mirmilek 27.02.06, 17:11 Drodzy moi: Od 10 dni kwitna mi kolo pracy migdalowce :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i-love-2-ski Re: Wiadomosc wagi panstwowo/swiatowej :) 27.02.06, 19:10 mirmilek napisał: > Drodzy moi: > > Od 10 dni kwitna mi kolo pracy migdalowce :) > > tobie to dobrze,ale u nas juz tez slonce wysoko:)szykuj sie bo jade w koncu do tarragonu,tylko na jesien:) Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Wiadomosc wagi panstwowo/swiatowej :) 27.02.06, 23:35 u mnie nie sa takie glupie - wiedza ze jest -10C. a propos, czywiecieze to kiedy ptaki odlatuja do lub wracaj a z cieplych krajow nie jest zwiazane z temperatura danego dnia/tygodnia, tylko jest regulowane przez dlugosc dnia? (nie wiem dlaczego o tym pisze, mowilem, jestem grafomanem.) Odpowiedz Link Zgłoś
quickly U mnie kwitly ponad szesc miesiecy temu... 28.02.06, 00:00 Kiedy patrze na drzewa za oknem jest na nich mnostwo owocow. Orzechy (owoce znajduja sie w zolto-brazowej lekkiej lupinie) zaczna spadac za jakis miesiac lub dwa. Dla tych, ktorzy nie sa wtajemniczeni. Mieszkam w Australii. Zapach kwiatow migdalowcow jest, moim zdaniem, jednym z najprzyjemniejszych jakie istnieja... mozna go tylko porownac do zapachu niektorych gatunkow kwitnacych pomarancz. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: you-know-who 28.02.06, 00:03 To chyba nieprawda bo jak by sie mialy kierowac na moj dzien pracy to by ich zawsze zima zastala w Kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: Wiadomosc wagi panstwowo/swiatowej :) 28.02.06, 00:02 Moj babanowiec ma wyjatkowo duzo owocu w tym roku,za dwa tyg.beda scinal banany Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wiadomosc wagi panstwowo/swiatowej :) 28.02.06, 04:00 to miłe, u mnie śnieg i lód. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wiadomosc wagi panstwowo/swiatowej :) 28.02.06, 12:29 U nas pokazuja sie paczki na drzewach. Natura czuje, my jeszcze nie, nadejscie wiosny. PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Wiadomosc wagi panstwowo/swiatowej :) 28.02.06, 12:55 mirmilek napisał: > Drodzy moi: > > Od 10 dni kwitna mi kolo pracy migdalowce :) > Kurcze ! a ja musialem dzisiaj zdrowo drapac szyby samochodu z lodu by dojechac do pracy. No nic. Jeszcze pare tygodni i rusze tez w cieple kraje. Odpowiedz Link Zgłoś