madllen84 10.04.11, 20:45 witam! zastanawiamy się z mężem nad "zakupem" mieszkania w tbs-ach czy wiecie może jak wyglądają tam opłaty? - czynsz itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomekw30 Re: tbs 11.04.11, 09:53 Z tego co wiem to tanio nie jest. Zlozylem wniosek na nowe mieszkanie 2 lata temu i do dzis zadnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
madllen84 Re: tbs 11.04.11, 12:12 na blok na ul pilsudskiego?dzwonilam dzisiaj i okazalo sie ze caly czas jest otwarta ta sama lista na ktorej jest przeszlo 130chetnych. w tamtym roku nie dostali kredytu na budowe wiec nie budowali. pani poinformowala ze mozna zlozyc wniosek ale czy blok powstanie to nikt tego nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
tomekw30 Re: tbs 11.04.11, 12:24 W planach są 2 bloki. ja zlozylem wniosek na ten , ktory mial byc oddany w 2011 roku. czyli na ten pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
miki2684 Re: tbs 15.04.11, 22:14 np mieszkanie 45m, czynsz 362 zl, do tego podgrzanie wody,wywóz śmieci, stała opłata za ogrzewanie ok 40zl.zima dochodzi zmienna za ogrzewanie,latem czynsz wacha sie w granicach 500zl, zima 600-650,zalezy od zuzycia wody i ogrzewania.do tego co dwa miesiace prad, zimna woda w wodociagach, gaz co pol roku.ceny podgrzania wody sa rozne mimo tego samego zuzycia co miesiac, np ja za 3m raz place 50zl,raz 90zl.ceny wywozu smieci tez nie zawsze sa takie same, raz sie placi mniej, raz wiecej. nie wiem od czego to zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
widmo.1 Re: tbs 17.04.11, 11:36 Witam!!mozna wiedziec gdzie jest taki tani czynsz???????????ja mieszkam takze w TBS na gen hallera i w styczniu mój czynsz wynosił 1100 zł mam 49m mieszkanie i jest nas troje:(a tak płace w okresie zimowym 850zl900zl W okresie letnim najniższy czynsz moj był 670zł no ale cóż za wygody trzeba płacic!!chociaż sufit nam na głowe leci,ściany pękają,:((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
themala22 Re: tbs 17.04.11, 12:31 To co napisała Miki się zgadza. Takie opłaty są w bloku przy ul. Piłsudskiego. Dziwne, że przy ul. Hallera są o dużo wyższe. Może to wynika z wysokości mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
widmo.1 Re: tbs 17.04.11, 13:30 Dziwne,dziwne każdy mieszkaniec się zastanawia jak to mozliwe?na Piłsudskiego macie nowiutkie budynki i mniejsze są opłaty a na Hallera to budynki po byłej jednosce wojskowej ,,stare,,są tylko odświeżone i opłaty są o wiele,wiele większe, Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeala Re: tbs 17.04.11, 20:19 takie opłaty to tylko w tbs i to wina prezesa który ma wszystko w d..... Odpowiedz Link Zgłoś
simba_6 Re: tbs 17.04.11, 22:24 Bez wątpienia mieszkania w TBS nie są dla osób o przeciętnych zarobkach. Mieszkam na Piłsudskiego i coraz bardziej zadziwiają mnie kwoty, które pojawiają się na fakturkach. Cena podgrzania wody od początku tego roku wyglądała następująco: 22,47zł; 15,94zł; 18,16zł i a na ostatniej fakturze 24,06 zł (kwoty netto). Nie mam pojęcia skąd wynikają tak duże różnice?! Przyznam, że zszokowała mnie opłata,którą ktoś podał za mieszkanie na Hallera (1100 zł). Cóż, wygląda na to, że mieszkanie w bloku TBS to jakiś "luksus" za, który trzeba słono płacić. No i wygląda, że taniej jest utrzymać dom niż 45 m mieszkanie w bloku ;) Odpowiedz Link Zgłoś