Dodaj do ulubionych

Spowiedź Fischera

25.04.05, 20:00
Hmmm, nie sadzilem, ze cos takiego mi kiedys przez usta przejdzie: niemieckie
elity podobnie jak polskie, to banda krotkowzrocznych idiotów, hahaha. I
podobnie jak w Polsce, jest tylko kilka nielicznych wyjątków. (nie schroder)
Obserwuj wątek
    • maksimum Spowiedź Joschki Fischera 25.04.05, 20:03
      Popularnosci Joschki nic nie moze zaszkodzic.
      • kygel2 Nareszcie koniec bandy islamskich z Rot-Grün !! 25.04.05, 20:17
        Niemcy i Europa odetchnie gdy te sprzedawczyki europy i demokracji odejda tam
        gdzie ich miejsce do Turcji !!!
        • kygel2 Ogladam tego blazna od rana jak sie spowiada !!! 25.04.05, 20:20
          Poprostu wstydze sie jako Niemiec ze my mamy takiego plyciucha za ministra
          spraw zagranicznych.Ale chwala Bogu i Niemcom ze to juz koniec tej dyktatury !!!
          • caesar_pl Re: Ogladam tego blazna od rana jak sie spowiada 25.04.05, 20:48
            Najlepsza kara dla niego to zsylka na Ukraine,tam pracowac i zyc tak przez 10 lat...
            To sobie doceni Niemcy.I bedzie o nie dbal...
            • osiolekporfirion Deficyty autora - bandy UCK w Niemczech 25.04.05, 22:40
              Piotr Cywiński czyta bardzo wybiórcze gazety z których czerpie dość ograniczoną
              i powierzchowną wiedzę. Gdyby czytał więcej, to może napisałby, że tak naprawdę
              nie chodzi o wizy dla Ukraińców i Ukrainek, a przynajmniej nie przede
              wszystkim. Przede wszystkim chodzi o masowe wydawanie wiz bandytom z UCK,
              którzy opanowali Niemcy, Holandię i Belgię silniej i bezwzględniej, aniżeli
              rosyjska mafia(działają na innym poziomie, bo to w gruncie rzeczy terror
              islamskiej ortodoksji. Do tego dochodzi konflikt w samym Ministerstwie Spraw
              zagranicznych pomiędzy starą po-nazistowską kadrą, a ludźmi Fischra. W
              niemieckim MSZ-cie jeszzce w pocz.lat siedemdziesiątych ponad 50 %
              zatrudnionych dyplomatów miało NSDAPowską przeszłość. Takich osiągów nie miało
              żadne inne niemieckie ministerstwo, lecz podobne miał jeden urząd - BND.
            • zl1 Ja bym mauretanie proponował i co wiecej 26.04.05, 08:35
              dodałbym jeszcze wytatułowac na czole słowo homoseksualista w jezyku jaki
              obowiązuje w Mauretani.
    • calber Czyżby red. Cywiński nie lubił Joschki? 25.04.05, 22:13
      "Proszę zanotować: winny jest Fischer" - czyżby pan redaktor nie zdołał
      zauważyć sarkazmu z którym Fischer wypowiedział te słowa?
      20-punktowy spadek, ale ciągle jeszcze drugie miejsce po Köhlerze, o którym
      artykuł nie wspomina - też drobny wypadeczek przy pracy?
    • eva15 Zwyciestwo Fischera, glupota v. Klaedena 25.04.05, 23:41
      P. Cywinski malo najwyrazniej rozumie z niemieckiej sceny politycznej:

Fischer jest bezczelny i zarozumialy, co mimo poczatkowych wysilkow bycia
      ugrzecznionym i tak wyszlo po kilku godz. przesluchania. Fischer i jego
      "Zielona" ekipa naiwnych i wierzacych w dobro tkwiace w kazdym czlowieku
      "Gutmensche" zrobila taka ilosc bledow, ze P. Cywinski moglby sobie tylko zyczyc
      miec takie IQ. Fischer to Fischer tamto - czesc z tego to racja, ale co z tego?

Bledem bylo zaproszenie Fischera do tv przesluchania. Czy dlugofalowo poleca
      glowy, czy nie, to inna sprawa. Fischer jednak swoja glowe po przesluchaniu
      uratuje. On ma nie przymierzajac ten talet medialny w polityce, ktory nasz
      Papiez mial w kontakcie z masami. Gdy tylko wlacza sie kamery Fischer jest
      trudny do pobicia, i znow widac wtedy wyraznie, ze to jedyny naprawde bardzo
      utalentowany (szczegolnie retorycznie) niemiecki polityk. Nawet jesli trudno sie
      z nim zgodzic, trzeba mu to przyznac.

Glupota, brak doswiadczenia i naiwnosc von Klaedena rowna jest poniekad tej
      Giertychowej. Giertych moze byc szczesliwy, ze przed jego komisja nie stanie
      talent miary Fischera.

• eva15 errata: Gutmenschen 25.04.05, 23:43
      • galaxy2099 Re: Zwyciestwo Fischera, glupota v. Klaedena 26.04.05, 05:40
        Oj skarbie tobie najwyrazniej podobaja sie krasomowcy o metalnosci i moralnosci
        drobnych zlodziejaszkow.
        Ty naprawde za najwazniejsze w czlowieku uznajesz jego talent krasomowczy.
        I dlatego Europa Zachodnia wyglada tak ja wyglada we wspolczesnym swiecie bo
        tam do koryta dochodza sami tacy, swietnie potrafiacy nabijac ludzi w butleke
        pieknomowa.
        A jest to cecha dosyc powaszecha wsrod tzw. baby-boomers '68.
        Lewacko-zielone idee tych cwiercinteligentow zalaly swiat, na szczescie (i to
        dzieki wydatnej pomocy naszego sp papieza Jana pawla II) powoli odchodza do
        kosza historii wraz z klatwa zwana komunizmem.
        Tfu.
        • meerkat1 Czy to ten Fiszer od <evy> z IV REICHU??? 26.04.05, 05:47
          Jesli tak, to zmarnowal wielki talent do kopania ktory mial w mlodosci, i ktory
          mogl byl uczynic z niego drugiego Beckhama.

Widzialem na video jak na jednej z demonstracji paSYFow i lewakow Joszek kopal
          lezacego juz na ziemi policjanta.

Baaaardzo umiejetnie! :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
          • galaxy2099 Re: Czy to ten Fiszer od <evy> z IV REIC 26.04.05, 05:53
            O z pewnoscia to ten sam joszka.
            Eva te wstydliweh fakty woli przemilczac, za to podniecac sie pusto-mowa tego
            blazna.
            Ot oni wszyscy maja podobne cechy i dlatego przez wiele lat udawalo im sie
            nabierac ludzi tym pustoslowiem.
            Tylko po wielu latach przychodzi ogladac efekty ich dzialalnosci, a te sa
            katastrofalne.
          • calber Meerkat, a widziałeś te fotografie... 26.04.05, 18:04
            na których policjant pałuje leżącą na chodniku zonę Fischera?
            Nie sądzę żeby taki germanożerca jak Ty, był aż tak niedoinformwany, żeby nie
            wiedzieć, że ówczesna niemiecfka policja pałowała równie chętnie, co MO.
      • sirus_curse Re: Zwyciestwo Fischera, glupota v. Klaedena 26.04.05, 06:20
        Bardzo lubie Joschke, ale nie wiem, czy mu ta impreza nie zaszkodzi. Jak wielka
        by ignorancja tych twardoglowych prawicowcow nie byla, to mozna jednak ich
        wystapienia odczytac jako wyraz rzeczowosci i kompetencji- jak np. inkwizytorow
        w stosunku do domniemanej czarownicy. A poza tym i Herkules d_pa jak ludzi kupa.
        A cala sprawa jest smieszna jesli porownac tempo ulatwien wjazdowych dla
        Ukraincow z tempem zniesienia wiz dla np. Polakow przez rzad CDU/CSU/FDP, co
        tez wywolalo sporo problemow, ale sie przegryzlo i nikt nikogo po komisjach nie
        ciagal. Ta cala komisja to zwykle prawicowe chamstwo i jednostronne zerwanie
        status quo.
      • polski_francuz A co z wyborami w Westfalii 26.04.05, 09:08
        Wystapienie Fischera, mialo doprowadzic do zmiany rownowagi przed wyborami w
        Westfalii. Mialo, bo Fischer, jak piszesz ma talent medialny.

Czy uratuje glowe to jedna sprawa. Czy przewazy rownowage w Westfalii i da
        zwyciestwo SPD/Grünen to druga. I tym bedzie jego sukces lub porazke mierzylo.

Westfalia jest chyba ostatnim Landem rzadzonym przez koalicje. Tenor wypowiedzi
        szefa partii SPD jest taki, jakby sie juz liczyl z przegrana.

W tym aspekcie los "miotacza kamieni" nie jest juz taki wazny.

PF
        • eva15 Re: A co z wyborami w Westfalii 26.04.05, 11:12
          Dla event. zwyciestwa w N-W wieksze znaczenie ma ostania wolta Münteferinga,
          czyli globalny atak na globalny kapitalizm. Co z tego da sie przeliczyc na glosy
          - wkrotce sie okaze, bo do tego pociagu wsiadla rowniez czesc CDU..

P.S. Joschka glowe napewno uratuje. To naprawde najzdolniejszy polityk. Niestety
          przez to, ze widzi, iz nie ma powaznej konkurencji, Joschka robi sie zbyt nadety
          (nawet jego figura znow sie taka robi).
          • polski_francuz Volta 26.04.05, 11:34
            Münterferinga jest wg. mnie wlasnie przygotowaniem sie na ewentualna porazke.
            Albo, jak wolisz, uzgodniona ze Schröderem taktyke pokrycia calego pola. Jeden
            (Sch.) mowi liberalizm jest potrzebny a drugi (M.), ze liberalny kapitalizm
            jest niedobry. No i co ma powidziec CDU z Rüttgersem? Zadnego miejsca do ataku
            nie zostaje.

Ta technika jest uzywana czesto, gesto we Francji. Nazywamy ja robic "tout et
            son contraire". W Niemczech jest to dla mnie nowoscia.

Wg mnie, Joschka bojowy chudnie a jak grubnie tzn. ze czuje sie przegrany. A ta
            przegrana sa bezrobotni.

PF
            • eva15 Re: Volta 26.04.05, 12:33
              To prawda, ze obaj razem chca zajac cale pole, ale to ma pomoc wygrac a nie
              jest taktyka na okolicznosc przegranej.

Joschka ma ta luksusowa sytuacje, ze jako szef MSZ za bezrobocie w kraju
              naprawde nie moze odpowiadac.

On tyje gdy jest sfrustrowany i niejako bezradny (gdy nie moze zmienic
              sytuacji), i sadze, ze tak jest. Jako szef MSZ nie moze tak rozwinac skrzydel
              swej megalomanii jak mogl to w kraju. Po 1. sa wazniejsze kraje na swiecie i
              wazniejsze problemy niz Niemcy i ich polityka. Po 2. (wynika z 1.) nie wszyscy
              na swiecie wiedza, ze Joschka jest wspanialy, i to go chyba boli.
              • polski_francuz Kobiecych 26.04.05, 14:03
                intiucji co do przyczyn tycia Joschki nie jestem w stanie pobic. Niech bedzie
                jak Ty piszesz.

Niechcacy zrobilas mi go sympatycznym.

PF
    • sstempel Re: Spowiedź Fischera 26.04.05, 04:22
      Panie i Panowie

Już dawno nie widziałem na łamach tego forum tak konstruktywnej i bezbluzgowej
      dyskusji. Nawet nie odnotowałem ani pół chamskiego komentarza pod postem "Jestem
      Niemcem" a kolega piszę czystą polszczyzną. Chylę czoła i powiem szczerze, że
      budzi to we mnie nadzieję, a może jednak dorośliśmy do Unii i może jeszcze kraje
      "nowej" Europy przegonią po wielokroć "starą".

Czego sobie i Państwu życzę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka