atp1 12.02.05, 14:25 Wystarczy poczytac na tym forum, nie wspomne juz o mediach na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arap1 Re: Zydzi nienawidza Polakow i katolicyzmu. 12.02.05, 14:32 dlaczego atap1?Polakow lubie ,katolicyzm mnie obojetny....nie lubie polakow muzulmanow i prosto muzulmanow Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zydzi nienawidza Polakow i katolicyzmu. 12.02.05, 14:50 arap1 napisał: > dlaczego atap1?Polakow lubie ,katolicyzm mnie obojetny....nie lubie polakow > muzulmanow i prosto muzulmanow Ja tez za nimi nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Zydzi nienawidza Polakow i katolicyzmu. 12.02.05, 18:01 atp1 napisał: > arap1 napisał: > > > dlaczego atap1?Polakow lubie ,katolicyzm mnie obojetny....nie lubie polak > ow > > muzulmanow i prosto muzulmanow > > Ja tez za nimi nie przepadam. a ja nie lubie glupich arapow,ktorzy to wlasnie te nienawisc sieja,pod cudzym plaszczykiem. nie sadze,ze trzeba uogolniac tego typu wypowiedzi,ale w wiekszosci zydzi odnosza sie nieprzyjaznie do polakow i naszej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Zydzi nienawidza Polakow i katolicyzmu. 12.02.05, 20:55 Na FS akurat tego tak nie widac. Mamy tutaj tolerancyjnych Zydow, albo po prostu takich,ktorzy swoje mysle ale nie chca naszej wiary czy narodowosci publicznie obrazac. Natomiast wczoraj poczytalam sobie troche tekstow na FA, wlos mi sie na glowie zjezyl. Natrzasanie sie z katolicyzmu, z papieza, i ze wszystkiego co polskie, wlacznie ze stereotypizowaniem w rodzaju " typowo glupich Polakow" jest tam nagminne. Przoduje palnick w assyscie kropeuka i paru innych. Prawdziwe oblicze tam sobie chlopaki objawili, i powiem Wam jedno: BRZYDKIE TO JAK DIABLI Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Zydzi nienawidza Polakow i katolicyzmu. 12.02.05, 21:05 abe_ltd napisała: > Na FS akurat tego tak nie widac. Mamy tutaj tolerancyjnych Zydow, albo po > prostu takich,ktorzy swoje mysle ale nie chca naszej wiary czy narodowosci > publicznie obrazac. Natomiast wczoraj poczytalam sobie troche tekstow na FA, > wlos mi sie na glowie zjezyl. Natrzasanie sie z katolicyzmu, z papieza, i ze > wszystkiego co polskie, wlacznie ze stereotypizowaniem w rodzaju " typowo > glupich Polakow" jest tam nagminne. Przoduje palnick w assyscie kropeuka i paru > > innych. Prawdziwe oblicze tam sobie chlopaki objawili, i powiem Wam jedno: > BRZYDKIE TO JAK DIABLI ta ten palnick,gabryska i tomek giebultowski to typowe chore mendy,ktorym japa sie nie zamyka od siania chorej nienawisci. laczy ich ta sama milosc do kablowania,osmieszania wszystkiego co polskie,czy zwiazane z nasza tradycja,czy religia i ogolne holdowanie chamskim,prymitywnym wpisom. ciekawe dlaczego to talalajstwo siedzi na polskim forum,chyba,ze sami sa puknieci w co nie watpie? tomeczek i gabcia to cos tak wulgarnie chamskiego,ze nawet recycling center,czy kompost pachnie perfumami w porownaiu z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Zydzi nienawidza Polakow i katolicyzmu. 12.02.05, 21:25 Taaak, towarzystwo powaznie nawiedzone tam urzeduje. Ciesze sie, ze my tu przejawilismy 'united front' i szybciutko pozbylismy sie Palnicka (zartem albo milczeniem) jak sie pojawil na maly rekonesansik. Tacy Zydzi, z ich szykanami, osmieszaniem wartosci narodowych innych itd, prowokuja te wszystkie nowe fale antysemityzmu na swiecie. Kropeuk to tez ani Polak ani tymbardziej Anglik (znan Anglikow i ich mentalnosc i wiem, ze on do tej rasy wstrzemiezliwych emocjonalnie ludzi zdecydowanie nie nalezy) ale najprawdopodobniej byly polski Zyd, ktory za wszelka cene probuje sie zanglicyzowac (no ale prawdziwe uczucia wychodza na wierzch jak ropa z rany jak to to tyko otworzy usta, czy uderzy w klawiature). Innych nie wspomne bo nawet nie zapamietuje nickow z tego burdelu na kolkach. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser abe: kto w burdelach przebywa..... 12.02.05, 21:33 7687346 sie nazywa. A Tak! Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: abe: kto w burdelach przebywa..... 12.02.05, 21:44 A co to za numer? Neceser, Ciebie w tych dyskusjach nie widzialam. Choc wiem, ze miloscia do Polakow nie palasz, to tez nie widze Cie w tych jadem-plynacych sabatach czarownic na FA. Napiszesz swoje "zazalenia" rzeczowo i sie zmywasz. Ja sie z toba nie kloce. Ja sie nie kloce z Fredziem, ktory tez nie owija w bawelne. NIe kloce sie z Dana, ktora bronila swoich wartosci jak lew ale przenigdy nie osmieszala polskosci czy katolcyzmu. Ja nie narzekam na Zydow z honorem i przejawiajacych szacunek dla ich rozmowcow. Ja tylko narzekam na tych, ktorzy operuja w polcieniach malych klamstewek, szykan, 'polish jokes', wypaczen, osmieszania, i wydaja sie czerpac z tego jakas osobista satysfakcje. Brzydze sie nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser nazywasz FS "burdelem", czemu tu bywasz? 12.02.05, 21:49 nie widzisz niekonsekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
neceser obustronna tolerancja i zgoda panuuje, abe? 12.02.05, 21:31 twoj belkot to dalszy ciag pingpongu. Jedwabnego tez nie bylo, jak Inkwzycji, Krucjat i Hitlera z jego "ostatecznym rozwiazaniem"? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: obustronna tolerancja i zgoda panuuje, abe? 12.02.05, 21:46 neceser napisał: > twoj belkot to dalszy ciag pingpongu. Jedwabnego tez nie bylo, jak Inkwzycji, > Krucjat i Hitlera z jego "ostatecznym rozwiazaniem"? belkot to jak widac ty zaczynasz,podajac numery i belkoczac dalej w tym temacie. co do roznych faktow historycznych to jak wiadomo sa one przeinaczane,wlaczajac to "polskie obozy" o czym mam nadzieje slyszales? Odpowiedz Link Zgłoś
jeremi.wisniowiecki Re: obustronna tolerancja i zgoda panuuje, abe? 12.02.05, 21:49 Sadzac z tego forum mozna powiedziec ze wielu Polakow nienawidzi judaizmu i Zydow i tak samo wielu islamu i Arabow. Wiec po co ta dyskusja. Czy doprowadzi do czegokolwiek? Ludzie i tak beda nienawidziec co nienawidza i nic tego nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: obustronna tolerancja i zgoda panuuje, abe? 12.02.05, 21:49 BIje sie w piersi neceser bo przyznaje, ze do czasu wejscia na to forum nidgy nie slyszalam o Jedwabnem. To jest najszczersza prawda. Ale chyba rozumiesz? Wychowana bylam w na polskich podrecznikach historii. Jedwabne sie nie uplasowalo na wiodacych pozycjach w tych podrecznikach, ba nawet na ostatniej stronie nie bylo tam o tym wzmianki. Na Zachodzie w podrecznikach historii tez to nie wystepuje. NIe dlatego, ze nikt nie dostrzega waznosci sprawy zydowskiej ale dlatego, ze oni maja wlasne problemy do przestudiowania (np wyliczyc wszystkich krolow czy prezydentow w chronologicznej kolejnosci). Wiec czemu mnie pytasz czy bylo Jedwabne? Ja do dzis nie wiem co to bylo to Jedwabne i o co tam chodzilo. Rozumiem, ze to byl pogrom Zydow. Akceptuje, ze to byl pogrom ZYdow, nie zaprzeczam, nie neguje. Po prostu nie wiem. Napisz o tym watek. Powiedz cos o tym. Naucz nas ale nie rzucaj haslami, ktore dla nas nic nie znacza bo nigdy o nich nie nauczono nas w szkolach. OK? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: obustronna tolerancja i zgoda panuuje, abe? 12.02.05, 21:52 abe_ltd napisała: > BIje sie w piersi neceser bo przyznaje, ze do czasu wejscia na to forum nidgy > nie slyszalam o Jedwabnem. To jest najszczersza prawda. Ale chyba rozumiesz? > Wychowana bylam w na polskich podrecznikach historii. Jedwabne sie nie > uplasowalo na wiodacych pozycjach w tych podrecznikach, ba nawet na ostatniej > stronie nie bylo tam o tym wzmianki. Na Zachodzie w podrecznikach historii tez > to nie wystepuje. NIe dlatego, ze nikt nie dostrzega waznosci sprawy zydowskiej > > ale dlatego, ze oni maja wlasne problemy do przestudiowania (np wyliczyc > wszystkich krolow czy prezydentow w chronologicznej kolejnosci). > Wiec czemu mnie pytasz czy bylo Jedwabne? Ja do dzis nie wiem co to bylo to > Jedwabne i o co tam chodzilo. Rozumiem, ze to byl pogrom Zydow. Akceptuje, ze > to byl pogrom ZYdow, nie zaprzeczam, nie neguje. Po prostu nie wiem. Napisz o > tym watek. Powiedz cos o tym. Naucz nas ale nie rzucaj haslami, ktore dla nas > nic nie znacza bo nigdy o nich nie nauczono nas w szkolach. OK? no nie wiem czy wspolczesne podreczniki historii podaja rowniez inne zbrodnie,ktore zaszly na bliskim wschodzie,a jest tam ich sporo. nie slyszalam rowniez o wytlumaczeniu napasci na USS Liberty, a wszelkie dzialania,ktore mialy to uczynic,byly wyciszane, nie wiesz neceser czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc USS Liberty 12.02.05, 23:12 i-love-2-ski napisał: > nie slyszalam > rowniez o wytlumaczeniu napasci na USS Liberty In October 2003, the first Israeli pilot to reach the ship broke his 36-year silence on the attack. Brig.-Gen. Yiftah Spector, a triple ace, who shot down 15 enemy aircraft and took part in the 1981 raid on the Iraqi nuclear reactor, said he had been told an Egyptian ship was off the Gaza coast. "This ship positively did not have any symbol or flag that I could see. What I was concerned with was that it was not one of ours. I looked for the symbol of our navy, which was a large white cross on its deck. This was not there, so it wasn't one of ours." The Jerusalem Post obtained a recording of Spector's radio transmission in which he said, "I can't identify it, but in any case it's a military ship."7 Spector's plane was not armed with bombs or, he said, he would have sunk the Liberty. Instead he fired 30mm armor piercing rounds that led the American survivors to believe they had been under rocket attack. His first pass ignited a fire, which caused the ship to billow black smoke that Spector thought was a ruse to conceal the ship. Spector acknowledged in the Post interview that he made a mistake, and said he admitted it when called to testify in an inquiry by a U.S. senator. "I'm sorry for the mistake," he said. "Years later my mates dropped flowers on the site where the ship was attacked." None of Israel's accusers can explain why Israel would deliberately attack an ============================================================================= American ship at a time when the United States was Israel's only friend and =========================================================================== supporter in the world. Confusion in a long line of communications, which ======================= occurred in a tense atmosphere on both the American and Israeli sides (five messages from the Joint Chiefs of Staff for the ship to remain at least 25 miles — the last four said 100 miles — off the Egyptian coast arrived after the attack was over) is a more probable explanation. Accidents caused by “friendly fire” are common in wartime. In 1988, the U.S. Navy mistakenly downed an Iranian passenger plane, killing 290 civilians. During the Gulf War, 35 of the 148 Americans who died in battle were killed by “friendly fire.” In April 1994, two U.S. Black Hawk helicopters with large U.S. flags painted on each side were shot down by U.S. Air Force F-15s on a clear day in the “no fly” zone of Iraq, killing 26 people. In April 2002, an American F-16 dropped a bomb that killed four Canadian soldiers in Afghanistan. In fact, the day before the Liberty was attacked, Israeli pilots accidentally bombed one of their own armored columns.8 Retired Admiral, Shlomo Erell, who was Chief of the Navy in Israel in June 1967, told the Associated Press (June 5, 1977): “No one would ever have dreamt that an American ship would be there. Even the United States didn't know where its ship was. We were advised by the proper authorities that there was no American ship within 100 miles.” Podkreslenie moje. Jednym z najwazniejszych dowodow na zbrodnie sa jej motywy Oczywiscie to ze ich nie znamy nie siwadczy, ze nie istnieja ale domniemanych tez nikt nigdy nie podal. To wszystko niczego jednak nie zmienia dla zolnierzy, ktorzy wtedy zgineli i ich rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: USS Liberty 12.02.05, 23:17 negevmc napisał: > i-love-2-ski napisał: > > > nie slyszalam > > rowniez o wytlumaczeniu napasci na USS Liberty > > > In October 2003, the first Israeli pilot to reach the ship broke his 36-year > silence on the attack. Brig.-Gen. Yiftah Spector, a triple ace, who shot down > 15 enemy aircraft and took part in the 1981 raid on the Iraqi nuclear reactor, > said he had been told an Egyptian ship was off the Gaza coast. "This ship > positively did not have any symbol or flag that I could see. What I was > concerned with was that it was not one of ours. I looked for the symbol of our > navy, which was a large white cross on its deck. This was not there, so it > wasn't one of ours." The Jerusalem Post obtained a recording of Spector's radio > > transmission in which he said, "I can't identify it, but in any case it's a > military ship."7 > > Spector's plane was not armed with bombs or, he said, he would have sunk the > Liberty. Instead he fired 30mm armor piercing rounds that led the American > survivors to believe they had been under rocket attack. His first pass ignited > a fire, which caused the ship to billow black smoke that Spector thought was a > ruse to conceal the ship. Spector acknowledged in the Post interview that he > made a mistake, and said he admitted it when called to testify in an inquiry by > > a U.S. senator. "I'm sorry for the mistake," he said. "Years later my mates > dropped flowers on the site where the ship was attacked." > > None of Israel's accusers can explain why Israel would deliberately attack an > ============================================================================= > American ship at a time when the United States was Israel's only friend and > =========================================================================== > supporter in the world. Confusion in a long line of communications, which > ======================= > occurred in a tense atmosphere on both the American and Israeli sides (five > messages from the Joint Chiefs of Staff for the ship to remain at least 25 > miles — the last four said 100 miles — off the Egyptian coast arriv > ed after the > attack was over) is a more probable explanation. > > Accidents caused by “friendly fire” are common in wartime. In 1988, > the U.S. > Navy mistakenly downed an Iranian passenger plane, killing 290 civilians. > During the Gulf War, 35 of the 148 Americans who died in battle were killed > by “friendly fire.” In April 1994, two U.S. Black Hawk helicopters > with large > U.S. flags painted on each side were shot down by U.S. Air Force F-15s on a > clear day in the “no fly” zone of Iraq, killing 26 people. In April > 2002, an > American F-16 dropped a bomb that killed four Canadian soldiers in Afghanistan. > > In fact, the day before the Liberty was attacked, Israeli pilots accidentally > bombed one of their own armored columns.8 > > Retired Admiral, Shlomo Erell, who was Chief of the Navy in Israel in June > 1967, told the Associated Press (June 5, 1977): “No one would ever have d > reamt > that an American ship would be there. Even the United States didn't know where > its ship was. We were advised by the proper authorities that there was no > American ship within 100 miles.” > > > Podkreslenie moje. > > Jednym z najwazniejszych dowodow na zbrodnie sa jej motywy > Oczywiscie to ze ich nie znamy nie siwadczy, ze nie istnieja ale > domniemanych tez nikt nigdy nie podal. > > To wszystko niczego jednak nie zmienia dla zolnierzy, ktorzy wtedy zgineli i > ich rodzin. > negev,troche inna wersja od twojej. w koncu jak wszystko bylo pomylka to dlaczego nie wolno o tym mowic,pisac, czy uczyc w szkole,ba nawet wspominac w czasie Memmorial Day? pomylki sie zdarzaja,ale ta chyba nia nie byla. www.lewrockwell.com/orig/margolis12.html Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Re: USS Liberty 12.02.05, 23:28 i-love-2-ski napisał: > negev,troche inna wersja od twojej. w koncu jak wszystko bylo pomylka to > dlaczego nie wolno o tym mowic,pisac, czy uczyc w szkole,ba nawet wspominac w > czasie Memmorial Day? pomylki sie zdarzaja,ale ta chyba nia nie byla. > www.lewrockwell.com/orig/margolis12.html Nie wiem dlaczego. nie zmienia to faktu, ze do zbrodni trzeba motywow A ten z twgo linku: Why did Israel try to sink a naval vessel of its benefactor and ally? Most likely because 'Liberty's' intercepts flatly contradicted Israel's claim, made at the war's beginning on 5 June, that Egypt had attacked Israel, and that Israel's massive air assault on three Arab nations was in retaliation. In fact, Israel began the war by a devastating, Pearl-Harbor style surprise attack that caught the Arabs in bed and destroyed their entire air forces. Jest raczej niewystrczajacy bowiem Izrael sie przyznaje oficjalnie do takiego wlasnie poczatku wojny 67. Nie wiem czego sie ucza w amerykanskich szkolach. Moja corka o USS Liberty w izraelskiej sie uczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Jeszcze o szkolach 12.02.05, 23:34 Duzy nacisk kaldzie sie na rozroznienie miedzy krytyka Izraela a antysemityzmem, na ktorego punkcie tak wielu Zydow ma fobie. Spoleczne reklamy w radiu, programy edukacyjne w szkolach itp, ucza mlodziez tego rozrozniania. Wiem to akurat dobrze bo corki mam w szkolach. Jednym z przykladow czesto dawanych na sluszna i konstruktywna krytyke Izraela (w odroznieniu do antysemityzmu) jest wlasnie ten atak. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir do negevmc 13.02.05, 11:39 piszesz: 'Duzy nacisk kaldzie sie na rozroznienie miedzy krytyka Izraela a antysemityzmem'. toz to jedno z moich dzieciatek. moglbys powiedziec cos o podrecznikach, stronach internetowych, itp., ktore tego ucza? to pytanie nie wynika ze zlosliwosci ale z mojej wlasnej potrzeby uczenia sie. w tym przypadku, chcialbym wiedziec gdzie mam sojusznikow (i jakich). tytuly (i jesli mozliwe) autorzy podrecznikow pomoglyby mi bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Re: Zydzi nienawidza Polakow i katolicyzmu. 12.02.05, 22:45 abe_ltd napisała: > Prawdziwe oblicze tam sobie chlopaki objawili, i powiem Wam jedno: > BRZYDKIE TO JAK DIABLI Ha! Dzieki Tobie Abe tutaj sie nieco uspokoilo ale bylo kiedys BRZYDKO JAK DIABLI Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: Zydzi nienawidza Polakow i katolicyzmu. 13.02.05, 13:55 CZESC RUCHALE....ARAP1....twoj owalony w intelekt antysymityzm nam znany.czyli ty i twoje koledzy,jest przyslowie g.ura..g.urwie leb nie urwie,MY zas mamy was gleboko w Du...pie Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Jest gorzej: Polacy g.o.w.n.o Zydow obchodza. I 12.02.05, 23:16 mysle, ze to Polakow najbardziej boli... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Jest gorzej: Polacy g.o.w.n.o Zydow obchodza. 12.02.05, 23:24 kropekuk napisał: > mysle, ze to Polakow najbardziej boli... a ja mysle,ze ty i twoje cwierkania nie obchodza tu nikogo, i to tez gabcia boli, bo kto ci pozostal :komputer i pastylka prozacu, na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_karcik Re: Jest gorzej: Polacy g.o.w.n.o Zydow obchodza. 13.02.05, 03:35 niestety (?) ma Pan racje! Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-jude Bo tak wyglada wzajemna milosc.... 13.02.05, 07:45 A czegulnie mozna bylo jej oznaki w kedwabnym zauwazyc, ale na szczecie na Wolyniu , ktos niechcaca do tej milosci sie wtracil. Odpowiedz Link Zgłoś
nickt4 Siemasz Negev:-) 13.02.05, 11:39 Jestes kolejna osoba z Onetu ,ktora tutaj spotykam:-) Jak tak dalej pojdzie to wszyscy tamtejsi Izraelici przeniosa sie na GW:-)))))) Onet chat juz nam obZYDl:-)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Zaczyna mnie to wszystko przerazac 13.02.05, 15:28 ze Polacy maja tak duzo smiertelnych wrogow. Kazdy narod chcialby nas wymordowac, i Niemcy, i Rosja, i Zydzi, Ukraina i Litwa tez. Jak sie do kupy nie wezmiemy i zebow im nie powybijamy to ja to czarno widze. Widac to wyraznie ze oni wszyscy cenia tylko tych, od ktorych dostali po ryju. Dlatego panowie Polacy jak oni mowia ze jestesmy nazistami, to trzeba sie nimi zrobic naprawde, zaczna nas w tedy szanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
zdunman ja też nienawidze polaków i katolicyzmu! 13.02.05, 17:34 czy jestem żydem? Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: ja też nienawidze polaków i katolicyzmu! 13.02.05, 17:42 Pewnie tak, jesli nie to masz kolosalny problem. Odpowiedz Link Zgłoś