Dodaj do ulubionych

Papiez tryska zdrowiem

IP: 213.77.37.* 24.07.02, 11:21
Dzisiejszy tytul na czolowce "Gazety" przypomina haslo sprzed lat. "Papiez
tryska zdrowiem" brzmi prawie jak "Stalin wiecznie zywy". Papiez jest tak
samo zdrowy jak Brezniew w swoim ostatnim okresie i dawanie takich tytulow
wyglada jak glupi zart. Jezeli schodzenie przez dziesiec minut po 4 metrach
schodow roztrzesionego schorowanego czlowieka jest oznaka zdrowia, to nie
chcialbym zobaczyc co wedlug "Gazety" jest choroba.
I jeszcze jedno. Pod artykulem na pierwszej stronie jest informacja "wiecej -
s.6". Ja tam znalazlem jedynie artykul o studiach platnych. Czyzby
redaktorzy "Gazety" tez mieli jakas chorobe wieku starczego? To by tlumaczylo
dlaczego wedlug nich papiez tryska zdrowiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Re: Papiez tryska zdrowiem IP: *.ibch.poznan.pl 24.07.02, 14:06
      Gość portalu: blizbor napisał(a):

> Dzisiejszy tytul na czolowce "Gazety" przypomina haslo sprzed lat. "Papiez
      > tryska zdrowiem" brzmi prawie jak "Stalin wiecznie zywy". Papiez jest tak
      > samo zdrowy jak Brezniew w swoim ostatnim okresie i dawanie takich tytulow
      > wyglada jak glupi zart. Jezeli schodzenie przez dziesiec minut po 4 metrach
      > schodow roztrzesionego schorowanego czlowieka jest oznaka zdrowia, to nie
      > chcialbym zobaczyc co wedlug "Gazety" jest choroba.
      > I jeszcze jedno. Pod artykulem na pierwszej stronie jest informacja "wiecej -
      > s.6". Ja tam znalazlem jedynie artykul o studiach platnych. Czyzby
      > redaktorzy "Gazety" tez mieli jakas chorobe wieku starczego? To by tlumaczylo
      > dlaczego wedlug nich papiez tryska zdrowiem.

Gdyby napisali tak jak się zwykle opisuje takie przypadki to mieliby na pieńku
      z wieloma Polakami, tudzież z 'prawdziwymi Polakami'. A po co robić sobie
      kłopotów gdy i tak to nic nie zmienia?
      • kochanka Re: Papiez tryska zdrowiem 24.07.02, 14:23
        Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Gość portalu: blizbor napisał(a):
        >
        > > Dzisiejszy tytul na czolowce "Gazety" przypomina haslo sprzed lat. "Papiez
        >
        > > tryska zdrowiem" brzmi prawie jak "Stalin wiecznie zywy". Papiez jest tak
        > > samo zdrowy jak Brezniew w swoim ostatnim okresie i dawanie takich tytulow
        >
        > > wyglada jak glupi zart. Jezeli schodzenie przez dziesiec minut po 4 metrac
        > h
        > > schodow roztrzesionego schorowanego czlowieka jest oznaka zdrowia, to nie
        > > chcialbym zobaczyc co wedlug "Gazety" jest choroba.
        > > I jeszcze jedno. Pod artykulem na pierwszej stronie jest informacja "wiece
        > j -
        > > s.6". Ja tam znalazlem jedynie artykul o studiach platnych. Czyzby
        > > redaktorzy "Gazety" tez mieli jakas chorobe wieku starczego? To by tlumacz
        > ylo
        > > dlaczego wedlug nich papiez tryska zdrowiem.
        >
        >
        > Gdyby napisali tak jak się zwykle opisuje takie przypadki to mieliby na pieńku
        > z wieloma Polakami, tudzież z 'prawdziwymi Polakami'. A po co robić sobie
        > kłopotów gdy i tak to nic nie zmienia?

Papierz jest fajnym, milym i dobrym czlowiekiem ale chyba zapominamy ze jest
        tylko czlowiekiem. Caly Watykan i jest wymyslonym stworzeniem, wymyslonym przez
        ludzi a nie przez boga.
        • Gość: Tomasz Re: Papiez tryska zdrowiem IP: *.ibch.poznan.pl 24.07.02, 14:28
          Zgadzam się- tak wielu ludzi go postrzega. W polskich mediach pisze się o nim
          jak o osobie boskiej, co jest problemem samym w sobie. Poza Polską, szczególnie
          we Wloszech o papieżu pisuje się różnie- czasem dobrze, czasem źle. Ale bardziej
          obiektywnie.
        • Gość: Jurek Re: Papiez tryska zdrowiem IP: 5.2.1R1D* / 193.188.161.* 24.07.02, 14:50
          Papiez jest fajnym, milym i dobrym czlowiekiem ale nie zapominamy ze jest
          tylko czlowiekiem.
          Caly bog jest wymyslonym stworzeniem, wymyslonym przez ludzi a nie przez
          Watykan.

• kochanka Re: Papiez tryska zdrowiem 24.07.02, 14:57
            Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Papiez jest fajnym, milym i dobrym czlowiekiem ale nie zapominamy ze
            jest
            > tylko czlowiekiem.
            > Caly bog jest wymyslonym stworzeniem, wymyslonym przez ludzi a nie przez
            > Watykan.
            >
            >
            >

Jurku wierzysz w co wierzysz i wazne jest ze jest ci z tym dobrze. Ja podobnie
            do ciebie nie za bardzo wierze ale nawet dla tych dla ktorych Bog jest
            prawdziwy Watykan, Papierz i instytucja koscielna nie powinna miec nic do
            czynienia z wiara. Kosciol ostatnio zajmuje sie przedewszystki polityka i
            zbieraniem pieniedzy a to nie ma nic do czynienia z wiara.
    • Gość: piedmon. Re: Papiez tryska zdrowiem IP: 212.247.232.* 24.07.02, 14:25
      Toz przeciez sami Niebiescy Aniolowie Go prowadzili z samolotu.
      A swoja droga to zgadzam sie z Toba i mysle, ze Wojtyla juz dawno powinien
      zrezygnowac z urzedu papieza. Przeciez to sa kpiny w zywe oczy. W koncu zaczna
      powstawac dowcipy o papiezu tak jak kiedys o Brezniewie. Malo mnie to obchodzi,
      bo dla mnie papiez nie jest zadnym autorytetem, ale przykro mi jako Polakowi,
      ze tak sie dzieje.
      • Gość: kluba1 Re: Papiez tryska zdrowiem IP: *.we.client2.attbi.com 24.07.02, 16:00
        Gość portalu: piedmon. napisał(a):

> Toz przeciez sami Niebiescy Aniolowie Go prowadzili z samolotu.
        > A swoja droga to zgadzam sie z Toba i mysle, ze Wojtyla juz dawno powinien
        > zrezygnowac z urzedu papieza. Przeciez to sa kpiny w zywe oczy. W koncu
        zaczna
        > powstawac dowcipy o papiezu tak jak kiedys o Brezniewie. Malo mnie to
        obchodzi,
        >
        > bo dla mnie papiez nie jest zadnym autorytetem, ale przykro mi jako Polakowi,
        > ze tak sie dzieje.
        Nie wiem, czy Wojtyla powinien zrezygnowac z urzedu papieza. Nie jest liderem
        ktorego powinnismy oceniac na podstawie jego kondycji fizycznej. Ludzie
        kompletnie sparalizowani zdobywaja stopnie naukowe . Jego poprzednicy
        niekoniecznie odznaczali sie sprawnoscia fizyczna, on tez przez plotki skakac
        nie musi. Wszystko wskazuje, ze jest w stanie myslec i podejmowac decyzje a na
        tym jego " praca" polega.
        • Gość: daniel Re: Papiez tryska zdrowiem IP: 168.103.126.* 24.07.02, 16:19
          papiez jest "ojcem" duchowym katolikow. I jako ojciec koniec jego egzystencji
          przychodzi razem z jego smiercia, dlatego papierz nie powinien nigdy
          rezygnowac. taka jest tradycja wiary, tradycja rodziny, tradycja moralna.
          Ciezko chorego ojca nie pytamy kiedy przestanie byc ojcem bo smierc jest tuz
          tuz. Mowimy mu, wygladasz znakomicie i zdrowo. Na tym polegaja dobre maniery i
          dobre zachowanie. My wszyscy jestesmy jedna wielka rodzina katolicka. Wielu z
          dyskutantow do tej rodziny nie nalezy i ich celem jest zniszczenie naszej
          rodziny i podstaw naszej wiary.
          • Gość: piedmon. Re: Papiez tryska zdrowiem IP: 212.247.232.* 24.07.02, 16:49
            Gość portalu: daniel napisał(a):

> papiez jest "ojcem" duchowym katolikow. I jako ojciec koniec jego egzystencji
            > przychodzi razem z jego smiercia, dlatego papierz nie powinien nigdy
            > rezygnowac. taka jest tradycja wiary, tradycja rodziny, tradycja moralna.
            > Ciezko chorego ojca nie pytamy kiedy przestanie byc ojcem bo smierc jest tuz
            > tuz. Mowimy mu, wygladasz znakomicie i zdrowo. Na tym polegaja dobre maniery
            i
            > dobre zachowanie. My wszyscy jestesmy jedna wielka rodzina katolicka. Wielu z
            > dyskutantow do tej rodziny nie nalezy i ich celem jest zniszczenie naszej
            > rodziny i podstaw naszej wiary.

Sluchaj, nie ma problemu. Mozecie go sobie nawet zabalsamowac po smierci, jak
            Lenina. I na wystawe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka