i-love-2-bike 01.04.05, 19:05 stan Papieza jest krytyczny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:10 didasowski napisał: > a ja coraz mniej :( > ja tez wlasnie mowili,ze stracil przytomnosc:((( Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: CNN, rachellko? To samo w BBC1 01.04.05, 19:19 kropekuk napisał: > wszystkie stacje to podaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk U nas tylko w dziennikach, a wlasnie byl w BBC 1 01.04.05, 19:25 Przestawiam sie na ITV Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A teraz za Watykanem, ze papiez kona, ze coma... 01.04.05, 19:29 Coz, oddajmy Go Bogu... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: A teraz za Watykanem, ze papiez kona, ze coma 01.04.05, 19:31 kropekuk napisał: > Coz, oddajmy Go Bogu... u nas kazdy kanal pokazuje ludzi modlacych sie za Niego, teraz jedn strona brazowych drzwi zostala zamknieta.to juz pewnie kwestia godzin jesli.. Odpowiedz Link Zgłoś
shadowmaster Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:14 didasowski napisał: > a ja coraz mniej :( > Nikt przed tym nie ucieknie.... :( Dobrze, ze On przyjmuje to ze spokojem... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:19 shadowmaster napisał: > didasowski napisał: > > > a ja coraz mniej :( > > > > Nikt przed tym nie ucieknie.... :( > Dobrze, ze On przyjmuje to ze spokojem... On zawsze byl sybolem wiary i takim pozostal do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:22 skasowano wiadomosc, na ktora chcialem odpowiedziec, ale jednak odpowiem: i-love-2-bike napisała: > spadaj Dziekuje postoje. Przypominam, ze umiera OSIEMDZIESIECIOKILKULETNI czlowiek, od kilkunastu lat powaznie chory na chorobe Parkinsona, przez ostatni okres wyraznie sie meczacy fizycznie - poza tym czlowiek, ktory pomimo swojego dlugotrwalego dramatycznego stanu fizycznego (nie pozwalajacego mu w praktyce na tak prosta rzecz nawet jak prowadzenie samochodu) nie zrzekl sie przewodzenia klikusetmilionowej organizacji. I to w okresie wyraznego kryzysu tej organizacji, gdy wymaga ona preznego i wybitnego reformatora. Ludzie, dajcie spokojnie temu czlowiekowi dokonac zywota, a nie lamentujcie jakby sie pieklo mialo za chwile otworzyc. Smutne to, ze umiera wielki czlowiek i goracy polski patriota. Modlitwa w jego intencji jest jak najbardziej wskazana Tak wlasnie robilem, gdy umieral moj dziadek, w podobnym wieku, tez na sepse z drog moczowych, a moja mama zabronila mi podac mu antybiotyki, aby jego starcze cialo nie musialo borykac z bardzo postepujaca demencja. Ale bez paranoi, co? Odpowiedz Link Zgłoś
magdusiab24 Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:26 Też tak uwazam,ludzie pozwólmy MU odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:27 wszyscy zdają sobie z tego sprawę, ale to Człowiek-Symbol, bardzo ważny dla wielu ludzi na całym świecie. Więc bądź uprzejmy powstrzymać się od nietaktownych sformułowań, bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:31 zgoda - ale ja za "nietaktowne sformulowanie" uwazam paranoiczna dewocje i egzaltacje. Raczej powinno sie po prostu pochylic glowe i pograzyc w modlitwie niz zachowywac sie jak internetowy "pop-up" wrzucajac kazda nawet niepotwierdzona wiadomosc na temat Papieza w obieg.... Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Najeży podchodzić ze zrozumieniem 01.04.05, 19:34 do egzaltacji a nawet dewocji. Niektórzy ludzie nie potrawia w inny sposób wyrazić swoich emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike to juz chyba koniec 01.04.05, 19:38 lekarze wlasnie wydali orzeczenie,ze nie ma juz szans na przezycie z medycznego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:33 Twój nick mówi sam za siebie. ***** Gdy umiera taki gigant jak JPII ludzkość ponosi wielką stratę! A żal po stracie jest rzeczą naturalną. PS W kilu innych wątkach przedstawiłem swoje stanowisko! Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:43 abstrakt2003 napisał: > Twój nick mówi sam za siebie. I dokladnie tak bylo zaplanowane. Na moich rekach umarlo juz wystarczajaco wiele osob, bym traktowal smierc jako cos abstrakcyjnego i odleglego. Nauczylem sie szanowac smierc - szacunkiem jaki przynalezny jest kazdemu elementowi bytu czlowieka na ziemi. A juz na pewno nie traktuje smierci jako "wydarzenie medialne". I stad moj niesmak zalaniem mediow czesto zbednymi informacjami na ten temat. Najpierw sprawa Shiavo, a teraz stan Papieza. - mam ogromna nadzieje, ze gdy ja bede umieral, towarzyc mi bedzie po prostu spokoj i cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:44 thannatos napisał: > abstrakt2003 napisał: > > > Twój nick mówi sam za siebie. > > I dokladnie tak bylo zaplanowane. Na moich rekach umarlo juz wystarczajaco wiel > e > osob, bym traktowal smierc jako cos abstrakcyjnego i odleglego. Nauczylem sie > szanowac smierc - szacunkiem jaki przynalezny jest kazdemu elementowi bytu > czlowieka na ziemi. A juz na pewno nie traktuje smierci jako "wydarzenie > medialne". I stad moj niesmak zalaniem mediow czesto zbednymi informacjami na > ten temat. Najpierw sprawa Shiavo, a teraz stan Papieza. - mam ogromna nadzieje > , > ze gdy ja bede umieral, towarzyc mi bedzie po prostu spokoj i cisza. tego ci zycze, a teraz laskawie opusc ten watek,gdyz nie masz tu nic do dodania. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:50 i-love-2-bike napisała: > tego ci zycze, a teraz laskawie opusc ten watek,gdyz nie masz tu nic do dodania > . Mam - serdeczna prosbe, abys TY juz nic do niego nie dodawala. Lepiej sie pomodl w ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:53 thannatos napisał: > i-love-2-bike napisała: > > > > tego ci zycze, a teraz laskawie opusc ten watek,gdyz nie masz tu nic do d > odania > > . > naprawde to nie jest dzien do klotni,ja to robie co uwazam za stosowne na moim watku, na pewno to ostatnia moja uwaga do ciebie. > Mam - serdeczna prosbe, abys TY juz nic do niego nie dodawala. Lepiej sie pomod > l > w ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 20:00 Oby kontak ze śmiercią nie znieczulił Ciebie na nią. PS Śmierć nie jest odległa, nie jest abstrakcyjna niemniej jest tajemnicza a proces umierania zasługuje na spokój, ciszę, powagę, godność i szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 20:14 Masz racje, zle to ujalem (zla konstrukcja zdania) - chodzilo mi o to, ze fakt ujrzenia wielu smierci spowodowal, ze NIE traktuje smierci jako rzeczy odleglej i abstrakcyjnej. A jesli chodzi o znieczulenie na smierc - w pewnym momencie myslalem, ze juz nastapilo, ze moge podejsc do smierci w sposob "profesjonalny". Az do momentu, gdy zobaczylem na wlasne oczy pobranie wielonarzadowe (celem przeszczepu) od dwudziestokilkuletniego mezczyzny - sam nie wiem czemu, ale obudzilo to na nowo we mnie emocjonalne podejscie do smierci... Ale emocjami, jakie glownie odczuwam sa szacunek i powaga, a nie chec ucieczki od niej i lek przed nieznanym. I chyba tak powinno byc. Ps. Jesli chcialby ktos kontynuowac ten temat - zapraszam do nowego watku. Jak juz stwierdzilem, wydarzenia zwiazane w Papiezem, wymagajac obecnie powagi i ciszy niz szumu i egzaltacji... Odpowiedz Link Zgłoś
optymistkaxxl Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:24 ja tych wszystkich lekarzy nie rozumiem. na ich miejscy siłą zaciągnęłabym Papieża do szpitala. może wtedy udałoby się zrobić coś więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:28 optymistkaxxl napisała: > ja tych wszystkich lekarzy nie rozumiem. na ich miejscy siłą zaciągnęłabym > Papieża do szpitala. może wtedy udałoby się zrobić coś więcej... Moze, tylko po co? - patrz moj post powyzej. Uwazam, ze Papiez zdedydowal bardzo slusznie, ze podda sie woli Pana. Przeciez w jego stanie kazda walka to tylko przedluzanie pobytu jego duszy w starym i schorowanym ciele. A przeciez on wierzy, ze po smierci czeka na niego jego Zbawiciel. Wiec czemu ma chciec szponami trzymac sie ziemskiego padolu? Czemu wszyscy mu zyczycie przedluzania sie jego meki? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:29 thannatos napisał: > optymistkaxxl napisała: > > > ja tych wszystkich lekarzy nie rozumiem. na ich miejscy siłą zaciągnęłaby > m > > Papieża do szpitala. może wtedy udałoby się zrobić coś więcej... > > Moze, tylko po co? - patrz moj post powyzej. Uwazam, ze Papiez zdedydowal bardz > o > slusznie, ze podda sie woli Pana. Przeciez w jego stanie kazda walka to tylko > przedluzanie pobytu jego duszy w starym i schorowanym ciele. A przeciez on > wierzy, ze po smierci czeka na niego jego Zbawiciel. Wiec czemu ma chciec > szponami trzymac sie ziemskiego padolu? Czemu wszyscy mu zyczycie przedluzania > sie jego meki? prosze nie trzymaj sie szponami tego watka. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:32 optymistkaxxl napisała: > ja tych wszystkich lekarzy nie rozumiem. na ich miejscy siłą zaciągnęłabym > Papieża do szpitala. może wtedy udałoby się zrobić coś więcej... to byla Jego wola,aby pozostac wsrod swoich jak bedzie odchodzil. nie chcial umierac w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofq2 Re: najnowsza wiadomosc 02.04.05, 04:47 "ja tych wszystkich lekarzy nie rozumiem. na ich miejscy siłą zaciągnęłabym Papieża do szpitala. może wtedy udałoby się zrobić coś więcej..." a co więcej? że niby armia najlepszych lekarzy zatrzyma ludzi przed umieraniem? nikt tego nie zatrzyma, wiara w lekarzy i cuda nie ma sensu...obojętnie ilu lekarzy i forsy - jeśli ktoś ma umrzeć, to umrze i nikt tego nie powstrzyma, zresztą po co? czy jest coś aż tak ważnego w tym świecie, żeby żyć tutaj wiecznie? to byłaby chyba najbardziej okrutna kara gdyby ktoś musiał tutaj bez końca siedzieć, samemu cierpieć i parzeć jak cierpią inni, bez sensu. Ten świat to nie niebo, tylko piekło, powinniśmy się cieszyć, że ktoś opuszcza ten padół, zamiast rozpaczać. Właśnie fajnie, że ten człowiek nie musi się już męczyć dłużej, a ci, którzy wierzą w reinkarnację pewnie życzą mu, żeby już tu nie wracał, żeby nie cierpiał. Tak wg mnie powinniśmy to widzieć - jeśli wróci do Boga - świetnie, nad czym tu rozpaczać? będzie szczęśliwy wreszcie, więc skąd ta rozpacz? że niby ktoś zawsze wyjdzie w okno i powie parę słów otuchy? TY UMRZESZ, przygotuj się na śmierć żyjąc tak dobrze jak papierz, to może nie będziesz się jej tak lękał, bo nie byłeś draniem; papierz przeżył swoje życie w określony sposób, teraz będzie zbierał to, co posiał, ale to ON, my nie będziemy zbierać tego, co ON posiał, tylko to, co my siejemy, jeden człowiek odszedł i dał jakiś przykład, nie wiem czy doskonały, ale jeden z lepszych do naśladowania; my jeszcze żyjemy, ale też umrzemy, pytanie tylko czy sialiśmy właściwie? co zbierzemy? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:34 thannatos trzeba miec choc raz w zyciu miec wyczucie co mozna powiedziec,o kim ,w jaki sposob i w jakim formacie. to co obserwujesz jest historia i nigdy juz za twego zycia tego nie zobaczysz. radze ci nie zmarnowac okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
ale-jajaja Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:50 Módlmy się ... jedocześnie pamiętając co tym dla tego świata zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 19:54 ale-jajaja napisał: > Módlmy się ... jedocześnie pamiętając co tym dla tego świata zrobił. a szczegolnie dla Polski,ktora tak kochal i dla ktorej byl najlepszym ambasadorem. martwie sie kto zajmie jego miejsce,aby bronic nas przed swiatem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Mysle, ze Afrykanin, Nigeryjczyk ..KK ma interes w 01.04.05, 20:05 odebraniu Afryki rosnacym wplywom Islamu... Konklawe to zawsze wielka polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk [...] 02.04.05, 01:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: Zachowuje - mysle o przyszlosci KK 02.04.05, 02:26 KK przezyl 2 tys lat, przezyje i ciebie , idiot ! narazie ----------------------------------------------------------- mysle o przyszlosci KK Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk [...] 02.04.05, 03:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Mysle, ze Afrykanin, Nigeryjczyk ..KK ma inte 01.04.05, 20:09 kropekuk napisał: > odebraniu Afryki rosnacym wplywom Islamu... Konklawe to zawsze wielka > polityka... niezaleznie od tego kto bedzie Jego nastepca,to bedzie mu ciezko byc wiekszym od swego poprzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 20:14 Nasz Papiez podniosl poprzeczke pontyfikatu do poziomu, ze ktokolwiek Go zastapi bedzie mial trudne (jesli wogole mozliwe) zadanie , 'TO FILL HIS SHOES' (nie wiem jak to oddac sens tego, po polsku?) Gigant zegna sie ze swiatem - Swiat zegna Giganta !!! narazie ----------------------------------------------- Módlmy się ... jedocześnie pamiętając co tym dla tego świata zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 20:17 rattler napisał: > Nasz Papiez podniosl poprzeczke pontyfikatu do poziomu, ze ktokolwiek Go > zastapi bedzie mial trudne (jesli wogole mozliwe) zadanie , 'TO FILL HIS SHOES' > (nie wiem jak to oddac sens tego, po polsku?) > > Gigant zegna sie ze swiatem - Swiat zegna Giganta !!! > > narazie > > ----------------------------------------------- > > Módlmy się ... jedocześnie pamiętając co tym dla tego świata zrobił. > tylko co zostanie dla swiata jak takie Giganty odchodza a przede wszystkim kto bedzie walczyl o Polske? to tak jakby slonce zaszlo i ciemnosc zapanowala nad nami,przynajmniej na jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 20:36 rattler ujales to doskonale. Niecg Bog ma go w swojej opiece Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: najnowsza wiadomosc 02.04.05, 00:12 E, tam, poprostu pisze co mi serce dyktuje i milionom robaczkow jak ja. Negev, witalem tego czlowieka pod St Patrick katedra i na Shea Stadionie w NYC podczas pierwszej wizyty w Stanach - Nikt z Polakow, kto nie zyl wczesniej w USA nie zrozumie jaki wplyw na ich zycie, tutaj, miala ta wizyta. Nie zapomne tego dnia i bede wdzieczny dopoki oddycham koledze, (sp:lit) za to ze wyslal telegram z biletem do jednostki, ze nasza ciotka z Long Island umarla :) Masz respekt u mnie i bedziesz mial, syjonisto :) narazie ------------------------------------------------------------ rattler ujales to doskonale. Niecg Bog ma go w swojej opiece Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Sorry manny !!! 02.04.05, 00:18 Czasem myle cie z Negev - Ciebie, Negev rowniez przepraszam ! narazie Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez rattler tak juz fyi 02.04.05, 03:56 Jestem pro-Izrael z wielu powodow, chcesz to nazywac syjonizmem to Twoja prerogatywa, Jestem jednak takze i Polakiem i katolikiem i jestem zwiazany rodzinnie z rodzinnymi stronami Papieza. Wiec przez moj sentyment do tego Wielkiego Czlowieka jeszcze sie jakos powieksza. Pozdrowienia manny/ nie negev:)) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 20:27 niepotwierdzona wiadomosc,ze Papiez jest w agonii,wlasnie powiedzieli w Fox news. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 20:29 wloska agencja podaje wlasnie,ze Papiez umarl. Odpowiedz Link Zgłoś
bebsztyk Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 20:31 Niech Bóg go ma w opiece... :(:( nie mogę w to uwierzyć :((( Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 20:35 nie ma oficjalnego potwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 01.04.05, 21:07 i-love-2-bike napisała: > wloska agencja podaje wlasnie,ze Papiez umarl. w tej chwili te wiadomosc sprostowali,ze Papiez zyje. oby jak najdluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: najnowsza wiadomosc 02.04.05, 00:29 Czas pogodzic sie z nieuniknionym i zastanowic nad tym, co my, (robaczki) mamy do zaoferownia bramkarzowi, jak nam przysle zaproszenie :) narazie Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 02.04.05, 01:10 rattler napisał: > Czas pogodzic sie z nieuniknionym i zastanowic nad tym, co my, (robaczki) mamy > do zaoferownia bramkarzowi, jak nam przysle zaproszenie :) > > narazie mam nadzieje,ze bede miala Jego odwage aby stanac przed Obliczem,na pewno nie bede miala Jego zaslug,ani Jego dobrych uczynkow za soba. moze czas na zmiane:)) Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: najnowsza wiadomosc 02.04.05, 01:13 >i-love-2-bike napisała: >moze czas na zmiane:) ...nie da się tego lepiej ująć... ...myśle, że właśnie o to chodzi. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_piaskowy Re: Jan Pawel II grzebany za zycia... 02.04.05, 02:35 ..nie ulega watpliwosci ,ze stan zdrowia Jana Pawla II jest krytyczny , mnie jakkolwiek zastanawia idiotyczna postawa mediow w tym amerykanskich ,traktujaca o zywym jeszcze czlowieku jak o swiezo zmarlym , zapytania co teraz , jak bedzie wygladal pogrzeb i tym podobne bzdety , ludzie ten czlowiek jeszcze zyje i bez wzgledu jak dlugo , nalezy mu sie szacunek do samego konca ! Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Jan Pawel II grzebany za zycia... 02.04.05, 02:53 dziadek_piaskowy napisał: > ..nie ulega watpliwosci ,ze stan zdrowia Jana Pawla II jest krytyczny , mnie > jakkolwiek zastanawia idiotyczna postawa mediow w tym amerykanskich ,traktujaca > > o zywym jeszcze czlowieku jak o swiezo zmarlym , zapytania co teraz , jak > bedzie wygladal pogrzeb i tym podobne bzdety , ludzie ten czlowiek jeszcze > zyje i bez wzgledu jak dlugo , nalezy mu sie szacunek do samego konca ! chyba jednak nie masz racji. po pierwsze wiadomosc o rzekomym zgonie podaly pierwsze Wlochy, a TV amerykanska podaje wiadomosci z Europejskich mediow na temat stanu Papieza. co do tematu to chyba rodzina czlowieka odchodzacego zawsze o tym rozmawia w tym czasie,gdyz niestety kondycja Papieza nie rokuje na wyjscie z tego stanu. nie masz racji o braku szacunku,ja jestem zdumiona faktem bardzo stonowanego reportarzu o Papiezu nawet wsrod tych reporterow,ktorzy zwykle Go atakowali. musisz zrozumiec jedno, to Jest wielki Czlowiek i dlatego tak a nie inaczej ludzie reaguja na Jego chorobe. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: najnowsza wiadomosc 02.04.05, 22:27 wieczny odpoczynek racz Mu dac Panie i dziekujemy Tobie za Tego Czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: najnowsza wiadomosc 02.04.05, 23:12 Dzwony obwieszczaja - Zmierzch epoki gigantow !!! Odszedl wielki syn polskiego narodu, czlowiek , ktory inspirowal takich jak Prezydent R Reagan , M Thatcher w obecnosci ktorego , komuchom jak Jaruzelski czy Gorbie, trzesly sie nogi ,... uklony Odpowiedz Link Zgłoś