Dodaj do ulubionych

Wizyta Kwaśniewskiego w USA

• milseog Re: Wizyta Kwaśniewskiego w USA 09.02.05, 15:27
      wy? jak rozumiem z tak dobra polszczyzna jestes amerykanka z krwi i kosci.
      gratuluje, wszak wam wizy nie sa potrzebne.
      co do reszty jako osoba posiadajaca powazna prace i przyjaciol amerykanow w USA
      nie czuje sie specjalnie komfortowo opowiadajac siedzacemu za szyba urzednikowi
      jaki jest stan mojego konta, etc. uwazam, ze narusza to moja godnosc jako
      obywatela polskiego i zwyczajnie... nie mam zamiaru tego robic. dlatego raczej
      do stanow sie nie wybiore.
      i zgadzam sie z tymi, ktorzy twierdza, ze powinnismy grac o pieniadze, a wizy
      to sprawa drugorzedna. laczy je jednak to, ze ani - tak jak w przypadku offsetu
      przy okazji F16 - amerykanskich inwestycji ani zniesienia wiz, oprocz
      werbalnych deklaracji a nawet podpisanych umow, niewiele z tego wynika..
    • nikaudio zastanowmy sie na zimno 09.02.05, 15:47
      jak to jest mozliwe ze Kwas kolejny raz jedzie i nic nie zalatwia, jak to jest
      mozliwe ze jestesmy jedynym sojusznikiem ktory tak naprawde nic nie dostal
      (60mln pomocy wojskowej to nawet nie pokrywa kosztow naszego udzialu w Iraku)
      od wuja Sama, podczas gdy inni Bulgaria Turcja za ulamet naszego wkladu
      zgarnely miliardy 2/7mld$ podpowiednio? Jak to mozliwe ? Jesli Bush bylby tak
      twardy i nie spelnial prosb Kwasa nic prostszego zagrozic wycofaniem wojsk i
      wszystko byloby spelnione problemy arogancja amerykanskiej administracji
      zamienilaby sie w przychylne ucho momentalnie, czemu tego Kwas nie zrobil
      jednoczesnie udajac ze mu tak na wizach zalezy, osobiscie mysle ze jest to
      pokazowka dla nas cobysmy mysleli ze on sie stara a po cichu pojechal do
      swpojego pracodawcy po kolejna lapowke pod stolem, w ten spodob i amerykanski
      interes jest ocalony Kwas ma twarz i my ciemny narodzik myslimy ze prezydent o
      nas dba, a duzo taniej jest dac pod stolem przekupnemu Kwasowi (wszyscy wiemy
      ze dba o interesy swojej SLD-owskiej mafii zaciera, mota) powiedzmy 5mln$ niz
      dac calemy krajowi 2mld$, to oczywiscie spekulacje, ale ja osobiscie nie widze
      innego wytlumaczenia tego impasu i tych bezowocnych spektakularnych z pozoru i
      regularnych wizyt jak w celu robienia wrazenia i pobierania malego prywatnego
      haraczu, jestem pewniem ze nastepcja Kwasa prolem moment zalatwi...
    • korado1 Re: Wizyta Kwaśniewskiego w USA 09.02.05, 16:04
      nic mu nie pomoże i tak jest do d....
    • bushmorderca + jedzie SPRZEDAWCZYK z gnojem Polskę zmieszać + 09.02.05, 16:07
      sprzedawczyk jedzie po forse od bossa za dobre sprawowanie w iraku
    • maciejusa Re:Kwaśniewskiego to zdrajca 09.02.05, 16:12
      Zapewne znowu sprzedal za 30 srebrnikow Lwow i Polakow na Ukrainie. Jedzie
      teraz znowu wladowac Polske w jeszcze jedna wojne.
    • maciej.preiss Re: Wizyta Kwaśniewskiego w USA 09.02.05, 16:17
      Przypomniała mi się ta piosenka "Jedzie Łysy do Moskwy" :)
    • lodymewa Kwaśniewski na kanapce 09.02.05, 16:54
      "Nawet jeśli zbyt wiele nie uda się załatwić, to i tak zdjęcie na kanapce w
      najsłynniejszym z gabinetów świata doda prestiżu".

I czy moze chodzic o wiecej?
    • jacek.69 Znowu bedą dudnić o "wspaniałym sukcesie". 09.02.05, 18:49
      A prawda jest taka, że Ameryka ma nas głęboko w d***e i traktuje nas jak
      służących od brudnej roboty. I co za to mamy, parę wojskowych wysłużonych
      samolotów. Kwaśniewski jeszcze na koniec chce polatać za państwowe pieniądze,
      natomiast rządowe dzienniki będą pełne zachwytów nad realizacją założonych
      celów naszej polityki. Skąd my to znamy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka