jazdajazda1 23.01.06, 07:36 u nas by sie przydala zeby to ogarnac wszystko o warszawie dziecko, wybacz, ale nie wiesz nic! Warsaw City Info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierdolnienty Rusza trzecia izba rosyjskiego parlamentu 23.01.06, 07:37 Poco im to? Putin i tak zrobi co będzie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_lodz A u nas są wybory do rad nadzorczych WFOŚiów 24.01.06, 12:47 www.wfos.info zróbmy wszystko, by były uczciwe i reprezentatywne! Odpowiedz Link Zgłoś
japolak trzecia izba parlamentu 23.01.06, 07:53 Uprzejmie proszę, by nie informować Kaczyńskich o takich formach i metodach organizacji społeczeństwa... Przecież Jarosław K. stosuje te same metody, chcąc decydować kto z jakiej partii bedzie w Krajowej Radzie ds Telewizji, który członek PO nadaje się do wladz Sejmu i Senatu, czy klubowi SLD wolno na wicemarszałka sejmu delegować Olejniczaka itd. Serio już - podejrzewam iz po części jest to czkawaka po formule parlamentu za komuny. U nas też układając w komitetach listy kandydatów trzymano się ściągawek, by był odpowiedni "klucz" - kobiety, młodzież, artyści, robotnicy... Powstawał sejm, który miał być statystyczną miniaturką Polski - równie ubezwłasnowolniony... W jakimś momencie, w latach osiemdziesiatych, też pojawiały się u nas pomysły izby samorzadowej, z delegatami poszczególnych środowisk, grup społecznych i korporacji A teraz Jarosław K. chce skorzystać z momentu, gdy poparcie dla PiS jeszcze nie zaczęło spadać, by zrobić przyśpieszone wybory licząc iż jak w pitinowskiej izbie szukać trzeba bedzie ze szkłem powiększającym tych 4 niezależnych posłów... Podobieństwa skrajności? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Rusza trzecia izba rosyjskiego parlamentu 23.01.06, 09:26 1.Podoba sie ta Izba (Palata) Beleckiemu czy nie ale stworzona ona dla Rosjan a nie dla Polakow albo Amerykancow. 2. Belecki (jak dzienninkarz) mogl tylko zanotowac stworzenie tego spolecznego organa a dla anlizu przyczyn tego wydarzenia i zasad jej przyszlej pracy on sam nie ma wiedzy i zdolnosci rozmawiac, o ile nie zna ani rosyjskich ustaw, ani rosyjskiego zycia i zawsze sciagal wiadomosci dla "GW" z innych zrodel prasy. 3. Izba (Palata) Spoleczna nie jest trzecia izba rosyjskiego parlamentu. Nawet naglowek artykulu jest zwykla prowokacja czytelnika na negatywne opinie wobec Rosji (zaraz mamy i sondaz w "GW" wsrod Polakow na te wydarzenie). Nie myslie zas ze Belecki jest skonczonym debilem... Po prostu che mu sie jesc a pieniadze, ktore ma od gospodarzy nie pachna. 4. Podobny spoleczny organ jest w roznych panstwach, naprzyklad we Francji, ktora nie jest mniej demokratyczna niz kraj, do ktorego czasem jezdzi Belecki, zeby wozic pieniadze z Rosji i karmic rodzine. 5. Wsrod czlonkow Izby sa rozne ludzie, w tym wiekszosc w rzeczywistosci autorytetnych w Rosji obywateli. Twerdzenie jakiegos zapyzialego polskiego dzienninkarzyny o tym ze te obywatele sa pod kremliowskimi obcasami i beda czynic krzywdy Rosjanom jest glupota autora artykulu. 6. To ze tam nie ma basajewskich przyjaciol Polakow nie znaczy, ze Izba nie jest przedstawicielna i autorytetna. 7. Niedostatek nowego spolecznego organa w tym, ze dzis CIA i londynskiemu wywiadu bedzie trudno dawac instrukcii pozarzadowym organizacjom. "Pomoc" Busza i Blajra takim organizacjom bedzie wyrazna. 8. O najbardziej "wplywowych" pozarzadowych organizacjach to beda sadzic Rosjanie. Wszyscy one w Izbie przedstawione. Helsinska grupa nie jest jedna z naiwecej wplywowych w Rosji, juz nie mowie o jej "niezaleznosci" (od kogo?), jak o tym piszy Belecki. 8. I potem (tu juz mozna przysnac jak banka mydlana), gdybym Belecki cos wiedzial w tym o czym piszy to zwrocil bym uwage ze Helsinska grupe w Izbie przedstawia jej czlonek - Genry Reznik. 9. W ostanich wyrazach Beleckiego w artykulu o slowach Putina na "inauguracji" Izby, o lojalnosci Izby Kremliowi, o pieniadzach i funduszach autor juz starcil rownowage. Tu cos mu juz na rozum padlo... Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re:nikola_piterski2 23.01.06, 10:18 Jak ruszy czwarta izba, to demokracja będzie jeszcze pełniejsza, taki jest tok rozumowania czekisty. Nikola, na miłość boską, ja rozumiem twoje emocje i chęć wypowiedzenia się z tego powodu, ale twój język polski to koszmar i groteska, wstydu oszczędź, w ogóle nie wiadomo o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re:nikola_piterski2 23.01.06, 10:51 stagaz napisał: > Nikola, na miłość boską, ja rozumiem twoje emocje i chęć wypowiedzenia się z > tego powodu, ale twój język polski to koszmar i groteska, wstydu oszczędź, w > ogóle nie wiadomo o co ci chodzi. ---------------------------- Myslie, ze pan uczyl polskiego od dziecinstwa, ale z pana opinii nie wiadomo o co mu chodzi. O ile z polskim pan tez ma problem moze pan przejdzie na rosyjski. Czy tam tez koszmar, groteska i wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re:nikola_piterski2 23.01.06, 13:00 Do nauki rosyjskiego zmuszano mnie gdy rządzili u nas ludzie o mentalności czekistów. Nie dało to żadnych rezultatów, czego zresztą żałuję, bo wasz język mi się podoba, tak jak wspaniała literatura. Co do mojej opinii, to chodziło mi o to, że dialog władzy ze społeczeństwem za pomoca ludzi wyznaczonych przez tę władzę i w ramach instytucji władzy to parodia, kłamstwo i fałsz dla zamydlenia oczu. Borykacie się, mam na myśli naród rosyjski, z tym problemem od setek lat, ale to wasza sprawa. Ja mam prawo wyrazić swoją opinię. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re:nikola_piterski2 23.01.06, 13:54 stagaz napisał: > Do nauki rosyjskiego zmuszano mnie gdy rządzili u nas ludzie o mentalności > czekistów. Nie dało to żadnych rezultatów, czego zresztą żałuję, bo wasz język > mi się podoba, tak jak wspaniała literatura. > Co do mojej opinii, to chodziło mi o to, że dialog władzy ze społeczeństwem za > pomoca ludzi wyznaczonych przez tę władzę i w ramach instytucji władzy to > parodia, kłamstwo i fałsz dla zamydlenia oczu. Borykacie się, mam na myśli > naród rosyjski, z tym problemem od setek lat, ale to wasza sprawa. Ja mam prawo > > wyrazić swoją opinię. I tyle. --------------------------------------- 1. Do nauki jezyka polskiego mnie nikt nie zmuszal 2. To ze mowie lomana polszczyzna, oczywiscie, wstyd mnie, ale przeprasza mnie, ze jestem pelnym samoukiem w tej dziedzinie 3. Kiedys czytalem polska literature i poezje na rosyjskim, chcialem czytac w oryginale, ale dzis ani Polskiej literatury ani prasy nie ma nawet w megapolisach 4. Skad wzial te bzdure, ze Spoleczna Izba (u nas jej nazywaja Palata) dziala w ramach spoleczenstwa? Wiecej czytaj o Rosji "Wyborcza" czy "Rzepe" i sluchaj widomosci o sytuacji w Rosji w interpretacji TVP, jeszcze nie to powiedziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re:nikola_piterski2 23.01.06, 16:15 Nikola, niepotrzebnie wdajesz się w dyskusję. Jest pewien gatunek ludzi, z którymi nie można i nie należy dyskutować, bo im nie o to chodzi. Oni chcą popisać się swoją głupotą. Ich w dzieciństwie zmuszano do nauki nie tylko rosyjskiego, ale także polskiego, historii, matematyki i innych przedmiotów i najczęściej nie dało to żadnych rezultatów. Nawet jeśli napiszesz coś bardzo sensownego, to ci odpowiedzą, żeś głupi Ruski, kGB-owiec, a może i do tego Żyd. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re:nikola_piterski2 23.01.06, 18:21 stagaz napisał: Borykacie się, mam na myśli > naród rosyjski, z tym problemem od setek lat, ale to wasza sprawa. to było sedno twojej wypowiedzi.Ja mysle ze my sie za duzo rosją przejmujemy.oni o nas ciagle nie mowia w telewizji i nie ktytykuja naszej wladzy, a powodow by tez znalezli, bo ich nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re:nikola_piterski2 23.01.06, 13:30 stagaz napisał: > Jak ruszy czwarta izba, to demokracja będzie jeszcze pełniejsza, taki jest tok rozumowania czekisty... ------------------------------------ O wilku mowa, a wilk tuz! www.timesonline.co.uk/article/0,,13509-2006043,00.html Brytancy "czekisci" wszystko robia, zeby demokracja w Rosji (jak w Ukrainie i Gruzji) byla jeszcze pelniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
marimax Re:nikola_piterski2 23.01.06, 18:47 Nie przejmuj sie tym glupkiem i pisz tak jak umiesz a twoj polski jest calkiem niezly. Z drugiej jednak strony musze ci powiedziec ze nawet jesli otworzycie jeszcze sto izb to i tak nigdy nie bedzie u was demokracji bo wy nie wiecie co to jest i zawsze musicie miec nad soba bat cara, 1-ego sekretarza czy innego krwiopijcy Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Rusza trzecia izba rosyjskiego parlamentu 23.01.06, 11:25 "Izba Społeczna, otwarta wczoraj trzecia izbia rosyjskiego parlamentu, ma być pośrednikiem w dialogu władzy ze społeczeństwem. Tylko że większość jej członków wyznaczyły władze" hahaha i bedzie to prawdziwie sowiecki "dialog": wladza mowi - spoleczenstwo slucha... Odpowiedz Link Zgłoś