cepimierz 20.09.05, 09:02 Travels in Palestine, Part One Horror Story By KATHLEEN and BILL CHRISTISON Former CIA political analysts www.counterpunch.org/christison09192005.html I tak to przebiega. Powolutku i systematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystian71 Re: Wędrówki po Palestynie 20.09.05, 09:22 I ROWNIEZ POWOLUTKU I SYSTEMATYCZNIE DOCIERA DO OPINII PUBLICZNEJ Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Wędrówki po Palestynie 20.09.05, 09:24 Zaraz wskoczy Dana ktora powie ze to bezczelna antyzydowska propaganda, bo ona tam jest i wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Wędrówki po Palestynie - dalszy ciąg 25.09.05, 09:17 Tym razem o traktowaniu wsi palestyńskich na Zach. Brzegu jako dogodnego wysypiska smieci. I tak to przebiega. Powolutku. Polluting Palestine The Settlements and Their Sewage By KATHLEEN and BILL CHRISTISON Fragment: <<We approach from the north, gradually descending the surrounding hills, past Betar Illit, and come to a high point where we can look down to the valley, lying bright green below. The place is like a garden. Stretched out over two miles, the valley is a neat patchwork of small orchards, right now producing pomegranates and figs; vegetable plots of cucumbers, cabbages, herbs, squashes; and well tended olive groves. Brilliant bougainevillea drape the walls around many houses. Fields are fed by five natural springs, dating back to Roman times. Collection pools for irrigation water, constantly replenished from the springs, lie alongside the road throughout the village. Those who have been spreading the myth for decades that only the Israelis have made the desert bloom would be a bit chagrined. [...] The nearly idyllic scene is marred halfway up the hillside toward Betar Illit, where the Israelis have dumped all the construction debris from the settlement. Although it began as a small settlement twenty years ago, Betar Illit has grown rapidly, its population expanding by 50 percent, in the last five years. So much debris has been cleared to make room for the settlement's large apartment blocks that the contours of the ridge line have changed over the years, encroaching dramatically on Wadi Fuqin and its fields. In one long stretch, the Israelis have built a makeshift retaining wall of huge boulders, rather precariously settled at the bottom of the hillside, all on top of Wadi Fuqin's agricultural fields, to hold the dirt, rocks, and other debris from settlement construction. Near the top of the new ridge line at one spot is a very evident large-diameter sewage pipe.[...]>> www.counterpunch.org/christison09242005.html Autorzy odwołują się do artykułu w Earth First! Journal "Holy Land or Living Hell?" Ethan Ganor, izraelski ekolog pisze: <<Destructive actions by settlers and soldiers, waste from factories and settlements, land confiscations to expand settlements and roads, the plunder of water, the mass uprooting or burning of trees, and the snaking, sunset-eclipsing structure known to Palestinians as the "Apartheid Wall" are causing the West Bank's once-lush ecology to deteriorate. The cumulative impact on the land's hydrology, topsoil, biodiversity, food security and natural beauty is severe. No longer recognizable as a "Holy Land" bountifully "flowing with milk and honey," as inscribed in religious texts and memories, Palestine's environment has become a weapon of war, deliberately designed to turn its inhabitants' lives into a living hell. Israel's much-touted "disengagement" from the Gaza Strip, while proof that decolonization is possible, is also a smokescreen, distracting attention from the escalation of violence in the West Bank. Fully chronicling the current devastation in Palestine could fill several volumes; what follows is only a few snapshots. [...] The landscape is blotched with Israeli factories. Based mainly on hilltops at Israeli settlements and border-area industrial zones, the factories manufacture products ranging from aluminum, plastic and fiberglass to batteries, detergents, pesticides and military items. Because Israel's own, generally stringent, environmental laws regulating industrial processes and waste discharge are not enforced inside the Occupied Territories, the West Bank has become a sacrifice zone. Many of the factories have no environmental safeguards and unleash solid waste burned in open air, wastewater that flows into watersheds, or hazardous waste dumped and buried at outdoor sites.>> Itd. Itd. Powolutku. earthfirstjournal.org/modules/AMS/article.php?storyid=11 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Wędrówki po Palestynie - dalszy ciąg 25.09.05, 09:40 wiesz cepie, jak otworzyles ten watek pare dni temu, to sobie pomyslalam, ze przeciez musisz sie wyzyc i nie dopisalam ani slowa. jak widze, wyzycia starczylo na 5 dni. nigdy jeszcze nie napisales pozytywnego slowa o israelu, nigdy nie skrytykowales tzw. palestynczykow. nawet dzisiaj, po tym jak opuscilismy gaze, i mimo to w dalszym ciagu dostarczamy im wode i gaz, za ktory tymczasem nie placa, nawet dzisiaj, jak ta banda wczoraj w ciagu paru godzin zrzucila na sderot, ashkelon i inne israelskie osiedla 40 rakiet kassam, ty znow zamieszczasz taki watek. z tym twoim kretynskim komentarzem "powolutku". zapomniales dopisac "systematycznie". to co ty robisz, to wieczne szukanie zla, ktore robi israel, to typowy objaw antysemicki. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Wędrówki po Palestynie - dalszy ciąg 25.09.05, 10:17 Jak mi ktoś rzetelnie, bez nadmiernej ekscytacji opisuje to, co widzi na własne oczy - dewastację środowiska Zach. Brzegu przez osiedleńców - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Wędrówki po Palestynie - dalszy ciąg 25.09.05, 10:55 taaaaak, jak ja ci kiedys napisalam cos ciekawego z historii israela, tos mi odpowiedzial, ze to taaaak daleko, ze nie jest interesujace dla ciebie. dla ciebie nigdy nie jest interesujace czytac o dobrych stronach israela i zabrac glos w tych sprawach. natomiast jak ci ktos "rzetelnie" pisze cos negatywnego, wszystko jedno czy to prawda czy nie, wszystko jedno jakie podloza, jesli sie zgadza z prawda, ooooo, wtedy ty natychmiast zabierasz glos, wkurzasz sie i dajesz wyraz twojemu oburzeniu. nie, krytyka israela nie jest antysemityzmem. ciagle krytyka i tylko krytyka, owszem jest. ty przeciez nie zapytales sie na poczatku, ze przeczytales to i to, i co my israelczycy wiemy lub uwazamy na ten temat. tys zacytowal i natychmiast dal wyrok: powolutku i systematycznie. twoje pytanie przyszlo za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Wędrówki po Palestynie - dalszy ciąg 25.09.05, 12:36 Powolutku i systematycznie - to ma być niby wyrok? Wiesz co - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Wędrówki po Palestynie - dalszy ciąg 25.09.05, 14:57 sluchaj cepie, ja ci zadnych informacji dawac nie bede: ty je sam znajdujesz lepiej i szybciej niz ja. ale pod warunkiem, ze chcesz je znalezc. jak cie tak sprawa smieci przez nas wyrzucanych pod wioski arabskie interesuje i bulwersuje, to dlaczego nigdy nie napisales o tym do dnia dzisiejszego? ja ci powiem, co ja mysle. ten temat jest ci absolutnie obojetny. znalazles dzisiaj artykul, jeden z wielu, szkalujacych znow israel i poszles na niego. przeciez to twoja metoda: znalezc artykul odpowiednio plujacy na israel i natychmiast otwierasz watek. wyobraz sobie, ze od czasu do czasu znajduja sie w gazetach rowniez watki pozytywne o israelu. jeszcze nigdy nie otworzyles zadnego watka wlasnie takim pozytywnym tematem.... a jesli juz o smieciach..... podobno znasz tak doskonale arabow.... wiec to co ja tu widze, i widzialam to tez w algerii i jordanii, to to, ze u nich w domu jest cholernie czysto, wypucowane i lsniace, natomiast kolo domow pelno smieci, brudu, ani trawy ani kwiatka. nu, co ja ci ide powiedziec, cep, israel to kraj zlodzieji, okupantow, gnebiacych arabow, zasypujacy im studnie, podrzucajacy im smieci, zabijajacy ich, nikt nigdy nie jest karany, nikt nigdy nie placi odszkodowan i wogole nie ma tu demokracji i zadnej dobrej strony w tym kraju. i ci arabowie, co tak sie pchaja do nas, gotowi stac godzinami w kolejkach na przejsciach do israela, to wlasnie z tego powodu, ze jestesmy tacy straszni, nie przyjmujemy ich w szpitalach i nie leczymy ich, nie dajemy im pracy i zarobku i wogole traktujemy ich jak ostatnie g.... wiesz co, mam w pewnym miejscu co ty o nas myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Pamiętasz Dano wątek 25.09.05, 14:09 "Cześć, cześć Makabi Brześć" założony przez Twego szanownego adwersarza? Też taki niby "jestem za a nawet przeciw". Przecież ON nie będzie unisono ujadał z tutejszą hołotą, w czym przyznaje mu rację, to fakt. ON ma inteligentniejsze sposoby wyrażenia troski o palestyńskie środowisko naturalne(teraz ten problem na tapecie), zanieczyszczane oczywiście przez syjonistów z IL. Poleć mu te linki, bliższa powinna być koszula ciału. Obłudnik. 1tiny.com/2WV 1tiny.com/2WW www.otomin.gda.pl/zdj2/smiecie.jpg www.otomin.gda.pl/zdj/zd2.jpg P.S. Bardzo często kojarzę go z niejakim "ktm". Też kresowiak, też wyłącznie do Ciebie pisał. Ale to zadanie dla wariatów, oups, telepatów. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Pamiętasz Dano wątek 25.09.05, 14:30 Było: "Czołem, cześć - Makabi Brześć". Zawołanie autentyczne. Kogoś uraża? Obłudnik? Bynajmniej. Mam zdjęcia lasów koło Warszawy. Krajobraz mocno post-industrialny. Widziałem w pewnym supoer-parku krajobrazowym stosy płyt azbestowych, ulokowane tam przez włościan pełnych troski o zdrowie własne i dzieci. I to robią Polacy Polakom. Wstyd. Obrzydliwe. Ale na Zach. Brzegu można podobne rzeczy wywalać od siebie w kierunku tych, którymi się pogardza, w kierunku okupowanych. A jeśli mozna, to się tak robi. Własne czyściutkie. A ci inni niech żyją w smrodzie, i piją skażoną wodę. W końcu to tylko Arabowie. A jeśli się tak robi, to bierze się na siebie również skutki takich poczynań. Jakie skutki? A takie, szanowni A.& D., że propagatorzy skrajnych ideologii i rozwiązań ekstremalnych mają ułatwione zadanie, kiedy potrzebują nowych duszyczek do tych swoich Hamasów. Nawet nie muszą specjalnie uzasadniać. Nadal proszę o opinię na temat obu artykułów. Są oparte na faktach - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Pamiętasz Dano wątek 25.09.05, 15:08 jestem pelna podziwu dla ciebie cepie, ze nie postawiwszy nogi w tym kraju, ciagle od lat proszacym o linki do wszystkiego, bo "chcesz sie dowiedziec", tak doskonale wiesz co wolno w israelu a czego nie wolno. jestes po prostu genialny. bogu dzieki zostala ci west bank. bo w gazie nas juz nie ma. nu, west bank zostanie ci na dlugo, chce cie pocieszyc. calej nie dostana spowrotem. tak ze jeszcze dlugo bedziesz mogl pisac o okupantach. a moze mi odpowiesz dlaczego wlasciwie okupanci? bo west bank nalezala do jordanii. nie zadali jej spowrotem. to dlaczego wlasciwie jestesmy okupantami i dlaczego mamy oddac west bank arabom a nie zatrzymac sobie wszystkiego, bo przeciez zdobylismy te tereny, nie? wycofalismy sie z gazy. kosztowalo nas to duzo. mimo to uwazalismy to za konieczne dla pokoju. zostawilismy im w gazie fabryke do odsalania wody, bo mimo twojej wielkiej wiedzy, wody w gazie nie bylo, i mysmy jej nie mogli krasc. wode byla, bosmy odsalali wode morska. wczoraj spadlo na nasze miasta 40 rakiet. wczoraj te bydlaki oskarzyly rowniez israel o ten wybuch w jabalii, gdzie zginelo 19 arabow cywilow i 80 zostalo rannych, wiedzac dobrze, ze israel nie mial z tym nic wspolnego. dzisiaj juz powiedzieli prawde. tak oni daza do pokoju, tak oni pokazuja nam, jak bardzo chca byc dobrym sasiadem. wiesz co cep, jesli ja mialabym jakikolwiek wplyw na israelska polityke, to bym przestala dostarczac im dzisiaj prad, gaz i ta fabryke w gazie bym zbombardowala. niech sobie sami radza. i ty masz w tym swoja zasluge. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Pamiętasz Dano wątek 25.09.05, 15:23 Denerwuje Cię termin "okupanci". Ależ Dano, terminu obszary okupowane używa Twój własny rząd. Być może, że te obszary zdobyliście, są zatem Wasze. Wobec tego Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Pamiętasz Dano wątek 25.09.05, 15:36 denerwuje mnie rowniez, jak moj rzad uzywa tego slowa. co to znaczy "byc moze ze te obzary zdobyliscie"?????? a nie zdobylismy? nie dajemy im statusu, bo israel to panstwo zydow i ma takie zostac. sa arabowie, ktorzy mieszkaja w israelu i maja israelskie obywatelstwo. ale napewno nie przyjmiemy to wszystkich arabow i nie poderzniemy sobie gardla, zostajac we wlasnym kraju mniejszoscia. a teraz moze mi powiesz, dlaczego kraje arabskie, takie jak liban, syria i jordania, ktore od prawie 40 lat trzymaja u siebie uciekinierow palestynskich nie dali im obywatelstwa? i dlaczego jordania, w tydzien po naszym wyjsciu z gazy oglosila, ze jako piewszy rzut wyrzuca z jordani 200 000 palestynczykow do gazy? czekam niecierpliwie i z wielka ciekawoscia na twoja odpowiedz, cepie... Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Mistrzostwo świata 25.09.05, 15:50 Jesteś mistrzynią świata w zbaczaniu z tematu. Artykuły oparte na faktach - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Mistrzostwo świata 25.09.05, 16:56 nie. fakty sa takie, ze i na zajetych terenach i w samym israelu popelniane sa te same kardynalne bledy jesli chodzi o zanieczyszczanie otoczenia i wody. 3 czy 4 lata temu zabroniono mieszkancom tel avivu i okolic przez pare dni pic wode z kranu, tak byla zatruta. tak ze jak widzisz, te zaniedbania nie sa skierowane specyficznie i z premedytacja w stosunku do arabow i tylko do arabow, ale do wszystkich obywateli i nie obywateli zyjacych w israelu lub na terenach pod wladza israela. dlaczego mam byc mistrzynia w zbaczaniu z tematu? to ty sie zapytales: "Być może, że te obszary zdobyliście, są zatem Wasze. Wobec tego Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Mistrzostwo świata 25.09.05, 17:12 Ja od tematu nie uciekam. Uważam, że już od dawna nie-żydowscy mieszkańcy Zach. Brzegu i mieszkańcy obozów dla uchodźców, które znajdują się na obszarze "zdobytym" przez Izrael powinni otrzymać obywatelstwo Izraela. Mieć prawa, ale i obowiązki wobec państwa, w którym żyją. Koszt takiej a nie innej konstrukcji państwa okazuje się wysoki. Co do Jordanii. Słyszę dopiero od Ciebie, co zamierza zrobić Jordania. Pragnę jedynie zwrócić Twoją uwagę na drobną różnicę: oni nie wywalają nikogo ze "zdobytego" terytorium, a ci, którzy tam mieszkają od 40 lat, to są nadal technicznie niepożądani cudzoziemcy. W odróznieniu od mieszkańców Zach. Brzegu, którzy tam żyją od zawsze, i, choć niektórzy uważają ich za niepożądany element, z pewnością nie są cudzoziemcami. [Pozwolę sobie w tym miejscu na szczyptę ironii: wielu - nie wiem jak wielu, ale z pewnością znaczny procent - Palestyńczyków to potomkowie Żydów, którzy ongiś przyjęli islam, także chrześcijaństwo.] Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Mistrzostwo świata 25.09.05, 17:20 sluchaj cep, bede ci wdzieczna, jak przestaniesz mnie traktowac jak idiotke. moje pytanie brzmialo wyraznie: "dlaczego kraje arabskie, takie jak liban, syria i jordania, ktore od prawie 40 lat trzymaja u siebie uciekinierow palestynskich nie dali im obywatelstwa?" daj mi na to odpowiedz. nu, tzw. palestynczycy sa tysiackrotnie bardziej zwiazani religia, obyczajami i przynaleznoscia do jordanii niz do israela. dlaczego wg ciebie jordania ma prawo nie dac im obywatelstwa i dzisiaj wyrzucic ich do gazy, a do nas masz pretensje, chociaz my ich z tych zajetych terenow nigdzie nie wyrzucalismy? nie wyrzucaamy tez arabow, ktorzy maja israelskie obywatelstwo. jak to np zrobila polska ze swoimi zydowskimi obywatelami? nu, z tymi potomkami, to juz slyszalam, ze jak sie dobrze potrzasnie kazdym polakiem, to gdzies tam nagle znajdzie sie jakis zyd. so what????? Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Podpowiedź 25.09.05, 17:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=17584260&a=17585436 Odpowiedz Link Zgłoś
patriota ta logika cos w sobie ma... 25.09.05, 19:49 Niemcy tez w koncu "zdobyli" polskie ziemie. A jak "zdobyli" to im sie chyba nalezaly, nie? Dlaczego ZSRR i inne kraje slowianskie nie przyjely Slowian z ziem polskich skoro bylo im tam tak zle? Mozna sie niezle usmiac jak sie czyta ta cala dyskusje.. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Mistrzostwo świata 25.09.05, 21:43 w momencie jak onz przyznala czesc obszaru israelowi, ktory w swojej megillah yom haatzmaut, czyli ogloszeniu niepodleglosci i rowniez przed tym dniem, wyraznie mowil, ze nowo powstajace panstwo to pnastwo zydowskie dla zydow, w tym momencie arabowie byli tutaj obcymi. mysmy zrobili dwa kardynalne bledy, za ktore placimy do dzisiaj: powinnismy byli w 1948 wyrzucic wszystkich arabow z terenu israela, i w 67 roku powinnismy byli zatrzymac te zdobyte tereny, ktore chcielismy zatrzymac, ustalic granice, postawic tam parkan graniczny i wyrzucic arabow. sytuacja wygladalaby dzisiaj inaczej. ciagle jeszcze nie dales mi odpowiedzi na nastepujace pytania: 1. dlaczego jordania, syria i liban, po tym, jak ostrzegli arabow przed israelczykami i nawolywali ich do ucieczki, od 48 roku trzymaja ich w obozach uchodzcow, nie daja im obywatelstwa, i zabraniaja pracowac. 2. co myslisz o kroku jordanii, ktora dzisiaj jako pierwsza partie, jak powiedzieli, wyrzuca 200 000 palestynczykow do gazy. mysle ze pytania jak dla wyksztalconego czlowieka jakim jestes sa dosc proste. napisalam ci je tym razem w punktach, zebys mial wieksza przejrzystosc o co chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Mistrzostwo świata 25.09.05, 23:07 nu, co sie dzieje cep???? postanowiles znow uzyc metody "nie widze, nie slysze i nie mowie"?????? trudno ci odpowiedziec na te dwa proste pytania????? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Danus poczytaj! 25.09.05, 23:11 Jak nie zrozumiesz tekstu to napisz wytlumacze.Ale prosze cie nie stawiaj sie ktorys raz z kolei jak idiotka. www.izrael.badacz.org/historia/bulfor_deklaracja.html www.jewish.org.pl/polskie/materialy/syjonizm/zabotynski/zabotynski.html Podszkol sie a potem spokojnie pogadamy.Ach zapomnialem sie zapytac w czwartek bede niedaleko twojego domu,czy moge cie odwiedzic Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Bombon, 25.09.05, 15:14 Tak jak mozna zauwazyc to ty raczej bombon nie jestes ale czopek dla Danusi z pewnoscia tylko czy slodki?Zdjecia ktore pokazales sa naprawde wstrzasajace ale nie dotyczace jakies spolecznosci.Jezeli szambo sie wylewa w lesie to jest inna sprawa niz wylewanie tego komus w ogrodku.Chyba to widzisz tak jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Coś brzęczy, ale nie w tym miejscu. 25.09.05, 16:09 Najwyższy czas wiedzieć, że Bombon to miasteczko niedaleko Paryża. Bonbon to cukierek (F) zaś pompon to fidrygałek na dziecięcej czapeczce. Nowy Pompon to pismo satyryczne do nabycia w empikach. www.nowypompon.pl/ Link - byś się nie nudził w oczekiwaniu na drugą zmianę do wylewania szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Stary bombon jest bombon. 25.09.05, 18:33 Jo zech jest SLazok i u nos bombon to byl bombon a jak niy smakowol to sie go lomamlalo i wypluwalo.Ach jeszcze jedno tys jest man abo baba? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Stary bombon jest bombon. 25.09.05, 19:03 >tys jest man abo baba? abo to ni gance gal? zaroski cywia tu wdepnie Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Chcesz posłuchać wykładu 25.09.05, 19:10 o architekturze USA, głupku? Poprosić? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: No bombon 25.09.05, 19:27 To losprawiej prosza piyknie.Ale niy zaczynej juzas o architekturze wychodkow. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Chcesz posłuchać wykładu 25.09.05, 19:34 chi,ci kretynko, zjawilas sie wg mojej wyszukiwarki WLASNIE pierwszy raz na moim watku z seria dyletanckich pytan, dlatego,ze z zasady ze szmatami pokroju pan scana nie rozmawialem. Teraz tez czynie wyjatek Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Stary bombon jest bombon. 25.09.05, 23:54 A co Krystek Chcialbys omamlany bombon? A lo bombonach! w czasie stanu wojennego kolega dostal od farorza paczka i byly tam tez bombony.Pokazuje ta paczka bombonow i mowi" Patrzcie dostolech bombony z Reichu" Ja mu tak z glupot mowie " Zeby to nie byly polskie"On mi tytka pod nos podtyka i mowi "Lobrjrzy kaj polskie -niemiecka" otwarl poczestowal ja odwijam no i na papierku stoiZPC Syrena Jest to autentyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
cywia_l Re: Stary bombon jest bombon. 27.09.05, 15:36 krystian71 napisała: > >tys jest man abo baba? > > abo to ni gance gal? > zaroski cywia tu wdepnie To jest dowód na manię prześladowczą kol. Krystiana, dalej pisze o mnie per "kretynka", bo "szmata" to już chyba o Antku_C. Ale może się mylę, z niego jest przecież bardzo elegącki pan z pudelkiem. Znalazłam ten post przed chwilą (i inne), bo zaglądałam tu sporadycznie i tylko czytając, na pisanie czasu nie było. Teraz jest:) Masz rację, kolego, pojawiłam się w twoim wątku o architekturze, bo zdziwiły mnie bzdury przez ciebie pisane. Ale teraz, gdy nieco cię poznałam, już się nie dziwię. c_l Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Wyjatek potwierdzający regułę. 25.09.05, 19:11 Bo Ślązoki to mądry naród. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Wędrówki po Palestynie 25.09.05, 18:17 Znajac zydowskie getta z opisow i Wiliamsburg (Brooklyn) z autopsji wcale nie przesadze jak powiem , ze wyssali syf z mlekiem matki ,... uklony Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: Wędrówki po Palestynie 25.09.05, 19:18 A czego sie spodziewasz po nomadach ? narazie ------------------------------------------ Znajac zydowskie getta z opisow i Wiliamsburg (Brooklyn) z autopsji wcale nie przesadze jak powiem , ze wyssali syf z mlekiem matki ,... Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Wędrówki po Palestynie 25.09.05, 19:41 explicit napisał: > ze wyssali syf z mlekiem matki ,... mocno powiedziane ale cos w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Wędrówki po Palestynie 25.09.05, 18:23 cepimierz napisał: > Travels in Palestine, Part One > Horror Story > > By KATHLEEN and BILL CHRISTISON > Former CIA political analysts > > www.counterpunch.org/christison09192005.html > > I tak to przebiega. Powolutku i systematycznie. to jest horror,ale co sie dziwiwsz,jesli czytasz te wpisy arapow i innych o "podludziach",czyli ich sasiadach i braciach. ja osobiscie nie wierze,by te narody mogly zyc kolo siebie,bo kto lubi i wytrzyma to ponizanie,te bezczelna bute rasy panow. kiedys to peknie bo musi,kazda tyrania pekala tak,czy nie inaczej, wiek sredni juz mamy za soba,tylko co poniektorzy tak sie zadufali w tym sabacie czarownic,ze dostali amoku. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Wędrówki po Palestynie 25.09.05, 19:51 i-love-2-bike napisała: kiedys to peknie bo musi,kazda tyrania pekala tak,czy nie > inaczej, Cos ty... Izrael to bedzie taki... "tysiacletni Erec" :) Odpowiedz Link Zgłoś
patriota do cepimierza 25.09.05, 19:44 i co ty tak sie czepiasz? Czemu ty tylko taki jednostronny i o syfie piszesz, ktory Zydzi bezkarnie i w majestacie tego swojego "prawa" rozsiewaja? Wszystko to prawda i tylko prawda ale dlaczego ty o tym piszesz a nie osiagnieciach panstwa Israel i o tym jacy sympatyczni tam ludzie zyja? buehehehehehehehehehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitalizm Re: do cepimierza 28.11.05, 19:44 ...a ja sie zastanawiam co to jest ta Palestyna, brzmi to jak nazwa jakiegos panstwa.....ale sprawdzajac na mapie takiego znalezc sie nie da, czy moze chodzi o Jordanie skad pochodza ludy zwane palestynczykami? Odpowiedz Link Zgłoś