kiks8 15.03.06, 12:04 Gdyby naród chciał koniecznie tzw wolności to aresztowanie działaczy powinno podziałać jak dolanie oliwy do ognia.A jeżeli nie chcą to nie zrobią nic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pablo_x Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 12:12 Tak tylko kto o tym bedzie wiedzial ze zatrzymali kolejnego polaka???? Odpowiedz Link Zgłoś
ir54 Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 12:19 Kiedyś działacz działający na terenie innego państwa nazywany był po prostu szpiegiem, czasem piątą kolumną. Poza tym zatrzymali swojego obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn [...] 15.03.06, 13:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 15:04 jorn:Szmatą to napewno jesteś ty,twój język to jezyk szmaty bolszewickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 16:07 kroczak napisał: > jorn:Szmatą to napewno jesteś ty,twój język to jezyk szmaty bolszewickiej. Na co dzień takiego języka nie używam, rezerwuję go tylko dla ludzi, dla których nie mam żadnego szacunku, np. dla agentów Łukaszenki i Putina działających na szkodę Polski (być może nieświadomie, jako tzw. "pożyteczni idioci"). Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Kaczuchy nam tu druga Bialorus buduja 15.03.06, 19:52 Kaczuchy nam tu druga Bialorus buduja Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Kaczuchy nam tu druga Bialorus buduja 15.03.06, 19:58 Białoruś jest prawosławno-ateistyczna, tak jak Łukaszenka. A Polska będzie katolicko-teokratyczna, jak Kaczyńscy. Jest jednak różnica i to na korzyść Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Bialorus jest ostatnim rezimem w Europie 16.03.06, 01:06 za wyjatkiem moze Naddniestrza, jesli spierac sie o szczegoly. I wobec skali tej fali represji wladzy, ktora ma miejsce nie przekonasz tu nikogo do tego, ze w tym kraju jest okej. Musialbys przekonac ze czarne jest biale. A rezim ci w tym nie pomaga kolego, bo zwyczajnie zrzucil maske. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Widzisz, ale jezeli duza czesc spoleczenstwa 16.03.06, 01:08 zostala wychowana w ucieczce od wolnosci, to warto przynajmniej miec pamiec o tych, ktorzy sie z tym shitem nie godza i wbrew wszystkiemu podnosza sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 12:57 Jesli ten "dzialacz" jest obywatelem Bialorusi, to dlaczego on jest "polski dzialacz"? Jesli ten "dzialacz" jest obywatelem Polski, to dlaczego on "dziala" w Bialarusi wbrew prawowym normam tego panstwa? Myslie, ze "polski dzialacz" musi "dzialac" w Polsce. Czy tam "wspopracownikom" "GW" zakazuje "dzialac" PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 13:32 nikola_piterski2 napisał: >>Myslie, ze "polski dzialacz" musi "dzialac" w Polsce.<< Nie myślisz. Dlatego "polski działacz", że jest Polakiem. Działa na Białorusi, bo tam mieszka i jest obywatelem tego kraju (ponad 9% obywateli Białorusi, to Polacy). Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 13:46 jorn napisał: > nikola_piterski2 napisał: > >>Myslie, ze "polski dzialacz" musi "dzialac" w Polsce.<< > > Nie myślisz. Dlatego "polski działacz", że jest Polakiem. Działa na Białorusi, bo tam mieszka i jest obywatelem tego kraju (ponad 9% obywateli Białorusi, to Polacy). --------------------- Jesli mam polskie pochodzenie, lecz jestem obywatelem Rosji, mieszkam tam i bede lamac rosyjskie ustawy "walczac za wolne wybory" w Rosji, tez bede "polskim dzialaczem"? Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 16:05 Ty zawsze będziesz działaczem sowieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
ir54 Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 16:19 Gościu, coś Ci brakuje argumentów. Białoruskiego działacza działającego np. w Białymstoku nazwiesz "działaczem" czy agentem Łukaszenki? a Ślązaka z niemieckimi korzeniami - hitlerowcem? pomyśl, żyjesz w państwie - musisz się liczyć z obowiązującym tam prawem. I pochopnie nie wyzywaj ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 22:16 To ty i tobie podobni insynuują, że wszyscy, którzy się nie popierają Łukaszenki są agentami Polski lub szpiegami, nie ja. To nikola_piterski2 odmawia działaczowi ZPB prawa do swobody działalności w kraju, w którym się urodził i którego jest obywatelem. A aresztowania opisane w artykułach nie mają nic wspólnego z prawem. A co do wyzywania - gdybym ci odpowiedział kulturalnie, ktoś mógłby pomyśleć, że cię szanuję, a chciałbym uniknąć takiego wrażenia, czekisto. Odpowiedz Link Zgłoś
ir54 Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 22:32 gościu czytasz co napisane. Nie pisałem, nic na temat związków "polskiego działacza" z popieraniem Łukaszenki. Pisałem tylko, że trudno nazwać kogoś , "działaczem" nie ważne czy polskim, czy niemieckim, jeżeli to "działanie" prowadzone jest poza granicami kraju i - w przypadku jw - nie ma nic wspólnego z działaniem na rzecz Polski. > odmawia działaczowi ZPB prawa do swobody działalności w kraju, w którym się urodził i którego jest obywatelem. A aresztowania opisane w artykułach nie mają nic wspólnego z prawem.< Niech sobie działa w kraju , w którym się urodził jako OBYWATEL TEGO KRAJU. Jako działacz ZPB niech robi to do czego ZPB został powołany; niech kultywuje tradycje i kulturę polską a nie prowadzi działalności politycznej. Tzn może ją prowadzić (jeżeli chce) ale w swoim własnym imieniu. A Ty dalej wyzywasz. Rozumiesz chociaz znaczenie słowa ?czekista"? Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 22:18 Co do działacza: to czy go nazwę działaczem, czy agentem Łukaszenki będzie zależało od tego, w jaki sposób i na czyją rzecz działa. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 14:38 >Dlatego "polski działacz", że jest Polakiem. Działa na Białorusi, > bo tam mieszka i jest obywatelem tego kraju (ponad 9% obywateli Białorusi, to > Polacy). Co to za Polacy? Etnograf wobec stereotypu "Polaka z Kresów". Z przemyśleń w 10-lecie badań terenowych na Grodzieńszczyźnie elektrownia.ornak.com/pl/site/kresy_druga_rzeczpospolita/narody/polak_tozsamosc_kresy_2000 Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 21:16 > Dlatego "polski działacz", że jest Polakiem. Bzdura! - ale logika! Protestujemy: Nie jestesmy niemieckimi "dzialaczami", tylko >>>polskimi<< dzialaczami Mniejszosci Niemieckiej na Górnym Slasku. Nie damy sie wyalienowac, w zadnym panstwie (a bylo ich u nas ju kilka) i przez nikogo. Jestesmy jako Slazacy-Niemcy na Slasku, gdzie zyja od setek lat ze soba razem Slazacy róznego pochodzenia, róznej kultury, róznego przekonania i róznej orientacji politycznej czy religijnej - u siebie! W ramach panstwa polskiego jesesmy prawowitymi i lojalnymi obywatelami tej Republiki. --> Dlatego tez "polskimi", a nie "niemieckimi". To ostatnie sugerowaloby nielojalnosc. Protestujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 21:43 Dla swiadomych brzydkich ignorantów i poprostu niewinnych nieswiadomych/niewiedzacych/nieznajacych historii, kultury i realiów Górnego Slaska dodam tutaj moze, ze mam w rodzinie, w sasiedztwie i w pracy Slazaków-Czechów, Slazaków-Polaków, Slazaków-Niemców oraz okreslajacych sie stanowczo jako Slazaków-Slazaków-i-nic-wiecej oraz Slazaków-Poprostu-Stad (nieswiadomych lub zdecydowanie rezygnujacych z samodefinicji, bo "tak lepiej"), ......., Polaków-Lwowiaków,Ukrainców,.... I wszyscy sie jakotako respektuja i szanuja. ---> Normalne i OK. - BO TO JEST SLASK ! ------------------------------------------------------------------ Notabene: Czesc moich krewnych mieszka w Niemczech, gdzie sa oni lojalnymi obywatelami Niemiec. Mówia po niemiecku, germano-polono-slasku i mniejlubwiecej polsku. A czesc moich krewnych mieszka w Czechach (tez Slask), gdzie sa oni lojalnymi obywatelami Czech. Mówia po czesku, bohemo-slasku, troche niemiecku i troche polsku. ---> Normalne i OK. - BO TO JEST EUROPA ! ---------------------------------------------------------------- Prosze o wiecej respektu przed róznoscia, róznorodnoscia i odmiennoscia, bo wlasnie "w kolorach" sila, witalnosc i kreatywnosc - a w respekcie do tego faktu pokój i spokój, pogodna koegzystencja, a czasami nawet przyjazn i milosc. Górny Slask dziekuje ! za uwage i powage Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 15.03.06, 21:49 Niewielu albo mało jest ludzi z takimi pogmatwanymi korzeniami, więc nie wymagaj od innych podobnego do Twojego podejścia do tych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity wcale mnie nie dziwi ze go zamkneli 15.03.06, 15:28 poptzracie na niego, przeciez to jakis zwyczajny brudas. Wzialby sie za porzadna prace a nie glupoty mu w glowie. Przeciez on wyglada na kompletnie skonczonego!!! Kogo to obchodzi ze tego nieudacznika zamkneli w wiezieniu. Co za nierob, pewno zarabia w etj gazecie 500 zl (na polskie) na miesiac, i tylko pierdzi tam w stolek, udaje intelektualiste, a z geby mu smierdzi i zeby sie sypia. Dop tego pewno ma 10-ro dzieci. Dzieci wolaja o chleb a jemu glupoty w glowie. A za robote sie wez ty NIEUDACZNIKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kurtho Re: wcale mnie nie dziwi ze go zamkneli 15.03.06, 21:18 jola_dywity napisała > poptzracie na niego, przeciez to jakis zwyczajny brudas... zatkalo mnie. tak potwornej zgnilizny moralnej to nie obserwowalem nawet u przesluchujacych mnie kiedys sb-kow... jesli taka prostaczka z samoobrony wyraza sie w ten sposob, jak musza myslec ci, ktorzy sa jej ideologicznymi idolami... strach o tym myslec... Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: wcale mnie nie dziwi ze go zamkneli 15.03.06, 21:23 Przepraszam, ale czy Pan/Pani pije denaturat ? Albo jest Pan/Pani tak/a mlody/a, ze nie pamieta, co to dyktatura ?! i czepia sie tzw.pie..k ? Prawdziwe zycie, to nie film w TV albo katalog mody....... A brutalne dyktatury tez nie sa jak gry komputerowe...... --> glupiec albo dzidzi !! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Dyktator 15.03.06, 15:29 Dyktator Znam tyrana z czarnym wąsem który bardzo lubi sport gra w hokeja i siatkówkę czasem lubi pójść na kort. Rzuca kulą w opozycję w Dumie skrada się jak kot ceni lekką atletykę bo ukochał sierp i młot. Łukaszenka (beton, młot, ściana, dres). Łukaszenka (Stalin, Breżniew, Pinochet) Ekonomii zna tajniki prymus z kołchozowych szkół on nie lubi czytać gazet nienawidzi słowa "ZUBR". Możesz dostać tęgi wpie.. kiedy śpiewasz tak jak ja. Wolność w policyjnym kraju dyktatura w cieniu krat. Łukaszenka (beton, młot, ściana, dres). Łukaszenka (Stalin, Breżniew, Pinochet) Jacek Jędżejak Odpowiedz Link Zgłoś
ir54 Re: Dyktator 15.03.06, 16:22 Pinocheta wykreśl, to Idol Marszałka Jurka. A jeżeli on jest cacy to kim są dwaj pozostali? Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 swinstwo robione przez miedzynarodowy kapital 15.03.06, 16:14 zwiazek polakow wedlug statutu nie zajmuje sie dzialalnoscia polityczna.Jak chca politykowac to niech zaloza partie.Tego im nikt nie broni.To co robi polska wladza z tym zwiazkiem to zwykle swinstwo.Wciagac mieszkajacych tam Polakow w brudne rozgrywki polityczne robiac z nich mieso armatnie i werbujac ludzi do awanturniczej wspolpracy to chamstwo.Wiadomo na czyje polecenie sa te dzialania.Miedzynarodowy kapital chce przejac kolejna strefe wplywow a potem zrobic prywatyzacje jak w Polsce.Lukaszenko nie jest idalem ale doskonale rozpoznal te cele i to co bylo wczesniej w Ukrainie.Nie dziwie mu sie,ze dziala tak ostro bo jest atakowany tak podstepnie i perfidnie przez zagraniczny kapital,ktory jak zwykle propaguje znane puste haslo o demokracji.Na to haslo dalo sie nabrac na poczatku tysiace ludzie ale dzis juz wiekszosc zaczyna rozmiec,ze to klamstwa i puste obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: swinstwo robione przez miedzynarodowy kapital 15.03.06, 16:22 Najbardziej przerazajace w tym wszystkim jest to, ze Ty prawdopodobnie wierzysz w to co piszesz... Wspolczuje! Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: swinstwo robione przez miedzynarodowy kapital 15.03.06, 16:47 Ty jesteś tak naiwny, że wierzysz w szczere i dobre, bezinteresowne intencje zachodnich wywrotowców. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: swinstwo robione przez miedzynarodowy kapital 15.03.06, 21:53 > ...bezinteresowne intencje zachodnich wywrotowców. Tak, tylko, jesli wierzyc w Twoje IMHO bzdurne "zawijasowe" wywody, to wlasnie tymi >>zachodnimi niedobrymi obcymi<< byliby....Polacy. :) Chyba musisz jeszcze popracowac nad logika. Albo nad konsekwencja i samokrytycznoscia. Chyba, ze myslicz, ze to nie Bialorusini chca wlasnej wolnosci i demokracji, tylko spisek "miedzynarodowej zydowskiej finansiery" chce ich do tego zmusic. To wtedy przepraszam -bo wtedy "wszystko jasne". - A dalsza dyskusja niemozliwa. hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: swinstwo robione przez miedzynarodowy kapital 15.03.06, 23:13 Polaków wrobili w "reformy" (gigantyczne bezrobocie, głód, bezdomność) przy pomocy Balcerowicza, za którego pomału już się biorą rodacy. Nie myślisz chyba, że wszyscy Polacy chwalą sobie te "reformy" i że wszyscy chcą zaaplikować je Białorusi? Tam jednak też nie brakuje naiwnych, zwłaszcza wsród niedoświadczonej i łatwowiernej młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Nie wszyscy, bo ucieczka od wolnosci kusi... 16.03.06, 01:34 ale na krotka mete. I dlatego Oginn, my walczac z bezrobociem (ktore juz zaczelo spadac), przeksztalcamy sobie mozgi na pracowitosc, innowacyjnosc, konkurencyjnosc i takie tam rzeczy, ktorych wy sie boicie i przez to ... pelzacie w miejscu! Nasza waluta od dawna nie ma inflacji i cos znaczy, Oginn. A bialoruska ile znaczy? Urawnilowka na Bialorusi? Tez nie powiedzialbym: Wspolczynnik Giniego z 2000 roku wynosi 30,4% - w porownaniu do zgnilego polskiego kapitalizmu (34.1% w roku 2002) zdaje sie, ze niewielka roznica. A glod? No coz, wg oficjalnych danych liczba ludnosci ponizej progu ubostwa wynosi na Bialorusi 27%. W Polsce: 17%. (obie dane za 2003) www.odci.gov/cia/publications/factbook/geos/bo.html#Econ Takze Oginn, przestan juz zerowac na niewiedzy, bo znajda sie tacy, ktorzy wypunktuja twoje klamstwa. ps. mozna juz dostac jogurty owocowe na Bialorusi? bo 3 lata temu widzialem tam tylko naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix No, jakie by intencje nie byly, 16.03.06, 01:21 to dzieki zachodnim wywrotowcom siedzimy sobie teraz od 2 lat w UE i scigamy sie z innymi takimi krajami, jak nasz w nadganianiu zachodu. PKB 12700$ na glowe, Oginn. Pribaltyka jeszcze wyzej. A byliscie lepsi, niz pribaltyka, pod koniec ZSRR. Pomysl, za czym stoisz Oginn... Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: swinstwo robione przez miedzynarodowy kapital 15.03.06, 16:47 ja wierze a ty zrozumiesz dopiero jak podrosniesz.Nie martw sie, doswiadczenie i madrosc zyciowa przychodza z wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Pozdrowienia dla czujnych pracowników ambasady BY. 15.03.06, 16:40 Postanowiłem dać sobie trochę odpoczynku z krytyką reżimu.Moje posty zaganiają tylko was do roboty,nie niosąc i tak żadnego przesłania na Białoruś.Nawet jeśli ktoś ma tam internet,to napewno kocha wyłącznie swego jedynego, najukochańszego przywódcę Kim ir Alexandra.Pozatym język Polski,był tam tak tępiony przez pół wieku,że znają go tylko najstarsze babuszki.Ale one z koleji nie słyszały nawet słowa internet ,czy komputer.Nie bardzo je sobie wyobrażam przy klawiaturze.Tak więc dobrowolnie rezygnuję z amerykańskich dolarów,którymi obsypuje mnie CIA.Dam wam ognia,kiedy wygra satrapa,na kolejną dożywotnią kadencję.Do usłyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Pozdrowienia dla czujnych pracowników ambasad 15.03.06, 16:51 wlodeusz napisał: Nawet jeśli > ktoś ma tam internet,to napewno kocha wyłącznie swego jedynego, najukochańszego > przywódcę Kim ir Alexandra. Mają tam internet wyobraź sobie i swobodnie dyskutują o polityce w tym "reżimie" forums.tut.by/postlist.php?Board=socleader Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Oginn litości! 15.03.06, 17:08 Jeśli tu,czuwa was na zmianę trójka,w Onecie druga,to ilu was czuwa na Białorusi?.Więcej was tam ,niż normalnych ciekawskich świata.Wszedłem na stronę owszem,pierwsze bariera językowa,dwa,każde IP komputera oznaczonego"wracz" automatycznie idzie wont!.Trzy ,widziałem system rejestracji.Przypomina wypełnianie formularza paszportowego w czerwonych Chinach.Dziękuję,wolę u nas bez was!. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Oginn litości! 15.03.06, 17:18 No i co tu z tobą dyskututować, jak ty nie czytaty i nie pisaty. Najmij sobie może tłumacza, warto by już przejrzeć na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
greg2111 Oginn jesteś przecież inteligentnym człowiekiem 15.03.06, 18:21 Zastanawiałeś się kiedyś jak Ty kiedyś w oczy spojrzysz swoim wnukom. Może teraz i dostajesz niezłą kasę od Łuki, ale prędzej czy później to się skończy. Jak teraz wygra Łukaszenka to kraj rozpieprzy się od stania w miejscu, bo świata Biełazami nie zawojujesz i nie za długo a Chińczycy zjedzą Was na surowo. A jak wygrają Demokraci to masz jeszcze bardziej przerąbane. Zastanawiałeś się nad tym prostym równaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Oginn jesteś przecież inteligentnym człowiek 15.03.06, 18:26 Tyb też jesteś inteligentny, ale inaczej (niż ja). Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu grek,ty chyba z ameryki jestes 15.03.06, 20:34 grek,ty chyba z ameryki jestes:)Tylko jeszcze tam jest tak naiwne i proste spoleczenstwo,ktore mozna oglupiac propaganda o demokracji.Mam nadzieje,ze jak podrosniesz to zrozumiesz wiecej.. Odpowiedz Link Zgłoś
greg2111 Re: grek,ty chyba z ameryki jestes 15.03.06, 22:40 PKB (PPP) 2005 Polska: 12,452; Białoruś: 6,646; PKB (nominalnie) 2005 Polska: 6,344; Białoruś: 2,336; Wzrost PKB 2005: Polska: 3,3% Białoruś: 7,8%; Średnia długość życia (kobiety + mężczyźni) Polska: 74.74 lat Białoruś: 68.72 lat Umieralność noworodków: Białoruś: 13.37 martwych/1,000 narodzin Polska: 8.51 martwych/1,000 narodzin Odpowiedz Link Zgłoś
serdus Re: Oginn jesteś przecież inteligentnym człowiek 15.03.06, 21:29 Rozumiem, ze ci ktorzy korzystaja z internetu na Bialorusi dostaja kase od Lukaszenki???!!! Kurde mol, a jeszcze pare dni temu na forum GW toczyla sie odwrotna dyskusja - ze Lukaszenka hamuje rozwoj internetu zawyzonymi oplatami. W takim razie ja nie rozumiem z kim ja dzis korespondowalem mailowo - z agentem Lukaszenki, ktory sie przedstawial "obronca praw czlowieka"???!!! Zaraz mu napisze ze on prowokator i niech mnie przestanie werbowac. A wladze to on krytykowal pewnie dla niepoznaki, taka agenturalna sciema... Odpowiedz Link Zgłoś
greg2111 Re: Oginn jesteś przecież inteligentnym człowiek 15.03.06, 22:43 Poczytaj sobie więcej na tym forum to może coś załapiesz, co nawet oginn stara się powiedzieć między wierszami, w końcu płacą mu, ale człowiekiem też jest Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Ty wez Oginn wymysl jakies inne forum..... 16.03.06, 01:16 bo jak dotad od kilku dni nie umiesz podac innego otwartego forum z domena .by, na ktorym jest jakas krytyka Luki. A prosilo cie juz kilka osob. Zadnych tam adresow nie podeslali Wam wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Ty wez Oginn wymysl jakies inne forum..... 16.03.06, 09:47 Ja już znalazłem dwa wolne od cenzury fora, a ile znalazłeś Ty i inni? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Ilu dzialaczy liczy zwiazek pani Borys? 15.03.06, 22:57 szkoda chlopa, nalezy miec nadzieje, ze Luka nie potruje tych biedakow, jaka strychnina, jak to zrobili z Milosewiczem. Gwoli scislosci, autor powinien podac, ilu to Polakow, nalezy do Zwazku pani Borys i Pisalnika, bo jak spiewaja jaskolki jest ich ok.20, reszta nalezy do innego Zwiazku Polakow i glosuja jak mur na Luke. Teraz Luka musi przymknac Borys, bo jak jej nie zamknie, bedzie to oznaczac, ze przeszla na jego strone. Olala, do niedzieli juz tylko pare dni, jak ten czas szybko mija... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Gora rok 15.03.06, 23:03 Oj nos Ci rosnie Wasylku, jak niejakiemu Pinokio. Sorry, po twojemu Buratino. A Bat'ce daje rok gora. Nie pasuje nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Gora rok 15.03.06, 23:39 ja bym nie dal tyranowi nawet rok, ale tak jakos dziwnie sie sklada, ze tyranow coraz wiecej iran,syria,irak,hamas, bialorus, ukraina,polska itp.itd. Epoka tyranizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly patrzta ile tu Polonii Bialoruskiej 15.03.06, 23:45 tej przesladowanej, ile parafii i organizacji polskich, szkoda ze nalozono na nich zakaz wjazdu do Polski, a to tyle zasluzonego dla polskosci luda.. www.polonia.org/grodno.htm Odpowiedz Link Zgłoś
at52 Re: Kolejny polski działacz zatrzymany na Białoru 16.03.06, 13:43 miejsce zbrodniarza łukaszenki jest tam gdzie do niedawna był taki sam zbrodniarz slobo Odpowiedz Link Zgłoś