milseog Re: Wizyta Kwaśniewskiego w USA 09.02.05, 15:27 wy? jak rozumiem z tak dobra polszczyzna jestes amerykanka z krwi i kosci. gratuluje, wszak wam wizy nie sa potrzebne. co do reszty jako osoba posiadajaca powazna prace i przyjaciol amerykanow w USA nie czuje sie specjalnie komfortowo opowiadajac siedzacemu za szyba urzednikowi jaki jest stan mojego konta, etc. uwazam, ze narusza to moja godnosc jako obywatela polskiego i zwyczajnie... nie mam zamiaru tego robic. dlatego raczej do stanow sie nie wybiore. i zgadzam sie z tymi, ktorzy twierdza, ze powinnismy grac o pieniadze, a wizy to sprawa drugorzedna. laczy je jednak to, ze ani - tak jak w przypadku offsetu przy okazji F16 - amerykanskich inwestycji ani zniesienia wiz, oprocz werbalnych deklaracji a nawet podpisanych umow, niewiele z tego wynika.. Odpowiedz Link Zgłoś
nikaudio zastanowmy sie na zimno 09.02.05, 15:47 jak to jest mozliwe ze Kwas kolejny raz jedzie i nic nie zalatwia, jak to jest mozliwe ze jestesmy jedynym sojusznikiem ktory tak naprawde nic nie dostal (60mln pomocy wojskowej to nawet nie pokrywa kosztow naszego udzialu w Iraku) od wuja Sama, podczas gdy inni Bulgaria Turcja za ulamet naszego wkladu zgarnely miliardy 2/7mld$ podpowiednio? Jak to mozliwe ? Jesli Bush bylby tak twardy i nie spelnial prosb Kwasa nic prostszego zagrozic wycofaniem wojsk i wszystko byloby spelnione problemy arogancja amerykanskiej administracji zamienilaby sie w przychylne ucho momentalnie, czemu tego Kwas nie zrobil jednoczesnie udajac ze mu tak na wizach zalezy, osobiscie mysle ze jest to pokazowka dla nas cobysmy mysleli ze on sie stara a po cichu pojechal do swpojego pracodawcy po kolejna lapowke pod stolem, w ten spodob i amerykanski interes jest ocalony Kwas ma twarz i my ciemny narodzik myslimy ze prezydent o nas dba, a duzo taniej jest dac pod stolem przekupnemu Kwasowi (wszyscy wiemy ze dba o interesy swojej SLD-owskiej mafii zaciera, mota) powiedzmy 5mln$ niz dac calemy krajowi 2mld$, to oczywiscie spekulacje, ale ja osobiscie nie widze innego wytlumaczenia tego impasu i tych bezowocnych spektakularnych z pozoru i regularnych wizyt jak w celu robienia wrazenia i pobierania malego prywatnego haraczu, jestem pewniem ze nastepcja Kwasa prolem moment zalatwi... Odpowiedz Link Zgłoś
korado1 Re: Wizyta Kwaśniewskiego w USA 09.02.05, 16:04 nic mu nie pomoże i tak jest do d.... Odpowiedz Link Zgłoś
bushmorderca + jedzie SPRZEDAWCZYK z gnojem Polskę zmieszać + 09.02.05, 16:07 sprzedawczyk jedzie po forse od bossa za dobre sprawowanie w iraku Odpowiedz Link Zgłoś
maciejusa Re:Kwaśniewskiego to zdrajca 09.02.05, 16:12 Zapewne znowu sprzedal za 30 srebrnikow Lwow i Polakow na Ukrainie. Jedzie teraz znowu wladowac Polske w jeszcze jedna wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.preiss Re: Wizyta Kwaśniewskiego w USA 09.02.05, 16:17 Przypomniała mi się ta piosenka "Jedzie Łysy do Moskwy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
lodymewa Kwaśniewski na kanapce 09.02.05, 16:54 "Nawet jeśli zbyt wiele nie uda się załatwić, to i tak zdjęcie na kanapce w najsłynniejszym z gabinetów świata doda prestiżu". I czy moze chodzic o wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Znowu bedą dudnić o "wspaniałym sukcesie". 09.02.05, 18:49 A prawda jest taka, że Ameryka ma nas głęboko w d***e i traktuje nas jak służących od brudnej roboty. I co za to mamy, parę wojskowych wysłużonych samolotów. Kwaśniewski jeszcze na koniec chce polatać za państwowe pieniądze, natomiast rządowe dzienniki będą pełne zachwytów nad realizacją założonych celów naszej polityki. Skąd my to znamy? Odpowiedz Link Zgłoś