cjelo Pokój jego duszy 03.04.05, 11:23 Na zawsze pozostanie w mojej pamięci. Bez Niego Polska nie będzie już taka sama. Odszedł Największy Polak. ['] Odpowiedz Link Zgłoś
12affen Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:24 uwazam ze przesadzacie, umarl czlowiek, ktory byl wprawdzie bardzo znany opinii publicznej ale nie osobiscie, przynajmniej nie takiej masie ludzi, a wszyscy robia z tego priorytetowa sprawde od kilku dni.plakalibyscie tak, gdyby papiezem byl np niemiec? za ludzmi umierajacymi na ulicy z biedy czy zimna nikt nie placze, a przeciez wszyscy jestesmy na rownych prawach i wszystkich czeka to samo.pozdrawiam ( a dzieje sie cos jeszcze na swiecie czy dla gazety tylko to sie liczy?) Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Masowa psychoza? 03.04.05, 11:47 12affen napisała: > uwazam ze przesadzacie, umarl czlowiek, ktory byl wprawdzie bardzo znany > opinii publicznej ale nie osobiscie, przynajmniej nie takiej masie ludzi, a > wszyscy robia z tego priorytetowa sprawde od kilku dni. plakalibyscie tak, > gdyby papiezem byl np niemiec? Mi rowniez jest trudno zrozumiec zachowanie Polakow. Mieszkam w Stanach i zachowanie Amerykanow po zamachu na WTC 11 wrzesnia 2001 bylo podobne. Domy udekorowane flagami, na samochodach nalepki - popierami nasze wojsko. Fale nacjonalizmu wykorzystalo dwu cwaniakow z przmyslu naftowego - Bush jr i Cheney- ego, ktorzy rzadza obecnie Stanami. Mamy wiec obecna okupacja Iraku, ktory nic nie mial wspolnego z zamachem na WTC, a ma rope naftowa, ktora zmotywowala Busha jr do wojny z Irakiem. Jan Pawel II byl przeciwny tej wojnie, ale nie udalo mu sie jej zapobiec. Czy Polska przeksztalci sie w republike katolicka na podobienstwo Iranu lub Arabii Saudyjskiej w wyniku masowej histerii po smierci Jana Pawla II? Odpowiedz Link Zgłoś
kisielt Dla wielu ludzi to nie psychoza 03.04.05, 12:58 Jan Paweł II był wielkim człowiekiem, człowiekiem który widział człowieka w każdym bez względu czy był to katolik, prawosławny, muzułmanin czy żyd. Był człowiekiem, z którym liczyli się wszyscy przywódcy, człowiekiem, który potrafił rozmawiać i który trafiał do ludzi... nie ganił wprost, a mimo to trafiał do ludzkiego sumienia. Nie zarzucaj, że nie zrobił ze świata raju (bo wojna w Iraku). On zrobił wiele dobrego dla ludzi z całego świata i dlatego od ludzi z całego świata należy mu się odrobina wspomnienia, żałoby, modlitwy. Modląc się z przedstawicielami innych religii pokazał, że mimo różnic możemy rozmawiać... że szacunek dla innych ludzi, ich obrzędów i poglądów jest drogą do lepszego świata... drogą którą wiele osób poszło co pokazują wyjątkowo zapełnione dziś kościoły. Odpowiedz Link Zgłoś
petite_marie Zapalmy świeczkę w oknie o 21.30 03.04.05, 11:24 Zapalmy świeczkę w oknie o 21.30, codziennie do końca tygodnia, na znak modlitwy za duszę Papieża. " I proszę abyście się za mnie tu modlili za życia mojego i po mojej śmierci" Jan Paweł II Odpowiedz Link Zgłoś
malachowianka Re: Zapalmy świeczkę w oknie o 21.30 03.04.05, 11:59 Tak właśnie zamierzam zrobić. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
apaca Zapalmy świeczkę w oknie nie o 21.30, ale o 21.37 03.04.05, 12:15 dokladnie w 24 h po śmierci Papieża Odpowiedz Link Zgłoś
luciew Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:25 [']['][']['][']['][']['][']['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
anneous Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:26 A niebo takie piękne kiedy Ty w nim jesteś A ziemia taka święta kiedy na nią patrzysz A serca takie gorące kiedy słowo Twoje... Amen jak Maryja mówisz Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslawwojcik Re: Jan Paweł II nie żyje -DLA NNIEPELNOSPRAWNYCH 03.04.05, 11:30 Jezeli jakas niepelnosprawna osoba czuje potrzebę pomodlenia się w kościele i potrzebuje pomocy w dotarciu - proszę o kontakt 694446233.BEZPŁATNIE WARSZAWA Odpowiedz Link Zgłoś
patricko Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:31 cząstka Ciebie niech żyje w każdym z nas [*] Odpowiedz Link Zgłoś
si-wa Requiem w intencji Papieża 03.04.05, 11:33 Dziś (3 kwietnia) o 20.00 w Kościele św. Anny w Warszawie wykonane zostanie Requiem Mozarta. Wystąpią okriestra Symfonia Viva pod batutą Tomasza Radziwonowiacza i Warszawski Chór Międzyuczelniany. Zapraszam serdecznie. Wstęp wolny oczywiście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:33 Odeszło tylko jego ciało duszą nadal jest z Nami. Pamiętajmy o nim tyle dobra nam dał. Odpowiedz Link Zgłoś
szfeniko Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:34 Wszyscy pogrążyliśmy się w smutku. Nawet najwięksi zuchwalcy i prześmiewcy przeżywają stratę tak Wielkiego Człowieka, jakim był nasz Papież. Przez całe moje zycie Papież zawsze był. Teraz odszedł. Zostanie w sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
anibas1 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:34 Ojcze Święty ! Jeśli zdążę naprawić siebie , to tylko dzięki Tobie ! Wierzę, że usłyszysz i zrozumiesz moje wołanie i modlitwę ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.karczewski Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:35 Żaden władca,prezydent czy król wojując mieczem nie zjednoczył świata tak jak Jan Paweł II, który walczył o Nas słowem, dobrocią i miłością,dawał szczęście i nadzieję. Umarł człowiek, który zjednoczył świat w modlitwie...Piękny Człowiek, którego będzie Nam brakowało...['] Odpowiedz Link Zgłoś
agpagp Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:36 całe moje zycie a mam 26 lat był dla mnie bardzo ważny. im byłam starsza tym więcej rzeczy mi się nie podobało w instytucji kościoła ale jakoś ze zdaniem Papieża zawsze się liczyłam. dla mnie nie umarł. żyć bedzie wiecznie we mnie i w moim dziecku które żyje dzięki niemu. Odpowiedz Link Zgłoś
s_kiraga Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:46 Prawie przez całe moje życie "toważyszył" mi Papież. Od kąd pamiętam. Teraz mam wrażenie że zmarła bardzo bliska mi osoba. Niestety nie usłyszymy już Jego głosu na żywo. Jak to teraz będzie? Co się zmieni? Kto Jego zastąpi. Kto kolwiek zastąpi Jana Pawła II to już nie będzie tak samo. Skończyła się pewna epoka. Odpowiedz Link Zgłoś
anitkab Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:39 Na zawsze pozostaniesz w naszej pamięci i sercach Odpowiedz Link Zgłoś
dz83 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:39 My młodzi ludzie urodziliśmy się już za pontyfikatu Jana Pawła II. Papież był dla nas od zawsze, trudno sobie wyobrazić co będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
su27flanker Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:40 Panie swiec nad Jego dusza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maria.dk Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:50 Odszedl cialem Jedyny Moralny Autorytet tego swiata, ale Jego duch i wypowiedziane mysli pozostaly i miejmy nadzieje, ze beda drazyc skale naszych zatwardzialych serc. ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
maciejn Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:42 Odszedł wg mnie Król narodów. Pozostanie na zawsze wielkim autorytetem nawet dla ludzi innych wyznań lub ateistów. Lecz chciałbym aby następny papież zakrzewił jeszcze wiecej dobra (jeśli to tylko możliwe) - świat dzieki takiemu człowiekowi jak Jan Paweł II stał się dokonalszym - i to na trwałe... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
skorpion99 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:42 Odszedł najwspanialszy człowiek na całym świecie. Niech spoczywa w spokoju. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelne_expresso Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:44 [`] to Ty otworzyłes mi oczy [`] bedzie mi Ciebie brakowac. ... Odpowiedz Link Zgłoś