h_a_t_s_h_e_p_s_u_t Prawda? 08.03.05, 18:54 Mam nadzieje, ze to nieprawda, bo inaczej...az boje sie myslec :( Insha Alllah. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Prawda? 08.03.05, 19:06 Zrobiło mi się bardzo smutno. Nie doczekał wolności swej Ojczyzny, a tak bardzo jej pragnął. Żegnaj, Wodzu, prawda zwycięży! elle Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Chyba jednak prawda. A Maschadow mialby juz 08.03.05, 19:10 dawno wolna Iszkerie, gdyby nie bandyci islamscy typu Basajewa. news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4330039.stm Odpowiedz Link Zgłoś
oassd Prośba o protest 08.03.05, 19:22 Proszę, wyślijcie parę gorzkich słów do Ambasady Rosyjskiej. Adres e-mail'owy: embassy@russia.internetdsl.pl (kulturalnie) To co prawda niewiele, ale pokażmy, że nie zapominamy o Czeczenii... I żyjących tam ludziach... Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Prośba o protest 08.03.05, 19:42 Wysłałam protest. Czeczeni, jesteśmy z Wami! elle Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Wyslij do Basajewa - Maschadow zginal od kul 09.03.05, 01:42 wlasnej ochrony... BBC, newsy o 22.30. Na portalu tez jest tegoz sygnal: news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4330039.stm Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Raczej do Basajewa - wyglada na to (BBC, newsy o 09.03.05, 01:41 22.30), ze Maschadowa sprzatnela jego wlasna ochrona. Ruskie wsciekle - mieli wziasc go zywcem i postawic przed sadem... Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Raczej do Basajewa - wyglada na to (BBC, news 09.03.05, 09:05 To straszne. Ale jednak , jeśli musiała byc to śmierć (rosjanie by go zakatowali),a sam wybierać gdyby mógł , miałby dylemat. PS Mój protest - nie wiem czemu - wrócił . Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: Raczej do Basajewa - wyglada na to (BBC, news 09.03.05, 13:16 Tradycyjnie. Łaps, podający sie za anglosasa się odezwał, nie mając nic do powiedzenia. Hau Odpowiedz Link Zgłoś
mazurkiewicz2 Wyrazy współczucia dla NARODU Czeczeńskiego 08.03.05, 19:19 Brak mi słów. Szkoda człowieka :( Wyniszczanie NARODU czeczeńskiego trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
brazylijka13 Re: Maschadow został zabity? 08.03.05, 19:25 Maschadow był w Czeczenii szanowany, jako jeden z nielicznych miał jeszcze siłę pokojowo rozmawiać z przedstawicielami Kremla. I właśnie to było niewygodne. Teraz Putin bedzie miał "doskonałe" tłumaczenie dla zagranicznych dyplomatów - w Czeczeni rządzą terroryści ( bo za takiego uważają Basajewa ) a więc Rosja-jako obrońca pokoju na świecie{nota bene doskonały żart z serii czarnego humoru} ma obowiązek stłumić w zarodku bunt tak niebezpiecznej nacji jakimi sa Czeczeni.... Najgorsze jest to, że nikt tak na prawde sie temu nie sprzeciwia. Ile już lat trwa dramat Czeczenów?? tylko ze to niepolityczne zagranie krytykowac Rosje i Putina...z reszta nie tylko w Czeczenii dochodzi do tak okrutnych zachowań, to samo wyprawiają Chińczycy w Tybecie, podobne rzeczy mają miejsce w wielu krajach Afrykańskich a politycy spotykają sie na dyplomatycznych "voyarzach" klepia po pleckach i wznosza toasty za pokój na swiecie i dobry rozwój globalnego przemys [']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] Asłan Maschadow Odpowiedz Link Zgłoś
paltosarg Re: Maschadow został zabity? 08.03.05, 19:43 Jestem z Czeczenii i przez pewne zrodla dowiedzialem sie prawdy.Maschadow niebyl zabity w Tojsto-jurte lecz w Wedeno i byl zabity nie przepadkiem natomiast specialnie bo go zdradzil ktos z bojownikow. Maschadow zginal na drodze Boga, wypelnial swoj dlog przed nim i przed narodem. Niestety jego oczy nie zobaczyli wolnosci Czeczenii ale Inshaallach dozna przyjemnosci i sprawedliwosci w raju.InshaAllah bedzie Szachidem. Mam nadzieje ze kiedys sie dobiore do Putina i zabije go wlasnymi rekami, nie odrazu lecz powoli. Jeszcze stwerdzilem ze w Rosji nie bedzie normalnego rzadu az ktos nie zniszczy calkowicie FSB(KGB) ,bo panstwem zradzi nie Presydent a FSB. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: Maschadow został zabity? 09.03.05, 05:49 paltosarg napisał: > Mam nadzieje ze kiedys sie dobiore do Putina i zabije go wlasnymi rekami, nie > odrazu lecz powoli. Takich rzeczy nie nalezy pisac tutaj. Nienawisc jest niepotrzebana. Co innego krytyka, co innego nienawisc. Proponuje wymazac post paltosarga. Odpowiedz Link Zgłoś
pq5 Przypomnijcie sobie cos ! 08.03.05, 19:47 Czeczenia, jak Polska ktora byla w niewoli przez 123 lata walczy o niepodleglosc. Szkoda Przywodcy, ale nastepny nie bedzie chcial rozmawiac z Rosjanami - pozabija ich. Pozdrowienia dla Rosjan !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Przypomnijcie sobie cos ! 09.03.05, 00:29 Dzienkoje za pozdrowienia. Z Polski tylko przyjemne. Klaniamy sie i dalej bedziemy sie "kochac" nawzajem. Bo pojednaliszcze sie z zabojcem ludzi, majacym krew na rekach. Allach akbar. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: Przypomnijcie sobie cos ! 09.03.05, 05:46 kacap_z_moskwy napisał: > Dzienkoje za pozdrowienia. > Z Polski tylko przyjemne. Klaniamy sie i dalej bedziemy sie "kochac" nawzajem. > Bo pojednaliszcze sie z zabojcem ludzi, majacym krew na rekach. > > Allach akbar. NKWD ma krew na rekach tez i nie pojednaliscie sie z nimi? Robicie im procesy? Zaplaciliszcie Czezcenow odszkodowania za deprtacje w 1944? Po dwustu latach wygrywanych wojen Rosjanie chcz wskazywac kto ma krew na Rekach? Propaganda radziecka powiedziala tyle zlego o tylu ludziach ze oczernianie bez powaznych dowodow jeszcze jednego jest niewiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
teodot Teraz zakończyc tę wojnę będzie jeszcze trudniej 08.03.05, 19:55 Teraz zakończyć tę wojnę będzie jeszcze trudniej. Nie umiem odpowiedzieć na pytanie (i pewnie nie tylko ja) na ile realną władzę sprawował Mashadow nad powstańcami, czy rzeczywiście kierował ruchem oporu i zresztą nie jest to tu najważniejsze - ale był on jedyną postacią w nim na tyle wiarygodną, by móc w jego imieniu podjąć rozmowy pokojowe. Wiarygodna dla samych Czeczeńcow, jak i dla Rosji. I dlatego jego śmierć jeszcze bardziej skomplikuje sytuację w Czeczenii i oddali perspektywę zakończenia tam walk. Task, jak zresztą tym przełomem nie była w pierwszej wojnie czeczeńskiej śmierć Dudajewa. Odpowiedz Link Zgłoś
acrossi "Obława,obława na młode wilki obława" 08.03.05, 20:00 "Nie skończyła się obława i nie śpią gończe psy, I giną ciągle wilki młode na całym wielkim świecie! Nie dajcie z siebie zedrzeć skór! Brońcie się i wy! O,bracia wilcy!Brońcie sie,nim wszyscy wyginiecie! Obława,obława na młode wilki obława! Te dzikie,zapalczywe,w gęstym lesie wychowane! Krąg śniegu wydeptany! W tym kręgu plama krwawa! Ciała wilcze kłami gończych psów szarpane!" Mam nadzieję że to nie jest prawda-jeżeli jednak tak....... cześć pamieci wielkiego bohatera... Odpowiedz Link Zgłoś
sasza04 To dobra wiadomosc i podzwonne dla czeczenskich 08.03.05, 20:05 terrorystow. Maschadow mial wielka szanse by ulozyc stosunki Czeczenii z Rosja, ale zmarnowal ja bedac politykiem slabym, nie bedacym w stanie konrolowac swego panstwa, ktore stalo sie rozsadnikiem terroryzmu i bandytyzmu na poludniu Rosji. Co to za prezydent, ktory nie wiedzial o agresji bandy Basajewa i Chattaba na Dagetsan latem 1999. lub ktry nie byl w stanie temu zapobiec, a przeciez to byl powod wejscia Rosji we wrzesniu 1999 r. Pote jesli nawet nie isnpirowal to tolerowal odrazajace terorystyczne ataki: Dubrowka i Bieslan. To byl czlowiek, ktory stracil moralne prawo do reprezentowania kogokolwiek. Rozmawiac z kims takim to jak dawac aprobate na terroryzm jako metode w zyciu politycznym. Przegral swe zycie biedak. Teraz najwyzsza pora skonczyc z Basajewem, tym psim scierwem. Moze na 9 maja by uczcic День Победы :)) Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: To dobra wiadomosc i podzwonne dla czeczenski 08.03.05, 20:18 sasza04 napisał: Maschadow mial wielka szanse by ulozyc stosunki Czeczenii z Rosja, > ale zmarnowal ja bedac politykiem slabym, nie bedacym w stanie konrolowac swego > panstwa, ktore stalo sie rozsadnikiem terroryzmu i bandytyzmu **************************** Jeśli był politykiem słabym, to pewnie jego śmierć niczego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
monmac Re: oto prawdziwa twarz Putina 08.03.05, 20:54 8.3.Moskwa (PAP) - Przewodnicząca Moskiewskiej Grupy Helsińskiej Ludmiła Aleksiejewa powiedziała we wtorek wieczorem PAP, że obawia się, iż Asłan Maschadow został zabity, gdyż pojawiły się szanse na rozpoczęcie negocjacji pokojowych w Czeczenii. Aleksiejewa wyjaśniła, że ma na myśli niedawne rozmowy delegacji Komitetów Matek Żołnierzy rosyjskich z emisariuszem czeczeńskiego przywódcy w Londynie Ahmedem Zakajewem. Przewodnicząca Moskiewskiej Grupy Helsińskiej zauważyła, że inicjatywa ta spotkała się z poparciem m.in. Parlamentu Europejskiego i Organizacji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie. Jej zdaniem, właśnie to zaniepokoiło przeciwników pokoju w Czeczenii, przede wszystkim Ramzana Kadyrowa, dla którego - jak powiedziała - koniec wojny oznacza utratę wszystkiego. "Dla mnie informacja o zabiciu Maschadowa nie jest dobrą nowiną. Był to bowiem człowiek, z którym można było podjąć rozmowy" - oświadczyła Aleksiejewa. Przywódczyni Moskiewskiej Grupy Helsińskiej wyśmiała też oficjalną wersję śmierci Maschadowa. "Nie wiem, dla jakich idiotów jest przeznaczona opowieść o nieostrożnym obchodzeniu się z bronią" - powiedziała. I wszystko na ten temat. KGB-owiec Putin nie chce końca wojny on chce władzy. A tę najlpeij zdobyć zastraszajac własny naród-w trudnych czasach potrzeba twardej władzy - mówi towarzysz Putin. I osiaga swój cel mordując swoich przeciwników i swoj naród. Wolna Czeczenia ! Precz z rosyjską chołotą !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: oto prawdziwa twarz Putina 08.03.05, 22:38 Nie wszystcy gusta P.Aleksiejewoj podzelaja. Pewnie zalozyla suknie zalobna... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 JAKA POWIEDA, Szasza,Zniewolenie polowy JEWROPY! 09.03.05, 09:14 Teraz najwyzsza pora skonczyc z Basajewem, tym psim scierwem. Moze na 9 maja by > uczcic День Победы > :)) JAKiej <POWIEDY>, koorva?! Jakiej POBIEDY! Rocznicy ZNIEWOLENIA tej polowy europy, ktoreej ameryanei nie zdazyli wzywolic. A kapitualcja Niemniec miala miejsce OSMEGO MAJA, nie dziwiatego!!! Za druga wojna sw. skonczyla sie WRZESNIU-zwciestwem USA na Japonia!:-))) Nieoficjalny Hymn Rosji( spiewany czesto przed skleppami monopolowymi): Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 JAKA POBIEDA? Szasza,Zniewolenie polowy JEWROPY! 09.03.05, 09:16 Teraz najwyzsza pora skonczyc z Basajewem, tym psim scierwem. Moze na 9 maja by > uczcic День Победы > :)) JAKiej <POWIEDY>, koorva?! Jakiej POBIEDY! Rocznicy ZNIEWOLENIA tej polowy Europy, ktorej Amerykanie nie zdazyli wzywolic. A kapitualcja Niemniec miala miejsce OSMEGO MAJA, nie dziewiatego!!! Zas druga wojna sw. skonczyla sie WRZESNIU-zwyciestwem USA na Japonia!:-))) Nieoficjalny Hymn Rosji( spiewany czesto przed sklepami monopolowymi): NA HOY NAM SWOBODA RUSKIEGO NARODA GDY NIE MA CO YEBAT' I NIE MA CO PIT'?! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: To dobra wiadomosc i podzwonne dla czeczenski 09.03.05, 16:47 sasza04 napisał: > terrorystow. Maschadow mial wielka szanse by ulozyc stosunki Czeczenii z Rosja, > ale zmarnowal ja bedac politykiem slabym, nie bedacym w stanie konrolowac swego > panstwa, ktore stalo sie rozsadnikiem terroryzmu i bandytyzmu na poludniu Rosji > . > Co to za prezydent, ktory nie wiedzial o agresji bandy Basajewa i Chattaba na > Dagetsan latem 1999. lub ktry nie byl w stanie temu zapobiec, a przeciez to byl > powod wejscia Rosji we wrzesniu 1999 r. > .... > Przegral swe zycie biedak. To jest wywazona i rozsadna opinia. Nazywanie go slabym lub nieskutecznym czlowiekiem jest uzasadnione. Nazywanie go zbrodniarzem to duza przesada. sasza04 napisał: > ... Przegral swe zycie biedak. To tez prawda. Ale za to i Rosjanie ponosza odpowiedzialnosc. Dali Czeczenopw deportacje w 1944 polaczona z rabunkiem i odmowa pomocy lekarskiej gdy byl tyfus. Ci co to przetrwali umieli potem nienawidziec i latwo bylo im zostac zbrodniarzami. Gulagi rowniez nie uczyly zycia w spoleczenstwie praworzadnym. My Polacy zawsze bedziemy mieli sympatie do tych co los dal im tylko zle mozliwosci a ci karty rozadawli maja tylko pogarde dla nich bo nie umieli oszukiwac. sasza04 napisał: > Potem jesli nawet nie isnpirowal to > tolerowal odrazajace terorystyczne ataki: Dubrowka i Bieslan. To byl czlowiek, > ktory stracil moralne prawo do reprezentowania kogokolwiek. Rozmawiac z kims > takim to jak dawac aprobate na terroryzm jako metode w zyciu politycznym. Tutaj nie masz racji Sasza. To wlasnie nieszczescie ze Wy cenicie tylko ludzi mocnych. To prawda ze slaby i politycznie nieudolny Maschadow byl malo pozyteczny dla Rosjan. Jednakze nazywanie go bandyta za to jest hanbiace dla Was. Nazywajcie rzeczy po imieniu: Basajew to kryminalista, Maschadow to nieskuteczny polityk, ale nie bandyta. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Zginął człowiek... 08.03.05, 21:48 Bez względu na to, kim był...zginął człowiek, zginął w boju. Nie mnie oceniać kim był, czy stał po własciwej stronie...Pochylam się nad nim, nad jego losem...nad powikłanym losem kaukazkich górali.... Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: Maschadow został zabity? 08.03.05, 21:50 Dawno juz nic nie pisalem na Forum. Ale teraz nie moga powstrzymac sie. Najlepsze zyczenia dla wszystkich polakow. Kiedy bedzie dzien zaloby w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
rawlings Re: Maschadow został zabity? 09.03.05, 00:15 Nareszcie! Dobry prezent dla matek dzieci z Biesłanu na 8 marca. 9 Maja - basajew? Aby tylko wzieli żywego... Odpowiedz Link Zgłoś
wyborczygazeciarz Re: Maschadow został zabity? 08.03.05, 22:04 GAZETO! Dlaczego ta wiadomosc nie jest wiadomoscia dnia!? Glowa panstwa zostala zabita przez obca armie! Odpowiedz Link Zgłoś
rawlings Re: Maschadow został zabity? 09.03.05, 00:13 Głowa państwa? Obca armia? Z tego co wiem żadne państwo na świecie nie uznało czeczenii za niezależne państwo. Może ty masz inne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka69 Re: Maschadow został zabity? 08.03.05, 22:24 Panie Jagielski- dlugo mozna by sie zastanawiac, kim byl , kim moglby byc , co zrobil, kto straci , kto zyska! itp, itd. moje zdanie- postawil na saudyjski petro dolar, gral wysoko i przegral!!byl zlym politykiem,dobrym zalnierzem, to trzeba bylo zostac w armii, ktora z syna analfabetow zrobila oficera.Wybral dzihad! Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_delta_s Re: Maschadow został zabity? 08.03.05, 22:27 Szkoda że został zabity...Mimo że nie znałem go osobiście to uważałem go za spoko człowieka...Moim zdanie może to źle wpłynąć na sytuację na kaukazie...On starał się to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
turbogenerator Szkoda?! 08.03.05, 22:30 Nie wiem. Bedzie trudno. Jak teraz mamy wygrac pokój? Polityka Putina zaprzecza samej sobie. Z drugiej strony nie mógl z nim Putin negocjowac gdy nazwal go terrorysta pierwszy raz, to bylaby niekonsekwencja. Bóg osadzi czyny Maschadowa... Odpowiedz Link Zgłoś
pawdux Postaw świeczke na rondzie Dudajewa! 08.03.05, 22:58 Rondo znajduje sie u zbiegu Al. Jerozolimskich i Popularnej. Mysle że to dobry sposób upamiętnienia. Kto sie przyłaczy? **** Asłan ty sliszkom mala żył... Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp rosyjscy bandyci zabili prezydenta Czeczenii! 08.03.05, 22:46 W tej sytuacji przywódcy państw powinni zbojkotować uroczystości w Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! 09.03.05, 04:45 Jest wedlug ciebie roznica miedzy Maschadowem a Basajewem? Swoja droga fajne ksywa dla idioty - Che Guevara. A wiesz kto to byl? LOL! Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara To jeszcze tylko jeden bandzior - Basajew 08.03.05, 22:57 został do wyeliminowania. Szacuneczek dla Rosjan którzy ubili tego bandytę w szczurzej norze. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera niech odpoczywa w pokoju! 08.03.05, 23:07 ROsjanie chyba nigdy nie zmądrzeją... Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara A co mają "zmądrzeć" jak Amerykanie i zrobić 08.03.05, 23:44 z Czeczenami to co Amerykany i ich protoplasty z indianami w XVII-XIX wieku??? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A co mają "zmądrzeć" jak Amerykanie i zrobić 09.03.05, 09:24 BARDZO TU SIE ZA SZMAL STARA AGENT SB <che guevara> CHE PRAWDZIWY, TY BARANIE NIGDY JUZ NIE ZMARTWYCHSTANIE! (Ubili sukinsyna w Boliwii daaaawno temu. Juz sie nawet nie rozklada!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 kiedy ochroniarz PUTINA nieostroznie sie z kbkAK 09.03.05, 09:34 obejdzie? Bo kazdy karabin raz w roku strzela sam! KALACH TOZE!!! :-))) A gwalt sie zawsze GWALTEM odciska! Ubili Jagode, ubili Jezowa, ubili Berie, to i tego szefa ruskiej bezpieki UBIJA! SAME RUSKIE!!!! (jak zwykle) To tylko kwestia czasu kiedy ta swolocz zacznie wypychac stokrotki od dolu! Zaloze sie, ze ludzie Basajewa sa juz w drodze!!!:-) Ale "zwyciestwo"! ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 POEMAT o POMNIKU 'WYZWOLICIELI' Jewropy!;-)))))))) 09.03.05, 09:39 STOIT STATUJA Z BOLSZYM CHU.M RUKA PODNIATA - W RUKIE GRANATA! wersja przyzwoita, dla sluchaczek radia MARYJA (sowsiem biez chu.a): STOIT STATUJA, SOWSIEM BIEZ CHU.A RUKA PODNIATA - W RUKIE GRANATA! wersja ocenzurowana przez "GW" (szto insze w miesto chu.a): STOIT STATUJA, RUKA PADNIATA A MIESTO CHU.A - WISIT...GRANATA! Blagadarju ja was, ruskaja swolocz! Do swidania w Katyniu!;-( Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: POEMAT o POMNIKU 'WYZWOLICIELI' Jewropy!;-))) 09.03.05, 09:50 Ni pricziom, wy dumaju, pjanyje. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: A co mają "zmądrzeć" jak Amerykanie i zrobić 09.03.05, 11:13 Chyba rozkładał się, Che,Che,Che. Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach Skasowałbym će. 09.03.05, 04:48 I tyle. Ciesz sie ze masz anonimowy internet. W rzeczywistosci jestes zastraszona ciota z nadwaga...Widziales kiedys karabin "na zywo"? Zesralbys sie ze starchu jakbs znalazl sie tam gdzie dzielnie walcza Czeczeni! Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Już się boję. ;-) 09.03.05, 13:03 rach_ciach napisał: > I tyle. Ciesz sie ze masz anonimowy internet. Jak chcesz mogę ci dać namiary, gieroju. Obicie twego bandyckiego ryja, całkiem legalnie w samoobronie, sprawiłoby mi przyjemność. :-] Ale tacy jak ty mocni są tylko w gębie. :-/ > W rzeczywistosci jestes > zastraszona ciota z nadwaga... > Widziales kiedys karabin "na zywo"? Zesralbys sie > ze starchu jakbs znalazl sie tam gdzie dzielnie walcza Czeczeni! Bawi mnie twoja bezradność bandycka bezradna cioto z Czeczenii. :-D Czeczeni dzielnie walczą z takimi bandytami jak ty i z jak widać z coraz lepszym skutkiem. A na was też przyjdzie pora, Putin dał zielone światło Rosji do ataku na terrorystów w każdym zakątku świata, więc strzeż się czeczeński bandycki odpadzie, bo żałośnie słabiutka Polska ciebie nie obroni. :-> Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach przyjdź o zapukaj do moich drzwi. 09.03.05, 22:33 ta "silna rosja" jeszcze nigdy z Nami nie wygrała. Tapla się teraz we włąsnych odchodach i będzie sie taplać przez dziesięciolecia...to jest żywy trup. tego państwa nie ma. jest tylko postakagbowska mafia i kilka europejsckich kurew chetnych dac ruskim dupy, jak francja czy niemcy. Polska jest wolna i dostatnia. Rozwija sie i od rasji dzielja ja juz setki lat swietlnych. ze co? ze rusja ma rakiety? i co z tego? kilku wspanialych milujacych wolnosc Czeczenow walczy z ruskim wojskiem jak rowny z rownym od ponad dziesiecu lat! Czeczenia bedzie wolna! Juz niedlugo! a rosja? rosja przestanie istniec... jak Che Giuevara - bandyta jak putin czy hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach daj mi "namiary". ma e-mail. czekam. 09.03.05, 22:38 daj mi "namiary". ma e-mail. czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach i przeczytaj te brednie ktore wypisujesz. LOL qurw 09.03.05, 22:41 a....zupelnie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
herb8 Re: Maschadow został zabity? 08.03.05, 23:02 Putin dopiął swego. Teraz, gdy do władzy dojdzie Basajew, będzie mógł robić w Czeczenii co chce(w imię walki z terroryzmem oczywiście!!!) Nie mam już, i chyba nigdy nie było, szans na pokojowe rozwiązanie tego konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
ego_maniac_blonde Re: Maschadow został zabity? 08.03.05, 23:10 niech zdechnie putińskie ścierwo! amen. Odpowiedz Link Zgłoś
andy.1 Re: Maschadow został zabity? 08.03.05, 23:21 Chcę powiedzieć tak :Precz z Putinem, Rosją i bolszewikami Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: No to teraz sobie Rosjanie napytali biedy! 08.03.05, 23:53 prawdziwi terrorysci to sa na kremlu Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: xavras 09.03.05, 00:19 Nic podobnego manny. Jezeli ktos oglasza jednostronne zawieszenie broni i proponuje rozmowy pokojowe w celu zaprzestania OBOPOLNEGO rozlewu krwi, a nastepnie w kilkadziesiat godzin potem zostaje zamordowany... Pomysl... Teraz putin golosi, ze nie ma z kim rozmawiac i dalej bedzie robil swoje, czyli pacyfikowal czeczenie. Gwalty jakich dopuszcza sie tam rosyjskie zoldactwo sa naprawde bezprecedensowe. Ja nie nienawidze, ja tylko nazywam rzeczy po imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: xavras 09.03.05, 02:12 Alez nie ma co sie tlumaczyc, nasze pozycje tu sa jednolite:))) Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Maschadow został zabity? 09.03.05, 00:04 Teraz do akcji zapewne wkroczy nowopowolane PutinJugend, w skrocie PJ. Odpowiedz Link Zgłoś
acrossi Shaheed,Insha Allah! 09.03.05, 00:08 A jednak to prawda-Asłan nie żyje... Shaheed,Insha Allah! Allah Akbar! Odpowiedz Link Zgłoś
rawlings Re: Shaheed,Insha Allah! 09.03.05, 00:16 ...blah blah blah.... Ciao Asłan! Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: Shaheed,Insha Allah! 09.03.05, 12:11 Pan wybaczy, jesteś Pan debilem. Bez szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
lisek2005 WYDATKI NA BADANIA I ROZWÓJ - POLSKA AUTSAJDEREM! 09.03.05, 00:11 psz.pl/content/view/1036/2/ Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Cześć Pamięci Pezydenta Bojownika Bohatera!!! 09.03.05, 00:28 [i][i][i][i][i][i][i][i][i]i][i][i][i][i] Krew Powstańców czeczeńskich, podobnie, jak powstańców polskich 1831 i 1863 wyda prędzej czy później owoc. Ich też nazywano "separatystami", bandytami i terrorystami. W 1863 roku armia rosyjska wieszała bez litości za najmniejsze podjerzenie pomocy udzielanej Powstańcom Styczniowym. Rosjanie wieszali nawet dzieci za bochenek chleba ofiarowany Powstańcom. Lioczna grupa Powstańców 1863 roku po upadku powstania wspierała Czeczenów w walce ze wspolnym wrogiem na Kaukazie. I dla Nich wolność nadejdzie. Kolos na glinianych nogach musi upaść. "Być zwyciężonym, a nie ulec TO ZWYCIĘSTWO!!!" Józef Piłsudski Odpowiedz Link Zgłoś
estiej najnowsza odsłona trwającej 400 lat kaukaskiej woj 09.03.05, 00:44 Mam nadzieję, że to pomyłka a nie proroctwo. A Maschadowa faktycznie szkoda, zginął za pomyłkę, że z Rosją da się rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś