Dodaj do ulubionych

Brazylijczycy chcą nosić przy sobie broń

24.10.05, 18:10
Dobrze ! To zwieksza ryzyko zawodowe bandziorow :)
Obserwuj wątek
    • pocalujta_wujta Trzeba uwazac co sie mowi i jak na kogo patrzy... 24.10.05, 18:25
      ... w Brazylii oczywiscie. Nie tak spojrzysz czy zatrabisz i mozesz dostac kule
      w leb.

W USA sa gangi ktore ponoc rekrutuja poprzez zastrzelenie kierowcy ktory
      zatrabi na kandydata, ze kandydat nie ma wlaczonych swiatel. Tyle ze kandydat
      swiadomie wyjezdza bez swiateli i czeka na ofiare.

No w Brazylii jednak taka ofiara moze odpowidzec ogniem i kandydat moze
      premienic sie w zimnego... trupa.

Na dwoje babka wrozyla... ale niektorzy widza sens w tzw. "mexican standoff".

W samolocie dla bezpieczenstwa moznaby rozdawac bron kazdemu z pasazerow. Nikt
      nikogo by nie chcial prowokowac ;-)
      • filo_de_putino Mój brazylijski przyjaciel był postrzelony w głowę 24.10.05, 19:12
        Przeżył cudem. Ciekawi mnie takie przywiązanie do dziczy jak w Brazylii. Ale
        swoją droga... gdyby tak zakazać Góralom nosić ciupagi? Ciekawe...
        • muy_mojito Re: Mój brazylijski przyjaciel był postrzelony w 24.10.05, 19:29
          'takie przywiązanie do dziczy jak w Brazylii..'
          po prostu taka dzicz, tam wiekszosc to dzicy (wiem ze to zlozony i wynikajacy z
          historii problem, ale tak niestety jest).
      • lungompa Re: Trzeba uwazac co sie mowi i jak na kogo patrz 24.10.05, 21:22
        No wiesz co pocalujta-wujta - bredzisz stary o tych gangach w USA - zycze mniej
        naiwnosci a wiecej samokrytycyzmu - a oto link do urban legends (mam nadzieje,
        ze znasz angielski).: search.atomz.com/search/?sp-q=gang&sp-a=00062d45-
        sp00000000&sp-advanced=1&sp-p=all&sp-w-control=1&sp-w=alike&sp-date-range=-1&sp-
        x=any&sp-c=100&sp-m=1&sp-s=0
        Czy dobrze zrobilem ? Jak sobie facet poczyta te "0h histeryjki" to dopiero
        zacznie pisac farmazony.
        • meerkat1 <urban legends> "Slowo o pulku Urbana"?:-))) n/t 24.10.05, 21:38
        • lungompa Re: Trzeba uwazac co sie mowi i jak na kogo patrz 24.10.05, 21:39
          urbanlegends.about.com/library/bl_bloods_initiation_weekend.htm
          Ten lik dziala (to o tych "gangach" w USA co maja rytualy :)) (poprzedni byl za
          dlugi soooorry)
    • pocalujta_wujta Blahe sprawy 24.10.05, 18:31
      Oczywiscie. Krtos komus gebe obil tak ze az spuchl, dziesiaty raz obrobil
      samochod e.t.c. Toz to sa sprawy "niskiej szkodliwosci spolecznej". Ja mysle ze
      sa to spary na tyle blache ze odstrzelic nalezaloby nieudolnych i glupich
      sedziow w pierwszej kolejnosci, ktorzy orzekali taki wyrok. Potem juz by prawo
      zaczelo dzialac i zapomnialo o takowym glupkowatym wymysle prawnym. jak nie to
      sprawcy pobic i wielokrotnych kradziezy tez powinni isc do piachu.

A dal tych ktorzy maja watpliwosci co do propozycji proponuuje przeczytac
      definice pojec: "godnosc osobista" oraz "wlasnosc prywatna". Bez tych pojec nie
      da sie nic zrobic... naprawde.
    • lmblmb I dostęp do broni 24.10.05, 18:32
    • omnicorp Re: Brazylijczycy chcą nosić przy sobie broń 24.10.05, 19:05
      Wstydzilbym sie,gdy by taka malpa jak na zdjeciu widac, skierowala na mnie bron.
      • marekgdan Agdybysmy Polakom dali bron bez ograniczen do reki 24.10.05, 19:23
        to bezpieczenstwo by wzroslo czy zmalalo?moze nowa wladza przeprowadzilaby taki
        eksperyment na narodzie polskim?
    • muy_mojito Re: Brazylijczycy chcą nosić przy sobie broń 24.10.05, 19:26
      'To wizja, że broń chroni. Ale broń nie chroni, tylko zabija...'

chyba ILUZJA??
    • mweclawski Och. 24.10.05, 20:22
      Ciekawe co na to Michael Moore. :)

(pewnie się schował i wyciska, jak w tej starej reklamie :) )
    • sivyok Re: Brazylijczycy chcą nosić przy sobie broń 24.10.05, 20:25
      W Polsce też powinno się upowszechnić posiadanie broni. Z badań wynika, że tylko
      około 2% przestępstw dokonywana jest z legalnie posiadanej broni... a tak -
      każdy miałby możliwość skutecznej samoobrony. I skończyć wreszcie z tymi
      procesami w sprawach samoobrony! Jeśli ktoś grozi mi we własnym domu, atakuje
      mnie na ulicy z nożem etc to powinienem mieć prawo natychmiastowego strzelania
      do bandyty... byłoby mniej rozbojów ulicznych i innych pospolitych przestępstw
      dokonywanych przez prymitywów w dresach z kijami.
      • meerkat1 Symptomatyczne doswiadczenia USA 24.10.05, 20:44
        Dane sa niekwestionowalne i wysoce politycznie niepoprawne. :-)))

W tych stanach USA, w ktorych nie tylko wolno posiadac, ale i NOSIC bron palna,
        liczba zabojstw i napadow z uzyciem tejze broni jest drastycznie nizsza niz w
        tych, w ktorych broni posiadac nie wolno.

Powod wyjasniaja z rozbrajajaca szczeroscia sami aresztowani bandyci:

"Jesli trzeba sie liczyc z mozliwoscia, ze gdy siegniemy po spluwe, napadniety
        wyciagnie dwa razy wieksza i mocniejsza, to czlowiek sie mocno zastanowi zanim
        za nia zlapie".

NB historia uczy, ze calkowite rozbrojenie spoleczenstwa jest z reguly
        pierwszym lub jednym z pierwszych aktow kazdego rezymu totalitarnego.

W takim spoleczenstwie mozliwy jest bowiem wylacznie terroryzm PANSTWOWY, i to
        bez grozby jakiegokolwiek odwetu - vide: ZSRS/Rosja! ;-((((((((((((((((((((((
        • mg2005 Prez. Silva to socjalista. 24.10.05, 21:59
          • mg2005 Brazylijskie CBOS-y... 24.10.05, 22:01
            ..tak samo do d... jak nasze))
        • dean08 Re: Symptomatyczne doswiadczenia USA 24.10.05, 22:07
          Jakiś przykład tych danych ?
          A odrobina logiki nie zaszkodziłaby: mam w ręku spluwę (taka malutką berettę 9
          mm) wycelowaną w Twoją głowę i chcę Twojego portfela - czy sądzisz że masz
          szanse wyciągnąć spod marynarki swojego wielkiego SW .44 i strzelić ? Bądź
          poważny...
          • antykretyn Re: Symptomatyczne doswiadczenia USA 24.10.05, 23:48
            dean08 napisał:

> Jakiś przykład tych danych ?
            > A odrobina logiki nie zaszkodziłaby: mam w ręku spluwę (taka malutką berettę 9
            > mm) wycelowaną w Twoją głowę i chcę Twojego portfela - czy sądzisz że masz
            > szanse wyciągnąć spod marynarki swojego wielkiego SW .44 i strzelić ? Bądź
            > poważny...

A oto moj logiczny dalszy ciag scenariusza tego napadu:

Portfel oddaje szybciutko i bez wahania.
            Delikwent zadowolony i szczesliwy ,ze udalo mu sie zdobyc portfel zaczyna w
            pospiechu szukac ,ile tez forsy zakosil .
            Ta chwila odwroconej uwagi jest wystarczajaca aby szybko wyciagnac spluwe i bez
            wahania strzelic mu w leb.
            Ot i to wszystko
            • bezportek doswiadczenia USA - strzelac z kieszeni 25.10.05, 01:02
              Przeszkolony(a) na zawodowej strzelnicy w obronie osobistej na krotki dystans
              NIE WYCIAGA broni z torebki czy kieszeni, tylko kieruje lufe w pepek zbira i
              pociaga za spust Double Action. Reszte zalatwia grabarz i polewaczka. Torebka
              idzie na smietnik, bandyta do kostnicy. Dziura w kieszeni czy poparzona skora
              to mala cena za zycie wlasne i moznosc przysluzenia sie spoleczenstwu przez
              redukcje liczebnosci proletariatu.
              • lungompa Re: doswiadczenia USA - strzelac z kieszeni 25.10.05, 03:18
                Dokladnie tak samo mysle - chyle glowe przed profesjonalizmem i zdrowym
                rozsadkiem !
                Dobry bandyta to martwy bandyta !
          • meerkat1 Re: Symptomatyczne doswiadczenia USA 25.10.05, 16:25
            dean08 napisał:

> Jakiś przykład tych danych ?
            > A odrobina logiki nie zaszkodziłaby: mam w ręku spluwę (taka malutką berettę 9
            > mm) wycelowaną w Twoją głowę i chcę Twojego portfela - czy sądzisz że masz
            > szanse wyciągnąć spod marynarki swojego wielkiego SW .44 i strzelić ? Bądź
            > poważny...

Zanim ty zlapiesz porzadnie swoja malutka Berette, to ja mam juz w lapie
            odbezpieczonego Glocka z rteciowym nabojem dum-dum na poziomie twoich JAJ
            (jesli je masz!) i sciagam plynnie spust! :-)))
            --------------------------------------------------------------------------------
            NID PODSKAKUJ, NIE PODSKAKUJ! SIEDZ NA DUPIE I POTAKUJ!
            • meerkat1 No i CO??? wyciagniesz???! Bo ja... gotowy! :-)n/t 25.10.05, 18:19
              • dean08 Re: No i CO??? wyciagniesz???! Bo ja... gotowy! : 26.10.05, 18:54
                Właśnie strzeliłem Ci profilaktycznie w plecy ... ;-) (a nuż miałes broń...)
                Jestem pełen podziwu dla wszystkich komandosów, agentów służb specjalnych itp,
                którzy opowiadają na tym forum jak to są żywym wcieleniem 007. Chylę czoła.
                Pech chce, że 99,9 ludzi, którym damy broń to zupełni przeciętniacy, którym ani
                predyspozycje psychofizyczne ani zakres szkolenia jakie moga przejść nie
                pozwolą osiągnąć sprawności w posługiwaniu się bronią zapewniającego, że z SW
                czy Berettą będa bezpieczniejsi niż bez broni...
        • erg_samowzbudnik Re: Symptomatyczne doswiadczenia USA 25.10.05, 08:01
          Najbardziej podoba mi sie uzbrojonw społeczeństwo w Afganistanie i Iraku.
          Społeczeństwo musi też chyba być przygotowane na posiadanie broni. Jest
          pozwolenie na śmieszne wiatrówki i już jakieś z tego powodu kłopoty.
      • d_arek_d Re: Brazylijczycy chcą nosić przy sobie broń 25.10.05, 06:10
        sivyok napisał:

> W Polsce też powinno się upowszechnić posiadanie broni. Z badań wynika, że
        tylk
        > o
        > około 2% przestępstw dokonywana jest z legalnie posiadanej broni... a tak -

...a tak 2% zmieni się w 92%, bo przecież broń łatwiej będzie nabyć legalnie
        niż teraz.
    • pantera01 Re: Brazylijczycy chcą nosić przy sobie broń 24.10.05, 23:18
      I dobrze. Lewactwo znowu przegralo ze zdrowym rozsadkiem, chociaz w przypadku
      Brazylii to nie jestem pewien co tam jest zdrowym rozsadkiem.
    • himax TO NIE BRON ZABIJA, TO LUDZIE ZABIJAJA 24.10.05, 23:25
      mozna tez zabic kogos nozem, siekiera tak wiec te tez nalezy zabronic uzywac.
      • lungompa Re: TO NIE BRON ZABIJA, TO LUDZIE ZABIJAJA 25.10.05, 03:21
        No i samochody - nie zapomnij o samochodach ! Koniecznie trzeba zabronic
        posiadania samochodow !!! Ile ludzi ginie !!!! Zdelegalizowac samochody !!! :))
        • himax Re: TO NIE BRON ZABIJA, TO LUDZIE ZABIJAJA 25.10.05, 04:58
          dokladnie, najlepiej zdelegalizowac ludzi i nie beda sie mordowac.
    • meleme Każdy normalny niekarany polak powinien mieć 25.10.05, 08:13
      gnata jeśli tylko chce, bez żadnych pozwoleń. Ja jak bym miał gnata 2 tygodnie
      wcześniej to nie mielibyśmy władzy z kurnika.
    • baltazarus To jest kwestia życia i śmierci 25.10.05, 08:35
      Jedyną grupą, która bez ograniczeń posiada i korzysta z broni palnej, są
      przestępcy. Społeczeństwo by się przed nimi obronić musi posiadać prawo użycia
      broni.
    • alkud uzbrojmy się w cierpliwość 25.10.05, 09:17
      :)))

---
      Z a p r a s z a m * n a
      n a j g o r s z y * b l o g
      ś w i a t a
      animowanehistoryjki.blox.pl/
    • karcio1 Re: Brazylijczycy chcą nosić przy sobie broń 25.10.05, 09:28
      ale to jest faktyczna wolność obywatela a nie jak u nas tylko władza
      (policja,wojsko,uprzywilejowani czyli cinieliczni "lepsi")jest uzbrojona.
      Biedakom pozostaje tasak,kłonica, jankeska broń(baseball), kuchenny.
    • lortea Re: Brazylijczycy chcą nosić przy sobie broń 26.10.05, 12:28
      Pod tym względem brać przykład z Brazylii, koniecznie. Każdy bandzior może bez
      problemu i tak załatwic sobie broń, czemu nie mogą mieć broni normalni, uczciwi
      ludzoe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka