Dodaj do ulubionych

DURBAN 02092001 "IZRAEL TO KRAJ RASISTOWSKI"

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 20:24
Izrael jest państwem rasistowskim i prowadzącym politykę ludobójstwa. Rano na
forum NGOs Izrael został nazwany państwem segregacji rasowej. Ta decyzja
wywołała szok wśród delegacji izraelskiej. Uczestnicy forum oskarżyli państwo
żydowskie o dokonywanie zbrodni rasistowskich, w tym zbrodni wojennych, aktów
ludobójstwa oraz czystek etnicznych.

PRAWDA KOLE W OCZY !

hip hop zionazi stop !

Obserwuj wątek
    • Gość: besciak Viri rasista! IP: *.ip-pluggen.com 02.09.01, 20:35
      ONZ, K. Annan oswiadczyl ze ruch syjonistyczny nie mozna nazwac rasistowskim
      albo nazistowskim.

Viri rasita! Viri rasista! Viri rasista!

Hip hop, Rasista viri, STOP!
      • Gość: Tom Re: Viri rasista! IP: *.tnt5.chin.da.uu.net 03.09.01, 00:03
        Byc moze Viri jest nieprzychylny Zydom ale fakt jest faktem ze 3000 delegatow
        NGO z 44 regionow (nie panstw) swiata podjelo taka resolucje bez wzgeldu czy
        Annanowi to sie podoba czy nie. I tak to juz w zyciu bywa ze jak sie komus late
        przyszyje to trudno bedzie jak zmienic. I nic tu nie pomoze wyzywanie drugiego
        od tego ze jest rasita czy nie.
        Panie Besciak, jest pan jak sadze goracym zwolennikiem Izreala (sadzac po
        panskich czestych wypowiedziach na tym forum) ale prawda jest okrutna - duza
        czesc swiata nazwla po imieniu to co wielu pewnie mysli. Porownanie metod
        Izraela z appethaidem jest prawde mowiac bradzo powazna sprawa szczegolnie dla
        narodu ktory twierdzi ze tylko on ucierpial w czasie WWII.

Mimo to pozdrawiam.
        • Gość: Muslim Re: Viri rasista! IP: *.*.*.* 03.09.01, 01:08
          caly swiat wie jaki jest israel
          annan jest pionem usa czyli israel nie moze sobie pozwolic na udzielenie prawda
          ktora sam widzi publicznie
          kolejna rezolucja i .... nic z tego
          isreal nadal bedzie mordowal i teroryzowal setki osob rocznie
          ale nikt do tego nie chce o tym publicznie rozmawiac...
          prawda wychodzi na jaw
          • Gość: Avi Re: Viri rasista! IP: 10.1.11.* / 193.41.231.* 03.09.01, 08:32
            W Durbanie nie brało udziału żadne "normalne" (w pełni demokratyczne państwo.
            RPA ma kompleks kraju apartheidu i dlatego za wszelką cenę szuka "następcy",
            który przejmie po nim tę hańbiącą schedę. Human Rights Watch oraz Amnesty
            International zdystanowały się od uznania Izraela za państwo ludobójcze. Durban
            to czysta farsa. Niech się lepiej zajmą Irakiem, Syrią, Libią lub innymi
            państwami Afryki. Co tam się dzieje każdy widzi. Zresztą tyle ich co se
            pogadają.

P.S. Dzisiaj rano arabusy wysadziły dwie bomby w Jerozolimie. Jak to nazwać?
            Kto na świecie zajmie się naprawdę groźbą terroryzmu. Terror arabski jest
            niebezpieczny dla całego świata. Państwa, które nie dostrzegają
            niebezpieczeństwa płynącego z fundamentalizmu muzułmańskiego żyją w fałszywej
            ułudzie. Agresja islamu wzrasta z roku na rok. I to jest prawdziwy problem dla
            świata, a nie Izrael, który jest państwem demokratycznym.
            • Gość: besciak Re: Viri rasista! IP: *.ip-pluggen.com 03.09.01, 11:44
              Problem tkwi w Sharone.

Gdy Arafat jezdzil po krajach muzulmanskich i szukal zwolennikow "swojej"
              prawdy, Sharon zajmowal sie obrona wlasnego kraju. Wedlug mnie Sharon nie jest
              dobrym politykiem, a dobrym nacjonalista.

Arafat dostal poparcie, oczywiscie. Pytanie jest, od jakich krajow?

Najwiekszym problemem Izraela jest w jaki sposob rozwiazac dzienne ataki na
              ludnosc cywilna i kogo za to winic. Sam Arafat sie wyzeka takich organizacji
              jak hamas, jihad, hizballa itp, a kazdy (co chce) zdaje sobie sprawe z tego,
              kto macza w tym palce.

Moje gratulacje Mr. Arafat.

Izrael powinnien sie uczyc od Arafata jak propagowac swoj kraj, ale najpierw w
              Izraelu musi dojsc do bezprawia, ugrupowan terrorystycznych, itp.

Wieczny placz i propaganda na arenie swiatowej byly zawsze mile widziane.
            • Gość: viri Re: Viri rasista! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 10:10
              o ile besciak mnie rozbawil to avi mnie wk...

avi uzylo slowa
              "arabusy"

ciezko jest ukryc fakt bycia xenofobem
              zydom coraz trudniej jest maskowac sie przed oczami swiata

arabowie sa bardzo cierpliwi...
        • Gość: Profes Re: Viri rasista! IP: *.webport-cl5-hg8.sheffield.mdip.bt.net 03.09.01, 14:46
          Coz to za triumfalizm z powodu uchwal(ustaw?)podjetych w Durbanie.! Przeciez
          powinnismy sie wstydzic,mam na mysli ludzi swiatlych,ze terrorysci narzucaja
          swa wole swiatu.Oczywiscie najwiecej gardlowali i robili szumu przedstawiciele
          krajow,gdzie pojecie "demokracja" i poszanowanie praw czlowieka sa pustymi
          sloganami;krajow,gdzie tepi sie wolna mysl,krajow,gzie odbywaja sie publiczne
          egzekucje tych ,ktorzy mysla inaczej.Kraje skorumpowane.Wiec ktoz powinien sie
          wstydzic durbanskiej rezolucji?Izrael?A moze ci,ktorzy ja podjeli,oklamujac
          siebie i caly swiat.Wstyd i hanba !
      • Gość: Profes Re:Durban =noz w serce ludzkosci IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.09.01, 17:27
        Pani Robinson i Pan Kofi Annan byc moze mieli dobre intencje,organizujac
        konferencje,ktora miala szukac rozwiazan w kwestii uprzedzen
        rasowych,ksenofobii,braku tolerancji.Tymczasem stalo sie jasne jeszcze przed
        jej otwarciem,ze bedzie to forum RASISTOWSKIE.Tak,antysemici zlapali ostatni
        pociag.
        Konferencja w Durbanie przemienila sie w zalosna farse.I co powazniejsze:w
        rasowa dysharmonie.
        Ludzie swiatli,ludzie dobrej woli i mysli-nie poddajmy sie hipokryzji i
        tandetnej demagogii niedemokratycznego swiata!
        <Chiny-autorytet w sprawie wolnosci prasy i przestrzegania praw czlowieka>.
        <Syjonizm jest rasizmem>.
        <Ameryka ponosi wine za ludobojstwo w Rwandzie>.
        Oto,co nam glosza krzykacze z Durban.
        A dla mnie ta konferencja jest rasistowskim pregierzem,gdzie
        nieuki,ignoranci,aroganccy klamcy,terrorysci i skonfundowani ludzie probuja
        przekrzyczec swiat rozsadku i dobrej woli.
        W Durbanie -ten kto krzyczy glosniej,ten wygrywa paragraf w rezolucji,ktora ta
        droga uchwalona i tak nie bedzie miala zadnego znaczenia(mam nadzieje).
        Skandal,azeby podatnicy utrzymywali te zalosna impreze,ktorej koszta sa
        astronomiczne.Pomyslcie ,ze nie liczac przedstawicieli rzadow .zgromadzili sie
        tam reprezentanci 4000 poza rzadowych organizacji,ktore,Bogiem a
        prawda,reprezentuja chyba tylko samych siebie i swych sponsorow.
        O wiele madrzej byloby nie wziac udzialu w farsie pt."Durban",a pieniadze
        wydane na reprezentacje przeznaczyc dla glodnych.Placz tych ludzi powinien do
        nas docierac i nie dawac nam spokoju sumienia,a nie glosy z Durbanu.

Zastanowmy sie.
        • Gość: Brawo Re:Durban =noz w serce ludzkosci IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.09.01, 22:44
          Gość portalu: Profes napisał(a):

> Pani Robinson i Pan Kofi Annan byc moze mieli dobre intencje,organizujac
          > konferencje,ktora miala szukac rozwiazan w kwestii uprzedzen
          > rasowych,ksenofobii,braku tolerancji.Tymczasem stalo sie jasne jeszcze przed
          > jej otwarciem,ze bedzie to forum RASISTOWSKIE.Tak,antysemici zlapali ostatni
          > pociag.
          > Konferencja w Durbanie przemienila sie w zalosna farse.I co powazniejsze:w
          > rasowa dysharmonie.
          > Ludzie swiatli,ludzie dobrej woli i mysli-nie poddajmy sie hipokryzji i
          > tandetnej demagogii niedemokratycznego swiata!
          > <Chiny-autorytet w sprawie wolnosci prasy i przestrzegania praw czlowieka
          > 2.
          > <Syjonizm jest rasizmem>.
          > <Ameryka ponosi wine za ludobojstwo w Rwandzie>.
          > Oto,co nam glosza krzykacze z Durban.
          > A dla mnie ta konferencja jest rasistowskim pregierzem,gdzie
          > nieuki,ignoranci,aroganccy klamcy,terrorysci i skonfundowani ludzie probuja
          > przekrzyczec swiat rozsadku i dobrej woli.
          > W Durbanie -ten kto krzyczy glosniej,ten wygrywa paragraf w rezolucji,ktora ta
          > droga uchwalona i tak nie bedzie miala zadnego znaczenia(mam nadzieje).
          > Skandal,azeby podatnicy utrzymywali te zalosna impreze,ktorej koszta sa
          > astronomiczne.Pomyslcie ,ze nie liczac przedstawicieli rzadow .zgromadzili sie
          > tam reprezentanci 4000 poza rzadowych organizacji,ktore,Bogiem a
          > prawda,reprezentuja chyba tylko samych siebie i swych sponsorow.
          > O wiele madrzej byloby nie wziac udzialu w farsie pt."Durban",a pieniadze
          > wydane na reprezentacje przeznaczyc dla glodnych.Placz tych ludzi powinien do
          > nas docierac i nie dawac nam spokoju sumienia,a nie glosy z Durbanu.
          >
          > Zastanowmy sie.

Tak,trzeba sie zastanowic.
    • Gość: Fredzio Re: DURBAN 02092001 W nosie IP: 53.122.34.* 03.09.01, 07:39
      Dla Viri Muslima
      Durnban jest Muzelmanske Miasto Ty co pszesladuia Kobiet Handluia Dziecmi
      Morduja sa Powarzni, zakupili opinie wszystkich z Petro Dollarami.
      Jestemi Narod wybrany miedzy innych Narodach sami sedzimy ale w ich zprach nie
      mieszamy sie.
      "Wazen jest co Zydy robia i nie co Goje Mowia " Dawid ben Gurion z Planska
      "Araby maia roby a my mamy Zapalk" Gen.Szron
    • Gość: GMR Re Izrael państwem rasistowskim! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 10:12
      To chyba początek końca nieformalnych rządów żydowskich nad sumieniami
      ludzkości. Nareszcie prawda została nazwana po imieniu. Mam nadzieję że teraz
      zelży nie co terror politycznej poprawności który zapewniał Żydom status
      świętej krowy. Fakt że Arabowie też mają wiele na sumieniu, nie mniej Żydzi są
      o wiele bardziej nieobliczalna i niebezpieczną narodem. Może to ich chociaż
      trochę nauczy szacunku pokory i tolerancji dla tych którzy inaczej myślą czują
      i rozumują niż oni. Chciaż może mój optymizm jest tu pewnie na wyrost w tej
      sprawie. Już widzę u nas te ataki na delegatów w GW TVP Polityce WProst i wielu
      innych prożydowskich periodykach ukazujących się w Polsce. Widać że racje miał
      pan dr Ratajczak opisując w "Tematach niebezpiecznych" przywary Żydów. Podobnie
      jak R. Bender ,P. Raina i J. N. Nowak. Rewizja wypocin Grossa to już tylko
      kwestia czasu. Ktoś powie że zieję nienawiscią do Żydów. A ja mam nadzieję że
      do głosu dojdą wreszcie ucziwi Żydzi którzy kochając swój kraj i naród są także
      wyczuleni na krzywdy innych narodów w szczególności polskiego (prof Finkelstein
      autor książki "Holocaust biznes", Andrzej Zambrowski syn Romana Zambrowskiego
      dygnitarza PRL za Bieruta.) Mam tez taką cichą nadzieję że wreszcie będziemy
      mogli przełamać monopol środowiska GW w mediach i w kulturze. I że będzie
      możliwe wreszcie prawdziwe pojednanie między Polakami a Żydami bez jakże
      szkodliwego pośrednictwa środowiska GW które jest moim zdaniem odpowoiedzialne
      za szerzenie sie w mediach antypolonizmu w kraju i na świecie oraz zostaną
      wykryci i przykładnie ukarani prowokatorzy tejże gazety którą uważam za
      głównych inspiratorów zdareń w naszym kraju wywołujących sztucznie antysemickie
      nastroje w polskim społeczeństwie. Chwała delegatom uczestniczącym w tej
      konferencji. za to że podjęli pierwszy krok ku odebraniu państwu żydowskiemu
      statusu "świętej krowy" pozbawiając tym samym wyłączności tego narodu na
      maryrologie i cierpiętnictwo. Teraz już śmiało możemy mówić że Żydzi to nie
      tylko ci co doświadczyli holocaustu i różnego rodz prześladowań ale również są
      oni odpowiedzialni za cierpienia setek tysięcy niewinnych w wiekszości
      Palestyńskich cywili w tym kobiet i dzieci. Co wcale nie usprawiedliwia
      działania Hamasu i Dżihadu, które są dla mnie ewidentnie grupami
      terorystycznymi które należy je jak najszybciej zniszczyć! Nie mniej ueważam że
      to co stało się w Durbanie oznacza to olbrzymi przełom, przewrót w
      dotychczasowym podejściu do tzw kwesti żydowskiej. Nie chodzi mi o pognebienie
      Izraela ale chcę by i oni podlegali ty samym prawom jakim podlewgaja inne nie
      uprzywilejowane regułami politycznej poprawności narody i państwa. Na dobra
      sprawę trzeba od tych reguł odejść i to jak najpredzej! To co się tam wydarzyło
      to rewolucja. Oby tylko nie została ona storpedowana przez politycznie poprawne
      środowiska bo to by oznaczało klęskę prawdziwej tolerancji wolnosci myśli i
      demokracji. Choc moze to za dużo powiedziane. Moze jestem zbyt niepoprawnym
      optymistą? Chcę jednak wierzyc w to że ta rezolucja nie będzie przemilczana ani
      tym bardziej obalona.. Prawda i tak zawsze zwycieży!!!
      • Gość: Avi Re: Re Izrael państwem rasistowskim! IP: 10.1.11.* / 193.41.231.* 03.09.01, 11:54
        "...zostaną wykryci i przykładnie ukarani prowokatorzy..."

No cóż, jak bym już gdzieś słyszał tę nowomowę. Gratulacje towarzyszu GMR za
        przenikliwość i prawdziwie proletariacką czujność. Wyście towarzuszu Moczar,
        wicie rozumicie, wyście som ostatnia kanalia. Jesteście towarzyszu zapewne
        honorowym członkiem stowarzyszenia Grunwald. Co ? Odpowiadajcie jak mówię, bo
        nawet na placówkę w Mongolii czy innej Kubie was nie wyślom. A zapewne też lało
        się studenciaków po ich żydowskich niepokornych i rewizjonistycznych karkach w
        marcu pamiętnego roku. Co towarzyszu? No nie dajcie się prosić ? Uchylcie nam
        rąbka tajemnicy ze swojego chlubnego życiorysiku. No popatrzcie towarzyszu ale
        się teraz porobiło. Waszych już nie ma. Kto teraz będzie dbał o zdrowy aryjski
        kręgosłup społeczeństwa ? ... Ach bym zapomniał. Już wiem komu służycie. Macie
        teraz nowego Pana. Ojciec Dyrektor...jakże mogłem zapomnieć. A więc pracujcie,
        pracujcie dalej towarzyszu. Nie ważne na czyim garnuszku ( o job twoju mać -
        zaczynam już gadać tak jak wy, towarzyszu). Ważne aby być czujnym i pilnować
        aby się gudłajstwo nadmiernie nie panoszyło. Tak jest. Prawilno ! A więc
        służcie tak dalej Świtoń-Janosz ? Niech żyje Falanga! NOP do parlamentu !

Z proletariackim pozdrowieniem - żegnam.
        • Gość: GMR Re: No prosze! udeż w stół a nożyce się odezwą IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 09:28
          Avi, Profes i inni. Michnik może być z was szalenie dumny że ma w was tak
          oddanych i nieprzejednanych obrońców tego bajzlu który nastał na świecie po
          1968 roku. Avi porównał mnie do Moczara, zaczął zwracać się do mnie per
          towarzyszu. Chcę ci zwrócić uwagę na fakt że tych których tak mocno bronisz ty
          i twoi zwolennicy sami byli zawzietymi aktywistami komunistycznymi i to przed
          1956 roku a wiec w czasie najgorszego okresu komunizmu w Polsce. Brat
          naczelnego wyborczej był prokuratorem a później sędzią który skazał na śmierć
          m.in Gen Fieldorfa Nila jednego z dowódców AK. Kuroń to twórca drużyn
          walterowskich na cześć swego idola co kulom się nie kłaniał (Świerczewski
          Karol). Noblistka Szymborska u progu swej twórczości przypadajace właśnie na
          tamte czasy była żarliwą aktywistką wysławiające pod niebiosa
          dokonania "Nauczyciela Ludzkości" Stalina. No! ci ludzie którzy oni sami bądź
          ich potomkowie nadają ton życiu polit. gosp. i kult. kraju i którzy uchodzodzić
          chcą za tych co pierwsi podnieśli rękę na komunę sami ją w istocie tworzyli.
          Powiem więcej. środowisko dzisiejszej UW i GW ma swe korzenie nie w marcu 1968
          roku ale w przedwojennej KPP!( W niej to służyli ojcowie : A. Szczypiorskiego,
          braci Michników, J. Kuronia i innych). Tego niestety nie uczy się w szkołach.
          Nad tym zasunięto dyskretną zasłonę milczenia. Poprostu TEMAT TABU! (tak jak
          kiedyś był nim seks). To środowisko wiernie służyło komunie aż do roku 1968. Co
          się stało wtedy? A no wybuchła kłótnia w czerwonej rodzinie! o To czy komunizm
          ma być bezwzględnie internacjonalistyczny czy powimnien mieć cechy bardziej
          narodowe. Wtedy wygrała ta druga opcja, która dziś bierze srogi rewanż. Wtedy
          to nastąpiła nieoczekiwana zmiana miejsc. Dotychczas twardogłowi stalinowscy
          natolińczycy stali się socjalistami a później liberałami i socjalliberałami
          (dziś UW i PO). Zaś uchodzące za umiarkowaną frakcje Puławianie stali się z
          miejsca nacjonałami, co nie przeszkadzało im tępić prawdziwych narodowców
          pamiętajacych jeszcze przedwojenną endecję. Natolińczycy dawni stalinowcy a
          późniejsi reformatorzy zaczęli tworzyc opozycję. Bardzo im nie w smak była
          konkurencja spod znaku byłych AKowców Winów i twórców ROPCiO, Solidarność roku
          1980 tworzyły właśnie te wyżej wymienione grupy do której doszlusowali
          Korowcy...by rozwalić od wewnątrz tę strukturę! I to wam się drodzy towarzysze
          Udało! Dziś ocenia się że co tzreci członek solidarności był szpiclem SB. Te
          owe szpicle to właśnie Korowcy, Natolińczycy i w wiekszości przypadków
          uczestnicy marca 68. (z nich wyłamali się tylko Olszewski i Macierewicz).
          Okrągły stół to pakt podpisany de facto między PZPR a dwnaym KORem. Korowcy
          zasilili potem kolejne patrie prawicowe inicjując nie kończońce się rozłamy.
          Ostatnia wasza robota dywersyjna to rozbicie AWS (wpuszczenie V kolumny w
          postaci zbiegów z UW i działaczy SKL i RUchu 100). Większość z tych działaczy
          tego środowiska Stalinowsko korowsko unijnego jest pochodzenia żydowskiego. To
          fakt oczywisty, którego wspomnienie naraża takiego delikwenta na zarzut
          antysemityzmu. Wracając do sprawy Durbanu. Piszecie że ci co przepchnęli te
          uchwałę sami mają na sumieniu wiele zbrodni. To fakt ale dzis nikt nie jest na
          świecie czysty, każdy ma coś na sumieniu. Tylko że o jednych zbrodniach sie
          mówi głośno i często aż do znudzenia (Faszyzm hitlerowski) a zbrodnie
          komunistów i Żydów są przemilczane! W każdym bądź razie zbywa siew je
          milczeniem przechodzi się nad tym do porządku dziennego. Konferencja w Durbanie
          pokazała że Międzynarodowa społeczność ma tego dość i niegodzi się na
          tłamszenie gorzkiej prawdy o wielkich tego świata. A krucjata przeciw prawdzie
          została podjeta co widać po tonie komentarzy w GW i kontrolowanych przez nią
          mediach w Polsce (radio Zet RMF TO FM i dziesiątki stacji reginalnych, TVP i
          TVN)oraz po wypowiedziach żarliwych obrońców obecnego stanu rzeczy w Polsce
          Europie i na świecie w osobach Avi Profes itp. Którym nie wsmak im naruszanie
          reguł politycznej poprawności w myśl której o żydach można mówić jak o zmarłych
          tzn albo dobrze albo wcale. A przecież ten naród żyje i ma się całkiem nieźle w
          przeciwieństwie do Palestyńczyków, którzy w geście rozpaczy ..no robią to co
          robią. Zamachy bomby; bilans ofiar i tak jest większy po arabskiej stronie. I
          gdzie tu jest równość wolnosć demokracja?
      • Gość: besciak Re: Re Izrael państwem rasistowskim! IP: *.ip-pluggen.com 03.09.01, 12:39
        Pieknie ujete.

Najbardziej terrorystyczne kraje wypowiedzialy sie na temat Izraela. Te ktore
        dzien w dzien morduja i krzywdza swoj wlasny narod maja najwiecej do
        powiedzenia.

To chyba jakas aluzja do wlasnych krajow co?

Przesladowanie innych narodow, wyznan i ugrupowania terrorystyczne jak np
        Turcja, Irak, Afganistan, Syria, Liban, Serbia, Rosja, Francja, Anglia, USA,
        Palestyna, Egipt, Japonia, Chile, polnocna Irlandia, Bolivia, Filipiny,
        polodniowa Afryka, Niemcy, Colombia, Grecja, Peru, Algeria i wiele innych
        krajow. Do tego mozna dodac Szwecje ktora w 90 latach gdy panowalo embargo
        broni, sprzedawali bron Serba i nie tylko tam zarobili na wojnach (omijajac II
        WS). Wojny w Vietnamie, Kambodzi, Czeczenia, Kuwejt, Liban, Syria, Iran, Irak,
        polodniowa Afryka. Z tego mozna tez wymienic kilka dyktatur, ktore nie
        pozwalaja dojsc ludzia do glosu.

"A w morde innym, za innych, to moze na nas nikt sie nie spojzy"

Podobalo mi sie w jaki sposob przeszedles z lat trwajacego terroru na "swieta
        krowe" czyli Izrael. Oczywiscie ze taka bagatele to mozna odsunac na bok i
        porozmawiac o "swietej krowie".

Pan Jezus powiedzial "ten ktory czuje sie bez winy, niech pierwszy zuci
        kamieniem"

No i zobacz ile to niewinnych krajow sie znalazlo, z Arafatem na czele.
        • Gość: Muslim Re: Re Izrael państwem rasistowskim! IP: *.*.*.* 03.09.01, 14:09
          zle zrozumialesz
          po prosto kraje ty wymieniony przez ciebie
          oficjalnie chca aby israel zostal wrescie postrzegany jak kraj o taka sama
          polityka
          a nie jako kraj niewinny
          po prostu
    • Gość: Vist ___ IZRAEL______________kraik___________________ZBRODNI___ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 13:08
      Sorry, że tylko kopiuję swego posta....
      Ale temat już jakby trochę zwietrzały..

Gość portalu: Krzys napisał(a):

> Szczyt w Durbanie ,Poludniowa Afryka ,zgromadzil 6000 delegatow ze 153 krajow.
      ....
      > Zydowskie panstwo jest krajem apartheidu ,gdzie swoista dla Izraela
      > segregacja rasowa jest zbrodnia przeciw ludzkosci.
      ....

Krzysiu !

Jest oczywistością (!), potwierdzoną przez delegatów 153 krajów świata,

że państwo Izrael to zbrodniczy reżim. To wiedzą wszyscy.

Jest oczywistością, że Ariel Sharon to zbrodniarz wojenny.

Jest oczywistym, że gdy nocą w miasteczku zburzy się 40 domów

i zamieni je w małą Hiroszimę to jest akt zbrodniczy.

Wiemy to.

Ale nie jest oczywiste, dlaczego nie wolno o tym mówić ?

Może ta uchwała coś zmieni ?

pzdr

Vist_____________________________________
    • Gość: Tom Re: DURBAN 02092001 - do Avi, Besciaka i podobnych IP: *.tnt15.chin.da.uu.net 03.09.01, 15:38
      Czy wy naprawde nie widzicie to co widzi caly swiat (lub jego pokazna czesc). Nie dociera do waszych
      mozdzkow to ze swiat zdaje sobie sprawe z polityki jaka prowadzi Izrael. Jesli Palestynczyk zabija
      Zyda to jest terrorysta i odpowiedzialni sa wszyscy Palestynczycy, jesli w tym samym czasie zolnierz
      izraelski zabija Palestynczyka to to juz jest sluszne i inni Zydzi nie sa winni. No wlasnie to jest
      apartheid (czy sie komus to podoba czy nie). I nie wazne w tej chwili kto glosowal (mysle o tych co
      podnosza fakt ze jakies tam malutkie panstewka glosowaly); fakt jest faktem, stalo sie i kropka.
      Nie sadze ze beda zwiazane jakies reperkusje typu politycznego ale beda one mialy raczej charakter
      moralny. Juz narod zydowski nie bedzie narodem wybranym czy przesladowanym ale bedzie tez
      narodym uciskujacym. I o to chyba chodzilo. Gwoli scislosci potepiam wszystkie organizacje
      terrorystyczne ale prosze pamietac ze przemoc zawsze rodzi przemoc.
      Tak wiec panowi Avi, Besciak i inny o podobnych pogladach macie przegwizdane. Takiej rezolucji jak
      ta ostatnia swiat nie widzial od czasy narodzenia nazizmu (slowa z CNN). No, ale na takie cos to
      trzeba naprawde zasluzyc! Tak pokazna czesc swiata postrzega polityke Izraela.
      Jedyne co sadze zlagodzi ta rezoulcje bedzie ostateczne rezolucja, ktora bedzie miala moc prawna i tu
      nie bedzie pewnei juz takich sformulowan. Wtedy pro-izrealici beda mieli okazje do przekrecania
      znaczenia calej konferencji. Juz widze wasze posty na tym forum. Zycze trzezwego spojrzenia na
      sprawe a nie upierac sie przy tych samych okresleniach ze palestycznycy to terrorysci (czy aby
      wszyscy?). Tak samo pewnie nie wszyscy Zydzi sa mordercami cywilnych Palestyczykow.

Pozdrawiam
      • Gość: Wan Re: DURBAN 02092001 - do Avi, Besciaka i podobnych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 21:36
        Jest w medycynie pojęcie "autoimmunizacja" (autoagresja). Jest to
        wytwarzanie przez organizm przeciwciał przeciwko własnym tkankom i
        komórkom i niszczenie ich. Jest to proces chorobowy w drastycznych
        przypadkach kończący się śmiercią. Podobno nie jest znana przyczyna
        takiego zachowania się organizmu.
        To, co stało się w Durbanie, przypomina mi taki właśnie objaw samo-
        destrukcji wielkiego organizmu społecznego, jakim jest światowa
        demokracja.

Można się zastanawiać oczywiście, czy nie jest to tylko próba
        naprawienia szwankującej demokracji. Może organizacje pozarządowe
        mówiąc o aparthaidzie i o ludobójstwie, chcą tylko coś zmienić?.
        No cóż pierwszy raz widzę taką zbitkę. Były dotąd państwa praktykujące
        aparthaid i były takie, które stosowały ludobójstwo. Doświadczenie
        historyczne uczy, że wszystkie takie kraje upadały. Nie było wiele
        takich krajów: państwa osi w czasie II wojny światowej, Kambodża,
        RPA, Rodezja. Państwa osi i Kambodża upadły z korzyścią dla
        społeczeństw tych krajów. Dwa ostatnie upadły, a skutkiem tego była
        emigracja setek tysięcy. Widać więc, o co chodzi - chodzi o to,
        by Izrael upadł. Skutkiem takiego upadku nie będzie "przywrócenie
        demokracji" w tym kraju.
        Skutkiem będzie po pierwsze śmierć milionów, po drugie drugie
        rozproszenie Żydów, po trzecie stworzenie w Palestynie arabskiego
        państwa autokratycznego, przeżartego korupcją, rządzonego
        przez despotów, i takiego w którym życie ludzkie zupełnie się nie
        będzie liczyło. Wtedy "organizacje pozarządowe" nie będą już
        protestować. Przykładów takich państw jest pełno w świecie
        arabskim. Jeśli ktoś nie wierzy, niech sobie przypomni tysiące ofiar
        gazowego ataku Saddama na wioski kurdyjskie, albo 20 tysięcy ofiar
        palestyńskich w czasie krótkiej wojny z królem Husejnem, albo 20
        tysięcy ofiar stłumionego przez Asada w Syrii buntu pólnocnych
        prowincji, albo dziesiatki a może setki tysięcy ofiar wojny domowej
        w Algerii. Protestowały wtedy głównie rządy. Tzw "organizacje pozarządowe"
        milczały. Milczały, bo wszelkie protesty były nieskuteczne. Czy któraś
        z nich przejmuje się polityką Talibów w Afganistanie? ŻADNA. Czy któraś
        protestowała w czasach "realnego socjalizmu" przeciwko sytuacji w ZSRR
        czy innych państwach "naszego obozu", albo protestuje teraz w związku
        z sytuacją na Kubie?
        Organizacje pozarządowe chcą rozgłosu i "sukcesu". Izrael jest wymarzonym
        celem - maleńkie państwo otoczone przez wrogów. Te zrodzone w demokracji
        i mogące istnieć tylko w demokracji organizacje chcą zniszczenia Izraela,
        jedynej demokracji na Bliskim Wschodzie.

Czy Izrael jest ideałem? Oczywiście nie jest. Z pewnością wielu ludzi
        jest tam niezadowolonych z rzeczywistości - Żydów i Arabów.
        Nie znam tamtejszej rzeczywistości, choć byłem tam kilka lat temu przez
        2 tygodnie. Wiem jednak, że milion izraelskich Arabów nie chce dostać się
        pod władzę Arafata. Wiem, że pomimo trwającego 50 lat stanu wojny
        Arabowie nigdy nie zostali internowani jak Japończycy w Stanach w czasie
        II wś. Wiem, że mają swoją liczną reprezentację w parlamencie. Wiem,
        że nie było żadnych morderstw Palestyńczyków w czasie żadnej z wojen
        po 48r, jak choćby w Polsce na Niemcach w Poznańskim i w Czechach, czy
        na Francuzach i ich współpracownikach arabskich w czasie wojny
        algierskiej.
        Lenin powiedział kiedyś, że zachodnie demokracje sprzedadzą mu sznur,
        na których ich powiesi. Wtedy myślał o zachodniej idei wolnego handlu.
        Okazuje się, że te demokracje gotowe są same się powiesić na własnym sznurze.
        • Gość: Muslim Re: DURBAN 02092001 - do Avi, Besciaka i podobnych IP: *.*.*.* 03.09.01, 21:52
          agadzam sie z toba z tym ze kraje arabskich bo o nich ci najwiecej chodzilo nie
          sa demokratyczne
          ale czy kiedy kolwiek zastawnowilesz sie czemu tak jest?
          przeklad egypt (nogdy tam nie bylem) ale od znajomych wiem ze panuje wielka
          nendza i korupcja
          co roku rzad egypski dostaje od usa niby pomoc poniewaz podpisali pakt pokoju z
          israelem
          jest to dobra inicjatywa
          ale czy ci amerykani nie widze co sie dzeje z tymi pieniadzami
          czemu nic nie wymagaja nie rozliczaja sie rzadem egypski
          nie dawno temu mi sie chcialo bardzo smiac jak sie dowiedzalem ze mauretania
          podpisala kilka lat z francja umuwa na wykorzestanie ich kopalni miedza przez
          200 lat
          ludzie kto to podpisal rzad ktoremu zalezy tylko pieniadze
          a francuzy im wisi co z maurytanczycy najwazniejsze to osiagac cel
          chyba nadzesl czas oskarzyc i donosic takze ci ktorzy korumpuja
          a co o tym ze palestynczycy nie chca byc pod wladza swoich nikt tu z rosadych
          ludzi sie z toba nie zgadza poniewaz palestynczycy jak narazie nic nie maja
          a do tego natura ludzka jest ta ze nikt nigdy nie chce sie podporzadkowac kiedy
          jest rzadzony przez obcych
          historia polski tez to pokazala no chyba sam hym narodowy muwi sam za siebie
          jezcie polska nie zginela....
          dzisz w durban po prostu wieksosc panstw postanowilo glosno denonsowac to co
          sie dzieje w palestynie...
          ale amerykanom i israelczykow tego sie nie spodobalo poniewaz israel jest
          bezposrednio oskarzony a usa jako sojusznik israel posrednio....
      • Gość: besciak Re: DURBAN 02092001 - do Tomow i podobnych IP: *.ip-pluggen.com 03.09.01, 21:43
        Na razie wygląda to tak, jakby ONZ zorganizował w Durbanie konferencję przeciw
        Izraelowi, a nie przeciw rasizmowi. USA i Izrael na znak protestu wycofały się
        w poniedziałek z konferencji, a sekretarz generalny ONZ Kofi Annan i wysoka
        komisarz praw człowieka Mary Robinson robią, co mogą, by ratować konferencję.
        Zdali sobie sprawę, że stawką stała się wiarygodność ich organizacji.

- Mówi się tylko o Izraelu, a tak ważne problemy, jak niewolnictwo, ksenofobia,
        prawa mniejszości, dyskryminacja seksualna i bieda, zepchnięto na margines -
        mówiła wyraźnie tracąca cierpliwość Mary Robinson, wysoka komisarz ONZ ds. praw
        człowieka.

Mimo wielokrotnych apeli Kofi Annana, aby wyjść poza logikę konfrontacji i
        skupić się na tematyce konferencji, część krajów arabskich nadal - jak się
        wyraził sekretarz generalny NZ - robi wszystko, by z konferencji zrobić sąd nad
        Izraelem. Państwu temu zarzucić można wiele, to jednak nie sposób nie zgodzić
        się z wiceszefem izraelskiego MSZ Michaelem Melchiorem, który powtarzał: - Nie
        wszystko jest u nas różowe, ale naprawdę nie jesteśmy najstraszniejszym krajem
        świata.

A delegaci izraelscy coraz gorzej znosili nieustanne piętnowanie ich kraju pod
        egidą - bądź co bądź - ONZ. Szef ich delegacji Morderai Jadid wzywał Annana do
        większego zaangażowania w przebieg prac. - Część państw w niedopuszczalny
        sposób neguje wręcz prawo do istnienia Izraela. Stosunki między ONZ i moim
        państwem osiągnęły punkt krytyczny - stwierdził.

Wieczorem izraelska telewizja publiczna poinformowała, że "jest jeszcze
        nadzieja na uzyskanie kompromisu w tekście rezolucji końcowej. Kompromis
        zaproponowany przez Norwegię miał polegać na złagodzeniu spornych punktów -
        przede wszystkim uznania polityki Izraela wobec Palestyny za Holocaust i
        zbrodnie przeciw ludzkości - jak chcieli Arabowie. W którymś momencie Mary
        Robinson powiedziała nawet, że "dyskusja idzie w pozytywnym kierunku".

W końcu jednak Amerykanie ogłosili, że wyjeżdżają. - Nie ma sensu brać udziału
        w konferencji przeciw dyskryminacji, która od początku dyskryminuje tylko jedno
        państwo - mówił jeden z liderów delegacji USA, wpływowy demokrata Tom Lantos. -
        A co z reżimem talibów w Afganistanie, Tybetańczykami uciskanymi przez
        Chińczyków, niewolnikami w Sudanie, losem kobiet w Arabii Saudyjskiej i setkami
        innych problemów? Tu sieje się tylko antyizraelską nienawiść!

Zaraz potem w ich ślady poszli Izraelczycy i wieczorem losy konferencji zawisły
        na włosku.

http://wyborcza.gazeta.pl 03-09-2001

ONZ w ktorej najwiecej krzycza kraje arabskie i hanbia ONZ. To co mialo byc
        miedzynarodowym zebraniem przeciwko rasizmowi przemienilo sie w antyizraelskie
        obelgi ze strony krajow arabskich.

Wstyd i hanba ONZ - to nie pierwszy raz ONZ sie skompromitowal i napewno nie
        ostatni.

Tom czy ty naprawde nie widzisz to co widzi caly swiat? Czy nie dociera to do
        twojego mozdzgu to ze swiat widzi do czego daza kraje arabskie?

To sie zwie propaganda arabska, czyli pranie mozgu takim jak ty.

Nie pozdrawiam

/besciak
        • Gość: Tom Odpowiedz do Besciaka. IP: *.tnt15.chin.da.uu.net 03.09.01, 22:26
          Przede wszystkim Annan nie jest liderem UN; jest marionetka w rekach US. Mowi
          tak jak chca tego w Washington. Nie obchodza go inne miejsca na swiecie, w
          ktorych nie przestrzega sie praw czlowieka. Tak wiec nie jest on zadnym
          autorytetem.
          To ze US i Izrael "odszedl od stolu" to bylo do przewidzenia. Jesli cos jest
          nie pomysli ktoregos z tych panstw to zrywaja rozmowy. Przykladem jest
          porozumienie w Kioto czy proby zerwania ABM Treaty. Wiec to jest tylko taki
          rodzaj szantazu politycznego. I dobrze ze odeszli. Swiat moze w koncu zobaczy
          ze mozna zyc bez US i ich polityki.
          Artykul z GW jest jak zwykle po stronie US i jest pro-zydowski. Panie Besciak
          wez pan poczytaj inne zrodla (jak mniemam jest pan w Niemczech?) wiec chyba
          jest co tam do poczytania.
          Jak juz staralem sie wytlumaczyc ze nie podobaja mi sie metody walki ani jednej
          (terroryzm) ani drugiej (mordowanie cywilow). I za to wlasnie mordowanie placi
          Izrael. Przeciez metody jakie stosuje Izrael nawet jedyny sojusznik (USA)
          potepia. Moze nawet bardziej niz metody Palestynczykow. Czyli ze nie sa
          one "politycznie sluszne". Odnosnie prania mozgu panie Besciak to chyba nie ten
          adres. Tak zajadlego pro-izraelity jak pan to tu na tym forum nie ma. I nie
          pomagaja zadne argumenty; kilka razy widzialem posty aby Pana ignorowac. Cos
          pewnie w tym jest. To tak jak z Izraelm; nie widzi wlasnych bledow tylko
          wszyscy inni sa winni.
          Nie pozdrawiam i nie oczekuje odpowiedzi.
        • Gość: Dzeki Re: DURBAN 02092001 - do Tomow i podobnych IP: *.ny5030.east.verizon.net 03.09.01, 22:47
          Ty jestes zaslepionym sojonista ! ( bez mozgu )
          • Gość: MW Re: DURBAN 02092001 - do Dzeki IP: *.hay.dialup.connect.net.au 04.09.01, 11:51
            Czy Ty wogole wiesz co to mozg?
    • Gość: Fredzio Re: DURBAN 02092001 Arik Szaron Krol Izraela IP: 53.122.34.* 04.09.01, 17:02
      Caly Swiat Pokazal Zydom ze sa Antysemici nie Normalni, najwiekszosc Araby i
      Muzelmani sie jak Dziki przedstawili.

Oni Pokazali ze nie Mozna Znimi sie pogadac i popularnosc Szarona zwiegszyla sie.
      on jest bardzo zadowolonyt i pokazuie swojego Narodu ze nie sprawedliwe Goje sie
      z Historii nic nie nauczieli i wielo znich sa Antysemici.

Tylko Araby mogom byc takie glopie.
      • Gość: Vist __ " Cały świat, ________________________to nienormalne Goje ! "__ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 17:44
        Gość portalu: Fredzio napisał(a):

> Caly Swiat Pokazal Zydom ze sa Antysemici nie Normalni, najwiekszosc Araby i
        > Muzelmani sie jak Dziki przedstawili.
        >
        > Oni Pokazali ze nie Mozna Znimi sie pogadac i popularnosc Szarona zwiegszyla si
        > e.
        > on jest bardzo zadowolonyt i pokazuie swojego Narodu ze nie sprawedliwe Goje si
        > e
        > z Historii nic nie nauczieli i wielo znich sa Antysemici.

Jako nienormalny Goj, coś spróbuję się nauczyć.

Podpowiesz co ?

Vist________________________
      • Gość: Michal Re: DURBAN 02092001 Arik Szaron Krol Izraela IP: 63.164.131.* 04.09.01, 23:23
        Ten Szaron to rosyjski Zyd (sam to powiedzial dzisiaj w Moskwie). Twierdzi ze jego rodzice mowili po
        rosyjsku. Wiec teraz sie nie dziwie iz zna tak dobrze metody stalinowskie. Zreszta to poparcie jest od
        tych tysiecy nowych obywateli z Rosji. I zabiega teraz o poparcie Rosji. Ciekawe ile wskora.

Pozdrawiam.
        • Gość: Fredzio Re: DURBAN 02092001 Arik Szaron Krol Izraela IP: 53.122.34.* 05.09.01, 07:10
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Ten Szaron to rosyjski Zyd (sam to powiedzial dzisiaj w Moskwie). Twierdzi ze j
          > ego rodzice mowili po
          > rosyjsku. Wiec teraz sie nie dziwie iz zna tak dobrze metody stalinowskie. Zres
          > zta to poparcie jest od
          > tych tysiecy nowych obywateli z Rosji. I zabiega teraz o poparcie Rosji. Ciekaw
          > e ile wskora.
          >
          > Pozdrawiam.
          Sharon jest "Sabra" urodzony w izraelu moj Dowca w 1973 bilismi Sowietckich Arabow
          zniszlismi Sowjetckom Doktorina i takiego ja Ty wyzwolilismi, rodina szarona
          pochodzi z Bresta Litowsk w czasje emigracij do Izraela w 1924r nalezala sie do
          polski.
          Uucz sie Historie ! Czy jestse PRL bolszewikiem

• Gość: Michal Re: DURBAN 02092001 - do Fredzia IP: 63.164.131.* 06.09.01, 00:15
            Gość portalu: Fredzio napisał(a):

> Gość portalu: Michal napisał(a):
            >
            > > Ten Szaron to rosyjski Zyd (sam to powiedzial dzisiaj w Moskwie). Twierdzi
            > ze j
            > > ego rodzice mowili po
            > > rosyjsku. Wiec teraz sie nie dziwie iz zna tak dobrze metody stalinowskie.
            > Zres
            > > zta to poparcie jest od
            > > tych tysiecy nowych obywateli z Rosji. I zabiega teraz o poparcie Rosji. C
            > iekaw
            > > e ile wskora.
            > >
            > > Pozdrawiam.
            > Sharon jest "Sabra" urodzony w izraelu moj Dowca w 1973 bilismi Sowietckich Ara
            > bow
            > zniszlismi Sowjetckom Doktorina i takiego ja Ty wyzwolilismi, rodina szarona
            > pochodzi z Bresta Litowsk w czasje emigracij do Izraela w 1924r nalezala sie do
            >
            > polski.
            > Uucz sie Historie ! Czy jestse PRL bolszewikiem
            >

Nie ja bolszewikem nie jestem ale ty i Szaron pewnie jestescie bo stosujecie
            pewnie podobne metody. Informacje jaka podalem nie byla wyssana z palca ale z
            mediow, ktore twoje wladze podaly.
            O moja historie sie nie martw; troszcz sie o swoja bo jest zbyt kreta (kretacka
            jak kto woli - jesli rozumiesz o co mi chodzi).
            Problem z toba jest taki ze od razu atakujesz tych ktorzy maja inne zdanie lub
            nawet podaja inne wiadomosci. A jesli biles sie wraz z Szaronem to pewnie masz
            duze zaslugi i jestes moze bohaterme narodowym. Chwala ci za to. Pewnie jestes z
            tego dumny i pewnie masz policzonych wszystkich tych ktorych zabiles czy
            skrzywdziles. Napewno bedziesz mial to policzone kiedys.

Pozdrawiam mimo twojego napastliwego tonu i zycze troche umiaru. Zgoda buduje
            niezgoda rujnuje. Pamietaj, ze to odnosi sie nie tylko do ludzi ale i do calego
            narodu.
            • Gość: Fredzio Re: DURBAN 02092001 - do Fredzia IP: 53.13.52.* 06.09.01, 08:05

> Gość portalu: Fredzio napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Michal napisał(a):
              > >
              > > > Ten Szaron to rosyjski Zyd (sam to powiedzial dzisiaj w Moskwie). Twi
              > erdzi
              > > ze j
              > > > ego rodzice mowili po
              > > > rosyjsku. Wiec teraz sie nie dziwie iz zna tak dobrze metody stalinow
              > skie.
              > > Zres
              > > > zta to poparcie jest od
              > > > tych tysiecy nowych obywateli z Rosji. I zabiega teraz o poparcie Ros
              > ji. C
              > > iekaw
              > > > e ile wskora.
              > > >
              > > > Pozdrawiam.
              > > Sharon jest "Sabra" urodzony w izraelu moj Dowca w 1973 bilismi Sowietckic
              > h Ara
              > > bow
              > > zniszlismi Sowjetckom Doktorina i takiego ja Ty wyzwolilismi, rodina szaro
              > na
              > > pochodzi z Bresta Litowsk w czasje emigracij do Izraela w 1924r nalezala s
              > ie do
              > >
              > > polski.
              > > Uucz sie Historie ! Czy jestse PRL bolszewikiem
              > >
              >
              >
              > Nie ja bolszewikem nie jestem ale ty i Szaron pewnie jestescie bo stosujecie
              > pewnie podobne metody. Informacje jaka podalem nie byla wyssana z palca ale z
              > mediow, ktore twoje wladze podaly.
              > O moja historie sie nie martw; troszcz sie o swoja bo jest zbyt kreta (kretacka
              >
              > jak kto woli - jesli rozumiesz o co mi chodzi).
              > Problem z toba jest taki ze od razu atakujesz tych ktorzy maja inne zdanie lub
              > nawet podaja inne wiadomosci. A jesli biles sie wraz z Szaronem to pewnie masz
              > duze zaslugi i jestes moze bohaterme narodowym. Chwala ci za to. Pewnie jestes
              > z
              > tego dumny i pewnie masz policzonych wszystkich tych ktorych zabiles czy
              > skrzywdziles. Napewno bedziesz mial to policzone kiedys.
              >
              > Pozdrawiam mimo twojego napastliwego tonu i zycze troche umiaru. Zgoda buduje
              > niezgoda rujnuje. Pamietaj, ze to odnosi sie nie tylko do ludzi ale i do calego
              >
              > narodu.
              Nie musisz sie zemno Zgodzyc ale naucz sie Historie mojego Narodu i cen ja tak
              samo jak ja Polska Hostorie honoruje.
              Ja nie musze Arabow pszeprosic ze Chaca mnie zabic ! wzielem udzail na Wojny i
              jest znano ze sie nie cacka ale zawsze chowalysmi twarz Lucka i nie Arabskiego
              Mordercwo, wzelem w Niewoli kolo 20 Egipskich zolnierzy moglem ich zazczelac ale
              jestem Polsko-Izraelczyk dobry wychowany i nie Dziki Arabusz.
              Pozdrawiam cie nawet ze twoj ton pisanie nie podoba mi sie.

• Gość: viri Re: DURBAN 02092001 - do Fredzia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 16:57
                historia "panstwa" izrael - to jedna wielka masakra... niewiem czego mozecie
                uczyc na lekcjach historii. zapewne ciagle o holokauscie by zatuszowac
                najnowsze zbrodnie - tym razem z waszych rak...

dzis prawde ciezko zatuszowac...

www.palestine.prv.pl --> mam na stronie fotomontarze ?
    • Gość: BRO Re: DURBAN 02092001 IP: *.acn.waw.pl 06.09.01, 22:49
      Przeczytalem częsc korespondencji tego posta i jest mi smutno. Wypowiadajacy
      sie rzucaja nawzajem obelgami ale tak naprawde nie wiedza o czym mowia.

Sytuacja natomiast jest calkiem jasna!
      Historia narodu zydowskiego jasno dowodzi, ze poprzez ten narod Pan Bog chce
      ludzkosci pokazac, ze to On rzeczywiscie ma wladze i panuje nad swiatem.
      1) Wybral ten narod dla siebie i z niewolnikow uczynil z nich narod majacy
      swoje panstwo.
      2) Gdy nie byli Mu wierni rozproszyl ich po swiecie ale zachowal jako narod.
      3) Z tego narodu wzbudzil Mesjasza, ktory jest Zbawicielem Swiata - Jezus
      Chrystus.
      4) Kiedy przyszedl czas sprowadzil ten narod do ich ziemi i nic temu nie moglo
      przeszkodzic.

Teraz nadszedl czas aby wszystkie narody wzburzyc przeciwko temu narodowi. Dazy
      do tego szatan spodziewajac sie, ze jesli zetrze z ziemi Izraela to Jezus
      Chrystus nie bedzie mial gdzie powrocic i nie powroci ale to sa plonne mrzonki.
      Tak jak Jezus Chrystus zmarl i zmartwychwstal, jak narod zydowski powrocil do
      swojej ziemi tak tez Pan Jezus Powroci do Jerozolimy rzadzonej przez Zydow.

A teraz cytat z Biblii:
      "Wyrocznia. Slowo Pana o Izraelu. Mowi Pan, ktory rozpiol niebiosa, ugruntowal
      ziemie i stworzyl ducha czlowieka w jego wnetrzu: Oto Ja uczynie z Jeruzalemu
      puchar taczania sie dla wszystkich ludow wokolo. Niedola dotknie takze Jude
      przy oblezeniu Jeruzalemu. W owym dniu uczynie z Jeruzalemu ciezki kamien dla
      wszystkich ludow. Kazdy kto go bedzie podnosil, ciezko sie zrani, gdy zbiora
      sie przeciwko niemu wszystkie narody ziemi." Ksiega Zachariasza 12,1-3

Brzmi to raczej swojsko w kontekscie omawianej rezolucji, prawda?
      Jeszcze nie dzis ale przyjdzie czas gdy wszystkie narody beda przeciwne
      Izraelowi. A jednak to Izrael bedzie pod ochrona Najwyzszego.
      Zycze Jerozolimie pokoju, zycze pokoju narodom arabskim bo zycze pokoju nam
      Polakom i sobie samemu. Niestety ta dyskusja dowodzi, ze sprawy beda szly w
      kierunku jaki zapowiada Pismo Swiete.
      Jest wszakze szansa dla tych, ktorzy pojda po rozum do glowy, uwierza Bozemu
      Slowu, uwierza w Jezusa Chrystusa jako Zbawiciela Swiata i stana po stronie
      Boga. A On jeszcze raz poprzez narod izraelski pokaze swiatu, ze to On ma
      racje, nie Jego przeciwnik.

Pozdrawiam
      BRO
      • Gość: viri Re: DURBAN 02092001 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 19:19
        co to za herezje ?
        Jak JEZUS CHRYTUS, ktory nastawia drugi policzek gdy dostanie, nakazujacy
        milowac wszystkich - bylby za izraelem w takiej formie jak dzis ?
        ja sobie tego nie wyobrazam

BOG JEST MILOSCIA
        a izrael juz dawno od Boga odszedl !
        • Gość: BRO Re: DURBAN 02092001 - do viri IP: *.acn.waw.pl 07.09.01, 20:23
          Gość portalu: viri napisał(a):

> co to za herezje ?
          > Jak JEZUS CHRYTUS, ktory nastawia drugi policzek gdy dostanie, nakazujacy
          > milowac wszystkich - bylby za izraelem w takiej formie jak dzis ?
          > ja sobie tego nie wyobrazam

Nie musisz. O wielu sprawach nie masz pojęcia a one istnieją. Przeczytales cytat
          z Pisma Swietego w poprzedniej mojej wypowiedzi. Ja tego nie wymyslilem. To tam
          jest zapisane od wiekow a teraz przychodzi czas kiedy na naszych oczach realizuje
          sie. Zydzi dzis nie uznaja Jezusa za Mesjasza ale przyjdzie czas, ze uznaja.
          Trudno to sobie wyobrazic? A jak wielu wyobrazalo sobie, ze ZSRR nagle rozsypie
          sie? A jednak stalo sie.
          Zamiast wiec z nimi walczyc pomagaj im poznac ich Mesjasza, ktory jest i naszym
          Zbawicielem.

> BOG JEST MILOSCIA
          > a izrael juz dawno od Boga odszedl !

Izrael odszedl od Boga tak jak my wszyscy! Ale Pan Bóg nie opuszcił Izraela i
          nadszedl czas, ze na naszych oczach wypelniaja sie proroctwa. Czytaj Biblie a nie
          tylko bedziesz mógl sobie wyobrazić ale bedziesz wiedzial i dziękowal Panu Bogu
          za Jego wielkosc i madrosc.
          Pozdrawiam
          BRO
          • Gość: Michal Re: DURBAN 02092001 - do BRO IP: *.tnt15.chin.da.uu.net 08.09.01, 00:03
            Nie sadze aby Zydzi kiedykolwiek uznali Jezusa za Mesjasza tak samo jak nie
            chcieli tego zrobic 2000 lat temu. Dla nich przyjscie Mesjasza kojarzy sie z
            koncem wszystkiego. Ponadto Jezus przyszedl na swiat nie dla narodu zydowskiego
            ale dla ludzkosci aby zbawic tych wszystkich ktorzy w Niego uwierza. Prosze nie
            mieszac Mesjasza na ktorego czekaja Zydzi z Jezusem. Co prawda korzenie sa
            podobne ale nie takie same. Zydzi (ich prorocy) odrzucili Jezusa ze swojego
            serca, jakkowlwiek sam byl Zydem. I nigdy pozniej nie przyszlo im na mysl ze
            mogl to byc ich Mesjasz nawet w czasie pogromow zydowskich w sredniowieczu i
            pozniej w czasie Holocaustu. Slowo Jezus nie istnieje dla nich wiec trudno
            sadzic ze moze zaistniec. Wiara to nie polityka, ustoj mozna obalic w jedna czy
            druga strone. Wiec mowa o porownywaniu przewrotow z nawracaniem jest raczej
            nierealna. Sila nie zmusi sie do glebszego zrozumienia innej wiary. Z nia
            najczesciej czlowiek sie rodzi, wyrasta, rozumie. Staje sie ona druga
            wewnetrzna natura.
            O tym ze moze Zydzi jednak sie "nawroca" to tak samo mozna powiedziec ze Islam
            tez przejrzy na oczy. Te trzy religie (chrzescijanizm, judaizm i islam sa
            jedynymi monoistycznymi religiami). Wiec dlaczego nie odnosic nawrocenia
            wyznawcow Islamu tylko wyznawcow judaizmu. Tym bardziej ze Mahomet jest de
            facto blizej Jezusa niz Mesjasz w judaizmie.
            Obecna krytyka polityki Izreala jest sprawa polityczna i w duzym stopniu
            zasluzona. Przemoc rodzi przemoc i nie mozna stosowac sily jako jedynego
            argumentu.

Pozdrwiam.
            • Gość: Muslim do michala IP: *.*.*.* 08.09.01, 00:46

> Nie sadze aby Zydzi kiedykolwiek uznali Jezusa za Mesjasza tak samo jak nie
              > chcieli tego zrobic 2000 lat temu. Dla nich przyjscie Mesjasza kojarzy sie z
              > koncem wszystkiego. Ponadto Jezus przyszedl na swiat nie dla narodu zydowskiego
              >
              > ale dla ludzkosci aby zbawic tych wszystkich ktorzy w Niego uwierza. Prosze nie
              >
              > mieszac Mesjasza na ktorego czekaja Zydzi z Jezusem. Co prawda korzenie sa
              > podobne ale nie takie same. Zydzi (ich prorocy) odrzucili Jezusa ze swojego
              > serca, jakkowlwiek sam byl Zydem. I nigdy pozniej nie przyszlo im na mysl ze
              > mogl to byc ich Mesjasz nawet w czasie pogromow zydowskich w sredniowieczu i
              > pozniej w czasie Holocaustu. Slowo Jezus nie istnieje dla nich wiec trudno
              > sadzic ze moze zaistniec. Wiara to nie polityka, ustoj mozna obalic w jedna czy
              >
              > druga strone. Wiec mowa o porownywaniu przewrotow z nawracaniem jest raczej
              > nierealna. Sila nie zmusi sie do glebszego zrozumienia innej wiary. Z nia
              > najczesciej czlowiek sie rodzi, wyrasta, rozumie. Staje sie ona druga
              > wewnetrzna natura.
              > O tym ze moze Zydzi jednak sie "nawroca" to tak samo mozna powiedziec ze Islam
              > tez przejrzy na oczy. Te trzy religie (chrzescijanizm, judaizm i islam sa
              > jedynymi monoistycznymi religiami).Wiec dlaczego nie odnosic nawrocenia
              > wyznawcow Islamu tylko wyznawcow judaizmu. Tym bardziej ze Mahomet jest de
              > facto blizej Jezusa niz Mesjasz w judaizmie.
              kazdy bedzie bronil swoja wiare i namaial innych do niej... ale nie powinna to
              byc przemoca lub sila do tego sa duzo przeklady (nie bombardijczy mnie roznymi
              przekladami o islam bo mislonarze takze nie byli aniolami...)
              nalezy szanowac innych nikt do konca nie moze powiedziec ze on jest lepsy od
              drugiego o tym moze decydowac tylko Bog
              > Obecna krytyka polityki Izreala jest sprawa polityczna i w duzym stopniu
              > zasluzona.
              a co o palestynczykach?
              Przemoc rodzi przemoc i nie mozna stosowac sily jako jedynego
              > argumentu.
              w pelni sie zgadzam
              >
              > Pozdrwiam.

rowniez pozdrawiam
            • Gość: BRO Re: DURBAN 02092001 - do BRO IP: *.acn.waw.pl 08.09.01, 16:53

> Nie sadze aby Zydzi kiedykolwiek uznali Jezusa za Mesjasza tak samo jak nie
              > chcieli tego zrobic 2000 lat temu.

Nie wazne co sadziesz Ty czy ja. Wazne jest co na ten temat mysli Pan Bog i co
              zostalo objawione w Pismie Swietym.
              Apostolowie i pierwsi nasladowcy Chrystusa byli Zydami. Byla to ok. 2 mln
              spolecznosc Zydow przez ok. pierwsze dwa wieki, wiec calkiem sporo. Nie jest wiec
              prawda, ze wszyscy odrzucili Jezusa jako Mesjasza. Raczej nie wszyscy Zydzi
              przyjeli Go.
              Pismo Swiete mowi zas wyraznie: "Lecz na dom Dawida i na mieszkancow Jeruzalemu
              wyleje ducha laski i blagania. Wtedy sojrza na mnie, na tego, ktorego przebodli,
              i beda go oplakiwac, jak oplakuje sie jedynaka, i beda gorzko biadac nad nim, jak
              gorzko biada sie nad pierworodnym." (Ksiega Zachariasza 12,10)
              Zostalo to zapisane ponad 25 wiekow temu. Jeszcze Pan Jezus sie nie narodzil na
              ziemi i nie zostal ukrzyzowany. Zadziwiajaca precyzja opisu wydarzeń, prawda?
              Pan Jezus powiedzial do swoich uczniow aby obserwowali drzewo figowe. Jak jego
              galaz mieknie i wypuszcza soki to znaczy, ze nadchodzi lato. Podobnie bedzie z
              wypelnieniem proroctw. Izrael nie mial panstwa przez ok. 2000 lat. Ale od 1948
              roku "galaz" zaczyna mieknac. "Lato" jeszcze nie nadeszlo ale nie da sie ukryc,
              ze "galaz" zmiekla.

Dla nich przyjscie Mesjasza kojarzy sie z
              > koncem wszystkiego. Ponadto Jezus przyszedl na swiat nie dla narodu zydowskiego
              > ale dla ludzkosci aby zbawic tych wszystkich ktorzy w Niego uwierza.

Owszem powtorne przyjscie Pana Jezusa na ziemie bedzie mialo zwiazek z koncem
              wszystkiego. Jakkolwiek w tym koncu wiele sie wydarzy.
              Dobrze tez napisales, ze zbawieni zostana ci, co uwierza. Nie ci, co beda sie
              nazywac chrzescijanami. Dzis w Belfascie walcza ze soba podobno chrzescijanie.
              Smiem twierdzic, ze wsrod walczacych nie ma ani jednego wyznawcy Jezusa
              Chrystusa. On nie nauczal zabijac i nie nzachecal do nienawidzenia kogokolwiek,
              zwlaszcza Zydow.

Prosze nie
              >
              > mieszac Mesjasza na ktorego czekaja Zydzi z Jezusem. Co prawda korzenie sa
              > podobne ale nie takie same. Zydzi (ich prorocy) odrzucili Jezusa ze swojego
              > serca, jakkowlwiek sam byl Zydem. I nigdy pozniej nie przyszlo im na mysl ze
              > mogl to byc ich Mesjasz nawet w czasie pogromow zydowskich w sredniowieczu i
              > pozniej w czasie Holocaustu.

Mam nadzieje, ze przeczytasz jeszcze raz to, co napisales. Co wspolnego mial
              Jezus gloszony przez Krzyzowcow i w czasie wszelkich pogromow Zydow z Panem
              Jezusem Chrystusem - Zbawicielem Swiata?
              Podobnie Holocaust, nie wydarzylby sie, gdyby nie pozywka na jakiej wyrosl - tzw
              nominalne chrzescijanstwo. Chrzescijanstwo, ktore opieralo sie na wlasnych
              sadach, osadach i przesadach a nie na Pismie Swietym.

Slowo Jezus nie istnieje dla nich wiec trudno
              > sadzic ze moze zaistniec.

Owszem istnieje. Hebrajskie - Jeszua - to po prostu imie oznaczajace tyle co -
              Zbawiciel. W Izraelu mowi sie dzis po hebrajsku wiec...

Wiara to nie polityka, ustoj mozna obalic w jedna czy
              > druga strone. Wiec mowa o porownywaniu przewrotow z nawracaniem jest raczej
              > nierealna.

Biblia jest bardzo konkretna. O wielu sprawach nie mowi, ale jesli o czyms mowi,
              to jest to precyzyjne i dotyczy nie jakichs mrzonek ale wydarzen, w tym
              politycznych. Patrz przepowiednia o zburzeniu swiatyni w Jerozolimie. Nastapilo
              to w roku 70 naszej ery. Moja ilustracja z ZSRR miala pokazac, ze rzeczy
              niewiarygodnie trudne do spelnienia, moga sie jednak wydarzyc i wydarzaja sie.

Sila nie zmusi sie do glebszego zrozumienia innej wiary. Z nia
              > najczesciej czlowiek sie rodzi, wyrasta, rozumie. Staje sie ona druga
              > wewnetrzna natura.
              > O tym ze moze Zydzi jednak sie "nawroca" to tak samo mozna powiedziec ze Islam
              > tez przejrzy na oczy.

Masz racje sila nie. Tzw. nominalne chrzescijanstwo robilo to przez wieki. Smiem
              twierdzic, ze Bozemu przeciwnikowi udalo sie zawladnac umyslami ludzi i podobnie
              jak Zydzi nie przyjeli Pana Jezusa wszyscy, tak tez chrzescijanie z pogan
              przyjeli Go tylko nieliczni. Czesto zaplacili za to zyciem.
              Z islamem to calkiem inna para kaloszy. Ale o tym moze innym razem.

Te trzy religie (chrzescijanizm, judaizm i islam sa
              > jedynymi monoistycznymi religiami). Wiec dlaczego nie odnosic nawrocenia
              > wyznawcow Islamu tylko wyznawcow judaizmu. Tym bardziej ze Mahomet jest de
              > facto blizej Jezusa niz Mesjasz w judaizmie.

Pismo Swiete bylo skierowane do Zydow i poprzez nich trafilo do nas, ludow
              poganskich. To co Pismo zapowiadalo, to sie stalo, dzieje sie na naszych oczach
              lub sie jeszcze wydarzy.
              Zydzi nie rozpoznali w Jezusie Mesjasza, o ktorym Pismo przepowiada.
              Islam jest zwodnicza nauka, jakoby monoteistyczna, jakoby rozwinieciem tego o
              czym mowi Pismo Swiete. Wystarczy jednak skonfrontowac nauke Pana Jezusa (nie
              praktyki nominalnego chrzescijanstwa) i Koranu. Pan Jezus nauczal kochac ludzi i
              poprzez milosc ukazywac im Boga. Wobec Boga ludzie sa rowni. Pan Bog blogoslawi
              sloncem i deszczem wiernych Mu i niewiernych. Islam nie dopuszcza wspolistnienia.
              Dzisiejsze problemy w Izraelu nie wynikaja tylko z przeslanek politycznych, choc
              i one maja znaczenie. Te problemy wynikaja z istoty islamu. Nie zalezy mi jednak
              na antagonizowaniu wyznawcow islamu. Chcialbym raczej wskazac im droge ratunku w
              Panu Jezusie Chrystusie.

> Obecna krytyka polityki Izreala jest sprawa polityczna i w duzym stopniu
              > zasluzona. Przemoc rodzi przemoc i nie mozna stosowac sily jako jedynego
              > argumentu.
              >
              > Pozdrwiam.

To prawda! Przemoc rodzi przemoc. Warto zauwazyc, ze do powstania panstwa
              izraelskiego region Palestyny byl zasciankiem swiata a Jerozolima zapyzialym
              kilkutysiecznym miasteczkiem. Jerozolima nigdy nie miala wielkiego znaczenia dla
              Arabow ani dla islamu, nigdy nie byla stolica arabskiego regionu. W 1948 roku
              przywodcy arabscy mogli wybrac droge pokojowego budowania wspolistnienia z
              narodem zydowskim. Ale istota islamu kazala im posluzyc sie miejscowa ludnoscia
              jako zakladnikami wlasnej polityki. Zgromadzili ich w obozach, zamiast budowac
              normalne domy i wydawac ogromne pieniadze na bron, zamiast rozwijac region
              gospodarczo.

A jednak wierze, ze przyjdzie czas dla Jerozolimy jako Miasta Pokoju.
              Pozdrawiam
              BRO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka