Dodaj do ulubionych

Jan Paweł II nie żyje

• alpetrus Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:19
      [']
    • cjelo Pokój jego duszy 03.04.05, 11:23
      Na zawsze pozostanie w mojej pamięci. Bez Niego Polska nie będzie już taka
      sama. Odszedł Największy Polak. [']
    • jeremy97 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:23
      Jan Paweł II żyje.
    • 12affen Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:24
      uwazam ze przesadzacie, umarl czlowiek, ktory byl wprawdzie bardzo znany opinii
      publicznej ale nie osobiscie, przynajmniej nie takiej masie ludzi, a wszyscy
      robia z tego priorytetowa sprawde od kilku dni.plakalibyscie tak, gdyby papiezem
      byl np niemiec? za ludzmi umierajacymi na ulicy z biedy czy zimna nikt nie
      placze, a przeciez wszyscy jestesmy na rownych prawach i wszystkich czeka to
      samo.pozdrawiam ( a dzieje sie cos jeszcze na swiecie czy dla gazety tylko to
      sie liczy?)
      • mis22 Masowa psychoza? 03.04.05, 11:47
        12affen napisała:
        > uwazam ze przesadzacie, umarl czlowiek, ktory byl wprawdzie bardzo znany
        > opinii publicznej ale nie osobiscie, przynajmniej nie takiej masie ludzi, a
        > wszyscy robia z tego priorytetowa sprawde od kilku dni. plakalibyscie tak,
        > gdyby papiezem byl np niemiec?

Mi rowniez jest trudno zrozumiec zachowanie Polakow. Mieszkam w Stanach i
        zachowanie Amerykanow po zamachu na WTC 11 wrzesnia 2001 bylo podobne. Domy
        udekorowane flagami, na samochodach nalepki - popierami nasze wojsko. Fale
        nacjonalizmu wykorzystalo dwu cwaniakow z przmyslu naftowego - Bush jr i Cheney-
        ego, ktorzy rzadza obecnie Stanami. Mamy wiec obecna okupacja Iraku, ktory nic
        nie mial wspolnego z zamachem na WTC, a ma rope naftowa, ktora zmotywowala
        Busha jr do wojny z Irakiem. Jan Pawel II byl przeciwny tej wojnie, ale nie
        udalo mu sie jej zapobiec. Czy Polska przeksztalci sie w republike katolicka na
        podobienstwo Iranu lub Arabii Saudyjskiej w wyniku masowej histerii po smierci
        Jana Pawla II?
        • kisielt Dla wielu ludzi to nie psychoza 03.04.05, 12:58
          Jan Paweł II był wielkim człowiekiem, człowiekiem który widział człowieka w
          każdym bez względu czy był to katolik, prawosławny, muzułmanin czy żyd. Był
          człowiekiem, z którym liczyli się wszyscy przywódcy, człowiekiem, który potrafił
          rozmawiać i który trafiał do ludzi... nie ganił wprost, a mimo to trafiał do
          ludzkiego sumienia. Nie zarzucaj, że nie zrobił ze świata raju (bo wojna w
          Iraku). On zrobił wiele dobrego dla ludzi z całego świata i dlatego od ludzi z
          całego świata należy mu się odrobina wspomnienia, żałoby, modlitwy. Modląc się z
          przedstawicielami innych religii pokazał, że mimo różnic możemy rozmawiać... że
          szacunek dla innych ludzi, ich obrzędów i poglądów jest drogą do lepszego
          świata... drogą którą wiele osób poszło co pokazują wyjątkowo zapełnione dziś
          kościoły.
    • petite_marie Zapalmy świeczkę w oknie o 21.30 03.04.05, 11:24
      Zapalmy świeczkę w oknie o 21.30, codziennie do końca tygodnia, na znak modlitwy
      za duszę Papieża.
      " I proszę abyście się za mnie tu modlili za życia mojego i po mojej śmierci"
      Jan Paweł II
      • malachowianka Re: Zapalmy świeczkę w oknie o 21.30 03.04.05, 11:59
        Tak właśnie zamierzam zrobić.

[*]
        • apaca Zapalmy świeczkę w oknie nie o 21.30, ale o 21.37 03.04.05, 12:15
          dokladnie w 24 h po śmierci Papieża
    • luciew Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:25
      ['][']['][']['][']['][']['][']['][']
    • anneous Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:26
      A niebo takie piękne kiedy Ty w nim jesteś
      A ziemia taka święta kiedy na nią patrzysz
      A serca takie gorące kiedy słowo Twoje...
      Amen jak Maryja mówisz
    • shekure Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:29
      Skończyła się epoka.
    • przemyslawwojcik Re: Jan Paweł II nie żyje -DLA NNIEPELNOSPRAWNYCH 03.04.05, 11:30
      Jezeli jakas niepelnosprawna osoba czuje potrzebę pomodlenia się w kościele i
      potrzebuje pomocy w dotarciu - proszę o kontakt 694446233.BEZPŁATNIE WARSZAWA
    • patricko Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:31
      cząstka Ciebie niech żyje w każdym z nas [*]
    • si-wa Requiem w intencji Papieża 03.04.05, 11:33
      Dziś (3 kwietnia) o 20.00 w Kościele św. Anny w Warszawie wykonane zostanie
      Requiem Mozarta. Wystąpią okriestra Symfonia Viva pod batutą Tomasza
      Radziwonowiacza i Warszawski Chór Międzyuczelniany. Zapraszam serdecznie. Wstęp
      wolny oczywiście ;)
    • oliwija Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:33
      Odeszło tylko jego ciało duszą nadal jest z Nami. Pamiętajmy o nim tyle dobra
      nam dał.
    • szfeniko Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:34
      Wszyscy pogrążyliśmy się w smutku. Nawet najwięksi zuchwalcy i prześmiewcy przeżywają stratę tak Wielkiego Człowieka, jakim był nasz Papież. Przez całe moje zycie Papież zawsze był. Teraz odszedł. Zostanie w sercu.
    • anibas1 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:34
      Ojcze Święty !
      Jeśli zdążę naprawić siebie , to tylko dzięki Tobie !
      Wierzę, że usłyszysz i zrozumiesz moje wołanie i modlitwę !
    • m.karczewski Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:35
      Żaden władca,prezydent czy król wojując mieczem nie zjednoczył świata tak jak Jan Paweł II, który walczył o Nas słowem, dobrocią i miłością,dawał szczęście i nadzieję. Umarł człowiek, który zjednoczył świat w modlitwie...Piękny Człowiek, którego będzie Nam brakowało...[']

• sandra23 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:38
        ['] ['] ['] Dziękuję.
    • agpagp Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:36
      całe moje zycie a mam 26 lat był dla mnie bardzo ważny. im byłam starsza tym
      więcej rzeczy mi się nie podobało w instytucji kościoła ale jakoś ze zdaniem
      Papieża zawsze się liczyłam. dla mnie nie umarł. żyć bedzie wiecznie we mnie i
      w moim dziecku które żyje dzięki niemu.
      • s_kiraga Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:46
        Prawie przez całe moje życie "toważyszył" mi Papież.
        Od kąd pamiętam. Teraz mam wrażenie że zmarła bardzo bliska mi osoba.
        Niestety nie usłyszymy już Jego głosu na żywo. Jak to teraz będzie?
        Co się zmieni? Kto Jego zastąpi.

Kto kolwiek zastąpi Jana Pawła II to już nie będzie tak samo.
        Skończyła się pewna epoka.
    • chingachgook Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:37
      ['] ['] [']
    • anitkab Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:39
      Na zawsze pozostaniesz w naszej pamięci i sercach
    • dz83 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:39
      My młodzi ludzie urodziliśmy się już za pontyfikatu Jana Pawła II. Papież był
      dla nas od zawsze, trudno sobie wyobrazić co będzie dalej...
    • niesnaska Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:40
      (*)(*)(*)
    • su27flanker Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:40
      Panie swiec nad Jego dusza!!!
      • maria.dk Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:50
        Odszedl cialem Jedyny Moralny Autorytet tego swiata, ale Jego duch i
        wypowiedziane mysli pozostaly i miejmy nadzieje, ze beda drazyc skale naszych
        zatwardzialych serc.
        ['] ['] [']
    • maciejn Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:42
      Odszedł wg mnie Król narodów. Pozostanie na zawsze wielkim autorytetem nawet dla
      ludzi innych wyznań lub ateistów. Lecz chciałbym aby następny papież zakrzewił
      jeszcze wiecej dobra (jeśli to tylko możliwe) - świat dzieki takiemu człowiekowi
      jak Jan Paweł II stał się dokonalszym - i to na trwałe... [*]
    • skorpion99 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:42
      Odszedł najwspanialszy człowiek na całym świecie. Niech spoczywa w spokoju. [*]
    • bezczelne_expresso Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:44
      [`] to Ty otworzyłes mi oczy [`]
      bedzie mi Ciebie brakowac.
      ...
    • enixx Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:45
      Dziekujemy [']
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka