yann17 17.01.06, 22:07 news.xinhuanet.com/english/2006-01/18/content_4064778.htm MEERKAT obudż się !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schlagbaum Re: Jednak AIRBUS 17.01.06, 22:15 A tu ta wesola nowina w jezyku niemieckim www.handelsblatt.com/pshb/fn/relhbi/sfn/buildhbi/cn/GoArt!200012,200038,1018966/SH/0/depot/0/index.html Co lepsze w przyszlym roku bedzie znacznie lepiej. Niestety nie dla Boe-costam. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Jednak AIRBUS 17.01.06, 22:21 Schlagie, ale ty masz zab na Boeinga:) Czy ty nie jestes przypadkiem z Litwy? Jestes, teraz sobie przypominam. Jesli gadzina ugryzie Zmudzina, zginie gadzina od jadu Zmudzina. Dobra krew. Pf Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Jednak AIRBUS 17.01.06, 22:27 polski_francuz napisał: > Schlagie, ale ty masz zab na Boeinga:) To nie na Boeinga. Raczej na roznych polglowkow, ktorzy sie tu slinili przytaczajac "dane" o ile to zamowien wiecej maja amerykanie od UE. Nie trawie durni a jak ktorys jeszcze do tego fladra traca to musze mu czasami wbic szpileczke. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Jednak AIRBUS 17.01.06, 22:18 meerkat ci nie odpowie. Mial byc na Hawajach, ale mu kajak ugrzazl gdzies pod Gizyckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:00 gspnstr napisał: > meerkat ci nie odpowie. Mial byc na Hawajach, ale mu kajak ugrzazl gdzies pod > Gizyckiem. > cholera to on wegorze w mule lapie.? a to ci bestia cwana. a co do airbusa to jak wiecie chlopcy raz sie jest pod wozem,raz na wozie. ja osobiscie uwazam,ze jak US dostanie w d.. i to porzadnie to sie lepiej zorganizuje. nie spisujcie nas na straty,my soM jeszcze zywe i kopiace:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:08 Pewnie lapal wegorze, ale nie zdazyl uciec przed lodami :o) Mnie naprawde bawia te dyskusje kto lepszy - w koncu my wszyscy korzystamy na tym, ze jest konkurencja. A juz naprawde rozbawil mnie watek o samochodach. Tak jakby mozna bylo obiektywnie powiedziec ze jakis samochod jest najlepszy :o) Ilu ludzi, tyle opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:14 gspnstr napisał: > Pewnie lapal wegorze, ale nie zdazyl uciec przed lodami :o) > > Mnie naprawde bawia te dyskusje kto lepszy - w koncu my wszyscy korzystamy na > tym, ze jest konkurencja. A juz naprawde rozbawil mnie watek o samochodach. Tak > jakby mozna bylo obiektywnie powiedziec ze jakis samochod jest najlepszy :o) > > Ilu ludzi, tyle opinii. > no masz absolutna racje.mnie jako,ze wyroslam juz z wieku,gdzie wysuwalo sie noge,aby inni buciki podziwiali,te meskie przekomarzania na temat kto wie wiecej,kto ma lepsza dykte,czy sraczyk w murowanym domku,czy czyje gary w samochodzie lepiej graja pod gorke ,smiesza,bo to tak jakbys sluchala rozmow chlopcow przekomarzajacych sie w czasie przerwy miedzy lekcjami. a co do meerkata to no comments,bo to jakis psychopata tylko jesli chodzi o styl i jezyk to bez maski gazowej i odswierzacza powietrza nie da sie go czytac. dziadzio chyba czesto nacpany chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman A w temacie 18.01.06, 01:17 Airbus vs Boeing masz coś do powiedzenia, maglaro? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: A w temacie 18.01.06, 01:20 antek_cukierman napisał: > Airbus vs Boeing masz coś do powiedzenia, maglaro? a co chcialbys wiedziec,bo widze,ze chyba na wycieraczce siedzisz dzisiaj antos i wlosy liczysz? chcialbys znac specyfikacje silnika,dlugosc kadlubu,czy interesuje cie jaka linia czym lata? no nasz drobiazdzku badz konkretny,bo jeszcze pomysle,ze i ty ryby patroszysz razem z meerkatem. Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman W ponktach, "ekspertko" podaj: 18.01.06, 01:31 1. Długość kadłuba modelu A330 vs B777 2. Ciąg silników A 340 vs B 747 4. Ilość lakieru ( w pudach) do pokrycia powierzchni A 340 i B 737 5. Opis hydrauliki usterzenia w B 747 3. Możliwość sprzedaży pyz w A 380 vs możliwości maglowania koszul pilotów w B-Dreamliner. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: W ponktach, "ekspertko" podaj: 18.01.06, 01:35 antek_cukierman napisał: > 1. Długość kadłuba modelu A330 vs B777 > 2. Ciąg silników A 340 vs B 747 > 4. Ilość lakieru ( w pudach) do pokrycia powierzchni A 340 i B 737 > 5. Opis hydrauliki usterzenia w B 747 > 3. Możliwość sprzedaży pyz w A 380 vs możliwości maglowania koszul pilotów w > B-Dreamliner. > > antos wejdz na google albo ask jeeves i bedziesz wiedzial. widze,ze ten magiel cie chyba przejechal bo glodny chodzisz w srodku nocy. uwazaj jak kladziesz rzeczy do maglowania,bo ty jako maluch mozesz stracic paluchy. to nie jest zabawka tylko urzadzenie mechaniczne antos. Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Jak zwykle. Balon 18.01.06, 01:41 ze śmierdzącym powietrzem, kiedy przychodzi do konkretów, popiardywka małej Kazi. Wstrzymaj oddech. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Jak zwykle. Balon 18.01.06, 01:53 antek_cukierman napisał: > ze śmierdzącym powietrzem, kiedy przychodzi do konkretów, popiardywka małej > Kazi. > Wstrzymaj oddech. jak zwykle smrodzisz. jesli masz niestrawnosci to skorzystaj z wychodka antos. FS nie jest miejscem na puszczanie bakow. tu sie rozmawia a nie smrodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: A w temacie 18.01.06, 01:26 Antek, nie uczyli cie nie pyskowac jak dorosli rozmawiaja? Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:25 Wiesz jak jest - boys with toys. Trzeba sie z tym pogodzic :o) meerkat juz w ogole chyba ma postepujaca demencje, bo co rusz to z lepszymi numerami wyskakuje. Czasem to az sie zastanawiam skad on takie dziwy wymysla - ktos mu jakies komiksy podsuwa, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:27 gspnstr napisał: > Wiesz jak jest - boys with toys. Trzeba sie z tym pogodzic :o) > > meerkat juz w ogole chyba ma postepujaca demencje, bo co rusz to z lepszymi > numerami wyskakuje. Czasem to az sie zastanawiam skad on takie dziwy wymysla - > ktos mu jakies komiksy podsuwa, czy co? > nie on jeden cierpi tu postepujaca demencje,spojrz na antosia,ktory o 1 w nocy zamiast spac lata od watku do watku z jakimis komentarzami off the wall. przeczytaj ten artykul,chyba dobrze napisany. www.businessweek.com/bwdaily/dnflash/jan2006/nf20060117_9445_db039.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:49 Bardzo ciekawe. W sumie, jak mowilem, uwazam ze dla nas zjadaczy chleba to lepiej. Niech walcza, niech ulepszaja te samoloty. Mnie osobiscie jest wszystko jedno czy lece Boeingiem czy Airbusem, byle tylko samolot byl porzadny i obsluga mila. Chyba nie zadam zbyt wiele ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:57 gspnstr napisał: > Bardzo ciekawe. W sumie, jak mowilem, uwazam ze dla nas zjadaczy chleba to > lepiej. Niech walcza, niech ulepszaja te samoloty. Mnie osobiscie jest wszystko > jedno czy lece Boeingiem czy Airbusem, byle tylko samolot byl porzadny i obslug > a > mila. > > Chyba nie zadam zbyt wiele ;o) > dokladnie. ja mysle,ze boeing teraz wezmie sie za siebie,bo od paru lat maja zdrowa reorganizacje i traca rynek,ale oni robia rowniez sporo zamowien dla wojska i rzadu. jak widac airbus ma bardzo male operating margins,i nie ma miejsca na jakiekolwiek potkniecia. jesli chodzi o komfort lotu to osobiscie wole latac boeingiem,jakos mam dobre wspomnienia jak siedze i patrze jak te GE silniki mi sie kreca:) Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 19:24 > wole latac boeingiem,jakos mam dobre wspomnienia jak siedze i patrze jak te GE > silniki mi sie kreca:) Z tego co pamietam z rozmow ze znajomymi pracujacymi w liniach, kazda linia zamawia sobie airframe i skrzydlo, i moze wybrac silniki konkretnego producenta. Wiec mozna zdaje sie zamowic Boeinga z silnikami Rolls Royce czy Pratt & Whitney, albo Airbusa z GE, jak kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 22:09 gspnstr napisał: > > > Z tego co pamietam z rozmow ze znajomymi pracujacymi w liniach, kazda linia > zamawia sobie airframe i skrzydlo, i moze wybrac silniki konkretnego producenta > . > Wiec mozna zdaje sie zamowic Boeinga z silnikami Rolls Royce czy Pratt & > Whitney, albo Airbusa z GE, jak kto woli. > no,ale ja jestem patriotka i jak juz latam boeingiem to nic tylko widze te krecace sie GE silniki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
xjkw Re: Jednak AIRBUS 17.01.06, 23:30 Na sztuki rzeczywiscie (1055 vs. 1002), ale Boening zarobil wieciej ($105.9 b. vs. $95.9 b.) "Behind the impressive figures lie some big challenges for Airbus, though. While the Toulouse (France)-based company sold more planes than Boeing last year, the dollar value of Boeing's order book was considerably higher Odpowiedz Link Zgłoś