lortea 22.04.05, 20:21 Barbarzyństwo godne rosjan, tyle wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paka48 Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 22.04.05, 21:00 Czyżby Ukraincy Go sprzedali? a rosjanie go... e, koleś naucz sie ortografii. Powtarzam za Tobą rosjanie z małej,bo mi wstyd za taką ortografię Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezum Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 22.04.05, 21:14 Nie czepiaj się - taka jest obecnie polska szkoła. Jeśli komuś ortografia nie wychodzi tak, jak innym, nauczyciele spławiają delikwenta wraz z rodzicami do specjalisty, a ten wystawia zaświadczenie o dysgrafii lub dysleksji, nie wdając się w szczegóły. Wówczas teoretycznie "i wilk syty i owca cała" - a w przekłdzie na polszczyznę realną: "kto się będzie wysilał..." Znam bardzo wartościowych i inteligentnych ludzi, którym trudno jest zniwelować takie zaszłości. Chcesz na tej podstawie wartościować, Mości Inkwizytorze? Zacznij ludzi dyskredytować za nadmierną tuszę, nadmierną chudość, jąkanie, młodzieńczy trądzik itd. I co? Zabronisz im wypowiedzi z sensem? A może ortografia to jedyna jakość, którą akurat ty możesz się poszczycić? Chcesz wykopać się z kompleksu niższości? To pracuj nad sobą, a nie opluwaj innych, uznając ich za rzekomo "gorszych"! Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezum "Ukraińcy", a nie "Ukraincy"; "a" po pytajniku z 22.04.05, 21:17 dużej litery; "ej", a nie "e"; po "koleś" wykrzyknik, przecinek, myślnik albo średnik; "się", a nie "sie"; po "Tobą" średnik, dwukropek albo myślnik; po przecinku spacja Sam jesteś ortograficznym zerem, a innych pouczasz! Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 22.04.05, 21:29 Forum Miodka jest gdzie indziej, a tu jest o Prezydencie Maschadowie i barbarzyństwie rosjan, zrozumiał czy Miodek musi ci to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Piszesz o wiele lepiej ortograficznie niż ten 22.04.05, 21:35 cymbał - pseudopurysta... Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezum Wyrazy szacunku dla Bojownika o wolną Ojczyznę 22.04.05, 21:01 To był człowiek dialogu. Rosyjscy siepacze zamordowali go, by uniemożliwić rozwiązanie konfliktu na drodze pokojowej. Jak długo jeszcze przetrwa jedyne pozostałe imperium kolonialne? Inne: francuskie, brytyjskie, hiszpańskie, portugalskie, holenderskie oraz belgijskie w porę zrozumiały historyczne zmiany i odeszły z ziem ongiś zagrabionych. (o włoskim nie wspomnę, bo zabrała je II wojna) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: Wyrazy szacunku dla Bojownika o wolną Ojczyzn 22.04.05, 23:07 Zgadzam sie z opinią "ebenezum". Niestety nie mam nadziei, zeby w dajacej się przewidzieć przyszłosci to imperium kolonialne mogło sie zmienić, bo cały naród rosyjski jest szowinistycznie i imperialistycznie nastawiony, na czele z cerkwią prawoslawną. List kilkunastu szacownych i przyzwoitych członków rosyjskiego Penklubu nic nie zmienia. Nalezy im sie tylko szacunek za odwagę, bo będą teraz szykanowani. Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezum Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 22.04.05, 21:02 Racja - krótko, acz treściwie. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Łajdaki... >:( 22.04.05, 21:07 Qrwa, że też nic z tym nie mozna zrobić!!!!!!!!!!!!! >:( Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Poczytaj coś o Czeczenii, Maschadowie i rosyjskich 22.04.05, 21:28 zbrodniach, a dopiero potem bierz się do pisania czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Nie za dużo wymagasz od prymitywnego krzykacza? 22.04.05, 21:36 Argumentów jakoś nie podał - zmył się po puszczeniu pawia... Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga a moze by tak.... 22.04.05, 22:03 poczytac troche zachodniej prasy zamiast wciaz tego samego bełkotu wybiórczej? chciałbym ci łaskawie przypomniec ze "zbrodnie" Rosjan na " niewinnym" narodzie czeczenskim tylko i wyłącznie w Polsce są tak przedstawiane, w krajach bardziej cywilizowanych i z mniejszymi kompleksami sprawa juz nie jest tak jednoznaczna No ale kto by tam sie tym mattwił to ze wiekszosc swiata pisze co innego toz to szczegół Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut A kiedy to Czeczenia rozpoczęła okupację Rosji? 22.04.05, 22:11 Czytania historii życzę - jeszcze w latach 50-tych i 60-tych kolonializm zdecydowania wyszedł z mody... Odkąd to kolonia zamorska to kolonia, a leżąca na zagrabionym terytorium sąsiedzkim to "wewnętrzna sprawa Rosjan"? To może powtórzymy rozbiory Polski? Wszak to "wewnętrzna sprawa" Rosji, Niemiec i Austrii... Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: A kiedy to Czeczenia rozpoczęła okupację Rosj 22.04.05, 22:28 A to niezly pomysl, nieprawdaz?! Krakow w kazdym razie pozostanie "wolnym miastem"! Wyzwolicielu... Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: A "ad rem", zabytku epoki imperializmu? 22.04.05, 22:37 To ty mnie takie mysli podsuwasz! Wplywasz na moj swiatopoglad... Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Konkretną odpowiedź, proszę... Z impresjami oraz 22.04.05, 22:40 insynuacjami polemika jest zbyteczna... Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: A kiedy to Czeczenia rozpoczęła okupację Rosj 22.04.05, 22:28 ben_shaprut napisał: > Czytania historii życzę - jeszcze w latach 50-tych i 60-tych kolonializm > zdecydowania wyszedł z mody... > Odkąd to kolonia zamorska to kolonia, a leżąca na zagrabionym terytorium > sąsiedzkim to "wewnętrzna sprawa Rosjan"? To może powtórzymy rozbiory Polski? > Wszak to "wewnętrzna sprawa" Rosji, Niemiec i Austrii... Skoro juz piszesz pod moja wypowiedzią to Odpowiedz łaskawie na moja sugestie. Przecietny człowiek w odroznieniu od pustaka, takiego ja ty na przykład, widzac ze 95 % osób dookoła mówi cos innegi niz on, zaczyna sie nieco zastanawiac czy aby na pewno ma racje, nie zas udaje ze nic sie nie dzieje. Polska krytyka Rosji to takie lokalne dziwactwo, nikt na zachodzie tego nie roumie ani nie traktuje powaznie. I mają swoje zdanie, odmienne od naszego. Najpierw sie z nim zapoznaj a potem mozesz filozofowac, chyba że polska megalomania całkiem juz to wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Temat, dziecko, a nie odczucia: kto kogo 22.04.05, 22:36 zaatakował? Kto kogo okupował? Kto ma większość ludności w tzw. republice? Kto chce rozwodu? Logiki uczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Temat, dziecko, a nie odczucia: kto kogo 22.04.05, 22:42 ben_shaprut napisał: > zaatakował? Kto kogo okupował? Kto ma większość ludności w tzw. republice? Kto > chce rozwodu? > Logiki uczyli? Gdyby wszystkie narody otrzymały własne panstwo, na swiecie byłoby panstw ok 7000..jak moze wiesz jest dwiescie kilkanascie. Seperatyzmy sa niemile widziane i sa zwalczane metodami politycznymi, policyjnymi oraz niekiedy wojskowymi. To ze jakas egzotyczna ludozerka wymysliła sobie niepodlegosc , nieuznanA przez nikogo, g...no kogokolwiek obchodzi i nas tez nie powinno Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Na temat: kto kogo nadal wbrew woli okupuje? 22.04.05, 22:46 To nie konflikt na linii rozbiorów, ale prymitywny kolonializm. Przeprowadźcie referendum, prymitywne ruskie bydlaki - zanim nie zdechniecie, wymierająca nacjo zapijaczonych morderców... Za sto lat będziemy mieli granicę z pracowitymi Chińczykami - cieszę się na to... Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Na temat: kto kogo nadal wbrew woli okupuje? 22.04.05, 22:49 ben_shaprut napisał: > To nie konflikt na linii rozbiorów, ale prymitywny kolonializm. Przeprowadźcie > referendum, prymitywne ruskie bydlaki - zanim nie zdechniecie, wymierająca > nacjo zapijaczonych morderców... > Za sto lat będziemy mieli granicę z pracowitymi Chińczykami - cieszę się na > to... Siakis nerwowy ty jestes, spokojnie :)))) czeczeni moja przegwizdane conajmiej od 150 lat,z resztą ile to juz narodów zniklo, nawet wielu historyków juz ich nie pamieta. Nic tu nie wygramy wtracajac sie w te sprawy, a pzregrac mozemy wiele W ogóle to nie jestem rosjaninem, ta spiskowa teoria mnie smieszy Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Wedle symulacji za 50 lat muzułmanie napiszą 22.04.05, 22:50 waszą konstytucję - Daj Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Wedle symulacji za 50 lat muzułmanie napiszą 22.04.05, 22:56 ben_shaprut napisał: > waszą konstytucję - Daj Boże! Póki co europejska juz chca pisac, mysle z reszta ze jeszcze niejedna napisza... Z Rosja to nie będzie tak łatwo, przynajmiej jesli dotychczasowa polityka bedzie kontynuowana, a swiat bedzie udawał ze nic nie widzi. Rosja rozmawia z europa z pozycji silniejszego - to zabawne ale tak jest i raczej sie nie zmieni, a to jest Rosji potrzebne i wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Zdychacie - fakt; technologicznie zdychacie - fakt 22.04.05, 23:02 rosną pracowici i niepijący Chińczycy oraz pracowici i niepijący muzułmanie - fakt. Życzę suchego kawałka terenu pod grób... Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Zdychacie - fakt; technologicznie zdychacie - 22.04.05, 23:10 ben_shaprut napisał: > rosną pracowici i niepijący Chińczycy oraz pracowici i niepijący muzułmanie - > fakt. > Życzę suchego kawałka terenu pod grób... Chińczyków nalezy podziwiac to fakt, ale oni nie szukaja dymu z nikim, gospodarczo zas sa zagrozeniem głównie dla europy i USA. Rosji brakuje jeszcze wiecej dyscypliny, gospodarczo rozwija sie niezle, ma cos co jest de facto niezmiernie cenne a mianowicie duze ilosci taniej sily roboczej, bedą ostra konkurencja dla niejednego. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Rosji brak jaj i abstynentów. Brak też żydowskich 22.04.05, 23:12 emigrantów, którzy tworzyli jej technikę! Praszcziaj! Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 22.04.05, 22:46 arcycywilizacji? żebyś sie jutri obudził jako młody Czeczen w Groznym, a potem byśmy pogadali. A tak wogóle to zaraz ambasadę ci zamkną a ambasador Afanasjew się wścieknie jeśli na jego kanapie sie prześpisz, zmykaj do kwartiru iwanie żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 22.04.05, 22:52 lortea napisał: > arcycywilizacji? żebyś sie jutri obudził jako młody Czeczen w Groznym, a potem > byśmy pogadali. A tak wogóle to zaraz ambasadę ci zamkną a ambasador Afanasjew > > się wścieknie jeśli na jego kanapie sie prześpisz, zmykaj do kwartiru iwanie > żałosny. Póki co jestem Polakiem, i troche martwi mnie że robimy z siebie kundla. Kundel jak kazdy wie to taki smieszny i irytujacy zwierzak co robi mnóstwo hałasu a niewiele moze. Placze sie pod nogami, az jakis brutal da mu z kopa.cos mi sie wydaje ze tak to sie skonczy, a mozesz mi wierzyc badz nie ale nie chciałbym aby tak było Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 22.04.05, 22:57 Taki z ciebie Polak jak ze mnie ostatni cesarz chin. A co do tych kundli, to przez całe życie mam nierasowe kundle i lepszych, wierniejszych i mądrzejszych psów nigdzie bym nie znalazł. Nie rób z siebie "Europejczyka" poprzez przyjmowanie debilnego punktu widzenia żabojadów, oni mieszkają w bezpiecznej odległości od kacapii, my nie mamy tego szcześcia i musimy sie pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 22.04.05, 23:06 lortea napisał: > Taki z ciebie Polak jak ze mnie ostatni cesarz chin. A co do tych kundli, to > przez całe życie mam nierasowe kundle i lepszych, wierniejszych i mądrzejszych > psów nigdzie bym nie znalazł. Nie rób z siebie "Europejczyka" poprzez > przyjmowanie debilnego punktu widzenia żabojadów, oni mieszkają w bezpiecznej > odległości od kacapii, my nie mamy tego szcześcia i musimy sie pilnować. Jerstes widac na poziomie kundla stad to porozumienie:))))) Aby rozpatrzyc problem polityczny biore pod uwage odpowiednie kryteria które sa stare jak swiat jestesmy panstwem slabym gospodarczo, politycznie i militarnie w dodatku surowcowo uzaleznionym od Rosji. Nie ma tez widoku na zbudowanie jakiejkolwiek koalicji by wymusic na Rosji zmiany. Akurat z motyka na słońce:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 22.04.05, 23:10 Jesteśmy tacy jak napisałeś, ale my idziemy do przodu,jakoś sie rozwiajamy. a oni drepczą w miejscu i zamiast brać sie za sprawy podstawowe wprowadzają w życie starą zasadę- boso ale w ostrogach, interesuję się kacapią na poważnie i mówię ci, źle z nimi pod każdym wzgledem i to po stokroć gorzej niż u nas, statystyki są naprawdę nieubłagane. a surowce muszą sprzedać,więc też nie mogą nimi tak wojować. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 22.04.05, 23:22 lortea napisał: > Jesteśmy tacy jak napisałeś, ale my idziemy do przodu,jakoś sie rozwiajamy. a > oni drepczą w miejscu i zamiast brać sie za sprawy podstawowe wprowadzają w > życie starą zasadę- boso ale w ostrogach, interesuję się kacapią na poważnie i > mówię ci, źle z nimi pod każdym wzgledem i to po stokroć gorzej niż u nas, > statystyki są naprawdę nieubłagane. a surowce muszą sprzedać,więc też nie mogą > nimi tak wojować. Poczytaj sobie wskazniki ekonomiczne. Polska jest krajem o najwiekszym bezrobociu w europie, to zenada aby panstwa jak Wegry czy czechy ktore startowaly z podobnego poziomu miały je 2 -3 razy nizsze. O implikacjach społecznych tego faktu nie ma potrzeby wspominac. Deficyt budzetowy to druga zenada. nastroj pesymizmu i marazmu to uz tylko ich efekt Rosja jest krajem ktory szczególnie ostatnio zarabia krocie na surowcabh, gó..e ropie, a tego ma akurat pod dostatkiem jak nikt inny. W Rosji jest olbrzymia ilosc taniej sily roboczej ktora jest skarbem - pozwoli zaradzic chinskiej konkurencji,i zaleje europejskie rynki w konsekwencji podzwignie powoli biedniejsze rejony Rosji, Moskwie oczywiscie przy tym nie szkodzac:))) Takie sa fakty niestety i to jest cos co rozumie swiat , Polska niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 22.04.05, 23:30 z alkoholikow,osób o lekkim upośledzeniu (kacapia ma tu najwieksze liczby na 100 mieszkańców) dobrych robotników nie będzie. inwestorzy szukają miejsc gdzie tania siła robocza łączy się z innymi czynnikami,a w kacapii ich nie ma. mamy bezrobocie, i próbujemy je zwalczaćlepiej lub gorzej.w kacapii bezrobocie jest tak niskie bo do dzisial nie pozwalniali setek tysiecy ludzi których warsztaty pracy dawno już sprzedano na złom, obserwowałem takie "fabryki" i na Ukrainie i u kacapów. zarabiają sporo na ropie, ale naco to wydają? po forum w krynicy bylo spotkanie z kilkoma porządnymi rosjanami w krakowie, wedle nich te pieniądze tylko szkodzą rosji bi nic sie nie robi tylko ewentualnie gdy jest pożar to sie gasi petrodolarami,lecz na codziń nie mają one wpływu na życie kacapów i kacapii. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 22.04.05, 23:46 lortea napisał: > z alkoholikow,osób o lekkim upośledzeniu (kacapia ma tu najwieksze liczby na > 100 mieszkańców) dobrych robotników nie będzie. inwestorzy szukają miejsc gdzie > > tania siła robocza łączy się z innymi czynnikami,a w kacapii ich nie ma. mamy > bezrobocie, i próbujemy je zwalczaćlepiej lub gorzej.w kacapii bezrobocie jest > tak niskie bo do dzisial nie pozwalniali setek tysiecy ludzi których warsztaty > pracy dawno już sprzedano na złom, obserwowałem takie "fabryki" i na Ukrainie i > > u kacapów. zarabiają sporo na ropie, ale naco to wydają? po forum w krynicy > bylo spotkanie z kilkoma porządnymi rosjanami w krakowie, wedle nich te > pieniądze tylko szkodzą rosji bi nic sie nie robi tylko ewentualnie gdy jest > pożar to sie gasi petrodolarami,lecz na codziń nie mają one wpływu na życie > kacapów i kacapii. Niestety musze cie zmartwic, tania sila robocza nie musi byc wykształcona,ani ze tak powiem czysta i schludna:) tu wystarczy dobry kij. akurat za komuny potrafili wytwazac na duza skale, tworzyc wielkie inwestycje, problemem było idiotyczne zarzadzanie. Dzis wystarczy zatrudnic bezwzgledny moskiewski biznes, robolom zas rzucic jakis ochłap - wiesz kasy kazdy potrzebuje by zyc a w wielu rejonach istotnie jest spora bieda. W przeszłosc rosjanom zdarzao sie zasuwac z przemysłe dosc ostro, jak mowie: trzeba ich gonic, a za nich liczyc i bedzie dobrze Stereotypowe opinie i głupie dowcipy Polacy lubia, myslec zas nie za bardzo:))) kase wydaja coraz lepiej, jeszcze dokoncza rozprawe z oligarchami i wszystko sie wyklaruje Co sie tyczy polskiego bezrobocia to przynajmiej od 5 lat z bezr jest coraz gorzej a nie lepiej, ty to nazywasz raz lepiej lub gorzej:)))) ja to nazywam katastrofa i kompromitacja. Ten rzad byl tragedia, nastepny bedzie niewiele lepszy, Rosja rozgosci sie zas na salonach i bedzie robic swoje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 23.04.05, 16:57 lortea napisał: > Jesteśmy tacy jak napisałeś, ale my idziemy do przodu,jakoś sie rozwiajamy. a > oni drepczą w miejscu i zamiast brać sie za sprawy podstawowe wprowadzają w > życie starą zasadę- boso ale w ostrogach, interesuję się kacapią na poważnie i > mówię ci, źle z nimi pod każdym wzgledem i to po stokroć gorzej niż u nas Znajac twoja nienawisc do Rosji,nie dziwie sie ze po glebszym zapoznaniu sie z obiektem,dostajesz bialej goraczki!Analiza pomogla tobie uwidziec ze tam sprawy maja sie lepiej niz chcesz,stad te bryzgi piany z wscieklosci! , > statystyki są naprawdę nieubłagane. a surowce muszą sprzedać,więc też nie mogą > nimi tak wojować. NIE BYLOBY POPYTU,NIE SPRZEDAWALIBY,MUSZA BO ICH ZJEDZA JAK NIE SPRZEDADZA!A KASA ROSNIE W OSZOLAMIAJACYM TEPIE,POCZEKAJ!WEZ SERWETKE,BO MONITOR ZAPLUJESZ! Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 23.04.05, 00:18 oda_nobunaga napisał: > Póki co jestem Polakiem, i troche martwi mnie że robimy z siebie kundla. > Kundel jak kazdy wie to taki smieszny i irytujacy zwierzak co robi mnóstwo > hałasu a niewiele moze. Placze sie pod nogami, az jakis brutal da mu z > kopa.cos mi sie wydaje ze tak to sie skonczy, a mozesz mi wierzyc badz nie > ale nie chciałbym aby tak było 'Póki co jestem Polakiem' odgraża się 'oda_nobunaga'. A sprzedaj się w cholere. Używając twojej analogii dasz doopy każdemu psu byle był rasowy, a szczególnie jak będzie to sowiecka sobaka. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 23.04.05, 00:33 Na razie to ty dajesz dupy czeczenom martwiąc sie srodze ich nedznym losem. Polacy zawsze w imie wolnosci naszej i waszej dawali dupy dookoła , gdy nas juz wy...li zapominali o naszym istnieniu. póki co jestem Polakiem i nie bardzo mi pasuje że co niektorzy robia z siebie i ze mnie przy okazji przydupasów egzotycznej ludozerki, zamiast zwyczajnie siedziec cicho i nie zap..c przed szereg, gdy chryja nie nasza i nie zmienimy równiez nic. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Wiesz czego ci życzę miłośniku ruskiej 23.04.05, 00:50 oda_nobunaga napisał: > Na razie to ty dajesz dupy czeczenom martwiąc sie srodze ich nedznym losem. współczucie mordowanym to dawanie dupy zdaniem 'oda_nobunaga' - mentalność godna enkawudzisty > Polacy zawsze w imie wolnosci naszej i waszej dawali dupy dookoła , gdy nas > juz wy...li zapominali o naszym istnieniu. póki co jestem Polakiem i nie > bardzo mi pasuje że co niektorzy robia z siebie i > ze mnie przy okazji przydupasów egzotycznej ludozerki, to właśnie taki pseudopragmatyzm jak twój śmieciu doprowadził do upadku Polskę. Byleś mógł siedzieć cicho w swojej norze, miał co żreć i więcej cię nie interesuję, nawet to czy mówić będziesz po polsku czy gadać po rusku. > zamiast zwyczajnie siedziec cicho i nie zap..c przed szereg, gdy chryja nie > nasza i nie zmienimy równiez nic. odwaga godna Szwejka który mieszkał w Austro-Węgrach, a nie Czechach..., tyle, że nie był qrwą jak 'oda_nobunaga' Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Temat, dziecko, a nie odczucia: kto kogo 22.04.05, 22:51 A, rzeczywiscie, kto kogo zaatakowal, kto kogo okupowal i td.? Strasznie jestem ciekaw twej wersji wydarzen! Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: A kiedy to Czeczenia rozpoczęła okupację Rosj 22.04.05, 22:37 Jeżeli tak ważne jest dla ciebie to co mówi zdecydowana większość to rozumiem że w gdybyś był obywatelem nazistowskich niemiec, krzyczałbyś ile sił w gardle- wydusić żydowskie robactwo? Zachód nic nie wie o tym co sie dzieje w Czeczenii i wiedzieć nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: A kiedy to Czeczenia rozpoczęła okupację Rosj 22.04.05, 22:57 Kiedy ktos zaczyna mordowac i rabowac, wsadza sie go do pudla,nie? Ostatnia wojne rozpoczal Basajew.Msaschadow nie byl na poczatku zdecydowany, lecz go nie powstrzymal, lecz do niego dolaczyl sie. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: A kiedy to Czeczenia rozpoczęła okupację Rosj 22.04.05, 23:00 Maschadow zawsze chciał rozmawiać, basajewa zawsze potępiał, jeśli czerpiesz informacje z tego swojego .ru, no to cóż ci napisać. A Katyń to niemiecka robota, tak? Żałośni są forumowi rusofile, zero argumentów, tylko rassija piękna i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: A kiedy to Czeczenia rozpoczęła okupację Rosj 22.04.05, 23:13 Chcial rozmawiac pod dyktando zamachow przy "mediacji" wrogow Rosji! Jestem szczescliwy, ze temu udalo sie zapobiec! Przekonac ciebie, rozprapogowany nastolacie, nawet nie proboje! Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: A kiedy to Czeczenia rozpoczęła okupację Rosj 22.04.05, 23:14 OBWE wrogiem rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: A kiedy to Czeczenia rozpoczęła okupację Rosj 22.04.05, 23:25 Nie, przyjaciel...Jak TY! Odpowiedz Link Zgłoś
bombalina5 Re: a moze by tak.... 22.04.05, 22:11 W zachodniej prasie ,palancie, Oświecim jest dziełem Polaków, Stalin wielkim przywódcą, Jan Paweł II fundamentalistą gorszym od bin ladena, I można tak w nieskończoność wymieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: a moze by tak.... 22.04.05, 22:34 bombalina5 napisał: > W zachodniej prasie ,palancie, Oświecim jest dziełem Polaków, Stalin wielkim > przywódcą, Jan Paweł II fundamentalistą gorszym od bin ladena, I można tak w > nieskończoność wymieniać Prasa zachodnia jest głupia , czesto twierdzi ze stalin był wspaniały, papieza porównuja do Osramy bin ladena, inne opinie jak rozumiem nie pojawiaja sie , ewentualnie nie ma ich wiele? bombalino , Po ch....j właczasz komputer jak nie masz nic do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut A co - Łukaszenka to może kandydat do Nobla z 22.04.05, 22:37 ekonomii? Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: a moze by tak.... 22.04.05, 22:40 Piszesz zupełnie bez sensu, naucz sie że automatyczne tłumaczenie zdań ruskich na polskie nie daje dobrych efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: a moze by tak.... 22.04.05, 22:46 Nie znam jezyka rosyjskiego, a szkoda. znam dobrze za to angielski, wykorzystuje go min po to by dowiedziec co mysla poza naszym zasciankiem, uwazam ze to poszeza horyzonty i pozwala poznac nowe argumenty mnie to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: a moze by tak.... 22.04.05, 22:51 Widzac jakie masz argumenty, słownictwo i poglądy, radzę ci dobrze iwanie, nie męcz sie z anhlijskowo jazykiem, czytaj urbanowe nie, akurat coś dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: a moze by tak.... 22.04.05, 23:01 lortea napisał: > Widzac jakie masz argumenty, słownictwo i poglądy, radzę ci dobrze iwanie, nie > męcz sie z anhlijskowo jazykiem, czytaj urbanowe nie, akurat coś dla ciebie. Odpowiedz na argumenty a nie obrazaj sie ze głupie, tak akurat kazdy moze powiedziec. Bidna oferma irytuje sie ze nie pisze tego co chce czytac Nie chwilami niezłyb Spectator genialny Odpowiedz Link Zgłoś
uhura1 Bez wzgledu na to gdzie leży, wielu Polaków bedzie 22.04.05, 22:01 o nim pamiętało. to był porządny człowiek, za porządny jak na tamte warunki. Nie dać komuć spokoju nawet po śmierci- godne rosji, i ta mała literka to nie pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_dariob Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 22.04.05, 22:03 W cywilizowanych krajach istnieją takie rzeczy jak domniemanie niewinności i konieczność prawomocnego wyroku skazującego do uznania za przestępcę czy terrorystę. W cywilizowanych krajach nawet ciała przestępców wydaje się rodzinie. Niestety Rosja nie jest cywilizowanym krajem, nigdy nie była i szybko nie będzie. Przypominaja mi się bohaterowie polskiego podziemia - "Zapora", "Łupaszko", płk Ciepieliński z IV ZG WIN również potajemnie chowani w masowych grobach. Tymczasem prawdziwy terrorysta - Szamil Basajew jest na wolności i organizuje kolejną Dubrowkę czy Biesłan. A. Maschadow, który zawsze potępiał Basajewa i tyle razy prosił o rozmowy pokojowe jest chowany jak terrorysta... Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 22.04.05, 22:30 Naprawde wierzysz w te gre w "dobrego i zlego czeczena"? Basajew byl podkomednym Maschadowa.Ze wszystkimi konsekwencjami tego. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_dariob Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 23.04.05, 11:28 A ty wierzysz w te bzdury o tym, ze Maschadow był terrorystą?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Ruscy to zwierzęta!!! 22.04.05, 22:05 Poczytajcie kasstor26.webpark.pl/czeczenki_juz_nie_placza.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bombalina5 Można by napisać że Bóg ich za to ukarze. Ale 22.04.05, 22:06 poczytajcie o śmiertelności niemowląt w Rosji, horrendalnych liczbach alkoholików, narkomanii, milionie dzieci ulicy w Moskwie, obniżajacej śie średniej długości życia- a przeekonacie się że już ich pokarał. Jestem także przerażony nieznanym losem kilkudziesieciu krewnych Maschadowa, aresztowanoich kilka miesiecy temu i od tego czasu nie ma żadnych informacji o ich losie. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Czeczeni pomszczą Maschadowa. 22.04.05, 22:07 Niewydawanie ciała rodzinie to łajdacwo charakterystyczne dla Rosji. Mój wuj tez nie ma swojego grobu. Wyrzucono Jego ciało z pociągu w drodze na Syberie w 1946 roku, po aresztowaniu Go przez NKWD w rzekomo od 1945 roku "wolnej" Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 22.04.05, 22:17 Można mieć nadzieje, że jego duch weźmie pomstę na ruskiej swołoczy Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 22.04.05, 22:18 Chwala i pamięć bohaterowi narodu Czeczeńskiego!!! hańba kagiebowskim śmieciom na Kremlu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lortea UWAGA!!!!!!!OSTROŻNIE!!!!!!!!! zwracam wam uwagę 22.04.05, 22:20 bo znowu nabroiłem i się zapędziłem i wy za mną. Nie piszcie tak ostro, ja w lutym pojechałem po rosjanach i chyba mam śledztwo w prokuraturze, piszcie rozażniej- nie żartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Spoko! Już dwa procesy o naruszenie dóbr 22.04.05, 22:25 osobistych przeżyłem. Tylko za drugim razem wyglądało groźnie, bo wniosłem o zmianę sędziny (29 lat - zero pojęcia o sprawie i dla świętego spokoju chciała mi wlepić grzywnę...). Polski sąd to nie sąd, ale pole bitwy - bądź bezczelny, twardy i arogancki, to wygrasz. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Spoko! Już dwa procesy o naruszenie dóbr 22.04.05, 22:33 A, to nie mylilem sie, ze bojowkarz jestes!Kwirulancie... Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Nie, ruski najemniku - rozpieprzam relikt ruskiego 22.04.05, 22:38 komunizmu - spółdzielnie mieszkaniowe, konserwujące takich, jak ty aparatczyków... Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadabra30 Okiem początkującego prokuratora 23.04.05, 10:45 A my w prokuraturze tylko na Was czekamy :)I z radością przyjmiemy. Więc do zobaczenia chłopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Okiem początkującego prokuratora 24.04.05, 15:20 pracujesz w prokuraturze federacji rosyjskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
siestas i slusznie. dlaczego islamskiemu bandycie 22.04.05, 22:30 mieliby Rosjanie za wlasne pieniadze tworzyc miejsce kultu? Baszkiria, jako republika autonomiczna Rosji, ma sie bardzo dobrze. Czeczenia tez by sie tak miala, gdyby chciala. Ale nie chciala. To ma sie tak, jak sie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut To wpadnij do Mekki, zabij połowę mieszkańców, 22.04.05, 22:41 okupuj resztę, a jak się postawią, krzycz, że to terroryści... kretyn... Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: To wpadnij do Mekki, zabij połowę mieszkańców 22.04.05, 22:45 idiota. mekka nie jest czescia federacji rosyjskiej. czeczenia jest. bylo im sie pogodzic z autonomia, jak i innym wiekszym republikom. jak nie , to rosjanie polowe ich wyrzna. tak trudno ci to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Czeczenia nie jest częścią Federacji Rosyjskiej, 22.04.05, 22:47 ale zdobytą bezprawnie kolonią, dzwońcu... Wyrżną? Mówisz, że to ponoż obywatele Rosji? Won do łóżka, gó..arzu! Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: Czeczenia nie jest częścią Federacji Rosyjski 22.04.05, 22:50 spadaj idioto. rosjanie nie oddadza baszkirii, tylko baszkirzy nie sa kretynami, powstan nie robia. czeczency kretynami sa. raz jeczcze pytam, idioto, chcecz by rosjanie ich wyrzneli? swiat nawet okiem na to nie mrugnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Za 5- lat muzułmanów będzie w zdychającej Rosji 22.04.05, 22:52 więcej, niż zdegeberowanych ruskich alkoholików - powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: Za 5- lat muzułmanów będzie w zdychającej Ros 22.04.05, 22:53 powodzenia w pierdzeniu w klawiature. polityczny naiwniaku. losu czeczenii tym nie zmienisz. Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: Ja nie - statystyka tak... ha! ha! 22.04.05, 22:57 bajki biednej sierotki. zielona flaga nad moskwa, a potem rzymem? Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: Czytaj fakty, a nie bajki Kryłowa... 22.04.05, 23:06 nie nudz, bo to niezabawne. ilu czeczencow rosjanie juz wybili? zdaje sie 1/10 narodu. efekty (dla czeczencow) zadne. poza bieda i nedza. Odpowiedz Link Zgłoś
siestas to ma byc argument na zrozumienie, PRYMITYWIE 22.04.05, 23:17 na zrozumienie swiata i polityki? dopiero jak rosjanie ich wszystkich wyrzna (a to nietrudne, gdyz jest ich tam 800 tys) bedziesz plakal, ze zle sie stalo? Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: To wpadnij do Mekki, zabij połowę mieszkańców 22.04.05, 22:46 A w Mekce tez dotychczas uprowadzaja ludzi i uprawiaja niewolnictwo? Wpadac-nie wpadac, lecz zbombardowac byloby warto! Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut W Rosji także - zwlaszcza w Moskwie. Podobno 22.04.05, 22:49 połowa nastoletnich Rosjanek z Moskwy chce się sprzedać gangom jako qrwy - typowe Rosjanki... P.S. W Turcji i Syrii prawie wszystkie qrwy są z Rosji... Ciekawe, o czym to świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: W Rosji także - zwlaszcza w Moskwie. Podobno 22.04.05, 22:52 Obelgi! To tak ci wlasciwe!Lecz mnie to bawi... Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: W Rosji także - zwlaszcza w Moskwie. Podobno 22.04.05, 22:55 o wolnosci obyczajowej panujacej w Rosji i o islamskich ograniczeniach praw islamskich kobiet. te by tez dawaly za kase, gdyby im bylo wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Maschadow był prezydentem wybranym w wyborach 22.04.05, 22:44 tak demokratycznych o jakich rosyjscy demokraci mogą tylko pomarzyć, nie był nigdy żadnym bandytą. O czym ty wogóle piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
siestas o tym, ze sa za mali na niepodleglosc 22.04.05, 22:46 rosjanie im jej nie dadza, raczej wybija ich wszystkich. co wolisz? autonomie, czy rzez? Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: o tym, ze sa za mali na niepodleglosc 22.04.05, 22:48 Maschadow i jemu podobni chcieli to negocjować przy udziale OBWE, zamordowano go i w porwani większość jego krewnych. OTO rosyjska oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: o tym, ze sa za mali na niepodleglosc 22.04.05, 22:52 mashadow nic nie chcial negocjowac. wiem to dobrze. na autonomie sie nie zgadzal. chcial niepodleglosci, tylko stopniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: o tym, ze sa za mali na niepodleglosc 22.04.05, 22:54 Chciał negocjować i to najbardziej niepokoilo ruskich, czyniło go jeszce niebezpieczniejszym od Basajewa. Jego oferty rozmów były znane od wielu lat, nie wierzę że o nich nie słyszałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: o tym, ze sa za mali na niepodleglosc 22.04.05, 22:56 nie zgadzal sie na autonomie, jak np. baszkiria. chcial wyjscia z federacji, tylko w perspektywie 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: o tym, ze sa za mali na niepodleglosc 22.04.05, 23:05 Negocjacje są po to by zbliżyć stanowiska, i kacapia tych rozmów bała sie jak diabeł świeconej wody. Po to go zamordowali, a nie dlatego że byl terrorystą, bo takowym nigdy nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: o tym, ze sa za mali na niepodleglosc 22.04.05, 23:07 tak, byl aniolem i zawsze mowil, ze basajew ma oddac bron. pewnie, ze nie byl terrorysta, ale chcial niepodleglosci czeczenii a to niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: o tym, ze sa za mali na niepodleglosc 22.04.05, 23:13 w 1916 roku niepodległośc Polski też nie była wyobrażalna. Nie wiem co będzie z tym umęczonym narodem, wiem że w imię także naszych interesów musimy głosno krzyczeć o kacapskich zbrodniach i bronić Czeczenów na forum światowym, tojaką oni wybierają droge to ich wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: o tym, ze sa za mali na niepodleglosc 22.04.05, 23:15 nie mamy w tym zadnego inetesu. Odpowiedz Link Zgłoś
sympleks_w_rn brak slow... 22.04.05, 22:50 Nie wiem, czy gorszy jest kierunek, w ktorym Rosja zmierza, czy fakt, ze Zachod Rosji nie powstrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ale-jajaja Re: brak slow... 22.04.05, 22:53 sympleks_w_rn napisała: > Nie wiem, czy gorszy jest kierunek, w ktorym Rosja zmierza, czy fakt, ze Zachod > Rosji nie powstrzymuje. O którym zachodzie myślisz ? Może przyjacielska Francja by zajęła jakiekolwiek stanowisko - bo jak narazie to nikt z Czyraków się nie odważy nawet pisnąć. Jeśli chodzi Ci o USA to by wyglądało że 'przygania kocioł garnkowi". Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Francja daje dupy na całej linii - niestety. Lubię 22.04.05, 22:57 ten kraj i ludzi, ale politycznie za Chiraca spadli do poziomu taniej dziwki... Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Francja daje dupy na całej linii - niestety. 22.04.05, 22:59 Prostytutki- twoja specjalnoscia? Sadzac po tym, jaka wspomnienie o nich sprawia ci przyjemnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Francja daje dupy na całej linii - niestety. 22.04.05, 23:06 nie rozumiem cie nafie, chcesz uchodzić za speca od wschodu a usprawiedliwiasz ludobójstwo. tak sie nie godzi. Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Uklad USA-Rosja 22.04.05, 23:15 polega na tym, ze Rosjanie nie krytykuja na swiecie poczynan USA w Iraku, a Amerykanie nie krytykuja poczynan Rosji w Czeczenii. kazdy to wie. tylko ty nie? czeczency, walczac, sa bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Francja daje dupy na całej linii - niestety. 22.04.05, 23:19 Skoro tu mieszkam i inwestuje, usprawiedliwiam wszystko,co konieczne do utrzymania stabilnosci.To Czeczeni wlasnie postawili sprawe "albo-albo". A za "speca od Rosji" dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Francja daje dupy na całej linii - niestety. 22.04.05, 23:21 wiesz kim jestem wiesz że w moim poście posądzenie kogokolwiek o jakiekolwiek związki z kacapią to najgorsza obelga. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Francja daje dupy na całej linii - niestety. 22.04.05, 23:23 Ooooo! Wiem,wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Francja daje dupy na całej linii - niestety. 22.04.05, 23:35 a propos, znalazłem ostatnio nowe wieści po których przeczytaniu serce rośnie. wedle badań kcapskich naukowców wiekszość mężczyzn w wieku produkcyjnym w kacapii to: alkoholicy, lekko upośledzeni, narkomani, chorzy na ciężkie choroby cywilizacyjne, niezdatni do pracy z innych powodów. Aż miło czytać, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: Francja daje dupy na całej linii - niestety. 23.04.05, 09:51 Ja czytałem, że za 45 lat będzie Ruskich tylko 100 mln. I na dodatek dalej bedą alkoholikami i narkomanami. Może też wykończyc ich AIDS... Kurde mam nadzieję, że dożyję dnia kiedy bedziemy mieli Chinili na Syberii i Rosje rozbita na małe państewka, żyjące z hadlu ropą... Odpowiedz Link Zgłoś
zawier Re: Francja daje dupy na całej linii - niestety. 23.04.05, 15:32 thebutcher napisał: > Ja czytałem, że za 45 lat będzie Ruskich tylko 100 mln. I na dodatek dalej bedą > > alkoholikami i narkomanami. Może też wykończyc ich AIDS... Kurde mam nadzieję, > że dożyję dnia kiedy bedziemy mieli Chinili na Syberii i Rosje rozbita na małe > państewka, żyjące z hadlu ropą... Z tego postu wynika ze g..no cie obchodzi los czeczenow,jestes zwyklym polaczkiem z kompleksami historycznymi,zalewa cie poprostu biegunka antyrosyjska Za duzo czytasz wybiorcza i jestes wychowany na filmach rodem z Polsatu Tak naprawde ty nawet sie nie myslales co bedzie ze swiatem jak Rosja sie rozwali na kawalki...pomysl troche bo myslenie nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: Francja daje dupy na całej linii - niestety. 23.04.05, 16:07 Oczywiście, że obchodzi mnie los Czeczeńców. Tak samo jak Tybetańczyków, Kurdów i Aborygenów. Żaden jednak lud na Ziemi nie jest jednak tak bezlitośnie i po barbarzyńsku niszczony. I kto sie tego dopuszcza? Rosjanie! Ci sami których dziadkowie gwałcili i mordowali w czasie II WŚ, synowie tych którzy pacyfikowali Czechy i Węgry. Ci których państwo ma na koncie najgorsze zbrodnie i winne jest narodzin najorszego z możliwych systemów politycznych. Tak, nie lubię Rosji. Nie mam natomiast kompleksów (no chyba że kompleks wyższości)wobec tej biednej, zacofanej, rządzonej autorytarnie pseudofderacji... P.S. Ty za to za dużo czytasz przemówień Żyrynowskiego. Kiedy Rosja się rozwali UE i USA muszą byc po prostu na tyle silne, żeby zająć jej terytorium zanim zrobią to Chińczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher PRZECZYTAJCIE TO!!! 22.04.05, 23:04 kasstor26.webpark.pl/czeczenki_juz_nie_placza.htm Odpowiedz Link Zgłoś
cztan Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 22.04.05, 23:12 moim zdaniem tym calym bandziorem powinni ruscy nakarmic psy albo jakies inne zwierzeta w zoo a nie jeszcze sie trudzic jakims pogrzebem, powinni brac przyklad z USA !!! oni sie nie patyczkuja z terrorystami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ale-jajaja Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 22.04.05, 23:19 cztan napisała: > moim zdaniem tym calym bandziorem powinni ruscy nakarmic psy albo jakies inne > zwierzeta w zoo a nie jeszcze sie trudzic jakims pogrzebem, powinni brac > przyklad z USA !!! oni sie nie patyczkuja z terrorystami !!! wszystko zależy z której strony 'płotu' na to patrzysz - dla jednych są to mordercy i terroryści dla drugich wyzwoliciele i partyzanci wolności. Ocena to rzecz bardzo indywidualna ... Odpowiedz Link Zgłoś
cztan Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 22.04.05, 23:28 GROZNY, April 22 (Itar-Tass) - Chechen police have killed the so-called amir (war baron) of Grozny in the course of a security sweep. The man presumably headed an attack on the base of Chechen OMON riot police on April 20. Odpowiedz Link Zgłoś
ale-jajaja Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 22.04.05, 23:31 rozbawiłeś mnie: "April 22 (Itar-Tass)" masz coś z drugiej strony 'płotu' ? Odpowiedz Link Zgłoś
cztan Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 22.04.05, 23:36 fakt jest faktem, czy go zabila milicja czeczenska [kadyrowcy] czy ruskie fsb to nie ma znaczenia, w kazdym razie to juz chyba 4 emir groznego, w ciagu 2 meisiecy, wyglada na to za ruscy zabrali sie konkretnie za robote, podobnie jak izrael likwidowal co rusz nowych przywodcow hamasu nim zdazyli dobrze poznac teren... Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 00:39 No cóż... Nie takich postów sie spodziewałem. Oj panowie, albo nie czytaliście artykułu który zamieściłem, albo jesteście bezdusznymi matołami. Ruska armia w Czeczenii to banda morderców, gwałcicieli i psychopatów. Powinno się ich wszystkich wystrzelać, choć zbyt lekka to dla nich śmierc. Mam nadzieję, że jeszcze wielu takich bohaterów jak Maschadow bedzie dręczyło Ruskich zamachami. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 00:42 Ani jedna ani druga strona nie respektuje zadnych praw. jezeli takie same czyny u jednych sa godną podziwu i poparcia walką a u drugich barbarzynstwem to przyjmij moje kondolencje cyniczny bałwanie Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 01:15 Nie są to takie same czyny. Rosjanie robią rzeczy gorsze od Czeczenów. Nie ma w ogóle żadnego porównania. Widocznie nie czytałeś artykułu który zamieściłem. Przeczytaj najpierw proszę, a potem zacznij wyzywać... Kondolencje należą sie raczej całemu narodowi Czeczenii, który sam tez nie jest bez skazy oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
ale-jajaja Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 01:46 Nie podniecaj się tak. Nie wszystko ty czytałes: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23075106&a=23083223 Zależy kto za kim jest " czy za organistą czy za organiściną " każdy medal ma dwie strony. Ani jedna ani druga strona nie chce ze soba rozmawiać. Ruscy traktują Czeczeńców jak zbrodniarzy a Czeczeńcy wszystko robią aby ich tak traktowano arze (przykład - szkoła i dzieci zakładnicy). Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 09:46 Jestem za tym, że by ruskie bydło nie robiło tego co opisano w artykule. Nawet jeśli patrzysz "z drugiej strony płotu" to chyba widzisz, że gwałty na dzieciach, kobietach i mężczyznach, tortury, morderstwa itp. nie są raczej w porządku. A co robią Czeczenii? Zamachy? Jasne. Partyzantka? Jasne. A co innego mają robić kiedy zostało ich juz w Czeczenii tylko 40% stanu sprzed wojny? Odpowiedz Link Zgłoś
cztan Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 10:58 czy ty wierzysz we wszystko co ktos napisze ??? ile ty masz lat ? byles tam widziales i sam napisales ? skad czerpiesz wiedze na ten temat ? moze twoje zrodla to tylko wybiorcza i kavkaz center ? madry czlowiek nie formuluje pogladow po przeczytaniu jakies bezimiennego artykulu na bezimiennej stronie www... Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 11:06 Lat mam 19. W tym wieku kudzie wiedzą jeszcze co jest dobre a co złe, w twoim chyba różnice się zacierają. Nie byłem tam, ale ty zapewne też nie byłeś. Wejdź sobie na sytronkę Amnesty International i poszukaj czegoś o Rosji. Amnesty tez jest jednostronne? Źródeł mówiacych o tym jak bestialsko zachowuje się ruska armia w Czeczenii jest wszędzie pełno. Wystarczy chcieć przeczytać. Poza tym mamy tez mnóstwo źródeł mówiących o tym jak ruscy zachowywali się podczas II WŚ. Myśle że od tamteo czasu ta syberyjska dzicz jeszcze sie nie ucywilizowała. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 11:19 Spoko kolego, bardziej spoko bo obu nam zrobią proces pokazowy. A nuż czyta to pewien szachista. Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 11:55 Nie wiem jaka miałaby być podstawa prawna oskarżenia? Zniesławienie? Groźba karalna? Nawoływanie do nienawiści rasowej? Każdy ma prawo wyrażać swoja opinię. Przytoczenie przeze mnie artykułu znalezionego w necie i opatrzenie go stosownym komentarzem nie wyczerpuje jeszcze hipotezy żadnego przestepstwa ani wykroczenia. A poza tym nie moga mnie znaleźć bo mam kompa podłączonego do sieci lokalnej akademika na 320 osób... Może oskarżą wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 12:56 Art. 256 [Propagowanie faszyzmu i totalitaryzmu] Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Art. 257 [Znieważenie grupy lub osoby] Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. No właśnie. Dalej nie uważam, że wyczerpałem hipotezę obu tych norm prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: PRZECZYTAJCIE TO!!! 23.04.05, 13:16 A tym, którzy popierają działania ruskiej armii w Czeczenii polecam artykuł 255 KK. Zwłaszcza punkt 3. Art. 255 [Nawoływanie i pochwalanie przestępstwa] § 1. Kto publicznie nawołuje do popełnienia występku lub przestępstwa skarbowego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 3. Kto publicznie pochwala popełnienie przestępstwa, podlega grzywnie do 180 stawek dziennych, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Podłego morderstwa nie zatuszuje podłe działanie 23.04.05, 00:03 Świat będzie o tym pamiętał tak jak i o innych sowieckich zbrodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: PiSiaku 23.04.05, 10:33 Żaden atak nie jest na tyle prymitwny i chamski, żeby obrazić rosjan (mała litera użyta celowo)... Odpowiedz Link Zgłoś
polski-francuz Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 23.04.05, 13:51 no a wjakiej? zeby tlumy debili i polaczkow w swieta narodowe terroryscie zapalaly swieczki!!! taa...poliaki duraki ten donald co jest preziem warszawy to faktycznie nic dodac nic ujac... taaaaaaaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
zawier Masz racje 23.04.05, 15:42 PiSuar go.no obchodzi los czeczenow ,sa poprostu chorzy z nienawisci do Rosji,albo maja biegunke antyrosyjską.Glupki mysla ze im gorzej w Rosji tym lepiej będzie w Polsce (Zawsze mozna popatrzec na Wschod i powiedziec ze my mamy zle(za 10 lat cala mlodziez wyjedzie na zachod,bezrobocie , sluzba zdrowia bankrutuje. PKP tez,drogi coraz gorsze,nowych nie ma)ale patrzcie nie jestesmy najgorsze w Europie>w Rosji jest jeszcze gorzej,wiec cieszmy sie.Tylko oni zapominają ze z sasiadami trzeba zawsze miec dobre stosunki gospodarcze i ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Maschadow pochowany w bezimiennej mogile 23.04.05, 16:03 Ci Rosjanie to jednak sku..ele. Pewnie żołnierze odlali się jeszcze do grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
circassian Re: Kwasniewski posredniczyl w rozmowach ... 24.04.05, 16:08 groups.yahoo.com/group/Czeczenia/message/14231 Odpowiedz Link Zgłoś
circassian Re: Kwasniewski posredniczyl w rozmowach ... 24.04.05, 16:09 www.chechensociety.net/cho/cho31/031_01.htm Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Moczyłeś się w dzieciństwie? 24.04.05, 16:18 Może dlatego nie możesz się powstrzymac od lania w nieodpowiednich miejscach? Hmm... A odlałbys sie tez na pomnik "Pomordowanym na Wschodzie? Albo pod budynkiem PAST-y albo pomnikiem Małego Powstańca w Warszawie? Albo lepiej do ekshumowanych mogił Katyńskich? Musisz mieć ciekawe poglady na świat i historię... Szczerze współczuje poziomu! Odpowiedz Link Zgłoś