Dodaj do ulubionych

Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę

IP: *.dyn.optonline.net 10.10.01, 00:51
Najłatwiej jest kogoś nienawidzić a trudniej jest to uzasadnić. Tak też jest z
Ameryką:

1. Cały świat nas nienawidzi ponieważ “bez przerwy mieszamy się w nie
swoje sprawy”. Ale kiedykolwiek i gdziekolwiek na świecie zaczyna się jakiś
konflikt, cały świat narzeka że USA natychmiast nie interweniuje. Naturalnie po
naszej interwencji ten sam świat ogłasza że jak zwykle USA próbuje nad
wszystkimi zapanować. Dlaczego żaden z waszych narodów chociaż raz nie
rozwiąże problemu swojego kraju czy regionu bez prośby o pomoc militarną czy
finansową od USA. Europa ze swoją Unią nie potrafi nawet posprzątać swojego
własnego podwórka bez błagania o naszą pomoc. Pamiętacie Jugosławię. Dlaczego
Europa sama tego nie umiała albo nie chciała rozwiązać? Amerykanie wcale się
tam nie rwali. Wręcz odwrotnie, nasz rząd dwoił się troił przekonując nas do
potrzeby naszej interwencji o którą Europa prosiła. . Tylko wasza własna
niechęć, nieumiejętność albo brak odwagi zmusiła nas do interwencji. Naturalnie
jest ona teraz przez wszystkich hipokrytów przeklinana.

2. Amerykanie narzucają całemu światu swoją wolę. Rozwiązanie tego
problemu jest proste: Przestańcie wszyscy błagać o naszą pomoc finansową. Chiny
o naszą pomoc nie proszą i my nie mamy na nich żadnego wpływu. Z drugiej strony
np. Polska co roku dostaje naszą pomoc która będzie natychmiast odcięta w
przypadku eliminacji demokratycznie wybranego rządu. Czy jest to narzucanie
woli? Tak, ale nikt nikogo nie zmusza do pobierania naszej pomocy.

PS.
Pomyślcie też o tym:

Jeśli zapanowanie nad jakimś krajem byłoby intencją USA kraj ten już dawno
mówiłby po angielsku. Ale nigdy to się jeszcze nie zdażyło i nigdy się nie
stanie.

Jeśli Taliban czy Osama Bin Laden miał by do dyspozycji potęgę równą do USA już
dawno cały świat klęczał by na dywanie waląc w niego głową.

Obserwuj wątek
    • Gość: FY Conti Re: Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę - Dzieki za super post! IP: *.0.252.64.snet.net 10.10.01, 00:55
      • Gość: Conti Re: Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę - Dzieki za super post! IP: *.proxy.aol.com 10.10.01, 01:27
        T ez dziekuje,superpost,a ty Maniek nie lej we mnie az tak,ojejej,oj,auauaua
        • Gość: Conti Re: Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę - Dzieki za super post! IP: *.proxy.aol.com 10.10.01, 01:31
          Gość portalu: Conti napisał(a):

> T ez dziekuje,superpost,a ty Maniek nie lej we mnie az tak,ojejej,oj,auauaua

Przepraszam,ten skorw...n Maniek,tata moj ,znowu mnie w lep butelka po
          denaturacie wali,zameldujcie to komu trzeba,bo jak sam mu walne,to zamkna mnie i
          wiecej mnie nie uslyszycie.
          • Gość: FY Conti CONTI DO FINLANDII! IP: *.0.252.64.snet.net 10.10.01, 01:36
    • Gość: VB Re: Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę re Kingfish IP: *.proxy.aol.com 10.10.01, 04:10
      Akceptuje wiekszosc Twojego postu ale.. w czesci PS.
      >jesli zapanowanie nad jakims krajem byloby intencja USA- ten kraj dawno
      mowilby po angielsku< przesadziles .Ameryka probowala juz ten numer z Japonia
      Korea ,Kuba, Wietnamem ,oraz z kilkoma innymi krajami .Wszedzie konczylo sie
      totalna kleska.
      • Gość: Kingfish Re: Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę re Kingfish IP: *.dyn.optonline.net 10.10.01, 04:28
        Bardzo się mylisz, ani jeden z tych konfliktów nie miał w celu zdobycie czy
        okupację obcego kraju.

Japonia jednak była pokonana i jest to dobrym przykładem bo pomimo wszystkiego
        jest nadal Japonią co ilustruje że USA nigdy nie miała i nie będzie miała
        intencji okupacji obcych krajów. Tylko to chciałem powiedzieć. Wcale nie
        chodziło mi o dyskusję: Kogo USA może pokonać.
        pzdr.
        • Gość: anty a kto obrabował Meksyk z Kaliforni, Teksasu i NM? IP: *.slupsk.tpnet.pl 10.10.01, 08:43
          Co prawda zaczynają pomału odbierać zrabowane terytoria.
          • Gość: Kingfish Re: a kto obrabował Meksyk z Kaliforni, Teksasu i NM? IP: *.dyn.optonline.net 11.10.01, 01:59
            Cały kraj był komuś odebrany. Nikt tego kraju nie odkrył bo nie bał on
            bezludny. Ale przestańcie gadać o przeszłości. Papierz też w przeszłości
            mordował ludzi w imię boga ale dzisiaj jest nawet pożądnym chłopem. I co z
            tego. Dzisiaj jest dzisiaj.

Bez potęgi USA mapa świata już dawno wyglądała by innaczej. Polski już dawno by
            nie było.
            • Gość: anty Re: a kto obrabował Meksyk z Kaliforni, Teksasu i NM?zmiana tematu? IP: *.slupsk.tpnet.pl 11.10.01, 11:38
              Gość portalu: Kingfish napisał(a):

> Cały kraj był komuś odebrany. Nikt tego kraju nie odkrył bo nie bał on
              > bezludny. Ale przestańcie gadać o przeszłości. Papierz też w przeszłości
              > mordował ludzi w imię boga ale dzisiaj jest nawet pożądnym chłopem. I co z
              > tego. Dzisiaj jest dzisiaj.
              Więc jednak były akty agresji terytorialmej wobec sąsiadów. W stosunku do innych
              państw polityka zagraniczna wygląda w skrócie tak: loklne administracje mają
              chronić w pierwszej kolejności interesy amerykańskie. Jak zaczną trochę pilnować
              interesów własnych narodów to prokuruje im się wariant chilijski( wybierz sobie
              inny dowolny ze znanych ci). Może cholera dlatego niespecjalnie kochają Amerykę
              (ale to przecież niemożliwe!)
              >
              > Bez potęgi USA mapa świata już dawno wyglądała by innaczej. Polski już dawno by
              >
              > nie było.
              Myślę że Polska szans na swoje istnienie winna upatrywać w sprawnej administracji
              silnej gospodarce a nie na mocarstwie oddalonym o pare tys km mającym w dłuższej
              perspektywie duże kłopoty ze swoim statusem. Wyobraź sobie sytuację , Rosja
              proponuje Stanom transakcje - kaukaz, dostep do pól naftowych Azerbejdżanu za
              Polske w ich strefie wpływów. Po otrzymaniu takiej informacji w tym samym dniu
              zapisuję dzieciaka na lektoraty rosyjskiego - nie mam najmniejszych wątpliwości.
              Pozdr anty
              • Gość: Kingfish Re: a kto obrabował Meksyk z Kaliforni, Teksasu i NM?zmiana tematu? IP: *.245.113.39.Dial1.Weehawken1.Level3.net 11.10.01, 16:50

> Myślę że Polska szans na swoje istnienie winna upatrywać w sprawnej administrac
                > ji
                > silnej gospodarce a nie na mocarstwie oddalonym o pare tys km mającym w dłuższe
                > j
                > perspektywie duże kłopoty ze swoim statusem.

Jest to bardzo mądre i prawdziwe ale dopuki do tego nie dojdziemy jesteśmy
                niestety bezbronni.

Wyobraź sobie sytuację , Rosja
                > proponuje Stanom transakcje - kaukaz, dostep do pól naftowych Azerbejdżanu za
                > Polske w ich strefie wpływów. Po otrzymaniu takiej informacji w tym samym dniu
                > zapisuję dzieciaka na lektoraty rosyjskiego - nie mam najmniejszych wątpliwości

Ja mam wątpliwości i nawet jestem pewny że naród amerykański nigdy by do tego nie
                dopuścił. Ale tym czysem USA jest Polski jedynym sojusznikiem. Podaj mi jeszcze
                jeden kraj który w razie potrzeby wysłał by do Polski wojsko. (tak jak wzsłali je
                do jugosŁawji) Polska jest otoczona wilkami którzy już nie raz wolność naszą
                atakowali.

Do rozwoju gospodarczego które w końcu kiedyś da Polsce somowystarczalność jest
                nieodzowne dzisiejsze bezpieczeństwo zapewnione przez znienawidzoną Amerykę.
                pzdr
                Kingfish

> .
                > Pozdr anty

• Gość: anty Re: zmiana tematu? Polska a Stany? IP: *.slupsk.tpnet.pl 12.10.01, 09:08
                  Gość portalu: Kingfish napisał(a):

>
                  > > Myślę że Polska szans na swoje istnienie winna upatrywać w sprawnej admini
                  > strac
                  > > ji
                  > > silnej gospodarce a nie na mocarstwie oddalonym o pare tys km mającym w dł
                  > uższe
                  > > j
                  > > perspektywie duże kłopoty ze swoim statusem.
                  >
                  > Jest to bardzo mądre i prawdziwe ale dopuki do tego nie dojdziemy jesteśmy
                  > niestety bezbronni.
                  Zgoda, dlatego musiymy działać jak najszybciej. Dużo czasu nie ma!!! Jedna, góra
                  dwie kadencje Sejmu
                  >
                  > Wyobraź sobie sytuację , Rosja
                  > > proponuje Stanom transakcje - kaukaz, dostep do pól naftowych Azerbejdżanu
                  > za
                  > > Polske w ich strefie wpływów. Po otrzymaniu takiej informacji w tym samym
                  > dniu
                  > > zapisuję dzieciaka na lektoraty rosyjskiego - nie mam najmniejszych wątpli
                  > wości
                  >
                  > Ja mam wątpliwości i nawet jestem pewny że naród amerykański nigdy by do tego n
                  > ie
                  > dopuścił.
                  Obawiam się, że naród amerykański niewiele miałby tu do powiedzenia. A
                  potęga "wolnej prasy" + telewizja załatwi temat tak, że naród amerykański nawet
                  nie zauważy tego drobnego
                  faktu.
                  >Ale tym czysem USA jest Polski jedynym sojusznikiem. Podaj mi jeszcze
                  >
                  > jeden kraj który w razie potrzeby wysłał by do Polski wojsko. (tak jak wzsłali
                  > je
                  > do jugosŁawji) Polska jest otoczona wilkami którzy już nie raz wolność naszą
                  > atakowali.
                  >
                  > Do rozwoju gospodarczego które w końcu kiedyś da Polsce somowystarczalność jest
                  >
                  > nieodzowne dzisiejsze bezpieczeństwo zapewnione przez znienawidzoną Amerykę.
                  Staram się na zimno ocenić szanse i zagrożenia Polski w powiązaniu ze Stanami.
                  Nie musisz do mnie pisać o "znienawidzonej Ameryce".Jest wiele innych i państw i
                  ludzi którzy żywią te uczycia i wierz mi mają swoje głębokie powody. Jeśli
                  popatrzysz na politykę jak żydowski bankier zrozumiesz więcej. Oni dzisiaj rządzą
                  Ameryką - niestety.
                  > pzdr
                  > Kingfish
                  >
                  > > .
                  > > Pozdr anty
                  >
                  Pozdr anty
              • Gość: Kingfish Re: a kto obrabował Meksyk z Kaliforni, Teksasu i NM?zmiana tematu? IP: *.157.74.17.Dial1.Weehawken1.Level3.net 11.10.01, 22:01
                Gość portalu: anty napisał(a):

> Gość portalu: Kingfish napisał(a):
                >
                > > Cały kraj był komuś odebrany. Nikt tego kraju nie odkrył bo nie bał on
                > > bezludny. Ale przestańcie gadać o przeszłości. Papierz też w przeszłości
                > > mordował ludzi w imię boga ale dzisiaj jest nawet pożądnym chłopem. I co z
                >
                > > tego. Dzisiaj jest dzisiaj.
                > Więc jednak były akty agresji terytorialmej wobec sąsiadów. W stosunku do innyc
                > h
                > państw polityka zagraniczna wygląda w skrócie tak: loklne administracje mają
                > chronić w pierwszej kolejności interesy amerykańskie. Jak zaczną trochę pilnowa
                > ć
                > interesów własnych narodów to prokuruje im się wariant chilijski( wybierz sobie
                >
                > inny dowolny ze znanych ci). Może cholera dlatego niespecjalnie kochają Amerykę
                >
                > (ale to przecież niemożliwe!)

Tym razem nie wiem jak ci na to odpowiedzieć bo chyba kielich sobie wypiłeś i
                pieprzysz trochę od rzeczy. Ale każdy ma prawo od czasu do czasu wypić. Na
                zdrowie.

> >
                > > Bez potęgi USA mapa świata już dawno wyglądała by innaczej. Polski już daw
                > no by
                > >
                > > nie było.
                > Myślę że Polska szans na swoje istnienie winna upatrywać w sprawnej administrac
                > ji
                > silnej gospodarce a nie na mocarstwie oddalonym o pare tys km mającym w dłuższe
                > j
                > perspektywie duże kłopoty ze swoim statusem. Wyobraź sobie sytuację , Rosja
                > proponuje Stanom transakcje - kaukaz, dostep do pól naftowych Azerbejdżanu za
                > Polske w ich strefie wpływów. Po otrzymaniu takiej informacji w tym samym dniu
                > zapisuję dzieciaka na lektoraty rosyjskiego - nie mam najmniejszych wątpliwości

Na powyższe już komuś odpowiedziałem tak że proponuję powrócenia do miejsca z
                którego to skopiowałeś i przeczytanie mojej odpowiedzi. Na przyszłość jednak bądź
                uczciwym facetem i cytaty pisz w cudzysłowach. Ale jeszcze raz ci przebaczam na
                kącie kielicha.

Pydr.
                Kingfish

> .
                > Pozdr anty

• Gość: Wiesio Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: *.mtl.aei.ca 12.10.01, 01:48
              Kingfish

Uwazasz sie za inteligentna osobe a bredzisz. co by bylo jak by
              bylo?? po pierwsze nie wiadomo, i to co mowisz nie ma sensu
              zadnego.

Po drugie w Malcie w 1946 spotkalo sie trzech panow Stalin,
              Churchill i Roosvelt, i oni rozplanowali powojenna Europe. A co
              ciekawsze Stalin mial w nosie Polske, on chcial Austrie, a stany z
              Anglia nas sprzedaly Sovietom za Austrie. To nastepnym razem jak
              bedziesz dziekowal stanom za cos to im podziekuj za 45 lat komuny,
              a nie nasza wolnosc, bo jak widzisz nawet stanom sie to nie udalo.

pzd

• Gość: Kingfish Re: A Polska była zawsze pełna aniołków IP: *.208.117.93.Dial1.Weehawken1.Level3.net 12.10.01, 20:09
            Ilość zgonów pośród żołnierzy Armii Czerwonej
            wziętych do niewoli i przetrzymywanych w polskich obozach jenieckich
            (w oryginale "koncentracyjnych") w latach dwudziestych ubiegłego
            stulecia była, według najnowszych studiów rosyjsko-polskich,
            ponad 100 tysięcy, jak powiedział Włodzimierz Kozłow,
            naczelnik Rosyjskich Archiwów Państwowych. W roku 1920 Polska
            napadła na Rosję Sowiecką, zajmując duże
            połacie Białorusi, Ukrainy i Litwy. Tysiące żołnierzy
            Armii Czerwonej skończyło w polskich obozach, gdzie byli
            oni zabijani bez sadu, i często ginęli z głodu, chłodu
            i chorób. Warszawa długo zaprzeczała odpowiedzialności
            za te zgony, chociaż według prawa międzynarodowego,
            państwo, które pojęło jeńcow wojennych jest
            zawsze odpowiedzialne za ich los. Ostatnio, polepszone stosunki
            rosyjsko-polskie umożliwiły zajęcie się sprawą
            radzieckich jeńców wojennych w Polsce. Kozłow powiedział,
            że Polacy pomogli rosyjskim archiwistom odnaleźć
            ważne dokumenty w archiwach polskiego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych
            i w polskich archiwach regionalnych.
            Wiktoria Prichodko, korespondent Agencji “Nowosti” (RIA)
            Moskwa, 20 sierpnia 2001

Źródło:
            OVER 100,000 RUSSIANS PERISHED IN POLISH CONCENTRATION CAMPS
            MOSCOW, September 20. /Viktoria Prikhodko, RIA Novosti correspondent/.
            Keywords: *RUSSIA*ARCHIVES*POLAND*CAPTIVITY*
        • Gość: Habib Re: Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę re Kingfish IP: *.chello.pl 10.10.01, 12:49
          Zapominasz, że w Japonii są do dziś bazy wojskowe USA.

W Polsce też były bazy radzieckie. Na zasadzie "przyjaźni"
          • Gość: Kingfish Re: Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę re Kingfish IP: *.dyn.optonline.net 11.10.01, 01:40
            Nie, wcale o tym nie zapominam a nawet się z tego cieszę. Zajrzyj tylko do
            podręcznika i zobacz ile razy Japonia atakowała i okupowała swoich sąsiadów
            przed II wojną światową. I przeczytaj jak brutalnie oni to robili. Hitler w
            porównaniu z Japonią był aniołkiem. Ten brutalny, barbarzyński i fanatyczny
            naród Japoński nagle po drugiej wojnie światowej zrobił się potęgą ekonomiczną
            i jednym z najładniej zachowujących się narodów. Myślisz że jest to rzypadek?
      • Gość: MarekG Re: Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę re Kingfish IP: *.chello.pl 10.10.01, 17:10
        > Akceptuje wiekszosc Twojego postu ale.. w czesci PS.
        < przesadziles .Ameryka probowala juz ten numer z Japonia
        > Korea ,Kuba, Wietnamem ,oraz z kilkoma innymi krajami .Wszedzie konczylo sie
        > totalna kleska.

Korea i Wietnam - USa mieli podpisane umowy o pomocy... tak jak Polska z
        francuzami i anglikami w WWII, akurat ze ci sie wypieli i stany nie - bronili te
        kraje przeciwko komunistom...
        Kuba - nacisk czerwonych zza oceanu i zimna wojna zrobili swoje, zreszta tak samo
        jak korea i wietnam
    • Gość: tadeo A w jakim jezykiem rozmawiaja w PuertRico IP: *.o1.com 10.10.01, 05:36
      ??????????????????????????????
    • Gość: Egon Re: Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę IP: 64.124.150.* 10.10.01, 05:48
      Lubimy Ameryke bo jest nam potrzebna zeby rozprawic sie z brudasami arabskimi.
      Ale Bush mnie wkurwia bo przez niego musimy sie patyczkowac z arabstwem.
      Premier Sharon mial racje ostrzegajac zasranca Busha juniora zeby nic nie kombinowal naszym
      kosztem i nie robil z nas Czechoslowacji. Niech tylko sprobuje goj smierdzacy, to obudzimy naszych
      chlopakow w kongresie!!!
      Nie podoba mi sie ten gupi Bush.
      I proudly voted for JOE LIEBERMAN & Gore.
      • Gość: MRSA Opanujcie sie IDIOCI IP: *.nas23.new-york1.ny.us.da.qwest.net 10.10.01, 06:43
        Ty Egon (czy WOJO?) nie odzywaj sie bo wszyscy znaja ta Twoja rasistowska
        spiewke.
        Katfish ma wiele racji w tym co pisze.
        Oczywiscie, ze Amerykanie popelniaja bledy w polityce zagranicznej i troche
        przesadzaja z bezwarunkowym poparciem Izraela, ale jestem przekonany, ze swiat
        bez USA wygladalby duzo, duzo gorzej.
        • Gość: Kingfish Re: Opanujcie sie IDIOCI IP: *.244.239.136.Dial1.Weehawken1.Level3.net 10.10.01, 16:56
          Zgoda, błędów jest pełno ale pamiętaj że kraje które ich nie popełniają siedzą
          cichutko z głowom w piachu. Za dużo jest kibiców a za mało piłkarzy. Najgorszym
          krytykim jest kibic który nigdy nie miał odwagi do gry.
      • Gość: Fazi Re: Nienawidze˛ USA Poniewaz˙ Nienawidze˛ IP: *.tht.net 11.10.01, 17:38
        I Twoj post jest potweirdzeniem, ze z atakow na NYC i Waszyngton najbardziej
        skorzystal Izrael.
        • Gość: Kingfish Re: Nienawidze˛ USA Poniewaz˙ Nienawidze˛ IP: *.dyn.optonline.net 13.10.01, 14:57
          Ale to jest to jet tylko dowoden że Osama jest pacankiem
    • Gość: doku Gdzie ty widzisz ten świat, który nienawidzi USA? IP: *.mofnet.gov.pl 10.10.01, 13:31
      Wszedzie noszą amerykańskie flagi, jedzą hamburgery, piją coca colę, oglądają
      Wasze filmy, uczą się angielskiego właśnie dla Was, a nie dla Anglików. To Was
      kocha świat, a nie Australijczyków, i wszędzie mówi się właśnie po angielsku.
      Amerykanów nienawidzą tylko czerwoni i islamscy fanatycy - to nie jest cały
      świat! Rozumiem jednak Twoje rozgoryczenie, po tym, jak Wam przywalili, bo
      minimum przyzwoitości każe okazać współczucie. Nawet jeśli się czuje nienawiść,
      to przynajmniej teraz czerwona hołota powinna się powstrzymać.

Powinieneś też wiedzieć, że wśród islamskich terrorystów nastąpiła teraz
      mobilizacja i mają oni nakazane atakować USA na wszystkie możliwe sposoby. W
      Polsce też mamy islamistów, polscy komuści także kiedyś szkolili terrorystów
      przeciw USA, stąd nagle tyle antyamerykańskich postów. Ale tym nie należy się
      przejmować. To już ostatnie drgawki terrorystycznej międzynarodówki.
      • Gość: Kingfish Re: Widziałem to na tym Forum. IP: *.dyn.optonline.net 11.10.01, 01:20
        • Gość: doku To tylko epizodyczna mobilizacja nielicznych zwolenników terroryzmu IP: *.mofnet.gov.pl 11.10.01, 12:35
          Wróć do tego problemu za jakiś czas i na spokojnie uświadomisz sobie, że
          nieliczna grupka złych ludzi, nie oznacza zaraz, że cały świat jest zły.
          • Gość: Ł= Re: To tylko epizodyczna mobilizacja nielicznych zwolenników terroryzm IP: *.dyn.optonline.net 14.10.01, 14:25
            mam nadźeję że masz rację
    • Gość: WIESIO Re: Nienawidzę USA Ponieważ MYSLE!!!!!!!!!! IP: 207.139.88.* 11.10.01, 19:39
      Kingfish,

Podoba mi sie twoje podejscie, tzn fakt ze spokojnie mowisz, dobrze to o tobie
      swiadczy, lecz twoje argumenty sa bardzo przyrke. Wedlug mnie za duzo telewizje
      za malo ksiazek. Czytajac twoj post na poczatku czekalem tylko jak powiesz ze
      ameryka wygrala IIWS. To co piszesz jest piekne z perspektywy jakiegos ciolka z
      NJ ktory lata do roboty, je, spi no i ogloda CNN. I cieszy mnie fakt ze uwazasz
      sie za amerykanina mowiacego po Polsku, a nie za Polaka w ameryce. Ale potarz
      na to z punku widzenia Wietnamczyka, ktorego armia niebieskich przyjechala
      ratowac a wymordowala ponad milion. Zastanow sie nad tym, jezeli jestescie taki
      pozadny kraj, to dlaczego sa terrorysci w Afganistanie, a nie ma ich w
      Wietnamie przeciwko sowietom?? Powiem sucho, dostaliscie w du*e bo wam sie to
      nalezalo od dawna. I nie mow o Kossowie czy Jugoslawi, bo nic nie wiesz na ten
      temat. To ze twoj piekny Klington z Niemcami w lozku zgadali sie ze wymysla
      sobie wojne, no to co wam mieli powiedziec prawde??? to byscie jeszcze zaczeli
      myslec, a wtedy to koniec stanow. Mam nadzieje ze cos zrozumiales, a jak nie to
      macie piekne biblioteki, skocz jezeli jeszcze pamietasz co to takiego
      biblioteka, a jak nie to zapytaj, wytlumacze ci. Poczytaj i napisz.\

Czesc
      • Gość: Dariusz Naucz się pisać po polsku ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 19:46
        To fajnie, że masz swoje zdanie, ale nie podszywaj się pod Polaka ! Na kilometr
        widać obsesyjną nienawiść do Ameryki , typową dla niektórych Arabów !
        • Gość: Wiesio Re: Naucz się pisać po polsku ! IP: 207.139.88.* 11.10.01, 20:07
          Gość portalu: Dariusz napisał(a):

> To fajnie, że masz swoje zdanie, ale nie podszywaj się pod Polaka ! Na kilometr
          >
          > widać obsesyjną nienawiść do Ameryki , typową dla niektórych Arabów !

To jest najlepszy argument jaki znalazlem przeciwko temu co napisalem?? przykry
          jestes. Rodzice cie nie nauczyli ze jezeli nie masz nic madrego do powiedzenia to
          siedzisz cicho??
          A moze za mlody jestes na takie tematy, chcesz sie pobawic?? jak pieciolatki? to
          spoko ty Hitlerowcu!!!

• Gość: Dariusz Re: Poczytaj mój nowy post o pacyfistach ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 20:59
            Nie jestem hitlerowcem !
            Ciekawe, jakbyś walczył z hitlerowcami ? Organizowałbyś marsze przeciw
            przemocy, pisałbyś petycje, grzecznie prosił gestapowców, żeby nikogo nie
            zabijali ?
            Mój ojciec dostał w łeb w wieku 11 lat od gestapowca za to ,że powiedział, że
            jest Polakiem ! Talibowie to inna wersja gestapowców !
      • Gość: Paul Re: Nienawidzę USA Ponieważ MYSLE!!!!!!!!!! IP: 208.130.53.* 11.10.01, 20:12
        Gość portalu: WIESIO napisał(a):

> Kingfish,
        >
        > Podoba mi sie twoje podejscie, tzn fakt ze spokojnie mowisz, dobrze to o tobie
        > swiadczy, lecz twoje argumenty sa bardzo przyrke. Wedlug mnie za duzo telewizje
        >
        > za malo ksiazek. Czytajac twoj post na poczatku czekalem tylko jak powiesz ze
        > ameryka wygrala IIWS. To co piszesz jest piekne z perspektywy jakiegos ciolka z
        >
        > NJ ktory lata do roboty, je, spi no i ogloda CNN. I cieszy mnie fakt ze uwazasz
        >
        > sie za amerykanina mowiacego po Polsku, a nie za Polaka w ameryce. Ale potarz
        > na to z punku widzenia Wietnamczyka, ktorego armia niebieskich przyjechala
        > ratowac a wymordowala ponad milion. Zastanow sie nad tym, jezeli jestescie taki
        >
        > pozadny kraj, to dlaczego sa terrorysci w Afganistanie, a nie ma ich w
        > Wietnamie przeciwko sowietom?? Powiem sucho, dostaliscie w du*e bo wam sie to
        > nalezalo od dawna. I nie mow o Kossowie czy Jugoslawi, bo nic nie wiesz na ten
        > temat. To ze twoj piekny Klington z Niemcami w lozku zgadali sie ze wymysla
        > sobie wojne, no to co wam mieli powiedziec prawde??? to byscie jeszcze zaczeli
        > myslec, a wtedy to koniec stanow. Mam nadzieje ze cos zrozumiales, a jak nie to
        >
        > macie piekne biblioteki, skocz jezeli jeszcze pamietasz co to takiego
        > biblioteka, a jak nie to zapytaj, wytlumacze ci. Poczytaj i napisz.\
        >
        > Czesc
        Wiesiu, nie mam slow....Co ty pierdolisz? To nic, ze nie piszesz ortograficznie
        i ze skladnia krucho, bo samemu jest mi wstyd, kiedy wale ortograficzne byki,
        albo szybko pisze i mysle w innym jezyku. Zostawmy to z boku. O co chodzilo ci
        w twoim poscie, nawet po doglebnym przestudiowaniu opcji skladniowych/logicznych,
        nic logicznego nie zobaczylem. Moze to moja wrodzona glupota, albo jak sam
        piszesz, za duzo CNN i za malo ksiazek? Hamburgery i coca-cola zabily mi komorki
        mozgowe? Po pierwsze, gdyby nie US (w duuuzym skrocie myslowo-polityczno-
        historycznym), to papa Stalin zajal by cala Europe. Pewnie wydaje ci sie to
        dziwne i skomplikowane w swietle ustaw lend-lease, wielkiej pomocy militarnej dla
        ZSRR i fakru ze to zly maniak Hitler zaczal 2WW. Jesli nie wierzysz, to zajrzyj
        do paru ksiazek, ktorych leture tak polecasz innym, bo ta sprawa jest bardziej
        skomplikowana, niz ci sie wydaje. Twoje nawiazania do Wietnamu i Jugoslawi
        zostawie bez komentarza, bo sa zupelnie bez sesu i nie moge sie nawet polapac o
        co ci chodzilo. Poza tym czemu musiales zaraz kogos obrazac? Bardzo
        wielu "ciolkow" lata do roboty z NJ i sa specjalistami, bankierami, lekarzami,
        prezydentami firm, etc. Nie wiem co dalej ci napisac....uwazaj na siebie, bo ze
        stanu twojego mozgu wynika, ze przy nastepnym karmieniu wsadzisz sobie widelec w
        oko. Zycze rychlego powrotu do zdrowia.

• Gość: Wiesio Re: Nienawidzę USA Ponieważ MYSLE!!!!!!!!!! IP: 207.139.88.* 11.10.01, 20:35
          Brawo, argumenty troche slabe, ale poczucie humoru, hehhehe, b.dobre!
          jutro cos dopisze

czesc

Muhamed Wiesio (Arab)

ps: z nadzieja ze darek sie podpisze jako SS
          • Gość: Jarek B. MYSLE!!!!!!!!!! ZE NIE MYSLE..... IP: *.dipool.highway.telekom.at 11.10.01, 21:05
            Gość portalu: Wiesio napisał(a):

> Brawo, argumenty troche slabe, ale poczucie humoru, hehhehe, b.dobre!
            > jutro cos dopisze
            >
            > czesc
            >
            > Muhamed Wiesio (Arab)

>
            > ps: z nadzieja ze darek sie podpisze jako SS
            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Od razu widac, ze Wiesiek jest prawdziwym Polakiem!
            Wiesiek ! Zalatw tego amerykanca !
            Niech zjezdza do ameryki!

• Gość: Paul JUZ SAM NIE WIEM CO O TYM MYSLEC... ;-) IP: 208.130.53.* 11.10.01, 21:46
              Gość portalu: Jarek B. napisał(a):

> Gość portalu: Wiesio napisał(a):
              >
              > > Brawo, argumenty troche slabe, ale poczucie humoru, hehhehe, b.dobre!
              > > jutro cos dopisze
              > >
              > > czesc
              > >
              > > Muhamed Wiesio (Arab)
              >
              > >
              > > ps: z nadzieja ze darek sie podpisze jako SS
              > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              >
              > Od razu widac, ze Wiesiek jest prawdziwym Polakiem!
              > Wiesiek ! Zalatw tego amerykanca !
              > Niech zjezdza do ameryki!
              >
              Jak w tytule.

• Gość: Wiesio Re: Nienawidzę USA Ponieważ MYSLE!!!!!!!!!! IP: *.mtl.aei.ca 11.10.01, 23:41
          Po pierwsze, czy bankier, prezydent firmy, czy jakis specjalista sa
          wedlug ciebie madrymi ludzmi. Hitler tez mial takich, fizykow,
          lekarzy i innych, czy to byli madrzy ludzie?? Napewno w swojej
          dziedzinie, ale nie myslacy. Tak wiec ten argument odrzucam.

Co do Wietnamu, nie trzeba miec phd. zeby to zrozumiec. Wietnamowi
          pomagali sowieci a "ratowali" ich amerykanie. W Afganistanie sytuacja
          odwrotna, pomagaja amerykanie, "ratuja" sowieci. Proste pytanie,
          czemu nie ma terrorystow wietnamskich przeciwko rosji (jezeli jest
          taka zla), a jest ich pelno w Afganistanie przeciwko twej ojczyznie?

Wojna w Jugoslawi, Niemcy nienawidza Serbow od IIWS, za Tito.
          Przyszla szansa zeby rozpadla sie Jugoslawia po rozpadku bloku
          wschodniego, no to Niemcy wkroczyli do akcji. Czy na przyklad
          wiedziales ze podczas IIWS Chorwaci byli z Hitlerem a podczas wojny
          w Jugoslawi dostawali bron i pieniadze od Niemcow. Ale niemcy nie
          mogli sami tego dokonac, Francji ani Angli wiedzieli ze nie
          przekonaja, a stany im sie udalo. Pamietaj ze kazda wojna to wielkie
          pieniadze. I jezeli zerkniesz do history ameryki to oni nigdy nie jada
          na wojne jezeli nie maja tam zadnych wlasnych interesow, na
          przyklad Kuwait = ropa. Za to jak w Ruandzie mordowano Tutsi, to
          stany zablokowaly jakakolwiek pomoc. Byl tam taki Kanadyjczyk,
          Dallaire, ktory blagal ONZ o pomoc I nic, czemu, bo stany stacily
          helikopter w Somali, zgilelo 5 marinsow rok wczesniej. W Ruandzie
          zginelo 900.000 ludzi. Sytuacja ktora mogla nigdy nie zaistniec jezeli
          stany by sie zgodzily na wyslanie wojsk ONZ do Ruandy.

Teraz ty sobie mowisz czemu ktos inny nie wyslal. Odpowiedz jest
          latwa, jako najwiekszy czlonek stany musza wyslac ok.10% wojska ONZ
          w takiej operacji i maja prawo veta.

Tego tez nidzie w gazecie nie przeczytasz. W wojnie
          Afgansko-Sowieckiej, Ruskie chcialy sie wycowac w 1984-85. Rozmowy
          byly prowadzone pomiedzy Ruskimi a Mudjahedinami, zeby utwozyc
          rzad 50% komuchow i 50% mudjahedinow a sowiecka armia sie
          wycofa. A co twoja ojczyzna na to, powiedziala wtedy CIA Afganom
          tak, po co! wy to wygracie, a my wam nie tylko bedziemy dawac
          kase, ale od jutra bron m.in. Stingery. A w rzadzie w stanach sie
          mowilo ze teraz roskie beda miec swoj wietnam.
          Przykra sprawa jezeli popatrzymy ta cyfry: od 85 do 89 zginelo
          700.000 Afganow. Za co?????? Za to zeby Sowieci mieli Wietnam??
          Ruskich zginelo 23.000.000 w IIWS, za malo????

Tak wiec jak widzisz uzasadnienie jest proste jak ktos mowi ze stany
          to terrorysci.
          Wiem ze to przykre jak ktos tak mowi o twej ojczyznie, ale nie jest
          za pozno stac sie odrodzonym Polakiem, w koncu nas na mapie nie
          bylo przez 123 lata, to dziesiec lat na obczyznie jest niczym.

Czekam na kontargumenty

Pozdrowienia
          Wiesio
          • Gość: thorsten Re: Nienawidzę USA Ponieważ MYSLE!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.01, 10:24

> Co do Wietnamu, nie trzeba miec phd. zeby to zrozumiec. Wietnamowi
            > pomagali sowieci a "ratowali" ich amerykanie. W Afganistanie sytuacja
            > odwrotna, pomagaja amerykanie, "ratuja" sowieci. Proste pytanie,
            > czemu nie ma terrorystow wietnamskich przeciwko rosji (jezeli jest
            > taka zla), a jest ich pelno w Afganistanie przeciwko twej ojczyznie?

Na to proste pytanie moge podac rownie prosta odpowiedz. Wietnamczycy w
            odroznieniu od wyznawcow tzw. jedynego i prawdziwego boga nie sa oszolomieni
            przez religijnych przywodcow propagujacych nienawisc do inaczej myslacych / wiem
            co pisze. moja malzonka jest Wietnamka. czesto bywam w tym kraju i znam dobrze
            metalnosc i obyczaje jego mieszkancow/ sa z pewnoscia i tam ludzie , ktorzy nie
            palaja zbytnio uczuciem milosci do usa , z racji krzywd jakich zaznali od
            amerykanow w czasie wojny , ale slepa nienawisc jest im obca chocby ze wzgledu na
            filozofie buddyjska .ktorej sa wyznawcami / w ogromnej wiekszosci/ To ze nie
            kochaja amerykanow nie powoduje u nich checi parkowania samolotami w centrum New
            York.

Pzdr thorsten

PS Ja mam tez proste pytanie: Dlaczego Talbowie wysadzili w powietrze posagagi
            Buddhy i dlaczego Wietnamczycy nie wysadzaja w powietrze meczetow w Vietnamie?

• Gość: Kingfish Re: Nienawidzę USA Ponieważ MYSLE!!!!!!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 12.10.01, 01:09
        Wisio napisał:
        "Podoba mi sie twoje podejscie, tzn fakt ze spokojnie mowisz, dobrze to o tobie
        swiadczy, lecz twoje argumenty sa bardzo przyrke.

Wedlug mnie za duzo telewizje za malo ksiazek.

. To co piszesz jest piekne z perspektywy jakiegos ciolka z NJ ktory lata do
        roboty, je, spi no i ogloda CNN.

to byscie jeszcze zaczeli myslec, a wtedy to koniec stanow. Mam nadzieje ze
        cos zrozumiales, a jak nie to macie piekne biblioteki, skocz jezeli jeszcze
        pamietasz co to takiego
        biblioteka, a jak nie to zapytaj, wytlumacze ci. Poczytaj i napisz."

Powyżej skopiowałem najciekawsze twoje cytaty i mam nadzieją że po ich
        przeczytaniu dojdziesz do wniosku że brakuje ci mojego “spokojnego zachowania”
        które jak napisałeś dobrze o mnie świadczy.

Twoje szczekanie, bo chyba i ty nie nazwiesz powyższego dyskusją, jest dla
        mnie bezbolesne ponieważ pomimo tego że uważasz się, ale wcale tego nie
        okazujesz, za człowieka kulturalnego niestety jesteś prostaczkiem. To że ktoś
        ma od ciebie inną opinię wcale nie znaczy że ten człowiek jest niewykształcony
        czy głupi. Pomyśl tylko przez chwilę jak nudny byłby świat pełny tylko Wiesiów
        czy Kingfishów. Człowiek kulturalny potrafi przedstawić swoje zdanie bez
        potrzeby osobistych ataków skierowanych na kogoś którego przestępstwem jest
        odwrotna opinia.

Wiesio napisał:

". I cieszy mnie fakt ze uwazasz
        sie za amerykanina mowiacego po Polsku, a nie za Polaka w ameryce."

I tu znowu próbujesz mi ubliżyć ale niestety bezowocnie. Zupełnie jest mi to
        obojętne co ty o mnie myślisz ponieważ tożsamość narodowa nie jest konkursem
        ocenianym prze sędzię Wieso ale jest to osobiste uczucie każdego człowieka.

Pzdr
        Kingfish

Ps

Po jednym względem miałeś jednak rację. Wyobraź sobie że dokładnie tak jak
        napisałeś ja latam do roboty, ja również jem i nawet śpię. Niestety CNN nie
        oglądam.
      • Gość: Kingfish Re: Do Wiesio IP: *.dyn.optonline.net 12.10.01, 01:13
        Wisio napisał:
        "Podoba mi sie twoje podejscie, tzn fakt ze spokojnie mowisz, dobrze to o tobie
        swiadczy, lecz twoje argumenty sa bardzo przyrke.

Wedlug mnie za duzo telewizje za malo ksiazek.

. To co piszesz jest piekne z perspektywy jakiegos ciolka z NJ ktory lata do
        roboty, je, spi no i ogloda CNN.

to byscie jeszcze zaczeli myslec, a wtedy to koniec stanow. Mam nadzieje ze
        cos zrozumiales, a jak nie to macie piekne biblioteki, skocz jezeli jeszcze
        pamietasz co to takiego
        biblioteka, a jak nie to zapytaj, wytlumacze ci. Poczytaj i napisz."

Powyżej skopiowałem najciekawsze twoje cytaty i mam nadzieją że po ich
        przeczytaniu dojdziesz do wniosku że brakuje ci mojego “spokojnego zachowania”
        które jak napisałeś dobrze o mnie świadczy.

Twoje szczekanie, bo chyba i ty nie nazwiesz powyższego dyskusją, jest dla
        mnie bezbolesne ponieważ pomimo tego że uważasz się, ale wcale tego nie
        okazujesz, za człowieka kulturalnego niestety jesteś prostaczkiem. To że ktoś
        ma od ciebie inną opinię wcale nie znaczy że ten człowiek jest niewykształcony
        czy głupi. Pomyśl tylko przez chwilę jak nudny byłby świat pełny tylko Wiesiów
        czy Kingfishów. Człowiek kulturalny potrafi przedstawić swoje zdanie bez
        potrzeby osobistych ataków skierowanych na kogoś którego przestępstwem jest
        odwrotna opinia.

Wiesio napisał:

". I cieszy mnie fakt ze uwazasz
        sie za amerykanina mowiacego po Polsku, a nie za Polaka w ameryce."

I tu znowu próbujesz mi ubliżyć ale niestety bezowocnie. Zupełnie jest mi to
        obojętne co ty o mnie myślisz ponieważ tożsamość narodowa nie jest konkursem
        ocenianym prze sędzię Wieso ale jest to osobiste uczucie każdego człowieka.

Pzdr
        Kingfish

Ps

Po jednym względem miałeś jednak rację. Wyobraź sobie że dokładnie tak jak
        napisałeś ja latam do roboty, ja również jem i nawet śpię. Niestety CNN nie
        oglądam.

--------------------------------------------------------------------------------

• Gość: doku Terroryści nie podkładali bomb przeciwko sowietom. IP: *.mofnet.gov.pl 12.10.01, 13:01
        Gość portalu: WIESIO napisał(a):

> jezeli jestescie taki
        > pozadny kraj, to dlaczego sa terrorysci w Afganistanie, a nie ma ich w
        > Wietnamie przeciwko sowietom?

Ale już przeciwko Rosji podkładają w Rosji. A kiedy Rosja stanie się praworządnym
        i demokratycznym krajem, stanie się takim samym dobrym celem dla terrorystów, jak
        USA. Terroryści nie atakowali sowietów, bo sowieci wspierali terrorystów, karmili
        ich i szkolili własnie po to, aby atakowali USA. Twoje argumenty ukazują USA w
        lepszym świetle, niż to zamierzyłeś. Terroryzm i nienawiść jednoznacznie
        identyfikują zło, zło najczęściej atakuje dobro, więc USA są dobre.
    • Gość: Wiesio Re: Nienawidzę USA Ponieważ Nienawidzę IP: *.mtl.aei.ca 12.10.01, 01:36
      Kingfish
      Tutaj jest odpowiedz dlaczego napisalem: I cieszy mnie fakt ze
      uwazasz sie za amerykanina mowiacego po Polsku, a nie za Polaka w
      ameryce."

Czytajac twoj pierszy post, cytuje:

Najłatwiej jest kogoś nienawidzić a trudniej jest to uzasadnić. Tak też
      jest z --->>>Ameryką<<----:

1. Cały świat --->>>NAS<<--
      • Gość: Kingfish Re: Do wiesiu IP: *.dyn.optonline.net 12.10.01, 02:30
        Wiesiu,
        Jestem Polakiem i jestem Amerykanem. Ale jak jest to możliwe?
        A tak: Urodziłem i wychowałem się w Polsce, czyli jestem Polakiem.
        Mieszkam teraz legalnie jako głosujący obywatel w Ameryce i dla tego
        jestem Amerykanem. Każdy Amerykan, z wyjątkiem Indianów, ma korzenie w innym
        kraju. To jest właśnie Ameryka. Cały kraj jest złożony z ludzi którzy pochodzą
        z innego kraju. Dlatego mogę powiedzieć bez wahania że jestem Amerykanem i
        Polakiem. Mam nawet dwa paszporty i dwa obywatelstwa.

Jeśli chodzi o “my i wy” to wynika to z tego że my czyli i ja płacę przez moje
        podatki za pomoc dla Polski a wy to odbieracie. Wiem że wyszło to niezręcznie
        ale nie było to moją intencją. Przecież nie mogłem napisał że my płacimy i my
        to odbieramy bo o pijaństwo byś mnie oskarżył. (jak każdy Polak wypić lubię ale
        pijakiem nie jestem)

“ Cały świat --->>>NAS<<--
    • Gość: Wiesio Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: *.mtl.aei.ca 12.10.01, 01:53
      Kingfish

Uwazasz sie za inteligentna osobe a bredzisz. co by bylo jak by
      bylo?? po pierwsze nie wiadomo, i to co mowisz nie ma sensu
      zadnego.

Po drugie w Malcie w 1946 spotkalo sie trzech panow Stalin,
      Churchill i Roosvelt, i oni rozplanowali powojenna Europe. A co
      ciekawsze Stalin mial w nosie Polske, on chcial Austrie, a stany z
      Anglia nas sprzedaly Sovietom za Austrie. To nastepnym razem jak
      bedziesz dziekowal stanom za cos to im podziekuj za 45 lat komuny,
      a nie nasza wolnosc, bo jak widzisz nawet stanom sie to nie udalo.

pzd
      • Gość: Kingfish Re: Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: *.dyn.optonline.net 12.10.01, 02:36
        Tylko bey Ameryki I GB w Malcie inaczej byś dziękował za 45 lat Komuny. A
        brzmiało by to tak: Spasiba.
        • Gość: Wiesiu Re: Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: *.mtl.aei.ca 12.10.01, 02:51
          A bez Rosji bys mowil: Thank you.
          A ja dalej nie rozumiem twojego punktu.
          Bo co stany maja do Polski na mapie???? Wiesz bardziej bym sie
          zgodzil jak by ktos powiedzial ze Napoleon cos do tego mial, ale
          stany??

Moze bys tak odpowiedzial na to co napisalem w poprzednim postcie,
          kim ty jestes? Czy moje argumenty ze z ciebie amerykanin cie
          przekonaly??

pzd
          • Gość: Kingfish Re: Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: *.dyn.optonline.net 12.10.01, 03:05
            Gość portalu: Wiesiu napisał(a):

> A bez Rosji bys mowil: Thank you.
            > A ja dalej nie rozumiem twojego punktu.
            > Bo co stany maja do Polski na mapie???? Wiesz bardziej bym sie
            > zgodzil jak by ktos powiedzial ze Napoleon cos do tego mial, ale
            > stany??
            >
            > Moze bys tak odpowiedzial na to co napisalem w poprzednim postcie,
            > kim ty jestes? Czy moje argumenty ze z ciebie amerykanin cie
            > przekonaly??

Już ci na to dawno odowiedzałem: sobacz:"Do Wiesiu"

>
            > pzd

• Gość: Wiesiu Re: Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: *.mtl.aei.ca 12.10.01, 05:22
              Przepraszam, jakos nie zauwazylem twojej odpowiedzi.

Co do tego co mowisz, to masz absolutna racje. Jezeli sie tak czujesz
              to twoja prywatna sprawa i wcale nie chcialem cie urazic.
              Stwierdzilem czytajac ze po prostu jestes jednym z tych co wyjechali
              i koniec, Polski nie chca pamietac.
              Ale, ja tez sie w Polsce wychowalem, tez mieszkam poza, tez mam 2
              paszporty, lecz czuje sie z krwi, kosci, mysli itp POLAKIEM, i zawsze
              nim bede, napewno troche mam w sobie z kanadyjczyka i tez kocham
              ten kraj, ale inaczej, to nie to. Ale zgodze sie z twoja argumentacja.
              Czlowiek powinien zyc szczesliwie, jezeli to jest twoje szczescie to
              super. Niestety ja zawsze o Kanadzie bede sie wyslawial w trzeciej
              osobie, a o Polsce w pierwszej.

Przepraszam z nieporozumienie, no i moze wrocimy do tematu
              poczatkowego, bo po to tu jestem:)

pozdrowienia
              • Gość: Kingfish Re: Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: *.dyn.optonline.net 12.10.01, 05:48
                OK:))
                Zwykłe nieporozumienie.

Z należytym Szacunkiem
                Kingfish
            • Gość: Wiesiu Re: Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: *.mtl.aei.ca 12.10.01, 05:35
              Przepraszam, jakos nie zauwazylem twojej odpowiedzi.

Co do tego co mowisz, to masz absolutna racje. Jezeli sie tak czujesz
              to twoja prywatna sprawa i wcale nie chcialem cie urazic.
              Stwierdzilem czytajac ze po prostu jestes jednym z tych co wyjechali
              i koniec, Polski nie chca pamietac.
              Ale, ja tez sie w Polsce wychowalem, tez mieszkam poza, tez mam 2
              paszporty, lecz czuje sie z krwi, kosci, mysli itp POLAKIEM, i zawsze
              nim bede, napewno troche mam w sobie z kanadyjczyka i tez kocham
              ten kraj, ale inaczej, to nie to. Ale zgodze sie z twoja argumentacja.
              Czlowiek powinien zyc szczesliwie, jezeli to jest twoje szczescie to
              super. Niestety ja zawsze o Kanadzie bede sie wyslawial w trzeciej
              osobie, a o Polsce w pierwszej.

Przepraszam z nieporozumienie, no i moze wrocimy do tematu
              poczatkowego, bo po to tu jestem:)

pozdrowienia
              • Gość: Paul Re: Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: 208.130.53.* 12.10.01, 17:32
                Wiesu, zebys sie poczul lepiej, moge ci przyznac racje. Zrobie tak rowniez
                poto, zeby nie odpowiadac na twoje utopijne posty, bo to tak jakby mieszac reka
                w szambie. Nie bede odpowiadac na twoje posty, rowniez z tego powodu, ze nie
                lubie sie powtazac, a wiekrzosc argumentow uzylem juz na tym forum dyskutujac z
                takimi jak ty. W skrocie: polityka to sztuka przekretow i manipulacji. Kto
                jest silniejszy i lepiej "kreci", wygrywa. Jesli chcesz szukasz na
                swiecie "prawdy" i "sprawiedliwosci", to zapisz sie na filozofie. Jesli
                myslisz ze jestem "polaczkiem - sprzedawczykiem" USA, to sie mylisz. Jesli
                myslisz, ze mieszkajac tu, mysle, ze "zlapalem Boga za nogi", to rowniez sie
                mylisz. Nie mam rowniez zadnych zludzen co do dobra czlowieczej natury, zla i
                klamstwa. Taki jest nasz swiat. Uwazam ze USA ma i powinno miec swoje
                interesy na calym swiecie. Nie bede ci tlumaczyl dlaczego, bo to temat do
                pracy magisterskiej. Nie uwazam, ze USA ma monopol na nieomylnosc, bo nikt jej
                nie ma. Ty wiesiu rowniez. Uwazam ze USA, kraj w ktorym mieszkam od 13go roku
                zycia, ma prawo uzyc WSZYSTKICH niezbednych srodkow, by bronic swoich obywateli
                i interesow na CALYM swiecie i ze nikt nie bedzie USA dyktowal, jak ma swoja
                polityke zmieniac, ani poprawiac. Jesli trafi sie jakis typek/kraj, ktory
                zacznie zabijac obywateli USA, albo domagac sie zmiany polityki, to powinien
                zginac i zginie, obojetnie ile ofiar USA bedzie to kosztowac. Nie bede
                odpisywac na twoje pseudonaiwne, anarchiczno-komunistyczne, pelne kompleksow
                biedy i niemocy posty, bo nie chce sie denerwowac i jebac cie od gory do dolu
                najgorszymi wyzwiskami jakie przyjda mi do glowy w obu jezykach jakie znam.
                Uszanowanie.
                • Gość: Wiesio Re: Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: 207.139.88.* 12.10.01, 18:21
                  Paul
                  Trudno mi cie zrozumiec. Mowisz ze mam racje, a rozumiem z twego wrogiego
                  nastawienia ze jej nie mam. Tu nie chodzi o to kto ma racje a kto nie ma, lub
                  kto zna prawde a kto nie. Ja pisze swoje poglady a ty pisz swoje, wszyscy wiemy
                  ze ludzie sobie wywnioskuja z tego co zechca. Prawda jest gdzies po srodku. Co
                  do filozofi to akurat miales wiecej racji niz myslisz. I nie chwal sie prosze
                  ze znasz dwa jezyki, bo dla mnie to jest nic, znam ich cztery, a sa i tacy co
                  dziesiec znaja, a do tego lepiej wszystkie dziesiec niz ty te twoje dwa.

Przykro mi stwierdzic ze moje argumenty okazaly sie za mocne i nie mozesz ich
                  zkatrowac zadnymi swoimi. Ale zgodze sie z toba ze kazdy kraj ma swoje dobre i
                  zle strony. Niesteny rozmowa jest o stanach a nie o Pakistanie, Polsce czy tez
                  Francji, wiec normalne jest ze dobre i zle argumenty beda o usa.

pzd
                  • Gość: Paul Re: Kingfish Bez potęgi USA Polski już dawno by nie było. co????? IP: 208.130.53.* 12.10.01, 18:34

> Paul
                    > Trudno mi cie zrozumiec. Mowisz ze mam racje, a rozumiem z twego wrogiego
                    > nastawienia ze jej nie mam. Tu nie chodzi o to kto ma racje a kto nie ma, lub
                    > kto zna prawde a kto nie. Ja pisze swoje poglady a ty pisz swoje, wszyscy wiemy
                    >
                    > ze ludzie sobie wywnioskuja z tego co zechca. Prawda jest gdzies po srodku. Co
                    > do filozofi to akurat miales wiecej racji niz myslisz. I nie chwal sie prosze
                    > ze znasz dwa jezyki, bo dla mnie to jest nic, znam ich cztery, a sa i tacy co
                    > dziesiec znaja, a do tego lepiej wszystkie dziesiec niz ty te twoje dwa.
                    >
                    > Przykro mi stwierdzic ze moje argumenty okazaly sie za mocne i nie mozesz ich
                    > zkatrowac zadnymi swoimi. Ale zgodze sie z toba ze kazdy kraj ma swoje dobre i
                    > zle strony. Niesteny rozmowa jest o stanach a nie o Pakistanie, Polsce czy tez
                    > Francji, wiec normalne jest ze dobre i zle argumenty beda o usa.
                    >
                    > pzd
                    Oj, wiesiu, wiesiu.... Rzeczywiscie nic nie zrozumiales. Ale nie przejmuje sie,
                    myslenie szkodzi. W NYC znalezli antrax w studiu NBC (przynajmniej tak mowia).
                    Huj w dupe wszystkim jebanym arabom. Mam nadzieje, ze nie przyjdzie mi uciekac z
                    wyspy 2 raz - o ile uda sie uciec. Pozdrowienia.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka