katolik_polski1 11.02.06, 16:38 Zbieraja zniwo swojej zle pojetej "wolnosci slowa ". Bedzie przyklad dla innych ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krasnov Re: Dania ewakuuje swe ambasady w Iranie, Syrii i 11.02.06, 16:52 katolik_polski1 napisał: > Zbieraja zniwo swojej zle pojetej "wolnosci slowa ". > Bedzie przyklad dla innych ! Cóż, katolikom wolność słowa też zawsze stała kością w gardle. Jeszcze na początku XX wieku Watykan nazywał wolność słowa i wolną prasę "zarazą". Je uważam, że w geście solidarności reszta państw UE również powinna zamknąć placówki dyplomatyczne. Zresztą dla bezpieczeństwa również. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Dania ewakuuje swe ambasady w Iranie, Syrii i 11.02.06, 17:06 Może jeszcze powiesz, że Flemming Rose- redaktor, który puścił te rysunki był katolikiem? Zeby już dopełnić obrazka, że katolicy jak zwykle wszystkiemu winni? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Gwoli scislosci, evuniu 11.02.06, 17:13 Karykatury, ktore wywoly spontaniczne" protesty nie ukazaly sie w dunskiej gazecie. W OGOLE nigdzie sie nie ukazaly. Te ktore zawieziono na Bliski Wschod i pokazano immamom i ayatollahom zostaly narysowane przez samych mahmutow w ramach sterowanej prowokacji. Sprawa falszywek zostala juz obszernie opisana i udokumentowana! -------------------------------------------------------------------------------- KTO CHCE PSA UDERZYC, TEN KIJ ZAWSZE ZNAJDZIE! [albo i reaktor! :-)] Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 A tak na marginesie! 11.02.06, 17:19 A jak w Arabii Saudyjskiej policja religijna "symbol meki Pana Naszego Jezusa Chrystusa" chrzescijanom z szyi zrywa, rzuca na ziemie i depcze, a samych "nosicieli" kijami swieci- to oczywiscie nalezy po chrzescijansku drugi policzek nadstawic i drugi krzyz do podeptania podac? Jak do tej pory, to tak wlasnie chrzescijanie robia! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A tak na marginesie! 11.02.06, 17:53 meerkat1 napisał: > A jak w Arabii Saudyjskiej policja religijna "symbol meki Pana Naszego Jezusa > Chrystusa" chrzescijanom z szyi zrywa, rzuca na ziemie i depcze, a > samych "nosicieli" kijami swieci- to oczywiscie nalezy po chrzescijansku >drugi policzek nadstawic i drugi krzyz do podeptania podac? > Jak do tej pory, to tak wlasnie chrzescijanie robia! No właśnie, powiedz to Bushowi, masz rację, naprawdę wypadałoby wreszcie przestać przyjaźnić się z tą brutalną dyktaturą. Kasa, kasą, roża, ropą, ale gdzieś powinny być granice, nawet dla USA.. Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: A tak na marginesie! 11.02.06, 17:57 aha to Niemcy ten symbol moralności ( ludobójstwo dokonywane na Słowianach na przestrzeni wielu wieków i np. budowa Auschwitz to symbole tej moralności) z pewnością nie handlują z Arabią Saudyjską. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A tak na marginesie! 11.02.06, 17:58 No i ja wlasnie zawsze, evuniu, cytuje "W" przy kazdej okazji slowa agenta NKWD/KGB "Wolskiego", ktorego karykatury (nie mowiac o zdjeciu) Wybiorcza nigdy nie opublikuje ze wzgledu na ochrone dup prywatnych: "SA GRANICE, KTORYCH PRZEKROCZYC NIE WOLNO"! Problem polega na tym, ze jakby zmusic rezym saudyjski do przeprowadzenia wolnych wyborow, to stanie sie dokladnie to co w Autonomii Palestynskiej: z deszczu pod rynne. Masz jakis dobry pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A tak na marginesie! 11.02.06, 18:07 A jakby tak postawic przed sadem w Karlsruhe (jak to zrobili Holendrzy w Hadze z biznesmienem, ktory Saddamowi skladniki do produkcji binarnej broni chenicznej sprzedal) przedstwicieli Mannesmanna, ktorzy Iranowi wysokiej jakosci stalowe i aluminiowe tuby na centryfugi do wzbogacania uranu cichcem sprzedali, to tez doszloby, myslisz, do "spontanicznych protestow"? :-) Holender nota bene dostal dosc surowy wyrok, jak na nie-ekoterroryste! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A tak na marginesie! 11.02.06, 18:09 Myślę, że jakby zacząć się bawić w sądy, to kwiatków wyszłoby tyle więcej, że Niemieszki przy tym to pikusie. Małe.. Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: A tak na marginesie! 11.02.06, 19:26 ale brednie dawno nie słyszałem podobnych 65 mln ofiar II wśw Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Wstydiwa sprawa "wojny cywilizacji"... 11.02.06, 19:35 "Politolog Dominique Mosi ostrzega przed używaniem określenia "wojna cywilizacji", ale skala awantury wskazuje, że ta wojna właśnie trwa." O wojnie cywilizacji nie moze byc mowy, bo do konfliktu potrzebne sa co najmniej DWIE cywilizacje, a ja innej poza Zachodnia na swiecie nie widze. NB. Bogate niegdys cywilizacje, arabska i perska, zostaly skutecznie zniszczone wlasnie przez islam. ------------------------------------------------------------------------------- "Okulista: aaaa, to szanowny dziadek pana jest analfabeta! Wnuk (groznie): No, no! Tylko bez takich! Pan jestes alfabeta i co z tego?! To pan sie nas boi, a nie my pana!" (S. Mrozek - "Karol") Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A tak na marginesie! 11.02.06, 21:05 Głuptasiński nie pojmuje, że o zupełnie inny konflikt/wojnę chodzi, ale odezwać się musi..Taka to natura głuptasińskich. Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: to było do do nieszczęśnika pod datą 12.02.06, 17:10 po prostu Niemcy nie mają żadnego prawa mówić o moralności i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: to było do do nieszczęśnika pod datą 12.02.06, 17:16 Właśnie o to walczą, by nie brać udziału w tych niezwykle moralnych krucjatach na BW. Ale niechęc do wojny z kolei denerwuje USA i ich wasali. Trudno wam dogodzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: to było do do nieszczęśnika pod datą 12.02.06, 18:37 co by o Polakach nie mówić nie wymordowali w całej historii tyle ludzi, ile Niemcy przez 6 lat, więc Polacy mogą być dumni ze swojej historii a Niemcy nie. i będziemy sobie robic co chcemy i żadni Niemcy nam nie będą rozkazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A tak na marginesie! 11.02.06, 18:07 meerkat1 napisał: > "SA GRANICE, KTORYCH PRZEKROCZYC NIE WOLNO"! > Problem polega na tym, ze jakby zmusic rezym saudyjski do przeprowadzenia > wolnych wyborow, to stanie sie dokladnie to co w Autonomii Palestynskiej: > z deszczu pod rynne. > Masz jakis dobry pomysl? Oczywiście, że mam i chętnie służę: Wpuścić do A. Saudyjskiej amerykańskie NGOs. Po paru latach ludzie w wolnych już wtedy wyborach wybiorą tych jedynych prawidłowych, którzy we właściwym miejscu i właściwym ludziom przypadną do gustu. Czyli, wtedy zapanuje jedyna prawdziwa demokracja.... I to walczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 A co sie dzieje z NGOs w ROSJI, evuniu? :-) n/t 11.02.06, 18:43 autorytarne rezymy maja swoje sposoby! Oskarza NGOs w AS, ze to przybudowki CIA, jak to zrobil Putin w Rosji i... i wywolaja "spontaniczny GNIEW LUDU"! :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A co sie dzieje z NGOs w ROSJI, evuniu? :-) n 11.02.06, 21:06 meerkat1 napisał: > autorytarne rezymy maja swoje sposoby! No właśnie poznał swój swego, tam tafiła kosa na kamień, niczym CIA na KGB. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A co sie dzieje z NGOs w ROSJI, evuniu? :-) n 11.02.06, 21:10 No to i w Arabii Saudyjskiej trafi. ZSRS- AS- same difference! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A co sie dzieje z NGOs w ROSJI, evuniu? :-) n 12.02.06, 01:50 meerkat1 napisał: > No to i w Arabii Saudyjskiej trafi. Może, może.. Ale jak na razie to tam (w AS) SYSTEM się dogadał i FUNKCJONUJE. No i m.in. dlatego również (choć niegłównie) za rzekomych terrorystów z AS dostali w pupę niepisaci, nieczytaci afgańscy górale, którzy nie tylko nie wiedzą, co to NY, ale nawet, jak to przeliterować. No ale po cholerę im to w raju? >ZSRS- AS- same difference! :-) No właśnie, w tym rzecz. Nigdy nie wiadomo na czym się można potnąć. Jest przysłowie: nosił wilk razy kilka, ponieśli i ... Boże nie daj, to takie niepoprawne politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: A tak na marginesie! 11.02.06, 18:33 meerkat1 napisał: > > Problem polega na tym, ze jakby zmusic rezym saudyjski do przeprowadzenia > wolnych wyborow, to stanie sie dokladnie to co w Autonomii Palestynskiej: Niekoniecznie. Za to na pewno skonczylyby sie serdeczne powiazania domow Bush i Saudowie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A tak na marginesie! 12.02.06, 02:20 meerkat1 napisał: > "SA GRANICE, KTORYCH PRZEKROCZYC NIE WOLNO"! Non passumus (obywatel St. Wyszyński) Jesteś specjalistą od mieszania dobrego i złego w słabych głowinach.. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A tak na marginesie! 12.02.06, 13:39 kto to byl, przypomnij mi te PASSUMUS? Kolega PANTAREI z LWP? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A tak na marginesie! 12.02.06, 14:49 Rzeczywiście problem niebywały z powodu 1. litery. No to masz possumus - lepiej? Ja i tak zauważam, że mam chyba dyslekcję.. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A tak na marginesie! 12.02.06, 17:40 Nie martw sie evuniu! suersum corda! Ja chyba tez mam dysleksje. Zawsze pisze GAZSROM, SAMAOBORA, itp. , a potem mi wstyd!;-( Pro domo sua: jeszcze mi sie jednak Pilzsztejn zamiast Rydzyk nie zdarzylo napisac, jak jakims posterom z tej ostatniej. [watek o wizycie K. w Chicagowie] Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Re: A tak na marginesie! 12.02.06, 17:49 > meerkat1 napisał: > Zawsze pisze GAZSROM, SAMAOBORA, itp. , a potem mi wstyd!;-( Hallo Panie profesorze od wolnej Ewropy. apropo GASSROMOW - Jak tam mamusia ? Pozdrowienia z Karoliny P.s. Mam nadzieje , ze Tatusia tez w ZSSR zrechabilitowali i pozwolili wrocic do Mongolii ? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 kacapaska swolocz<Hnasa> Niemca udajca! 12.02.06, 18:46 To juz na pewno nie dysleksja [<zrechabilitowali>] tylko analfabetyzm muzhika co diedowszczyne w <tankowej> dywizji w Dzierzynsku wprawdzie przezyl, acz, jak widac, nie bez okaleczen. [nie mowie tu o nabytym tam AIDS] Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Haansa syn kacapa 12.02.06, 19:39 > To juz na pewno nie dysleksja [<zrechabilitowali>] tylko analfabetyzm m > uzhika > > co diedowszczyne w <tankowej> dywizji w Dzierzynsku wprawdzie przezyl, > acz, jak > > widac, nie bez okaleczen. [nie mowie tu o nabytym tam AIDS] Ee team Panie profesrze i osobisty doradco Busha - no tos Pan wszedl na palme :-)) ... a ja tylko pytalem grzecznie o zdrowko mamusi szlachcianki i tatusia radzieckiego mongola ? Tam to juz jest Panie profesorze , ze ludzie maja nawyzej trzy powody zeby tu piepszyc glupoty ... Kasa , Dupa lub Glowa !! Wiadomo ze u Evy15 chodzi dupe , u mnie o kase a u Ciebie o glowe wiec sie troche martwie i pytam jak to bylo w rodzinie u Ciebie .. lub moze byles jako profesor z Karolin wreszczcie w Korei lub Tybecie ? P.s. Eva15 byla w Iranie ale tez nikogo nie znalazla i teraz zostala moslemka bo nareszcie moze zakryc gebe - zostala wiec tylko problem z tlusta dup..a Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 maharadża przemówił 11.02.06, 17:56 W Danii rozumiem, nic się nie ukazało, Flemming rozumiem jest rodowitym Duńczykiem i katalikem lub co najwyżej (co tam częstsze) protestantem, a jego gazeta to nie faszyzująca gadzinówka... A ja jestem maharadżą.... Odpowiedz Link Zgłoś
haansa maharadża przemówił 12.02.06, 14:09 > eva15 napisała: > A ja jestem maharadżą.... Maharadza nie ... ale Hamasowka zyjaca tylko wirtualnie z powotu kompleksow np. "tlustodupia" ?? to bardziej prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaadd Re: Dania ewakuuje swe ambasady w Iranie, Syrii i 11.02.06, 18:19 eva15 napisała: > Może jeszcze powiesz, że Flemming Rose- redaktor, który puścił te rysunki był > katolikiem? Zeby już dopełnić obrazka, że katolicy jak zwykle wszystkiemu winni > ? wszyskiemu nie - ale jak zwykle większości. Odpowiedz Link Zgłoś
wannassermann Reszta krajow UE powinna tez opuscic to bydlo. 11.02.06, 17:01 Bo i jak tu dyskutowac z fanatykami, ktorzy sami nie szanuja praw czlowieka, wolnosci slowa i wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 ZACHOD UPIL SIE SWOJA WOLNOSCIA 11.02.06, 17:16 Jak ten pijak,ktoremu poziom alkoholu spada i potrzebuje coraz wieksza dawke.Splamil u siebie wszystko co bylo do splamienia i w pijackim widzie siegnal po cudza wlasnosc. Obcy swojej wlasnosci nie chce dac pohanbic i jest gotowy dac po lapach i doprowadzic do przyzwoitosci. Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: ZACHOD UPIL SIE SWOJA WOLNOSCIA 11.02.06, 17:24 rozmowy z tzw katolikiem są bezsensowne ale należy zwrócic uwagę że jakoś nie widać żeby obrażeni muzułmanie zaczeli wracać do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
gaadd Re: Dania ewakuuje swe ambasady w Iranie, Syrii i 11.02.06, 18:17 maluczcy przetrwają, prawda Panie Katoliku. Odpowiedz Link Zgłoś
szadrach7 KUPUJCIE DUŃSKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! 11.02.06, 18:38 jEŚLI DZIECKO SĄSIADÓW GDZIEŚ NAROZRABIAŁO,ROBIĄC KOMUŚ WIELKĄ PRZYKROŚĆ.zDARZA SIĘ.ALE JESLI TEN KTOŚ POSZKODOWANY PRZEZ DZIECKO CCHWYCIŁ TO DZIECKO I WALI JE SYSTEMATYCZNIE PO GŁOWIE.TO TRZEBA ZAREAGOWAĆ.CZY ISNIEJE SOLIDARNOŚC EUROPEJSKA? Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Dania ewakuuje swe ambasady w Iranie, Syrii i 11.02.06, 19:57 Jakze blisko takim "katolikom" do fanatykow islamskich! Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: Dania ewakuuje swe ambasady w Iranie, Syrii i 11.02.06, 20:14 katolik_polski1 11.02.06, 16:38 + odpowiedz Zbieraja zniwo swojej zle pojetej "wolnosci slowa ". Bedzie przyklad dla innych ! a mozesz nam wyjasnic, ktorym to rysunkiem z 12 jakie ukazaly sie w dunskiej gazecie obrazono uczucia religijne muzulmanow ? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Co obrazilo, pytacie? 11.02.06, 20:28 PRAWDA! Bo TYLKO PRAWDA MOZE NAPRAWDE OBRAZIC! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Co obrazilo, pytacie? 11.02.06, 20:39 meerkat1 napisał: > PRAWDA! > > Bo TYLKO PRAWDA MOZE NAPRAWDE OBRAZIC! Opanuj sie! Obrazliwa jest tylko ta, na ktora masz monopol. Nazywa sie ona gowno-prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Co obrazilo, pytacie? 11.02.06, 21:09 Aaaa, to ty <bogdantadus> udzielales sie wczesniej pod nickiem <tysprawda>, a jeszcze wczesniej jako <tomson>? Ze ja dopiero teraz terminologie rozpoznalem!... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Co obrazilo, pytacie? 11.02.06, 21:47 meerkat1 napisał: > Aaaa, to ty <bogdantadus> udzielales sie wczesniej pod nickiem <tys > prawda>, a > jeszcze wczesniej jako <tomson>? > > Ze ja dopiero teraz terminologie rozpoznalem!... :-))) Takiej bystrosci nawet slynna woda w klozecie moglaby ci pozazdroscic! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Co obrazilo, pytacie? 11.02.06, 21:54 No, nie narzekaj na moja skleroze! Gdyby nie ona, to bys dawno glowa w klopie, a ja za lancuszek A tak, to jakoz zes sie uchowal, sloneczko, tyli czas :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Co obrazilo, pytacie? 11.02.06, 22:38 meerkat1 napisał: > No, nie narzekaj na moja skleroze! > > Gdyby nie ona, to bys dawno glowa w klopie, a ja za lancuszek > > A tak, to jakoz zes sie uchowal, sloneczko, tyli czas :-)))) Aaaa! Juz wiem! Dobrze, ze o lancuszku wspomniales (kto by dzisiaj lancuszkow uzywal w czasach sensorow) - to ty byles ten w cywilu na komendzie, co mi takimi przyjemnosciami wygrazal! Pamietasz jak to sie skonczylo? Potem cie szukalem, ale slad przepadl. A tu prosze gora z gora...! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Co obrazilo, pytacie? 11.02.06, 22:47 Ojejku! Ze ci facjaete przestawilem jak nia sciane starlem? I ze ci pala odbyt poszerzylem? Toc wdzieczny mi <tysprowda> byc powinienes! Przeciez jakes cw..owal pod cela, to juz duzo mniej bolalo, prawda? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Co obrazilo, pytacie? 11.02.06, 23:21 meerkat1 napisał: > Ojejku! > > Ze ci facjaete przestawilem jak nia sciane starlem? > > I ze ci pala odbyt poszerzylem? Wtedy miales za duzo roboty, teraz za to za wielka skleroze... I po to sie tyle lat dla wladzy wyslugiwales? Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie - dobrze, ze juz niedaleko do tego podobno lepszego! Odpowiedz Link Zgłoś