not_so_fast 02.02.06, 22:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogdantadus Dobra wiadomosc - o coraz wiekszym zagrozeniu... 02.02.06, 22:47 ...gadaja, jak sie im gacie dymia!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny5 Re: Dobra wiadomosc - o coraz wiekszym zagrozeniu 02.02.06, 22:54 ktos jeszcze wierzy w te brednie? to stara taktyka gebblesa: nastraszyc ludzi, bo potem latwiej ich zaprzac do realizacji swoich planow; w efekcie o losach swoata decyduje fox news i haliburton... Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_fast Nuklearkę na Irak! 02.02.06, 23:05 A Europa wciąż nie może wyjść z szoku jaki nastąpił w wyniku antyamerykańskiej propagandy polityków UE. Nazajutrz Merkel i Chirac stwierdzili że to była zła taktyka i terrorystów powinno się wysadzić w powietrze bombą atomową. "A co z naszym pacyfizmem?" zapytać miał Chirac pod koniec sztytu w Wersalu. Merkel uśmiechnęła się i odpowiedziała: "To już nie modne, teraz zrehabilitujemy Busha bo inaczej wyjdziemy na idiotów. Musimy w końcu odciąć się od terrorystów. Kto wpadł na pomysł żeby ich wspierać, żeby stworzyć polityczną tożsamość Europy??" - "Schroeder!" - odpowiedział z Chirac, poprawiając nerwowo kołnierzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: Nuklearkę na Irak! 02.02.06, 23:57 ale schreder jest teraz dyretorem naczelnym w gasputinie i ma sie lepiej od chiraca a bono obejmował merket i widac było na zdjęciu ja druga reka drapał sie po j...ch taka ona seksowna Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a gdy mówią o zagrożeniu to znaczy że chcą więcej na 03.02.06, 08:26 swoją zbrodniczą działalność od konkresu!! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Nuklearkę na IraN! 03.02.06, 02:26 No tak, tera to wszystko sie zwala na bidnego Schroedera. A on przeciez Gazrurke Przyjazni na kacapskich niewybuchach chemicznych buduje, by UE pomoc, razem z bylym pulkownikiem Stasi i oficerem prowadzacym Wsadziem. ["A co znaszym pacyfizmem?" zapytać miał Chirac pod koniec sztytu w Wersalu. Merkel uśmiechnęła się i odpowiedziała: "To już nie modne, teraz zrehabilitujemy Busha bo inaczej wyjdziemy na idiotów. Musimy w końcu odciąć się od terrorystów. Kto wpadł na pomysł żeby ich wspierać, żeby stworzyć polityczną tożsamość Europy??" - "Schroeder!" - odpowiedział z Chirac, poprawiając nerwowo kołnierzyk.] Odpowiedz Link Zgłoś
lancut Re: Dobra wiadomosc - o coraz wiekszym zagrozeniu 03.02.06, 02:57 Hey Bogus - read this - F.U.C.K YOU Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Dobra wiadomosc - o coraz wiekszym zagrozeniu 03.02.06, 03:51 A toż to dopiero oszust i złodziej.Kretynizm Amerykanów przekracza nawet kretynizm Polaków. (bo to i kraj większy, i więcej kretynów z głównym debilem na czele. I niech teraz ambasada USA protestuje przeciw temu, co tu napisałem ;)))))))) ______________ Fight mad cowboy disease! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Dobra wiadomosc - o coraz wiekszym zagrozeniu 03.02.06, 04:07 dccircle napisał: I niech teraz ambasada USA protestuje przeciw temu, co tu napisałem ;))) Nie boj, ambasada USA nie bedzie protestowac. Tu nie Kacapia. Po prostu kolejny raz odmowi ci wizy "turystycznej" na rufowanie i szinglowanie. A u was taki mroz i wystawanie w kolejce... A jeszcze jak sie, nie daj Boze, okap ambasady na was obsunie... ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Dobra wiadomosc - o coraz wiekszym zagrozeniu 03.02.06, 04:51 To rozumiem ! - Proste zdanie od prostego czlowieka...:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Dobra wiadomosc - o coraz wiekszym zagrozeniu 03.02.06, 04:55 To oczywiscie bylo do bogdantagdus'a.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgiedrowicz Re: Dobra wiadomosc - o coraz wiekszym zagrozeniu 03.02.06, 05:06 100 tys. to nie jest dużo!! - tyle fiutków zaliczyła bohaterka mojej powieści pt. "Bessa~Lala" - to wewsoła meta-narracja. make love not war!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 BUSH WSADZIL SOBIE DO ULA 02.02.06, 22:48 Kiedy nacisk USA na Iran wzrosnie,szyici w Iraku zjednocza sie ze wspolbracmi . Rosja i Chiny maja inne polityczne cele,albo musza zabezpieczyc sobie dostawy energii. Po co wlasciwie Bush pchal sie do tego gniazda os ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: BUSH WSADZIL SOBIE DO ULA 02.02.06, 23:53 bo myslał,że się załapie na darmową ropę alejak widać nie jest to możliwe. teraz polacy myslą ,że dostana złoża do esploatacji i to jest duży błąd. przywiozą sprzęt a iraq zarwkwiruje za starty wojenne. harra Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Rumsfeld: zagrożenie atakami terrorystów na USA 02.02.06, 22:48 ......Zaangażowanie USA w Iraku, które zdaniem Rumsfelda zmniejsza prawdopodobieństwo ataków terrorystycznych na Amerykę........... -------------------- Czyżby Rumsfeld sugerował, że zagrożenie atakami terrorystycznymi na Amerykę pochodzi od samych Irakijczyków , czy też chciał powiedzieć, że jak USA wycofają się z Iraku natychmiast do Ameryki przeniesie się Zarkawi ???? Odpowiedz Link Zgłoś
mamrotha Prawdopodobienstwo ataku Marsjan tez wyjatkowe 02.02.06, 22:49 Minimum 16 organizacji marsjanskich przy pomocy najbardziej zaawansowanych technik planuje opanowac mozgi elit USA, po czym uzyc ich do siania debilinych wiadomosci w spoleczenstwie ryzyka. Prawdopodobienstwo, ze atak mial miejsce w przeszlosci =P(1) Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: Prawdopodobienstwo ataku Marsjan tez wyjatkow 02.02.06, 23:54 wszystko sie zgadza bo jak wiecie bush jeszcze z marsa do teksasu nie wrócił stąd uzasadnine protesty marsjan. harra Odpowiedz Link Zgłoś
misza1000 Re: Prawdopodobienstwo ataku Marsjan tez wyjatkow 03.02.06, 00:28 mamrotha napisała: Minimum 16 organizacji marsjanskich przy pomocy najbardziej zaawansowanych technik planuje opanowac mozgi elit USA," Error! Error right there! "Mozgi elit USA" is an oxymoron by definition! Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Prawdopodobienstwo ataku Marsjan tez wyjatkow 03.02.06, 04:03 Wspomnienia Busha ze spotkania z Marsjanami. Na kozetce u psychiatry: "Panie doktorze Smith, wsadzali mi takie rurki w różne miejsca." "Do ucha też?" "Do ucha też, ale nie wyleciało tyle, co z dupy. Próbowali wycisnąć..." "Jak, panie prezydencie?" "Skakali mi po głowie, ale nie trafiali, bo za mała. Wyśmiewali się ze mnie, buahaha". CIA uprowadziło psychiatrę do obozu dla domniemanych terrorystów na Mazurach za wyśmianie prezydenta. Spotkał tam faceta z Centralnego, co to naubliżał kmiotkom kaczora. "Za co siedzisz?" - zapytał psychiatra. "Za obłęd i kompleksy kaczora." Obaj udali się na dziedziniec spacerowy wymachując rękami, jak skrzydłami, kolebiąc się boku na bok na podgiętych nóżkach. CIA założyło im worki na głowy i straszyło kablami elektrycznymi, ale się nie załamali, tylko śmieli dalej: "Cha chas cha, kwa, kwa, kwa!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Re: Rumsfeld: zagrożenie atakami terrorystów na U 02.02.06, 22:54 Whisky nie ochroniło autora przed popadnięciem w mitotwórczy patos :P Skutki rozprzestrzenienia się islamu sa tak samo opłakane, jak te wynikające z rozprzestrzeniania sie każdego innego fanatyzmu, szczególnie religijnego. Swoją drogą, to własnie "nowoczesna" europejska "silna zbroja nauki ścisłej" stworzyła piece krematoryjne - a nie "lenistwo i fatalistyczna apatia" żaslepionych islamistów. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Cywilizowany swiat pozdrawia przestraszone USA!!! 02.02.06, 23:01 Bardzo nam przykro Ameryko, ze musisz trzesc ze strachu swoja szanowna, demokrayczna dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
yatzooh Runsfeld znowu straszy Amerykę terrorystami 02.02.06, 23:05 A prawda jest taka, że od września 2001 jakoś nic spektakularnego w Ameryce się nie wydarzyło poza kilkoma huraganami, którymi jakoś rząd USA się nie zainteresował. Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze (na wojnę). Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Runsfeld znowu straszy Amerykę terrorystami 02.02.06, 23:56 > Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze (na wojnę). Przestanmy mowic szyframi. Powiedz wprost. Czy chodzi Ci moze o to, ze ktos z amerykanskiego przemyslu wojskowego dal lapowke duzej czesci amerykanskich politykow, i dlatego USA jest w stanie wojny? Odpowiedz Link Zgłoś
misza1000 Re: Runsfeld znowu straszy Amerykę terrorystami 03.02.06, 00:36 lucky81 zapytal: "Czy chodzi Ci moze o to, ze ktos z amerykanskiego przemyslu wojskowego dal lapowke duzej czesci amerykanskich politykow, i dlatego USA jest w stanie wojny?" Nie , nikt w USA nikomu nie "daje lapowek". Wyplacanie pensji, czyli inaczej stosunek "stalego zatrudnienia" jest czyms o wiele bardziej przywiazujacym psa do wlasciciela niz rzucenie psu kosci od czasu do czasu. To co byly prezio Eisenhower powiedzial w 1961 jest jak najbardziej prawdziwe dzisiaj: "In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the militaryi-ndustrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist." Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Tego błazna jeszcze ktoś traktuje serio? 02.02.06, 23:18 "To, że organizacje terrorystyczne skrywają się w cieniu, nie mają widocznych armii, a okresy między ich kolejnymi atakami są niekiedy dość długie, sprawia, że mamy tendencję do niedoceniania zagrożenia, jakie dla nas stanowią" - zwrócił uwagę Rumsfeld. ******************************************* Psychol. Amerykanie wybrali sobie rząd czubków, a my za ich przekładem, również. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 NEWS KATOLIKA :))) 02.02.06, 23:21 Wojna z islamistami jest nieunikniona . Polacy ,musimy na tym jak najmniej stracic ! Dbajmy o swoje interesy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 syjonista rumsfeld i jego polityka to zagrożenie 02.02.06, 23:32 dosyc syjonistów w białym domu. prezydent bush wracaj z marsa do teksasu. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr MM 02.02.06, 23:34 Zaczyna sie kolowrot zgodnie z wytycznymi. W latach nieparzystych chwalimy sukcesy, w latach parzystych (wybory) straszymy terrorystami. Pare miesiecy gadania takich glupot i ciemnota zaglosuje tak jak im kaza. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 wyjście z nory mącicieli 02.02.06, 23:40 Rumsfeld wylazł z nory, czuje widać, że wiatry znów mu sprzyjają. Jeśli ten niewątpliwy spec od zawieruch i mącenia twierdzi, że: " prawdopodobieństwo ataków terrorystycznych na Stany Zjednoczone jest obecnie "większe niż kiedykolwiek" to PO CO te wszystkie zwycięstwa Busha w Iraku i Afganistanie??? Po co zwycięskie wojny jeśli przegrywa się pokój.? A może "pokój" to wojna (Orwell pozdrawia!) podjudzanie do wiecznej awantury, gdy wszyscy wszystkim do gardła skaczą, a TRZECI korzysta? Dziś skoczyła nagle Europa głupią prowokacją i bezsensownym zupełnie obrażaniem muzułmańskiej religii muzułmanom do gardła. Gdzie dwóch się bije.... Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: wyjście z nory mącicieli 02.02.06, 23:58 Orwel pozdrawia... Oj Evciu15 moja ty biedna kobieto, Orwel pisal o systemie komunistycznym moje ty ubustwo umyslowe... O komunistach nie o kapitalistach - prosciej juz do Ciebie nie moge... Odpowiedz Link Zgłoś
mamrotha Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 00:04 OrweLL pisał o systemie totalitarnym. Czy to czarna dyktatur, czy czerwona, czy kretynów z wojska, czy kościoła - różnica żadna. p.s. Orwell był lewicowcem. Poczytaj, nie obrażaj. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 00:32 mamrotha napisała: > Poczytaj, nie obrażaj. Biedny osiołek czytać NIE umie. Więc cóż mu pozostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 03:32 Alez Evciu15 biedulo ty moja - Orwel byl na indeksie w krajach socjalistycznych natomiast w kapitalizmie moglas go kupic i czytac do woli - i jak to wytlumaczysz sierotko ty moja ? Podpowiem Ci - jeden ustruj jest totalitarny a drugi nie - zgadnij ktory jest ktory :))) PS Jakiego koloru masz oczy - zaloze sie ze brazowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 "Orwell był lewicowcem. Poczytaj, nie obrażaj." 03.02.06, 02:32 Orwell byl lewicowcem, dopoki nie poznal socjalistycznego raju (SZRS) z bliska. John Read ditto [i to na dlugo zanim go w Baku otruto] -------------------------------------------------------------------------------- "KTO MAJA 20 LAT NIE JEST SOCJALISTA, TEN NIE MA SERCA KTO MAJAC 40 LAT JEST SOCJALISTA, TEN NIE MA ROZUMU" Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 03:40 System totalitarny to nie demokracja... Mieszkalem w obu - widze roznice - w jednym Orwel zabroniony w drugim - jak chcesz czytaj co chcesz czytaj - ROZNICA K O L O S A L N A - no ale tego trzeba doswiadczyc na wlasnej skorze... Czytalem kochany pierwsze wydanie 1984 - wydane w Paryzu - nielegalne w Polsce - wiec mnie nie pouczaj - wiem co mowie - :) Z praktyki a nie z teorii jak (podejzewam) ty :) (PS nie chce Cie obrazic mamotha, ale stare przyslowie mowi: teoretyk i eunuch jedna chodza droga - obaj duzo wiedza lecz niewiele moga - :))) Mieszkam w USA i mowie ci - to jest to :) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 A o jakim to kraju traktuje "ANIMAL FARM"??! :-)) 03.02.06, 03:48 Nad ktora wladze przejmuja SWINIE???! Ano, pewnikiem o Francji, jako ze swiniom przewodzi tow. NAPOLEON! ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zglaszam_sie Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 00:06 lungompa napisała: > Orwel pozdrawia... > Oj Evciu15 moja ty biedna kobieto, Orwel pisal o systemie komunistycznym moje > ty ubustwo umyslowe... O komunistach nie o kapitalistach - prosciej juz do > Ciebie nie moge... Dupek jestes lungompa, Orwel nigdy nie powiedzial, czy napisal, ze jego dzielo dotyczy "komunizmu". Wrecz przeciwnie... zaprzeczal temu! Cale powiazanie lacznie z "komunizmem" bylo wytworem amerykanskiej propagandy. Ale pasuje teraz jak ulal do dizisejszych czasow, chyba sie zgodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 00:17 A czy to Wasze szanowne pieprze...e jakoś zmienia wymowę faktów czy układ sił na świecie? Możecie Amerkanom naskoczyć, jak wszyscy tu stoicie. I tak zrobią swoje. W dodatku powinniście się z tego cieszyć, bo to oni są głównym celem, a my już nie musimy być "przedmurzem". Irak na okupacji(?) skorzysta, jak skorzystały inne kraje - od Niemiec po Japonię. A osobiście wolę iracką ropę w amerykańskich rękach niż w rękach Iranu czy Hezbollahu. Mam z tego realne korzyści. Podobnie jak z tego, że Amerykanie "martwią się o pokój światowy". Wolę by to byli oni, niż Chińczycy czy Rosjanie. I że to oni tępią terrorystów, miast ministra Ziobry ;) Ktoś inny ma ochotę, mądrale? Odpowiedz Link Zgłoś
zglaszam_sie Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 00:23 W swoim wywodzie zapomniales wspomniec, ze mamy podziekowac Amerykanom, ze wynalezli kolo i odkryli ogien. No tak bez przewodnictwa wielkiego brata swiat sie zawali. Orwell mial racje - mozna skutecznie wyprac ludzkie mozgi. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 02:44 zglaszam_sie napisała: W swoim wywodzie zapomniales wspomniec, ze mamy podziekowac Amerykanom, ze wynalezli kolo i odkryli ogien. Nie, ale powinniscie, "uzyteczni idioci", podziekowac za telefon, komputer, satelite telekomunikacyjnego i Internet, bez ktorych nie moglibyscie przeciez promulgowac swej antyameryanskiej propagandy :-))) -------------------------------------------------------------------------------- "KLAMCIE, KLAMCIE, A COS Z TEGO ZAWSZE WKONCU PRYZLGNIE!" (dr Joseph Goebbels) Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 04:06 No za ogien moze nie dziekuj Amerykanom, ale za PC i za internet na ktorym piszesz te swoje jadowite anty amerykanskie wywody - spokojnie mozesz podziekowac... I za zarowke elektryczna i samoloty i za tranzystory i za ciekle krysztaly i za mikroprocesory i za TV i za GPS i za wiele innych wynalazkow (a iPoda masz) ? No wlasnie... No to jak dziekujesz czy bojkotujesz ? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who dla balansu 03.02.06, 06:01 - jak niemcy - stwierdzili ze dosc juz sie zasluzyli i czas zepsuc sobie opinie wojna. i (jak zawsze) - osiagneli pelen sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: wyjście z nory mącicieli 04.02.06, 00:49 Nie chce mi się z tobą gadać, bo zaiste nie ma o czym. I nie szpanuj mi tu znajomością(???) Orwella, bo ja też go czytałem, jeszcze w szkole podstawowej i jeszcze w wersji nielegalnej - odbijanej na powielaczu. Nie tobie więc sądzić o mojej podatności na "propagandę"... Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 00:11 Orwell pisał o totalitaryzmie, zniewoleniu umysłowym, manipulowaniu społeczeństwem, o czuwaniu ( Wielki Brat S Ł U C H A !!!! ). Ani razu w powieści nie pada nazwa zadnego ustroju. Dzisiaj jej przesłanie ( chodzi cały czas o Rok 1984 ) staje się znowu aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
zglaszam_sie Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 00:16 yann17 napisał: > Orwell pisał o totalitaryzmie, zniewoleniu umysłowym, manipulowaniu > społeczeństwem, o czuwaniu ( Wielki Brat S Ł U C H A !!!! ). Ani razu w > powieści nie pada nazwa zadnego ustroju. Dzisiaj jej przesłanie ( chodzi cały > czas o Rok 1984 ) staje się znowu aktualne. Ale jak widac amerykanska propaganda caly czas zbiera zniwo. Taki dupek "lungompa" caly czas wierzy w to, ze to bylo na "ruskich"... W bron masowego razenia, ktora byla w Iraku, zapewne ten glupek jeszcze wierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 03:52 Yassiu17 a jak wytlumaczysz to, ze Orwel byl u "ruskich" i w demoludach na indeksie ksiag zakazanych, a w USA nie ? No puchatku >?< A nie przezywaj mnie brzydko jak ci argumentow braknie, bo to i nie ladnie a i klapsa w zeby dostaniesz bys sie dobrych manier nauczyl pariasie z awansu spolecznego. Argumentuj - nie przezywaj - Stylem i forma do piet mi nie dorastasz buraku pastewny (o intelekcie nie wspone), ale zaszczyce cie mimo to moja odpowiedzia (i inwektywa obloze do 3 pokolenia) zebys mial co swoim dzieciom splodzonym w amoku alkocholowym opowiadac. :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 04:14 Lungompa! Niechaja to! Oczekujesz dobrych manier od kmiota, ktoremu sloma z gnojakow wylazi mimo ze tata wykladal na WUML? [posadzki] Kiedys, to by sie taka swolocz kazalo ekonomowi wybatozyc i do cepow pogonic. A dzis...Ech! Co ten socjalizm narobil! :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: wyjście z nory mącicieli 03.02.06, 04:21 Przepraszam - masz racje meerkat1- zapomnialem - Mama zawsze mi mowila bym sie nie zadawal z plebsem bo nabiore zlych nawykow... Ponioslo mnie - wiecej nie bede :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Oj lungompa - Mój Ty biedny mężczyzno....... 03.02.06, 02:50 Rok 1984 Orwella nie traktuje w istocie o systemie komunistycznym, lecz o systemie totalitarnym, którego najjaskrawszym przykładem w tamtym czasie było ZSRR. Jest to charakterystyka na tyle trafna i aktualna, że porusza umysły ludzkie do dzisiaj. Patrząc na działania obecnego rządu USA nie mam wątpliwości, że również inspiruje! Dziś to właśnie prawica próbuje tworzyć zręby państwa totalitarnego w oparciu o najlepszego wroga zewnętrznego jakiego mogłaby sobie wymarzyć - wszechobecnych, niewidocznych terrorystów. Jeśli by nie istnieli, trzeba by ich wymyśleć. Czasem zastanawiam się czy tak się nie dzieje... Abyś biedaku nie musiał szukać źródeł poniżej obszerny cytat z Wikipedii: ---------------------------------------------- Autor [Orwell]napisał ją [1984] pod wpływem kontaktu z praktyczną stroną ideologii komunistycznej, do jakiego po raz pierwszy doszło w Hiszpanii w 1938 roku, gdzie pojechał jako dziennikarz i sympatyk strony republikańskiej. Powieść opisuje Londyn niezbyt odległej przyszłości, gdzie życie jednostek zostaje podporządkowane wszechpotężnej władzy państwa. W świecie opisywanym przez Orwella decydującą rolę odgrywają cztery ministerstwa: * Ministerstwo Pokoju, zajmujące się w rzeczywistości ciągłymi działaniami wojennymi * Ministerstwo Prawdy, którego celem jest prowadzenie propagandy i nieustanne fałszowanie wszelkich informacji * Ministerstwo Miłości, odpowiednik tajnych służb i swego rodzaju gestapo, a raczej NKWD, opisywanego świata, słynne z okrucieństwa i tortur * Ministerstwo Obfitości, ds. zaopatrzenia, zajmujące się w rzeczywistości coraz większym obcinaniem i tak głodowych już racji żywnościowych Świat w Roku 1984 jest podzielonyn na trzy walczące ze sobą nieustannie supermocarstwa. Państwom tym, które walczą o wielki obszar obfitujący w tanią siłę roboczą (część Afryki, Indie i Bliski Wschód), wcale nie zależy na pokoju, gdyż dzięki wojnie utrzymać można status quo wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Oj lungompa - Mój Ty biedny mężczyzno....... 03.02.06, 04:17 Widzisz - USA nie jest systemem totalitarnym. W tym panstwie kazy obywatel moze posiadac bron (big no no w panstwach totalitarnych) nie ma obowiazku by sie zameldowac (jak w np w Polsce) mieszkasz gdzie chcesz, mowisz co chcesz, jedziesz gdzie chesz i kiedy chcesz, \- mamy tu nawet partie komunistyczna (eva15 przyjdz - zapisz sie :) - zakazana w wielu innych krajach... Partia nie eva15... Krytyka USA w wielu wypadkach jest motywowana zazdroscia i kompleksami... Nie jest to Panstwo idealne ale nie znam osobiscie lepszego miejsca na Ziemi (a bylem w ponad 34 na 5 kontynentach)... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 EVA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA 60 URODZINY 03.02.06, 00:28 Jeden dzien spoznione ,ale od serca ! Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bóg zapłać bystrzaku! 03.02.06, 00:37 katolik_polski1 napisał: > Jeden dzien spoznione ,ale od serca ! > Pozdro ! Drogi yntylygencie, inny twój yntylygentny forumowy kolega (zigzaur) ustalił bystrze, że mam koło 90- tki. Jesteś wiąc biedaku o 30 lat do tyłu. Zyczę poprawy, nieszczęsny nieboraku.. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: EVA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA 60 URODZINY 03.02.06, 02:39 Celowe postarzanie kobiet jest zabiegiem parszywym i perfidnym. Dlatego ja, evuniu, de profundis mojej 60-tki zycze Ci wszystkiego najlepszego z okazji Twoich 16-tych urodzin. MANY HAPPY RETURS! -------------------------------------------------------------------------------- "WKROTCE DOGONIMY I PRZEGONIMY STANY ZJEDNOCZONE!" (Nikita S. Chruszczow - 1960) Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: EVA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA 60 URODZINY 03.02.06, 04:28 Pozwol szanowny merkacie1, ze dolacze sie do twoich zyczen dla evy15 z okazii jej kolejnych 16 urodzin - evuniu16, zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia, szczescia, pomyslnosci i zeby znalazlo sie to radio co ci w Polsce z samochodu (Amerykanie?) ukradli. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: EVA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA 60 URODZINY 03.02.06, 04:56 Moglo byc znacznie gorzej! Mogli np. evie ukrasc w Polsce znakomita Pande, a zostawic szmelcowate amerykanskie radio/CD Bose z 12 pasmowym korektorem Dolby [Marca Registrada] lampowym ampem Maranza i wooferem Cervin-Vega. [I potem sie ludzie dziwia skad sie polish jokes biora] Odpowiedz Link Zgłoś
buszek2 to po co Bush & Co.zabili 100 tys. Irakijczykow..? 03.02.06, 00:14 Rumsfeld winien zajac czolowe miejsce w nowym procesie norymberskim.. W Iraku nie bylo ani BMR ani terrorystow.. odsylam do ksiazki "Rogue State", ktora w ubieglym tygodniu weszal na liste bestsellerow w USA / w polsce dostepna na www.panstwozla.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: to po co Bush & Co.zabili 100 tys. Irakijczyk 03.02.06, 00:22 "Buszek" - weź no sobie, chłopie - rozum wygotuj. Nie było broni masowego rażenia? A tysiące Kurdów to niby zatruły się smogiem??? 100 tys. Irakijczyków? Nawet jeśli, to głównie żołnierzy. Normalne na wojnie. Saddam zabił więcej. Wedle szacunków ponad milion. Zagłodził, zagazował, wysłał na wojnę z Iranem. Nie popuścił nawet własnej rodzinie. Śmiesz uważać że teraz jest gorzej? No to sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
zglaszam_sie Re: to po co Bush & Co.zabili 100 tys. Irakijczyk 03.02.06, 00:26 yamata napisał: > "Buszek" - weź no sobie, chłopie - rozum wygotuj. Nie było broni masowego rażen > ia? > A tysiące Kurdów to niby zatruły się smogiem??? 100 tys. Irakijczyków? Nawet > jeśli, to głównie żołnierzy. Normalne na wojnie. Saddam zabił więcej. Wedle > szacunków ponad milion. Zagłodził, zagazował, wysłał na wojnę z Iranem. Nie > popuścił nawet własnej rodzinie. Śmiesz uważać że teraz jest gorzej? No to sorr > y... Za duzo naczytales sie petaku propagandy. Zapomniales kto popieral Saddama przez bardzo wiele lat (zwlaszcza w wojnie z Iranem)? Skad dostal gaz (na Iranczykow)? Spadaj ze swoimi odkryciami tepaku! Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: to po co Bush & Co.zabili 100 tys. Irakijczyk 04.02.06, 00:35 Może "zgłoś się" na Helu? I zamelduj koniowi? Tępak córciu, to cię zrobił. Wnoszę to stąd, że przekazał ci to w genach. Szkoda, bo nie liczyłem na odpowiedzi głąbów, którzy korzystają z tego iż forum jest niemoderowane, a na jakieś logiczne argumenty i merytoryczną dyskusję... Tylko z kim??? Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny KTO dał Saddamowi broń chemiczną? 03.02.06, 03:22 > A tysiące Kurdów to niby zatruły się smogiem??? 100 tys. Irakijczyków? Nawet > jeśli, to głównie żołnierzy. Normalne na wojnie. Saddam zabił więcej. Wedle > szacunków ponad milion. A wiesz o tym że mogli to zrobić dzięki Amerykanom? To oni zaopatrzyli Irak w technologię chemiczną. Jeśli dobrze pamiętam to również biologiczną (wąglik). Irak miał być - w zamyśle Amerykanów - tarczą chroniącą przed rozprzestrzenieniem się rewolucji islamskiej z Iranu na obszar Zatoki Perskiej. Może się mylę ale czy ktoś pamięta z tamtego czasu jakieś oficjalne protesty ze strony USA po zagazowaniu Kurdów? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: KTO dał Saddamowi broń chemiczną? 03.02.06, 03:30 M. in. Niemcy (eksperci w tym zakresie) i Holendrzy ( vide niedawny wyrok w Holandii w tej sprawie). Hamerykanie, owszem, mogli, ale nie dali. Kto dal Saddamowi Rolandy-3, tez wiadomo [m. in. dzieki polskim zolnierzom w Iraku] -------------------------------------------------------------------------------- "KLAMCIE, KLAMCIE, A COS Z TEGO ZAWSZE W KONCU PRZYLGNIE!" (dr Joseph Goebbels) Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Re: KTO dał Saddamowi broń chemiczną? 03.02.06, 04:35 Film dokumentalny National Security Archive: 1983 D.Rumsfeld omawia z S. Husajnem kwestię dotacji i dostaw broni masowego rażenia do Iraku podczas wspólnie prowadzonej, zanicjowanej przez USA wojny p/w Iranowi (1980-88): www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB82/shakinghands.wmv I jeszcze (za: Jeremy Scahill, The Saddam in Rumsfeld's Closet, ZNet): W obliczu eskalacji wojny irańsko-irackiej prezydent Ronald Reagan wysłał do Bagdadu swojego wysłannika do spraw Bliskiego Wschodu, byłego sekretarza obrony, z odręcznie napisanym listem do irackiego prezydenta Saddama Husejna i wiadomością, że Waszyngton chce w każdym momencie wznowić stosunki dyplomatyczne. Wysłannikiem tym był Donald Rumsfeld... W marcu 1984 roku, gdy wojna irańsko-iracka stała się bardziej brutalna, Rumsfeld był z powrotem w Bagdadzie - na spotkaniu z ówczesnym ministrem spraw zagranicznym Tatiqiem Azizem. Dokładnie w dniu tej wizyty, 24 marca, agencja informacyjna UPI donosiła z ONZ: "Gaz musztardowy został użyty przeciw irańskim żołnierzom w czasie trwającej 43 miesiące wojny w Zatoce Perskiej pomiędzy Iranem a Irakiem - stwierdził zespół ekspertów ONZ... W międzyczasie, w irackiej stolicy Bagdadzie wysłannik prezydenta USA, Donald Rumsfeld odbył rozmowę z irackim ministrem spraw zagranicznych Tarekiem Azizem na temat wojny w zatoce, a potem udał się w nieznanym kierunku"... Najbardziej piorunujące jest to, że Donald Rumsfeld był w Iraku gdy raport ONZ został opublikowany i nic nie powiedział o informacjach o użyciu broni chemicznej - pomimo "dowodów" departamentu stanu. Wręcz przeciwnie, 28 marca 1984 r. New York Times pisał z Bagdadu: "Amerykańscy dyplomaci twierdzą, że są zadowoleni ze stosunków Stanów Zjednoczonych z Irakiem i mówią, że normalne kontakty zostały wznowione we wszystkich sprawach z wyjątkiem nazwy"... W okresie, gdy Rumsfeld był wysłannikiem Reagana na Bliskim Wschodzie, Irak gorączkowo kupował sprzęt od firm amerykańskich, którym pozwolił na to Biały Dom. Szał zakupów rozpoczął się natychmiast po usunięciu Iraku w 1982 r... W odpowiedzi na gazowanie, senat USA jednogłośnie uchwalił sankcje, które uniemożliwiałyby dostęp Iraku do technologii USA. Jednak Biały Dom utrącił tę inicjatywę. źródło: www.prawda.pl/content/view/32/ Poprzestanę na tym. Czy potrzebny tu jakiś komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny KTO dał Saddamowi broń chemiczną? 03.02.06, 04:58 Głównym dostawcą broni do Iraku był Związek Radziecki, ale militarnego wsparcia udzielały także Francja, Wielka Brytania i Stany Zjednoczone. Amerykanie przekazywali Irakowi także informacje wywiadowcze. Za: www.bbc.co.uk/polish/special_021205_saddam/western_support.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 'KTO MI DAL SKRZYDLA"... :-))) 03.02.06, 05:21 A jakaz to amerykanska bron znajdowala sie na wyposazeniu armii Saddama? Diektariowy, Kalachy i Makarovy firmy Smith$Wesson? Mirage Boeinga? Rolandy Lockheeda? SAM-y Morton Thiokol? T-72 General Motors? Centryfugi do wzbogacania uranu- amerykanska firma Mannesman? Aaaaa, rozumiem, chodzi o to ze komponenty do produkcji broni chemicznej dostarczone przez Holendra saddamitom wyprodukowala swiadomie firma bedaca nastepczynia (nie wiedziec czemu, postanowiono sie odciac od macierzy i zmienic pierwotna nazwe) zbrodniczego amerykanskiego koncernu IG Farben? :-))) -------------------------------------------------------------------------------- Przerazeni Zydzi komorze gazowej:: CYKLON B! Cyklon B! Zrzucajacy tabletki SS-man: Cyklon CACY! ZYD - be! Odpowiedz Link Zgłoś
stopdlasyjonizmu Re: KTO dał Saddamowi broń chemiczną? 05.02.06, 23:14 a najwięcej to dostarczyła propaganda amerykańska przed inwazja na iraq którego okupacja trwa. ola Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: KTO dał Saddamowi broń chemiczną? 03.02.06, 05:01 Z dokumentu wynika, ze skoro podczas luchu serwowano do parowek (oczywiscie wolowych) musztarde i pito rake z musztardowek, to... :-))))))))))))))))))))))) -------------------------------------------------------------------------------- ON UKRADL ZEGAREK, CZY JEMU UKRADLI- W KAZDYM RAZIE...PODEJRZANY FACET! Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: KTO dał Saddamowi broń chemiczną? 03.02.06, 05:38 > ON UKRADL ZEGAREK, CZY JEMU UKRADLI- W KAZDYM RAZIE...PODEJRZANY FACET! meerkat, powiedz mi 'Amerykaninie', ktry rzekomo walczyl w Wietnamie, dlaczego z takim zamilowaniem cytujesz sowieckie powiedzonka? Zostalo ci ze szkoly propagandy? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Wybaczcie tow. Broniar...tfu!...gsnstr 03.02.06, 05:55 Ale ja na prowokacje etatowych pacholkow Lubianki nie odpowiadam. To tak, zebyscie, swoloczy, nie oczekiwali reakcji w przyszlosci. "SA GRANICE, KTORYCH PRZEKROCZYC NIE WOLNO!" (agent NKWD/KGB "Wolski"-gen. LWP - W.J.) Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Wybaczcie tow. Broniar...tfu!...gsnstr 03.02.06, 06:03 > Ale ja na prowokacje etatowych pacholkow Lubianki nie odpowiadam. > To tak, zebyscie, swoloczy, nie oczekiwali reakcji w przyszlosci. Znasz takowych? Ze szkolnej lawki. I znow sowieckie powiedzonka... hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 JAJA NIEPOWYBIERANE! -)))))))))))))))))))))))) 03.02.06, 05:32 "W odpowiedzi na gazowanie, senat USA jednogłośnie uchwalił sankcje, które uniemożliwiałyby dostęp Iraku do technologii USA." W odpowiedzi na wsparcie przez Moskwe agresji KRL-D na Republike Korei senat USA jednoglosnie uchwalil sankcje, ktore uniemozliwialyby ZSRS dostep to technologii USA. A przecie wszyscy wiemy, ze Przodujacy Kraj Rad mimo to liczne technologie amerykanskie (w tym budowy bomby wodorowej) przez cale lata otrzymywal! Jak do tego moglo dojsc? Pewnikiem ten zapasnik Rummy...:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: JAJA NIEPOWYBIERANE ! -))))))))))))))))))))))) 03.02.06, 05:39 W międzyczasie, w irackiej stolicy Bagdadzie wysłannik prezydenta USA, Donald Rumsfeld odbył rozmowę z irackim ministrem spraw zagranicznych Tarikiem Azizem na temat wojny w zatoce, a potem udał się w nieznanym kierunku"... Rumsfeld perfidnie zatail wychodzac z rozmow, ze udaje sie do klopa, by...spuscic z woda Kuran ... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Re: JAJA NIEPOWYBIERANE ! -)))))))))))))))))))))) 03.02.06, 10:00 meerkat1 Krzyczysz sam do siebie. Zauważyłeś? Nic dziwnego. Piszesz takie bzdety, że naprawdę szkoda się trudzić aby na to odpowiadać. Pa... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: JAJA NIEPOWYBIERANE ! -)))))))))))))))))))))) 03.02.06, 11:47 To nie odpowiadaj, sumaku, tylko przeznacz zaoszczedzony czas na samoksztalcenie. Powodzenia! ------------------------------------------------------------------------------- UCZYC SIE, UCZYC SIE UCZYC SIE! (Lenin) Odpowiedz Link Zgłoś
felixx za wczesniej meerkata wypuscili !!! 03.02.06, 12:13 z wariatkowa znow kretyn szaleje prymitywna propaganda made in CIA Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: za wczesniej meerkata wypuscili !!! 03.02.06, 14:22 Za wczesnieJ, to wyscie tow. felixx przestali na kursy j. polskiego uczeszczac. A przeciez to FSB za nie placilo, nie wy. Poduczcie sie najpierw, a dopiero potem zacznijcie tu norme wyrabiac. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: KTO dał Saddamowi broń chemiczną? 04.02.06, 00:42 Dzięki "Meerkat1" za zajęcie się tematem. Oszczędziłem kupę czasu nie pisząc tego, co Ty napisałeś. Po prostu z ust mi to wyjąłeś... Zgadzam się w pełni i popieram. Warto by jeszcze wspomnieć, że wszystko to miało miejsce jeszcze w czasach komunizmu i zarówno zagrożenia, jak i koalicje były zupełnie inne. Inne też były realia. Jedyne które się nie zmieniły - to te finansowe. Tym bardziej nacisk powinien być kładziony na winę krajów europejskich, które na pomysłach Saddama po prostu trzepały kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: KTO dał Saddamowi broń chemiczną? 06.02.06, 06:02 Mylisz sie sumaku - protesty byly - poszperaj na necie - jak nie znajdziesz daj znac to Ci pomoge i podesle linki... Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Rumsfeld: zagrożenie atakami terrorystów na USA 03.02.06, 02:00 tylko debile mu uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Rumsfeld: zagrożenie atakami terrorystów na U 03.02.06, 02:18 ewswr napisał: > tylko debile mu uwierzą. Tak, zwlaszcza te ktore przygotowuja sie do wlasnie kolejnych samobojczych atakow bombowych w Londynie, Madrycie, Nowym Jorku, Paryzu, itd. W raju zaczyna juz podobno dziewic brakowac. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Powtarzam niesmiala prosbe.... 03.02.06, 03:26 Obiecywaliscie tu wielokrotnie, "uzyteczni idioci", zdjecia satelitarne obozow mahmuckiej kazni w Klewkach, Malkini, Pile itd., a wciaz jakos ich nie mozecie dostarczyc. Czyzby przodujacy jewropejski system Galileo nie mogl ich namierzyc? A ja zyje juz tylko nadzieja... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Powtarzam niesmiala prosbe.... 03.02.06, 05:44 A ty obiecywales odnalezc iracka BMZ w dolinie Bekaa. To co, satelity jakos nie moga namierzyc. Time to drink your own bullshit, pal. Odpowiedz Link Zgłoś
felixx zagrożenie atakami terrorystów z USA 03.02.06, 11:31 niestety zagrozenie sie poglebia w raz z debilizmem dablju Odpowiedz Link Zgłoś
burakiprlu za glupi jestescie zeby dyskutowac o usa 03.02.06, 03:33 mozecie jedynie marzyc ciemnoto polska, amerykanskie problemy sa nie do pojecia dla uleglego ciemnego wiesniaka pokomuny, zyjacego w tym zasranym grajdole ubekow i czerwonego scierwa, demokracja nigdy do was nie zawita, za glupi narod, mozecie jedynie marzyc Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: O USA mozecie jedynie zawistnie marzyc! 03.02.06, 03:50 LIS NIE MOGAC DOSIEGNAC WINOGRON POCIESZAL SIE, ZE SA MALE I KWASNE (Lafontaine) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Lewak i eunuch jedna chodza droga 03.02.06, 03:54 "lewak i eunuch jedna chodza droga - obaj duzo wiedza lecz niewiele moga " JAK BUSHEVIK MOWI ZE COZ ZROBI, TO ZROBI. JAK BOLSZEVIK MOWI ZE COS ZROBI, TO..MOWI! :-) -------------------------------------------------------------------------------- Hymn Impotentow: KOCHAC! TO TAK LATWO POWIEEEEEEEEDZIEC!" Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Lewak i eunuch jedna chodza droga 03.02.06, 04:31 Piekna parafraza - pozazdroscic : ) Chyle czola i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Czas kończyć panowie... 03.02.06, 04:50 Biorąc pod uwagę jakość i rzeczowość waszych wypowiedzi - czas kończyć. Lub przenieść się na forum prywatne - o ile w butelkach jeszcze coś zostało :-) Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Czas kończyć panowie... 03.02.06, 08:54 Po ataku na WTC zagrozenie bylo duze. gringos zaatakowali Irak, Afganistan (o ktorym dziwna cisza), niemal doszczetnie zniszczyli alkaide, a zagrozenie wzroslo??? To po co ta cala wojna i smierc zolnierzy amerykanskich, polskich, hiszpanskich... Ofiary w ludnosci cywilnej, wiezienia, tortury? Jezeli mimo tak wielkiego nakladu sil i srodkow jeden czlowiek jest w stanie siac postrach wsrod napotezniejszej sily na swiecie, to jaki jest sens tego wszystkiego i jak to swiadczy o skutecznosci USA, Polski i wszystkich ktorzy wpakowali sie w to bagno? Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Czas kończyć panowie... 03.02.06, 23:50 Nie tobie sumaku-frustracie o tym decydowac co, gdzie, i jak mamy pisac... A ze jestes w przerazajacej mniejszosci i nikt cie nie kocha i nie lubi - no coz - to nie nasza wina - popraws sie wiec, idz do spowiedzi i odpraw pokute a zobaczymy co sie da zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Re: Czas kończyć panowie... 04.02.06, 16:12 Szanowny/a lungompo Gratuluję dobrego samopoczucia i tej wielkoduszności z jaką gotów jesteś przyjąć pod swoje skrzydła błądzących grzeszników. Co do objawów frustracji - sądzę że nabrałeś tej pewności czytając posty zawarte na tym forum. Najwyraźniej jednak nie możesz oderwać oczu od swoich tekstów - stąd pozostało w Tobie poczucie - mam wrażenie - słuszne że czytałeś zwierzenia frustrata. Nadmiar inwektyw, niepotrzebnych złośliwosci, przy braku rzeczowych argumentów to charakterystyczne cechy tego stylu. Niestety, Nie mogę być w tym wypadku równie jak Ty wspaniałomyślny. Brak mi fachowej wiedzy medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Czas kończyć panowie... 06.02.06, 05:58 Drogi sumaku - rozbrajasz mnie swoja szczeroscia i samokrytyka. Dlatego z serca Ci odpuszczam czcigodny oponencie (zauwaz, ze frustrat nie jest zdolny do czynu tak wspanialomyslnego, wiec i tu niestety popelniles bald). Nie mart sie tym swoim - jak napisales - "brakiem fachowej wiedzy" - my o tym wiemy - moze uda Ci sie kiedys nadrobic zaleglosci. Koniecznie samoksztalcenie - jak juz inny forumowicz Ci to zasugerowal. Co do zlosliwosci - no coz - kazdy ma jakies slabostki...:) To jak sumaku - rzucisz we mnie pierwszy kamieniem za te zlosliwosc ? Co ? NIe ? No widzisz... Zauwaz tez prosze, ze ja od inwektyw nie zaczynalem ani nigdy nie stosowalem ich wobec Ciebie - ot chcialem jedynie forme uproscic do poziomu tu niektorych... osobnikow. A co do braku argumentow - no kochany tu mnie obrazasz - przeczytaj raz jeszcze (wolno) to co napisalem a potem uderz sie w piers ktora tak dumnie nadstawiasz (prosze - nie zrob sobie przy tym krzywdy) i powiedz glosno trzy razy przy goleniu MEA CULPA. I nie bierz sobie tak serio do serca (masz serce - prawda :))) tego, ze ktos inaczej mysli niz Ty. Zycze dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Re: Czas kończyć panowie... 07.02.06, 17:49 Czas chyba kończyć tę sympatyczną pogawędkę Szczerze dziękuję za dowody troski. Do zobaczenia - gdzieś na forum Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 NA ZDJĘCIU ŻYD RUMSFELD ODPRAWIA SABAT 03.02.06, 18:59 tu nie trzeba nic dodawać tylko uwaznie poptrzec na to zdjęcie , widac rozcapierzone nad kula ziemska szpony rumsfelda zatwardziałego syjonisty i konstruktora gierek antypokojowych na bliskim wschodzie. to on jest zagrożeniem bo to zagrożenie wywołał swoimi proowkacjami i agresja na wolne i niezależne kraje. koniec z okupacja palestyny przez okupacyjne wojska zydowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: NA ZDJĘCIU ŻYD RUMSFELD ODPRAWIA SABAT 04.02.06, 00:33 Z szaconkiem, pomiocie Eichmana! Feldmarszalek von Rumsfeld, ze starej dobrej niemieckiej rodziny! No a tera z powrotem do roboty, bo cyklonu B tacie zaczyna brakowac! Odpowiedz Link Zgłoś
stopdlasyjonizmu Re: NA ZDJĘCIU ŻYD RUMSFELD ODPRAWIA SABAT 05.02.06, 23:12 i tu sie nie mylisz bo on jest prusak tylko rozgnieść tyle że syjonistyczny jeszcze mu z pyska krew chrześciańskiego oseska spływa. prosze z szacunkiem o tym z najlepszych lekarzy IIWŚ. LECZYŁ ON JAK WYNIKA Z ZEZNAŃ ŻYDÓW wyjątkowo dużo pacjentów narodowości żydowskiej . dawniej żydzi oszacowli te liczbe na 6 mln potem na 4 mln a obecnie zmalała na 1,1 mln. dawniej mówili ,że zostało w polsce po wojnie 100tys tylko a okazuje się że zostało ponad 2 mln w naszej ukochanej ojczynie. zydzi podawali ,że w ub pzpr , ppr , kpp prawie zydóqw nie było a teraz okazało siepo badaniach ub kadra kierowniacza prawie 40% ścisła kadra kierownicza 76% , kadra partyjna ścisła 64% ścisła kadra dowódcza wojska polskiego 71%. tak że kolego syjonisto żyjący na koszt polski z większym szacunkiem o lekarzach doktorach medycyny!!! ola Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Rumsfeld: Zagrożenie atakami terrorystów na USA 04.02.06, 21:45 ha ha ha!zbliza sie moment proszenia Debilja o pieniazki na wojenke a i czas trwania Patiot Act zbliza sie ku koncowi,przeciez wiecznie nie beda przedluzac,albo w te albo we w te.Oto przyczyna wypelzniecia swistaka(ni mylic z Fillem)z nory. Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Bron sie atakiem 06.02.06, 06:19 "Stany Zjednoczone zamierzają ponadto pomagać krajom zaprzyjaźnionym w przygotowaniach do obrony przed atakami terrorystów." Tia, szczegolnie dobra metoda "obrony" jest rozpetanie wojny nuklearnej na BW, wlasnie US dalo Izraelowi nuklearne "bunker busters". Jestem pewna ze interes narodowy US wymaga zrownania z ziemia krajow arabskich niechetnych US, tych ktore nie mialy nic wspolnego z oryginalnym atakiem na Wieze, i podpierania rezimow ktorych obywatele wysadzili w powietrze nasze wieze (to sarkazm). Czy jako pracodawca tego pomieszanego ministra obrony moglbym odsunac go od mownicy? On pieprzy jak nakrecony a ja place za te bzdury, i w podatkach i w moich potencjalnych studentach. Dla mnie Rumsfeld to ciekawy test demokracji w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Bron sie atakiem 07.02.06, 20:46 Przykro mi, aniu, ale bunker busters, to bron jak najbardziej konwencjonalna. I znacznie slabsza od rownie konwencjonalnych MOABOW. A w dodatku nawet ich zapalniki dzialaja z opoznieniem! :-) P.S. Szkoda ze Rummy nie jest mahmutem, bo wtedy wystarczyloby, aby rezymowa prasa iranska zamiesciia jakies jego karykatury i juz...! Odpowiedz Link Zgłoś