ekumeniczny Smieszny sondaz smiesznych ludzikow z Gazety 06.12.05, 14:58 Gazeta zrobila "sondaz" he he he nt. czy JPII powinien zostac beatyfikowany. Panowie nieCHRZESCJANIE, nie w waszych kompetencjach jest beatyfikacja w KK. Moze lepiej byloby zrobic taki "SONDAZ" nt. "beatyfikacji" pana Urbana? Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Smieszny sondaz smiesznych ludzikow z Gazety 06.12.05, 14:58 Gazeta zrobila "sondaz" he he he nt. czy JPII powinien zostac beatyfikowany. Panowie nieCHRZESCJANIE, nie w waszych kompetencjach jest beatyfikacja w KK. Moze lepiej byloby zrobic taki "SONDAZ" nt. "beatyfikacji" pana Urbana? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Urban ?? SANTO SUBITO !!! :-DD 06.12.05, 15:02 ekumeniczny napisał: > Gazeta zrobila "sondaz" he he he nt. czy JPII powinien zostac beatyfikowany. > Panowie nieCHRZESCJANIE, nie w waszych kompetencjach jest beatyfikacja w KK. > Moze lepiej byloby zrobic taki "SONDAZ" nt. "beatyfikacji" pana Urbana? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Urban ?? SANTO SUBITO !!! :-DD 06.12.05, 15:04 Nie beatyfikuje sie za życia :D Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Urban ?? SANTO SUBITO !!! :-DD 06.12.05, 15:09 wredna_jedza napisała: > Nie beatyfikuje sie za życia :D > Jestes pewna ?? Z papieża juz za zycia świętego robili...szczególnie w Polsce...Na Mazurach papież swego czasu pływał stateczkiem Tryton..Został później atrakcja lokalna ..woził (??) pielgrzymów trasa papieską..co niektóre babcie po wejściu na pokład całowały ławeczke na której zasiadał papież...Podczas którejs tam zkolei wizyty widziałem wywiad z Kaszubem który przyjechał na "widzenie" z papieżem...Dziennikarz spytał: Kim dla pana jest papież ? Kaszub na to : Dla mnie to on jest większy od Boga !! No comments... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Urban ?? SANTO SUBITO !!! :-DD 06.12.05, 15:14 Jeśli dla kogoś papież jest ważniejszy od Boga, to Tworki czekają :)))) Tak samo z całowaniem ławeczki :D Natomiast statek i "trasa papieska"? Moooooże być :) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Urban ?? SANTO SUBITO !!! :-DD 06.12.05, 15:15 wredna_jedza napisała: > Jeśli dla kogoś papież jest ważniejszy od Boga, to Tworki czekają :)))) > Tak samo z całowaniem ławeczki :D > Natomiast statek i "trasa papieska"? Moooooże być :) Mazury i bez tego sa rewelacyjne...Nie chciałbym, będąć tam na łajbie, żadnych moherów..... > Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny moher jest piekny 06.12.05, 15:27 www.skullcap.com/p42/kippahs/leather/kipah/235/burgundy-leather-yarmulkah.html Niektore mohery maja znak krzyza. To rodzi nadzieje na sukces wysilkow ekumenicznych. :)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Re: moher jest piekny 06.12.05, 15:30 Mohery oprocz znaku krzyza maja inne zalety. Przepiekne kolory. www.skullcap.com/p42/kippahs/suede/kipah/206/hot-pink-yarmulkah.html :))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Re: Urban ?? SANTO SUBITO !!! :-DD 06.12.05, 15:13 Hmmm szkoda. Zaslugi pana Urbana w sferze antykoncepcji sa niepodwazalne. Wystarczy popatrzec na zdjecie i ................ :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Urban ?? SANTO SUBITO !!! :-DD 06.12.05, 15:14 > Hmmm szkoda. Zaslugi pana Urbana w sferze antykoncepcji sa niepodwazalne. > Wystarczy popatrzec na zdjecie i ................ :)))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))))))) Rozumiem że to w ramach poprawy humoru na wieczór :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Diego Maradona też chyba przeciw..... 06.12.05, 15:00 "Wizytę u Papieża wspomina jako wielkie rozczarowanie, bo podarowany mu różaniec, który Jan Paweł II nazwał wyjątkowym, niczym nie różnił się od podarowanych jego matce i żonie: "Zbliżyłem się więc do niego i zapytałem: - Przepraszam, Wasza Świątobliwość, jaka jest różnica między moim i mojej matki? Nie odpowiedział... Tylko spojrzał, poklepał mnie, uśmiechnął się i poszliśmy dalej. Kompletny brak szacunku, poklepał mnie i uśmiechnął się, nic więcej! Diego, daj se spokój i spadaj już, bo inni ludzie na mnie czekają - to mi powiedział tym klepaniem po plecach. Czy zrozumiałe jest, dlaczego się na niego wkurzyłem?". :-DD To taka anegdotka na ochłodzenie sporu hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Fajna anegdotka 06.12.05, 15:03 Tylko jak mam ja rozumieć? Diego jako "król piłki" liczył, że dostanie jakiś "ekstra"??? No sorry, dla fanów piłki może i tym "królem" jest, ale dla innych... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Fajna anegdotka 06.12.05, 15:04 wredna_jedza napisała: > Tylko jak mam ja rozumieć? > Diego jako "król piłki" liczył, że dostanie jakiś "ekstra"??? > No sorry, dla fanów piłki może i tym "królem" jest, ale dla innych... > Wiem wiem...dla innych tylko święci sie liczą :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Fajna anegdotka 06.12.05, 15:12 Diego najwyraźniej liczył, że dostanie rózaniec "piłkarski", gdzie paciorki będą we wzorek futbolówki :P Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Fajna anegdotka 06.12.05, 15:14 Diego to ma mozg wyzarty przez koke. Dziwne ze jeszcze potrafi zlozyc zdanie z podmiotemi orzeczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
suco Z drugiej ręki 06.12.05, 15:09 www.periodistadigital.com/religion/object.php?o=247068 Mowa jest tam o siedmiu przeszkodach do beatyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zbk333 niepotrzebny nam taki swiety 06.12.05, 15:55 niepotrzebny nam taki swiety, ktory glosil wyzszosc dziewictwa, kaplanow, zakonnikow; ktory uwazal, ze sa oni blizej Boga, doskonalej nasladuja Chrystusa itd. wyobrazam sobie, ze swiety nie pogardza bliznim, ale moze dziwiszowi i "prawdziwym" polakom to nie przeszkadza. albo sie nie znaja na tym, co wojtyla glosil, albo sami sa duchownymi, wiec jego nauczanie im odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
zasaniak Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 16:01 W pełni popieram zarzuty tej, na razie garstki, odważnych, światłych i niefundamentalnych teologów. JP II pomimo swoich niezaprzeczalnych i niepodważalnych osiągnięć na niwie walki o pokój, wolność i sprawiedliwość społeczną, w tym i o wolną Polskę, ma jednak "czarne" strony swojego pontyfikatu. Do nich musimy zaliczyć m.in. zawracanie KK do czasów ciemnego średniowiecza, kiedy to Kościół był jedyną wyrocznią w sprawach życia i śmierci, a swoich przeciwników palił w imię Boga na stosach tak często, jak często obecnie Polacy palą ogniska lub grille. Jak sekciarz zatruł całe masy ludzkie nienawiścią do innowierców, homoseksualistów, badań prenatalnych, zapłodnienia in vitro, czy spraw jemu najbliższych: udziału kobiet w służbie Kościoła, zniesienia celibatu, czy nawet prawdziwej równości wszystkich wyznań, a więc uczciwej i szlachetnej ekumenii. Sama wola zapyziałego i sklerykalizowanego narodu z Ojczyzny JP II, by go beatyfikować i to wbrew prawu, które na zamówienie zmieniono, to poważny uszczerbek dla instytucji "świetego" i kpina z wszystkich dotychczas beatyfikowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 16:27 całkowicie zgadzam się z zasaniakiem próżnośc JPII jest niezrozumiała i amoralna równie obrzydliwa jak jego umiłowanie Pinocheta _ doskonale wiedział że stawiają mu kosztowne pomniki za ogromne pieniądze które można by przeznaczyć na ratowanie życia wielu ludzi. ( JPII był nawet b próżny niż L Wałesa, który jednak nie zezwalał na stawianie sobie pomników ) Obawiam się że JPII był ubezwłasnowolniony prze katomafię która tak naprawdę sprawuje rządy w Watykanie , np rzecznik pap do dziś dnia pełni swoją funkcję inny mafioso z Opus Dei zajmuje wysokie stanowisko w Krakowie i trzyma za uszy Glempa) Odpowiedz Link Zgłoś
boni_m Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 16:05 Dajcie mi adresy tych wykolejencow, jak tak mozna, ludzie sa glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A co ?? Chcesz się z pochodnią przelecieć ?? 06.12.05, 16:12 boni_m napisał: > Dajcie mi adresy tych wykolejencow, jak tak mozna, ludzie sa glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
zasaniak Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 16:13 Adres jednego z tych" wykolejeńców" jak piszesz masz w swoich dokumentach. A obarczanie swoją bezdenną głupotą i tępotą w medycynie nazywane jest: projekcją. Ale do kogo ja to piszę? Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 16:09 Beatyfikacja JPII to za mało należy ogłosić wniebowstąpienie razem z kapciami i tym jego kapciowym z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Prosiłbym uzytkownika o nicku fiama o nie zasmieca 06.12.05, 16:28 nie mi skrzynki pocztowej..Spamu nie biorę...Na Twoje poglady majlami też nie reaguję dziekuję skonczyłem Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Nie podoba mi się to.... 06.12.05, 16:34 od: fiama@gazeta.pl do: mangold@gazeta.pl Ty naprawde jesteś taki sfrustrowany że nie możesz uszanować świentości innych .Może dla ciebie nie istnieją świentosci ale Papież był wielkim człowiekiem czy ci to się podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
opt GDZIE CI ŚWIĘCI? 06.12.05, 16:29 Czy może być świętym ktoś kto: - stwarzał pozory miłości człowieka, nie tolerując, a czasem nienawidząc inaczej myślących /kazania w Piekarach Śląskich i nie tylko/, -milczał,gdy na świecie było tyle cierpienia ,bo poprawność polityczna nie pozwalała na jednoznaczną krytykę, -żył dostatnio i w przepychu- te stroje,wyniosłe ołtarze,kosztowne uroczystości z jednej strony i bieda,głodne dzieci z drugiej, -poprzez swoje skłonności teatralne doprowadził do przerostu formy nad treściami głoszonych prawd, - milczał,gdy jego podwładni sprzedawali się władzy dla własnych korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
wmarat WSPANIALE!~ 06.12.05, 16:33 Ciesze się że wreszcie ktoś się sprzeciwił tej chorej beatyfikacji. Jednoczesnie stwierdzam iż ich argumenty do mnie nie przemawiają. Ja widzę jeden podstawowy "Po co?" Czy nie lepiej pieniądze które kosztuje cały ten proces przeznaczyć na cele charytatywne. CZY COKOLWIEK ZMIENI BEATYFIKACJA JPII? ON BYŁ TAKIM SAMYM CZŁOWIEKIEM JAK INNI! NIE BYŁ MESJASZEM, BOGIEM, ŚWIĘTYM. BYŁ WSPANIAŁYM CZŁOWIEKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
petrus33 Re: WSPANIALE!~ 06.12.05, 16:35 Nie rozporzadzaj pieniędzmi Kościoła.Może zacznij od siebie i ty coś daj na biednych Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 16:36 niech mu ziemia lekka bedzie... a na ziemi, w Polsce jest tyle problemow do rozwiazania... Odpowiedz Link Zgłoś
walko1969 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 17:06 No jeżeli to są zarzuty to naprawdę autor artykułu niech się zastanowi, bo flaki się przewracają.Może więcej zaangażowania przy pisaniu, wiadomo kto krytykuje naszego Papieża- postępowi geje i niedopieszczone feministki. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 17:07 walko1969 napisała: wiadomo kto krytykuje > naszego Papieża- postępowi geje i niedopieszczone feministki. UUUUU nie należę do żadnej z tych grup.. i co teraz ?? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tragish Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 21:37 walko1969 napisała: > No jeżeli to są zarzuty to naprawdę autor artykułu niech się zastanowi, bo flak > i się przewracają.Może więcej zaangażowania przy pisaniu, wiadomo kto krytykuje > naszego Papieża- postępowi geje i niedopieszczone feministki. Ja również dotychczas myślałem, że te "zarzuty" to największe zalety papieża. Oczywiście oprócz rzekomego "wspierania dyktatur", co jest po prostu ohydnym pomówieniem, Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 A może Stalina na ołtarze - do dzisiaj go czczą 06.12.05, 22:03 No cóż gdy wady stają się zaletami to mamy do czynienia "z kultem jednostki". Oj mieliśmy już kulty wielu jednostek: kult Stalina, kult Hitlera, kult przywódcy sekty Moon. Zawsze się znajdą zapalczywi zwolennicy haryzmatycznego przywódcy. Po śmierci Stalina też całe ulice płakały. Odpowiedz Link Zgłoś
brrr3 Re: Protesty ha ha ha 06.12.05, 17:07 Ten protest bardzo mi przypomina "protest" amerykańskich gejów w liczbie 4 osobników z kartkami w ręku przed ambasadą Polską w NY po demonstracji w Poznaniu. Jest równie "znaczący" i żenujący zarazem. Jak na GW przystało równie mocno nagłaśniany... ha ha ha. Koń by się uśmiał z tego wszystkiego. Jak to pięknie brzmi..dwunastu "teologów" :-) kolejny przyklad jak jakieś kanapowe towarzystwo przy poparciu takiego pseudomedium jak GW z g...na robi światowe wydarzenie :-) Brzuch mi pęknie ze śmiechu . Proponuje teraz by do protestu dołączyła pani środa i jaruga... (celowo z małej litery) Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Próżność... 06.12.05, 17:12 12 teologów - "Próżność to mój ulubiony grzech..." - mówi diabeł w oststniej scenie "Adwokata diabła" Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Dziwna poblazliwosc dla pedofilii 06.12.05, 17:36 Juz tylko za ten jeden aspekt swego pontyfikatu nie powinien zostac beatyfikowany. Z powodu papieskich instrukcji pedofile w sutannach byli przenoszeni z parafii do parafii. Niemadre postepowanie hierarchii narazilo Kosciol na wielomiljonowe straty zwiazane z zasadzonymi ofiarom odszkodowaniami. Dziwne ze za innych pontyfikatow takie skandale nie byly ujawniane, tylko akurat za zywota "naszego" papieza. A na dodatek burdel w seminarium w Saint Pölten. Jakim byl on gospodarzem i pasterzem, skoro dopuscil do tego, ze Kosciol okryl sie tak wielkim wstydem. Papiez w koncu byl za wszystko odpowiedzialny, bo tez pragnal calej wladzy tylko dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mruweqs Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 17:37 Wszystkim komentującym wystąpienie owych 12 teologów polecam 1. Zapoznanie się z tzw. "Teologią Wyzwolenia" - ja mam osobiście w tej kwestii pytanie do jej zwolenników. Czy chcielibyście ponownie żyć w komunistycznej Polsce?? 2. zapoznanie się z "konserwatywnym" podejściem Kościoła do płciowości (np. poprzez wysłuchanie wykładu ks. Piotra Pawlukiewicza - "Seks. Poezja czy rzemiosło??" - i tu kolejne pytanie: Co rozumiesz przez konserwatywne podejście do płciowości?? 3. zapoznanie się z Biblią w celu wyklarowania swego stanowiska w dziedzinie celibatu i kobiet w "urzędach" kościelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
noemip Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 19:27 > 3. zapoznanie się z Biblią w celu wyklarowania swego stanowiska w dziedzinie > celibatu i kobiet w "urzędach" kościelnych. No tak, byla np. apostol o imieniu Junia, z ktorego tluacze Nowego Testamentu zrobili Juniasza, zeby nie zgorszyc czasem poboznych wiernych... zeby nadal wierzyli w to, ze kaplanstwo jest tylko dla mezczyzn... Co do glownego watku... otoz wielu swietych mialo rozne wady, ktore zupelnie nie pasuja do swietosci, albo takie poglady, ktore dzisiaj uwazamy za przestarzale. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna_art Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 18:49 Kto boi się Jana Pawła II,jak mali są ci ludzie, którzy z nim po śmierci walczą i bezczelnie marginalizują jego pracę apostolską. Dla mnie Ojciec Swiety Jan Paweł II bedzie zawsze tym , który powiódł Polskę ku wolności. No cóż adwokaci diabła dziłaja i to widać-refeksja dla ludzi widzących. Apage satanes!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Re: Rozsądek bierze górę 06.12.05, 19:01 Ta osoba tylko w Polsce najwyrazniej odgrywa jakąś rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 06.12.05, 19:29 Kobieta - księdzem katolickim? Ksiądz katolicki - żonaty? No dobrze - ale po co, przecież jak ktoś koniecznie chce - może przejść do którejś z religii protestanckich, w których jest to praktykowane. Mnie martwi coś innego: jak pogodzić obowiązek celibatu księży z licznymi wykroczeniami na tym polu, gorzej - pedofilią, homoseksualizmem, uwodzeniem kleryków? Jak Papież mógł tolerować praktykę, że księża w stanie grzechu ciężkiego udzielali (i nadal udzielają) sakramentów, spowiadając dzieci i młodzież - zawstydzają je wypytując o szczegóły życia intymnego, równocześnie sami na tym polu nieraz ciężko grzesząc? Mam też żal do Papieża o zakazanie katolikom przyjmowania sakramentów od księży protestanckich, nie widać w tym za bardzo głoszonego ex catedra ekumenizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Papież ogłosił, że stał sie nieomylnym 06.12.05, 19:43 > Kobieta - księdzem katolickim? Ksiądz katolicki - żonaty? No dobrze - ale po > co, przecież jak ktoś koniecznie chce - może przejść do którejś z religii > protestanckich, w których jest to praktykowane. Moze po to, że gdy faceci będącymi księżmi bedą mieli uregulowane stosunki płciowe inaczej zaczną myśleć o seksie. Tłumienie popędów - najbardziej wrodzonych instynktów bilogicznych - może prowadzić do takich stwierdzeń jakie się właśnie słuszy. Mnie martwi coś innego: jak pogodzić obowiązek celibatu księży z licznymi > wykroczeniami na tym polu, gorzej - pedofilią, homoseksualizmem, uwodzeniem > kleryków? O to właśnie chodzi! Gdyby taki ksiądz mógł mieć rodzinę nie szukałby seksu zastepczego. > Mam też żal do Papieża o zakazanie katolikom przyjmowania sakramentów od księży protestanckich, nie widać w tym za bardzo głoszonego ex catedra ekumenizmu. Oj jest w tym ekumenizm tyle tylko, że przewrotny. Ewangielik może przyjmować komunię z rąk księdza katolickiego. Papież oglosił doktrynę, że sam jest nieomylny, więc wszyscy, którzy podważają jego mądrość są grzesznikami. Protestant, który protestuje przeciw nieomylnosci papieża grzeszy, więc nie może udzielać komunii. Natomiast grzesznik (protestant) może ją przyjmować z rąk kapłana, który nie grzeszy - potwierdza nieomylność papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
tragish Re: Papież ogłosił, że stał sie nieomylnym 06.12.05, 21:34 nikodem123 napisał: > > Moze po to, że gdy faceci będącymi księżmi bedą mieli uregulowane stosunki > płciowe inaczej zaczną myśleć o seksie. Tłumienie popędów - najbardziej > wrodzonych instynktów bilogicznych - może prowadzić do takich stwierdzeń jakie > się właśnie słuszy. prymityw, prymityw , prymityw Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Papież ogłosił, że stał sie nieomylnym 06.12.05, 21:55 A Ty jesteś manipulant, manipulant. Nie zacytowaleś całego przebiegu rozmowy, który brzmiał: " > Kobieta - księdzem katolickim? Ksiądz katolicki - żonaty? No dobrze - ale po > co, przecież jak ktoś koniecznie chce - może przejść do którejś z religii > protestanckich, w których jest to praktykowane. Moze po to, że gdy faceci będącymi księżmi bedą mieli uregulowane stosunki płciowe inaczej zaczną myśleć o seksie. Tłumienie popędów - najbardziej wrodzonych instynktów bilogicznych - może prowadzić do takich stwierdzeń jakie się właśnie słuszy." I nie jest, mój drogi prymitywne myslenie, ze wielu z tych panów księży ma problemy na punkcie seksu wlaśnie z powodu swojego nie zaspokojonego popedu płciowego. Ale według Ciebie pewnie każdy kto podnosi kwestię wpływu nie zaspokojonych popedów jest prymitywem. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Papież ogłosił, że stał sie nieomylnym 06.12.05, 22:07 Równie dobrze mężczyźni, którzy współżyją z kobietami mają problemy z seksem. Wcale nie jest powiedziane, że tylko abstynencja seksualna prowadzi do patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Papież ogłosił, że stał sie nieomylnym 06.12.05, 22:24 Ale powstrzymywanie się od współzycia bedzie powodowało napiecie, a to moze prowadzić do patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
dinko11 Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 17.06.08, 19:43 Wojtyła to były szef mafii katolickiej,który umacniał zdeprawowaną instytucje i antybiblijną wiare -uśmiercił rzesze ludzi zakazując uzywania kondomów,chronił pedofilii w sukienkach itd.to wspaniały ;świety;zresztą tak jak i wszyscy wymyślnieni przez sługów Szatana papieży Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Protesty przeciwko beatyfikacji Jana Pawła II 17.06.08, 19:58 To jest zwykła i podła niechęć do wszystkiego polskiego. Jak zwykle kierują tym wszystkim Żydzi. perry.perry Odpowiedz Link Zgłoś