpieprzania sie do polityki i
        nawolywania do nawracania na "jedynie sluszna wiare" !!!

Na pohybel WSZYSTKIM mullom swiata !!!

Daj mullom wladze a zamienia swiat w jedna wielka Inkwizycje !!!
        • Gość: Ania Jest taka partia w USA IP: *.utc.com 27.01.05, 23:43
          co sobie obrala za swoje logo wlasnie mulla , pasuje do nich jak ulal !!!!!!
          • Gość: ;;; 9/11 I POZAR REICHSTAGU <a href="http://www.whatreallyhappe" targe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.01.05, 04:03
            9/11 I POZAR REICHSTAGU www.whatreallyhappened.com/911_reichstag.html
            • Gość: Matt K. Perfidni Jankesi - prawda o stonce ziemniaczanej IP: *.gv.shawcable.net 29.01.05, 07:36
              ... www.pk.bezuprzedzen.pl/stonka.shtml
      • maretino Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed 28.01.05, 06:25
        lechu1 napisała:

> Mully podjudzaja do mordowania miliony ciemniakow islamskich
        • lechu1 Re: To banda mordercow i zboczencow jak mohamed 12.03.05, 20:48
          maretino napisał:

> lechu1 napisała:
          >
          > > Mully podjudzaja do mordowania miliony ciemniakow islamskich
    • mirmilek a przywodcy zachodu bombarduja/okupuja muzulmanow. 27.01.05, 17:40
      sam nie wiem, co lepsze. dobrze, ze jednoczesnie potepiaja terroryzm, teraz
      wyjdzie hipokryzja ludzi, ktorzy potepiaja al-kaede, a nie potrafia krytykowac
      buszow, szaronow i spolki.
      • Gość: R. Re: a przywodcy zachodu bombarduja/okupuja muzulm IP: *.cpc.uea.ac.uk 27.01.05, 20:41
        Terroryzm oni potepiaja dla mediow zachodnich. Jest to tylko kiepska maskarada
        i nie powinna nikogo nabierac. O takich zjawiskach pisza na
        www.pl.danielpipes.org, polecam zajrzec!
        • Gość: ;;; PRAWDA O 9/11 <a href="http://www.thornwalker.com/ditch/tow" targe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.01.05, 04:01
          PRAWDA O 9/11 www.thornwalker.com/ditch/towers_toc.htm
          • Gość: Matt K. Prawda o stonce ziemniaczanej... IP: *.gv.shawcable.net 29.01.05, 07:38
            www.pk.bezuprzedzen.pl/stonka.shtml
            O zaplutym karle reakcji (AK) bedzie pozniej...
      • marcus_crassus Bush jest odpowiedzia na WTC pajacu 27.01.05, 22:35
        chcecie sie licytowac???chcecie grac jak rowny z rownym???wasze racje sa takie jak nasze.

spodziewajcie sie wiec wielu bomb.na forum nikt nikogo nie przekona.w normalnym swiecie przkonaja abramsy i f-16.

tylko liczba ofiar bedzie rozna.czym wiecej bedzie bunczucznych mirmilkow tym wiecej bedzie tych ofiar.

ale do diabla z nimi...
        • Gość: nie rozumiesz? WTC to odpowiedz za cierpienie palestyny pajacu! IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 28.01.05, 11:10
          Tak mowi BenLaden. Twoj Bush i ich BenLaden to jedno i to samo.
          • marcus_crassus nie pogrywaj jak rowny z rownym przegrancu 28.01.05, 11:26
            ile dostawaliscie tej palestyny w latach 40 tych???to nie chcieliscie...w 67 i w 73 tez nie chcieliscie...

jakbyscie dalej pyskowali to gowno byscie dostali a nie palestyne...

pyskowaliscie i zrobiliscie WTC???to juz nie macie afganistanu i iraku...a iran stoi w kolejce...

no popyskujcie jeszcze lepiej...znow sie wam ryja obije
            • Gość: czy nie rozumiesz? porownanie z BenLadenem uzasadnione wiec. IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 28.01.05, 11:42
              Tylko nie mow wiecej o NASZYCH WARTOSCIACH. ty reprezentujesz barbarzynstwo i
              wynaturzenie NASZYCH WARTOSCI. Wsadzic BenLadenow Buszow i ciebie do worka i
              utopic w wisle jak koty. Wtedy swiat bedzie rzeczywiscie bezpieczniejszy.
              • marcus_crassus uzasadnione???tak samo jak porownanie miedzy 28.01.05, 12:46
                bandyta a policjantem.

co ty z marsa spadles??sadziles ze nasza cywilizacja na ataki waszych dzikusow nadstawi drugi policzek do bicia???

lepiej nadstawiac f-16 i abramsy blaznie.

nie byloby "odpowiedzi za palestyne" jak to nazwales nie byloby iraku...

no "come on"..odpowiedzcie jeszcze na irak...

wtedy sie dopiero zacznie...czy juz sie zesraliscie dzikusy w majty???
                • Gość: czy nie rozumiesz? Metody terrorystow. Retoryka terrorystow. Brakuje IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 28.01.05, 12:59
                  brakuje tylko zebyscie swoje zabawy nagrywali na wideo i puszczali w swiat.
                  Sorry, juz to zrobiliscie. Terrorysci.Zaatakowaliscie ich w ich domach w imie
                  dominacji nad swiatem, a teraz wrzask i placz, bo odplacili wam tym samym. Tylko
                  dlaczego ja mam placic za twoje terrorystyczne zapedy? Zaczeliscie te wojne, to
                  teraz przestancie ryczec, jak wasze ofiary przejely od was terrorystyczne metody.
    • Gość: homofob i rasista Muzułmańscy przywódcy- powrocmy do 'stoneage' IP: 64.201.13.* 27.01.05, 17:45
      powrocmy do epoki kamienia lupanego, koza dla kazdego 'dobrego' muzulmanina !

I jak tu ma nie swiezbic paluch do przycisniecia czerwonego guzika a potem
      podziwiania grzyba na d Mekka !
      • Gość: ;;; RETORYKA BUSZA I HITLERA <a href="http://www.freepress.org/" targe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.01.05, 04:04
        RETORYKA BUSZA I HITLERA www.freepress.org/columns/display/3/2004/942
        • Gość: Matt K. RETORYKA LEWACTWA IP: *.gv.shawcable.net 29.01.05, 07:41
          www.pk.bezuprzedzen.pl
          Przyjemnej lektury...
    • Gość: abhaod Kazdemu po walizkowej bombce atomowej. IP: *.a.pppool.de 27.01.05, 17:47
    • Gość: homofob i rasista no i co sie tu dziwic IP: 64.201.13.* 27.01.05, 17:51
      ..skoro maja takich 'medrcow' i 'przywodcow' ze od 700 lat nie dali z siebie
      NIC. Nawet tak karkolomnego problemu jak kanalizacja do dzis nie rozwiazali !
      Co za q..a ciemniaki !

Oczywiscie ze boja sie Zachodu, bo Zachod z jego poziomem zycia dowodzi jakimi
      mahmuty sa prymitywami i ciemniakami.
      • Gość: Bang Re: No i co sie tu dziwic ! IP: 129.81.192.* 27.01.05, 18:30
        Upor i fanatyzm jaki wykazuje niejaki "homofob i rasista"
        w "dolowaniu" islamu oraz krajow islamskich stawia
        go - w koncu - na podobnej polce jaka zajmuja
        fanatycy islamscy... Fanatyzm z KAZDEJ strony
        i w kazdej postaci nie jest niczym dobrym
        i zwykle charakteryzuje ludzi mocno
        zakompleksionych, lub pozbawionych rozumu!
        • Gość: homofob i rasista Re: No i co sie tu dziwic ! IP: 64.201.13.* 27.01.05, 18:43
          islam zdolowal sie sam, ja tylko niepoprawnie politycznie zwracam na to uwage.

• Gość: Apasz Re: No i co sie tu dziwic ! IP: 195.205.73.* 28.01.05, 11:52
          Całe szczescie ze jest jeszcze te kilka osob miedzy innymi homofob :) tu pozdro
          dla niego ... bo ten lewacki zniewiesciały ton wypowiedzi na forum to dosłownie
          łamie serce :(

WOLNA EUROPA BEZ MECZETÓ !!!
    • Gość: maruda Znów ten Kali IP: *.gdynia.mm.pl 27.01.05, 18:14

Arabia Saudyjska jest najważniejszym arabskim sojusznikiem USA na Bliskim
      Wschodzie, kazanie muftiego pokazuje więc podwójną moralność reżimu. Z jednej
      strony rządzący krajem Saudowie uważają się za ważnego partnera USA, którym
      dostarczają ropę; z drugiej są strażnikiem świętych miejsc islamu...

Podwójną moralność pokazują również USA, bełkocząc coś o demokracji i
      jednocześnie utrzymując sojusz z Saudami i kupując od nich ropę.

Mam w artykule relatywizm moralny a la Kali.
      Jak Suadowie sprzedają ropę Amerykanom to jest źle, a jak Amerykanie kupują ropę
      od Saudów to jest dobrze.

• Gość: homofob i rasista Kali nie bac sie jeleni IP: 64.201.13.* 27.01.05, 18:22
        > jednocześnie utrzymując sojusz z Saudami i kupując od nich ropę

Juz niedlugo beda kupowac rope iracka i kopna w dupe Saudow, przeciez ta wojna
        byla o nic innego jak rope ! :)
      • Gość: Bang Re: Znów ten Kali ! IP: 129.81.192.* 27.01.05, 18:26
        Oczywiscie... US-rael od dawien dawna wykazuje hipokryzje
        i 'podwojna moralnosc' w stosunku do krajow arabskich,
        czy - szerzej - muzulmanskich, dzielac dyktatorow
        na tych "dobrych" (czyli tych, ktorzy chetnie
        sprzedaja rope i dochody inwestuja w USA jak,
        np. Arabia Saudyjska, czy UAE - oraz tych,
        ktorzy wspolpracuja z USA wojskowo, np.
        Pakistan, Kuwejt) oraz "zlych" (tych
        jak, np. Saddama mozna poskramiac
        sila militarna).
    • Gość: a Re: www.irak.pl - o zbrodniach wojsk USA w Iraku IP: 213.42.2.* 27.01.05, 18:44
      Niezla propaganda, a co do tego kto odpowiada za krew irackich cywili to z tego
      co wiem to ostatnio w znacznej wiekszosci ich bracia muzulmanie - poczytaj
      troche zanim cos napiszesz.
      • Gość: homofob i rasista religion of piss IP: 64.201.13.* 27.01.05, 18:48
        news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4209463.stm
    • Gość: homofob i rasista zbrodnie muzulmanskie IP: 64.201.13.* 27.01.05, 18:47
      Fuck you arabodupolizie

camazotz.com/wtc/small/1.html
      • Gość: boob Re: Homofobie! Ty tego nie wiesz i nie rozumiesz. IP: *.ny325.east.verizon.net 27.01.05, 20:00
        USA importuje do siebie tylko 7% potrzebnej im ropy z krajow arabskich.
        Pozostale 93% ropy dostarczaja: Nigeria, Meksyk i Wenezuela. Nie jestem
        entuzjasta Arabow, ale jak dlugo mozna znosic upokorzenia i wciskanie nosa w
        ich sprawy. Wojna w Iraku ma calkowicie inny cel (czy Ty homofobie potrafisz
        sie domyslec jaki?). Jesli jednak Amerykanie zrobia szmal na celu ubocznym
        (ropa) to beda sie z tego bardzo cieszyc. Moralnosc, religia oraz inne wzniosle
        idealy tu sie nie licza.
    • Gość: R. Re: Muzułmańscy przywódcy religijni coraz mocniej IP: *.cpc.uea.ac.uk 27.01.05, 20:35
      Goroco polecam zagladac na strony internetowe piszace o islamskim fenomenie

www.list.org.pl
      www.pl.danielpipes.org
      www.raport.blox.pl
      www.answering-islam.og
      www.islam-in-europe.org

Pozdrawiam!
    • Gość: juras Yup, jak zwykle wszystkiemu jest winien ten IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 27.01.05, 20:45
      wstrętny Zachód. Aż dziwne, że nie oberwało się Żydom.
    • Gość: igor Tozsamosc religii i wladzy stworzyla tez tozsamosc IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.01.05, 20:55
      imama i lidera spolecznosci danego meczetu. Nie ma tez hierarchii, nie ma
      wymagan edukacji itp. masz szmal budujesz meczet, umiesz czytac Koran i lubisz
      mowic zostajesz imamem. Stad nieporozumienie, ze imam to jak ksiadz. Absolutnie
      nie, Imam to wodz. teologia zajmuja sie ulamowie ma religijnych uczelnaisch.
      kloca sie prewaznie o to jak ma byc ubrana kobieta (islam ma obsesje na punkcie
      kobiet) i czy pokoj z chrzescijanami i poganami warto przedluzac jak islam jest
      akurat silniejszy.
      • Gość: homofob i rasista Re: Tozsamosc religii i wladzy stworzyla tez tozs IP: 64.201.13.* 27.01.05, 20:59
        Czyli typowa scholastyka, ilu niewiernych zmiesci sie na glowce od szpilki.
        • Gość: igor Koran to obsesyjne sury o kontrolowaniu kobiet. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.01.05, 21:49
          cala cywilizacja islamu opiera sie na teorii o ich nizszosci. W parlamencie
          iranskim ponad polowa dyskusji to o kobietach (wiem od znajomejego Persa ktory
          nienawidzi cazrnych krukow, bo w/g niego cofneli Iran o 50 lat). I to jakich
          dyskusji: paznokcie - malowac nie malowac, dlugosc strojow, szal w samochodzie
          do polowy glowy czy nie, jak kobiete ktos zgwalci to czy to jej wina w 100% czy
          tylko w 90% itd. Stare, siwe pryki klerykalne pisza o tym cale traktaty.
          Pomysl, papiez cos powiedzial na temat pedalow i juz huzia na niego.
    • Gość: de K Re: Muzułmańscy przywódcy religijni coraz mocniej IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 27.01.05, 23:47
      Islam podobnie jak Chrześcijaństwo i Judaizm to religia pokojowa. Tylko
      niekturzy mułowie nawołują do walki z zachodem. Natomiast FUNDAMENTALIZM nie
      tylko muzułmański to najgorsza zaraza.
      • Gość: Kaczory11 Re: Muzułmańscy przywódcy religijni coraz mocniej IP: *.zeelandnet.nl 28.01.05, 00:30
        Czy kolega przeczytal Koran ?? Z powyzszej wypowiedzi wynika, ze nie.
        Polecam wiec lekture Koranu rozpoczac od sury 8 wersetu 67, a potem
        porozmawiamy o "pokojowosci islamu".
        Juz mi sie znudzilo dyskutowac z otumanionymi islamska propaganda "poprawnie
        politycznymi", klepiacymi dyrdymaly nieukami.
        Zapraszam do dyskusji po zapoznaniu sie z historia Arabow i islamu, i po
        przestudiowaniu Koranu.
        Kaczory11
      • Gość: dobrochna Religia??Pokoju???? IP: *.ccc.edu 28.01.05, 02:06
        Islam religia pokoju????Ty chyba zartujesz! Islam jest religia pokoju w takim
        samym stopniu jak komunizm byl ustrojem dobrobytu. Zreszta to nie religia to
        ideologia opetana glownie idea zniewolenia kobiet. Gdybys zyl wsrod tych ludzi
        to sam bys sie przekonal jaka to religia pokoju.
        • Gość: Gerard szkoda, ze wiecej kobiet na FS nie mysli jak Ty. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 28.01.05, 03:40
          bardzo ladnie to powiedzialas. To jest ideologia z religijnym srodkiem. Po
          drugie, jakie maja znaczenia hasla lub dogmaty? Licza sie fakty a te sa
          przerazajace. Od 1965 roku zamordowano w imie Allaha ponad 4 miliony ludzi,
          glownie w Sudanie (prowincja Poludniowa, nie Darfur), Nigerii (na pln. od
          Abudzi) i Indonezji (Moluki, Timor)- zgodnie z danymi ONZ. Obecnie swiat tez
          nie boi sie niczego tak bardzo jak islamskich terrorystow.
          PS> Oczywiscie Koran w 73 surach mowi o zbrojnej walce o islam w tym mordowanie.
    • Gość: ali Re: Muzułmańscy przywódcy religijni coraz mocniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 01:01
      Allah Bóg jest Wielki.
      • Gość: Gagis O co chodzi Gazecie... IP: *.3web.net 28.01.05, 01:30
        Gazeta Wyborcza od wielu lat podsyca nastroje antymuzulmanskie. Nie dosc, ze
        zginelo tylu dzieci i tylu amerykanskich Latynosow w Iraku. Najwazniejsze dla
        GW, by szerzyc nienawisc miedzy Muzulmanami a Chrzescijanami. To stary jak
        swiat. Tak bylo w przeszlosci. Dlatego oba te wspolnoty religijne utracily
        Jerozolime. Wlasnie o to chodzi.
        • global_government Iraq is dying = Bush is cocksucking...with C. Rice 28.01.05, 01:32
    • Gość: Gerard Brawo global_shit. Znalazles swoje powolanie. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 28.01.05, 02:16
    • Gość: de K Re: Muzułmańscy przywódcy religijni coraz mocniej IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 28.01.05, 03:17
      Religia a obyczaj to dwie sprawy . TO co się teraz dzieje w krajach arabskich
      ma niewiele wspólnego z nuką Machometa.
      • Gość: Gerard My o tym wiemy. Pojedz tam i tam im to powiedz. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 28.01.05, 03:33
    • Gość: Matt K. Gottendammerung - czyli zmierzch bogow... IP: *.gv.shawcable.net 28.01.05, 04:48
      ... - a wlasciwie jednego bozka, tego ksiezycowego, zwanego "allahem".

To prostu zwykly strach zaturbanionych, brodatych klerykow przed unicestwieniem
      przez "dekadencki", chrzescijanski Zachod. Sami dobrze o tym wiedza - vide
      syntezy ONZ-u na: www.undp.org . Pozostaje im tylko terroryzm i "bomba
      demograficzna". Rzecz jasna - nie dni, ale dziesieciolecia "pokojowego" islamu
      sa policzone. Islam powoli zdycha, w krwawych konwulsjach. I to jest
      nieuniknione.

W koncu kto dzisiaj wierzy w Ozyrysa i Izis?

egyptianmyths.net/section-deities.htm
      • Gość: Gerard I masz i nie masz racji. Pisano kiedys, ze terror IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 28.01.05, 05:44
        islamski to wycie rozpaczy zacofanego spoleczenstwa, ktore wie o nadchodzacym
        kresie. Tu wiec sie zgadzam. Konwulsje islamu przyniosa jednak duze straty w
        Europie, gdzie ilosc muzulmanow i brak asymilacji trzeciego juz pokolenia
        zapowiada zaciety konflikt. Oczywiscie nikt rozsadny nie bedzie sie martwil
        stratami w krajach tradycyjnie islamskich bo i niewiela tam jest (zgodnie z
        lista zabytkow ONZ)
        • Gość: Matt K. Gerard - islam zdycha w krwawych konwulsjach... IP: *.gv.shawcable.net 28.01.05, 06:10
          ... - to wlasnie napisalem. Ze grozi Europie - to prawda ogolnie znana, mamy
          na kontynencie z nimi do czynienia od A.D. 711. A ze moze byc zle - badzmy
          powinnismy na to przygotowani.

W czym nie mam racji?
          • Gość: Matt K. Korekta - "powinnismy byc na to przygotowani"... IP: *.gv.shawcable.net 28.01.05, 06:17
            ... pozdrowienia...
          • Gość: RafalN Re: Gerard - islam zdycha w krwawych konwulsjach. IP: *.ipt.aol.com 28.01.05, 10:01
            Misie,

Macie "troche" racji , ale również bardzo się mylicie.

Macie rację, że Islamem stoi przed bardzo trudnym wyzwaniem:
            Jak dostosować się do zmieniających się realiów świata, do oczekiwań ludności i
            wyzwań cywilizacyjnych?

Jak pogodzić religię z państwem?

W jaki sposób kler może wpływać na procesy społeczne a w jaki nie ma prawa?
            ...itp, itd.

Przypomnę wam tutaj w jaki sposób nasza religia - katolicyzm - przechodziła
            podobny, trudny okres - nazwijmy to "dorastania":

Reformacja i kontrreformacja w Europie - wojny religijne, inkwizycja, rzezie
            Husytów, Hugenotów, prześladowanie Arian.

Walka władców świeckich z papieżem o to kto tu tak naprawdę do k..y nędzy rządzi
            (dla niekumatych historycznie: sprawa zakończyła się m.i. słynnym "sack of
            Rome" - czyli złupieniem Rzymu przez najemnych żołdaków - landsknechtów (opisy
            stawiają włosy na głowie - rzeź, gwałty, ogień i krew).

Wojny, wojny wojny : trzydziestoletnie, stuletnie, dziesięcioletnie i całkiem
            kruciutkie. Miliony i miliony zabitych, zgwałconych i zagłodzonych. Wszystko w
            imię Boga ( a tak naprawdę władzy i wpływów).

I po tym wszystkim religia rzymsko-katolicka podniosła się jeszcze silniejsza
            (choć już tylko moralnie, nie militarnie). Nie miała już władzy świeckiej,
            ale "rządy dusz".

Według mnie brak centralnego nadzoru nad klerem muzułmańskim,
            takiego "kalifatu" bardzo spowolni i utrudni proces reformy religii
            muzułmańskiej. Trzeba na to jeszcze co najmniej kilkadziesiąt lat.

Mułłom władza świecka zostanie odebrana, fanatycy zaczną zabijać się nawzajem w
            walce o władzę. Ludność cywilna spragniona demokracji i dobrobytu w końcu
            dobierze się do dupy fanatykom - bo zrozumie, że to oni ciągną kraje
            muzułmańskie w dół.

I tak to pójdzie.
            Ludzie wszystkich ras mają bardzo podobne ilorazy inteligencji i potencjalne
            zdolności.

To co ich różni, to wychowanie, edukacja i zwyczaje. A te zmieniają się dość
            szybko.

Religia muzułmańska za kilkadziesiąt- kilkaset lat podniesie się z procesu
            reform tak jak religia katolicka - silniejsza moralnie, bez władzy świeckiej i
            militarnej. Potrzeba na to tylko czasu.
          • marcus_crassus matt,wlasnie o to chodzi!!!! 28.01.05, 11:32
            tyle ze nie caly islam umiera ale jego pewne wyobrazenie.chrzescijanstwo tez mialo reformacje.spojrz ile wojen bylo wtedy,ile rzezi etc..a i tak potrzeba bylo jeszcze 500 lat zeby duchowni chrzescijanscy odpuscili pragnienie posiadania wladzy i wplywow politycznych...

to teraz przezywa islam - jako ze nie zzrobili reformacji sami to reformacja przyszla do nich na lufach abramsow.

mullowie,przerazeni utrata wladzy,wplywow i pozycji (wiesz jak to boli utrata powazania i potegi) sa jak murzynscy szamani,z przerazeniem patrzacy jak obca kultura i obyczajowosc chca im odebrac ich pozycje wsrod ciemnego luda.

tego sie boja.to wlasnie dzis widzimy.trzeba z nimi zrobic to co z murzynskimi szmanami.metoda kija i marchewki.przekonywac,tlumaczyc ,cywilizowac tych ktorych mozna.a tych ktorych nie nalezy zbombardowac i zniszczyc.
            • Gość: gloubiboulga Ciemnota jest wszedzie. IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 28.01.05, 11:40
              Natomiast "koledzy" muzulmanscy z Iraku zrozumieli doskonale francuskie prawo o
              woalce, wyjasnione przez muzulmanôw francuskich. Nie mozna tego powiedziec o
              wszyskich forumowiczach polsko-piszacych.
            • Gość: Matt K. Marcus - islam jest niereformowalny... IP: *.gv.shawcable.net 29.01.05, 03:58
              ... tak wiec nie bedzie zadnej reformacji. Zreszta my juz tego nie zobaczymy -
              do roku 1525 (chrzescijanstwo mialo swojego Marcina Lutra) brakuje muzulmanstwu
              stu lat...
    • Gość: KOBIETY WYJDZCIE LUDZIE CO WY CHCECIE TAM JEST ŚREDNIOWIECZE IP: *.net / *.sarocom.net 28.01.05, 10:28
      Tam musi być najpierw dyktatura wojskowa - żeby zeświedczyła państwo, później
      dopiero oddać władzę cywilom, zagwarantować obywatelskie prawa,
      równouprawnienie kobiet żeby tamtejsi faceci nie mieli nad nimi takiej
      przewagi, bo to jest chore
      • Gość: ja Re: LUDZIE CO WY CHCECIE TAM JEST ŚREDNIOWIECZE IP: *.w83-197.abo.wanadoo.fr 28.01.05, 11:01
        Chora jest demokracja ktora w imie idioty zabija dzieci i kobiety.Tak
        troszczysz sie o kobiety?Zaprotestuj przeciw morderstwom wojsk USA na
        kobietach.CZEKAM NA TWOJA ODPOWIEDZ
        • Gość: ex Re: LUDZIE CO WY CHCECIE TAM JEST ŚREDNIOWIECZE IP: 217.98.64.* 28.01.05, 12:59
          do ja:odpowiadam, chociaż może nie na temat:zamiast wypisywać bzdury lepiej
          oddaj komputer w dobre ręce ok?
    • Gość: shipwreck Wojna coraz bliżej. Arabusy drżyjcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.05, 12:28
      Jeszcze macie czas na opamniętanie i dostosowanie się do naszego stylu życia,
      tam gdzie mieszkacie, czyli UE. Jesli nie to w najlepszym przypadku zostaniecie
      deportowani bez prawa powrotu. Mamy nad wami przewagę w kazdym calu i my też
      potrafimy podkładać bomby jak wy mordercy w madrycie. Nie chcemy tego, ale
      jesli zajdzie potrzeba, zajmiemy wasze pola naftowe, gdyz sam Izrel zawsze was
      pokonywał.A w ostatecznosci ugotujemy teheran czy inne miasta a w mecce
      wystawimy kościoły
      • Gość: arap Re: DURNE ARABUSY IP: 5.6.1D* / *.cust.bezeqint.net 28.01.05, 12:40
        ,tepa cholota wychowana pod biczem,otumaniona mlodzierz arabska zyjaca w
        nedzie,powinna zlikwidowac bogatych,rozpasionych jak swinie
        mullow,szekow,afendim.placacym za ich smierc grosze,ich rodzinom,jeszcze nikt
        nie slychal ze tlusty MULLA poderwal sie w imie ALLAHA
      • Gość: Pete Dokad idzie islam? IP: *.ri.ri.cox.net 28.01.05, 15:43
        Jak na razie do nikad. Globalna informacja jednak robi swoje. Telefony, TV
        satelitarna a najbardziej internet, uwidaczniaja przepasc cywilizacyjna
        (techniczna i kulturowa)pomiedzy krajami islamskimi i zachodem. Mlodziez w
        krajach islamskich widzac styl bycia zachodnich rowiesnikow, sklania sie coraz
        bardziej do mniej skrepowanego zycia jakie narzuca religia. To powoduje zaciekla
        walke mullow z nowoczesnoscia (zachodem) aby utrzymac w ryzach(w posluszenstwie)
        swoje spoleczenstwa. Najwiekszy analfabetyzm w krajach muzulmanskich(40 - 60 %)i
        bieda pchaja ludzi w rece przewodnikow religijnych. Dlatego manipulujac
        uczuciami i nagrodami u Allacha znajduja zwolennikow samobojcow do
        terrorystycznych atakow. Tak bylo z atakiem na WTC 9/11. Kraje islamskie z
        chwila wyczerpania ropy najprawdopodobniej wroca do sreniowiecza. Niewielka
        liczba bogatych wsrod nich niczego nie odmieni. Beda sie turlac za zachodem
        pozostajac w tyle o cale dziesieciolecia. To boli najbardziej. Jakie jest wiec
        wyjcie dla mullow. Czy zaczac proces ksztalcenia ludzi i budowania gospodarki,
        czy (drugi sposob latwiejszy i bezpieczniejszy) niszczenia i negowania
        zachodu.Pierwszy sposob w krotkim czsie odsunal by mullow od wladzy (a wladza to
        narkotyk)Ludzie wyksztalceni i w miare zamozni nie byliby tak podatni na ich
        glupie doktryny. Demokracja wiec to koniec wszechwladnosci mullow wszelkiej
        masci. Dobrze to rozumieja oni sami i dyktatorzy w krajach arabskich. Demokracja
        w Iraku to noz w plecy dla dyktatorow i koniec wszechwladnosci mullow. Walka
        toczy sie wiec na smierc i zycie. Ida wielkie pieniadze na Zarkawiego, a jak
        jego zabraknie to na innych aby tylko Irak nie stal sie demokratyczny a juz nie
        daj Boze zaczal sie rozwijac gospodarczo. Dlatego dzisiaj ataki sa coraz
        czestrze na linie energetyczne, wodociagi, rurociagi a nawet na cywili (patrz
        samochod pulapka przed meczetem) To ma zdestabilizowac sytuacje w ten sposob aby
        ludzie mieli juz dosc i poddali sie sterowaniu mullom.
        • Gość: Bisss Re: Dokad idzie islam? IP: *.3web.net 28.01.05, 15:56
          Islam ma sie dobrze. Dowod: meczety sa pelne, nawet w Warszawie. Mlodziez
          lghnie do meczetow. Zadna inna religia nie pociaga tak jak Islam. Muzulmanin
          rozumie, ze jego wrogowie marza, by przeksztalcic jego wiare w proznie tak jak
          uczyniono z chrzecjanska religia. We wiekszosci krajow zachodnich, koscioly
          stoja (na razie) puste. Dlaczego...Polityka prowadzona przez rzady i media
          doprowadzila do takiego stanu. Nie grozi to Islamowi, bo Muzulmanin szybko sie
          zorientowal, gdzie jest jego wrog (poszczegolne rzady w krajach muzulmanskich i
          media, zwlaszcza laickie). W tej chwili Muzulmanie sa skupieni na walce z
          ewangelistami. To oni sa najwiekszym zagrozeniem dla pokoju na swiecie. Predzej
          czy pozniej zaatakuja katolicyzm.
          • Gość: Matt K. Bisss-millah, podaj mi adresy meczetow w W-wie... IP: *.gv.shawcable.net 29.01.05, 03:54
            ... a poki co, to przestan siac proislamska propagande.

Allahu (nie taki znowu) akbar...
    • Gość: Polecam! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 14:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: historyk-amator Re: Muzułmańscy przywódcy religijni coraz mocniej IP: 193.151.36.* 28.01.05, 15:51
      islam jest rzeczywistym wrogiem cywilizacji judeo-chrześcijańskiej.wbrew niektórym twierdzeniom stanowi kontynuację bardzo starej religii - kultu Sina boga półksiężyca który obejmuje dzisiejsze tereny arabskie od tysięcy lat. czci dalej jego święte miejsca, posługuje sie jego znakiem i dąży do konfrontacji jak 3000 lat temu - to naprawdę nasz wróg i nie odpuści. Muzułmanie są tak pewni swego bo wiedzą ze ich świete miejsca mają prawdziwą moc jeszcze z czasów pre-sumeryjskich - dlatego mają taką fobię na punkcie wpuszczania obcych na płw. synai i do arabii sałdyjskiej - to święte tereny boga-półksieżyca syna boga-węża. Powinniśmy poważnie potraktować te wrogie delkaracje - tak jak oni je traktują.
      • Gość: boob Re: Historyku-amatorze mylisz sie. IP: *.ny325.east.verizon.net 28.01.05, 16:50
        Nie istnieje cos takiego jak cywilizacja judeo-chrzescijanska. Judaizm ma sie
        tak do chrzescijanstwa jak woda do ognia. Nasza cywilizacja jest cywilizacja
        grecko-rzymska ktora przyjela nauke Chrystusa. Obecnie widac proby jej
        judeizacji. Przykladem jest chocby wprowadzenie okreslenia "cywilizacja judeo-
        chrzescijanska".
        • Gość: Matt K. To Ty jestes w bledzie... IP: *.gv.shawcable.net 29.01.05, 04:47
          ... co powiesz o Starym Testamencie, co o pochodzeniu Jezusa i jego uczniow?

A chrzescijanstwo zaczynalo jako sekta zydowska, na Ziemi Swietej...
    • Gość: Zoom67 Muhamad w Londynie IP: 213.201.163.* 28.01.05, 18:00
      A w Londynie najpopularnejszym imieniem dla noworodkow plci meskiej jest
      Muhamad, w Maastricht kosciol w centrum miasta sluzy za parking dla rowerow zas
      na niedzielne msze w Belgii chodza juz tylko stare baby (ksiadz jest z Polski).
      Muzulmanie moze nie sa Rambo's ale to "cywilizacja " zachodu (zwlaszcza Europy)
      zapomina o swoich korzeniach i muzulmanie tak naprawde sa silni jedynie jej
      slaboscia.
      • Gość: Ionesco Re: Muhamad w Londynie IP: *.3web.net 29.01.05, 01:01
        Nie jest to prawda. Muzulmanie przetrwali choc represje ze strony laickich
        wladz byly straszne. Roznica z innowiercami jest kolosalna: oni wierza w swa
        religie, ktora stworzyla dla nich prawdziwy kodeks. Druga sprawa: religia
        muzulmanska nie zostala infiltrowana, mowiac delikatnie.
    • Gość: Andrzej K Muzułmanie są w roku 1425 wg ich kalendarza IP: 213.42.2.* 28.01.05, 21:01
      Skoro oni są w roku 1425 nic dziwnego, że jakiekolwiek porozumienie sie nie
      jest możliwe!
    • morlock Wzywam do walki z islamizmem! 13.03.05, 03:28
      Wszystkich islamistów gdziekolwiek się szczury chowają, od Czeczeni, poprzez
      cały Kaukaz, przez Afganistan, Iran, całą Afrykę i Azję, aż po Francję,
      zidentyfikować, odizolować i wyeliminować! Jak wszy, jak robactwo, jak plagę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka