nieomylny Ustanowić carat w Rosji 24.06.05, 18:30 Zgadzam się z przedmócą - zrobić z Putina nowego cara, dozywotnio. Odpowiedz Link Zgłoś
1b1r1m1t.von1ungern_1sternberg No i brawo.... 24.06.05, 19:41 Im dluzej bedzie popelnial przestepstwa tym marniej skonczy czyz trzeba przypominac jak konczyli carowie?A to WLASNY SYN udusil a to wspolpracownicy otruli.A to bolszewicy zamordowali...Zreszta nie sadze aby sam Putin pchal sie na trzecia kadencje...Oni teraz rozmyslaja jakiego znalezc zastepce...Bo siedza na beczce z prochem,ktora wybuchnie.Kogo trafi???Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski Re: No i brawo.... 24.06.05, 19:51 No nie wiem. Wymyślili jakiś czas temu pewną sztuczkę polegającą na tym, że zostałby premierem , a po upływie kadencji nastepnego prezydenta znowu by zostal preziem. Podobno pozwala na to konstytucja. Wydaje mi sie to smieszne, no ale komunizm tez byl absurdem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Restauracja! 25.06.05, 11:33 Przecież chyba każdy już widzi jaką zbrodnią była rewolucja. Nie umiem znaleźć żadnego racjonalnego wytłumaczenia dla obecnego, królobójczego, reżymu paryskiego, nie umiem też znaleźć wytłumaczenia dla dzisiejszych dziwactw Kremla. Spójrzmy w przyszłość Europy! Na pewno nie zdołamy dostrzec jej bez skromnego spojrzenia w dół - na korzenie, z których wyrośliśmy. Upadek moralności, kryzys tzw. klasy politycznej (z naszego wyboru!)... A gdzie Duch? Spójrzmy na Bułgarię. Może trochę dziwacznie, nie tymi drzwiami, ale jednak... Car! Zdecydowanie opowiadam się za restauracją. To może niczego czarodziejsko nie uzdrowi, ale przywróci z pewnością przynajmniej właściwą optykę. Major Waldemar Maria Fydrych Cesarzem Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Partia Jedna Rosja zastanawia się, jak pomóc 24.06.05, 18:33 Też problem... zlikwidować urząd prezydenta, kompetencje przekazać premierowi, premierem wybrać Putina, po czym wydłużyć kadencję Dumy o 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: Partia Jedna Rosja zastanawia się, jak pomóc 24.06.05, 18:54 będą tylko problemy z założeniem dynastii. w tradycji rosyjskiej było łączenie węzłem małżeńskim synów cara z księżniczkami niemieckimi. a Wowa ma dwie córki... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Partia Jedna Rosja zastanawia się, jak pomóc 24.06.05, 19:08 Spoko, Wołodia adoptuje Romana Abramowicza i problem męskiego następcy tronu się w ten sposób rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Partia Jedna Rosja zastanawia się, jak pomóc 25.06.05, 08:40 No, ale teraz pojęcie małżeństwa nieco rozszerzyło się. Niekoniecznie musi być 1 mężczyzna i 1 kobieta. Niech obie córki poślubią piosenkarki z Tatu i będzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
smoku_wawelski Re: Partia Jedna Rosja zastanawia się, jak pomóc 24.06.05, 20:03 To smutne ze taki duzy kraj o tak duzej liczbie mieszkancow dostaje konwulsji na mysl o tym ze Putin nie bedzie prezydentem. Niemaja tam madrzejszych ? Mają, wybitny szachista bedzie kandydowal, ale prawie nikt go nie chce. Tylko jeden syn NKWDzisty i KGBista w w tym kraju? Osmieszenie Putinka moze byc jeszcze wieksze jak bedzie wciaz prezydentem. Lepiej sobie tego oszczędzić. -- Tobie Polsko! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Partia Jedna Rosja zastanawia się, jak pomóc 25.06.05, 08:43 Nie przesadzaj z tą "dużą liczbą mieszkańców". Porównaj Indonezję, Nigerię, Pakistan, Bangla Desz, Brazylię. Nie przypadkowo wymieniłem kraje Trzeciego Świata (inne). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejskibinski Zeby byc carem trzeba byc spokrewniony z Cesarzami 24.06.05, 22:30 Zeby byc carem trzeba byc spokrewniony z Cesarzami rzymskimi. Ivan III zalozyciel dynastij Romanov ozenil w 1468 sie z iedyna siostrzenica ostatniego cezara Bizancium stad Wszyscy carowie wlacznie z Mikolajem II mieli w jakis procent rzymskiej cerarskiej krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: Zeby byc carem trzeba byc spokrewniony z Cesa 24.06.05, 23:31 sorry, ale wątpię by Mikołaj II miał w sobie choć promil krwi rzymskich cesarzy. wszystko się skomplikowało w XVIII wieku, zwłaszcza z powodu Katarzyny II. :) w efekcie ostatni car Rosji, Michaił Romanow, miał jak obliczyli kiedyś historycy rosyjscy mniej niż pół procenta krwi rosyjskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zeby byc carem trzeba byc spokrewniony z Cesa 25.06.05, 08:41 Może Czeczeni rozwiążą ten problem w sposób radykalny? Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Zeby byc carem trzeba byc spokrewniony z Cesa 25.06.05, 21:10 Zenada, mily Baziu! Tak bladzic w banalnym temacie! Roszczenia o spowinowacenie az z Juliuszem Cezarem/a wiec z sama Venus!/ mial Grozny."Chudorodnym"Romanowym to by do glowy przyjsc nie moglo.Bo nawet Rurykowiczami nie byli.Tym nie mniej, kwestia spodku po Rzymie istnieje i ma pewne podstawy.Lecz zwiazki krwi do nich nie naleza.Tym bardziej, ze w Rzymie wladze przekazywano raczej przez adopcje, niz wewnatrz rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: Zeby byc carem trzeba byc spokrewniony z Cesa 26.06.05, 10:25 wiesz nafie - jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie odpowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Zeby byc carem trzeba byc spokrewniony z Cesa 26.06.05, 14:19 :) > w efekcie ostatni car Rosji, Michaił Romanow, miał jak obliczyli kiedyś > historycy rosyjscy mniej niż pół procenta krwi rosyjskiej. I jak to mam" przeczetac ze zrozumieniem"-swiadectwem poziomu twego "Osrodka"?I jaki stosunek sklad krwi ma do narodowosci? Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: Zeby byc carem trzeba byc spokrewniony z Cesa 26.06.05, 16:22 jakiego "Ośrodka"??? i nie pisałem nic o "stosunku narodowści do składu krwi". te wyliczenia historyków pokazują jedynie specyfikę dynastii Romanowów... o co ci w ogóle chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Zeby byc carem trzeba byc spokrewniony z Cesa 26.06.05, 16:30 Osrodka, ktorego poziom reptrezentujesz.Romanowie Niemcami? To raczej regula.Kim sa Windzorowie?Benancour szwedskie,lub Burboni hiszpanscy? I co wywnioskujwsz w tych przypadkach? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Partia Jedna Rosja zastanawia się, jak pomóc 25.06.05, 09:16 Nie Jedna Rosja - a Jedinaja, co ja bym przetlumaczyl - jako Zjednoczona. To roznica. Po-drugie, zawsze sa ludzie co chca bez mydla do ... wejsc. Wiec po co dawac info ktore sa wogule nie istotne i wymyslone. Jakis facet cos powiedzial - i jusz. GW jest na posterunku. No moze lepej korespondent na placu kolo dworca Bialoruskiego, gdzie tak lubi sobie spacerowac, popyta ludzi? To moze codzienne TAKIE info dawac, ze te co jest teraz bedzie jakby i zbyt optymistycny. Glownie zeby pytal takich co sa zle ubrani i z butelka w reku. Ci to maja zdanie..! A o obywatelach Rosji co pracuja, maja rodziny, dzieci, swoi poglady - niech nie mysli. Bo po co. Glowne pokazac - jak mamy zle. Szkoda dla GW ze my mamy tak wszytko odwrotnie. I wiekszosc jest zadowolona, i pracy wiecej, i pienedzy... Co by tu wymyslic GW jeszcze??? Az jusz nie mozecze cos nowego wymyslic :) Czagle to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 Hm, news to nie fakt ze pies ugryzł człowieka.... 25.06.05, 16:07 tylko jest wtedy gdy odwrotnie. Która gazeta chce pisac ze ludzie śpią, budza sie idą do pracy,wracają itd... miej troche litosci nad nami czytelnikami, my chcemy ciekawostek, choćby takich jak ta. Bo to jest ciekawe. Były np. pogłoski ze chcecie go zrobic carem...no...dlaczego nie, piszę to bez złośliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: z carem to przesadziles 25.06.05, 19:08 Ale takie d..lizy to niekedy i mowia o tym zeby Putina zostawic. Ale to najczescej ci, co doszli do wladzy, i czesto do pienedzy, tylko dlatego ze w odpowednim czasie okazalise przy kolegach Putina. Rozumieja ze straca, jak odejdzie. Nawet jak zrobia kogos swego na prezydenta. Ja nie zwracam na nich uwagi. Sa w kazdym panstwie. Zreszta ze nie robia, jak u nas teraz modno mowic - realpolityk. A jusz podalem do innego tekstu o czym mozna pisac - www.kommersant.ru/doc.html?docId=587079 Bo to i mnie wku...wia. Az niekedy nie wiem czy smiac sie, czy plakac... Odpowiedz Link Zgłoś