Dodaj do ulubionych

problemy !!!

14.07.04, 20:37
Witam, jestem zdrowa nie mam problemów z ciśnieniem i podobnych rzeczy;
jestem na tej diecie 3 dzień, nie chodze głodna, jem i pije to co trzeba
ale... wszyscy piszą że tak świetnie sie czują a ja niebardzo, wieczorem
zaczynają się problemy, boli mnie brzuch i źle sie czuje, jak sie przemęcze
całą noc to rano jest dobrze ale wieczorem znowu się zaczyna;
naprawdę żadna nie miała takich problemów, nie wiem co robić ale chyba dam
sobie spokój bo to jest dość uciązliwe;
napiszcie czy mieliście jakieś dolegliwośći
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • niunia3 Re: problemy !!! 14.07.04, 20:51
      A jak bardzo zmienilas jadlospis? Moze powoli zmieniaj. A może za dużo nabiału?
      • kasban Re: problemy !!! 14.07.04, 20:54
        nie są to drastyczne zmiany, bo juz wcześniej jadłam mniej, jak nie będę jeść
        białek to zostana juz same warzywa a ja z osłabienia poprostu zemdleję
    • stosia444 Re: problemy !!! 16.07.04, 22:40
      Wiesz ja tez mialam problemy zdrowotne,najpierw z sercem, pozniej z ogolnym
      oslabieniem, mdleniem mimo ze jadlam wszystko w jak najlepszym pozadku.Nie wiem
      czemu tak sie dzialo.Wytrzymalam 7 dni i pozniej przeszlam do 2 fazy.Ja sobie
      tlumacze to tak, ze za bardzo nie mialam z czego schudnac,bo wazylam jakies
      58kg na 169m.To jeszcze nie tak duzo i wg mnie ta dieta dziala tylko na tych
      bardziej otylych a u innych po prostu pojawiaja sie problemy zdrowotne.Moze
      moje myslenie jest nie pokrywa sie z prawda, ale fakt faktem nie wytrzymalabym
      dluzej w 1 fazie.
    • niunias Re: problemy !!! 17.07.04, 12:48
      hey ja zawsze sie zle czuje gdy jestem caly dzien tylko na warzywkach i reszcie
      dozwolonych produktow bylam 2 dni i strasznie sie czulam krecilo mi sie w
      glowie i 2 razy zrobilo mi sie slabo stwierdzilam ze pomine I faze gdyz choruje
      na padaczke i troche sie balam ze dostane atak ale ja rowniez nie mam za bardzo
      z czego chudnac mam 156cm i waze okolo 47kg. chcialam zrzucic jakies 3kg.(mam
      19 lat)gdy bylam na montignacu czyli IIfaza dsb schudlam do 40kg. nawet nie
      wiedzialam bo jadlam duzo i mial to byc poprostu zdrowy styl zycia ta wage
      utrzymywalam bez problmu az do matury a gdy przyszedl stres odrazu rzucilam sie
      na ciacha lody itd, dlatego jestem teraz w IIfazie (czyli monti)i czuje sie
      super
      • kjkk Re: problemy !!! 17.07.04, 14:16
        witaj,
        pisałam juz o moim złym samopoczuciu w wątku Stosi o problemach z sercem,
        zapomnialam uzupelnic wiesci o taka, ze dokladnie w 4-tym dniu rano juz
        wszystko bylo w najlepszym porzadku, naprawde, wiem juz teraz,m ze to byl wynik
        zaburzen gospodarki cukrowej- nagly brak cukru dawal u mnie takie objawy.
        dzis jest 8 dzien I.fazy, i wszystko jest OK!!
        dodam jeszcze, ze w punkcie wyjscie wazylam 57,9 kg przy 168 cm wzrostu, dzis o
        rowno o 2 kg mniej!! smile
        • kasban Re: problemy !!! 17.07.04, 19:44
          Witam,
          podsumowujac: ja właśnie należę do tych, którzy nie zrzucają kilka, ale
          zgromadzili przez lata kilkanaście kg tłuszczu; od dawna nie słodze więc z
          cukrem nie było problemów;
          a co do problemów które opisywałam, to przez ostatnie 3 dni jadłam trochę
          truskawek 1 ziemniaka do obiadu i bóle ustąpiły, nie robi mi się słabo - chyba
          to był dla mojego organizmu zbyt duzy szok, bo wcześniej jadłam dużo
          ziemniaków, chleba i owoców a stosując ta dietę drastycznie to wszystko
          obcięłam ! Niestety nie mam książki, więc znam zasady dsb tylko ogólnie i idę
          trochę na oślep;
          pozdrawiam
          • mellie1 Re: problemy !!! 22.07.04, 10:07
            pozdrawiam serdecznie
            oto mój sposób na słabsze samopoczucie w I fazie, dozwolony wedle zasad diety.
            15 orzeszków na przekąskę. Było mi po tym lepiej. Może też by się sprawdził
            kawałek żywności wysokobiałkowej - tak jak dla przykładu kawałek ryby, krewetki
            itp., zależy co lubisz.
            • namaskara Re: problemy !!! 22.07.04, 19:46
              jestem na diecie drugi dzień, ale nie wiem czy długo jeszcze wytrzymam sad rano
              ledwo zwlokłam sięz łóżka, przez następne pół dnia straszne osłabienie i
              zawroty głowy. Fakt że kilka dni przed rozpoczęciem tej diety jadłam
              praktycznie same owoce, może mój organizm doznał zbyt dużego szoku po ich
              odstawieniu? co o tym sądzicie? czy powinnam dalej próbować i liczyć na to że
              problemy miną?
    • bebejot Re: problemy !!! 22.07.04, 21:45
      Twoje dolegliwości to najlepszy dowód na to,że nie ma jednej uniwersalnej
      diety. Chociaż mnie ona służy, bo i chudnę i dobrze się czuję, uważam,że nie
      można do każdej diety podchodzić niewolniczo, a kierować się tym co mówi Ci
      ciało.
      Czytałam niedawno "Dietę metaboliczną", autor dowodzi,że każdy ma inny
      metabolizm. Są typy białkowe, mieszane i węglowodanowe. Nie znam się dobrze na
      biochemii, ale mnie to przekonało, tym bardziej,że test wykazał,że jestem typem
      miesznym i moim zadaniem jest zanleźć odpowiednie proporcje węglowodanów,
      białka i tłuszczów.
      Pozdrawiam
      Beciek
      • ewelka00 Re: problemy !!! 31.07.04, 14:16
        jestem 3 dzien na diecie i tez mam problem jestem rozdrazniona i jest mi slabo
        ale nie poddaje sie zjadlam troszke jogurtu nauralnego bez cukru i przeszlo!smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka