Dodaj do ulubionych

teraz wszystko jasne... "God told him..."

07.10.05, 03:32
Tym razem naprawde nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Ten nawiedzony
kretyn ma pod soba taka moc i wladze ze ciarki przechodza na sama mysl.
Pozostaje tylko dzialac dalej z nadzieja ze zdazymy tego imbecyla odizolowac
na czas zanim on nas wszystkich zalatwi. Jak to mowia, 'wszystko w rekach...'
wlasnie w czyich rekach?

---

"US President George W. Bush allegedly said God told him to invade Iraq and
Afghanistan, a new BBC documentary will reveal, according to details."

"...President Bush said to all of us: 'I'm driven with a mission from God.
'God would tell me, 'George, go and fight those terrorists in Afghanistan'.'

"And I did, and then God would tell me, 'George, go and end the tyranny in
Iraq...' And I did.

"'And now, again, I feel God's words coming to me, 'Go get the Palestinians
their state and get the Israelis their security, and get peace in the Middle
East.' And by God I'm gonna do it',"

---

PS: ciekawe to wszystko a zarazem jakze tragiczne. Powstaje pytanie, czy
chorego umyslowo nalezy sadzic i karac? Czy jest on winien i czy ponosi
odpowiedzialnosc, czy zdaje wogole sobie sprawe z tego co czyni?

news.yahoo.com/s/afp/20051006/ts_alt_afp/mideastbritainusiraq_051006214432

Obserwuj wątek
    • i-love-2-bike Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 03:33
      moze zadzwonil przetem do felusiaka,a ten byl skuty jak co dzien:))
      ps.felusiak chyba reguluje ruch na stacjach benzynowych,jakos malo go widac.
      • jennifer5 Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 03:40
        i-love-2-bike napisała:

> moze zadzwonil przetem do felusiaka,a ten byl skuty jak co dzien:))

Sadzisz? Ja sadze ze teraz felusiak 'udowodni' nam ze to nie jest prawda, ze
        niejaki Shaath to bydle i klamca i ze wogole to nie ma Pana Boga wiec to
        wszystko to zwykly "stek klamstw"
        • i-love-2-bike Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 16:35
          jennifer5 napisała:

> i-love-2-bike napisała:
          >
          > > moze zadzwonil przetem do felusiaka,a ten byl skuty jak co dzien:))
          >
          > Sadzisz? Ja sadze ze teraz felusiak 'udowodni' nam ze to nie jest prawda, ze
          > niejaki Shaath to bydle i klamca i ze wogole to nie ma Pana Boga wiec to
          > wszystko to zwykly "stek klamstw"

felusiak zniknal,cale szczescie.
          • jennifer5 Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 19:22
            i-love-2-bike napisała:

> felusiak zniknal,cale szczescie.

on nie zniknal, teraz bawi sie w towarzysza. Widocznie teskno mu do lat
            minionych.
    • jennifer5 wiecej na temat 07.10.05, 03:36
      inne linki:

news.scotsman.com/international.cfm?id=2051722005
      tv.yahoo.com/news/wwn/20050207/110778840001.html
    • anna521 Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 04:22
      jennifer5 napisała: "czy chorego umyslowo nalezy sadzic i karac?"

Tutaj uposledzonych i chorych umyslowo sadzi sie i wysyla do wiezienia.
      Wiezienia sa nimi przepelnione. Nie widze powodu dla ktorego nie mielibysmy
      zastosowac tej zasady do prezydenta, ktory byl gubernatorem stanu znanego z
      surowosci wyrokow sadowych, takze wobec debili i ludzi chorych umyslowo, i nie
      byl sklonny do stosowania laski wobec skazanych na smierc.

To co tutaj przytaczasz to horror dla obu wybrzezy ale pas biblijny to popiera,
      na wlasna zgube. Osobiscie zaczynam byc przerazona religijnoscia moich
      wspolobywateli. Biblia w kazdym pokoju hotelowym to jedna sprawa (niewielu ja
      tam czyta bo sa zajeci czynnosciami zakazanymi przez biblie) ale biblia w co
      drugim samochodzie w Kaliforni to dla mnie powazne przegiecie. Zastanawialas
      sie kiedys dlaczego zamiera ruch w miastach w niedzielne przedpoludnia? Ja do
      niedawna myslalam ze ludzie po prostu odsypiaja tydzien pracy. Teraz juz wiem
      ze oni siedza w kosciolach. Nie denerwowalabym sie tym gdyby nie to ze bogiem
      manipuluja take kreatury jak obecny prezydent.
      • towarzysz.dyrektor Panienki pomstują i połajają sobie, biedaczki. 07.10.05, 05:47
        • anna521 Re: Panienki pomstują i połajają sobie, biedaczki 07.10.05, 05:50
          Panienki to byly kiedys w hotelu Forum i na przyleglych ulicach. Na forum GW
          rozmawiaja kobiety. Jezeli nie rozumiesz tej subtelnej roznicy to pozwol ze
          nazwe Cie alfonsem. Jest Ci milo? No to wiesz jak ja sie czuje kiedy nazywasz
          mnie "panienka".
          • towarzysz.dyrektor Alez panienki pobudliwe i seksistowskie. 07.10.05, 05:58
            • anna521 Re: Alez panienki pobudliwe i seksistowskie. 07.10.05, 06:13
              towarzysz.dyrektor,
              "seksistowki" to Ty jestes, wlasnie sie tym popisales.
              "Pobudliwy" tez zdajesz sie byc bo zwracajac sie do mnie jako do "panienki"
              demonstrujesz ze myslisz kutasem.
              • towarzysz.dyrektor I feel your pain, kobito. 07.10.05, 06:18
                • anna521 Re: I feel your pain, kobito. 07.10.05, 06:22
                  "I feel your pain"
                  To cytat z prezydenta Clintona. Aby sie tym odpowiednio posluzyc trzeba miec
                  jego IQ. Tobie to nie grozi.
                  • towarzysz.dyrektor Do IQ zwykle odwołują sie miernoty, a wg ... 07.10.05, 06:34
                    Clintona, cygaro mniej szkodzi i bolu nie czyni, dziewojo.
                    • anna521 Re: Do IQ zwykle odwołują sie miernoty, a wg ... 07.10.05, 06:50
                      "Do IQ zwykle odwołują sie miernoty"

Tak, szczegolnie te "miernoty", ktore potrafia udokumentowac poziom swojego IQ
                      i testami i wynikami w pracy. Tyle ze dlatego ze te "miernoty" stanowia
                      mniejszosc populacji, miernoty takie jak Ty potrafia je zakrzyczec. Mylisz
                      jednak sadzac ze to co glosne to ma racje; czesciej jest na odwrot.

Twoje odniesienie do cygara znowu ilustruje to ze myslisz kutasem. Moze
                      powinienes wybrac sie na jakies forum "dla doroslych" zamiast zasmiecac forum
                      swiat swoimi marzeniami seksualnymi?

Tak czy siak, mnie znudzilo sie analizowanie Ciebie. Nie wysilaj sie na
                      nastepne pukanie w klawiature dla mnie. Odpowiedzi nie bedzie, chyba ze raczysz
                      napisac cos o czym napisala zalozycielka tego watku.
                      • towarzysz.dyrektor Zlośc piekności szkodzi, udokumentowana feministko 07.10.05, 06:58
                        • jennifer5 Re: Zlośc piekności szkodzi, udokumentowana femin 07.10.05, 16:34
                          felusiak pogadales jak zwykle bezsensu a teraz moze cos w temacie... dasz rade
                          chlopaczku...?
      • scag Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 05:50
        anna521 napisała:

>Biblia w kazdym pokoju hotelowym to jedna sprawa (niewielu ja tam czyta bo sa
        >zajeci czynnosciami zakazanymi przez biblie)

skad wiesz, podgladasz gosci sprzatajac te hotelowe pokoje?

>biblia w co drugim samochodzie w Kaliforni to dla mnie powazne przegiecie.

moja sprawa co woze w moim samochodzie.

>Teraz juz wiem ze oni siedza w kosciolach.

a to ci wiadomosc! w niedziele powiadasz?

>Osobiscie zaczynam byc przerazona religijnoscia moich wspolobywateli.

Spojrz obiektywnie na historie i przeraz sie "dokonaniami" przywodcow, ktorzy
        religie negowali. Przeraza cie 10 przykazan?
        Tak sie sklada, ze w przeciwienstwie do czerwonych dyktatorow - dobroczyncow
        ludzkosci, Prezydent USA jest WYBIERANY w glosowaniu powszechnym.
        Tak wybral Narod amerykanski. A ty mozesz sobie conajwyzej piane potoczyc i
        tyle twojego.
        Chodze do kosciola, zdaza mi sie czytac Biblie i probuje zyc z nia w zgodzie.
        Glosuje na Republikanow.
        God bless America.

• anna521 Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 06:07
          scag,
          Sama wykonywalam zakazane przez biblie czyny w hotelach pokojowych, stad wiem.
          Tyle ze ja jestem niewierzaca.
          To co wozisz w samochodzie to Twoja sprawa pod warunkiem ze nie umieszczasz
          biblii na "dashboard" lub nie oglaszasz ze Jezus jest Twoim zbawca na "bumper
          sticker".
          Patrze na przywodcow, ktorzy negowali religie tak samo jak na przywodcow,
          ktorzy z bogiem na ustach wzywali do mordowania dzieci i kobiet. Ci ostatni to
          nie tylko papieze wzywajacy do krucjat przeciwko islamowi i poganom (pamietasz
          los Prusakow?) ale takze obecny prezydent najpotezniejszej w swiecie maszynki
          do zabijania. Wydaje mi sie o to wlasnie chodzilo Jennifer kiedy zastanawiala
          sie nad Bushem.
          Pomimo ze nie jestem wierzaca stosuje sie do dziesieciu przykazan bo to
          przykazania moralne, bez wzgledu na wyznawanych bogow. Za to Ty nie mozesz
          powiedziec ze prezydent na ktorego glosowales i ktory wciaz ma boga na ustach
          stosuje sie do tych przykazan: on zabija i kradnie.
          Glosuj sobie na republikanow. To i tak ma niewielkie znaczenie jezeli posiadasz
          mniej niz dziesiec milionow zielonych. Tylko nie zdziw sie jak Twoi ukochani
          republikanie doprowadza Cie do bankructwa.
          Zycze Ci przyjemnego zycia pod mostem pod kierownictwem Twoich ukochanych
          republikanow.
        • jennifer5 Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 19:18
          scag napisała:

> Tak wybral Narod amerykanski.

jestes tego pewien?

> A ty mozesz sobie conajwyzej piane potoczyc i
          > tyle twojego.

powiedzial ten ktory co niedziela modli sie zarliwie o powszechne szczescie

> Chodze do kosciola, zdaza mi sie czytac Biblie i probuje zyc z nia w zgodzie.

dlatego popierasz wojne, morderstwa, zlodziejstwo i bandytyzm na skale
          miedzynaroidowa.

> Glosuje na Republikanow.
          > God bless America.

Boze przebacz Ameryce
    • surmy klasyczny paraniczny schizol 07.10.05, 05:51
    • dan34bratdany33 Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 20:34
      dablju to nasz uzyteczny idiota.Tak samo jak Bolek czy inny Gomulka a wy
      antysemity sie polapac nie mozecie-niektorzy jak rowerzystka czy krystian czy
      split troche kapewu.
      • explicit Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 22:07
        You got that right :) Dam ci rade (gratis) zamiast dupy wsadz glowe w muszle
        klozetowa i spusc wode , moze z szamba zabrzmisz dowcipnie ,...

przysiady

==============================================================================

dablju to nasz uzyteczny idiota.Tak samo jak Bolek czy inny Gomulka a wy
        antysemity sie polapac nie mozecie-niektorzy jak rowerzystka czy krystian czy
        split troche kapewu.
    • explicit Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 21:58
      A to bylo tak , jenny , bo nie cytujesz przykladu z pierwszej reki ,... Facet
      ze znajomoscia angielskiego na poziomie 3-ciej klasy , ktory normalnie
      potrzebuje tlumacza przetlumaczyl sobie na swoj jezyk , to co rzekomo
      powiedzial prezydent (tez nie geniusz w vocabulary)

Na tym fimie przetlumaczyli spowrotem na angielski to tlumaczenie i masz , co
      masz .

Dzis w nocy zmieniajac stacje AM , przypadkowo zahaczylem o ten temat na talk
      show miejscowego liberala-pedala , ktory ma obsesje na punkcie Bush'a i
      nagminnie go gnoi ,... Zeby nie rozciagac , tej nocy zaprosil profesora
      teologii z Georgetown University myslac ze osmieszy prezydenta , a tymczasem
      sam sie zblaznil po odpowiedzi goscia programu .

Sam wypowiadam sie na rozne tematy , luzne tlumaczenie , czy interpretacja tego
      co pisze , nie zawsze pokrywa sie z tym co mysle i powiedzialem , przyklady
      tego mam na codzien , ty tez ,...

uklony

Tym razem naprawde nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Ten nawiedzony
      kretyn ma pod soba taka moc i wladze ze ciarki przechodza na sama mysl.
      Pozostaje tylko dzialac dalej z nadzieja ze zdazymy tego imbecyla odizolowac
      na czas zanim on nas wszystkich zalatwi. Jak to mowia, 'wszystko w rekach...'
      wlasnie w czyich rekach?

• jennifer5 Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 07.10.05, 23:28
        explicit napisał:

> A to bylo tak , jenny , bo nie cytujesz przykladu z pierwszej reki ,... Facet
        > ze znajomoscia angielskiego na poziomie 3-ciej klasy , ktory normalnie
        > potrzebuje tlumacza przetlumaczyl sobie na swoj jezyk

----------------

'Ala would tell me, 'George, go and fight those rabits in Afghanistan'.

sadzisz ze zeby to zdanie zrozumiec potrzebny jest fakultet z jezykow obcych...?
        • explicit Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 08.10.05, 00:05
          Hej , facet skonczyl Yale ,... Podeszlas do tematu z negatywnym katem , masz
          odpowiedz w podobnym - Kazdy z nas ma i przyznaje sie do osobistej relacji ze
          Stworca , nie rozumie dlaczego prezydent (ostatecznie tez czlowiek) nie moze
          tego okazac ??? Zaraz powiesz ze prezydent , bla , bla , bla , zgodnie z
          konstytucja (dla wszystkich) problem w tym ze Stworca mogl byc tylko jeden ,
          niewazne jak sie nazywa Manitou , Allah , czy Yahwe ,...

Get a grip , girl , problem nie jest w tym ze prezydent szuka wskazowek Stworcy
          a w tym ze slucha nie tych co trzeba , ktorzy nigdy Stworcy nie znali , nie
          probowali poznac i interpretuja po swojemu 10 przykazan ,...

uklony

sadzisz ze zeby to zdanie zrozumiec potrzebny jest fakultet z jezykow obcych...

• jennifer5 Re: teraz wszystko jasne... "God told him..." 08.10.05, 05:35
            explicit napisał:

> Hej , facet skonczyl Yale ,... Podeszlas do tematu z negatywnym katem , masz
            > odpowiedz w podobnym

--------------------

a Ty, wierzysz w to na przyklad,

news.yahoo.com/s/ap/20051007/ap_on_go_ot/washington_monument

i podchodzisz do tematu z pozytywnym podejsciem, czy tak? Wierzysz?

Nastepnego dnia, a wlasciwie jeszcze tego samego trzeba bronic decyzji
            naglasniania sztucznych zagrozen,

news.yahoo.com/s/ap/20051008/ap_on_re_us/nyc_subway
            dlaczego? Dlatego ze 'Imbecyl' znowu pyta o kase na przegrana wojne oraz
            dlatego ze juz malo kto w ten stek idiotyzmow wierzy, i wiekszosc podechodzi do
            tematu z negatywnym katem,

news.yahoo.com/s/ap/20051008/ap_on_go_pr_wh/bush_ap_poll
            "Only 28 percent say the country is headed in the right direction..."

no chyba ze tacy z glebokich rejonow 'jesuslandu',

www.jesusland.com/
            ci, z nalepkami na zderzakach i szybach "W'04", z potarganymi, brudnymi od
            blota i kurzu flagami juz zupelnie niewidocznej kolorystyki zaczepionymi do
            szyb swoich automaszyn, z krzywym grymasem na starczej gebie, srednia wieku
            tych 'patriotow-idiotow' rowna sie 80+ lat, zawsze beda ufac i wierzyc
            swojemy 'zbawcy'. Oni sa napewno nastawieni do tematu pod pozytywnym katem.
    • novus_ordo_seclorum Bush nie ma ZADNEJ wladzy pod soba. 07.10.05, 23:34
      Gwarantuje Panstwu, iz jednym z wlascicieli ( jezeli moge to tak nazwac )
      potegi militarnej USA jest Henry A. Kissinger ( tak, ten stary druch Henry ).
      • anna521 Re: Bush nie ma ZADNEJ wladzy pod soba. 08.10.05, 00:05
        novus_ordo_seclorum napisał: " Gwarantuje Panstwu, iz jednym z wlascicieli
        jezeli moge to tak nazwac) potegi militarnej USA jest Henry A. Kissinger (tak,
        ten stary druch Henry )."

Wizja ludobojcy Kissingera jako wlasciela najwiekszej w swiecie maszynki do
        zabijania jest przerazajaca. Opowiedz jak doszedles do wniosku, ze ten
        ludobojca jest jednym z jej wspolwlascicieli.
        • novus_ordo_seclorum W koncu Kissinger jest wytworem Grupy. 08.10.05, 00:15
          Henry'ego takze kontrolujemy. Tak jak Bush i neokonserwatystow. Grupa jest
          miedzynardowa i realizuje polityke Wielkiego Planu, ktorego koniec planowany
          jest za kilkadziesiat lat ( lub szybciej jezeli warunki pozwola ). Tak wiec
          droga Pani, prosze sie nie obawiac.
          • anna521 Re: W koncu Kissinger jest wytworem Grupy. 08.10.05, 00:27
            novus_ordo_seclorum,
            Le, myslalam ze nawiazesz do tej korporacji, ktora sklada sie z bylych czlonkow
            roznych rzadow.
            No ale jak juz nawiazujesz do "Wielkiego Planu" to opowiedz z czym mam to jesc.
            Na razie kojarzy mi sie to z armagedon ale wolalabym poczytac Twoje wyjasnienie.
            • novus_ordo_seclorum Wielki Plan ------ nie powiem czym jest. 08.10.05, 00:41
              Moge jedynie zdradzic, iz Grupa realizujaca skalada sie z 10 osob. Sposrod tych
              osob wybierany jest najinteligentniejszy czlowiek na swiecie ( nie chodzi tu o
              zadne IQ, choc to tez jest brane pod uwage ), ktory jej przewodzi. Test to
              sprawdzanie sily umyslu kazdego czlonka Grupy. Najinteligentniejszy czlowiek
              umieszcza symboliczne oko na szczycie piramidy i tworzy swoim umyslem swiat dla
              wszystkich innych ludzi.
              • jennifer5 Re: Wielki Plan ------ nie powiem czym jest. 08.10.05, 05:39
                novus_ordo_seclorum napisał:

> Moge jedynie zdradzic, iz Grupa realizujaca skalada sie z 10 osob. Sposrod
                tych
                >
                > osob wybierany jest najinteligentniejszy czlowiek na swiecie ( nie chodzi tu
                o
                > zadne IQ, choc to tez jest brane pod uwage ), ktory jej przewodzi. Test to
                > sprawdzanie sily umyslu kazdego czlonka Grupy. Najinteligentniejszy czlowiek
                > umieszcza symboliczne oko na szczycie piramidy i tworzy swoim umyslem swiat
                dla wszystkich innych ludzi.

--------------------------

... a ty piles cos ostatnio z georgem, czy masz tak juz na stale...?
              • anna521 Re: Wielki Plan ------ nie powiem czym jest. 08.10.05, 05:47
                novus_ordo_seclorum,
                Wybacz ale Twoje wyjasnienie brzmi troche, well, rodem z wariatkowa(?). Mozliwe
                ze sie myle, ale tylko Ty mozesz wskazac na moj blad. Zatem, opowiedz o tym
                wielkim planie cos co skloni mnie do uwierzenia ze jest to cos racjonalnego.
              • anna521 Re: Wielki Plan ------ nie powiem czym jest. 08.10.05, 05:54
                novus_ordo_seclorum,
                W oparciu Twoje wypowiedzi na innych watkach widze ze Ty tutaj strugasz
                wariata aby nas podpuscic. Czy Ty nie jestes wcieleniem t0g? Niewazne, udalo Ci
                sie mnie oszukac, ale teraz ja wolam o pokazanie kart.
    • jennifer5 ...messenger of His will... 08.10.05, 08:33
      Bob Woodward, ten facet raczej zna angielski...!

"He told Bob Woodward - whose 2004 book, Plan of Attack, is the definitive
      account of the administration's road to war in Iraq - that after giving the
      order to invade in March 2003, he walked in the White House garden,
      praying "that our troops be safe, be protected by the Almighty". As he went
      into this critical period, he told Mr Woodward, "I was praying for strength to
      do the Lord's will.

"I'm surely not going to justify war based upon God. Understand that.
      Nevertheless, in my case, I pray that I will be as good a messenger of His will
      as possible. And then of course, I pray for forgiveness."

www.belfasttelegraph.co.uk/news/story.jsp?story=664264
      ----

en.wikipedia.org/wiki/Bob_Woodward
      • anna521 Re: ...messenger of His will... 08.10.05, 09:55
        Jennifer,
        pierwszy z przytoczonych przez Ciebie linkow wprawil mnie w panike. Okazuje sie
        ze idiota-fanatyk ma kontrole nad "czerwonym guzikiem" a wiec on moze nas wyslac
        w niebyt tylko dlatego ze cos do niego przemowilo. Zwyklego czlowieka wsadzono
        by w kaftan bezbieczenstwa ale w tej sytuacji my musimy trzymac kciuki za to aby
        nic nie przemowilo do naszego idioty, przynajmniej do konca jego kadencji.
        Przytoczony przez Ciebie drugi link odebral mi zludzenia ze sie myle, powazam
        opinie Bob Woodward.
        Jennifer, co myslisz o pozwoleniu mi na ignorancje? Ja nie chce wiedziec jak
        blisko zaglady znajdujemy sie w sytacji kiedy nie moge temu przeciwdzialac.
        Mozliwe ze Ty lubujesz sie w "Doktor Strangelove", mnie ten film budzi w srodku
        nocy. Pozwol mi na zagrzebanie glowy w piasek, przeciez i tak nic nie moge
        zrobic do 2008.
        Jak juz nie chcesz mi pozwolic na na taka strusia polityke to zasugeruj mi co
        moge zrobic aby wsadzic tego idiote w kaftan bezpieczenstwa zanim on wysadzi nas
        w powietrze.
        • jennifer5 Re: ...messenger of His will... 08.10.05, 16:32
          anna521 napisała:
          > Jak juz nie chcesz mi pozwolic na na taka strusia polityke to zasugeruj mi co
          > moge zrobic aby wsadzic tego idiote w kaftan bezpieczenstwa zanim on wysadzi
          nas w powietrze.

---

Co mozesz zrobic to tylko Ty wiesz. Kazdy ma jakas mozliwosc reagowania. Jedna
          z nich jest tutaj:

www.petitiononline.com/ddc12/petition.html
    • jennifer5 'Holy George' 11.10.05, 00:54
      image.guardian.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2005/10/06/bush372ready.jpg

---

www.guardian.co.uk/usa/story/0,12271,1586978,00.html
      • i-love-2-bike Re: 'Holy George' 11.10.05, 02:17
        jennifer5 napisała:

> <a
        href="image.guardian.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2005/10/06/bush372ready.jpg"
        target="_blank">image.guardian.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2005/10/06/bush372ready.jpg</a>
        >
        > ---
        >
        > www.guardian.co.uk/usa/story/0,12271,1586978,00.html

he,he to te opary alkoholu chyba:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka