untochables 15.12.05, 10:40 www.chosunjournal.com/deckofcards/nkdeck.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kim_bar_tek Re: Co wam to przypomina 15.12.05, 10:43 widziałem to już wcześniej i wydaje mi się bardzo niesmacznie, porównywanie liderów suwerennego kraju do wiadomo czego jest niewłaściwe. no ale możemy sobie zobaczyć jak wygląda cały świecznik, o którym zazwyczaj tylko czytamy Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Dwie uwagi 15.12.05, 12:42 Tez znalazlem to 2 lata temu. Dwie uwagi 1) Mozemy to zrobić dla kazdego kraju to zrobic W Polsce kim byl by asem pikowym? Lepper? Kwasniewskie a moze Korwin Mikke lub Jerzy Urban 2) Ri Kil-song był w 2002 roku szefem poludniej prowincji Phenianu Odpowiedz Link Zgłoś
zorska Re: Dwie uwagi 16.12.05, 14:35 Ciekawe, że nie ma zdjęć tak wielu ministrów ? Tajemnica państwowa ?? Minister kolei - wojskowy. W sumie nie jest to dziwne w KRL-D. Irak też był suwerennym Państwem. Suwerenność nie tłumaczy zbrodni popełnianych przez władzę na własnym narodzie, ale oczywiście nie brak ludzi, którzy np. wiedzą, że sąsiad bije żonę i uważają, że to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
zorska Do nicolasa 16.12.05, 14:37 Nie rozumiesz czy udajesz ? Czemu Lepper czy Kwaśniewski ma być asem ? To jest talia przywódców zbrodniczych reżimów. Znasz jakieś zbrodnie Kwaśniewskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Do nicolasa 16.12.05, 18:24 82,5% Polacy maja problemy zeby wiazac miesiaca konca z koncem Zrodlo : Newsweek Odpowiedz Link Zgłoś
kapral160 Re: Do nicolasa 16.12.05, 18:50 Ciekawy jestem tylko jak Newsweek definiuje "wiązanie końca z końcem". Jeśli to "fura, skóra i komóra" to może i jest rzeczywiście to 82,5% Odpowiedz Link Zgłoś
chollima Re: Do nicolasa 16.12.05, 23:29 Kolejna wojenna seria kart "made in USA" Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Do nicolasa 17.12.05, 08:32 nicolas ja od pewnego czasy obserwuje te 82,5 % społeczeństwa to ludzie którmy nigdy nie chciało sie uczyć przedewszystkim nigdy nie chciało im sie pracować zawsze byli rozszczeniowi wobec państwa i pracodawcy nigdy nie przewidują przyszłości i o niej nie myślą chętnie głosują na tych co im gruszki obiecują nie oszczędzają żyją w świecie własnej ignorancji Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Do nicolasa 17.12.05, 19:55 Po pierwsze kazdy z nas wie ze KRL-D nie jest demokratycznym krajem gdzie rodzne dziwne rzeczy sie dzieja, nikomu nie musze to ujawnic Po drugie nie zgadzam sie z ta wypowiedz : nicolas ja od pewnego czasy obserwuje te 82,5 % społeczeństwa to ludzie którmy nigdy nie chciało sie uczyć przedewszystkim nigdy nie chciało im sie pracować zawsze byli rozszczeniowi wobec państwa i pracodawcy nigdy nie przewidują przyszłości i o niej nie myślą chętnie głosują na tych co im gruszki obiecują nie oszczędzają żyją w świecie własnej ignorancji Ludzie ktorzy nigdy nei chcieli sie cuzyc wstydz dla ciebie, powinniesz wiedziec ze NIE KAZDY ma dostep do studia. 38 procent Spoleczenstwa w Polsce to sa rolnicy a z takimi pensjami to jak zaplacic za studia Po drugie moj kokos cos ci powiem niby nie mam zla pensje ale tylko z powodu ze mieszkam sam to mam problemy zeby konczyc miesiac po ludzku czy musze wrocic do rodzicoz czy to normalne ze mam z nimi mieszkac. Nie wiem skad masz pochodzonie ja wiem jedno. Nie kazdy ma tyle szczescie co ty. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Do nicolasa 17.12.05, 22:19 nicolas tak troszke prywatnie kiedy miałem 8 miesięcy zmarł mój ojciec matka wychowywał mnie sama mógł bym prawie powiedzieć że wiem jak smakuje tynk - moja mama była całe życie nauczycielem - nie wiem czy wiesz ile w Polsce zarabiają nauczyciele obserowałem kolegów jak im tatusiowie na dzień dziecka Amige kupują a ja ryczałem bo nas nie było stać a naparwde znałęm sie wtedy na komputerach kiedy dostałęm sie na studia do Krakowa na AE moja matka ryczał z dwóch powodów ze szczęścia i ze strachu że nie starczy na utrzymanie mnie na studiach od tamtej chwili nie wziąłem od niej grosza miałem rente po ojcu poszedełm do pracy do Pizzy Hut - gdzie robiłem pizze i nosiłem 50 kg worki mąki po grodzkiej w krakowie uczyłem dzieciaki informatyki pracowałem jako PH w Gellwe (galaretki i budynie) i cały czas studiowałem dziennie nie raz kułem do 4 lub 5 rano z czasem dostałem stypendium na uczelni po studiach moja pierwsza pensja to było 900 pln spotkałem kumpla po zawodówce śmiał sie ze mnie ze to moje mgr nic nie daje i ze on w elektrowni zarabia 1800 niedawno go mijałem jak kopał dołek pod kabel jak widze tych ludzi którzy w życiu nic nie zrobili nic im sie nie chce i chcieli żeby im manna z nieba padała to sorry ale takie bajery to tylko w bibli a jeszcze słowo mając 28 lat wybudowałem swój własny dom - czasem gwoździe w dachu wbijałem w niedziele bo wtedy miałęm czas aż jedna dewota poszła do proposzcza ze skargą - on jej na to - że pewnie nie mam kiedy tego robić ;) więc nie broń leni prosze p.s.2 - ma urlop na 5 dni w przyszłym tygodniu ;) ale ide w poniedziałek do pracy bo trzeba cos tam pozałatwiać Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Do Untochables 18.12.05, 01:31 o tym wszystkim wiedzialem juzT Ale untochables cos nie rozumuiesz : nie kazdy jest taki genialny jak Ty nie kazdy ma taka chec jak Ty sa tzw. zmarnowani ludzie trzeba cos im pokazac i pozniej z gorki bedzie ale wlasnie "trzeba im pokazac" a To ze Ty SAM ale SAMEMU ci sie udalo to inna sprawa po prostu JESTES lepszy od innych to wszystko Nie kazdy jest takiu genialny jak Ty Jelsi tyle lenoiw jest wokol c iebie to idz jak Christus i podpowiadaj co oni maja do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Do Untochables 18.12.05, 01:32 a to ze budowalesz wlasny dom to dobrze dla ciebie Nie mam wlasnego domu i po prostu nie interesuje MI miec wlasny dom ale nie wiem czy to robi ze mnie len Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: Do Untochables 18.12.05, 11:11 sorry, że się wtrące w waszą polemikę - Nicolas posłuchaj Untochables mówi Ci że każdy jak się weźmie porządnie za robotę jest w stanie do czegoś dojść, to tyle. A że w Polsce jest mnóstwo ludzi, którzy tylko mówią zamiast coś robić to już niestety smutna prawda Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Do Untochables 18.12.05, 14:15 do czegos dojśc to prawda ale nie tak szybko jak by każdy chciałby Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior UNTOUCHABLES podziwiam cie 13.02.06, 06:03 przeczytalem dzisiaj chyba 3/4 tego forum i untouchables podziwiam cie bardzo za wytrwalosc i opor z jakim walczysz z jakimis wypaczeniami tego swiata. ja jestem za nerwowy zeby dyskutowac spokojnie na temat sprawiedliwosci, moralnosci, prawach jednostki, mozliwosciach, indywidualizmowi, itd. arumenty ze ludziom zyje sie skromnie ale dobrze po prostu sa dla mnie absurdem. dla mnie podstawa jest teza ze kazda jednostka jest kowalem swojego losu. kazdy powinien brac za siebie odpowiedzialnosc, moc podejmowac decyzje i nie byc ograniczanym. wolnosc jednostki powinna siegac tak daleko dopoki nie wkracza w wolnosc drugiej jednostki. chyba za duzo naczytalem sie smitha, hayeka, buchanana, locke i podobnych. mialem okazje mieszkac w polsce, w niemczech i w stanach i teoria jak najbardziej sie sprawdza w praktyce. wybory, mozliwosci i brak ograniczen powoduje ze jestesmy szczesliwy, mozemy realizowac swoje pragnienia. mozemy probowac, upadac i podnosic sie. slowem mozemy zyc. dobrze widziec glosny i przekonywujacy glos rozsadku na tym forum. zycze wytrwalosci! Odpowiedz Link Zgłoś
zorska Re: Do nicolasa 18.12.05, 12:49 > 82,5% Polacy maja problemy zeby wiazac miesiaca konca z koncem Kompletna bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
kim_daniel_il1 Re: Co wam to przypomina 18.12.05, 23:11 Mnie również przypomina to słynna talię iracką. Natomiast niemogę nic powiedzieć na temat oceny tej strony pozatym, że jest następną żenadą. Odpowiedz Link Zgłoś
kim_daniel_il1 Re: Co wam to przypomina 20.12.05, 14:42 ale z drugiej strony jest to dobry pomysł aby poznać najważniesze nazwiska w KRL-D. Odpowiedz Link Zgłoś