Dodaj do ulubionych

Generał Jaruzelski z wizytą w Kraju Ałtajskim

10.05.05, 12:31
Jaruzelski to bohater narodowy.Gdyby nie on,Polski dawno by już nie
było.Ruscy wkroczyliby i zrobili porządek a my musielibyśmy poświecać przez
kolejne lata miliony ofiar na zrywy niepodległościowe.Patrząc na taką
perspektywę tych paru zabitych przez stan wojenny to wręcz śmieszna cena...
Obserwuj wątek
    • dj74 Re: Generał Jaruzelski z wizytą w Kraju Ałtajskim 10.05.05, 12:47
      Jaruzelski = stary, biedny człowiek.
      pomocnik.com/prasa/
      • twprezydent To bohater całego ZSRR! Sowiecki człowiek. 10.05.05, 13:01
        Cóż z tego, że syn porządnego ojca złamany psychicznie i zastraszony za młodu
        sowieckimi represjami poszedł na służbę do oprawców? Można to nawet zrozumieć,
        co nie znaczy, że Jaruzelskij nie przestaje być przez to sowieckim pachołkiem i
        zdrajcą Polski!
    • seawolfie Re: Generał Jaruzelski z wizytą w Kraju Ałtajskim 10.05.05, 12:58
      Bohater narodowy? Być może, ale o jakim narodzie mowa? Nie dalej, jak wczoraj
      ten naród odznaczył swojego bohatera za wieloletnia wierna służbę.

Zasługą Jaruzelskiego miałoby byc zabijanie Polaków, by uchronic ich od śmierci
      z ręki Rosjan (Sowietów), bo może oni zabiliby więcej ludzi. Proszę wybaczyc
      porównanie, ale tak mogłby się tłumaczyc kapo z Auschwitz- "jakbym ja nie
      zabijal, zabiliby SSmani, albo inny kapo".

Dziś wiemy, że interwencja groziła w 1980, ale juz nie w 1981, wbrew prośbom
      Jaruzelskiego, zresztą. Politbiuro zleciło tę brudna robotę towarzyszom z
      Polski.

"Smieszna cena"... powiedz to rodzinom zabitych.
      • mamlas.1 Re: Generał Jaruzelski z wizytą w Kraju Ałtajskim 10.05.05, 13:14
        Jaki jest procentowy stosunek morderstw wykonanych przez kapo do morderstw
        wykonanych przez SS? A to i tak nie może sie równac ilości ludzi zabitych przez
        ubecję czy ludzi Jaruzelskiego do milionów Polaków jacy zgineliby przy okazji
        interwencji ZSRR.Bo że Polak to nie Czech i bez walki sie nie podda - to nie
        ulega wątpliwości.
        Rodziny zabitych... Człowieku,to PRYSZCZ w porównaniu do tego,co mogło sie
        wydarzyć.Jak mógł wyglądać nasz kraj a być może i świat.Owszem,nie neguje
        cierpienia bliskich tych ofiar.Ale lepsze to niż brak jakiejkolwiek rodziny w
        kraju,która nie straciłaby przynajmniej paru członków - a tak wyglądałoby to po
        wkroczeniu ruskich.
        Stan wojenny ogłoszono kto wie czy nie na ledwie pare dni przed mogącą nastąpić
        narodową hekatombą.I chwała Jaruzelskiemu za to,że dziś biało czerwona flaga
        wciaż może powiewać.
      • faklapolis Re: Generał Jaruzelski z wizytą w Kraju Ałtajskim 10.05.05, 13:15
        taaa...

dodam jeszcze iz fakt tej sluzby dla kremla ,szczegolnej zacieklosci w walce
        z "solidarnoscia" ,pro-komunizmu, odnotowalo wiekszosc dziennikow zachodnich,a
        i sam ùputin nie zrobil tego bez namyslu!
        Dokopal polakom jeszcze raz i to z wielka pompa przed kamerami a kwach smie
        jeszcze stroic dobre miny kolchoznik jeden!
        Byc moze za nie dlugo okaze sie hitem roku 2005 jego teczka jako starego spiona
        przy ktorym jaruzel to maly pryszcz.
        W kazdym razie jak sie ma prezydentow komuchow to i do kremla ich
        ciagnie ..normalne

taaa...
    • jurycho Dotyczy: imię ojca Wojciecha J. 10.05.05, 13:08
      Ojciec Wojciecha Witolda Jaruzelskiego mial imiona Wladyslaw Mieczyslaw (ur.
      1889, zm. 1942), a matka Wanda Zaremba (corka Hipolita i Zofii).
      Dlaczego GAZETA WYBORCZA pisze o Stanislawie Jaruzelskim ?

PS:
      Moze to nie jest wazne, ale interesuje sie genealogia.
    • skipper_ Re: Generał Jaruzelski z wizytą w Kraju Ałtajskim 10.05.05, 13:44
      Ciekawe jak dlugo jeszcze komunistyczne pacholki beda rozpowszechniac klamstwo o
      "grozbie interwencji"...
      W '81 to "bohater" jaruzelski slal telegramy na kreml "towarzysze, ratujcie,
      wkraczajcie..."

Do interwencji nie doszlo tylko i wylacznie dla tego iz zsrr mial wtedy zbyt
      wiele "wlasnych" problemow (m innymi Afganistan) i kreml odpisal towarzyszowi
      jaruzelskiemu "towarzysze, zalatwiajcie swoje sprawy soimi rekoma..."
      • ubu66 I niech tam zostanie na zawsze. 10.05.05, 13:55
        Putek chce go użyć dla swoich celów widocznie. To munic nie da bo jego
        autorytet jest zerowy.
    • kaczory11 Re: Generał Jaruzelski z wizytą w Kraju Ałtajskim 10.05.05, 14:03
      I niech w tym Kraju Altajskim zostanie na zawsze. W miedzyczasie moglby wykopac
      ziemianke dla Kwasniewskiego. Razem byloby im razniej....
      • prawdziwystarywiarus Re: Generał Jaruzelski z wizytą w Kraju Ałtajskim 10.05.05, 14:21
        kaczory11 napisał:

> I niech w tym Kraju Altajskim zostanie na zawsze. W miedzyczasie moglby wykopac
        >
        > ziemianke dla Kwasniewskiego. Razem byloby im razniej....

A Wołodia będzie nad nim podczas kopania trzymał parasol, bo tam często pada w tym Kraju Ałtajskim.
        www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050510/kraj_a_11-1.F.jpg
    • anty5 ....."Nie chce mi się z wami gadać".. 10.05.05, 14:45
      Jak przeglądam te wasze posty to "pawia chce mi się puścić"..
      jesteście tak nafaszerowani "kaczorowo- giertychową" indoktrynacją, że już wam
      nic nie pomoże, możecie leczyć się najwyżej na nogi, bo na głowę za późno...
      jak był stan wojenny to was jeszcze nie było, albo siedzieliście w piaskownicy.
      Więc nie macie MORALNEGO PRAWA oceniać człowieka, który przeszedł całą tą
      syberyjską "historię" i doszedł wraz z innymi do Berlina, a później mimo
      wszystko dbał by biało czerwona nie zginęła z mapy świata.
      Ręce precz od JARUZELA!!!!!!!!
      • glinkakaolinowa Re: ....."Nie chce mi się z wami gadać".. 10.05.05, 14:52
        Ma, ma, masz ra, ra,rację. T, t, to cz, cz, czło, czło, człowiek ho, ho,
        honoru. Ki, ki kiszcak i i i U, u , urban t, tak sa, sa samo.
        ,
      • kaczory11 Re: ....."Nie chce mi się z wami gadać".. 10.05.05, 14:58
        Ty anty. Gdy byl stan wojenny, to mnie ZOMO palami wyganialo ze strajkujacego
        zakladu. Sam obejrzyj swoj dowod osobisty zomowca.
        Jaruzel to zdrajca i ruski pacholek, ty byly zomowcu. Moze to wlasnie ty
        waliles mnie 14 Grudnia pala po plecach. Najbardziej Jaruzel "dbal" o Polske
        wysylajac w grudniu 1981 roku telegram do ruskow z prosba o interwencje, ktorym
        zreszta Brezniew na szczescie podtarl swa ruska d....
        Szlag mnie trafia, gdy takie pacholki jak ty cos mi zarzucaja.
        • jankowski1960 Re: ....."Nie chce mi się z wami gadać".. 10.05.05, 17:46
          a mnie zomo nie palowalo, wiec nie moge byc teraz czlonkiem zbowidu....
          Za Gierka jakos tak lepiej nam sie zylo... tak , tak...
          • meerkat1 Re: ....."Nie chce mi się z wami gadać".. 10.05.05, 17:51
            jankowski1960 napisał:

> a mnie zomo nie palowalo, wiec nie moge byc teraz czlonkiem zbowidu....
            > Za Gierka jakos tak lepiej nam sie zylo... tak , tak...

Wiem, wiem: Polska do dzis splaca gierkowskie dlugi.

Z PROCENTEM! :-(((((
            • meerkat1 Zmien nazwisko na gen. ALTAJSKI i zostan in situ! 10.05.05, 17:53
              Rosja patrzy na Jaruzelskiego a widzi szubrawca!

( bo kacapy nie maja szacunku, dla tyych ktorzy sie im wysluguja!)

Jaruzel, to ten, ktory jako JEYDNY z mlodych wyzszych oficerow wojska
              polskiego domagal sie w l956tym, ze by pozostawic marszala Rokossowskiego na
              stanowisku ministra obrony PRL -ktore ow otrzymal w nagrode za pomoc udzielona
              walczacej Warszawie!;-)))

General Stanislaw Poplawski zalecil wowczas marszalkowi Spychalskiemu przed
              odjazdem do Moskwy:

"To bardzo zdolny oficer. Nie zmarnujcie go!"

I odtad, pod auspicjami Kremla, postepowala szybko kariera " wielkiego
              polskiego patrioty"! :-(((
    • canadol Generał Jaru ...ski 10.05.05, 18:33
      Tak, Jaruzel moglby byc bohaterem. Byc moze stan wojenny byl nie do uniknienia.
      Bylby bohaterem, gdyby np. zawiesil dzialalnosc partii i zaczal wspolnie z
      opozycja budowac nowa Polske.
      A tak to co zrobil - gnoj i beznadzieja po tym tzw. stanie wojennym.
      Prawie 10 lat stracone. I tylko szczescie, ze nastal Gorbi, bo jakby jesczcze
      wybrali jakiego starego safandule, toby ten stan jeszce potrwal ze 20 lat.
      To po prostu zwykly pacholek.
    • gieroy_asfalta Sowiecki generał w polskim mundurze 10.05.05, 20:32
      zawsze wierny Moskwie i realizujący jej interesy w Polsce. Stan Wojenny to
      dzieło Andropowa zrealizowane łapami jego człowieka w Polsce.
      Predatel, eto wsio!
    • travel_wawa JARUZELSKI = DARTH VADER 10.05.05, 20:43
      Przeszedł na ciemna stronę mocy...jednak przed śmiercią...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka