Dodaj do ulubionych

wyjasnianie do forumowej diaspory

24.07.05, 19:42
watek fredzia & co pojawia sie co jakis czas i niedomiennie konczy sie tak samo.To ja moze wyjasnie.

Arap1 to baran. Fredzia to matol. Sempiasty to duren (jak ja jestem arab i muslim jak zostalem okreslony to diagnoza jest prosta w tym wypadku).

Wyjatkowo malo bawi nazywanie Polakow zlodziejami i pijakami. Jeszcze mniej bawi mnie jak czytam ze Polacy razem z niemcami mordowali zydow.

wyjatkowo za malo zabawne uwazam teksty ze fredzia jest ze swoimi komentarzami zabawna. A wszystko tlumaczone jest ze istnieje oszolomica rachelka i split i paru innych blaznow ktorzy mowia cos na Zydow wiec fredzia jest usprawiedliwiona i zabawna.

Dlatego mnie to malo bawi poniewaz zalosne jest ze Polacy na tym forum krytykuja oszolomizmy niestety wlasnych rodakow i nie maja watpliwosci jak ich nazwac a forumowy sanhedryn cokolwiek sie dzieje maszeruje razem raczka w raczke. A atak na kazdego czlonka narodu wybrannego chocby bawola jest antysemityzmem i w ogole jest tragiczny.

Wiec zeby bylo jasne - czuje sie obrazany przez fredzie. Czuje sie obrazany przez debilke necesser czy jakos tak (o tym nie pisze bo o niej nikt nie mowi ze jest zabawna) - dosc dziwne jesli forumowa diaspora radosnie poklepuje fredzie po tyleczku jaka ona zabawna.

Jest rownie zabawna jak jewhater. A ze jewhater wali z grubszej rury? A jak sadze walenie z grubszej rury Zydom nie przeszkadza bo w odpowiedzi na kalasznikowy uzywjaa f-16 wiec litosci.

Co wiecej - arap1 jest idiota sprowadzajacy cale zlo swiata i cale spojrzenie na swiat przez pryzmat islam - nie islam. Sempiasty nazywajace mnie muslimem i arabem rowniez.

Koniec tematu. To zeby bylo wyjasnienie gdzie koncza sie dobre znajomosci a granica jest bardzo jasna. Koncza sie na glupocie oraz na radosnym poklepywaniu fredzi ktora jawnie obraza Polakow.A jak ktos sugeruje ze fredzia jest zabawna to proponuje zapytac Polakow czy fredzia i inni ja bawia.

Koncze bezsensowny watek istotny chyba tylko dla osob uzaleznionych od forum aby wyjasnic pewne sprawy jak daleko siega moja sympatia do pewnych osob a gdzie sie konczy
Obserwuj wątek
    • fredzio_zewel Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 24.07.05, 19:54
      Krasus twoja ima byc zona i miec arbjat jako materac w niemiecki bejt zonot!!!!!

Krasus muslim mizdajem ba tahat!!!
    • ed_ Amen! 24.07.05, 19:54
      Ale to i tak próżny trud
    • arap1 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 24.07.05, 19:56
      marcus_crassus napisał:

> watek fredzia & co pojawia sie co jakis czas i niedomiennie konczy sie tak
      samo
      > .To ja moze wyjasnie.
      >
      > Arap1 to baran. Fredzia to matol. Sempiasty to duren (jak ja jestem arab i
      musl
      > im jak zostalem okreslony to diagnoza jest prosta w tym wypadku).
      >
      > Wyjatkowo malo bawi nazywanie Polakow zlodziejami i pijakami. Jeszcze mniej
      baw
      > i mnie jak czytam ze Polacy razem z niemcami mordowali zydow.
      >
      > wyjatkowo za malo zabawne uwazam teksty ze fredzia jest ze swoimi
      komentarzami
      > zabawna. A wszystko tlumaczone jest ze istnieje oszolomica rachelka i split i
      p
      > aru innych blaznow ktorzy mowia cos na Zydow wiec fredzia jest
      usprawiedliwiona
      > i zabawna.
      >
      > Dlatego mnie to malo bawi poniewaz zalosne jest ze Polacy na tym forum
      krytykuj
      > a oszolomizmy niestety wlasnych rodakow i nie maja watpliwosci jak ich nazwac
      a
      > forumowy sanhedryn cokolwiek sie dzieje maszeruje razem raczka w raczke. A
      ata
      > k na kazdego czlonka narodu wybrannego chocby bawola jest antysemityzmem i w
      og
      > ole jest tragiczny.
      >
      > Wiec zeby bylo jasne - czuje sie obrazany przez fredzie. Czuje sie obrazany
      prz
      > ez debilke necesser czy jakos tak (o tym nie pisze bo o niej nikt nie mowi ze
      j
      > est zabawna) - dosc dziwne jesli forumowa diaspora radosnie poklepuje fredzie
      p
      > o tyleczku jaka ona zabawna.
      >
      > Jest rownie zabawna jak jewhater. A ze jewhater wali z grubszej rury? A jak
      sad
      > ze walenie z grubszej rury Zydom nie przeszkadza bo w odpowiedzi na
      kalasznikow
      > y uzywjaa f-16 wiec litosci.
      >
      > Co wiecej - arap1 jest idiota sprowadzajacy cale zlo swiata i cale spojrzenie
      n
      > a swiat przez pryzmat islam - nie islam. Sempiasty nazywajace mnie muslimem i
      a
      > rabem rowniez.
      >
      > Koniec tematu. To zeby bylo wyjasnienie gdzie koncza sie dobre znajomosci a
      gra
      > nica jest bardzo jasna. Koncza sie na glupocie oraz na radosnym poklepywaniu
      fr
      > edzi ktora jawnie obraza Polakow.A jak ktos sugeruje ze fredzia jest zabawna
      to
      > proponuje zapytac Polakow czy fredzia i inni ja bawia.
      >
      > Koncze bezsensowny watek istotny chyba tylko dla osob uzaleznionych od forum
      ab
      > y wyjasnic pewne sprawy jak daleko siega moja sympatia do pewnych osob a
      gdzie
      > sie konczy
      >
      HYm......NAPEWNO TO MANJA WELKOSCI......ALBO FORUMOWEGO
      KARLIKA...wypociny .HI..HI,HI..pozdrawiam marcus przeszedles wszystkie moje
      oczekiwania ...stoje oslupialy...WARJATEM CIE NIE NAZYWAM PRZEJSCIOWA
      NIEDOLEGLOSC UMYSLOWA....mahmod ci pala po lbie nie walnol czasem?????
    • krystian71 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 24.07.05, 20:02
      blad w interpretacji
      Piszesz:

- jak ktos sugeruje ze fredzia jest zabawna to
      > proponuje zapytac Polakow czy fredzia i inni ja bawia.
      >
      Nikt ci nie sugerowal,ze fredzia ma byc zabawna dla ciebie , ona ma byc zabawna
      i jest- dla swoich- coz to tylko kwestia innego poczucia humoru.
      Pisza rowniez, ze Fredzia gromi antysemitow-i taka jest jej rola.
      Rzeczywiscie- gdy pisze"kiedy zamachy w Warszawie, bede sie cieszyl, "- jest
      cos na rzeczy , pewnie uwaza, i ci ktorzy fredzie poklepuja po pleckach, ze
      wysadzenie w powietrze pewnej czesci stolicy Polski , pozbawi zycia pewna ilosc
      antysmitow , co zwolennikow Fredzi ucieszya przynajmniej "ZABAWI"
      Gorzej z postami "arabow przerobic na midlo"-tu widac, ze zabawna Fredzia sie
      rozdrabnia i jeszcze INNE cele zyciowe wypelnia, bo przy calej mej dobrej
      woli , trudno uznac, ze haslo "arabi na midlo" sluzy pognebianiu antysemitow.
      -------------------------------------------------
      jak mnie juz nuuudzi ten temat zydowski
    • manny_ramirez lamie slowo aby wtracic swoje piec groszy(do DANY) 24.07.05, 22:08
      ale ta sprawa jest wazna

Sa Polacy ktorzy walcza z antysemityzmem i popieraja walke z tym zjawiskiem w
      Twoim stylu lub z_daleka, oscara czy wielu podobnych. To jest zrozumiale i
      calkowicie do zaakceptowania. Jednak to co robia arap i fredzio nie jest. I nie
      da sie tego usprawiedliwic ani antysemityzmem ani wytlumaczyc prowokacja. Ich
      watki i zachowanie powinny byc jasno potepiane a brak tego potepiania jest
      obraza dla kazdego Polaka. Nawet albo raczej byc moze w szczegolnosci tych
      ktorzy Izrael i Zydow bronia.

Ja tu sie z marcusem calkowicie zgadzam i absolutnie popieram.

Za kogo bowiem wzielabys Ty mnie Dano gdyby w krytyce artykulow w zydowskiej
      prasie o polskich obozach koncentracyjnych ja napisal ze wszyscy Zydzi to
      tepaki a zydowskie kobiety sluza za materac Niemcom???????????? Podobalo by Ci
      sie albo Wam to??? Nie wydaje mi sie.

Albo moze zaczne uwazac krystianka za mala prowokycjke antyzydowska ktorej nie
      trzeba brac na powaznie tylko sie z niej smiac. Tak jak sie broni tutaj fredzia

To wszystko. Zegnam i jestem niezwykle zadowolony ze swojej decyzji bo co teraz
      tu jest to nie forum tylko chlew.

Admini i moderatorzy powinni sie wstydzic ze do czegos takiego dopuscili
      • mmkkll Re: lamie slowo aby wtracic swoje piec groszy(do 24.07.05, 22:26
        Masz tu moje poparcie. Nie wszystko da się wytłumaczyć:
        a)robieniem żartów
        b)słabą znajomością polskiego(coś jak "nieścisłości językowe" przy "polskich
        obozach")
        c)walką z antysemitami

> tu jest to nie forum tylko chlew.

Forum tworzą ludzie. Jak chcesz, by nie było chlewu, to działaj.
        • hiperrealizm Nic dodać nic ująć! POPIERAM! 24.07.05, 22:37
          m_r ma rację! Ja, nieporawny filosyjonista to mówię!
          • mmkkll Dodatkowo 24.07.05, 23:03
            Można też dodać, że ww. osoby nie zwalczają antysemitów, ale ich taśmowo
            produkują. Co zresztą może być początkiem kolejnej bezcelowej dyskusji pt. "Kto
            zaczął?".
            • i-love-2-bike Re: Dodatkowo 24.07.05, 23:07
              mmkkll napisał:

> Można też dodać, że ww. osoby nie zwalczają antysemitów, ale ich taśmowo
              > produkują. Co zresztą może być początkiem kolejnej bezcelowej dyskusji pt. "Kto
              > zaczął?".

SCEZUJA:)))))
              • mmkkll Re: Dodatkowo 24.07.05, 23:12
                Te małże to chyba koszerne nie są, co?
                • i-love-2-bike Re: Dodatkowo 24.07.05, 23:22
                  mmkkll napisał:

> Te małże to chyba koszerne nie są, co?

ja jem niekoszerne w winie.
      • polski_francuz Do roboty Maniek 25.07.05, 08:42
        "To wszystko. Zegnam i jestem niezwykle zadowolony ze swojej decyzji bo co
        teraz
        tu jest to nie forum tylko chlew.

Admini i moderatorzy powinni sie wstydzic ze do czegos takiego dopuscili"

Nie mowiem, ze nie masz racji a nawet mowie, ze ja masz. Dyskusja polega na
        szukaniu kompromisow i powolnym zblizaniu stanowisk.

Idee adminow czy ich przelozonych bylo dac glos wszystkim stronom. To sie
        udalo: mamy ekstremistow filo- i ekstremistow antysemickich.

Problem polega na tym, ze dyskusji nie ma.

Jesli sa na jednym watku, to sobie ublizaja w bardziej czy mniej kulturalny
        sposob.

Albo tworza osobne watki - getta.

To jest socjologia forum i w zyciu realnym jest podobnie. Zydzi sa z zydami i
        opowiadaja polskie kawaly a Polacy z Polakami - opowiadaja zydowskie.

Postac Fredzia to postac tragikomiczna, bo czuje sie Polakiem na swoj sposob i
        Polakow jednoczesnie nienawidzi. Troche go rozumiem, bo zyje z ludzmi, ktorych
        z wiekszymi lub mniejszymi wyjatkami, nie lubie. Nie przychodzi mi jednak do
        glowy isc na forum Le Monde czy Le Figaro i jatrzyc przeciwko Francuzom.
        Zreszta by moje posty od razu wycieto.

A ze kropka, kobieta, ma swoja kobieca logike, tzn jej brak (co zreszta
        uczciwie przyznaje) forum sie gettoizuje. Albo dzieli na 2 obozy. Takie watki
        tez juz sa.

Co dalej jeden oboz wygra? i wywalimy zydow do Izraela jak 1968? I bedzie nam
        ich brakowac?

Moze dyskutowac?

Ale widzisz, Dana, Krystian, Fredzio sa jak i ja juz dojrzalymi ludzmi, ktorzy
        pogladow nie zmienia. Najwyzej moga przekonywac do racji ktore u nich sa wyryte
        w granicie.

Dyskusje sa przez i dla mlodych, takich jak ty. I dla innych mlodych, ktorzy
        wchodza w zycie bez uprzedzen albo ktorzy sa gotowi na ich zmiane.

Wiec nie popelniaj samobojstwa wirtualnego, ale wez sie do roboty, jak ci to na
        sercu lezy.

Pozdr.

PF

• dritte_dame ogonek 25.07.05, 13:43
          polski_francuz napisał:

> Postac Fredzia to postac tragikomiczna, bo czuje sie Polakiem na swoj sposob
          i Polakow jednoczesnie nienawidzi. Troche go rozumiem, bo zyje z ludzmi,
          ktorych z wiekszymi lub mniejszymi wyjatkami, nie lubie.

Zwykle ogonkow nie uzywam ale czasami sa absolutnie konieczne.

To powyzsze cztalam chyba ze cztery razy nie mogac dojsc do tego kto gdzie
          mieszka i kogo nie lubi.

> Nie przychodzi mi jednak do
          > glowy isc na forum Le Monde czy Le Figaro i jatrzyc przeciwko Francuzom.

Dobiero w tym miejscu sie wyjasnilo :)

Ps.
          Dlaczego nie lubisz ludzi?
          Mizantrop jestes?
          • wojcd Re: ogonek 25.07.05, 13:53
            dritte_dame napisała:

> polski_francuz napisał:
            >
            > > Postac Fredzia to postac tragikomiczna, bo czuje sie Polakiem na swoj spo
            > sob
            > i Polakow jednoczesnie nienawidzi. Troche go rozumiem, bo zyje z ludzmi,
            > ktorych z wiekszymi lub mniejszymi wyjatkami, nie lubie.
            >
            >
            > Zwykle ogonkow nie uzywam ale czasami sa absolutnie konieczne.
            ---------------------------------------------------
            • dritte_dame Re: ogonek 25.07.05, 14:05
              wojcd napisał:

> dritte_dame napisała:
              >
              > > polski_francuz napisał:
              > >
              > > > Postac Fredzia to postac tragikomiczna, bo czuje sie Polakiem na sw
              > oj spo
              > > sob
              > > i Polakow jednoczesnie nienawidzi. Troche go rozumiem, bo zyje z ludzmi,
              >
              > > ktorych z wiekszymi lub mniejszymi wyjatkami, nie lubie.
              > >
              > >
              > > Zwykle ogonkow nie uzywam ale czasami sa absolutnie konieczne.
              > ---------------------------------------------------
          • polski_francuz Lubic a szanowac 25.07.05, 14:08
            Widzisz, ja sie jakos nauczylem lubic dopiero jak kogos szanuje. To sie po
            francusku nazywa "célébral", tzn ktos taki co wszystko przepuszcza przez glowe.
            Inny biegun to instynktowny, tzn taki co raz poczuje i juz wie.

Poza tym znak zodiaku, byk. Kiedys o innym byku, Mazowieckim czytalem ze nie
            zwolnil zadnego wojewody zanim sie zrozumial jaki kto jest. Mimo, ze to byli
            wszyscy komuchy (wg aktualnej nomenklatury. Zrobilbym tak samo jak on.

A jako, ze w moim wieku 50+, znam troche i swiat i ludzi, to juz wiem
            kogo "lubie" a kogo nie. Tzn kogo szanuja a kogo nie.

Ale juz ci wiecej nie powiem, bo przestanie to byc ciekawe.

W koncu zyje moja praca i lubie jak ktos lubi i pracowac i to dobrze robi. A
            Francja to narodowy kraj i praca w wielkim respekcie tu nie jest. Licza sie
            zdolnosci polityczne o wiele bardziej.

Ale mam kilku ludzi, ktorych lubie i szanuje;

Pozdr.

PF
        • dritte_dame Dyskutowac? 25.07.05, 13:59
          polski_francuz napisał:

> Moze dyskutowac?
          >
          > Ale widzisz, Dana, Krystian, Fredzio sa jak i ja juz dojrzalymi ludzmi,
          ktorzy pogladow nie zmienia. Najwyzej moga przekonywac do racji ktore u nich sa
          wyryte w granicie.
          >
          > Dyskusje sa przez i dla mlodych, takich jak ty. I dla innych mlodych, ktorzy
          > wchodza w zycie bez uprzedzen albo ktorzy sa gotowi na ich zmiane.

Jestem w tym wzgledzie pesymistka.

Osobiscie uwazam ze dosc trwale uprzedzenia etniczne rasowe powstaja (jesli
          powstaja) w ludziach daleko wczesniej zanim dojrzeja oni do racjonalnej
          dyskusji.
          Mysle ze dzieje sie to tuz przed wiekiem nastoletnim.
          Mniej wiecej w tym samym czasie gdy czlowiek ostatecznie swiadomie akceptuje
          lub odrzuca swoja wiare w Boga.

Stad tez wedlug mnie przypadki zmiany ogolnego stosunku do obcoplemiencow sa
          podobnie rzadkie jak przypadki religijnych nawrocen lub zwatpien.

Dyskusje nie moga uratowac przed rasistowskim pieklem wszystkich mlodych gdyz
          nie wszyscy juz zdolni do dyskusji sa nadal bez uprzedzen.
          Warto jednak pomoc w wyborze pozostalym jeszcze mlodym "etnicznym agnostykom".
          • wojcd Dyskutowac o "pomarańczowych"? 25.07.05, 14:14
            Dede
            ja pamiętałem trzy (aktualnie dwa) nicki,
            które pisały bardzo intensywnie na forum
            i robiły na dwie strony. Jeden nick był filo
            a drugi anty. Te postawy są pomarańczowe.

Marcus bidulek jeszcze do tego nie doszedł.

PS. Myślę, że Gini zna co najmniej pięć pomarańczowych nicków.
          • dana33 Re: Dyskutowac? 25.07.05, 14:37
            nie jestem pewna, czy masz racje, damo. mlodych mozesz, szczegolnie w roli
            rodzicow, nauczyc tolerancji i szacunku dla kazdego, bez wzgledu na wyznanie,
            kolor skory i religie. i mozesz nauczyc syna/corke wypowiadac swoje zdanie,
            jesli zbadal problem. mozesz go nauczyc, JAK badac problem. mowie z wlasnego
            doswiadczenia. mam dzieci urodzone w israelu. dzieci, ktore przynosily z
            przedszkola i szkoly rozne glupoty w rodzaju "tam stoi arab i on mnie zabije".
            dzieci, ktore chcac nie chcac, sluchaja wiadomosci, rozmow rodzicow, dyskusji
            doroslych. a te. jak sobie mozesz dobrze wyobrazic, sa rozne.
            dzisiaj moje maja 21, 20 i 18 lat. dwoje w wojsku. rowniez tam widza, slysza i
            sami obserwuja. niezla szkola zycia. ani jedno z nich nie nienawidzi arabow.
            kazde z nich ma znajomych wsrod arabow. kazde z nich zna arabski, slabo bo
            slabo, ale ma pojecie. zadne z nich nie gada bzdur, ze kazdy arab to morderca.
            nie maja zadnych uprzedzen rasowych, absolutnie zadnych, ani do arabow, ani do
            murzynow, ani do buddystow, ani do muzulmanow, ani do chrzescijan.
            to co mlodych moze uratowac, to wlasnie odpowiednie wychowanie i przyklad w
            domu. co znaczy uratowac... odpowiednie wychowanie i postawa rodzicow nie
            dopusci wogole to tego rasistowskiego piekielka.
            dzieci tych forumowych krystiankow sa niestety juz chore.
            • polski_francuz Przyklad z domu 25.07.05, 14:53
              to jest najlepsze wychowanie. I co do reszty mysle podobnie.

Ale cos mi sie widzi, ze nie wszyscy w Izraelu mysla jak Ty?

PF
              • dana33 Re: Przyklad z domu 25.07.05, 14:59
                oczywiscie, ze nie wszyscy. a we francji wszyscy mysla tak jak ty?
                ja mam w kazdym razie nadzieje, ze w polsce nie wszyscy mysla jak krystian.
                • polski_francuz Re: Przyklad z domu 25.07.05, 15:01
                  Mowisz o przykladzie z domu? Stosunku do Arabow? Czy rasizmie? Sprecyzuj prosze.

PF
            • dritte_dame Re: Dyskutowac? 25.07.05, 15:01
              dana33 napisała:

> to co mlodych moze uratowac, to wlasnie odpowiednie wychowanie i przyklad w
              > domu. co znaczy uratowac... odpowiednie wychowanie i postawa rodzicow nie
              > dopusci wogole to tego rasistowskiego piekielka.

Ja mialam na mysli ratowanie tych, ktorzy narazeni zostali wlasnie na
              NIEodpowiednie wychowanie i postawy rodzicow.

Casem sa do uratowania.
              Czasem pomaga tu znane zjawisko buntu przeciwko rodzicielskim autorytetom.

> dzieci tych forumowych krystiankow sa niestety juz chore.

No wlasnie.
              • i-love-2-bike Re: Dyskutowac? 25.07.05, 16:51
                dritte_dame napisała:

> dana33 napisała:
                >
                > > to co mlodych moze uratowac, to wlasnie odpowiednie wychowanie i przyklad
                > w
                > > domu. co znaczy uratowac... odpowiednie wychowanie i postawa rodzicow nie
                >
                > > dopusci wogole to tego rasistowskiego piekielka.
                >
                > Ja mialam na mysli ratowanie tych, ktorzy narazeni zostali wlasnie na
                > NIEodpowiednie wychowanie i postawy rodzicow.
                >
                > Casem sa do uratowania.
                > Czasem pomaga tu znane zjawisko buntu przeciwko rodzicielskim autorytetom.
                >
                > > dzieci tych forumowych krystiankow sa niestety juz chore.
                >
                > No wlasnie.
                >
                >
                hi,hi damo ale sie usmialam. po czym to jedna chora osoba pozna chorobe
                drugiej,chyba po zmienionym szeregu liczb ograniczonych:)))
                fajnie krytykowac innych odpowiadajac do kogos,kto swym chuchem zabija komary w
                locie.
      • ben_shaprut Niezupełnie, Manny. Kiedyś równie żywiołowo 28.08.05, 20:40
        reagowałem na chamskie ataki na Polskę i Polaków. Potem zamiast się wyżalać i w
        odwecie obrażać także porządnych ludzi (bo tak jest, kiedy chcesz dopiec
        przedstawicielowi danej nacji) przestałem pisywać na forum, a zacząłem
        dyskutować w formie e-maili, co pozwalało uniknąć wtrętów takich fredziów czy
        guciów. Z przykrością stwierdzam, że nasz świat jeszcze nie dojrzał do formuły
        forum otwartego, a polemika z piewcami nienawiści budzi w nas reakcje tak samo
        obrzydliwe, jak tych, z którymi walczymy. Dlatego z przyjemnością ograniczyłem
        dyskusję do dwudziestu kilku ludzi, z którymi pisuję "z otwartą przyłbicą",
        podpisując się swoim własnym "ja", a nie nickiem - bo na forum "wyautowanie"
        jest podstawą do karczemnych rozgrywek. Ilość, jakość i poziom podawania
        informacji zupełnie nie przystaje do forumowego, a zamiana ilości w jakość nie
        powoduje poczucia wielkiej straty, wyjąwszy bowiem kilkadziesiąt osób, FŚ
        parafrazując poczciwego króla Francji: "ne vaux pas la messe". Dzięki temu
        zyskałem kilku przyjaciół, z którymi na wiele tematów można porozmawiac "od serca".
        Obecnie czasami pisuję na FŚ, ale kretynów nie czytam już i nie polemizuję z
        nimi - szkoda mi na to czasu i nerwów. Jeśli zaś chodzi o forumowiczów z
        Izraela, to niejednokrotnie upominali oni swoich "ekstremistów", ale albo po
        hebrajsku albo w e-mailach. Może ten drugi sposób jest lepszy niż podbijanie
        wątku idioty?
        Zaręczam natomiast, że wymienione osobliwe eksponaty rodzaju ludzkiego (arap
        i fredzio) nie mają nic wspólnego z porządnymi forumowiczami z Izraela. W ten
        sam sposób mogę zaręczyć, że najbardziej wulgarni antysemici na forum nie mają
        nic wspólnego z ludźmi w cywilizowany sposób wyrażającymi swoją krytykę wobec
        Izraela.
        Pozdrawiam
        ben_shaprut vel wqrwiony2, szczerze żałujący swojej prowokacji sprzed dwóch lat
        - w niczym nie pomogła, idioci pozostali idiotami i nawet za bardzo się nie
        okryli pianą, a uczciwych oponentów zabolało. Nie warto...
        • i-love-2-bike Re: Niezupełnie, Manny. Kiedyś równie żywiołowo 29.08.05, 02:58
          ben_shaprut napisał:

> reagowałem na chamskie ataki na Polskę i Polaków. Potem zamiast się wyżalać i w
          > odwecie obrażać także porządnych ludzi (bo tak jest, kiedy chcesz dopiec
          > przedstawicielowi danej nacji) przestałem pisywać na forum, a zacząłem
          > dyskutować w formie e-maili, co pozwalało uniknąć wtrętów takich fredziów czy
          > guciów. Z przykrością stwierdzam, że nasz świat jeszcze nie dojrzał do formuły
          > forum otwartego, a polemika z piewcami nienawiści budzi w nas reakcje tak samo
          > obrzydliwe, jak tych, z którymi walczymy. Dlatego z przyjemnością ograniczyłem
          > dyskusję do dwudziestu kilku ludzi, z którymi pisuję "z otwartą przyłbicą",
          > podpisując się swoim własnym "ja", a nie nickiem - bo na forum "wyautowanie"
          > jest podstawą do karczemnych rozgrywek. Ilość, jakość i poziom podawania
          > informacji zupełnie nie przystaje do forumowego, a zamiana ilości w jakość nie
          > powoduje poczucia wielkiej straty, wyjąwszy bowiem kilkadziesiąt osób, FŚ
          > parafrazując poczciwego króla Francji: "ne vaux pas la messe". Dzięki temu
          > zyskałem kilku przyjaciół, z którymi na wiele tematów można porozmawiac "od ser
          > ca".
          > Obecnie czasami pisuję na FŚ, ale kretynów nie czytam już i nie polemizuję z
          > nimi - szkoda mi na to czasu i nerwów. Jeśli zaś chodzi o forumowiczów z
          > Izraela, to niejednokrotnie upominali oni swoich "ekstremistów", ale albo po
          > hebrajsku albo w e-mailach. Może ten drugi sposób jest lepszy niż podbijanie
          > wątku idioty?
          > Zaręczam natomiast, że wymienione osobliwe eksponaty rodzaju ludzkiego (arap
          > i fredzio) nie mają nic wspólnego z porządnymi forumowiczami z Izraela. W ten
          > sam sposób mogę zaręczyć, że najbardziej wulgarni antysemici na forum nie mają
          > nic wspólnego z ludźmi w cywilizowany sposób wyrażającymi swoją krytykę wobec
          > Izraela.
          > Pozdrawiam
          > ben_shaprut vel wqrwiony2, szczerze żałujący swojej prowokacji sprzed dwóch lat
          > - w niczym nie pomogła, idioci pozostali idiotami i nawet za bardzo się nie
          > okryli pianą, a uczciwych oponentów zabolało. Nie warto...

ben niezupelnie sie z toba zgadzam. forum to nie tylko miejsce prywatnych
          porachunkow,ale miejsce gdzie swiat spotyka sie razem. nie musisz czytac
          kogos,kto wiesz,ze soba niczego nie reprezentuje,ale wiele ludzi jest tu na
          poziomie,tylko forma rozmow przybiera czasem rozmiary niecenzuralne,glownie
          dlatego,ze piszacy sa anonimowi. zaloze sie z toba,ze nigdy nie rozmawialbys w
          ten sposob z kims kogo znasz. nie nalezy przesadzac z tym chamstwem,czy skretami
          nienawisci dla poszczegolnych nacji to forum nie nalezy traktowac powaznie i
          tyle.zawsze doza humoru jest pozadana,zbyt wiele ludzi chce nas zaszczepic
          niczym innym tylko problemami,a my podswiadomie szukamy rozladowania i powodu do
          szczerego smiechu.
          • ben_shaprut Re: Niezupełnie, Manny. Kiedyś równie żywiołowo 29.08.05, 07:09
            Widzisz, Rachel, akurat Ty zaliczasz się do ludzi, z którymi kontakty zyskały
            na wartości dzięki nawiązaniu korespondencji prywatnej. Tych parę listów było
            dla mnie dużo ważniejsze niż tygodnie na forum.
            • i-love-2-bike Re: Niezupełnie, Manny. Kiedyś równie żywiołowo 29.08.05, 19:08
              ben_shaprut napisał:

> Widzisz, Rachel, akurat Ty zaliczasz się do ludzi, z którymi kontakty zyskały
              > na wartości dzięki nawiązaniu korespondencji prywatnej. Tych parę listów było
              > dla mnie dużo ważniejsze niż tygodnie na forum.

no to sie ciesze. dzieki prywatnej korespondencji poznajesz kogos blizej,ale
              mozna robic dwie rzeczy i pisac e-maile, i rozmawiac na forum. niestety w
              przeszlosci byli tu tacy co ludzi szantazowali ujawnieniem prywatnych
              korespondencji i mysle,ze wlasnie te afery wielu ludzi odstraszyly od blizszych
              kontaktow,a szkoda. w koncu kazdy z nas ma swoich bliskich znajomych i kogos do
              wymiany pogladow jak czas pozwoli,ale nigdy nie zawadzi poznac nowych ludzi:))
    • abe_ltd Fredzio jest zabawny. 24.07.05, 23:27
      Tak jak ty jestes po prostu zabawny. Zreszta sa miedzy wami ogromne
      podobienstwa. Gdybys urodzil sie Zydem to bylbys trzepal dokladnie to samo co
      Fredzio. Gdybys urodzil sie muzulmaninem to bys juz dawno rozerwal sie
      dynamitem pod ambasada amerykanska. A ze urodziles sie niestety Polakow to
      siejesz fanatyzm, nienawisc i ksenofobie z tej strony. Ale czym ty sie roznisz
      od Fredzia? Poziomem znajomosci jezyka polskiego tylko i wylacznie.
      Wez sie matole nie osmieszaj. Jestes tutaj taka samo maskotka-fanatykiem jak
      Fredzio i Arap.
      • i-love-2-bike Re: Fredzio jest zabawny. 24.07.05, 23:29
        abe_ltd napisała:

> Tak jak ty jestes po prostu zabawny. Zreszta sa miedzy wami ogromne
        > podobienstwa. Gdybys urodzil sie Zydem to bylbys trzepal dokladnie to samo co
        > Fredzio. Gdybys urodzil sie muzulmaninem to bys juz dawno rozerwal sie
        > dynamitem pod ambasada amerykanska. A ze urodziles sie niestety Polakow to
        > siejesz fanatyzm, nienawisc i ksenofobie z tej strony. Ale czym ty sie roznisz
        > od Fredzia? Poziomem znajomosci jezyka polskiego tylko i wylacznie.
        > Wez sie matole nie osmieszaj. Jestes tutaj taka samo maskotka-fanatykiem jak
        > Fredzio i Arap.

:))) jak mowie abe przyjemnie jak pieski sie nawzajem gryza. po czym to kundel
        kundla pozna,moze po dlugosci ogona?
        • abe_ltd Re: Fredzio jest zabawny. 24.07.05, 23:34
          Widac ze krasula probuje sie desperacko zdynstansowac od swoich 'peers'. Masz
          racje: wyczul swoj swego i jak spojrzal na arapa i fredzia to tak jakby w
          lustro patrzyl. To musial byc bardzo przygnebiajacy widok dla bidnej krasuli.
          On chyba dlugo juz tego pressure nie wytrzyma. Biore zaklady ze sie totalnie
          rypnie mentalnie za jakies dwa trzy miesiace.
          • mmkkll Re: Fredzio jest zabawny. 24.07.05, 23:38
            > On chyba dlugo juz tego pressure nie wytrzyma. Biore zaklady ze sie totalnie
            > rypnie mentalnie za jakies dwa trzy miesiace.

Który Crassus ;) ?
            • abe_ltd Re: Fredzio jest zabawny. 24.07.05, 23:43
              Krasulka sie rypnie. On juz przeszedl jedno ogromne rozczarowanie w jego
              nieodwzajemnionej milosci do USA. Jakos to przezyl, ale widac juz bylo pewne
              cracks on the surface.
              Rzucil sie szybko w wir anty-islamskich nagonek aby zapomniec bol
              rozczarowania. Teraz zaczyna dostrzegac ze utozsamil sie z arapem.
              Czy ty sobie wyobrazasz przez co on przechodzi? To jest rowne cierpieniom
              Konrada Wallenroda!
              • mmkkll Re: Fredzio jest zabawny. 24.07.05, 23:56
                Czyli wynika z tego fakt, że higienie psychicznej najbardziej sprzyja zachowanie
                umiaru i dokładniej ukierunkowana krytyka różnych spraw.

Tym niemniej uważam dzisiejsze spojrzenie m_c za słuszne, choć żartowałem sobie,
                że przyjdzie trzeci(ten, który jest Żydem) i przywoła pozostałych dwóch do
                porządku ;) .

O jakim rozczarowaniu w miłości do USA piszesz?
      • wojcd Re: Fredzio jest zabawny. 24.07.05, 23:32
        abe_ltd napisała:
        > Wez sie matole nie osmieszaj. Jestes tutaj taka samo maskotka-fanatykiem jak
        > Fredzio i Arap.
        -------------------------------------------------------
        No, ale Marcus służy dobrej sprawie
        i to go rozgrzesza.
        • abe_ltd Re: Fredzio jest zabawny. 24.07.05, 23:37
          A Arap to nie sluzy dobrej sprawie? W jego chorym umysle on wrecz cierpi za
          sprawe - dobra sprawe. W swoim rozpalonym umysle krasula tez cierpi za jakas
          tam sprawe. Czasami mi sie myli czy jego bardziej fascynuja przepisy kulinarne
          zawierajace skladnik araba czy tez obrona Europy przed zalewem islamskim. Moze
          mu sie wydaje ze jest drugim przyjsciem Sobieskiego?
          • i-love-2-bike Re: Fredzio jest zabawny. 24.07.05, 23:45
            abe_ltd napisała:

> A Arap to nie sluzy dobrej sprawie? W jego chorym umysle on wrecz cierpi za
            > sprawe - dobra sprawe. W swoim rozpalonym umysle krasula tez cierpi za jakas
            > tam sprawe. Czasami mi sie myli czy jego bardziej fascynuja przepisy kulinarne
            > zawierajace skladnik araba czy tez obrona Europy przed zalewem islamskim. Moze
            > mu sie wydaje ze jest drugim przyjsciem Sobieskiego?

a moze ma hemoroidy i poprosty ludzko cierpi?
        • dana33 do marcusa, hipcia, mmkkll i manny 24.07.05, 23:42
          mielibyscie w 100% racje, naprawde, gdyby wlasnie nie krystianki, goldbaumy i
          reszta tej zgraji.
          oni pisza dokladnie, ale dokladnie to samo co fredzio i arap. pisza nawet
          gorzej. i pisza duzo wiecej. arapa nie widac godzinami dzien w dzien, fredzia
          nie ma czasami cale dnie. na 100 wpisow antysemickich, jest moze jedna krytyka.
          na 100 wpisow fredzioarapowych jest 90 krytyk i odpowiednio chamskich,
          antyzydowskich protestow.
          powiedzialabym wart pac palaca.

rozumiem marcus, ze twoja przyjazn ma tu granice.
          moja nie ma takich.
          dobranoc.
          • abe_ltd Re: do marcusa, hipcia, mmkkll i manny 24.07.05, 23:46
            He, he a krasul sie ludzil ze mam MOC aby rozerwac solidarnosc zydowska. Ja
            takich zludzen nigdy nie mialam ale coz, ja nie jestem schizofreniczka i nie
            mam urojen.
            Ty Dana bron Fredka i Arapa, ja Ci w tym pomoge. Fredzio jest fajny, a arap
            przezabawny. Calusek dla obu panow :DDD
            • abe_ltd Korekta 24.07.05, 23:46
              mialo byc oczywiscie 'ludzil sie ze ma moc....'
          • mmkkll Już to wyjaśniłem: 24.07.05, 23:53
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26875110&a=26882748
          • manny_ramirez nie zgadzam sie z Toba Dano 25.07.05, 01:17
            to co wypisuja krystian i zgraja nie ma nic do rzeczy w tym przypadku

Kazdy z nas, z tych co wywolas tutaj do tablicy, w czasie swojego dluzszego czy
            krotszego pobytu na forum wdal sie wielokrotnie w zaciekle spory z ta zgraja
            anysemitow ktorych wymienilas. Kazdy z nas jasno sie okreslal i jasno wylewal
            sprawe na lawe. To ze nas byc moze jest mniej niz tych antysemickich glupkow
            nie zmienia faktu ze ABSOLUTNIE nie usprawidliwia to chorych,generalizujacych
            polskozerczych postow.
            W calej swej bytnosci na forum tylko raz, kilka miesiecy temu, widzialem ze
            kotel_ha_maarawi objechal ktoregos z tych dwoch, nie apmietam juz ktorego, za
            durne antypolonizmy.

Wiec ja tu jasno wywoluje Ciebie, z_daleka, negeva, oscara i innu z wielu
            rozsadnych Zydow co tu pisza zebyscie JASNO I KLAROWNIE okrslili sie wobec
            chamskich antypolonizmow fredzia i arapa.

Stosujac Twoja logike my, filosyjonisci jak to hiper okreslil, moglibysmy
            siedziec cicho i w ogole antysemitow nie krytykowac poniewaz NAS W KONCU
            FREDZIO I ARAP TAKZE OBRAZAJA!!!

KAZDY SZOWINIZM i RASIZM musi byc jasno i klarownie potepiony i NIC,
            ABSOLUTNIE NIC takiego czegos nie usprawiedliwia. Nawet jesli to jest "tylko"
            antypolonizm:((((( (bo widac to jakby sie niektorym niekwalifikowalo)
            • tkuprian Generalnie popieram tezę Mannego. 25.07.05, 02:05
              Mętne tłumaczenia nictu nie zmienią.
              • i-love-2-bike Re: Generalnie popieram tezę Mannego. 25.07.05, 02:47
                tkuprian napisał:

> Mętne tłumaczenia nictu nie zmienią.

metne tlumaczenia sa podstawa robienia hucpy na tym forum od lat. bez niej jaki
                bylby sens istnienia tej calej trupy komediantow?
                • manny_ramirez rachel zeby bylo jasne 25.07.05, 02:54
                  hucpe na tym forum przede wszystkim robi zgraja chorych antysemitow wsrod
                  ktorych Ty jestes jedna z czolowych. Nie probuj uzywac mych postow do
                  powielania swoich rasistowskich pogladow
                • dana33 Re: Generalnie popieram tezę Mannego. 25.07.05, 08:31
                  komediantka nr jeden tej grupy, to wlasnie ty rachelko. tylko zobacz jakie
                  idiotyzmy ty wypisujesz:

a moi sasiedzi to tez zydzi i mnie bardzo lubia,czy myslisz,ze sa antysemitami?
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26882967&a=26883767

• dana33 Re: nie zgadzam sie z Toba Dano 25.07.05, 08:27
              wiem, ze arap absolutnie nie ma na mysli was, manny, bo z nim rozmawialam.
              mysle, ze fredzio tez nie. fredzio wyraznie odpowiada na ataki tej bandy
              antysemickiej. pisze sie do niego normalnie, to i normalnie odpowiada.

wprawdzie nigdy nie "objechalam" fredzia ani arapa, ale pisalam do fredzia pare
              razy, proszac go o nie uogolnianie.

normalnie, to nie "objezdzam" nikogo. oprocz paru tych najzagorzalszych
              antysemitow i to tez nie za kazdym razem.

masz jakies linki do postow objezdzajacych ta antysemicka grupe? nie mam na
              mysli, jesli ktos pisze do nich "jestes idiota" bo to nie objechanie.
              ale jakos nie pamietam zadnego postu, ktory mowi im wyraznie, ze maja
              prymitywny sposob myslenia, ze obrazaja caly narod zydowski i ze psuja opinie
              polski i polakow ogolnie. nie widzialam nigdzie, przynajmniej nie moge sobie
              przypomniec, ostrego protestu w stosunku do tej grupy.
              owszem, manny, to co wypisuje krystian i zgraja ma duzo do tego, co wypisuje
              tutaj fredzio. ma wszystko do tego.
              • manny_ramirez Dano z calym naleznym Tobie szacunkiem 25.07.05, 14:07
                bede pisal tu tylko za siebie. Jesli jeszcze, przez caly czas mojej bytnosci na
                forum, nie zdazylas zauwazyc mojego potepienia dla antysemitow (chocby na tym
                watku zrobilem to juz trzy razy) to ed chyba ma troszke racji ze przynajmniej
                na forum tracisz troche wiarygodnosci.

Ja widze to tak albo nie chcesz fredzia i arapa potepic bo to swoi, (i nie
                chodzi mi o potepienie ich jako osob, albo nawet wszystkiego co pisza tylko
                tych jawnie antypolskich postow) i to czyni Ciebie w pewnej mierze
                szmalcownikiem (tak, dokladnie) albo dlatego ze sie identyfikujesz z ich
                pogladami a to znaczyloby zes wcale nie lepsza niz krystian i spolka. Powtarzam
                ja odbieram teksty obrazajace Polakow osobiscie. Moja zona, corka, matka i
                kazda kobieta w mojej rodzinie to Polski i tekstu fredzia o materacach wcale
                nie uwazalem za zabawny ani wielu innych. I powtarzam nie jest wytlumaczeniem
                ze to byla prowokacja. Wszystko ma swoje granice.
                • menny_rodriguez Re: Dano z calym naleznym Tobie szacunkiem 25.07.05, 14:12
                  manny_ramirez napisał:

ed chyba ma troszke racji ze przynajmniej
                  > na forum tracisz troche wiarygodnosci.
                  >

Czy ty wiesz compañero, dlaczego jeszcze nigdy nie straciles miliona dolarow ??
                • dana33 Re: Dano z calym naleznym Tobie szacunkiem 25.07.05, 14:44
                  manny, piszac, ze nikt nie potepia wpisow tej zgraji, nie ciebie mialam na
                  mysli. nie ciebie i jeszcze paru osob. tylko ze was mozna policzyc na palcach
                  jednej reki i giniecie w tlumie milczacych.

nie identyfikuje sie z postami fredzia. napewno nie. napisalam wczoraj zdaje
                  sie zupelnie wyraznie: ja bede potepiac wpisy fredzia, a ta milczaca czesc
                  bedzie potepiac wpisy zgraji antysemickiej. zwrocilam dzisiaj fredziowi pare
                  razy uwage, i po polsku i po hebrajsku. dajac przyklad krystianowego wpisu,
                  pokazalam, ze miczaca wiekszosc dalej milczy. "znalazlem uczciwego zyda" nie
                  uwazam za zabawne rowniez.
                  mysle manny, ze uzycie slowa szmalcownik w stosunku do mnie w tym kontekscie
                  jest lekko niezreczne.
                  • manny_ramirez Re: Dano z calym naleznym Tobie szacunkiem 25.07.05, 14:56
                    byc moze, byly obliczone na szok, w koncu slowa o Polkach jako materacach tez
                    raczej zrecznymi nazwac nie mozna
                    • dana33 Re: Dano z calym naleznym Tobie szacunkiem 25.07.05, 15:17
                      nu, manny, powiedzmy, ze to zaakceptuje, bo wiem, kim jestes.
                      bo wiesz, ja nie nazwalam zadnej polki materacem. natomiast zostalam porownana
                      do szmalcownika :((((
                      • manny_ramirez Re: Dano z calym naleznym Tobie szacunkiem 25.07.05, 15:23
                        No nie tak calkiem Dano nie tak calkiem, to bylo wszystko w trybie
                        przypuszczajacym. A cisza wobec szownizmu i rasizmu wobec kogokolwiek to jest
                        taki zalazek przyszlego szmalcownika
            • negevmc Drogi manny 26.07.05, 11:04
              manny_ramirez napisał:

> Wiec ja tu jasno wywoluje Ciebie, z_daleka, negeva, oscara i innu z wielu
              > rozsadnych Zydow co tu pisza zebyscie JASNO I KLAROWNIE okrslili sie wobec
              > chamskich antypolonizmow fredzia i arapa.

1.Dawno przestalem reagowac na wulgaryzmy i kretynizmy z OBU STRON.
              2.Glupio sie poczulem jesli musze "JASNO I KLAROWNIE" okreslac sie przed Toba
              wobec w/w spraw. Czyzbym przez ponad pol roku pobytu na forum nie okreslil
              sie dosc jaso ?
              3. Jesli brakuje Ci mojej krytyki fredzia i arapa to przykro mi ale bedzie Ci
              jej brakowac i w przyszlosci. Bedzie Ci takze brakowac mojej krytyki goldbauma,
              splita, rachelki, abe, dany, z_daleka, tomcata, krystiana, polskiego_francuza,
              crassusa, aakiego, pawal i gwala i alicji z krainy czarow.
              Przestalem kogokolwiek krytykowac (a i tak rzadko i delikatnie to robilem)
              Nie po to jest forum, manny.
              • manny_ramirez Drogi negevie 26.07.05, 12:35
                Dzieki za odpowiedz ale nie zgadzam sie
                Powazna dyskusja w koncu polega na krytyce.
                No ale tu na tym forum takowa raczej trudno znalesc
                pozdrawiam
                • ben_shaprut Manny - sposób, w jaki Negev określił ongiś 29.08.05, 07:19
                  kwestię palestyńską, zasługuje na głęboki szacunek. Po prostu niektórzy ludzie
                  wyznają zasadę krytyki pozytywnej, a taka nie może mieć zastosowania w
                  odniesieniu do fredziów, jewhaterów, guciów czy jarków. Co prawda za grube
                  nadużycie uważam włączenie przez niektórych do tej kategorii Splita i Racheli.
                  Równie dobrze można wpisać mnie.
              • ben_shaprut Negev - akurat Ty jesteś poza podejrzeniami; dość 29.08.05, 07:14
                dużo napisałeś już, aby tylko skończony kretyn posądzał Cię o fałszywie pojętą
                solidarność etniczną.
                Łącząc wyrazy szacunku
                Ben
          • ed_ Re: do marcusa, hipcia, mmkkll i manny 25.07.05, 01:33
            dana33 napisała:

> mielibyscie w 100% racje, naprawde, gdyby wlasnie nie krystianki, goldbaumy i
            > reszta tej zgraji.
            > oni pisza dokladnie, ale dokladnie to samo co fredzio i arap. pisza nawet
            > gorzej. i pisza duzo wiecej. arapa nie widac godzinami dzien w dzien, fredzia
            > nie ma czasami cale dnie. na 100 wpisow antysemickich, jest moze jedna
            krytyka.
            >
            > na 100 wpisow fredzioarapowych jest 90 krytyk i odpowiednio chamskich,
            > antyzydowskich protestow.
            > powiedzialabym wart pac palaca.

I co to ma do rzeczy, dana, nawet gdyby te statystyki były prawdziwe, choć
            wątpię. Liczy się zasada. Ja i inni Polacy potrafimy odpowiednio nazwać
            jewhaterów, goldbaumów, splitów, strangerów i kucharę z NY. A że nie
            odpowiadamy na każdy wpis? Przecież nie będę odpowiadał na każdy post idiotów,
            bo mam wiele ważniejszych spraw do załatwienia, ale nie znajdziesz mojego
            tekstu, ze to co piszą wyżej wymienieni jest dowcipne i mnie to bawi. Ciebie
            bawi natomiast fredzio i arap i złego słowa o nich nie powiesz. Tu jest
            problem. Tracisz wiarygodność. Bo nie o liczby tu chodzi i kto kogo więcej razy
            brzydko nazwał.
            • i-love-2-bike Re: do marcusa, hipcia, mmkkll i manny 25.07.05, 01:41
              ed_ napisał:

> dana33 napisała:
              >
              > > mielibyscie w 100% racje, naprawde, gdyby wlasnie nie krystianki, goldbau
              > my i
              > > reszta tej zgraji.
              > > oni pisza dokladnie, ale dokladnie to samo co fredzio i arap. pisza nawet
              >
              > > gorzej. i pisza duzo wiecej. arapa nie widac godzinami dzien w dzien, fre
              > dzia
              > > nie ma czasami cale dnie. na 100 wpisow antysemickich, jest moze jedna
              > krytyka.
              > >
              > > na 100 wpisow fredzioarapowych jest 90 krytyk i odpowiednio chamskich,
              > > antyzydowskich protestow.
              > > powiedzialabym wart pac palaca.
              >
              > I co to ma do rzeczy, dana, nawet gdyby te statystyki były prawdziwe, choć
              > wątpię. Liczy się zasada. Ja i inni Polacy potrafimy odpowiednio nazwać
              > jewhaterów, goldbaumów, splitów, strangerów i kucharę z NY. A że nie
              > odpowiadamy na każdy wpis? Przecież nie będę odpowiadał na każdy post idiotów,
              > bo mam wiele ważniejszych spraw do załatwienia, ale nie znajdziesz mojego
              > tekstu, ze to co piszą wyżej wymienieni jest dowcipne i mnie to bawi. Ciebie
              > bawi natomiast fredzio i arap i złego słowa o nich nie powiesz. Tu jest
              > problem. Tracisz wiarygodność. Bo nie o liczby tu chodzi i kto kogo więcej razy
              >
              > brzydko nazwał.

odbeknij koles po macdonaldzie,widac,ze scierwo jesz to i scierwiaste nazwy ci
              sie przylepiaja pucybucie.
            • dana33 Re: do marcusa, hipcia, mmkkll i manny 25.07.05, 08:33
              mamy widac inne spojrzenie na sprawe humoru, ed. bo czesto, i pisalam o tym,
              rowniez i krystian & co pisza dowcipnie i smieje sie z ich postow, nie
              zapominajac na chwile, kto je pisze. nie odbieram antysemicie zdolnosci
              humorystycznych. i we fredziowych niektorych postach jest tez duzo humoru.
              • hiperrealizm ed ma rację Dana. 25.07.05, 08:40
                Może my Polacy co antysemityzmu nie lubimy na brak poczucia humoru cierpimy?
                Może antysemici forumowi to tacy żartownisie jak fredzio?
                Jak myslisz Dana?
                • dana33 Re: ed ma rację Dana. 25.07.05, 09:21
                  powtarzam hipciu raz jeszcze: NIEKTORE posty fredzia sa dowcipne. i NIEKTORE
                  posty antysemitow sa tez dowcipne.
                  i jakieby posty fredzia nie byly obrazajace dla polakow, to chyba zaden nie
                  moze sie porownac do "zydzi do gazu". oprocz jakiego "spadaj idioto" tu i tam
                  nie widzialam protestu ani do zydzi do gazu, ani do ztwojej matki zrobili mydlo.

jeszcze raz: wart pac palaca.

• krystian71 Re: ed ma rację Dana. 25.07.05, 09:24
                    bardzo dobre argumenty.
                    Teraz wystarczy dac linki na wypowiedz goldi-krystian-rachelkow, gdzie
                    pisza "zydzi do gazu,zbombardowac Jerozolime
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26838173&a=26863041
                    i przerobic zydow na "midlo"
                    I wszystko bedzie jasne.
                    • marcus_crassus posluchaj prymitywie 25.07.05, 09:37
                      nie zauwazylem zeby dana pisala o przerabianiu prostaku kogokolwiek na mydlo.

robi to arap i fredzio. a "wina" dany jest ze nie ma odwagi ich skrytykowac.

nie porownuj natomiast prostaku swojej i twojej prostackiej maglownicy do tego grona.

bo rozmawiamy o ludziach a nie o szlamie jak ty.

wiec wynocha - to jest watek pewnego grona osob do pewnego grona osob a kilka szczurow z toba wlaczenie tutaj wlazlo i czegos szuka.

tak wiec informacja-szczurow tutaj nie potrzeba.nie twoj problem i nie twoj cyrk wiec paszol won - mam nadzieje ze jezyk z dziecinstwa chociaz zrozumies
                      • krystian71 Re: posluchaj prymitywie 25.07.05, 09:40
                        umiesz czytac? To poczytaj.
                        • marcus_crassus problem 25.07.05, 09:46
                          posluchaj. pewien problem skierowalem w kierunku ludzi i paru ludzi "mnie poparlo"

natomiast problem jest ze jak sie zjawili ludzie przybrnely i swinie jak ty i rachelka.

co zepsulo mozliwosc wyjasnienia pewnych spraw. bo po przybyciu swin zazwyczaj robi sie chlew.

czytac umiem. jak sie stesknie za twoja obecnoscia to wybiore sie do chlewa.

zrozumial prostak?
                          • krystian71 Re: problem 25.07.05, 09:52
                            Forum jest otwarte, i jesli mi przyjdzie do glowy stwierdzic, ze cos tu
                            smierdzi, to sprobuj mnie powstrzymac.
                            Masz problemy z twoja eurokichą , twoja sprawa, probujesz sie uwiarygodnic, ?
                            Tez twoja.
                            Troche za pozno,gdy sie przegielo pale.Idz rozsmieszac dzieci w przedszkolu
                            • marcus_crassus jedynym problemem jest chec wyjasnienia czegos 25.07.05, 09:56
                              ludziom ktoryc lubie. do scier i maglownic sie nie zwracam.

zebys sobie clownie czegos nie pomyslal.

wlazic sobie mozesz gdzie chcesz.jak pies przybleda. tez ludzi szuka.

paszol won kundlu
                              • krystian71 Re: jedynym problemem jest chec wyjasnienia czego 25.07.05, 10:21
                                nie sadz,ze nie zrozumiale,
                                masz na mysli zmodyfikowanie przepisow kulinarnych na islamistow we wlasnym
                                sosie/
                                nie krepuj sie, nikt ci w tym nie przeszkodzi,ludzie ,ktorzy "lubia " twe
                                przepisy, przyjma je z wdziecznoscia.
                                Re: Po WTC w odwecie rozwalić Mekkę?
                                Autor: samsone
                                Data: 24.07.2005 11:57 +

--------------------------------------------------------------------------------
                                Dokladnie,a za ich wszystkie poprzednie morderce uczynki, wszystkich ich na ich
                                polwysep poslac, mozna tez mekke dwa razy rozwalic, pierwszy raz troche, to oni
                                z ciekawosci sie tam zjada a potem dobrze aby to dlugo zapamietali

Wiem i ciesze sie,ze nie dla mnie piszesz, bo ja twojej pisaniny nie
                                potrzebuje, wiec po coz te nerwy.?
                        • dana33 Re: posluchaj prymitywie 25.07.05, 10:03
                          dotyczy to postow ludzi z twojej grupy, krystian.
                          cytowalam je juz na forum. linki mam w domu, moge ci podrzucic wieczorem, jesli
                          jestes ich tak ciekawy.
                          • krystian71 Re: posluchaj prymitywie 25.07.05, 10:24
                            bede czekal, a w tzw miedzyczasie pozwolisz, bym pare linkow popodrzucal.
                            jeden z twojej grupy, to moj ulubiony, ten samsona.
                  • marcus_crassus potepiamy terrorystow islamskich 25.07.05, 09:26
                    jakkolwiek trzeba pamietac ze odpowiedzialni za cala sytuacje sa Blair, Szaron i Bush.

identyczna logicznie argumentacja.

nie da sie napisac czegos bez "ALE"

tak tak - to jest zle ALE i tak inni sa winni.

kali ukrasc banana dobrze. kalemu ukrasc banana gwaltu rety antysemici bija
          • dritte_dame Dana 25.07.05, 03:46
            Czy Ty znasz fredzia osobiscie?
            • dana33 Re: Dana 25.07.05, 08:18
              nie, nie znam. kiedys proponowalm mu spotkanie, ale on bardzo chroni swoja
              privacy.
              zrozum damo, ze moja obrona fredzia, to nie pochwala kazdego jego postu.
              pisalam wiele razy, ze niektore z nich sa swietne, niektore strasznie smieszne,
              bo tak kompletnie nieprawdopodobne. naturalnie, ze druga strona natychmiast
              jako przyklady rzuca tutaj wlasnie te posty, z ktorymi sie nie zgadzam, chociaz
              wyraznie pisalam o postach takich jak "oni maja nafte a my zapalki" lub "wielki
              israel od wisly do jordanu". nigdzie nie znajdziesz mojej pochwaly postow
              fredzia ktore mowia o materacach lub polskiej wspolpracy z niemcami. ale wg
              grupy goldbaumokrystianowej, to ja wlasnie pochwalam takie posty fredzia.
              to ze ich nie pochwalam, nie znaczy, ze uwazam ze on klamie. bo wiemy i o
              szmalcownikach, i o materacach i o wspolpracy. tylko ze to nie wszyscy polacy,
              jak pisze fredzio, a jakas grupa, chociaz szmalcownikow byla dosc duza grupa.
              mimo to ja nigdy nie uogolniam i pisalam fredziowi, zeby tez tego nie robil.
              nu, to pisalam. on jest doroslym czlowiekiem i ja napewno nie wplyne ja sposob
              jego myslenia czy pisania. owszem, smieszy mnie jego jezyk, i to nie ma nic
              wspolnego z tekstem danego postu.

to co ja widze, to to, ze fredzio obraza tych uczciwych polakow uogolniajac, a
              antysemici tego forum obrazaja zydow, uogolniajac. i owszem, ma znaczenie
              ilosc. bo ataki antysemickie na tym forum sa w strasznej ilosci, dzien w dzien.
              ataki fredziowe gina w tej ilosci. i sa odpowiedzia na nie.
              • dritte_dame Re: Dana 25.07.05, 14:55
                dana33 napisała:

> nie, nie znam. kiedys proponowalm mu spotkanie, ale on bardzo chroni swoja
                > privacy.

Czyli - znasz go z korespondencji pozaforumowej.
                To sprawia ze z przyczyn niewidocznych dla innych dyskutantow masz znacznie
                ograniczony wybor form w jakich czujesz za wlasciwe komentowac dzialalnosc
                fredzia.

> ... nigdzie nie znajdziesz mojej pochwaly postow
                > fredzia ktore mowia o materacach lub polskiej wspolpracy z niemcami. ale wg
                > grupy goldbaumokrystianowej, to ja wlasnie pochwalam takie posty fredzia.

Niestety.
                Dziala tu na Twoja niekorzysc psychologiczne zjawisko tak celnie zaobserwowane
                juz przez rzymskich prawnikow:

Qui tacet consentire videtur.
                Kto milczy ten zdaje sie zgadzac.

Ja nie pisze ze milczenie dowodzi ze sie zgadzasz ale ja to jestem ja a nowy
                lub malo regularny czytelnik FS znajdzie jeden czy drugi post fredzia a potem
                Twoja deklaracje "fredzia kocham" i pasztet gotowy.

> to co ja widze, to to, ze fredzio obraza tych uczciwych polakow uogolniajac,

Nie smiem prosic ale, czy nie moglabys raz odpowiedziec w ten sposob fredziowi
                pod nastepnym jego postem, ktory odczujesz jako obrazliwy dla uczciwych Polakow?

Tego ze prubujesz go mitygowac w korespondencji prywatnej, uczciwi Polacy nie
                moga przeciez widziec.
                • dana33 Re: Dana 25.07.05, 15:15
                  droga damo, nie mam z fredziem zadnej korepondencji poza forumowej. raz jeden
                  napisalam na adres skrzynki, zdaje sie ze 2 lata temu, kiedy organizowalismy
                  spotkanie paru formuowiczow w jerozolimie i zaproponowalam mu rowniez. nie
                  przyszedl na to spotkanie. cala inna korespondencja moja z fredziem jest
                  widoczna na forum, czasem po polsku, czasem po hebrajsku. mitygowalam. dzisiaj
                  tez. watpie, czy to da jakis rezultat.
                  co do milczacej zgody, zgadzam sie. o tym wlasnie pisalam, o tej milczacej
                  zgodzie wiekszosci forumowiczow, nie nalezacych do antysemickiej zgraji.

z tej calej dlugiej dyskusji widze taki obraz: forum podzielone jest przede
                  wszystkim na 4 grupy: polakow w polsce, polakow za granica, zydow w israelu i
                  zydow poza israelem. te 4 grupy maja dalszy podzial: antysemici i nie
                  antysemici, polakozercy i nie polakozercy. antysemici i polakozercy to jasne
                  grupy. natomiast nie antysemici i nie polakozercy sa rowniez podzieleni: na
                  tych niewielu w obu grupach, ktorzy protestuja i na ta milczaca wiekszosc, tez
                  w obu grupach.
                  mozemy dalej probowac sie przekonywac, co chyba duzo nie da, bo jak dotychczas,
                  to nic nie dalo. albo mozemy sie zaakceptowac jednoczesnie akceptujac zydzi do
                  gazu i polki materace. mamy wg mnie jeszcze jedna forme: kazdy zastanowi sie
                  nad tym co pisze, zanim kliknie na "send" .
                  • manny_ramirez Re: Dana 25.07.05, 15:21
                    dana33 napisała:

kazdy zastanowi sie
                    > nad tym co pisze, zanim kliknie na "send" .=====================
                    Tu sie zgadzamy

W jednym dalej zas nie. Nie mozesz oczekiwac od tej "milczacej wiekszosci" aby
                    zrobila cos czego Ty sama nie robisz. (Bo nie potepijac antypolonizmow wlasnie
                    tego samego sie dopuszczasz) I wybacz ale to ze to robisz po hebrajsku do mnie
                    osobiscie nie przemawia. To co fredzio pisze po hebrajsku nic mnie nie
                    obchodzi. Obchodzi mnie to co pisze po polsku.
                • dana33 Re: Dana 25.07.05, 20:51
                  zrobilam to juz wczesniej, bez twojej prosby, droga damo:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26871532&a=26898178
                  • goldbaum do trzeciej damy 25.07.05, 21:02
                    dana33 napisała:

> zrobilam to juz wczesniej, bez twojej prosby, droga damo:
                    >
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26871532&a=26898178

Nu widzisz trzecia damo? Ona zrobila "to juz wczesniej"; raz i dopiero niecale
                    trzy godziny wczesniej.

Calkiem niezly wynik jak na kilkuletnia prezencje na forum i dziesiatki tysiecy
                    postow jej autorstwa. Powinnas wreszcie odczepic sie od dany!

:-)
                  • dana33 do krystiana i do innych, obiecane linki 25.07.05, 21:26
                    Bede ci szczal na glowe przez swietlik w komorze gazowej!
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7927014&a=7944693

A jednak, wachaczu cyklonu-nie podniecaj sie, bo jeszcze ci zylka peknie i
                    zepsujesz material na stylowy abazur!
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7943837&a=7946722

tlusta aby byla ta twoja mame? bylo z niej potem mydlo czy tylko nawoz?
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7927014&a=7947365
                    • i-love-2-bike do danusi i innych cytaty 25.07.05, 21:35
                      ad nauseum,ale widac dana niekumata

Autor: arap1
                      Data: 17.07.2005 18:48

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
                      wy zdechniecie jak scierwo...ISRAEL ZYJE BIEDZIE ZYL...smieje sie w wasze
                      poarszywe geby...zdechniece na tym FORUM...smiecie bo innych racji zyciowych
                      nie macie...tfu...scierwo

Autor: arap1
                      Data: 17.07.2005 19:51

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

SMIERDZI...STECHLYM OLEJEM....MUSLIM....
                      POCZEKAJ KRYST -MAHMOD...I kazdemu psu muslim bedzie dzien...pujsc do na lono
                      ALLY....WOLNA REKA DLA CAHAL...

Re: Stosunki polsko-żydowskie. Gorzka prawda?
                      Autor: dana33
                      Data: 02.05.2005 21:28

znaczy sie, cep, ze w jedwabnem i okolicach przewazajaca wiekszsc spoleczenstwa
                      polskiego przedstawiala soba holote... git, to tez jest zdanie, z ktorym sie
                      moge zgodzic.

Re: Już 20. wypowiedzi Dany w tym wątku i ani jed
                      Data: 02.05.2005 21:56

sluchaj, kretynie, co chcesz zebym ci przypomniala? endecje i jej stosusnek do
                      zydow? pogromy w polsce miedzywojennej? co sie dzialo za czasow pierwszej
                      republiki? owszem, byli zydzi w ub ale w tak znikomej ilosci, ze nie ma
                      porownania do ilosci polakow w ub. id i zapytaj sie kazdego uczciwego polskiego
                      historyka kiedy to mialy miejsce przesladowania polakow przez zydow....
                      w moim rodzinnym miescie lodzi nie ma ani jednego, rozumiesz idioto, ani
                      jednego przypadku proby ratowania zyda w czasie wojny.
                      nie mam zamiaru tutaj z toba wicej dyskutowac. jedyne co osiagasz, to tylko
                      moja chec dokopac ci, a na to nie jestem gotowa sie znizyc. tacy jak ty, tepi,
                      zadufani we wlasnej racji, manipulanci i klamcy to na szczescie margines
                      spoleczenstwa polskiego. przynajmniej mam taka nadzieje. nie warto nawet w
                      twoja strone splunac.

nu, poczytajcie sobie, ania, gini, remekk, stranger i reszta tej holoty:

nu, wystarczy.... jestescie po prostu banda lobuzow
                      Data: 06.05.2005 17:38

ale sie ciskasz, krystianku.... lubie to, wyobrazam sobie ciebie jako pajaca na
                      sznurku... chesz dosiegnoc ziemi, ale ci nie idzie, fajtasz nozkami w powietrzu
                      z bezsilnosci i bluzgasz, ile moze. slyszales jak spiewali zydzi hatikwe w
                      oswiecimiu? dobrze spiewali. zeby pokazac takim pajacom jak ty, ze wszystko co
                      mozecie, to wlasnie fajtac nozkami w powietrzu z bezsilnosci. mozesz mi
                      podkoczyc....

Re: dobranoc i do jutra
                      Data: 07.05.2005 01:25

zapewniam cie pajacu, ze jesli mialabym ta mozliwosc, zawisnac ci na szyji, to
                      zrobilabym to natychmiast: nie wytrzymalbys ciezaru i lamiac szyje, glowka by
                      ci zwisnela i..... moze wtedy spuscilabym cie ze sznurka...

Re: Dana i jej klamstwa
                      Data: 08.05.2005 00:17

gini, kretynka bylas i kretynka umrzesz. przekrecilas wszystko co napisalam,
                      manipulantko.

Re: Polish gas chambers
                      Data: 08.05.2005 00:45

ty, rachelcia-szmatelcia, umiesz pisac cos innego, jak tylko krytykowac i
                      insynuowac? jasne, ze zydzi, nie wiedzialas o tym? za pieniadze splita
                      zorganizowalismy masowa, swiatowa kampanie przeciw polsce, a przede wszystkim
                      przeciw rachelce, i caly swiat pociagnal za nami.
                      kretynka.

Re: Forum Świat - promocja
                      Data: 19.05.2005 21:59

nu, krystianku, szmystek jak widze, to dla ciebie za slabe powiedzonko. jestes
                      prawdziwa szm.at.a. cuchnaca.

Re: Zastanawiajace figury
                      Data: 21.05.2005 00:25

zafajdancu, z ciebie g....o juz nawet nie zlazi. w hebronie wymordowano 29
                      zydow za to, ze byli zydami, cusik a la hitler, ktorego tak podziwiasz.
                      natomiast w jeninie tych 50 zabitych to w wiekszsoci byli uzbrojeni terrorysci.
                      ale co tam dla ciebie, najwazniejsze, ze zgineli twoi bohaterzy... nu spadaj,
                      g....u

Re: jeszcze raz do kropki
                      Data: 20.07.2005 22:29 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

sluchaj rachelko, powiedzialam ci juz won. co ty za sztuka, to wszyscy wiedza.
                      daleko od tego balona to ty nie jestes. i nie mieszaj tutaj mojej klotni z tym
                      gnojkiem a arapem i fredziem. to dokladnie co on robi, jak juz mu portki
                      spadly, to zaczal krecic i pisac o jakichs watkach, o ktorych wogole nie bylo
                      mowy. tchorze jestesccie wszyscy tutaj. tylko pyski wam pracuja, ale odwagi to
                      nie macie za grosz. i slowa prawda i uczciwosc sa wam nieznane. jak juz kiedys
                      pisala: w rynsztoku siedzicie i tak sie tez zachowujecie.
                      • dana33 Re: do danusi i innych cytaty 25.07.05, 23:18
                        nu, glupia to ty juz jestes i pelna ochoty na zemste, szmatelko....
                        widzisz, idiotko, wczesniej twoj najlepszy przyjaciel krystianek napisal taki
                        oto poscik: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26875110&a=26891055

dostal ode mnie taka odpowiedz:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26875110&a=26892053

na co odpowiedzial mi tak:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26875110&a=26892935
                        wiec mu podalam te pare linkow.

wszystko co ty podalas, nie mozna porownac do tamtych zdan.
                        juz ci pare osob na tym forum, i to nie zydzi, powiedzieli kto i co ty, nie?
                        nie wystarczy? ty masochistka jak twoja przyjaciolka ania? lubisz jak ci sie
                        ciagle mowi, zes maglara, strachaniara, bezczelna, wulgarna i glupia? git. to
                        bedziesz dalej to czytac.
                        • krystian71 Re: do danusi i innych cytaty 26.07.05, 09:08
                          dalej brak odpowiedzii adekwatnych linkow.Te przytoczone sa stare, zostaly
                          przez jedna osobe napisane,ktora zreszta ostatnio zydowskie korzenie w sobie
                          odkryla.
                          Moze w tym cos jest?
                          Ja cie prosilem o linki osob tu i teraz piszacych , tych na ktorych sie
                          powolujesz i z ktorymi starasz sie nieudolnie wejsc w dyskusje.
                          Moje,splita,goldbauma,mirmila,rachelki-wystarczy mi JEDEN z haslem-"zydzi do
                          gazu"
                          • dana33 Re: do danusi i innych cytaty 26.07.05, 11:19
                            hahahaha..... spodziewalam sie tego.
                            tamte linki zanotowalam, tych ostatnich nie. ale byly i wiesz o tym.
                            a co do wqrwielszczaka, to tak on odkryl swoje zydowskie pochodzenie (1/16 krwi
                            jak napisal kretyn), jak ja okrylam wlasnie swoje tatarskie.
                            • krystian71 Re: do danusi i innych cytaty 26.07.05, 11:42
                              rozne tam pochodzenia mnie nie interesuja, to byl tylko zart.
                              I juz dawno ci napisalem,ze nie interesuja mnie stare , sprzed lat linki,
                              Napisalas wyraznie do jakich osob sie odnosisz-mirmila-splita-goldiego-rachelki-
                              mnie.
                              Wiec tylko grzecznie prosze o przyklady takich wypowiedzi.
                              Mialas je przyniesc z domu...
                              A tymczasem archiwum okazalo sie ubogie.
                              I koniecznie,nie cytaty,ktore nieudolnie w domorosly sposob preparujesz,tylko
                              LINKI - z calym kontextem.
                              Zeby nie bylo jak na moim watku nt wypowiedzi p.Fieldorf,ze wszyscy
                              prokuratorzy i sledczy oprawcy jej ojca byli zydami,(oprocz jednego)
                              Twoja odpowiedz,ze WSZYSCY Zydzi zamordowali Fieldorfa jest po prostu glupia i
                              swiadczy tylko o braku inteligencji.

"wlasnie, krystianku, zgadza sie, wszyscy zydzi go zamordowali. to nawet nie
                              taki kunc, nie? pare milionow zydow rzucilo sie na jednego polaka.... ten nie
                              mial najmniejszej szansy.... i cholera, teraz oczywiscie te pare milionow zydow
                              musi odpowiadac za swoje przestepstwo.
                              wlasciwie co ty tu robisz, krystianku, na forum? dlaczego nie ma ciebie jeszcze
                              przy budowie tego wiezienia dla tych milionow zydowskich mordercow?"
                              • dana33 Re: do danusi i innych cytaty 26.07.05, 12:01
                                oh oh, krystianku, ja preparuje jakies posty? skad to wziales? daj link do
                                takiego spreparowanego przez mnie postu, prosze....
                                na twoim watku o fieldorfie nic nie preparowalam. zironizowalam twoj gadki,
                                krystianku.
                                zartowales? nie, krystianku, ty nigdy nie zartujesz. teraz oczywiscie probujesz
                                sie wykrecic, jak zreszta zawsze, kiedy okazuje sie, ze przegiales. wykrecales
                                sie slicznie i baaaaardzo widocznie, kiedy sie okazalo, ze nie bylo zadnego
                                mojego potiwerdzenia teorii mamzerka i wykrecasz sie teraz, bo ladnie ci
                                wczoraj dolozyli za twoja nienawisci i twoj antysemityzm. nu, przejrzysty
                                jestes, jak ceoflan, draniu.
                                • krystian71 Re: do danusi i innych cytaty 26.07.05, 12:15
                                  dupiata dano, ja tamte posty pamietam.W przeciwienstwie do ciebie, ktorej z
                                  glowy wylatuje co napisala jak tylko enter wcisnie.
                                  W linki dla ciebie nie mam sie zamiaru bawic.
                                  Jak ci zalezy to wejdz i odszukaj.
                                  kolega mm-costam spreparowal kolejnosc.
                                  No i z tych cytatow latwo zauwazyc jedno.
                                  Porownaj sobie tresc mojego-i tresc fredziowego.Moze ci sie cos rzuci w oczy,
                                  jesli do konca na mozg ci sie nie rzucilo

No i LINKI, LINKI nie staraj sie zagadac glownego tematu.
                                  Mialy byc linki ,ale wygodniej o czosnku w Telawiwie pogadac.
                                  • dana33 Re: do danusi i innych cytaty 26.07.05, 12:20
                                    nu, dalam ci linki, ktore mam zanotowane. byly inne, ktorych juz nie
                                    zapisywalam, bo tyle ich bylo, ze nie warto bylo. wszyscy o tym wiedza, wiec
                                    nie krec znowu. a o czosnku w tel avivskim autobusie to nikak nie zartowales,
                                    dran byles i draniem umrzesz, krystianku.
                                    • krystian71 piszesz w kolko to samo, a zadnego linku nie ma 26.07.05, 13:12
                                      wiec juz niech tak zostanie.Przyjmuja do wiadomosci,ze zadnych nie udalo ci sie
                                      odszukac, oprocz tych wqrwielszczaka sprzed dwoch lat.
                                      To przeciez o czyms swiadczy i wszystko wyjasnia.
                                      Poniewaz, jak juz dawno zauwazylem,zaden z was nie zna prawidlowego znaczenia i
                                      uzywania polskich wyrazen nie zna, pragne ci podpowiedziec,ze ja wcale nie
                                      zartowalem,to byla tylko ot taka dziecinna parodia,jesli znasz takie slowo.
                                      • dana33 Re: piszesz w kolko to samo, a zadnego linku nie 26.07.05, 17:05
                                        sa linki do innych wpisow, krystian, sa. wejdz sobie w wyszukiwarke i
                                        znajdziesz.
                                        oprocz tego, nikt poza toba nie protestowal ze napisalam to. bo wiedza, ze to
                                        prawda. ty jestes jedyny zawsze, ktory zada linkow. juz ci raz dalam i zle na
                                        tym wyszedles. wszystkie inne znajdz sobie sam. i radze ci nie pisac, ze nie
                                        mozna znalezc, bo znow sie idioto pograzasz.
                                      • dana33 Re: piszesz w kolko to samo, a zadnego linku nie 26.07.05, 17:09
                                        hahahaha, nie moge, krystian, alez ty krecisz i krecisz..... najpierw
                                        zartowales, teraz parodia..... taaaak, dokladnie tak samo jak w tamtym watku...
                                        zaraz to nie bedzie zart i nie bedzie parodia, tylko bedzie ironia.... nu,
                                        krystianku..... czego wlasciwie mozna sie spodziewac po takim nedznym
                                        chrakterku, jak twoim? dokladnie tego: manipulacji, klamstw i kretactwa.
                                        • krystian71 Re: piszesz w kolko to samo, a zadnego linku nie 26.07.05, 17:16
                                          parodia,parafraza,pastisz-nie musisz wkolko powtarzac moich slow, jezyk na ogol
                                          jest bogaty.
                                          Ja wiem ciotka, twoj nie , ty tylko:
                                          • dana33 kretyn 26.07.05, 17:21
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12825550&a=12838823
                                            • krystian71 downiara-co to mialo byc.kto to jest bushzydomason 26.07.05, 17:32
                                              ani goscia nie znam, ani mnie wtedy na forum nie bylo.
                                              Mialy byc linki na wypowiedzi mirmila-splita-goldiego-rachelki -moje.

Skoro to jakis zydomason z Lublina,to sama sie nim zajmij
                            • ben_shaprut Nie odkryłem - zawsze wiedziałem 29.08.05, 07:20
            • biedronka24 Dana frecia nie zna ale wie ze to wielki pan 25.07.05, 12:37
              sama w swojej ´scisle tajnej´ tak pisala.
              Zreszta na forum zdaje sie tez ;)
              • dana33 Re: Dana frecia nie zna ale wie ze to wielki pan 25.07.05, 13:17
                powiedzialam ci juz nie raz i nie dwa idiotko, spadaj. nie tylko, ze idiotka,
                ale jeszcze do tego klamiesz jak najeta: gdzie to ja napisalam, ze fredzio
                to "wielki pan"? ani o fredziu, ani o nikim, bo to nie moj sposob wyrazania
                sie. a teraz daj link, albo spadaj, manipulantko!
    • marcus_crasuss Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 24.07.05, 23:43
      marcus_crassus napisał:

>
      >atak na kazdego czlonka narodu wybrannego chocby bawola jest antysemityzmem i
      w ogole jest tragiczny.

Nareszcie rodzi sie w twojej pustej lepetynie cos w rodzaju mysli.

Fredzie powinny pisac jak najwiecej. Dzieki takim jak on i reszta tego gnoju
      udaje sie poznac nieswiadomym to co oznacza naprawde "antysemityzm" w pojeciu
      wybranych.

Fredek pisz
      • abe_ltd "Mysl" u krasuli? NIe zartuj 24.07.05, 23:49
        Krasula ma tylko bezwarunkowe odruchy. Teraz przechodzi przez odruch
        samonienawisci.
      • dana33 zeby polozyc palec na problemie: 24.07.05, 23:52
        z tego watku zeszlam na nastepny. krystianek zalozyl nowy watek pod tytulem:
        "ZNALAZLEM UCZCIWEGO ZYDA"
        niby nie ma tam ani jednego wulgarnego slowa w tym tytule nie? ale tez nie ma
        zadnych watpliwosci, ze zydzi to narod nie uczciwy, i oto krystiankowi udalo
        sie znalezc uczciwego zyda......
        jest tam w tej chwili 6 wpisow. ani jednego protestu przeciwko temu tytulowi,
        ani jednej krytyki krystianka, wszyscy mieli cos do powiedzenia na ten temat.
        a aki, ktory sie tak oburza na fredzia i arapa, napisal ladnie, jak to on ma
        kolezanke zydowke, ktora wlasnie jest mila i uczynna i porzadna i on ja czasem
        dlatego wykorzystuje.
        nic dodac i nic ujac, moi drodzy.
        • mmkkll Re: zeby polozyc palec na problemie: 24.07.05, 23:58
          Przecież Krystian dość jasno się zdeklarował:
          "I to byl ten porzadny Zyd.(kazdy antysemita zna takiego)"
          • dana33 Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 00:04
            oczywiscie, ze sie zadeklarowal. zadeklarowal sie juz w tytule. a ty
            zaprotestowales przeciw temu? nie. dlaczego uwazasz, ze trzeba protestowac
            przeciwko polkom jako materace? bo to nie prawda? zgadza sie. a zydzi to narod
            nie uczciwy?
            • mmkkll Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 00:11
              a zydzi to narod
              > nie uczciwy?

Ten problem jest nudny, a nawet nuuudny. Naród, jak każdy inny, pod względem
              ilości osób nieuczciwych też. Mówiłem już o uogólnieniach.
              Niektórych osób się nie przekona.
              • dana33 Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 08:08
                mozliwe, ze masz racje, mmkkll.... wzielam sobie to twoje wytlumaczenie, ktore
                zamiesciles wyzej..... troche zmienilam, co myslisz o takim wytlumaczeniu:

"Można też dodać, że ww. osoby (goldbaum&co) nie zwalczają polakozercow, ale
                ich taśmowo produkują. Co zresztą może być początkiem kolejnej bezcelowej
                dyskusji pt. "Kto zaczął?".

czy teraz moje wytlumaczenie, ze obie strone sa sobie warte jest jasniejsze?
                • krystian71 Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 08:12
                  nie kotku, zupelnie beznadziejne, bo nie oparte na logice.

Re: Po WTC w odwecie rozwalić Mekkę?
                  Autor: samsone
                  Data: 24.07.2005 11:57
                  --------------------------------------------------------------------------------
                  Dokladnie,a za ich wszystkie poprzednie morderce uczynki, wszystkich ich na ich
                  polwysep poslac, mozna tez mekke dwa razy rozwalic, pierwszy raz troche, to oni
                  z ciekawosci sie tam zjada a potem dobrze aby to dlugo zapamietali.

• mmkkll Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 12:53
                  Bezcelowej, powtarzam jeszcze raz: BEZCELOWEJ.
              • dana33 Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 08:36
                dokladnie tak, mmkkll. niektorych osob sie nie przekona. narod jak kazdy inny,
                to tez sie zgadza. teraz wyobraz sobie post fredzia pt "znalazlem uczciwego
                polaka" i na ja napisze, ze problem jest nudny, a nawet nuuuudny. to sie bedzie
                nazywalo, ze popieram fredzia zamiast go objechac.
                • mmkkll Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 12:47
                  Nie. To wtedy będzie zdystansowanie się od dyskusji, która nic nie wnosi.
                  Takich fredziów trzeba chyba rzeczywiście ignorować.
          • krystian71 Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 08:23
            mmkkll niestarannie przeczytales.
            To stwierdzenie dotyczy corki gen.Nila.
            Przeciez ona, publicznie stwierdzajac, ze oprawcami jej ojca byli Zydzi,
            poczynajac od Wolinskiej, ktora ewidentnie zlamala prawo, nawet tamto,
            komunistyczne, wiec ta corka wykazala zdecydowany antysemityzm-przytaczajac
            powszechnie znane fakty.Zrehabilitowala sie :) i uratowala swoja twarz,
            twierdzac, ze jeden z nich, asystujacy przy wyroku , zdecydowal sie na odejscie
            z wymiaru sprawiedliwosci".
            I to tyle, nic poza tym
            • mmkkll Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 12:52
              Myślałem, że wyraziłeś tam swoją opinię.
              O tytuł w końcu poszło, który uważam za niesłuszny. Jeśli mówimy o tamtych
              czasach w zwiąku z tytułem twego wątku, to nadmienię, że niedawno po raz 2-gi
              przeczytałem sobie diennik Tyrmanda(widzisz? od razu jeden więcej :) Pisz na
              przyszłość dokładniej.
              Na marginesie: mam szczerą nadzieję, że osoby takie, jak H.Wolińska, czy
              S.Michnik dożyją końca swoich dni w więzieniu. Ale niestety się na to nie zanosi.
              • biedronka24 a ja mam nadzieje 25.07.05, 12:57
                ze ta gazetka bedzie sie zajmowac czyms jeszcze niz uswiadamianiem jednym
                izraelitom ze maja wsrod swoich wspolplemiencow zarowno glupkow - jak Frecio jak
                i zakompleksione niewychowane osoby jak Danut.
                Osobiscie uwazam ze wiekszosc osob bedacych obywatelami kraju zwanego od dawna
                Rzeczypospolita ma to gleboko w nosie- podobnie jak kompleksy - rownie glebokie
                - tych ostatnich.
                O tym ze sa tacy co szkodza na sile- wiemy tez. Zawsze tacy byli. Polacy tez od
                dawna poruszali sie po swiecie, i stanowili nie lada konkurencje. A zazdrosc
                rodzi nieuczciwe formy walki- jak wszedzie.
                • mmkkll Re: a ja mam nadzieje 25.07.05, 13:02
                  Temat jest oczywiście mocno rozdęty(a to źle, niezależnie w którą stronę) i
                  nadający się chyba do założenia dla niego kolejnego forum.
                  Taka liczba wątków "żydowskich" nie jest niczym zdrowym, szczególnie dla
                  postronnego obserwatora.
                  • biedronka24 cieszy sie tylko Urban 25.07.05, 13:14
                    i banda glupkow.
                    Ja wracam do pracy bo nie moge sie juz doczekac wakacji.
              • krystian71 Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 13:18
                moim grzechem , jest brak precyzji w pisamniu, grzechem corki gen,Fieldorfa-sam
                nie wiem co.Moze wyartykulowanie prawdy.
                Stad wlasnie dana, ten wlasnie moj watek HE,HE ALE UBAW WYBRALA SOBIE , do
                pokazowego potepiania.
                Znaczy sie, wy macie potepic, bo inaczej ona nie potepi Fredzia, ktory zabawnie
                i prawie zgodnie z prawda pisze o 55 polskich ss-manskich dywizjach.
              • dana33 Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 13:20
                ten tytul byl bardzo dokladnie napisany przez krystiana, mmkkll. byl przemyslany
                rowniez dokladnie. i na tym to wszystko polega. wiadomosci pod tytulami tej
                grupy sa drugorzedne. przede wszystkim tytul musi byc, ktory sciagnie uwage
                wszystkich.... jest takich watkow setki, wystarczy przejrzec pare stron.
                • krystian71 Re: Po WTC w odwecie rozwalić Mekkę?-TYTUL 25.07.05, 13:36
                  TO POLOWA SUKCESU
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26838173&a=26863041-------------------------------------------------
        • aaki hahaha 25.07.05, 00:00
          to,że jest miła i uczynna to świadczy dobrze o niej.
          to,że czasem wykorzystuję te jej świadczy żle o mnie.
          p.s. nie martw się: ona lubi mnie,a ja ją-krzywdy sobie nie zrobimy.
          i nie szukaj dziury w całym
          • dana33 Re: hahaha 25.07.05, 00:06
            nie szukam dziury w calym. ona jest mila. ty tez. to ze ja wykorzystujesz, to
            jestem pewna, ze robisz to i w mily sposob i ona zdaje sobie z tego sprawe.
            jak pomyslisz jeszcze minutke, to napewno zrozumiesz o co mi chodzilo.
            • aaki Re: hahaha 25.07.05, 00:13
              oczywiście wątek krystiana był prowokacyjny.
              mój post do niego akurat nie.
              zresztą ta kolezanka żydówka nie jest dla mnie żadną żydówką.
              to po prostu ania.
              rozumiesz o co chodzi ?
              • dana33 Re: hahaha 25.07.05, 08:38
                ja rozumiem. dla ciebie ona jest ania. dla krystiana & co ona jest zydowa.
                nalezy do nieuczciwego narodu, wiec tez jest nieuczciwa. a jak jeszcze powie
                jedno dobre slowo o israelu, to ona jest stara sjonistyczna ku... ty teraz
                rozumiesz?
        • i-love-2-bike Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 01:02
          dana33 napisała:

> z tego watku zeszlam na nastepny. krystianek zalozyl nowy watek pod tytulem:
          > "ZNALAZLEM UCZCIWEGO ZYDA"
          > niby nie ma tam ani jednego wulgarnego slowa w tym tytule nie? ale tez nie ma
          > zadnych watpliwosci, ze zydzi to narod nie uczciwy, i oto krystiankowi udalo
          > sie znalezc uczciwego zyda......
          > jest tam w tej chwili 6 wpisow. ani jednego protestu przeciwko temu tytulowi,
          > ani jednej krytyki krystianka, wszyscy mieli cos do powiedzenia na ten temat.
          > a aki, ktory sie tak oburza na fredzia i arapa, napisal ladnie, jak to on ma
          > kolezanke zydowke, ktora wlasnie jest mila i uczynna i porzadna i on ja czasem
          > dlatego wykorzystuje.
          > nic dodac i nic ujac, moi drodzy.

ales ty zboczona. w swoim poscie krystian nikogo nie obrazil,w przeciwienstwie
          do ciebie,ktora co slowo to bluzga nieparlamentarnie na wielu. ty lepiej nie
          porownuj swego stylu,arapa,fredzi,mamzerka i innych zerek do wpisow wielu
          polakow,bo to nieporownywalne. nie mowiac o tym,ze zawsze mnie do tego wora
          wrzucasz chociaz ja ani nie bluzgam na was,ani prawie rzadnych watkow o was nie
          zakladam placzko cyganska.
          • marcus_crassus maglownica.splywaj 25.07.05, 08:36
            nie podczepiaj sie pod te watki bo te watki sa dla ludzi.

o takim prymitywizmie jaki prezentujesz ty to nawet nie mowimy.

jak konie kuja to niech prosta maglownica nie wsadza swojej zabiej lapy.

kapisz?
          • dana33 Re: zeby polozyc palec na problemie: 25.07.05, 09:14
            a co oni innego moga robic w erecu,przeciez nie sa stworzeni do pracy?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26873353&a=26873654

nie nie szczerzuja to taki zul z otwocka,kolega danci,pisujacy jako
            wyrodnamatka. jak widac dzisiaj nasza smieciarzynka nie ma nic do roboty,bo
            przetlumaczyla juz poezje kelnerow z NYC,to siem koles nudzi. dzisiaj ten
            dzieciol i antos na zmiane za mna sie wlocza.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26815189&a=26825150

nie to co ten ciec w gumiokach pachnacych obora,ktory to od czasu do czasu jako
            wyrodnamatka tu pisuje:))
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26815189&a=26824156

spadaj smieciarzu,bo zasmiecach i smrodzisz na mych watkach przyglupie z otwocka
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26812942&a=26825039

a swoja droga ciekawe,ze taki smierdzacy rasista jak krasula moze odroznic
            rzekomo innego rasiste? po czym sie poznajecie chlopcy po tym samym smrodzie
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26788076&a=26823113

to wlasnie twoj styl, rachelciu.... oczywiscie "nie obraza" nikogo i juz w 100%
            nie jest wulgarny........
    • fredzio_zewel My Jude nie hcemy jusz eretz israel 25.07.05, 10:24
      Poczebujemu pszeszczeni zyciowej Madagascar bendzie naszom nowom koloniom
    • lekarz_dyzurny Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 25.07.05, 11:37
      No to, Panie i Panowie, z dialektycznych wywodów p. Dany dowiedzieliście się
      właśnie, że to wszystko wasza wina.
      • dana33 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 25.07.05, 12:26
        alez skad, doktorku. udowodniono tu wlasnie, ze wszystko to nasza, zydow wina.
        zeby nie fredzio, to wszystkie posty krystianogoldbaumorachelciomirmilkosplitowo
        rattlerskowqrwielskie mowilyby o israelu jako przyklad co mozna zrobic w ciagu
        50 lat, o israelskich zolnierzach w jakich warunkach od lat walcza, a o samych
        israelczykach, jak dobrze radza sobie zyjac bezustannie pod atakiem terrorystow.
        gdyby nie fredzio, krystian znalazlby napewno wiecej, niz jednego uczciwego
        zyda 50 lat temu, i gdyby nie fredzio, to napewno sharon nie bylyby najwiekszym
        morderca 20 wieku... i nigdy nie byloby napisu zydzi do gazu albo nie
        wyleciales przez komin. nu, co moge zrobic? fredzio i ja jestesmy winni.
        nothing new under the sun... zdaje sie, ze i fredzio i ja przezyjemy, jako tez
        krystianek i jego zgraja. natomiast ty doktorku, powinienes przestac sie sam
        leczyc, to nigdy nie daje dobrych wynikow, i zglosic sie jak najszybciej u
        psychologa.
        • marcus_crassus potepiamy zamachy i uwazamy ze to nie islam 25.07.05, 12:29
          ale zeby bylo jasne nalezy wpierw zobaczyc jakie barbarzynstwa robia Bush i Sharon.

Retoryka identyczna. Ciekawe kto od kogo sie uczyl :)

W kazdym razie szkola ta sama.

To nieladnie ale to ONI sa winni :)
          • z_daleka Re: potepiamy zamachy i uwazamy ze to nie islam 25.07.05, 12:50
            marcus_crassus napisał:

> ale zeby bylo jasne nalezy wpierw zobaczyc jakie barbarzynstwa robia Bush i Sha
            > ron.
            >
            > Retoryka identyczna. Ciekawe kto od kogo sie uczyl :)
            >
            > W kazdym razie szkola ta sama.
            >
            > To nieladnie ale to ONI sa winni :)
            --------------------------------
            czy ty popelniasz samobojstwo m_c?
            • krystian71 Re: potepiamy zamachy i uwazamy ze to nie islam 25.07.05, 12:58
              he,he ,he
              zglupial wam m-c

albo Abw mu sie do piorek dobralo.Po przeczytaniu paru przepisow na islamiste
              we wlasnym sosie.
              Wspolczuje w twoim bolu , gosciu z _daleka, to musi byc strasznie przykre-ten
              brak nowych przepisow.
              ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
              ,,,,,,,,,,

,
              • z_daleka Re: potepiamy zamachy i uwazamy ze to nie islam 25.07.05, 13:07
                krystian71 napisała:

> he,he ,he
                > zglupial wam m-c
                >
                > albo Abw mu sie do piorek dobralo.Po przeczytaniu paru przepisow na islamiste
                > we wlasnym sosie.
                > Wspolczuje w twoim bolu , gosciu z _daleka, to musi byc strasznie przykre-ten
                > brak nowych przepisow.
                > ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
                > ,
                ---------------------------
                Masz chorobliwa manie uogolniania...widzisz muche, mowisz :o lata! znaczy sie samolot. Widzisz
                samolot, mowisz :o lata! znaczy sie mucha. Tak przebiega proces myslenia w twojej glowce. Wracajac
                do m_c, to zupelnie jego problem. Jesli znudzilo mu sie to co robil dotychczas i ma zamiar zajac sie
                jaka nowa ciekawa robota to zupelnie i wylacznie jego sprawa. Ja moge sie dziwic i sie dziwie.
                • krystian71 Re: potepiamy zamachy i uwazamy ze to nie islam 25.07.05, 13:25
                  zdaje ci sie trutniu, chociaz tez latasz, i zdaje ci sie,ze jestes pozyteczny,
                  np dla swojego panstwa.
                  I tak niezupelnie szczerze to brzmi.
                  Dziwisz sie temu debilowi/
                  I dlatego piszesz,ze w tym nowym wcieleniu samobojstwo popelnia?
                  Coz w tym jest, jesli nie osad jego nowej postawy?
                  Oj, z _daleka, z_daleka, zaczynasz w piętke gonic, i motać sie po tym forum.
                  Jak to mowi Wojtus-DAWAC TU JAKIEGOS INTELIGENTNEGO ZYDA.
                  (Ja to mowilem rok temu-przestalem liczyc na cud)
                  -------------------------------------------------
                  • z_daleka Re: potepiamy zamachy i uwazamy ze to nie islam 25.07.05, 14:52
                    krystian71 napisała:

> zdaje ci sie trutniu, chociaz tez latasz, i zdaje ci sie,ze jestes pozyteczny,
                    > np dla swojego panstwa.
                    > I tak niezupelnie szczerze to brzmi.
                    > Dziwisz sie temu debilowi/
                    > I dlatego piszesz,ze w tym nowym wcieleniu samobojstwo popelnia?
                    > Coz w tym jest, jesli nie osad jego nowej postawy?
                    > Oj, z _daleka, z_daleka, zaczynasz w piętke gonic, i motać sie po tym forum.
                    > Jak to mowi Wojtus-DAWAC TU JAKIEGOS INTELIGENTNEGO ZYDA.
                    > (Ja to mowilem rok temu-przestalem liczyc na cud)
                    > -------------------------------------------------
                    > jak mnie juz nuuudzi ten temat zydowski
                    --------------------------------------
                    Twoja diagnoza generalnie mi odpowiada. Gdybys napisal , ze sie zgadzasz, ze i owszem, ze mnie
                    polubiales...po prostu musialbym sie powiesic. Opa, opa...ale teraz nie mow tego, juz za pozno, to ja
                    ci podpowiedzialem.
            • marcus_crassus to chyba Ty czegos nie zrozumiales z daleka 25.07.05, 13:18
              Ja naprawde nie mam zamiaru byc bardziej koszerny niz Szymon Wiesenthal. A pewne rzeczy mi sie nie podobaja. I zupelnie nie widze zadnego powodu zebym to ja mial przymykac na to oko udajac ze wszystko jest ok.
              • z_daleka Re: to chyba Ty czegos nie zrozumiales z daleka 25.07.05, 14:59
                marcus_crassus napisał:

> Ja naprawde nie mam zamiaru byc bardziej koszerny niz Szymon Wiesenthal. A pewn
                > e rzeczy mi sie nie podobaja. I zupelnie nie widze zadnego powodu zebym to ja m
                > ial przymykac na to oko udajac ze wszystko jest ok.
                ------------------------------
                A wiec dosyc generalnie sie nie rozumiemy. Ja nie twierdze, ze nie zgadzam sie z poniektorymi z twoich
                uwag, niestety musze sie z nimi zgodzic, stwierdzajac ze czasami poczucie solidarnisci jest silniejsze
                niz zdrowy rozsadek. Poczucie solidarnosci u Zydow to wielka zaleta, potrafi jednak byc rowniez wada.
                Ale ja nie o tym . Mnie zaskoczyla forma i gwaltownosc twojej akcji-reakcji. TO TAK JAKBY glowna
                kurtyzana w burdelu stanela ne czele rewolucji pod haslem walki z nierzadem. Moze teraz sie
                zrozumiemy.
                • marcus_crassus Re: to chyba Ty czegos nie zrozumiales z daleka 25.07.05, 15:09
                  czyli uznajesz sie ze solidarnosc z fredziem i jego bluzgami na Polakow jest wazniejsza niz zdrowy rozsadek.

Ciekawe wyjasnienie. Moze czas przemyslec ze solidarnosc z maglownica i kretynkiem71 powinna byc wazniejsza niz jakies durne kwestie antysemityzmu.

wszak jak dania powiedziala wart pac palaca. Jak tak to na grzyba sie tutaj ludzie produkuja zeby powiedziec ze rachelka i kretynek to balwany.

Wart antysemityzm fredzia i na odwrot.

Ps-u islamistow i palestynczykow poczucie solidarnosci z terrorystami tez bywa wazniejsze niz zdrowy rozsadek.

w sumie chyba zasada ta sama. to moze warte pace palacow?

a jak tak to dojdziemy szybko do wniosku ze z daleka i dana to pac a zbalansowany i kretynek71 to palac.

Tylko ze w takim razie nie ma o co kryszyc kopii. A na idiote w takim wypadku wyszli ci ktorzy uwazali ze nie ma pacow i nie ma palacow.

Tyle ze tutaj mase ludzi powtarzalo ze tam u was to wszystko jeden pies.

No i mamy teraz potwierdzenie :)))

Sliiicznie :)
                  • z_daleka Re: to chyba Ty czegos nie zrozumiales z daleka 25.07.05, 15:25
                    odpowiem, spokojnie wieczorem. Teraz musze popracowac.
                    • marcus_crassus to sie nazywa metoda na przeczekanie :P 25.07.05, 18:58
                      a noz marcusowi przejdzie nastroj i wieczorkiem ladnie bedziemy chwalili wszyscy IDF.

Sek w tym ze to dwie rozne sprawy. Ja moich pogladow nie zmienilem. Problemem jest to ze fredzio robi kiche nie mnie ale wam.

Na forum jest max 10 kretynkow. od maglownicy zaczynajac. Warto dla tych durniow psuc sobie opinie u kogos kto tutaj wejdzie i nagle zobaczy zyda bluzgajacego na Polakow?? Warto w imie idiotycznych przepychanek na durnym forum internetowym w ktorych uczestnicza jak przedszkolaki dorosli ludzie zepsuc sobie opinie o chocby jednego czlowieka???

pare osob uzelaznilo sie od forum i uwaza za swoj obywatelski obowiazek bronic pewnych spraw przed pewnymi osobami. sek w tym ze te kilka osob ktore ze soba gadaja to nikt. nawet mucha z kulawa noga na rezultat ich sporu i to kto komu bardziej przygada nie nafajda.

natomiast forum jest odwiedzane przez dziesiatki ludzi ktorzy maja serdecznie gdzies istnienie maglownicy albo dany albo zbalasowanego a tym bardziej maja gdzies ich klotnie.

wejda i zobacza nagle bluzgajacego na Polakow ze razem z niemcami mordowali zydow fredzia.

jak sadzisz z daleka. warto dla paru debili wstyd swojemu narodowi robic???

ja niestety na istnienie maglownicy i kretynka71 nic nie poradze.ale moge ich nazwac debilami.

Ty fredzia nie zlikwidujesz. Ale jawne obsciskiwanie sie z nim w imie idiotycznych i nie obchodzacych owej fajdajacej muchy klotni jakie toczy pare osob ze soba na forum jest beznadziejne.

co do moich wypowiedzi. zrozum ze jestesmy w Polsce na polskim forum. Ja sobie moge jechac kogo chce. Wam radze uwazac. Bo moje wypowiedzi sa i beda inaczej oceniane.

Jesli nie skumales o czym mowie to stwierdzam ze mit ze Zydy sa madre mozna spokojnie odstawic do lamusa
                      • wojcd Re: to sie nazywa metoda na przeczekanie :P 25.07.05, 19:18
                        Marcus
                        za daleko się posunąłeś.
                        Przeproś Arapa i Fredzia.

Może Ci wybaczą.
                        • i-love-2-bike Re: to sie nazywa metoda na przeczekanie :P 25.07.05, 19:22
                          wojcd napisał:

> Marcus
                          > za daleko się posunąłeś.
                          > Przeproś Arapa i Fredzia.
                          >
                          > Może Ci wybaczą.

nie mecz chlopa,tak czy tak gryzie paznokcie ze zgryzoty.co teraz bedzie jak sie
                          naprawde na niego pogniewaja,a to nie przelewki byc na indeksie dany i jej fun
                          clubu. z kogo on sie teraz zacznie wysmiewac,moze z kalek zydowskich,jak
                          muzulmanskie juz tak go nie ciesza? jak wiesz on zawsze mial silny
                          kregoslup,nawet jak walczyl z abe wyzywajac jej dziecko od mongolow,to widac
                          bylo te staropolska kulture slowian,o ktora tak tu walczy na forum.
                      • z_daleka Re: to sie nazywa metoda na przeczekanie :P 25.07.05, 20:27
                        To nie jest metoda na przeczekanie...bowiem wbrew pozorom ja z forum do geby
                        nic nie wloze, i mimo ze kanikula i roboty troche mniej, niemniej popracowac
                        trzeba na ten chlebek z maselkiem. Wracajac do rzeczy, ktora po histerycnym
                        wstepie wkracza na bardziej normalne tory, stwierdzam, nie po raz pierwszy, ze
                        z wieloma postulatami zgadzam sie, rowniez z tym ze nadmierna solidarnosc
                        odbija sie rykoszetem i przynosi szkode... Zydzi, z racji historycznych
                        doswiadczen sa bardzo solidarni i czesto trzynaja sztame, nawet wtedy kiedy
                        nalezaloby dac kopa. Z czym sie nie zgadzam, to z chorobliwym wrecz pociagiem
                        do uogolnien...to wrecz powszechne tu zjawisko miales niechlubny zaszczyt i ty
                        zaprezentowac. Przypuszczam, a wlasciwie wyczuwam, ze bylo w tym troche teatru,
                        dla osiagnecia wlasciwego efektu dramaturgicznego. Niemniej nie wszyscy to
                        zrozumieli i w konsekwencji, gawiedz miala i ma nadal darmowa ucieche. Mnie ta
                        ich uciecha specjalnie nie przeszkadza, gdyz rozumiem, ze to gawiedz i od czasu
                        do czasu uciecha sie jej nalezy.
                        Nie bardzo tez zgadzam sie z uwaga, zacytuje:"co do moich wypowiedzi. zrozum ze
                        jestesmy w Polsce na polskim forum. Ja sobie moge jechac kogo chce. Wam radze
                        uwazac. Bo moje wypowiedzi sa i beda inaczej o ceniane." To znaczy wiem, ze tak
                        myslisz, ale tym razem zupelnie mi to dynda...dlaczego?, podobne gadanie, z
                        telewizorni, lata temu sprawilo, ze opuscilem Polske. Wowczas brzmialo to
                        inaczej , ale podobnie w zamysle. "Jestescie (zydzi) goscmi w Polsce i jako
                        goscie jestescie inaczej oceniami..."
                        Twoje podsumowujace zdanie, jest zwyczajnie bezczelne, ale do bezczelnosci,
                        rowniez twojej, jestem przyzwyczjony. :)
                        • i-love-2-bike Re: to sie nazywa metoda na przeczekanie :P 25.07.05, 20:41
                          z_daleka napisał:

> jestesmy w Polsce na polskim forum. Ja sobie moge jechac kogo chce. Wam radze
                          > uwazac. Bo moje wypowiedzi sa i beda inaczej o ceniane." To znaczy wiem, ze tak
                          >
                          > myslisz, ale tym razem zupelnie mi to dynda...dlaczego?, podobne gadanie, z
                          > telewizorni, lata temu sprawilo, ze opuscilem Polske. Wowczas brzmialo to
                          > inaczej , ale podobnie w zamysle. "Jestescie (zydzi) goscmi w Polsce i jako
                          > goscie jestescie inaczej oceniami..."
                          > Twoje podsumowujace zdanie, jest zwyczajnie bezczelne, ale do bezczelnosci,
                          > rowniez twojej, jestem przyzwyczjony. :)

po pierwsze to rzeczywiscie jestescie straszne bidaki wypedzone z Polski,az lzy
                          mi sie kreca ze smutku. Po czym mozna odroznic bezczelnosc krasego od twojej,czy
                          dany,czy fredzia-po interpunkcji?
                          • z_daleka Re: to sie nazywa metoda na przeczekanie :P 25.07.05, 20:43
                            i-love-2-bike napisała:

> z_daleka napisał:
                            >
                            >
                            > > jestesmy w Polsce na polskim forum. Ja sobie moge jechac kogo chce. Wam r
                            > adze
                            > > uwazac. Bo moje wypowiedzi sa i beda inaczej o ceniane." To znaczy wiem,
                            > ze tak
                            > >
                            > > myslisz, ale tym razem zupelnie mi to dynda...dlaczego?, podobne gadanie,
                            > z
                            > > telewizorni, lata temu sprawilo, ze opuscilem Polske. Wowczas brzmialo to
                            >
                            > > inaczej , ale podobnie w zamysle. "Jestescie (zydzi) goscmi w Polsce i ja
                            > ko
                            > > goscie jestescie inaczej oceniami..."
                            > > Twoje podsumowujace zdanie, jest zwyczajnie bezczelne, ale do bezczelnosc
                            > i,
                            > > rowniez twojej, jestem przyzwyczjony. :)
                            >
                            > po pierwsze to rzeczywiscie jestescie straszne bidaki wypedzone z Polski,az
                            lzy
                            > mi sie kreca ze smutku. Po czym mozna odroznic bezczelnosc krasego od
                            twojej,cz
                            > y
                            > dany,czy fredzia-po interpunkcji?
                            --------------------------------------
                            Maglownica...spodobalo mi sie to.
                            • i-love-2-bike Re: to sie nazywa metoda na przeczekanie :P 25.07.05, 20:49
                              z_daleka napisał:

> --------------------------------------
                              > Maglownica...spodobalo mi sie to.

a mnie sie podoba wasza dziewicza czystosc,a przynajmniej sny o niej.nic
                              bardziej nie cieszy jak obnazanie ludzkiej hipokryzji i malostkowosci,ktora
                              nawet solidny, niemiecki magiel by wykonczyla.
                              ps.ty chyba rzeczywiscie musisz byc starym chlopem jak felusiak,bo nikt z mojej
                              generacji juz magla nie pamieta,a szkoda.
                        • lekarz_dyzurny Re: to sie nazywa metoda na przeczekanie :P 25.07.05, 21:11
                          Zydzi, z racji historycznych
                          nalezaloby dac kopa

A może być tak, jak mi się wydaje, że "historycznych doświadczeń" nabawiliście
                          się właśnie dlatego, że "trzymanie sztamy" z najgorszymi mętami spośród was
                          jest ważniejsze niż konsekwencje dla/odczucia/potrzeby innych?
                        • manny_ramirez do z_daleka 25.07.05, 21:14
                          zazwyczaj piszesz rozsadnie wiec ten post mnie tu dziwi. Ja sie zgadzam ze
                          marcusa watek byl melodramataczny jednak dziwie sie Twojej krytyce w sprawie
                          uogolnienia. AKurat w tym przypadku uogolnienie bylo jak najbardziej na miejscu
                          poniewaz krytyk fredzia i arapa , oprocz przypadku kotela ktory wspomnialem,
                          przed dniem dzisiejszym ze strony Zydow w Izraelu znalesc na forum sie nie
                          dalo. W tym byl caly tutaj wic. Jesli zas chodzi o chore uogolnienia to raczej
                          wlasnie fredzio zaslugiwalby tu na wyroznienie. Przynajmniej tak z mojego
                          punktu widzenia zwyklej gawiedzi sie wydaje w tej sprawie.

Ochrona swoich to rzecz bardzo chwalebna, ale sa pewne granice. W moim
                          przypadku jak zdazyles zauwazyc nie obejmuje ona rasistow wszelkich masci.
                          • z_daleka Re: do manny 25.07.05, 22:26
                            Jestem rozczarowany, bardzo rozczarowany, ze zaliczasz siebie do gawiedzi.
                        • polski_francuz Solidarnosc to nie wada 25.07.05, 21:25
                          "Zydzi, z racji historycznych
                          nalezaloby dac kopa".

Nie uwazam solidarnosc za wade a raczej za zalete. Trzeba miec sile, zeby brudy
                          prac we wlasnym domu. Tym bardziej, ze jest Zydow dosc malo 10 mln (czy cos).

Prawdziwa wada, w moich oczach, jest slaba zdolnosc do kompromisu.
                          Doswiadczylem tego u tego czy innego zydowskiego kolegi czy kolezanki. Tak tez
                          oceniam polityke Izraela na BW.

PF

PS Prosz nie bierz tego zle, kazdy ma swoje wady.
                          • z_daleka Re: Solidarnosc to nie wada 25.07.05, 22:29
                            polski_francuz napisał:

> "Zydzi, z racji historycznych
                            > doswiadczen sa bardzo solidarni i czesto trzynaja sztame, nawet wtedy kiedy
                            > nalezaloby dac kopa".
                            >
                            > Nie uwazam solidarnosc za wade a raczej za zalete. Trzeba miec sile, zeby
                            brudy
                            >
                            > prac we wlasnym domu. Tym bardziej, ze jest Zydow dosc malo 10 mln (czy cos).
                            >
                            > Prawdziwa wada, w moich oczach, jest slaba zdolnosc do kompromisu.
                            > Doswiadczylem tego u tego czy innego zydowskiego kolegi czy kolezanki. Tak
                            tez
                            > oceniam polityke Izraela na BW.
                            >
                            > PF
                            >
                            > PS Prosz nie bierz tego zle, kazdy ma swoje wady.
                            -------------------------------------------
                            czy mam cie przeprosic w mieniu "tego zydowskiego kolegi czy kolezanki"? w
                            ramach kompromisu , oczywiscie? Czuj sie wiec przeproszony. Pardon.
                            • polski_francuz Przeproszony 25.07.05, 22:43
                              az darmo ide spokojnie spac.

Chociaz mnie jeden taki negevc troche wkurzyl.

Ale o tej wadzie kiedy indziej.

A chaque jour sa peine.

Dobranoc
                              • dana33 Re: Przeproszony 25.07.05, 23:28
                                nu, francuzie, a ty tez wkurzasz takimi zdaniami:

"Doswiadczylem tego u tego czy innego zydowskiego kolegi czy kolezanki. Tak
                                tez oceniam polityke Izraela na BW."

nie wiem, kto to twoj zydowski kolega czy kolezanka. wg nich oceniasz polityke
                                israela????? nu, nu..... wiec ja sie juz zupelnie nie dziwie polityce
                                francji...
                                • z_daleka Re: Przeproszony 25.07.05, 23:34
                                  dana33 napisała:

> nu, francuzie, a ty tez wkurzasz takimi zdaniami:
                                  >
                                  > "Doswiadczylem tego u tego czy innego zydowskiego kolegi czy kolezanki. Tak
                                  > tez oceniam polityke Izraela na BW."
                                  >
                                  > nie wiem, kto to twoj zydowski kolega czy kolezanka. wg nich oceniasz
                                  polityke
                                  > israela????? nu, nu..... wiec ja sie juz zupelnie nie dziwie polityce
                                  > francji...
                                  ----------------------------------
                                  Dana, nie denerwuj sie. Przeprosilem polskiego francuza po francusku i po
                                  polsku, i na linii Telaviv - Paryz, dzisiejsza noc minie bez zaklocen.
                                  • dana33 Re: Przeproszony 25.07.05, 23:40
                                    alez ja sie zupelnie nie denerwuje, z daleka.... troche mnie to zdanie francuza
                                    rozsmieszylo, prawde mowiac.... nie wpadlo mi nigdy do glowy oceniac polityke
                                    jkiegos kraju na podstawie moich kolegow lub kolezanek pochodzacych z tego
                                    kraju. ale moze sie mylilam i wlasnie tak trzeba oceniac polityke....
                                    mam pare kolezanek i kolegow z rosji.... bardzo milych, dowcipnych i
                                    wesolych...jak myslisz???? polityka rosji jako dowcipna i wesola.... hmm.
                                    strasznie mi sie teraz podoba ta polityka rosji w czeczni... tobie tez??? :)))
                                    • krystian71 Re: Przeproszony 26.07.05, 13:44
                                      zle zrozumialas post PF.
                                      "Prawdziwa wada, w moich oczach, jest slaba zdolnosc do kompromisu.
                                      Doswiadczylem tego u tego czy innego zydowskiego kolegi czy kolezanki. Tak tez
                                      oceniam polityke Izraela na BW."
                                      Kolega PF mial na mysli,ze zauwazyl slaba zdolnosc do kompromisu ZAROWNO u
                                      prywatnych swoich zydowskich znajomych , jak i w polityce Israela.
                                      I w ten sposob nalezy rozumiec uzyte przez niego slowko TEZ."Tak tez
                                      oceniam ..."
                                      Ale po co ja sie rozpisuje, przeciez to kazdy glupi widzi, a takich na tym
                                      forum nie ma.:)))
                        • marcus_crassus to sa fakty 25.07.05, 22:16
                          Widzisz z daleka. Ty nadal w tych kwestiach nic nie kapujesz.

"Wy" od razu odbierasz jako Zydzi. Bo ktorz moze byc tymi "wy". A mi chodzi po prostu o osoby nie bedace w 100% Polakami. Nie wiem czy masz caly czas obywatelstwo polskie. Ale nie mozna miec dwoch ojczyzn. Jedna musi byc ta blizsza. Niech zgadne ze jest nia Izrael. Kazdy kto nie jest calkowicie zwiazany z Polska bedzie oceniany nieco jako obcy. A zdanie obcego inaczej sie liczy.

To nie jest moje zdanie. To sa fakty. Jak Ci Zyd powie ze Zydzi to zlodzieje to chyba nie bedzie antysemita no nie?? A wiesz czemu. Bo jest Zydem. Dlatego jak Polak bedzie bluzgal na Polakow to nie posadzi sie go o antypolskosc bo to Polak.

To sa proste rzeczy.

Czy ja przesadzam??? A moze Tobie jest jednak trudno dostrzec pewne oczywistosci. Zaprezentowales to wlasnie teraz.

"Wy" to od razu byli dla Ciebie Zydzi.

Zapalila sie mala lampka. Na pewno na dnie MC kryje sie maly antysemita no nie? :)))

A co mnie obchodzi gawiedz. Gawiedz jest durna i tanczy jak sie jej zagra :) A ta gawiedz jest wybitnie durna i gra dokladnie jak jej sie gra. Mam z tego spory ubaw.

Czy naprawde interesuje Cie czy miala ucieche jakas maglownica albo kretynek71 albo panienka z antypodow???

A co mnie oni interesuja? :)
                          • marcus_crassus "któż" n/t (blad) 25.07.05, 22:18

• z_daleka Re: to sa fakty 25.07.05, 22:43
                            marcus_crassus napisał:

> Widzisz z daleka. Ty nadal w tych kwestiach nic nie kapujesz.
                            >
                            > "Wy" od razu odbierasz jako Zydzi. Bo ktorz moze byc tymi "wy". A mi chodzi
                            po
                            > prostu o osoby nie bedace w 100% Polakami. Nie wiem czy masz caly czas
                            obywatel
                            > stwo polskie. Ale nie mozna miec dwoch ojczyzn. Jedna musi byc ta blizsza.
                            Niec
                            > h zgadne ze jest nia Izrael. Kazdy kto nie jest calkowicie zwiazany z Polska
                            be
                            > dzie oceniany nieco jako obcy. A zdanie obcego inaczej sie liczy.
                            >
                            > To nie jest moje zdanie. To sa fakty. Jak Ci Zyd powie ze Zydzi to zlodzieje
                            to
                            > chyba nie bedzie antysemita no nie?? A wiesz czemu. Bo jest Zydem. Dlatego
                            jak
                            > Polak bedzie bluzgal na Polakow to nie posadzi sie go o antypolskosc bo to
                            Pol
                            > ak.
                            >
                            >
                            > To sa proste rzeczy.
                            >
                            > Czy ja przesadzam??? A moze Tobie jest jednak trudno dostrzec pewne
                            oczywistosc
                            > i. Zaprezentowales to wlasnie teraz.
                            >
                            > "Wy" to od razu byli dla Ciebie Zydzi.
                            >
                            > Zapalila sie mala lampka. Na pewno na dnie MC kryje sie maly antysemita no
                            nie?
                            > :)))
                            >
                            > A co mnie obchodzi gawiedz. Gawiedz jest durna i tanczy jak sie jej zagra :)
                            A
                            > ta gawiedz jest wybitnie durna i gra dokladnie jak jej sie gra. Mam z tego
                            spor
                            > y ubaw.
                            >
                            > Czy naprawde interesuje Cie czy miala ucieche jakas maglownica albo
                            kretynek71
                            > albo panienka z antypodow???
                            >
                            > A co mnie oni interesuja? :)
                            -------------------------------------
                            Szczerze ci powiem, ze nie bardzo cie rozumiem. Co wlasciwie chcesz mi
                            wytlymaczyc? Piszesz: "Wy" od razu odbierasz jako zydzi". Co to niby ma
                            znaczyc. My jestesmy zydzi i niewidze w tym nic specjalnego do podkreslania(w
                            tym wypadku przez ciebie) cale to, przepraszam za dosadnosc, piepszenie o 100%
                            polskosci nie ma nic do rzeczy w tej historii, to raczej pasuje do
                            ksenosobicznych rozwazan zniknietego strangera...Jestem coraz bardziej
                            zaskoczony twoja postawa. Nie zebym ja krytykowal, masz do niej prawo, ale
                            zaskoczony jestem.
                            • marcus_crassus ty nadal nie kapujesz. 25.07.05, 22:51
                              to wytlumacze lopatologicznie.

"wy" oznaczlo osoby nie bedace Polakami. sa one oceniane inaczej. dlaczego??? bo juz chyba wyjasnilem.

jak nie rozumiesz o czym pisze to ja naprawde nie bede sie bawil w przeszkolanke.

przeczytaj jeszcze raz uwaznie ze.postaraj sie zrozumiec.

jak nadal nic to juz tylko lekarz dyzurny moze pomoc :|
                              • z_daleka Re: ty nadal nie kapujesz. 25.07.05, 23:03
                                marcus_crassus napisał:

> to wytlumacze lopatologicznie.
                                >
                                > "wy" oznaczlo osoby nie bedace Polakami. sa one oceniane inaczej. dlaczego???
                                b
                                > o juz chyba wyjasnilem.
                                >
                                > jak nie rozumiesz o czym pisze to ja naprawde nie bede sie bawil w
                                przeszkolank
                                > e.
                                >
                                > przeczytaj jeszcze raz uwaznie ze.postaraj sie zrozumiec.
                                >
                                > jak nadal nic to juz tylko lekarz dyzurny moze pomoc :|
                                >
                                ---------------------
                                M_c , alez ja wiem kochaniutki, ze jestesmy oceniani inaczej,i co w zwiazku z
                                tym? na czworakach mamy spacerowac po forum? ustepowac WAM miejsca siedzace w
                                ciekawszych watkach? Pisac z duzej litery? Sugerujesz mi, ze jest jakies
                                niepisane prawo na forum ktore mowi co moze 100% Polak z Krakowa, 98% z
                                Legnicy, 70% z Szikago no i mieszaniec z Natanii 21%. Czysta paranoja...byc
                                moze , ze tak wlasnie jest, ale ja to chromole. I juz.
                                Ps. Lekarza duzurnego wyslij po piwo.
                                • marcus_crassus Re: ty nadal nie kapujesz. 25.07.05, 23:08
                                  nie ustepowac miejsca ale nie wpuszczac swoich swinek z gwiazda dawida do boxu bo zamiast pomagac wylapywac nam nasze swinie robia tylko wiekszy bajzel.
                                  • marcus_crassus chyba ze ktos po prostu lubi te swinie 25.07.05, 23:11
                                    tylko prosze nie skarzyc sie pozniej ze swinie kwicza w chlewie i spac cala wiocha nie moze. bo z jakiegos powodu wszyscy do tego chlewika ciagna i swinkom skorki podrzucaja.jak kogos te swinskie zapasy rajcuja to ja sie pomylilem. ale probowalem chociaz wytlumaczyc ze na kwiczace swinie sa lepsze metody niz zwiekszanie liczby swin w boxie
                                  • z_daleka Re: ty nadal nie kapujesz. 25.07.05, 23:19
                                    marcus_crassus napisał:

> nie ustepowac miejsca ale nie wpuszczac swoich swinek z gwiazda dawida do
                                    boxu
                                    > bo zamiast pomagac wylapywac nam nasze swinie robia tylko wiekszy bajzel.
                                    ---------------------------------------------
                                    Co znaczy nie wpuszczac? Legitymacje wydawac, z pieczatka swiniopasa?.
                                    Szyldziki porozwieszac "swinkom z gwiazda dewida wstep zabroniony"? Jaki pomysl
                                    ci chodzi po glowie. Z mojego doswiadczenie wiem, ze oprocz olewania, innej
                                    skutecznej metody nie ma. Nie mam najmnieszego zamiaru licytowac sie w ilosci
                                    swinek i swinstw, bo to bezsensowne zajecie, no i jako gosciowi, nie wypada mi.
                                    • marcus_crassus tak wiec uznaje ze "thread closed" 25.07.05, 23:24
                                      kto zrozumial ten zrozumial. komu cos przybylo to przybylo. a komu nie to nie i nic sie juz nie poradzi. srednio bawi mnie rola swiniopasa choc to moze i chwalebne zajecia.
                                      • z_daleka Re: tak wiec uznaje ze "thread closed" 25.07.05, 23:36
                                        marcus_crassus napisał:

> kto zrozumial ten zrozumial. komu cos przybylo to przybylo. a komu nie to nie
                                        i
                                        > nic sie juz nie poradzi. srednio bawi mnie rola swiniopasa choc to moze i
                                        chwa
                                        > lebne zajecia.
                                        ------------------------
                                        swiniopasa samozwanca, nalezy dodac. Dobrej nocy zycze i kolorowych snow.
                                  • dana33 Re: ty nadal nie kapujesz. 25.07.05, 23:34
                                    waszych swin, marcus, nie trzeba wylapywac. one sie prezentuja same dobrowolnie.
                              • lekarz_dyzurny Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 12:05
                                A cóż ja tu mogę pomóc. Zabrałem głos może z pięć razy - w odpowiedzi dostając
                                od p. Dany z piętnaście epitetów, takze z użyciem słów powszechnie uznanych za
                                obelżywe; p. Z Daleka natomiast potraktował to jako wygodny pretekst do
                                konsumpcji napojów wyskokowych.

O jakim kompromisie moze być mowa gdy róznica jest tak fundamentalna? Jak się
                                wydaje w ich pojęciu kompromis będzie wtedy, gdy przyznasz im specjalne prawa -
                                w tym prawo do traktowania ciebie i rzeczy dla ciebie drogich w obelżywy,
                                chamski i wulgarny sposób. Ew. wtedy, gdy zamieciesz wszystko pod dywan.
                                • dana33 Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 12:09
                                  czy mozesz doktorku wskazac mi tutaj te obelzywe epitety, ktorymi ciebie
                                  podobno obdarzylam?
                                  • lekarz_dyzurny Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 12:16
                                    Chory psychicznie doktorku dla biednych, kłamco i manipulancie!

- są słowami powszechnie uznanymi za obelżywe a w każdym bądź razie nie
                                    mieszczą się w powszechnie przyjętych standardach prowadzenia
                                    dyskusji. 'Doktorku' tez nie jest zbyt eleganckie - no, ale to już pewna
                                    subtelność i tego się nie będę czepiał.
                                    • dana33 Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 12:23
                                      ah, ah, doktorku, cos takiego.... to ma byc obelzywe? nu, zdaje sie ze mamy
                                      rozne slowniki, to bylo tylko stwierdzenie faktu, doktorku, bos krecil i
                                      manipulowal i napisalam tez gdzie. nu i jak widac, rowniez matematyki uczylismy
                                      sie w roznych szkolach, bo wysililam sie i policzylam te "epitety" i jak nie
                                      zaczynalam, od poczatku, od konca i ze srodka, nikak to 15 nie doszlam. to tez
                                      swego rodzajyu manipulacja....
                                      a doktor to ty od czego? od bujania ludzi?
                                      • lekarz_dyzurny Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 13:35
                                        Na początek postaraj się zrozumieć, że nie wszyscy bynajmniej rozumują w tych
                                        kategoriach. Na "krecenie i manipulowanie" itp. dziecinadę mi zwyczajnie szkoda
                                        byłoby czasu. Ta róznica to prawdopodobnie również pochodna faktu, że sa tacy,
                                        którzy najwyżej cenią prawdziwy obraz rzeczy oraz grę fair, jak i tacy, dla
                                        których najważniejsze jest promowanie własnych partykularyzmów. To by było na
                                        tyle.
                                    • krystian71 Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 12:24
                                      nie badz zbyt surowy dla niej, ona to robi bezwiednie, jak jaskolka na
                                      drutach, ---po prostu upuszcza w przelocie.
                                      Wcisnie enter i o wszystkim zapomina.
                                      Ew. oczekuj odpowiedzi,ze to nie sa obelzywe epitety , tylko czysta prawda.:)))
                                      • krystian71 he,he doktorku, popatrz wyzej-wbijam sie w dume 26.07.05, 12:26
                                        za sprawa swej przenikliwosci i sily telepatii :))))
                                        Czy to sie da wyleczyc, bo to meczy -mowie o sobie.
                                        • lekarz_dyzurny Re: he,he doktorku, popatrz wyzej-wbijam sie w du 26.07.05, 13:10
                                          To jeszcze niczego nie dowodzi, niestety: to zadanie było bez niewiadomej.
                                          • krystian71 Re: he,he doktorku, popatrz wyzej-wbijam sie w du 26.07.05, 13:15
                                            no dobra, sprowadziles mnie na ziemie:)))
                                            Przeciez wiem,ze to bylo latwe-ale powstalo nieomal w tej samej minucie, taki
                                            blysk telepatyczny na lini parutysiecy km :)
                                • z_daleka Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 12:15
                                  lekarz_dyzurny napisał:

> A cóż ja tu mogę pomóc. Zabrałem głos może z pięć razy - w odpowiedzi dostając
                                  > od p. Dany z piętnaście epitetów, takze z użyciem słów powszechnie uznanych za
                                  > obelżywe; p. Z Daleka natomiast potraktował to jako wygodny pretekst do
                                  > konsumpcji napojów wyskokowych.
                                  >
                                  > O jakim kompromisie moze być mowa gdy róznica jest tak fundamentalna? Jak się
                                  > wydaje w ich pojęciu kompromis będzie wtedy, gdy przyznasz im specjalne prawa -
                                  >
                                  > w tym prawo do traktowania ciebie i rzeczy dla ciebie drogich w obelżywy,
                                  > chamski i wulgarny sposób. Ew. wtedy, gdy zamieciesz wszystko pod dywan.
                                  ----------------------
                                  Jak zwykle doktorek nawija. Wyslano go po piwo, malo ze wyzlopal je po drodze... to jeszcze reszty nie
                                  oddal...i on smie wspominac o kompromisie...
                                  • schlagbaum Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 12:26
                                    z_daleka napisał:

> Jak zwykle doktorek nawija. Wyslano go po piwo, malo ze wyzlopal je po
                                    drodze..
                                    > . to jeszcze reszty nie
                                    > oddal...i on smie wspominac o kompromisie...

Jak zoledny juz cos palnie to palnie.
                                    Brawo ! Zolednych swiatu potrzeba.
                                    • krystian71 Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 12:32
                                      krociutka analiza,szlagi i dokladnie widac,ze to jest wlasnie to o czym pisze
                                      doktorek.
                                      Kompromis i zmiatanie pod dywan.
                                      Na tym ma to polegac-zamiast argumentow, wysylanie dyskutanta po piwo.
                                      Kiedys mnie to bawilo, lubilem obserwowac samozadowolenie goscia z daleka ze
                                      swych trafnych i merytorycznych wpisow.
                                      Teraz coraz czesciej-nuuudzi.
                                      • schlagbaum Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 12:41
                                        krystian71 napisała:

> krociutka analiza,szlagi i dokladnie widac,ze to jest wlasnie to o czym pisze
                                        > doktorek.
                                        > Kompromis i zmiatanie pod dywan.
                                        > Na tym ma to polegac-zamiast argumentow, wysylanie dyskutanta po piwo.
                                        > Kiedys mnie to bawilo, lubilem obserwowac samozadowolenie goscia z daleka ze
                                        > swych trafnych i merytorycznych wpisow.
                                        > Teraz coraz czesciej-nuuudzi.

Zoledny sam chetnie pisuje o miesiaczkach ale zachowuje sie jak stara
                                        przyglupia baba.
                                        Widzial juz ktos wpis zolednego, ktory bylby czyms innym niz utrzymana na
                                        bardzo niskim poziomie uszczypliwoscia ?
                                        Ja nie ale zolednego juz tylko bardzo rzadko czytuje wiec moze cos przeoczylem.
                                        • lekarz_dyzurny Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 13:07
                                          Warto z nim gadać wtedy, gdy się z nim zgadzasz; jest miły, sympatyczny i bywa
                                          elokwentny. Najgorzej jest wtedy, gdy pokazać mu lusterko.
                                        • krystian71 Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 13:09
                                          od dawna nie, tylko otwieram post i zaraz klikam dalej, ciagle to samo i
                                          porazajacy brak argumentow.Az zal d..sciska, do tego stopnia , ze w wielu
                                          momentach czlowiek mialby ochote podpowiedziec mu ( im) co w danym momencie
                                          powinni napisac,czym sie obronic , jak zaatakowac,zeby dyskutantowi w piety
                                          poszlo.
                                          "Kali","u was bija Murzynow" i wysylanie po piwo.
                                          Innych metod argumentacji gosc z_daną nie zna.:)))
                                        • lekarz_dyzurny Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 13:40
                                          Do widzenia Schlagbaumie, my dear :) -

But, J'll be back!
                                          • schlagbaum Re: ty nadal nie kapujesz. 26.07.05, 13:59
                                            lekarz_dyzurny napisał:

> Do widzenia Schlagbaumie, my dear :) -
                                            >
                                            > But, J'll be back!

Licze na to BH

Bis bald !
                          • dana33 Re: to sa fakty 25.07.05, 23:22
                            "Jak Ci Zyd powie ze Zydzi to zlodzieje to chyba nie bedzie antysemita no nie??
                            A wiesz czemu. Bo jest Zydem. Dlatego jak Polak bedzie bluzgal na Polakow to
                            nie posadzi sie go o antypolskosc bo to Polak."

jak polak bedzie bluzgal na polakow, to posadzi sie go o to, ze jest zydem.
                            jak polak bedzie chwalil zydow, to tez posadzi sie go o to, ze jest zydem.
                            taka jest prawda marcus.

• z_daleka Re: to sa fakty 25.07.05, 23:39
                              dana33 napisała:

> "Jak Ci Zyd powie ze Zydzi to zlodzieje to chyba nie bedzie antysemita no
                              nie??
                              >
                              > A wiesz czemu. Bo jest Zydem. Dlatego jak Polak bedzie bluzgal na Polakow to
                              > nie posadzi sie go o antypolskosc bo to Polak."
                              >
                              > jak polak bedzie bluzgal na polakow, to posadzi sie go o to, ze jest zydem.
                              > jak polak bedzie chwalil zydow, to tez posadzi sie go o to, ze jest zydem.
                              > taka jest prawda marcus.
                              >
                              -------------------------------
                              spostrzegawcza jestes:) Dobranoc.
                              • dana33 Re: to sa fakty 25.07.05, 23:43
                                ja wiem ze jestem, z daleka... :)))
                                ale marcus jakos tego nie dostrzegl....
                              • marcus_crassus niezla spostrzegawczosc 25.07.05, 23:44
                                ostatnio izrael mowil cos o tym zeby Polska adwokatem Izraela w UE byla bo tak dobrze sie wspolpraca uklada.

moze jednak rzad izraela nie zna jeszcze kretynka71 i maglownicy i po prostu generalizuje. biedny szaron zapomnial ze przeciez najpierw nalezy zerknac na forum Swiat GW. a ten biedaczysko nawet pojecia nie ma ze cos takiego istnieje.
                            • marcus_crassus Re: to sa fakty 25.07.05, 23:41
                              a wiesz ze swiat jest nieco wiekszy niz zafajdane forum GW?

ps-nie chce mi sie o zydach gadac. jestem straszny antysemita.otoz - po prostu naprawde nuuuuudzi mnie ten temat zydowski.

Jestem strasznym antysemita. Nie chce myslec wiecej o Zydach. :D
                              • dana33 Re: to sa fakty 25.07.05, 23:44
                                rozumiem, ze ci sie nie chce.....
                                mysle, ze temat zostal wyczerpany. do ostatniej kropli.
                                dobranoc.
                                • marcus_crassus Re: to sa fakty 25.07.05, 23:46
                                  dobranoc.i mala porada na jutro,pojutrze i za tydzien.

w opcjach forum jest opcja ingoruj. wpisac tam maglownice kretynka i paru innych. a zaoszczedzony czas poswiecic na cokolwiek. chocby na czytanie ksiazek.
                  • dana33 Re: to chyba Ty czegos nie zrozumiales z daleka 25.07.05, 15:30
                    nie upraszczaj, marcus, bo to latwa droga.

po stronie zydow piszacych antypolskie posty masz 2: fredzio i arap.
                    po stronie polakow piszacych antysemickie posty masz: rachelcia, goldbaum,
                    krystian, zbalansowany, mirmil, wqrwiony, gini, kropokok, wojo, rattler, split,
                    i jeszcze paru, ktorych zapomnialam, potem paru takich eleganckich, co nie
                    bluzgaja ordynarnie, ale mimo to w elegancki sposob ciagle szpile w d wsadzaja,
                    jak schlagbaum i cep, kilku ktorzy w ostatnich miesiacach albo znikneli albo
                    pisza pod innymi nikami....

sprawdz od czasu do czasu pierwsza strone forum, ile jest tam tematow
                    antysemickich i ile polakozerczych.

moze i zasada podobna, ale porownac nikak nie mozesz. posty zbalansowanego
                    wogole polegaja tylko na cytowaniu nazistowskich i antysemickich stron
                    internetowych. oni wogole robia prasowke tylko i wylacznie po to, zeby znalezc
                    artykuly niekorzystne dla israela i zydow. wtedy ich dzien rozpoczyna sie
                    dobrze.
                • abe_ltd :DDDDDDDDDDDDDD 25.07.05, 22:54
                  TO
                  > TAK JAKBY glowna
                  > kurtyzana w burdelu stanela ne czele rewolucji pod haslem walki z nierzadem.
                  Mo
                  > ze teraz sie
                  > zrozumiemy.
                  :DDDDDDDDDD

Chcialabym Ci doniesc Z Daleka ze nawet ja rozumiem ze zydowska solidarnosc
                  jest nierozerwalna. Trzym sie.
                  • z_daleka Re: :DDDDDDDDDDDDDD 25.07.05, 23:07
                    abe_ltd napisała:

> TO
                    > > TAK JAKBY glowna
                    > > kurtyzana w burdelu stanela ne czele rewolucji pod haslem walki z nierzad
                    > em.
                    > Mo
                    > > ze teraz sie
                    > > zrozumiemy.
                    > :DDDDDDDDDD
                    >
                    > Chcialabym Ci doniesc Z Daleka ze nawet ja rozumiem ze zydowska solidarnosc
                    > jest nierozerwalna. Trzym sie.
                    -----------------------------
                    sie trzymam.
                    • abe_ltd Re: :DDDDDDDDDDDDDD 25.07.05, 23:12
                      Ja sobie tylko zycze zeby Polacy kiedys nauczyli sie takiej wlasniej
                      solidarnosci. To slowo solidarnosc jest tak zakodowana w nasza mentalnosc i
                      historie, a jednak wydaje sie ze ze nie mamy o niej najmniejszego pojecia.
                      A przeciez solidarnosc narodowa to fundament trwalosci narodu, fundament
                      przetrwania. Dzieki niej wy przetrwaliscie 2000 lat rozproszenia. Nie wiem
                      jakim trzeba byc idiota aby wam te solidarnosc zarzucac. To jest przeciez
                      wartosc.
                      • z_daleka Re: :DDDDDDDDDDDDDD 25.07.05, 23:24
                        abe_ltd napisała:

> Ja sobie tylko zycze zeby Polacy kiedys nauczyli sie takiej wlasniej
                        > solidarnosci. To slowo solidarnosc jest tak zakodowana w nasza mentalnosc i
                        > historie, a jednak wydaje sie ze ze nie mamy o niej najmniejszego pojecia.
                        > A przeciez solidarnosc narodowa to fundament trwalosci narodu, fundament
                        > przetrwania. Dzieki niej wy przetrwaliscie 2000 lat rozproszenia. Nie wiem
                        > jakim trzeba byc idiota aby wam te solidarnosc zarzucac. To jest przeciez
                        > wartosc.
                        ---------------------------------------
                        Milosc to tez wielka wartosc. A w milosci, lub z milosci zdarza sie robic
                        glupstwa.:)
                        • abe_ltd Re: :DDDDDDDDDDDDDD 25.07.05, 23:46
                          No zdarza sie, ale glownie w imie solidarnosci i milosci robi sie rzeczy tzw
                          przyzwoite. Nie chce cie nawracac na chrzescijanstwo (wiem ze jestem bez szans)
                          ale przeczytaj sobie przypowiesc o prodigal son z Nowego Testamentu.
                          Fredzio to taki wasz prodigal son, cokolwiek zlego zrobi czy powie to zawsze go
                          przygarniecie, i tak wlasnie powinno byc
          • dana33 Re: potepiamy zamachy i uwazamy ze to nie islam 25.07.05, 12:52
            wlasnie. przeciez pisze ze wart pac palaca, nie?
            • marcus_crassus ja tam uwazalem ze pewne osoby maja 25.07.05, 13:13
              slusznosc do tej pory. A nie ze jedyna roznica miedzy nimi to czy na klawiaturze jest jezyk arabski czy hebrajski.

Dosc glupio jest czytac ze w sumie chodzi tylko o to po ktorej stronie muru sie jest. Oznacza to ze nie ma w tym zadnej slusznosci.

Ci ktorzy stosuja prawo kalego nie za dobrze na tym wychodza. Jak to sie mowi - raz na wozie raz pod wozem. Akceptujac takie reguly mozna ktoregos dnia sie ostro sparzyc. A to czasem drogo kosztuje
              • lekarz_dyzurny Re: ja tam uwazalem ze pewne osoby maja 25.07.05, 13:48
                marcus_crassus napisał:

>
                > Dosc glupio jest czytac

Głupio czyli przykro. A nawet bardzo przykro. Ale lepiej jest widzieć
                rzeczywistośc taką, jaka jest, myslę. Za to czas nas uczy pogody - właśnie
                słońce wyszło co oznacza, ze ide sobie połazić.
          • lekarz_dyzurny Re: potepiamy zamachy i uwazamy ze to nie islam 25.07.05, 13:11
            To jasne, że oni. Podobnie jak my wszyscy jesteśmy winni, że ktoś tam (potwór
            ten nawet ma nazwę: krystianogoldbaumorachelciomirmilkosplitowo
            rattlerskowqrwielski) w pojęciu p. Dany zachował się nie tak jak ona oczekuje.

• biedronka24 ja zawsze mowilam ze potwory 25.07.05, 13:17
              najbardziej boja sie - wlasnych metod dzialania ;)

Ostatnio obejrzalam niemamocnych z dziecmi i jest tam pare smiesznych obserwacji..
              Np pani ´projektantka´

´I meczy mnie- ale co tam- dam sie´ ;)
              • lekarz_dyzurny Re: ja zawsze mowilam ze potwory 25.07.05, 13:19
                biedronka24 napisała:

> najbardziej boja sie - wlasnych metod dzialania ;)
                >
                Otóż to
                • marcus_crassus a mi sie wydaje ze w pewien sposob 25.07.05, 13:21
                  antysemici to kroplowka. cos jak pozywienie utrzymujace pewnych ludzi przy zyciu. tylko dzieki nim mozna sie codziennie upewniac ze caly swiat sprzysiagl sie przeciwko nam.to daje poczucie jednosci.

tak wiec de facto rachelka split i krystian to jak mszyca codziennie dojona z koniecznej dawki antysemityzmu przez nasze koszerne mrowki :)
                  • dana33 Re: a mi sie wydaje ze w pewien sposob 25.07.05, 14:17
                    mylisz sie marcusie. to forum nie jest odzwierciedleniem opinii swiatowej.
                    wbrew temu, co ta banda tutaj twierdzi, nie caly swiat jest antysemicki, nie
                    caly swiat od rana do wieczora zajmuje sie israelem. w usa jesli nie ma
                    breaking news o zamachu w israelu, ledwo ledwo ktos nas wspomina na cnn czy
                    innych stacjach telewizyjnych.
                    i kazdy normalny israelczyk ma w gruncie rzeczy caly antysemityzm w pewnym
                    miejscu, bo nie wplywa on zupelnie na nasze codzienne zycie. a jesli chodzi o
                    polskich zydow na tym forum, to przynajmniej jesli chodzi o mnie, nie weszlam
                    tutaj dlatego, ze spodziewalam sie takiego bagna. i tez jak idiotka przez
                    pierwszy rok staralam sie rozmawiac, wierzac, ze ta zgraja ma po prostu
                    przekrecony obraz zydow i israela przez prase lub inne media. nu, w koncu
                    zrozumialam, ze to oni potrzebuja nas tutaj jak powietrza, bo co innego beda
                    robic na forum? bylo tutaj kiedys kilka prob rozmowy na tematy literatury,
                    muzyki, poezji.... zaden z tej zgraji sie nie wlaczyl, a jesli, to tylko zeby
                    zepsuc watek.
                    i jeszcze jedno: dzieci israelskich forumowiczow w wiekszosci nie mowia po
                    polsku. byli albo beda w polsce raz albo kilka razy. wraz z nasz smiercia
                    skonczy im sie jakikolwiek zwiazek z polska. tak ze ta banda pewnego dnia
                    zostanie bez powietrza. i tak samo marcusie, jak uwazasz, ze fredzio robi nam,
                    zydom opinie polakozercow, zapewniam cie, ze ta zgraja robi opinie polsce i
                    wszystkinm polakom jako antysemickiemu kraju. ta opinia jest tak samo silna,
                    jak i antysemityzm.
                    a solidarnosc zydowska o ktorej pisala abe? tak, jest cos takiego i to napewno
                    nie jest powod do wstydu. ale jak patrze na ta zgraje, ktora podstawia noge
                    swoim ziomkom, nie tylko na forum, to szkoda, ze nie ma tej solidarnosci wsrod
                    polakow.
                    • aaki nu dana :-((( 25.07.05, 16:46
                      a jak ja założyłem wątek o dziedzictwie ludzkośći(cuda przyrody) przez unesco ustanowionym to wlazł na niego samson i o muslimach zaczął bełkotać
                      • i-love-2-bike Re: nu dana :-((( 25.07.05, 16:53
                        aaki napisała:

> a jak ja założyłem wątek o dziedzictwie ludzkośći(cuda przyrody) przez unesco u
                        > stanowionym to wlazł na niego samson i o muslimach zaczął bełkotać

kochany jedno ci radze ,abys uczyl sie sam gotowac. podniesienie raczki i
                        krytyka swietosci z izraela pomoze ci jedynie w trawieniu,ale wykluczy cie z
                        listy wybranych.
                        • aaki potrafię gotować i lubię kulinarne eksperymenty 25.07.05, 16:55
                          don't worry
      • schlagbaum Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 25.07.05, 13:06
        lekarz_dyzurny napisał:

> No to, Panie i Panowie, z dialektycznych wywodów p. Dany dowiedzieliście się
        > właśnie, że to wszystko wasza wina.

Nie czepiajcie sie Dany, bo przeciez juz napisala, ze nie zna fryca osobiscie.
        Jak mozna miec o kims zdanie jezeli sie nie jest pewnym co to za jeden.
        To, ze fryc to prowokator "przysparzajacy" zydom wiele sympatii widzi kazdy.
        Czy jakis zyd moze miec w tym interes ?

Mysle, ze Danie przestanie sie podobac "dowcip" frycowy kiedy dowie sie kiedys
        kim naprawde jest.
        Do tej pory musi jednak byc ostrozna wiec dajcie jej jeszczew troche w spokoju
        poweszyc.
        • dana33 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 25.07.05, 13:26
          schlagbaum, wieder einmal powaliles mnie..... musze troche poweszyc u ciebie.
          rzadko wprawdzie, ale zdarza ci sie tak przecietnie raz na rok, jakis odruch
          normalnosci.... czy to tez po prostu ta slynna roczna slabosc?

• schlagbaum quid pro quo 25.07.05, 15:09
            dana33 napisała:

> schlagbaum, wieder einmal powaliles mnie..... musze troche poweszyc u ciebie.
            > rzadko wprawdzie, ale zdarza ci sie tak przecietnie raz na rok, jakis odruch
            > normalnosci.... czy to tez po prostu ta slynna roczna slabosc?

Jezeli ty piszesz o "odruchu normalnosci" to powinienem sie niepokoic ale wiem,
            ze nie musze.
        • krystian71 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 25.07.05, 13:31
          sugerujesz,zedluzej sie musi pod pacha powachac?
        • lekarz_dyzurny Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 25.07.05, 13:50
          Zatkało Cie Szlagbałm, przyznaj się:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26885166
          • schlagbaum Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 25.07.05, 14:06
            lekarz_dyzurny napisał:

> Zatkało Cie Szlagbałm, przyznaj się:
            >
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26885166

Precyzja wlasciwa odpowiedzialnemu BH na wysunietej placowce.
            Nigdy w nia nie watpilem.
    • markv501 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 25.07.05, 22:29
      pytanie do marcusa:

podsluchalem kiedys wymiane zdan miedzy fredziem i krystiankiem:

- Krystian: " Jechalem w Tel-Avivie autobusem od pejsatych zalatywalo czosnkiem"
      - Fredzio: "ostatniego sierpnia jechalem we Wroclawiu autobusem smierdzialo
      piwem i niedomytymi cialami"
      Chcialem bardzo znac odpowiedz Krystianka, ale on mi nie odpowiedzial.
      Moze Ty marcusie odpowiesz za Krystianka, ja wiem , ze Ty jego nie lubisz.
      Moja ciekawosc jest tak wielka, ze osmielam sie zaproponowac ci wcielenie sie
      w Krystianka na pare sekund tylko.
      pzdr
      • i-love-2-bike Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 25.07.05, 22:37
        markv501 napisał:

> pytanie do marcusa:
        >
        > podsluchalem kiedys wymiane zdan miedzy fredziem i krystiankiem:
        >
        > - Krystian: " Jechalem w Tel-Avivie autobusem od pejsatych zalatywalo czosnkiem
        > "
        > - Fredzio: "ostatniego sierpnia jechalem we Wroclawiu autobusem smierdzialo
        > piwem i niedomytymi cialami"
        > Chcialem bardzo znac odpowiedz Krystianka, ale on mi nie odpowiedzial.
        > Moze Ty marcusie odpowiesz za Krystianka, ja wiem , ze Ty jego nie lubisz.
        > Moja ciekawosc jest tak wielka, ze osmielam sie zaproponowac ci wcielenie sie
        > w Krystianka na pare sekund tylko.
        > pzdr

podpowiem ci slowami waszego fredzi. w koncu kazdy z was go tu popiera i to
        czynnie,wiec lepiej chyba jego cytowac jaeli mowimy juz o kulturze.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26732708&a=26766117
      • marcus_crassus widzisz 25.07.05, 22:41
        krystian to poziom chlewa. czy jesli po polskiej stronie mamy nasze smierdzace swinki ktore rozbiegly sie po polu i ich zlapac nie mozna to nie mozna aspirowac do czegos lepszego?

zeby bylo jasne. fredziowe "antypolonizmy" to nic w porownaniu do jawnego sku....nstwa kretynka71.

fredzia stara sie moze byc zabawny czasem. za czesto mu to jednak nie wychodzi.

widzisz. mozna miec watpliwosci co jest gorszego kalibru.

prostackie "jechalo piwem od pejsatych" czy "polacy razem z hitlerem mordowali zydow"

krystian to chlew.jedyna ambicja zydow jest wystawic swoja swinie do zawodow z nia??

tylko jest problem. to polski cyrk. swinia z izraela sie bedzie wyrozniac. nawet jesli ktos powie ze to tylko prosiaczek a swinia z polski to kawal knura.

wg mnie nie warto. dla dobra wszystkich. bo jedynym celem wystawienia swini izraelskiej jest zeby dokopala swiniom polskim.

w rezultacie swinie maja ubaw w blocie a reszta ma tylko swinskie lajno.
        • marcus_crassus sugestia 25.07.05, 22:47
          co mozna zrobic w kwestii swin. otoz odpowiedz jest bardzo prosta. przestac swinie dozywiac. przestac wpuszczac do chlewa dodatkowe swinki i rzucac swiniom pomyje.

swinie po prostu porzucaja sie chwile po boksie, pokwicza na caly glos. za kilka dni beda kwiczec juz bardzo glosno domagajac sie zainteresowania soba.

a potem po prostu zdechna albo zaszyja sie w swoim kacie. poniewaz swinie bez tych pomyj dlugo nie pozyja za jakis czas sie ulotnia.

pytanie do dan i innych. musicie odopowiadac na kazdy post kretynki ze stanow ktora spedza cale dnia na forum gw i gledzi o zydach??albo abusinskiej z antypodow?

NIE.

pomyslcie dlaczego to robicie. rozwijacie sie przez to? nie. znacie jej wartosci intelektualne? znacie. wiecie czego sie mozna spodziewac? wiecie.

to na jakiego ch.. ten chlew dozywiacie???

nie mozna po prostu zrobic prostej rzeczy zwanej "ignore"?

to jest naprawde "easy".

jak nie wiecie jak to wylaczcie komputer na 3 dni. potem wejdzcie i pomyslcie czy jakas maglara ze stanow was interesuje czy wam juz wisi i powiewa.

kapisz?
          • z_daleka Re: sugestia 25.07.05, 22:51
            I viceversa...
            A potem bardzo sie kochali, zyli dlugo i szczesliwie....:)
        • z_daleka Re: widzisz 25.07.05, 22:47
          To ma rece i nogi.
          • marcus_crassus przypuszczalem ze mam do czynienia z osobami 25.07.05, 22:52
            ktore szybciej zlapia o co chodzi. Czy my jestesmy w przedszkolu ze trzeba kazdemu jasiowi i malgosi powoli wszystko wysylabizowac?
            • z_daleka Re: przypuszczalem ze mam do czynienia z osobami 25.07.05, 23:09
              marcus_crassus napisał:

> ktore szybciej zlapia o co chodzi. Czy my jestesmy w przedszkolu ze trzeba
              kazd
              > emu jasiowi i malgosi powoli wszystko wysylabizowac?
              ----------------------------------------------
              Straszny z ciebie zaruzumialec m_c. A pomysles przez chwile. taka malenka
              chwileczke, ze to moze ty nie zalapujesz. Ha?
            • felixx Re: przypuszczalem ze mam do czynienia z osobami 16.09.05, 12:05
              marcus_crassus napisał:

> ktore szybciej zlapia o co chodzi. Czy my jestesmy w przedszkolu ze trzeba
              kazd
              > emu jasiowi i malgosi powoli wszystko wysylabizowac?
              >
      • krystian71 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 26.07.05, 09:17
        fuj,fuj,fuj ale niegodne metody.Post fredzia pamietam, zreszta pisal to samo
        dziesiatki razy-moja dziecinna probe odwrocenia narodowych akcentow tez.
        kazdy chyba wie,ze w zyciu nie jechalem autobusem w Tel Awiwie-i na to sie nie
        zanosi.
        Ale twojego pytania nie pamietam

> Chcialem bardzo znac odpowiedz Krystianka, ale on mi nie odpowiedzial

O coz TY mogles mnie w swietle tego zapytac?Co tu jeszcze wymagalo odpowiedzi?
        Nieladnie kolego sie bawisz, ale to twoj,nie moj problem
        • dana33 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 26.07.05, 11:21
          taaaak, dziecinna proba odwrocenia...... nu, krystian, jak to sie mowi, nie z
          nami te numery, brunner....
          • krystian71 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 26.07.05, 11:43
            pytal cie ktos o zdanie?
            To po co wkladasz kopyto w drzwi?
            • dana33 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 26.07.05, 12:05
              nie musze miec twojego przyzwolenia na szczescie, zeby pisac co i gdzie chce.
              spadaj.
              • krystian71 Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 26.07.05, 12:21
                a pisz sobie, najlepiej od razu z linkami.
                I w tym miejscu glowy nie zawracaj ,ja tu czekam na tego m-costam.
                zeby sprecyzowal pytanie , ktore mi zadal i na ktore nie dostal odpowiedzi.
              • antek_cukierman Dana, 26.07.05, 12:49
                nie szkoda Ci klawiatury na przepisywanie się z tym ćwokiem? Nie nobilituj
                prostaka, niech mu zostaną uczone dialogi z kwiatem tutekszej głupoty i
                antysemityzmu.
                • schlagbaum :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 26.07.05, 12:55
                  antek_cukierman napisał:

> nie szkoda Ci klawiatury na przepisywanie się z tym ćwokiem? Nie nobilituj
                  > prostaka, niech mu zostaną uczone dialogi z kwiatem tutekszej głupoty i
                  > antysemityzmu.

I tak sie wlasnie kolo zamknelo.
                  Watek krytyczny wobec prymitywnych i chamskich antypolonizmow musial
                  doprowqdzic do "antysemityzmu"- i doprowadzil.

Dzieki ci Antek. Ktos to musial zrobic i wypadlo na ciebie.
                  • dana33 Re: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 26.07.05, 13:09
                    alez szlagi, jak cie tutaj kolesie czule nazywaja.... to ze krystian
                    antysemita, to wiadomo nie od dzisiaj.... ty tez..... tylko do bardziej
                    elegancki, lepsza kinderstube dostales niz krystianek....
                    to byl watek o antypolonizmie???? tylko??? cos takiego..... zezujesz na jedno
                    oko? sa operacje na to....
                    • schlagbaum Re: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 26.07.05, 13:35
                      dana33 napisała:

> alez szlagi, jak cie tutaj kolesie czule nazywaja.... to ze krystian
                      > antysemita, to wiadomo nie od dzisiaj.... ty tez.....

Z czego to wnioskujesz lepiej nie pytac ?
                      Mimo to zapytam. Z czego ?

tylko do bardziej
                      > elegancki, lepsza kinderstube dostales niz krystianek....
                      > to byl watek o antypolonizmie????

Taki byl wlasnie temat:

"Wyjatkowo malo bawi nazywanie Polakow zlodziejami i pijakami. Jeszcze mniej
                      bawi mnie jak czytam ze Polacy razem z niemcami mordowali zydow."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26875110&t=1122377409995

tylko??? cos takiego..... zezujesz na jedno
                      > oko? sa operacje na to....

To ze od niego ty i twoja druzyna odeszliscie to juz inna para kaloszy.
                      Jakos trzeba bylo przeciez dojsc do wszechobecnego "antysemityzmu"

No i Antek o rzut piersi na tasme cie wyprzedzil.
                      • dana33 Re: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 26.07.05, 17:14
                        nu, nu, schlagbaum, troche nizej marcus pisze rowniez:
                        "Jest rownie zabawna jak jewhater...." stawia obok siebie antypolonizm i
                        antysemityzm. tak ze spoko...

a to ze ty antysemita, to juz dawno ci pisalam, nie zdziwiles sie chyba?
                • dana33 Re: Dana, 26.07.05, 13:05
                  czasem szkoda, antos, ale z drugiej strony to lubie patrzec jak wierzga nozkami
                  w marnych probach zrobienia z siebie kogos, kim nie jest... :)))
                  • krystian71 Re: Dana, 26.07.05, 13:20
                    nie daj sie nabierac, ciotka, pomysl troche to sama zauwazysz.
                    On wie,ze sie lubimy i lubimy madrze z soba pogadac,zazdrosc przez niego
                    przemawia.Nic wiecej.
                    Wscieka sie,ze z nim nie rozmawiam, nie tylko zreszta ja.Stad ta nerwowa
                    szamotanina.Zal mi go, danus, ale to taki oslizgly typ,za przeproszeniem,jakby
                    sie ktos na żabe spuscil.
                    Mam nadzieje,ze ty ciotka,matka doroslych dzieci nie czujesz sie urazona
                    koszarowym skojarzeniem
                    Ale i tak z gory przepraszam.
    • wojcd Niech mi kttoś powie 25.07.05, 23:25
      Jaki jest stan meczu?
      Wygrywa Marcus czy diaspora?

Jakie są ofiary po obu stronach?
    • wojcd Marcus do raportu 26.07.05, 02:20
      Powiedz czy wygrywasz czy przegrywasz?
      Nie mogę przedrzeć się przez te
      "meandry".
      • manny_ramirez Wojtus bo sobie ide od Was matolkow 26.07.05, 02:25
        wiec mi nie zalezy juz

to czy marcus wygrywa czy przegrywa dla Ciebie znaczenia nie ma bo Ty tak i tak
        w kuper dostajesz
        • wojcd Re: Wojtus bo sobie ide od Was matolkow 26.07.05, 02:29
          manny_ramirez napisał:
          > wiec mi nie zalezy juz
          >
          > to czy marcus wygrywa czy przegrywa dla Ciebie znaczenia nie ma bo Ty tak i
          tak w kuper dostajesz
          ---------------------------------------------------------------------
          • manny_ramirez no tak nowa calkiem antysemicka jakosc:(((( 26.07.05, 02:34
            Powiem Ci cos szczerze. Chocbys i na tym forum popisal sie najnowsza genialna
            reinterpretacja filozofii antycznej to dla mnie i tak na zawsze pozostaniesz
            antysemickim zaklamancem

Ty i szalgus dla mnie jestescie najwiekszym rozczarowaniem forum:(((
            • wojcd błąd Manny 26.07.05, 02:38
              Nieobecność Kosmitów owocuje nie postawą
              antykosmityzmu, nie mówi się o tym.

Rozumiesz?
              Temat ten w polskim życiu społecznym jest nieobecny.
              • manny_ramirez bajki 26.07.05, 02:41
                ktore mozesz swoim dzieciom opowiadac
                Mieszkalem w Polsce 1998-2002
                jak sie tylko wystawi leb na prowincje to pytaniem dnia jest zawsze, co dzis
                Zydzi narobili

Ale ty o tym wkoncu wiesz bo na tej pipidowie przeciez uczysz;)
                • marouder maniek, siedze teraz w takiej wlasnie Pipidowie 26.07.05, 02:45
                  , w tychze slawnych Myslenicach, gdzie przyjechalem, by w spokoju popracowac i
                  ja kurna chiba gluchi jestem, bo nt Zydow nic na co dzien nie slysze.

manny_ramirez napisał:

> ktore mozesz swoim dzieciom opowiadac
                  > Mieszkalem w Polsce 1998-2002
                  > jak sie tylko wystawi leb na prowincje to pytaniem dnia jest zawsze, co dzis
                  > Zydzi narobili
                  >
                  > Ale ty o tym wkoncu wiesz bo na tej pipidowie przeciez uczysz;)
                  • manny_ramirez Re: maniek, siedze teraz w takiej wlasnie Pipidow 26.07.05, 02:52
                    idz pogadaj z sasiadem maruder;)
                    zreszta wiesz i tak wystarczy ze sobie przyjedzie gosc na jagiellonke na
                    stypendium pojdzie do kibla i otrzyma super przywitanie "Zydzi do gazu" A gosc
                    napewno tez i zapamieta ze do Jagiellonki tylko studentow i kadre naukowa
                    puszczaja
                    • marouder Z sasiadem z Myslenic gadam o samochodach, 26.07.05, 03:01
                      sporcie, kobietach, jego malej firmie (skarzyc sie lubi)..o Zydach jakos sie nie
                      zgadalo. W kiblu biblioteki Jagiellonskiej tez nie zauwazylem "Zydow do gazu",
                      ale i ubikacji jest tam sporo wiec moglem te atrakcje ominac..z jednym sie
                      zgodze natomiast, ze udostepnianie zbiorow tylko kadrze i studentom to
                      dziadowstwo..swoja droga obok mojego krakowskiego mieszkania wyrosl gmach
                      biblioteki PAT i mam nadziej, ze tam takich restrykcyjnych glupot nikt
                      wprowadzac nie zamierza.

manny_ramirez napisał:

> idz pogadaj z sasiadem maruder;)
                      > zreszta wiesz i tak wystarczy ze sobie przyjedzie gosc na jagiellonke na
                      > stypendium pojdzie do kibla i otrzyma super przywitanie "Zydzi do gazu" A gosc
                      > napewno tez i zapamieta ze do Jagiellonki tylko studentow i kadre naukowa
                      > puszczaja
                      • manny_ramirez he, he maruda 26.07.05, 03:03
                        to dobrze ze wyczyscili od mojego ostatniego przyjazdu, ciekawe jak dlugo
                        czyste zostana. jak bede nastepnym razem sprawdze i nie omieszkam powiadomic:)
                        zegnaj
                        dobrej nocy
                        • marouder Dobranoc :) 26.07.05, 03:04
                          manny_ramirez napisał:

> to dobrze ze wyczyscili od mojego ostatniego przyjazdu, ciekawe jak dlugo
                          > czyste zostana. jak bede nastepnym razem sprawdze i nie omieszkam powiadomic:)
                          > zegnaj
                          > dobrej nocy
                        • wojcd Re: he, he maruda 26.07.05, 03:08
                          manny_ramirez napisał:
                          > czyste zostana. jak bede nastepnym razem sprawdze i nie omieszkam
                          powiadomic:)
                          > zegnaj
                          > dobrej nocy
                          ------------------------------------------------
                        • marouder acha, jesli idzie o grafiti, to widzialem, 26.07.05, 03:12
                          , rzeczywiscie, zrobilo na mnie imponujace wrazenie..napis glosil: "Wroclaw
                          stolica Galaktyki", na ulicy Bronowickiej do obejrzenia:))
                          I co, nie ma Kosmitow-Wroclawian?

manny_ramirez napisał:

> czyste zostana. jak bede nastepnym razem sprawdze i nie omieszkam powiadomic:)
                          > zegnaj
                          > dobrej nocy
                          • i-love-2-bike Re: acha, jesli idzie o grafiti, to widzialem, 26.07.05, 03:14
                            marouder napisał:

> , rzeczywiscie, zrobilo na mnie imponujace wrazenie..napis glosil: "Wroclaw
                            > stolica Galaktyki", na ulicy Bronowickiej do obejrzenia:))
                            > I co, nie ma Kosmitow-Wroclawian?
                            >
                            > manny_ramirez napisał:
                            >
                            > > to dobrze ze wyczyscili od mojego ostatniego przyjazdu, ciekawe jak dlugo
                            >
                            > > czyste zostana. jak bede nastepnym razem sprawdze i nie omieszkam powiado
                            > mic:)
                            > > zegnaj
                            > > dobrej nocy

powiem ci jedno marouder nie ma takiego leku,ktory wyleczylby problemy
                            psychiczne manka i krasego. pewnie naukowcy mysla nad nim,ale to zabierze troche
                            czasu,aby ten rodzaj kretynizmu byl uleczalny.
                            • marouder W uleczenie krasuli nie wierze, ten typ tak ma> 26.07.05, 03:19
                              ale moim zdaniem maniek to jednak zupelnie inna jakosc..ma wiedze, dysponuje
                              sprawnym aparatem poznawczym, tylko jesli idzie o optyke, kontekstowe widzenie
                              zjawisk, to rzeczywiscie czasem by mu sie przydal, juz nie wiem, ale raczej
                              nawet optyk wlasnie, niz okulista.
                              • i-love-2-bike Re: W uleczenie krasuli nie wierze, ten typ tak m 26.07.05, 03:23
                                marouder napisał:

> ale moim zdaniem maniek to jednak zupelnie inna jakosc..ma wiedze, dysponuje
                                > sprawnym aparatem poznawczym, tylko jesli idzie o optyke, kontekstowe widzenie
                                > zjawisk, to rzeczywiscie czasem by mu sie przydal, juz nie wiem, ale raczej
                                > nawet optyk wlasnie, niz okulista.

no to chyba niewiele jego czytales,bo to pomylony szaleniec uzurpujacy sobie
                                role kaznodzieji. cos tak beznadziejnie glupiego,prowokujacego jakies przyglupie
                                dyskusje godzinami o niczym,przy czym jego obserwacje mozna porownac do wizji
                                cpuna maryski, u nas mowimy,ze ma poglady "off the wall",bo tyle wlasnie maja
                                wspolnego z prawda i obiektywizmem. poczytaj o czym ten facio nadaje i
                                jak,przeciez to absolutny paranoik.
                                • dana33 Re: W uleczenie krasuli nie wierze, ten typ tak m 26.07.05, 11:16
                                  jak sie czyta, co ty nadajesz, szmatelko, i jak, to natychmiast wiadomo, ze
                                  wszystkie slowa, jakimi tu ciebie okreslono: magielnica, straganiara, idiotka,
                                  glupia, wulgarna itd itd, zgadzaja sie co do joty.
                              • manny_ramirez Re: W uleczenie krasuli nie wierze, ten typ tak m 26.07.05, 03:23
                                :))
                                pozyjemy zobaczymy
                                mile jest zycie bez problemow, chcialbym takie:))
                                zegnaj marouder,
                                dzieki za "chyba" komplement
                                do ciebie tez mam slabosc;)
                              • manny_ramirez Re: W uleczenie krasuli nie wierze, ten typ tak m 26.07.05, 03:24
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26875110&wv.x=2&a=26933270
                      • i-love-2-bike Re: Z sasiadem z Myslenic gadam o samochodach, 26.07.05, 03:04
                        marouder napisał:

> sporcie, kobietach, jego malej firmie (skarzyc sie lubi)..o Zydach jakos sie ni
                        > e
                        > zgadalo. W kiblu biblioteki Jagiellonskiej tez nie zauwazylem "Zydow do gazu",
                        > ale i ubikacji jest tam sporo wiec moglem te atrakcje ominac..z jednym sie
                        > zgodze natomiast, ze udostepnianie zbiorow tylko kadrze i studentom to
                        > dziadowstwo..swoja droga obok mojego krakowskiego mieszkania wyrosl gmach
                        > biblioteki PAT i mam nadziej, ze tam takich restrykcyjnych glupot nikt
                        > wprowadzac nie zamierza.
                        >
                        >o ales ty naiwny marudo,jak nasz najwybitniejszy historyk mowi,ze jest
                        antysemityzm to znaczy ,ze to pewnik. z nim nie ma gadania bo to brat krasuli.
                        szkoda,ze nie widzi tego co izrael robi nielegalnie,ale to nie manius,on
                        krotkowidz i widzi tylko swoich rodakow plujacych na tych,ktorym schronienie
                        nasz kraj dawal przez 700 lat i nikt murow nie musial budowac,aby koegzystowali.
                        rozumiesz cos z tego,bo ja mysle,ze sporo szmatlawcow wyjechalo z polski to i
                        dobrze.
                        • migselv Rachelko,przepraszam, ze sie wtrace:-) 26.07.05, 14:00
                          Ale Twoje ostatnie zdanie mnie zaciekawilo, a mianowicie: "ze sporo szmatlawcow
                          wyjechalo z polski to i dobrze.".

Czy oznacza to, ze Ty jednak z Polski piszesz? To tak, przez zwykla ciekawosc:-)
                          • i-love-2-bike Re: Rachelko,przepraszam, ze sie wtrace:-) 26.07.05, 14:28
                            migselv napisał:

> Ale Twoje ostatnie zdanie mnie zaciekawilo, a mianowicie: "ze sporo szmatlawcow
                            >
                            > wyjechalo z polski to i dobrze.".
                            >
                            > Czy oznacza to, ze Ty jednak z Polski piszesz? To tak, przez zwykla ciekawosc:-
                            > )

nie myslalam o twoich kolegach i kolezankach,szkoda,ze nie zrozumiales tego w
                            mig,ale wybaczam ci wolniejsze myslenie,kazdemu z nas sie to zdarza latem.
                            • krystian71 Re: Rachelko,przepraszam, ze sie wtrace:-) 26.07.05, 15:07
                              przecinek?
                            • migselv Re: Rachelko,przepraszam, ze sie wtrace:-) 26.07.05, 17:31
                              Dobrze, ze nie myslalas o moich kolegach i kolezankach, bo nie mam tu,
                              wlasciwie, takowych:-) Chociaz mialem jednego, ale od dluzszego czasu przestal
                              sie tu wpisywac, a szkoda:-(

Dziekuje za wyrozumialosc, chociaz upalnym latem, niestety, nie mozemy sie
                              pochwalic:-(

'migselv' to dunskie wyrazenie i wlasciwie nie jest mozliwe *doslownie*
                              przetlumaczyc na j. polski, ale moze byc uzyte jako 'ja sam'. W moim przypadku
                              oznacza po prostu 'to ja':-)
                  • manny_ramirez i maruder nie zrozum mnie zle 26.07.05, 03:00
                    ja nie tylko w Polsce ale i sporo po europie jezdzilem i uwazam calkiem serio
                    ze Polska to jeden z najmniej antysemickich jesli nie najmniej antysemicki kraj
                    Europy, ale nie lubie jak ludzie bajeczki mi opowiadaja ze zjawiska nie ma i to
                    w znaczacej postaci.
                    I zapamietaj ze jestem historykiem. Znajdz chlopa, na terenach gdzie Zydzi
                    mieszkali, ktory "zdrowej" chlopskiej nienawisci do Zyda nie ma.
                    Zreszta jak chcesz miec klapki na oczach to juz twoja sprawa a napewno nie moj
                    problem. Ja wiem ze zycie takie latwiejsze i milsze.

Pozdrawiam Cie
                    wiesz juz jak mnie znalesc
                    zazdroszcze miejsca wypoczynku
                • wojcd Re: bajki 26.07.05, 02:48
                  manny_ramirez napisał:
                  > ktore mozesz swoim dzieciom opowiadac
                  > Mieszkalem w Polsce 1998-2002
                  > jak sie tylko wystawi leb na prowincje to pytaniem dnia jest zawsze, co dzis
                  > Zydzi narobili
                  >
                  > Ale ty o tym wkoncu wiesz bo na tej pipidowie przeciez uczysz;)
                  -----------------------------------------------
                  • i-love-2-bike Re: bajki 26.07.05, 02:53
                    wojcd napisał:

> manny_ramirez napisał:
                    > > ktore mozesz swoim dzieciom opowiadac
                    > > Mieszkalem w Polsce 1998-2002
                    > > jak sie tylko wystawi leb na prowincje to pytaniem dnia jest zawsze, co d
                    > zis
                    > > Zydzi narobili
                    > >
                    > > Ale ty o tym wkoncu wiesz bo na tej pipidowie przeciez uczysz;)
                    > -----------------------------------------------
                  • manny_ramirez i na 99% procentach spotkan towarzyskich:)) 26.07.05, 02:53
                    wojtus, mowie Ci, bywam w Polsce, bajki opowiadaj dziatkom
                    • wojcd Re: i na 99% procentach spotkan towarzyskich:)) 26.07.05, 02:58
                      manny_ramirez napisał:
                      > wojtus, mowie Ci, bywam w Polsce, bajki opowiadaj dziatkom
                      -----------------------------------------------------------
                      • manny_ramirez wojtusiu czy mur bardziej rozumny od Ciebie 26.07.05, 03:02
                        bie dochodzi ze znam Polske , ze tam mieszkalem cztery lata niedawno?
                        Zreszta moj drogi to wlasnie jest najgorsze ze Zydow juz nie ma a Ty i Tobie
                        podobni i tak jestescie ciagle zaklamanymi antysemitami:(((
                        • wojcd Re: wojtusiu czy mur bardziej rozumny od Ciebie 26.07.05, 03:06
                          manny_ramirez napisał:
                          > bie dochodzi ze znam Polske , ze tam mieszkalem cztery lata niedawno?
                          > Zreszta moj drogi to wlasnie jest najgorsze ze Zydow juz nie ma a Ty i Tobie
                          > podobni i tak jestescie ciagle zaklamanymi antysemitami:(((
                          -------------------------------------------------------------------
                          • manny_ramirez no coz zycze milego "niesemickiego" forum 26.07.05, 03:09
                            ja juz zegnam

o a na pozegnanie stawiam moja roczna pensje ze nawet gdyby wszyscy Zydzi i
                            filosemici opuscili to forum to nie mine pare dni a tak ten nuuuuuuuuudzacy Was
                            temat znow stanie sie numer jeden

mogloby sie nawet skonczy ze z powodu brakow z Ciebie Zyda ktos by zrobil i
                            wtedy mialbys najlepsza zyciowa nauczke

zegnaj "filozofie"
                            • wojcd Re: no coz zycze milego "niesemickiego" forum 26.07.05, 03:15
                              Manny
                              byś wiedział dlaczego tutaj o nich pisuję.
                              Żydzi są śmieszni, czupurni, głupi i bardzo
                              cwani.

Dla zabawy i z przekory pisuję o nich.
                              • manny_ramirez Re: no coz zycze milego "niesemickiego" forum 26.07.05, 03:24
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26875110&wv.x=2&a=26933270
                                • marouder To narka maniek, znajde cie:) 26.07.05, 03:27
                                  manny_ramirez napisał:

> <a
                                  href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26875110&wv.x=2&a=26933270"
                                  target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26875110&wv.x=2&a=26933270</a>
                                • wojcd Re: no coz zycze milego "niesemickiego" forum 26.07.05, 03:34
                                  Manny
                                  z postu wskazanego przez Ciebie:
                                  "ja nie tylko w Polsce ale i sporo po europie jezdzilem i uwazam calkiem serio
                                  ze Polska to jeden z najmniej antysemickich jesli nie najmniej antysemicki
                                  kraj Europy, ale nie lubie jak ludzie bajeczki mi opowiadaja ze zjawiska nie
                                  ma i to w znaczacej postaci. I zapamietaj ze jestem historykiem. "

Skonfrontuj to z czymś takim.
                                  Wybory prezydenckie w Polsce. Występuje dwóch antysemitów.
                                  W roku 1995 wynik 0,04%,
                                  a w roku 2000 wynik 0,1%
                                  ---------------------------
                              • dana33 Re: no coz zycze milego "niesemickiego" forum 26.07.05, 11:13
                                oto madra odpowiedz polskiego filozofka z jakiegos tam pipidowka.
                                marna przyszlosc polskich studentow z takimi wykladowcami.
                          • i-love-2-bike Re: wojtusiu czy mur bardziej rozumny od Ciebie 26.07.05, 03:10
                            wojcd napisał:

> manny_ramirez napisał:
                            > > bie dochodzi ze znam Polske , ze tam mieszkalem cztery lata niedawno?
                            > > Zreszta moj drogi to wlasnie jest najgorsze ze Zydow juz nie ma a Ty i To
                            > bie
                            > > podobni i tak jestescie ciagle zaklamanymi antysemitami:(((
                            > -------------------------------------------------------------------
                            • wojcd Re: wojtusiu czy mur bardziej rozumny od Ciebie 26.07.05, 03:29
                              Facet nie przyjmuje do wiadomości faktów.
                              Tematy te są w Polsce sztucznie pompowane.
                              Było kilka nicków które robiły podwójnie
                              za anty i filo byle było głośno!!!
                              Ja nazywam to pomarańczową rzeczywistością
                              (od wrocławskiej pomarańczowej alternatywy).
                              Charakterystyczne, że Dede nie podjęła tematu
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26875110&a=26905093

Kiedyś na ten temat pisałem na Aktualnościach:
                              "I teraz Stoiku najwazniejsze. Dyskutowalismy kiedys o polskim antysemityzmie.
                              Zwracalem w nim uwage na to, ze jest to KONSTRUKCJA psychiczna dziennikarzy z
                              GW. Widzisz nie przyjales tej optyki i dalej brnales w poszukiwaniach
                              polskiego antysemityzmu. Dotarles do watku "NIE-ANTYsemityzm". I tu o czym
                              chyba nie wiesz stalo sie cos strasznego. Wlasnie przytrafila Ci sie
                              "pomaranczowa" dedukcja. Coz to takiego jest? Punkt wyjscia, z ktorego
                              wystartowales, jest stworzony przez pomaranczowe nicki, tzn. sa osoby ktore
                              bawia sie na forum w kreowanie np. jednego anty i jednego filo. Poczytaj w tej
                              sprawie posty Nurniego z tego, czasu - A ZROZUMIESZ!!!. Ja rozumiem, ze mozna
                              sie mylic, cos przewartosciowac, przecenic,.... . Ale reifikowac POMARANCZOWA
                              rzeczywistosc? Przeciez bardziej WIARYGODNE sa takie byty jak "krasnoludek"
                              czy "kwadratowe kolo"."
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=4108772&a=4151687
                              • manny_ramirez Czlowieku po raz ostatni 26.07.05, 03:33
                                to forum mam gdzies, to jest wszystko wirtualna gnojowa

Ja mowie na podstawie konkretow, codziennego zycia w mlodosci, w ciagu czterech
                                lat w niedawnej przeszlosci i wielu podrozy krotkoterminowych, dochodzi to do
                                Ciebie?????????????????
                                • wojcd Re: Czlowieku po raz ostatni 26.07.05, 03:38
                                  manny_ramirez napisał:
                                  > to forum mam gdzies, to jest wszystko wirtualna gnojowa
                                  >
                                  > Ja mowie na podstawie konkretow, codziennego zycia w mlodosci, w ciagu
                                  czterech lat w niedawnej przeszlosci i wielu podrozy krotkoterminowych,
                                  dochodzi to do
                                  > Ciebie?????????????????
                                  ---------------------------------------------------
                    • dana33 Re: i na 99% procentach spotkan towarzyskich:)) 26.07.05, 10:47
                      nasz slynny forumowy wqrwielszczak tez do jagiellonki nalezy..... tamtych
                      wykladowcow maja....
    • explicit Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 26.07.05, 15:12
      Ten post jest jeszcze jednym dowodem ze masz problem ze skleceniem kilku zdan i
      polaczeniem ich w logiczna calosc ,... Skoro juz wiesz czemu cie olewam to to
      przyjmij do wiadomosci ze mam zamiar kontynuowac - Nie trawie papki polglowkow

uklony
    • wojcd pytanie do Marcusa 26.07.05, 16:38
      Marcus
      powiedz mi na ucho jak Ty to robisz,
      że Ciebie goja słuchają Kosmici?

Na czym ten sekret polega?
      • krystian71 myslisz,? hmmm 26.07.05, 17:18

• wojcd Marcus daj głos 27.07.05, 17:57
      Nie wiemy co w trawie piszczy.
      To jak w końcu wziąłeś pod but
      Kosmitów, czy oni Ciebie?

Napisz coś.
    • wojcd Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 28.07.05, 19:01
      Marcus
      codziennie Ciem pytam o to
      jak Ci idzie. Kto wygrywa?

Ty czy diaspora?
    • wojcd do Marouder 29.07.05, 02:10
      Marouder
      Ja tez okolo miesiaca...

Na mandrive zerkne przy okazji, poki co podoba mi sie to ubuntu, zastanawiam
      sie
      tez czy nie wyprobowac Vectora, ktorego polecal mmkk.
      ---------------------------------------------------------
      • marouder Prawie 30 lat, kurcze, nauczylem sie na kolku 29.07.05, 02:15
        fotograficznym w Domu Kultury:))

Czy ty pracujesz zdalnie, bo musisz, czy tez dlatego, ze to nowosc, z ktorej
        poki co trudno by ci bylo na razie zrezygnowac?

wojcd napisał:

> Marouder
        > Ja tez okolo miesiaca...
        >
        > Na mandrive zerkne przy okazji, poki co podoba mi sie to ubuntu, zastanawiam
        > sie
        > tez czy nie wyprobowac Vectora, ktorego polecal mmkk.
        > ---------------------------------------------------------
        • wojcd Re: Prawie 30 lat, kurcze, nauczylem sie na kolku 29.07.05, 02:31
          marouder napisał:
          > fotograficznym w Domu Kultury:))

> Czy ty pracujesz zdalnie, bo musisz, czy tez dlatego, ze to nowosc, z ktorej
          > poki co trudno by ci bylo na razie zrezygnowac?
          --------------------------------------------------
    • wojcd Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 31.07.05, 19:01
      Marcus
      nie bądź świnia. Powiedz nam
      ciekawskim.

Przejąłeś władzę nad kibucnikami?
    • smoku_wawelski Drodzy Izraelici! 31.07.05, 19:27
      Nie szanujecie nikogo, dlatego inni Was tez szanowac nie beda. Tak sie rodzi
      antysemityzm, sami go tworzycie i ksztaltujecie. To nie jest prowokacja to jest
      budowanie autentycznych uprzedzen. Ludzie Was po prostu nienawidza. Zaczynam sie
      coraz mniej temu dziwic.
    • wojcd Re: wyjasnianie do forumowej diaspory 01.08.05, 23:54
      Hm, może dzisiaj Marcus siem
      pojawi i odpowie na moje pytania?
    • wojcd to jest muj ulubiony wontek .... /nt 07.08.05, 02:36
    • wojcd pozdrowienia dla Kosmtów - nie bijcie się .... /nt 10.08.05, 18:26
    • krtk1 krassula - już nie wchodzisz żydom do du_py? 10.08.05, 19:10
      zużyty czy zasmrodzony?
    • wojcd zdecydowanie najlepszy wątek Marcusa... /nt 11.08.05, 03:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka