Gość: Skee IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.10.02, 11:48 huhuhu wiecej filmow o psychopatach !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starykot Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa 15.10.02, 12:14 Ciekawi mnie dlaczego większość seryjnych morderców grasuje właśnie w USA. Przecież są też inne wielkie kraje, a jakoś nie słychać o takiej pladze seryjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sugarfree Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa 15.10.02, 12:21 Bo dotarcie takiej informacji do Ciebie zalezy to od sily mediow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Doe Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.acn.pl 15.10.02, 12:46 starykot napisała: > Ciekawi mnie dlaczego większość seryjnych morderców grasuje > właśnie w USA. Przecież są też inne wielkie kraje, a jakoś nie > słychać o takiej pladze seryjnych. Jest bardzo dobra ksiazka to wyjasniajaca - do dostania (chyba jeszcze?) na Merlinie i w Empiku; nazywa sie to "Seryjni Mordercy" - wydane przez Muze (autorzy - Czerwinski i Gradon). Mozna sie duuuzo dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon_okrutnik Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.idg.com.pl / 172.16.5.* 15.10.02, 12:56 starykot napisała: > Ciekawi mnie dlaczego większość seryjnych morderców grasuje > właśnie w USA. Przecież są też inne wielkie kraje, a jakoś nie > słychać o takiej pladze seryjnych. A moze to jest sposób na rozbujanie trochę słabnącej USAńskiej gospodarki - pomyślcie, ktoś zabija, wszyscy koło tego trąbią, całe tony newsów, wywiadów, "ciekawych" programów .. reklamy w trakcie są bardzo drogie, ludzie kupują wszelkiego rodzaju zabezpieczenia przed psychopatą i wszyscy dookoła na tym zarabiają.. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tar Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.p.lodz.pl 15.10.02, 12:59 Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.ces.clemson.edu 15.10.02, 16:55 Gość portalu: szymon_okrutnik napisał(a): > starykot napisała: > > > Ciekawi mnie dlaczego większość seryjnych morderców grasuje > > właśnie w USA. Przecież są też inne wielkie kraje, a jakoś nie > > słychać o takiej pladze seryjnych. > > A moze to jest sposób na rozbujanie trochę słabnącej USAńskiej > gospodarki - pomyślcie, ktoś zabija, wszyscy koło tego trąbią, > całe tony newsów, wywiadów, "ciekawych" programów .. reklamy w > trakcie są bardzo drogie, ludzie kupują wszelkiego rodzaju > zabezpieczenia przed psychopatą i wszyscy dookoła na tym > zarabiają.. > hehe Pieprzysz od rzeczy. A jakie to zabezpieczenie przed kula snajpera mozesz kupic ? Transporter opancerzony ? Nie pomoze, bo musisz z niego wyjsc... Skutek jest raczej negatywny, bo ludzie beda sie bac wychodzic z domu na zakupy do restauracji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stek Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: 64.107.10.* 16.10.02, 01:35 Wymysl cos glupszego - pokonaj bariere glupoty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.block3.tc1.rnktel.net 15.10.02, 13:45 starykot napisała: > Ciekawi mnie dlaczego większość seryjnych morderców grasuje > właśnie w USA. Przecież są też inne wielkie kraje, a jakoś nie > słychać o takiej pladze seryjnych. W USA seryjni mordercy wystepuja statystycznie 100 (sto) razy czesciej niz w reszcie swiata. A jesli chodzi o przyczyny - juz o czesci pisalem: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=3228201&a=3241362 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Gowno wiecie o Ameryce! IP: *.client.attbi.com 15.10.02, 14:18 W Polsce jak sie czlowiek wkurwi to idzie sie upic. W Ameryce jak sie czlowiek wkurwi to bierze karabin i idzie kogos walnac. Sam bylem bliski zastrzelenia jednego skurwysyna, ale akurat juz sklepy zamykali i nie zdazylem kupic pistoletu. A na drugi dzien mi minelo. Chociaz gdy mysle o tym facet zaslugiwal na to zeby go walnac. Ameryka to wspanialy kraj, ale tak inny od Polski jak niebo i ziemia. Kazdy jest potencjalnym przestepca, dopuki sie nie przekroczy tej drobnej granicy, pociagniecia za spust albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nor Re: Gowno wiecie o Ameryce! IP: 153.19.15.* 17.10.02, 12:39 sam gowno wiesz o ameryce !!!! to nie oto chodzo czy to ameryka, rosja, rumunia, pakistan czy jeszcze cos tam innego. wszystko zalezy od tego co masz w glowie. z tego co przeczytalem widze, ze za wiele nie masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Gowno wiecie o Ameryce! IP: *.client.attbi.com 15.10.02, 14:19 W Polsce jak sie czlowiek wkurwi to idzie sie upic. W Ameryce jak sie czlowiek wkurwi to bierze karabin i idzie kogos walnac. Sam bylem bliski zastrzelenia jednego skurwysyna, ale akurat juz sklepy zamykali i nie zdazylem kupic pistoletu. A na drugi dzien mi minelo. Chociaz gdy mysle o tym facet zaslugiwal na to zeby go walnac. Ameryka to wspanialy kraj, ale tak inny od Polski jak niebo i ziemia. Kazdy jest potencjalnym przestepca, dopuki sie nie przekroczy tej drobnej granicy, pociagniecia za spust albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
|v|rowa Re: Gowno wiecie o Ameryce! 15.10.02, 16:53 Dzieki takim jak Ty istnieja "pollock jokes". Blagam Cie, jak najrzadziej przyznawaj sie, ze jestes Polakiem. Ja juz dosyc swiecenia oczami za takich jak Ty. Pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Gowno wiecie o Ameryce! IP: *.ces.clemson.edu 15.10.02, 16:57 |v|rowa napisał: > Dzieki takim jak Ty istnieja "pollock jokes". Blagam Cie, jak najrzadziej > przyznawaj sie, ze jestes Polakiem. Ja juz dosyc swiecenia oczami za takich jak > > Ty. Pzd. pollock to jest taka rybka co plywa w Pacyfiku (i nie tylko) i co robi sie z niej imitacje kraba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Gowno wiecie o Ameryce! IP: 134.174.196.* 15.10.02, 17:46 Gość portalu: Prezes napisał(a): > |v|rowa napisał: > > > Dzieki takim jak Ty istnieja "pollock jokes". Blagam Cie, jak > najrzadziej > > przyznawaj sie, ze jestes Polakiem. Ja juz dosyc swiecenia > oczami za takich jak > > > > Ty. Pzd. > > pollock to jest taka rybka co plywa w Pacyfiku (i nie tylko) > i co robi sie z niej imitacje kraba :-) > > Co Ty nie powiesz? Nie wpadlbym na to nigdy - przeciez niemozliwe, te napis na opakowaniach w tutejszych supermarketach to byla nazwa ryby, ktora jest w srodku :P. Polecam lekture: www.gotjokes.net/pollock_jokes/ A zawdzieczamy to wlasnie takim elokwentom jak as. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Gowno wiecie o Ameryce! IP: 198.170.174.* 16.10.02, 00:28 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > Co Ty nie powiesz? Nie wpadlbym na to nigdy - przeciez niemozliwe, te napis na > opakowaniach w tutejszych supermarketach to byla nazwa ryby, ktora jest w > srodku :P. Polecam lekture: > > <a href="http://www.gotjokes.net/pollock_jokes/"target="_blank">www. gotjokes.ne > t/pollock_jokes/</a> > A zawdzieczamy to wlasnie takim elokwentom jak as. Witryne sprawdzilam. Radze nie uwazac jej autorow za autorytety w dziedzinie ortografii, bo jeszcze sie znajdzie potwierdzenie ich kawalow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Gowno wiecie o Ameryce! IP: *.block1.tc1.rnktel.net 16.10.02, 03:50 Gość portalu: Kacha napisał(a): > > Witryne sprawdzilam. Radze nie uwazac jej autorow za autorytety > w dziedzinie ortografii, bo jeszcze sie znajdzie potwierdzenie > ich kawalow. I to jest najwazniejsze w calej tej dyskusji - czy slangowe okreslenie polock pisze sie przez jedno czy 2 L. Zwlaszcza, ze English nie jest moj native language. Tia, tez tak mysle. Stron z "pollock jokes" znalazlem w internecie (cytat z przeszukiwarki): "Searched the web for pollock jokes. Results 1 - 10 of about 5,970. Search took 0.16 seconds" Jak Ci jedna osoba mowi, ze jestes oslem - zignoruj ja, jesli 5 - idz kup sobie siodlo. A jesli napisalbym ya mama, cum on me, czy modafuka, to tez sa bledy ortograficzne, czy po prostu modny ostatnio w internecie fonetyczny zapis slow slangowych? Ale niech wam bedzie - TACY JAK AS SA PRZYCZYNA WYSTEPOWANIA "POLOCK JOKES" (Teraz moze byc?) Ale zdaje sie wam bardziej przeszkadza moja angielska ortografia. Bo do takich jak as kazdy Polak juz sie przyzyczail. No wiec ja jestem wyrodkiem w naszym narodzie. Nie przyzwyczailem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitalizm Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa 16.10.02, 00:56 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > starykot napisała: > > > Ciekawi mnie dlaczego większość seryjnych morderców grasuje > > właśnie w USA. Przecież są też inne wielkie kraje, a jakoś nie > > słychać o takiej pladze seryjnych. > > W USA seryjni mordercy wystepuja statystycznie 100 (sto) razy czesciej niz w > reszcie swiata. A jesli chodzi o przyczyny - juz o czesci pisalem: > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=50&w=3228201&a= > 3241362"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=50&w=32 > 28201&a=3241362</a> Czy slyszales cos o takich nazwiskach jak: Pol-Pot, Stalin, Ho -Szimin, Hitler, Miloszewicz, Napoleon czy mam dalej wymieniac nie amerykanskie nazwiska i ilosc ludzi zamordowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
starykot Mądralo, słyszałam o takich i kilku innych, ale 16.10.02, 08:38 tym razem pytam o "klasycznych" seryjnych morderców pokroju Kuby Ruzpruwacza, Teda Bundy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilo Re: Dziewiata ofiara smiertelna snajpera-psychopa IP: *.univ.gda.pl 16.10.02, 10:13 Hmm, co "wiecej filmow o psychopatach, hehe" to samo hehe jest tu trudne do zrozumienia, a dwa, ze filmy o psychopatach nie sa po to zeby debile sie ich naogladali i robili to co zobaczyli. Uwazam, ze sa raczej dla ludzi inteligentnych, ktorzy sa w stanie zrozumiec, iz chodzi w nich o sportretowanie pewnych zjawisk spolecznych i ich napietnowanie, od samych mordercow po media ktore czasem (czesto?) traca rozsadny ton przekazywania wiadomosci i robia z tego show (pije do Urodzonych Mordercow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.proxy.aol.com 15.10.02, 15:21 Gosc AS .Twierdzisz ze "gowno znacie ameryke"Otoz Tobie odpowiem ze Ty nie znasz Ameryki.Dawno temu skonczyly sie czasy ,kiedy mogles isc do sklepu i kupic od reki karabin.Natomiast jezeli chodzi otego snajpera(albo snajperow),to wyglada na bardzo sprawna grupe terorystyczna,lacznie z dezinformacja policji jakimi pojazdami lub pojazdem sie porusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.dtvk.tpnet.pl 15.10.02, 21:55 starykot napisała: > Ciekawi mnie dlaczego większość seryjnych morderców grasuje > właśnie w USA. Przecież są też inne wielkie kraje, a jakoś nie > słychać o takiej pladze seryjnych. Sąd we Wrocławiu zkazał wczoraj seryjnego mordercę na dożywocie (5 ofiar) Zabijał bo lubił. I jakoś nikt o nim raczej na śwecie nie słyszał (i dobrze). Więc to raczej siła mediów decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitalizm Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa 16.10.02, 00:52 starykot napisała: > Ciekawi mnie dlaczego większość seryjnych morderców grasuje > właśnie w USA. Przecież są też inne wielkie kraje, a jakoś nie > słychać o takiej pladze seryjnych. Czy slyszales cos o takich nazwiskach jak: Pol-Pot, Stalin, Ho -Szimin, Hitler, Miloszewicz, Napoleon czy mam dalej wymieniac nie amerykanskie nazwiska i ilosc ludzi zamordowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tar Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.p.lodz.pl 15.10.02, 12:25 Tak to prawda wiele z tych filmow to jak filmy instruktazowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.zptr.com.pl 15.10.02, 12:45 Po za tym oni tam maja latwy dostep do broni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubas Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.portal / 192.168.2.* 15.10.02, 14:02 Jakbym mieszkał w stanach to tez bym był psychopatą snajperem. W Polsce są za poczciwi ludzie aby ich eliminować w ten dosyć wyrafinowany sposób. Amerykanie swoim stylem życia sami domagają się mieć takich "bohaterów", to ich inspiruje i pozwala później kręcić o tym flimy. ONI TO LUBIĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wittgenstein Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa 15.10.02, 14:29 Gość portalu: dziubas napisał(a): > Jakbym mieszkał w stanach to tez bym był psychopatą snajperem. W > Polsce są za poczciwi ludzie aby ich eliminować w ten dosyć > wyrafinowany sposób. Amerykanie swoim stylem życia sami domagają > się mieć takich "bohaterów", to ich inspiruje i pozwala później > kręcić o tym flimy. ONI TO LUBIĄ!!! Zgadzam się, ten kraj to, jak powiedział Freud, POMYŁKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Ameryki Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: 208.34.158.* 15.10.02, 19:25 Gość portalu: dziubas napisał(a): > Jakbym mieszkał w stanach to tez bym był psychopatą snajperem. W > Polsce są za poczciwi ludzie aby ich eliminować w ten dosyć > wyrafinowany sposób. Amerykanie swoim stylem życia sami domagają > się mieć takich "bohaterów", to ich inspiruje i pozwala później > kręcić o tym flimy. ONI TO LUBIĄ!!! Odpowiedz: Wiekszego debilizmu nigdy nie slyszlam. Amerykanie to wspaniali ludzie. Nie wypowiadaj sie na ich temat skoro ic o nich nie wiesz. Czy mieszkales kiedys w Ameryce. Ja mieszkam w Wirginii, 20 mil od ostatniego morderstwa. Wierz mi nikt sie o to nie prosil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.ces.clemson.edu 15.10.02, 20:16 Gość portalu: Polka z Ameryki napisał(a): > Gość portalu: dziubas napisał(a): > > > Jakbym mieszkał w stanach to tez bym był psychopatą snajperem. > W > > Polsce są za poczciwi ludzie aby ich eliminować w ten dosyć > > wyrafinowany sposób. Amerykanie swoim stylem życia sami > domagają > > się mieć takich "bohaterów", to ich inspiruje i pozwala > później > > kręcić o tym flimy. ONI TO LUBIĄ!!! > > Odpowiedz: > Wiekszego debilizmu nigdy nie slyszlam. Amerykanie to wspaniali > ludzie. Sa wspaniali i sa zwykle swinie. Zalezy na kogo sie trafi. Jak wszedzie. Nie wypowiadaj sie na ich temat skoro ic o nich nie > wiesz. Czy mieszkales kiedys w Ameryce. Ja mieszkam w > Wirginii, 20 mil od ostatniego morderstwa. Wierz mi nikt sie o > to nie prosil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.sympatico.ca 15.10.02, 14:54 Dziwne bo wczoraj ( poniedzialek) na CNN podawali ze na 11 strzalow trafil 10.Ktos gdzies namieszal.Nie precyzowali czy trafienia byly smiertelne .Wazne ze na 11 strzalow oddanych 10 trafilo ludzi.No chyba ze ta 11-ta ofiara byl owy 13tolatek co przezyl. Mysle ze wiecej gier komputerowych z rozwalkami dostepne w kazdym sklepie i w kzdym salonie gry to problem psycholi strzelajacych do ludzi zniknie.Pewnie mysli ze zrestartuje dzien i wszystko wroci do normy ach....nie wazne czy zly wplyw maja gry kasa sie liczy KASA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek I nie jedna tesciowa...... IP: *.proxy.aol.com 15.10.02, 16:39 moze zginac na konto snajpera - psychopaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek I nie jedna tesciowa...... IP: *.proxy.aol.com 15.10.02, 16:39 moze zginac na konto snajpera - psychopaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.ces.clemson.edu 15.10.02, 17:03 Gość portalu: misio napisał(a): > Dziwne bo wczoraj ( poniedzialek) na CNN podawali ze na 11 > strzalow trafil 10.Ktos gdzies namieszal.Nie precyzowali czy > trafienia byly smiertelne .Wazne ze na 11 strzalow oddanych 10 > trafilo ludzi.No chyba ze ta 11-ta ofiara byl owy 13tolatek co > przezyl. > Od 4 pazdziernika bylo 11 atakow: 9 osob zmarlo, 2 przezyly. Mysle, ze ten snajper NIE chcial zabic tego 13-letniego chlopca, bo postrzelil go w brzuch. Wiekszosc ofiar zginela od strzalu w glowe. > Mysle ze wiecej gier komputerowych z rozwalkami dostepne w kazdym > sklepie i w kzdym salonie gry to problem psycholi strzelajacych > do ludzi zniknie.Pewnie mysli ze zrestartuje dzien i wszystko > wroci do normy > ach....nie wazne czy zly wplyw maja gry kasa sie liczy KASA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufus Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.reston01.va.comcast.net 15.10.02, 19:04 Ciekawe jest ze wielu ludzi nadal tu uwaza ze bron palna powinna byc powszechnie dostepna. Dla tych ktorzy nie znaja tutejszych realiow: wybieram sie do K- Marta (odpowiedning Eric Leclerc albo podobnego rzyga) i w stoisku broni palnej i dorabiania kluczy mam wybor stu rozmaitych karabinow i pistoletow. Niestety, nie moge kupic od reki - obowiazuje trzy dni 'background check' na podstawie prawa jazdy. Przeciwnicy jakichkolwiek obostrzen twierdza ze kryminalisci i tak kupia bron. Z niejasnych przyczyn nie mozna jednak zabezpieczyc sobie bazooki w K-marcie. Trzeba przez internet. No i kurwa gdzie jest logika? jezeli cos jest niepotrzebne i niebezpieczne to powinno byc zabronione. Jezeli zlamiemy te zasade to niech sobie Sadam ma jakie chce bomby ... wychodzac zalozenia ze jak bedzie potrzebowal to i tak sobie kupi przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.ces.clemson.edu 15.10.02, 20:14 Gość portalu: Rufus napisał(a): > Ciekawe jest ze wielu ludzi nadal tu uwaza ze bron palna > powinna byc powszechnie dostepna. > > Dla tych ktorzy nie znaja tutejszych realiow: wybieram sie do K- > Marta (odpowiedning Eric Leclerc albo podobnego rzyga) i w > stoisku broni palnej i dorabiania kluczy mam wybor stu > rozmaitych karabinow i pistoletow. Niestety, nie moge kupic od > reki - obowiazuje trzy dni 'background check' na podstawie > prawa jazdy. > > Przeciwnicy jakichkolwiek obostrzen twierdza ze kryminalisci i > tak kupia bron. > > Z niejasnych przyczyn nie mozna jednak zabezpieczyc sobie > bazooki w K-marcie. Trzeba przez internet. > > No i kurwa gdzie jest logika? jezeli cos jest niepotrzebne i > niebezpieczne to powinno byc zabronione. > > Jezeli zlamiemy te zasade to niech sobie Sadam ma jakie chce > bomby ... wychodzac zalozenia ze jak bedzie potrzebowal to i > tak sobie kupi przez internet. Ja mysle, ze w tej chwili to jest musztarda po obiedzie, tzn. wprowadzanie zakazu posiadania broni jest tu po prostu nierealne. Pomijajac olbrzymia opozycje ze strony NRA, redneckow itp. taki zakaz niewiele by w tej chwili zmienil, bo w obiegu jest juz kilkadziesiat milionow sztuk roznej broni palnej. Moim zdaniem najgorsze jest to, ze NRA & co. sprzeciwia sie wprowadzeniu jakichkolwiek przepisow majacych na celu nawet minimalne utrudnienie w nabyciu broni. Nie rozumiem np. co jest zlego w wymaganiu by do nabycia broni potrzebna byla specjalna licencja, tak jak np. by moc prowadzic samochod. Posiadanie prawa jazdy nie jest chyba jakims strasznym ograniczeniem wolnosci. Co zlego byloby we wprowadzeniu zabezpieczen uniemozliwiajacych przypadkowe wystrzelenie pistoletu ? W takich wypadkach ginie tu setki dzieci rocznie. W wiekszosci wypadkow nikt nie jest pociagany do odpowiedzialnosci. Jesli zostawisz kilkuletnie dziecko w domu bez opieki to mozesz trafic do wiezienia, ale jesli twoje dziecko znajdzie pod lozkiem twoj nabity pistolet i zabije nim dziecko sasiada, to nic ci nie grozi. Gdzie tu logika ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.ces.clemson.edu 15.10.02, 20:20 Gość portalu: Skee napisał(a): > huhuhu wiecej filmow o psychopatach !!! Zeby bylo ciekawiej, to ta ostatnia ofiara pracowala w FBI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: 134.174.196.* 15.10.02, 20:32 Gość portalu: Prezes napisał(a): > Gość portalu: Skee napisał(a): > > > huhuhu wiecej filmow o psychopatach !!! > > Zeby bylo ciekawiej, to ta ostatnia ofiara > pracowala w FBI... dziwne, ze dopiero 9 ofiara jest z FBI - ja jesli bym byl snajperem-psychopata walilbym glownie do nich :). Siorka, za okrutny zart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio SOC IP: 208.51.131.* 15.10.02, 22:15 Slangowe SOC pewnie to pewnie " Scene Of Crime" (miejsce[scena] zbrodni). Moja corka mieszka w Fairfax... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ 9 ofiar - zjemy je jak hamburgery IP: *.espol.com.pl 15.10.02, 22:26 Jest 9 ofiar ,może będzie więcej. W końcu ta grupa psychologów , agentów i policjantów złapie gościa ,ale wcześniej każdy amerykanin obejrzy kilka programów na żywo z miejsca zbrodni przerywanych reklamówkami czipsów. Minie kilka lat ,powstanie kilkanaście książek o seryjnym zabójcy z Waszyngtonu , powstaną z dwie powieści pt"Snajper" i w końcu film ,gdzie główną rolę zagra powiedzmy Bruce Willis (film zarobi kilkaset milionów $). Zjemy te 9 trupów jak hamburgery - oglądając je w kinie i tv. Tylko 9 ofiar - a tyle kasy... ...bo współczesna kultura ma na drugie imię Hannibal Lecter i żywi się śmiercią . kapitalizm - kanibalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: 9 ofiar - zjemy je jak hamburgery IP: 63.78.171.* 15.10.02, 23:46 Cos w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Bond Re: 9 ofiar - zjemy je jak hamburgery IP: *.108.252.64.snet.net 16.10.02, 00:19 Gość portalu: grześ napisał(a): > ...bo współczesna kultura ma na drugie imię Hannibal Lecter i > żywi się śmiercią . > kapitalizm - kanibalizm? Bardzo trafne porownanie. Zreszta juz J.P.II nazwal amerykanska "kulture" kultura smierci i czczenia szatana -> taki Halloween to tu niemalze swieto narodowe..;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka78_Detroit Snajper-psychopata moze byc Polakiem! IP: *.rosvle01.mi.comcast.net 16.10.02, 00:34 Tak, Polacy w Ameryce maja firmy zajmujace sie naprawami dachow. Poruszaja sie zazwyczaj zdezelowanymi furgonetkami z drabinami na dachach.... Moze to bedzie jakis slad ;) BTW: ZLAPAC SKU****LA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZbigniewSukinsyn Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.marketscore.com / *.sprint.ca 16.10.02, 01:47 Sukinsyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZbigniewSukinsyn Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.marketscore.com / *.sprint.ca 16.10.02, 01:51 Sukinsyn 10.15.02 godzina 19.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. X Kilka skojarzeń IP: *.chello.pl 16.10.02, 02:20 Kilka przemyśleń (czyli jak zostać psychologiem policyjnym w trzech prostych krokach...) -Nawet w Stanach dość trudno i ryzykownie przemieszczać się (zwłaszcza przy całej tej nagonce) z karabinem snajperskim - a karabin kalibru .223 jest dość potężnych rozmiarów. Pocisk z karabinu snajperskiego leci z prędkością ponaddźwiękową, czyli żaden tłumik nic nie da -> snajper musi strzelać z dobrej pozycji która umożliwia mu szybkie i bezpieczne opuszczenie miejsca strzału. Jednocześnie musi być to pozycja, na którą spokojnie i bezpiecznie może dotrzeć z długą bronią niezauważony. Wniosek: snajper strzela z przebudowanej furgonetki którą się porusza. -Ofiary są dobrane przypadkowo (chociaż pierwsza ofiara, James D. Martin był analitykiem programistycznym, a ostatnia ofiara, agentka FBI pracowała w dziale zajmującym się przestępstwami komputerowymi). Prawdopodobnie snajper wybiera miejsce w którym czuje się najmniej zagrożony i tam szuka przypadkowych ofiar. Nie wybiera ofiar "ambitnie" (państwo wybaczą określenie - chodzi o to, że mógłby polować na policjantów go tropiących) tylko "bezpiecznie" (przypadkowe i niegroźne dla niego ofiary). Wniosek: snajper jest tchórzem, chociaż sam uważa się za łowcę (jak większość seryjnych morderców). W jaki sposób można znaleźć snajpera? Poza oczywiście szczęśliwym trafem czy bystrym okiem świadka są dwie metody techniczne, które połączone mogą przynieść szybki rezultat: -funkcjonujący już w kilku miastach w Stanach system mikrofonów rozmieszczonych w kilkunastu punktach miasta pozwalający szybko i w miarę precyzyjnie wyznaczyć miejsce strzału -obserwacja lotnicza/satelitarna dróg wokół Waszyngtonu (mozolna ale dzięki współczesnej technologii obróbki obrazu dość skuteczna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.marketscore.com / *.sprint.ca 16.10.02, 01:56 Nalezy go zabic 10.15.02 godz.19.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Demonstracje w Polsce IP: *.marketscore.com / *.sprint.ca 16.10.02, 02:06 Nalezy posprzatac kapitalistyczne brudy aby bylo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: un_j a ja mysle ze to unreal tournament IP: *.client.attbi.com 16.10.02, 04:06 no ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: a ja mysle ze to unreal tournament IP: *.vf.shawcable.net 16.10.02, 07:01 A w Polsce nie posprzatano jeszcze komunistycznych brudow. A odnosnie snajpera, skad wiadomo, ze to jest jeden czlowiek, a nie kilku ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: *.polcard.com.pl 16.10.02, 07:15 Kiedyś sam się zastanawiałem nad takim scenariuszem, co by było gdybym zaczał zabijać w podobny sposób, nigdy nie przypuszczałem, że ktoś rzeczywiście coś takiego zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Te...ja go chyba znam IP: *.evrtwa1.dsl-verizon.net 16.10.02, 07:18 To taki podpalaniec z broda co chodzi do meczetu a potem mu odbija i szaleje po miastach bo go amerykanie wnerwiaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedi Re: Dziewiąta ofiara śmiertelna snajpera-psychopa IP: 212.182.14.* 16.10.02, 09:37 no tak, usa, bezpieczny kraj, ale czy na pewno, ten "snajper" daje nam wiele do myslenia, ja sie go nie boje - mieszkam w polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś