Dodaj do ulubionych

oferta pomocy z calego swiata

05.09.05, 03:00
no popatrzcie ile krajow zaoferowalo nam pomoc,wszystkie tu sa wyszczegolnione
za wyjatkiem Izraela,chyba znowu niedopatrzenie ze strony CNN,juz kolejne z
rzedu. chyba,ze ja cos przeoczylam?
where is Israel and Poland?
www.cnn.com/2005/US/09/04/katrina.world.aid/index.html
Obserwuj wątek
    • bam_buko Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 03:38
      najlepszy numer wywinela Korea Pln. ktora zaoferowala Stanom!!!!!!!!!! ryz
      ktorego ma podobno nadwyzki kiedy CIA twierdzi ze panuje tam glod

Czy Polska rzeczywiscie nabrala wody w usta? czy CNN jest jak zwykle wybiorczy
      chociaz.............Izraela NIE mogl pominac przez nieuwage,to wykluczone
      • i-love-2-bike Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 03:43
        bam_buko napisał:

> najlepszy numer wywinela Korea Pln. ktora zaoferowala Stanom!!!!!!!!!! ryz
        > ktorego ma podobno nadwyzki kiedy CIA twierdzi ze panuje tam glod
        >
        > Czy Polska rzeczywiscie nabrala wody w usta? czy CNN jest jak zwykle wybiorczy
        > chociaz.............Izraela NIE mogl pominac przez nieuwage,to wykluczone

no ja juz od paru dni czytam CNN,co denerwuje nasza polityczna d_d,ale ciagle
        nie moge znalesc wiadomosci o Izraelu,naszym najlepszym przyjacielu. nasi
        przemili rozmowcy z izraela podawali websites,gdzie podawano jaka pomoc Izrael
        ofiarowal a tu CNN,gdzie wiekszosc to zydzi milczy jak zaklete,lub celowo pomija
        info.
        • explicit Re: oferta pomocy z calego swiata 06.09.05, 18:28
          A to ??? Nie wierzysz , spytaj ciucki :)))

uklony

==============================================================================

Luizjana dziekuje Izraelowi za pomoc !!!!!!!!!!
          =================================================

Autor: hans_2
          Data: 03.09.2005 01:06 + dodaj do ulubionych wątków
          --------------------------------------------------------------------------------
          Izrael jako pierwszy udzielil pomocy ofiarom Kateriny. Izraelskie Herculesy
          juz od 2 dni regularnie zrzucaja paczki z zywnoscia i lekami nad zatopionymi
          miastami Missisipi,Luizjany i Alabamy.
          Prezydent Nowego Orleanu tak wyrazil sie w dzisiejszym wywiadzie radiowym o
          pomocy izraelskiej : "Nasze federalne wladze wykazaly zupelny brak
          koordynacji i jakiejkolwiek kompetencji. Ludnosc cywilna Nowego Orleanu je
          dzisiaj cieple posilki tylko i wylacznie dzieki pieknemu gestowi Ariela
          Sharona.

• bam_buko Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 03:56
      Polska zupelnie nie zareagowala?? dziwne
      • i-love-2-bike Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 03:58
        bam_buko napisał:

> Polska zupelnie nie zareagowala?? dziwne

tez mi sie tak zdaje,niezbyt to ladne rowniez,ale daje wiele do myslenia jak USA
        jest "kochane",trudno sie dziwic z drugiej strony,chociaz dla przecietnego
        czlowieka tu mieszkajacego to raczej ponure.
        jak tam aussie?
        • bam_buko Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 04:04
          i-love-2-bike napisała:

> bam_buko napisał:
          >
          > > Polska zupelnie nie zareagowala?? dziwne
          >
          > tez mi sie tak zdaje,niezbyt to ladne rowniez,ale daje wiele do myslenia jak
          US
          > A
          > jest "kochane",trudno sie dziwic z drugiej strony,chociaz dla przecietnego
          > czlowieka tu mieszkajacego to raczej ponure.
          > jak tam aussie?

rachelko jak tutaj spokojnie,wieczorem mozna wyjsc na plaze i
          pospacerowac!!!!!!!!!!!!!!
          to wies w porownaniu z nasza Ameryka,u nas od razu wala w ryj jak sie sciemni
          a na plaze wieczorem to chyba samobojca wyjdzie.
          • i-love-2-bike Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 04:13
            bam_buko napisał:

> i-love-2-bike napisała:
            >
            > > bam_buko napisał:
            > >
            > > > Polska zupelnie nie zareagowala?? dziwne
            > >
            > > tez mi sie tak zdaje,niezbyt to ladne rowniez,ale daje wiele do myslenia
            > jak
            > US
            > > A
            > > jest "kochane",trudno sie dziwic z drugiej strony,chociaz dla przecietneg
            > o
            > > czlowieka tu mieszkajacego to raczej ponure.
            > > jak tam aussie?
            >
            > rachelko jak tutaj spokojnie,wieczorem mozna wyjsc na plaze i
            > pospacerowac!!!!!!!!!!!!!!
            > to wies w porownaniu z nasza Ameryka,u nas od razu wala w ryj jak sie sciemni
            > a na plaze wieczorem to chyba samobojca wyjdzie.

to zalezy gdzie,ale ogolnie rzecz biorac stany sa niebezpieczne,a szkoda bo tyle
            miejsc jest tak pieknych. niestety dzieje sie tak w wiekszosci miejsc na
            swiecie,za duzo chamstwa z ktorym w imie poprawnosci politycznej sie nie
            walczy,no bo jak walczyc z kims,kto cierpi biede i dla niej cie morduje:))
            • dana33 Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 08:17
              jakie to typowe dla naszj oh, oh, oh, jak bardzo pozytywnej rachelci, otworzyc
              wlasnie taki watek..... nie ma znaczenia, ze wyraznie pisze "Among those
              offering assistance are.....", czyli nie wymieniaja wszystkich panstw, nie
              wazne ze pisze "Following is a list of some of countries offering aid:".....
              nie wazne ze pisze "Neither the White House nor the State Department has said
              whether these offers have been accepted."

nasza rachelcia bedzie mielic ten temat "gdzie pomoc israela" a tutaj doszla
              jeszcze i polska, dalej, jak juz to robi od tygodnia....
              a moze po prostu rachelcia nie rozumie dostatecznie jezyka angielskiego???

• i-love-2-bike Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 17:26
                dana33 napisała:

> jakie to typowe dla naszj oh, oh, oh, jak bardzo pozytywnej rachelci, otworzyc
                > wlasnie taki watek..... nie ma znaczenia, ze wyraznie pisze "Among those
                > offering assistance are.....", czyli nie wymieniaja wszystkich panstw, nie
                > wazne ze pisze "Following is a list of some of countries offering aid:".....
                > nie wazne ze pisze "Neither the White House nor the State Department has said
                > whether these offers have been accepted."
                >
                > nasza rachelcia bedzie mielic ten temat "gdzie pomoc israela" a tutaj doszla
                > jeszcze i polska, dalej, jak juz to robi od tygodnia....
                > a moze po prostu rachelcia nie rozumie dostatecznie jezyka angielskiego???
                >

dancia sloneczko ty moje,zanim zaczniesz poprawiac rachelcie w angielskim to
                zobacz o co pytalam w jezyku polskim,zalaczajac angielski tekts. czy TOBIE JUZ
                TEZ TRZEBA DUZYMI LITERAMI PISAC NA JAKI TEMAT TU ROZMAWIAMY,gdyz wstawki masz
                off the wall 24/7. ja wiem,ze ty mnie szalenie lubisz,ale lub mnie na temat.
                • z_ameryki Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 22:37
                  A kto by Cie nie lubil? No powiedz mi Skarbie... Powiem wiecej, jestes
                  bostwiona a czasami nawet kochana...Shalom
        • krystian71 Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 09:16
          Oczywiscie ,ze byla oferta,wiele dni temu .W ramach NATO dotyczy jakis pakietow
          zywnosciowych,poza tym ratownikow, sluzb medycznych etc
          Propozycja wenezueli,Kuby, czy korei sa jednak bardziej spektakularne, i
          wzruszajace, jak biedniutkie 25 tys Sri Lanki
          • dana33 Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 11:15
            oferty przyszly z calego swiata, i tak powinno byc..... rachelcia od pierwszego
            dnia siedzi i zada, poprostu zada od wszystkich, a przede wszystkich od israela
            i od polski, pomocy. a jak sie okazuje, ze jest, to nie umie znalezc nic
            pozytywnego, tylko jak zawsze dodaje nowe pretensje...
            nie chodzi o spektakularne, chodzi o tachles...

idz poradz rachelce lekce w savoir vivre....
    • maxe1 Re: oferta pomocy z calego swiata +++ 05.09.05, 11:57

www.haaretzdaily.com/hasen/spages/621184.html
      • bam_buko Re: oferta pomocy z calego swiata +++ 05.09.05, 12:02
        maxe1 napisał:

>
        > www.haaretzdaily.com/hasen/spages/621184.html

dana twierdzi ze ten lewicowy szmatlawiec(haaretz) przewaznie LZE
        • dana33 Re: oferta pomocy z calego swiata +++ 05.09.05, 12:14
          gdzie napisalam babusiku, ze haaretz LZE???? napisalam, ze jego prawda to
          prawda lewicowa, wiec odpowiednio przedstawiona. nie musi byc klamstwem, co
          mowia, ale nie musi byc przedstawione prawdziwie, jesli jestes w stanie
          zrozumiec roznice....
          • bam_buko Re: oferta pomocy z calego swiata +++ 05.09.05, 12:29
            dana33 napisała:

> gdzie napisalam babusiku, ze haaretz LZE???? napisalam, ze jego prawda to
            > prawda lewicowa, wiec odpowiednio przedstawiona. nie musi byc klamstwem, co
            > mowia, ale nie musi byc przedstawione prawdziwie, jesli jestes w stanie
            > zrozumiec roznice....

NIE -prawda prawdziwa prawdziwie.........
        • maxe1 Re: oferta pomocy z calego swiata +++ 05.09.05, 17:34
          maxe1 napisał:
          >
          > >
          > > www.haaretzdaily.com/hasen/spages/621184.html
          >
          >
          > dana twierdzi ze ten lewicowy szmatlawiec(haaretz) przewaznie LZE
          --------------------------------------------------------------------------------
          Nie wal pala w mur, to nie na temat....
    • bam_buko swoja droga dana 05.09.05, 11:58
      moglibyscie odpalic jakis drobny procent pomocy ktora otrzymujcie od
      USA............. z powrotem.
      Wasze ministerstwo propagandy dalo tym razem d... , mogliscie cudzym kosztem
      pokazac swiatu ze jednak jestescie w stanie komus innemu pomoc ,niz tylko sobie
      samym.
      • dana33 Re: swoja droga dana 05.09.05, 12:07
        sluchaj bambuczku, juz pisalam, ale pewnie nie zauwazyles, owszem dostajemy
        pomoc od usa. ale sie tak zastanawiam, jakbysmy jej nie dostawali, jakbysmy nie
        musieli za ta pomoc rowniez i poddawac sie presji usa, to bysmy wyszli chyba na
        tym lepiej: moglibysmy handlowac bronia i zarabiac moze nawet wiecej niz
        dostajemy dzisiaj od usa, usa placiloby nam za uzywanie portu haifskiego, czego
        nie robia dzisiaj, tez ladne pieniazki. no i nasze decyzje polityczne nie
        bylyby uzaleznione od amerykanskiego ok, co wogole byloby najlepsze.
        tak strasznie na amerykanskiej kieszeni nie lezymy.
        no i jak widzisz, israelska pomoc zaakceptowali. israelska pomoc przy takich
        nieszczesciach akceptuja wszyscy, bo jestesmy niezle w niej wyszkoleni.
        • bam_buko Re: swoja droga dana 05.09.05, 12:31
          dobra dobra wiem cos wreszcie obiecaliscie-tylko dlaczego pod naciskiem
          • dana33 Re: swoja droga dana 05.09.05, 13:16
            pod naciskiem???? masz na mysli pod naciskiem rachelci???? ales mnie
            rozsmieszyl.....
            zaproproponowalismy pomoc natychmiast i pod zadnym naciskie. i nie w ramach
            nato jak pisze wszystko wiedzacy krystianek i nie pakiety zywnosciowe, bo
            jedzenia bogu dzieki jest w usa wiecej niz dosyc. ale szpitale polowe i
            wyposazeniem, lekarzy, pielegniarki, lekarstwa miedzy innymi.

no i co sie wyglupiasz? lubisz robic z siebie balwana?
            • bam_buko Re: swoja droga dana 05.09.05, 14:02
              dana33 napisała:

> pod naciskiem???? masz na mysli pod naciskiem rachelci???? ales mnie
              > rozsmieszyl.....

czy to powod do smiechu ze cos pozytecznego robicie dopiero pod naciskiem
              swiatowej( i forumowej) opinii publicznej ??.
              tak rachelka zaczela na was naciskac , widac ma korzystny wplyw nie tylko na
              ciebie (wygaszonych odgasilas),na arapow i fredziow rowniez.........zamilkli
              • dana33 Re: swoja droga dana 05.09.05, 14:44
                alez skad, bambuko!!!! ja wogole zglaszam rachelcie do bialego domu!!!! gdyby
                nie ona i jej nacisk na swiat, to nie tylko w new orleans nie byloby swiatla,
                jedzenia i wogole, w calej hameryce panowalaby anarchia kompletna.... a tak to
                prosze, rachelcia naciskala, klikala, wrzeszczala, klela i caley swiat jak
                jeden maz pognal pomagac hameryce....
                ja to wogole nikak nie ponimaju, ze jeszcze w nju jorkie i waszyngtonie, w
                dzordzia, masaczjuses i w ajdaho nie ma jeszcze masowych marszow z ogromnymi
                plakatami: juesei grejtful na wsjegda, long liw rachelcia, wot i szto.... nie
                uwazasz????
              • arap1 Re: swoja droga dana 05.09.05, 14:44
                KU..KU BAMBUKU...KTO TO SWIATOOOWA FARUMOWA OPINJA ??? ty lecz lepiej swoja
                padagre...pore MAHMODOW FORUMOWYCH...to jest cale zafajdane FORUM
        • aaki ???????? 05.09.05, 17:00
          a co to z tymi amerykanami i portem w hajfie?
          • dana33 Re: ???????? 05.09.05, 17:34
            nic, kompletnie nic, aki. nie chca mnie sluchac. zydzi znaczy sie. a mam racje
            nie????
            • aaki Re: ???????? 05.09.05, 18:25
              teraz to już nic nie rozumiem
    • trydzyk Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 13:47
      Nie rozumiem, komu tu pomagac? Najbogatszy kraj swiata, istne imperium, ktore
      stac na prowadzenie kosztownej wojny i na to, by co i rusz dokonywac militarnych
      'interwencji w obronie pokoju' chyba stac na to, zeby sie przygotowac na kleske
      zywiolowa?!!

Moze niech rzad USA bardziej interesuje sie stanem faktycznego BEZPIECZENSTWA
      swoich obywateli, a nie instalowaniem marionetkowych kacykow w rzadach krajow
      Trzeciego Swiata.

Mam nadzieje, ze pomoc, ktora w tej chwili dostaja od tej wstretnej Francji i
      Niemiec, tych komunistycznych wrogow pokoju i demokracji, zmusi ich przynajmniej
      na chwile do myslenia.

TR.
    • w_ojciech Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 14:31
      Rachelko
      jesteś bardzo niesprawiedliwa. Kosmici dadzą potem
      i więcej niż wszyscy inni RAZEM.
      • i-love-2-bike Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 17:13
        w_ojciech napisał:

> Rachelko
        > jesteś bardzo niesprawiedliwa. Kosmici dadzą potem
        > i więcej niż wszyscy inni RAZEM.

ja znam powiedzenie,ze potem to nogi smierdza,ale nikt mnie nie zrozumial.
        przeciez CNN to sami kosmici i jesli jakas oferta ze strony Izraela byla to
        zawsze powinna byla byc wymieniona jako PIERWSZA, a nie pominieta. Jesli Haaterz
        wie wiecej niz CNN, to bubkow na pysk wyrzucic.
    • grzegorz1948 Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 19:21
      Rachelciu obiecalas podac ile bylo w kapelusiku?
      • i-love-2-bike Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 19:23
        grzegorz1948 napisał:

> Rachelciu obiecalas podac ile bylo w kapelusiku?

nic kotus wszystkie moje.nie ma to jak piec wlasne kolocze i nie liczyc na cudze.
        • grzegorz1948 Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 19:29
          Przeciez Danusia nie jest cudza to swjska dziewczyna tylko rodzina do niej sie
          przyznac nie chce. A tak na powaznie co ty myslisz o tej tragedi? Dlaczego
          wlasnie twoim zdaniem tak wielu kolorowych zostalo dotknietych ta tragedia?
          • i-love-2-bike Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 19:36
            grzegorz1948 napisał:

> Przeciez Danusia nie jest cudza to swjska dziewczyna tylko rodzina do niej sie
            > przyznac nie chce. A tak na powaznie co ty myslisz o tej tragedi? Dlaczego
            > wlasnie twoim zdaniem tak wielu kolorowych zostalo dotknietych ta tragedia?

sa rozne powody tej tragedii. popierwsze wladze miasta i stanu zawinily nie
            majac dobrego planu ewakuacji,po drugie za duzo mamy otylych biurokratow i
            innych rzadowych bubkow,ktorzy to troszcza sie bardziej o przepisy niz zdrowy
            rozum. miasto dostalo nakaz ewakuacji i 80% ludzi z niego ucieklo a te 20% nie
            wiem,czy mialo oferowana pomoc a odmowilo (wtedy to oni sa sobie winni),czy
            poprostu nikt im niczego nie zaoferowal i poprostu poszli do schronu i czekali
            na lepsza pogode. ja tylko obserwuje coraz wiekszy balagan,ktory busz wprowadzil
            dodajac nam nowych agencji rzadowych,ja nie wierze w biurokratow,bo oni
            obrastaja w tluszcz i zwykle maja dozywotnia prace,a niestety nasz rzazd
            zatrudnia czesto polglowkow i samych swoich,zamiast zatrudniac tych co sie
            kwalifikuja. tak,czy inaczej wina najpierw spada na lokalne wladze za brak
            dobrego planu ewakuacyjnego a potem na dalsze biurokratyczne bubki,ktore teraz
            wzajemnie pokazuja na siebie,aby nigdy nie przyjac odpowiedzialnosci za to co
            umoczyli. znasz ten syndrom,ja tak,za duzo tu wlasnie tego typu ludzi w rzadzie.
            • grzegorz1948 Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 20:33
              Masz takie same mniemanie o biurokracji jak ja.najlepiej przytocze powiedzenie
              mojego kolegi"Co chcesz od biurokratow przeciez oni nic nie robia"
              A tak naprawde popatrz na USA ;rozpoczeli wojne w Jugoslawi i dalej nie ma tam
              pokoju,tak samo Afganistan czy Irak-wszystko zaczete a nic nie skonczone.
              • z_ameryki Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 22:43
                A czy w bylej Jugoslawii w dalszym cuadu leje sie krew?
                Na podobna skale jaka istniala podczas "pokojowej" misji.
                Dopiero po interwencji Ameryki zapanowal spokoj, ktory musisz przyznac trwa do
                dnia dzisiejszego.
              • z_ameryki Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 22:45
                W Afganistanie, w porownaniu z innymi regionami swiata raczej spokojnie.
                Prawda? A w Iraku tez bedzie spokoj, na pewno nie za miesiac czy dwa ale bedzie.
                • i-love-2-bike Re: oferta pomocy z calego swiata 05.09.05, 22:55
                  z_ameryki napisał:

> W Afganistanie, w porownaniu z innymi regionami swiata raczej spokojnie.
                  > Prawda? A w Iraku tez bedzie spokoj, na pewno nie za miesiac czy dwa ale bedzie
                  > .

ales ty madry,jak wytluczemy wszystkich to na pewno bedzie spokoj,wtedy
                  sprowadzimy kosmitow i haliburton jako glowny business i juz na pewno bedzie
                  dobrze.po drodze tylko wyprujemy flaki z wszystkich podatnikow,ale tacy jak ci
                  z-ameryki nie widza w tym nic zlego.
                • grzegorz1948 Re: Ze spokoj bedzie to jest pewne1 06.09.05, 17:16
                  • grzegorz1948 Re: Ze spokoj bedzie to jest pewne1 06.09.05, 17:23
                    Tylko zeby nie byl taki jak na cmentarzu!W Afganistanie dalej i co mozna
                    powiedziec coraz bardziej leja sie. Irak rozprawy obecne z-trudno to powiedziec
                    ale tak jest- z kolaborantami trwaja a po wycofaniu Amerykanow to bedzie
                    rachunek wystawial kazdy kazdemu.Jugoslawia no coz oczy sa zwrocone gdzie
                    indziej a tam pokoju dalej nie ma.Przed wojna z jugoslawia w telewizji jeden
                    general w stanie spoczynku powiedzial" Jak tam wejsc to kazdy wie tylko nikt
                    nie wie jak z tamtad wyjsc" i tak sie tez stalo.
    • czarny.rycerz A USA pomagało Polsce w czasie powodzi? 05.09.05, 19:30
      • i-love-2-bike Re: A USA pomagało Polsce w czasie powodzi? 05.09.05, 19:37
        wiele organizacji charytatywnych tak.
        • czarny.rycerz Re: A USA pomagało Polsce w czasie powodzi? 05.09.05, 20:02
          i-love-2-bike napisała:

> wiele organizacji charytatywnych tak.

Polonijnych?
          • i-love-2-bike Re: A USA pomagało Polsce w czasie powodzi? 05.09.05, 20:04
            czarny.rycerz napisał:

> i-love-2-bike napisała:
            >
            > > wiele organizacji charytatywnych tak.
            >
            >
            > Polonijnych?

polonijnych,koscielnych i innych znanych jak czerwony krzyz ,united way etc,o
            reszcie nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka