2560a 28.09.05, 15:07 Nu i wsio w poriadku, komu potrzebny rapin na kazdym rogu ulicy.I jeszcze do tego rabin bedacy obywatelem obcego kraju po przeszkoleniu w obozie talibow,przepraszam, mialem na mysli, w Izraelu, czyli w obcym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2560a Moskiewski rabin nie wpuszczony do Rosji 28.09.05, 15:08 Nu i wsio w poriadku, komu potrzebny rapin na kazdym rogu ulicy.I jeszcze do tego rabin bedacy obywatelem obcego kraju po przeszkoleniu w obozie talibow,przepraszam, mialem na mysli w Izraelu, czyli w tez obcym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Moskiewski rabin nie wpuszczony do Rosji 28.09.05, 15:27 To Moskwa ma tylko trzy rogi ulic? Widac, z e w panstwie rosyjskim nic sie nie zmienilo, a panstwo stosuje na kazdym kroku zwykle bezprawie. Tylko durni i prymitywni antysemici maja powod do radosci. Homo sum et humani nihil a me alienum esse puto Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Moskwa walczy z terroryzmem 28.09.05, 16:44 Za kazdego wydalonego imama z Londynu jeden rabin z Moskwy Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Putin nie wygra wizy do USA z loterii wizowej ! 28.09.05, 17:29 Bardzo to pewnie Putina zmartwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Putin nie wygra wizy do USA z loterii wizowej 28.09.05, 21:42 taki on moskiewski jak ja katolicki:_ Odpowiedz Link Zgłoś
nierzyd "Rabi Adolf" 28.09.05, 17:43 Ciekawe na czyja czesc takie unikalne imie? "Rosja ma dwóch głównych rabinów: Adolfa Szajewicza związanego z wygnanym z kraju oligarchą Władimirem Gusińskim oraz popieranego przez Kreml Berla Lazara." Odpowiedz Link Zgłoś
canadol Stary rabin, bierz karabin........... 28.09.05, 21:42 .....albo, jaki uzi i gon arabow w Palestynie......ha, ha, ha. No, bo na kogoz teraz maja liczyc Szarony w Wielkim sraelu? Coraz mniej fanatykow-ochotnikow z Hameryki czy Canady by kolonizowac " przezBoganadane" piaski i kamienie........... Tylko biedne "ruskie-zydy" za chlebem.... Znam tu takiego z mojej ulicy, ktoremu udalo sie spieprzyc z miejsca przeladunkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 lizbońska/jerozolimska/chińska katoliczka globalna 29.09.05, 00:10 "Moskiewski rabin nie wpuszczony do Rosji. Rosyjska straż graniczna nie wpuściła we wtorek wieczorem wracającego z Izraela rabina głównej synagogi moskiewskiej, obywatela Szwajcarii, Pinkasa Goldszmidta. " ________________________________ Dlaczego jest to "moskiewski" rabin? Czy ja, spędziwszy czas jakiś z portugalskimi braćmi w wierze, stanę się lizbońską katoliczką z oczywistym prawem stałego pobytu?? A gdy pojadę do współbraci/-sióstr do USA/Rosji/Chin/Polski czy innej Ukrainy otrzymam ten PRZYWILEJ? Czy taki przywilej jest powszechny, czy też nie?? Innymi słowy - gdy zechcę się osiedlić, gdzie mi się podoba i głosić, co mi się podoba, to mam do tego wszedzie pełne prawo czy nie??? A jeśli nie, to czemu? Odpowiedz Link Zgłoś