Dodaj do ulubionych

Coraz więcej wojsk USA w pobliżu Iraku

IP: *.mimuw.edu.pl 06.12.02, 13:45
to wszystko to pewnie przypadek :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gaziek Coraz więcej wojsk USA w pobliżu Iraku IP: *.mimuw.edu.pl 06.12.02, 13:50
      alez skad..
      Ot, chlopcy przenosza swoje zabawki do piaskownicy saddama...
      i juz niedlugo beda sie grzecznie bawic, a jak sie rozpedza to i
      nas nie oszczedza...
    • Gość: Marcus Crassus coz moge rzec...;)))) IP: *.acn.pl 06.12.02, 13:57
      tylko tyle ze wyglada to rzeczywiscie imponujaco...

potega jaka reprezentuja USA nie ma sobie rownych,malo tego,nigdy jeszcze
      jedno panstwo nie dysponowalo taka sila uderzenia...

mozna tylko sobie "poetycko" powiedziec ze legiony imperium XXI wieku
      przygotowuja sie do ataku...

a Ci ktorzy sprobuja stanc im na drodze zostanal zmiazdzeni...

vae victis...
      • kyle_broflovski Re: coz moge rzec...;)))) 06.12.02, 14:17
        bicie duzym kijem duzo slabszego z wydumanego powodu jest godne podziwiania
        • galaxy2099 Re: coz moge rzec...;)))) 06.12.02, 14:53
          Wiec rozdziaw gebe i podziwiaj.

kyle_broflovski napisał:

> bicie duzym kijem duzo slabszego z wydumanego powodu jest godne podziwiania
          • kyle_broflovski Re: coz moge rzec...;)))) 06.12.02, 15:34
            to dobrze dla ciebie nie dla mnie
            • galaxy2099 Re: coz moge rzec...;)))) 07.12.02, 09:02
              Ja nie jestem tak naiwny by sadzic, ze mozna uszczesliwic wszystkich ludzi na
              swiecie jednoczesnie. Wiec fakt, ze nie jest to dobrze dla ciebie mnie nie
              martwi.

kyle_broflovski napisał:

> to dobrze dla ciebie nie dla mnie
        • Gość: KONRADOS Re: coz moge rzec...;)))) IP: *.sgh.waw.pl 06.12.02, 14:58
          kyle_broflovski napisał:

Powód nie do końca musi być wydumany. Saddam na początku kadencji (?) nie
          krył, że zależy mu na nuke'u. Izrael dostał dreszczy, gdy zwęszył instalację
          do produkcji tej broni i chyba w 1981 roku, bez oglądania sięna ONZ wysłał po
          cichu mosad i wszystko rozj....
        • Gość: KONRADOS Re: coz moge rzec...;)))) IP: *.sgh.waw.pl 06.12.02, 14:58
          kyle_broflovski napisał:

Powód nie do końca musi być wydumany. Saddam na początku kadencji (?) nie
          krył, że zależy mu na nuke'u. Izrael dostał dreszczy, gdy zwęszył instalację
          do produkcji tej broni i chyba w 1981 roku, bez oglądania sięna ONZ wysłał po
          cichu mosad i wszystko rozj....
        • Gość: J.K. Z pewnoscia nie, ale... IP: *.de / 192.120.171.* 06.12.02, 15:07
          ... co robisz, jak kundel lapie Cie za noge i gryzie w kostke...?

Wybacz...

Ja druga (wolna) noga wale go, po prostu, w szczeke...

HEY
          • kyle_broflovski Re: Z pewnoscia nie, ale... 06.12.02, 15:33
            jak sie chce psa uderzyc to sie zawsze kij znajdzie
        • Gość: mk bicie slabszego?! IP: *.twcny.rr.com 06.12.02, 17:21
          Zeby ci ten slabszy tylko paru mikrobow nie zrzucil, to wtedy
          sie ockniesz - albo i nie...
          • kyle_broflovski Re: bicie slabszego?! 06.12.02, 17:31
            zmien CNN kanal na inny moze zobaczysz inny swiat
      • Gość: Tomasz Re: coz moge rzec...;)))) IP: *.ibch.poznan.pl 06.12.02, 14:32
        Legony też dostawały w d.... Chociażby od Partów, o czym Ty
        Crassusie wiesz chyba najlepiej. Nie mówiąc już o Lesie Teutoburskim.

Jaka jest rzeczywista wartosć "legionów" amerykańskich to się dopiero
        okaże. W Afganistanie trudniejsze rzeczy robili za nich Brytyjczycy.
        Jeżeli Arabowie wykarzą się charakterem to będą musieli użyć swoje "auxilia"
        np. z Polski.
        • galaxy2099 Re: coz moge rzec...;)))) 06.12.02, 14:54
          Jacy brytyjczycy i jakie trudniejsze rzeczy.
          Ja wiem, ze niecierpisz Amerykanow za te ich sile ale bez takich bzdur kolego.

Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Legony też dostawały w d.... Chociażby od Partów, o czym Ty
          > Crassusie wiesz chyba najlepiej. Nie mówiąc już o Lesie Teutoburskim.
          >
          > Jaka jest rzeczywista wartosć "legionów" amerykańskich to się dopiero
          > okaże. W Afganistanie trudniejsze rzeczy robili za nich Brytyjczycy.
          > Jeżeli Arabowie wykarzą się charakterem to będą musieli użyć swoje "auxilia"
          > np. z Polski.
          • Gość: Tomasz Re: coz moge rzec...;)))) IP: *.ibch.poznan.pl 06.12.02, 15:14
            Co ty tam galaxy wiesz. Tu nie chodzi o to o moje poglądy nt. rządu (a nie Amerykanów),
            ale o fakty. Chociaż idąc w tym kierunku zapomniales nadmienić że lubię Brytyjczyków.
            • galaxy2099 Re: coz moge rzec...;)))) 07.12.02, 09:07
              Oczywiscie. Uzyles argumentu powalajacego z nog : co ty tam wiesz, ja wiem
              lepiej.
              Typowe dla kogos kto nie ma nic do powiedzenia.
              Rzad amerykanski reprezentuje Amerykanow. Amerykanie nie nazywaja swojego rzadu
              WY, oni mowia o Bushu to jest NASZ PREZYDENT. Tam nie bylo komuny w ktorej rzad
              to ONI a spoleczenstwo to MY.
              Wiec nie pisz takich bredni, ze ty nie lubisz rzadu amerykanskiego a lubisz
              Amerykanow. Po prostu nie lubisz Amerykanow i tyle.

> Co ty tam galaxy wiesz. Tu nie chodzi o to o moje poglądy nt. rządu (a nie
              Am
              > erykanów),
              > ale o fakty. Chociaż idąc w tym kierunku zapomniales nadmienić że lubię
              Brytyjc
              > zyków.
              • Gość: Tomasz Re: coz moge rzec...;)))) IP: *.ibch.poznan.pl 07.12.02, 15:27
                galaxy2099 napisał:

> Oczywiscie. Uzyles argumentu powalajacego z nog : co ty tam wiesz, ja wiem
                > lepiej.
                > Typowe dla kogos kto nie ma nic do powiedzenia.
                > Rzad amerykanski reprezentuje Amerykanow. Amerykanie nie nazywaja swojego rzadu
                >
                > WY, oni mowia o Bushu to jest NASZ PREZYDENT. Tam nie bylo komuny w ktorej rzad
                >
                > to ONI a spoleczenstwo to MY.
                > Wiec nie pisz takich bredni, ze ty nie lubisz rzadu amerykanskiego a lubisz
                > Amerykanow. Po prostu nie lubisz Amerykanow i tyle.
                >
                > Gość portalu: Tomasz napisał(a):

To prawda, że w Ameryce o władzy nie mówi się "Oni"- to jest niewątpliwie
                nasza specjalnosć. Opinie nt. Busha są zróżnicowane. Dużo zależy od wykształcenia,
                Zwykle osoby z wyższym wykształceniem są bardziej krytyczne, co w końcu
                jest normalne, gdyż edukacja przyczynia się do samodzielnego myslenia (przynajmniej
                powinna tę cechę rozwijać). Tyle że w Stanach tzw. jajogłowi nie mają większego wpływu
                na politykę.
                Osobiscie jestem sceptyczny co do "charakteru" Arabów. Najprawdopodobniej reżim Saddama
                załamie się po pierwszym ciosie, na co liczą Amerykanie. Gdyby było inaczej nie prowokowaliby
                tej wojny.
                • galaxy2099 Re: coz moge rzec...;)))) 07.12.02, 18:24
                  Oczywiscie, ze stopien edukacji ma wplyw na stopien samodzielnego myslenia.
                  Natomiast nie zgadzam sie z twierdzeniem, ze komus samodzielnie myslacemu moze
                  byc nie po drodze z polityka Busha wzgledem Iraku.
                  A poza tym jeszcze jeden drobiazg, ale bardzo istotny. Nawet najlepsze
                  wyksztalcenie nie uwalnia umyslu od naiwnosci.
                  Po prostu pewni ludzie przestaja wierzyc, w co prawda piekne i szlachetne lecz
                  bardzo utopijne i naiwne idee szybko, inni ludzie troche pozniej, a jeszcze
                  inni nigdy nie przestaja w nie wierzyc i umieraja rozgoryczeni i przegrani.

> galaxy2099 napisał:
                  >
                  > > Oczywiscie. Uzyles argumentu powalajacego z nog : co ty tam wiesz, ja wiem
                  >
                  > > lepiej.
                  > > Typowe dla kogos kto nie ma nic do powiedzenia.
                  > > Rzad amerykanski reprezentuje Amerykanow. Amerykanie nie nazywaja swojego
                  > rzadu
                  > >
                  > > WY, oni mowia o Bushu to jest NASZ PREZYDENT. Tam nie bylo komuny w ktorej
                  > rzad
                  > >
                  > > to ONI a spoleczenstwo to MY.
                  > > Wiec nie pisz takich bredni, ze ty nie lubisz rzadu amerykanskiego a lubis
                  > z
                  > > Amerykanow. Po prostu nie lubisz Amerykanow i tyle.
                  > >
                  > > Gość portalu: Tomasz napisał(a):
                  >
                  > To prawda, że w Ameryce o władzy nie mówi się "Oni"- to jest niewątpliwie
                  > nasza specjalnosć. Opinie nt. Busha są zróżnicowane. Dużo zależy od
                  wykształcen
                  > ia,
                  > Zwykle osoby z wyższym wykształceniem są bardziej krytyczne, co w końcu
                  > jest normalne, gdyż edukacja przyczynia się do samodzielnego myslenia
                  (przynajm
                  > niej
                  > powinna tę cechę rozwijać). Tyle że w Stanach tzw. jajogłowi nie mają
                  większego
                  > wpływu
                  > na politykę.
                  > Osobiscie jestem sceptyczny co do "charakteru" Arabów. Najprawdopodobniej
                  reżim
                  > Saddama
                  > załamie się po pierwszym ciosie, na co liczą Amerykanie. Gdyby było inaczej
                  nie
                  > prowokowaliby
                  > tej wojny.
        • Gość: mk czekam - pokaz charakteru arabow :) IP: *.twcny.rr.com 06.12.02, 17:28
          Ich charakter to juz widzielismy w 1981 r. podczas ataku na
          Papieza i 9/11. Niech mnie ci arabowie nie denerwuja - bo jak
          zdejme swoja burke to dopiero zobaczymy :).
          Amazonka
          (potomczyni Amazonek oraz dzielnych Scytow i Sarmatow tudziez
          Hunow i Mongolow :)
          • Gość: Marcus Crassus Re: czekam - pokaz charakteru arabow :) IP: *.acn.pl 06.12.02, 18:31
            arabowie dali wspanialy przyklad charakteru podczas pustynnej burzy...

pilotom amerykanskich smiglowcow wylazily ze zdziwienia galy kiedy na widok
            Apacha poddawaly sie setki tych wojakow...

w duzej czesci za cholere nie wiadomo bylo co z nimi zrobic...
        • Gość: Marcus Crassus auxilia nie beda potrzebne IP: *.acn.pl 06.12.02, 18:29
          w razie czego poprosi sie Jowisza o pare ciosow;)))))

podobno kaplani amerykanscy od 1945 r maja z nim doskonale stosunki...;)))

jeden grzybek tu,drugi grzybek tam i bedzie spokoj...

a partowie byli doskonale uzbrojeni i wyszkoleni...

w odroznieniu od biedakow Saddama...

oni nawet w wiekszosci nie zobacza swojego wroga...
    • pauline_kaczanow Re: Coraz więcej wojsk USA w pobliżu Iraku 07.12.02, 15:30
      Nie dziwi mnie to. Irak ma bron nuklearna, biologiczna i chemiczna. Jezeli
      bedzie twierdzil inaczej znaczy to ze zwyczajnie klamie.
      • kyle_broflovski Re: Coraz więcej wojsk USA w pobliżu Iraku 07.12.02, 15:42
        skad wiesz? kupa ludzi probuje to udowodnic od lat bez skutku
        • galaxy2099 Re: Coraz więcej wojsk USA w pobliżu Iraku 07.12.02, 17:22
          Skad wiemy?
          A czym Saddam wytruwal iranczykow podczas wojny z nimi w latach 80-tych?
          A czym wytrul swoich obywateli - irackich Kurdow (w liczbie 100tys.) po
          przegranej wojnie o Kuwejt?
          Czym ? Perfumami Christiana Diora !
          I co Saddam zrobil z tymi perfumami. Osobiscie je polknal, ze ich teraz nie ma ?

kyle_broflovski napisał:

> skad wiesz? kupa ludzi probuje to udowodnic od lat bez skutku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka