Dodaj do ulubionych

Jednak AIRBUS

17.01.06, 22:07
news.xinhuanet.com/english/2006-01/18/content_4064778.htm
MEERKAT obudż się !!!!
Obserwuj wątek
    • schlagbaum Re: Jednak AIRBUS 17.01.06, 22:15
      A tu ta wesola nowina w jezyku niemieckim

www.handelsblatt.com/pshb/fn/relhbi/sfn/buildhbi/cn/GoArt!200012,200038,1018966/SH/0/depot/0/index.html

Co lepsze w przyszlym roku bedzie znacznie lepiej.
      Niestety nie dla Boe-costam.
      • polski_francuz Re: Jednak AIRBUS 17.01.06, 22:21
        Schlagie, ale ty masz zab na Boeinga:) Czy ty nie jestes przypadkiem z Litwy?
        Jestes, teraz sobie przypominam.

Jesli gadzina ugryzie Zmudzina, zginie gadzina od jadu Zmudzina.

Dobra krew.

Pf
        • schlagbaum Re: Jednak AIRBUS 17.01.06, 22:27
          polski_francuz napisał:

> Schlagie, ale ty masz zab na Boeinga:)

To nie na Boeinga.
          Raczej na roznych polglowkow, ktorzy sie tu slinili przytaczajac "dane" o ile
          to zamowien wiecej maja amerykanie od UE.
          Nie trawie durni a jak ktorys jeszcze do tego fladra traca to musze mu czasami
          wbic szpileczke.
    • gspnstr Re: Jednak AIRBUS 17.01.06, 22:18
      meerkat ci nie odpowie. Mial byc na Hawajach, ale mu kajak ugrzazl gdzies pod
      Gizyckiem.
      • i-love-2-ski Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:00
        gspnstr napisał:

> meerkat ci nie odpowie. Mial byc na Hawajach, ale mu kajak ugrzazl gdzies pod
        > Gizyckiem.
        >
        cholera to on wegorze w mule lapie.? a to ci bestia cwana. a co do airbusa to
        jak wiecie chlopcy raz sie jest pod wozem,raz na wozie. ja osobiscie uwazam,ze
        jak US dostanie w d.. i to porzadnie to sie lepiej zorganizuje. nie spisujcie
        nas na straty,my soM jeszcze zywe i kopiace:)))
        • gspnstr Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:08
          Pewnie lapal wegorze, ale nie zdazyl uciec przed lodami :o)

Mnie naprawde bawia te dyskusje kto lepszy - w koncu my wszyscy korzystamy na
          tym, ze jest konkurencja. A juz naprawde rozbawil mnie watek o samochodach. Tak
          jakby mozna bylo obiektywnie powiedziec ze jakis samochod jest najlepszy :o)

Ilu ludzi, tyle opinii.
          • i-love-2-ski Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:14
            gspnstr napisał:

> Pewnie lapal wegorze, ale nie zdazyl uciec przed lodami :o)
            >
            > Mnie naprawde bawia te dyskusje kto lepszy - w koncu my wszyscy korzystamy na
            > tym, ze jest konkurencja. A juz naprawde rozbawil mnie watek o samochodach. Tak
            > jakby mozna bylo obiektywnie powiedziec ze jakis samochod jest najlepszy :o)
            >
            > Ilu ludzi, tyle opinii.
            >

no masz absolutna racje.mnie jako,ze wyroslam juz z wieku,gdzie wysuwalo sie
            noge,aby inni buciki podziwiali,te meskie przekomarzania na temat kto wie
            wiecej,kto ma lepsza dykte,czy sraczyk w murowanym domku,czy czyje gary w
            samochodzie lepiej graja pod gorke ,smiesza,bo to tak jakbys sluchala rozmow
            chlopcow przekomarzajacych sie w czasie przerwy miedzy lekcjami. a co do
            meerkata to no comments,bo to jakis psychopata tylko jesli chodzi o styl i jezyk
            to bez maski gazowej i odswierzacza powietrza nie da sie go czytac. dziadzio
            chyba czesto nacpany chodzi:)
            • antek_cukierman A w temacie 18.01.06, 01:17
              Airbus vs Boeing masz coś do powiedzenia, maglaro?
              • i-love-2-ski Re: A w temacie 18.01.06, 01:20
                antek_cukierman napisał:

> Airbus vs Boeing masz coś do powiedzenia, maglaro?

a co chcialbys wiedziec,bo widze,ze chyba na wycieraczce siedzisz dzisiaj antos
                i wlosy liczysz? chcialbys znac specyfikacje silnika,dlugosc kadlubu,czy
                interesuje cie jaka linia czym lata? no nasz drobiazdzku badz konkretny,bo
                jeszcze pomysle,ze i ty ryby patroszysz razem z meerkatem.
                • antek_cukierman W ponktach, "ekspertko" podaj: 18.01.06, 01:31
                  1. Długość kadłuba modelu A330 vs B777
                  2. Ciąg silników A 340 vs B 747
                  4. Ilość lakieru ( w pudach) do pokrycia powierzchni A 340 i B 737
                  5. Opis hydrauliki usterzenia w B 747
                  3. Możliwość sprzedaży pyz w A 380 vs możliwości maglowania koszul pilotów w
                  B-Dreamliner.

• i-love-2-ski Re: W ponktach, "ekspertko" podaj: 18.01.06, 01:35
                    antek_cukierman napisał:

> 1. Długość kadłuba modelu A330 vs B777
                    > 2. Ciąg silników A 340 vs B 747
                    > 4. Ilość lakieru ( w pudach) do pokrycia powierzchni A 340 i B 737
                    > 5. Opis hydrauliki usterzenia w B 747
                    > 3. Możliwość sprzedaży pyz w A 380 vs możliwości maglowania koszul pilotów w
                    > B-Dreamliner.
                    >
                    >
                    antos wejdz na google albo ask jeeves i bedziesz wiedzial. widze,ze ten magiel
                    cie chyba przejechal bo glodny chodzisz w srodku nocy. uwazaj jak kladziesz
                    rzeczy do maglowania,bo ty jako maluch mozesz stracic paluchy. to nie jest
                    zabawka tylko urzadzenie mechaniczne antos.
                    • antek_cukierman Jak zwykle. Balon 18.01.06, 01:41
                      ze śmierdzącym powietrzem, kiedy przychodzi do konkretów, popiardywka małej
                      Kazi.
                      Wstrzymaj oddech.
                      • i-love-2-ski Re: Jak zwykle. Balon 18.01.06, 01:53
                        antek_cukierman napisał:

> ze śmierdzącym powietrzem, kiedy przychodzi do konkretów, popiardywka małej
                        > Kazi.
                        > Wstrzymaj oddech.

jak zwykle smrodzisz. jesli masz niestrawnosci to skorzystaj z wychodka antos.
                        FS nie jest miejscem na puszczanie bakow. tu sie rozmawia a nie smrodzi.
              • gspnstr Re: A w temacie 18.01.06, 01:26
                Antek, nie uczyli cie nie pyskowac jak dorosli rozmawiaja?
            • gspnstr Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:25
              Wiesz jak jest - boys with toys. Trzeba sie z tym pogodzic :o)

meerkat juz w ogole chyba ma postepujaca demencje, bo co rusz to z lepszymi
              numerami wyskakuje. Czasem to az sie zastanawiam skad on takie dziwy wymysla -
              ktos mu jakies komiksy podsuwa, czy co?
              • i-love-2-ski Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:27
                gspnstr napisał:

> Wiesz jak jest - boys with toys. Trzeba sie z tym pogodzic :o)
                >
                > meerkat juz w ogole chyba ma postepujaca demencje, bo co rusz to z lepszymi
                > numerami wyskakuje. Czasem to az sie zastanawiam skad on takie dziwy wymysla -
                > ktos mu jakies komiksy podsuwa, czy co?
                >

nie on jeden cierpi tu postepujaca demencje,spojrz na antosia,ktory o 1 w nocy
                zamiast spac lata od watku do watku z jakimis komentarzami off the wall.
                przeczytaj ten artykul,chyba dobrze napisany.
                www.businessweek.com/bwdaily/dnflash/jan2006/nf20060117_9445_db039.htm
                • gspnstr Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:49
                  Bardzo ciekawe. W sumie, jak mowilem, uwazam ze dla nas zjadaczy chleba to
                  lepiej. Niech walcza, niech ulepszaja te samoloty. Mnie osobiscie jest wszystko
                  jedno czy lece Boeingiem czy Airbusem, byle tylko samolot byl porzadny i obsluga
                  mila.

Chyba nie zadam zbyt wiele ;o)
                  • i-love-2-ski Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 01:57
                    gspnstr napisał:

> Bardzo ciekawe. W sumie, jak mowilem, uwazam ze dla nas zjadaczy chleba to
                    > lepiej. Niech walcza, niech ulepszaja te samoloty. Mnie osobiscie jest wszystko
                    > jedno czy lece Boeingiem czy Airbusem, byle tylko samolot byl porzadny i obslug
                    > a
                    > mila.
                    >
                    > Chyba nie zadam zbyt wiele ;o)
                    >

dokladnie. ja mysle,ze boeing teraz wezmie sie za siebie,bo od paru lat maja
                    zdrowa reorganizacje i traca rynek,ale oni robia rowniez sporo zamowien dla
                    wojska i rzadu. jak widac airbus ma bardzo male operating margins,i nie ma
                    miejsca na jakiekolwiek potkniecia. jesli chodzi o komfort lotu to osobiscie
                    wole latac boeingiem,jakos mam dobre wspomnienia jak siedze i patrze jak te GE
                    silniki mi sie kreca:)
                    • gspnstr Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 19:24
                      > wole latac boeingiem,jakos mam dobre wspomnienia jak siedze i patrze jak te GE
                      > silniki mi sie kreca:)

Z tego co pamietam z rozmow ze znajomymi pracujacymi w liniach, kazda linia
                      zamawia sobie airframe i skrzydlo, i moze wybrac silniki konkretnego producenta.
                      Wiec mozna zdaje sie zamowic Boeinga z silnikami Rolls Royce czy Pratt &
                      Whitney, albo Airbusa z GE, jak kto woli.
                      • i-love-2-ski Re: Jednak AIRBUS 18.01.06, 22:09
                        gspnstr napisał:

>
                        >
                        > Z tego co pamietam z rozmow ze znajomymi pracujacymi w liniach, kazda linia
                        > zamawia sobie airframe i skrzydlo, i moze wybrac silniki konkretnego producenta
                        > .
                        > Wiec mozna zdaje sie zamowic Boeinga z silnikami Rolls Royce czy Pratt &
                        > Whitney, albo Airbusa z GE, jak kto woli.
                        >

no,ale ja jestem patriotka i jak juz latam boeingiem to nic tylko widze te
                        krecace sie GE silniki :))
    • xjkw Re: Jednak AIRBUS 17.01.06, 23:30
      Na sztuki rzeczywiscie (1055 vs. 1002), ale Boening zarobil wieciej ($105.9 b.
      vs. $95.9 b.)

"Behind the impressive figures lie some big challenges for Airbus, though. While
      the Toulouse (France)-based company sold more planes than Boeing last year, the
      dollar value of Boeing's order book was considerably higher

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka