Dodaj do ulubionych

wiosna,wiosna

05.05.06, 18:36
i nareszcie kwitna bzy....
www.wallpaperdave.com/wlilc06.jpg
Obserwuj wątek
    • krystian71 Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 18:41
      oj zebys wiedziala.
      Jeszcze nie bzy, ciagle tulipany, ale cieplutko sie zrobilo, + 20, na krotki
      rekawek.I pachnie lasem i trawami jak cholera
      • i-love-2-bike Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 18:45
        krystian71 napisała:

> oj zebys wiedziala.
        > Jeszcze nie bzy, ciagle tulipany, ale cieplutko sie zrobilo, + 20, na krotki
        > rekawek.I pachnie lasem i trawami jak cholera

u nas wszystko o miesiac wczesniej,bardzo mi sie to podoba bo mozna panie
        prawdziwe majowki zaczac juz z samego poczatku miesiaca,biegac w szortach no i w
        nocy gwiazdy jak byki ogladac ciagnac winko,a najwazniejsze jeszcze komary spioM:)
        • krystian71 Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 18:52
          a takich duzych bakow nie macie?czy tam chrzaszczy?
          Mi akie jedno badziewie do biura dzisiaj wpadlo i klientow straszylo, a
          zwlaszcza jedna klientke...
          • i-love-2-bike Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 18:53
            krystian71 napisała:

> a takich duzych bakow nie macie?czy tam chrzaszczy?
            > Mi akie jedno badziewie do biura dzisiaj wpadlo i klientow straszylo, a
            > zwlaszcza jedna klientke...

mamy,te cholery wierca dziury w drewnie,ale sa na tyle duze ,ze mozna je
            trzasnac szmata w leb:)
            • krystian71 Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 18:57
              w polskich drzewach nic nie wierca, ekolodzy cholera,cczy co?
              Tylko lataja jak bombowce i glosno bzycza.
              A szmata, i owszem, skutkuje
              • i-love-2-bike Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 18:59
                krystian71 napisała:

> w polskich drzewach nic nie wierca, ekolodzy cholera,cczy co?
                > Tylko lataja jak bombowce i glosno bzycza.
                > A szmata, i owszem, skutkuje

my mamy wszystko lepsze,wieksze i bardziej agresywne,nie wiesz tego. popatrz na
                felka,jak sie wije,jak mu kazalam pejsy pospinac:)))
    • gspnstr Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 19:09
      A wiesz, wczoraj sobie spacerowalem kolo domu i poczulem zapach bzu. I od razu
      przed oczyma stanely wspomnienia jak to, pacholetami bedac, z bratem i innymi
      dzieciakami lapalismy do pudelek po zapalkach chrabaszcze w majowe wieczory.

Tak jako mnie naszlo, nie wiem czemu... :o)
      • i-love-2-bike Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 19:10
        gspnstr napisał:

> A wiesz, wczoraj sobie spacerowalem kolo domu i poczulem zapach bzu. I od razu
        > przed oczyma stanely wspomnienia jak to, pacholetami bedac, z bratem i innymi
        > dzieciakami lapalismy do pudelek po zapalkach chrabaszcze w majowe wieczory.
        >
        > Tak jako mnie naszlo, nie wiem czemu... :o)
        >

he,he tzw.ruski zegarek,no tak to byly zabawy:)
      • krystian71 gspnstr i rachelka a widzisz, to byly chrabaszcze 05.05.06, 19:16

• i-love-2-bike Re: gspnstr i rachelka a widzisz, to byly chrabas 05.05.06, 19:17
          no byly,ale czemu 4 razy:)))))))))))
          • gspnstr Re: gspnstr i rachelka a widzisz, to byly chrabas 05.05.06, 19:27
            > no byly,ale czemu 4 razy:)))))))))))

Pewnie mu sie komputer zapętlil. :o)

Chrabąszcze były fajne. Tutaj mamy tylko cykady, ale to dopiero w lipcu i jakieś
            takie wstrętne toto.
            • i-love-2-bike Re: gspnstr i rachelka a widzisz, to byly chrabas 05.05.06, 19:36
              gspnstr napisał:

>
              >
              > Chrabąszcze były fajne. Tutaj mamy tylko cykady, ale to dopiero w lipcu i jakie
              > ś
              > takie wstrętne toto.
              >

jakie wstretne,ladnie panie cykaja w nocy,a chrabaszcze tez mamy:)
              • gspnstr Re: gspnstr i rachelka a widzisz, to byly chrabas 05.05.06, 20:26
                > jakie wstretne,ladnie panie cykaja w nocy,a chrabaszcze tez mamy:)

To moze sie nie rozumiemy. To o czym ja mowie to takie ohydne zielone, z
                wylupiastymi oczyma. Skrzeczy toto caly dzien i cala noc.
                • i-love-2-bike Re: gspnstr i rachelka a widzisz, to byly chrabas 05.05.06, 20:29
                  gspnstr napisał:

> > jakie wstretne,ladnie panie cykaja w nocy,a chrabaszcze tez mamy:)
                  >
                  > To moze sie nie rozumiemy. To o czym ja mowie to takie ohydne zielone, z
                  > wylupiastymi oczyma. Skrzeczy toto caly dzien i cala noc.
                  >

to moze mowisz o szaranczy,cykady to male czarne:)
                  free.polbox.pl/g/gaap/szarancz.htm
                  • gspnstr Re: gspnstr i rachelka a widzisz, to byly chrabas 05.05.06, 20:43
                    Nie to na pewno cykady. Moze mlode, bo starsze faktycznie sa ciemne. Kiedys mi
                    kot wniosl do domu taka jeszcze zywa, to cholere ciezko bylo zlapac. A jak sie
                    zbierze ich chmara w ogrodzie, to dopiero jest koncert. :o)

www.ivyhall.district96.k12.il.us/4th/KKhp/1insects/bugpix/cicadamolta.jpg
                    • i-love-2-bike Re: gspnstr i rachelka a widzisz, to byly chrabas 05.05.06, 20:55
                      gspnstr napisał:

> Nie to na pewno cykady. Moze mlode, bo starsze faktycznie sa ciemne. Kiedys mi
                      > kot wniosl do domu taka jeszcze zywa, to cholere ciezko bylo zlapac. A jak sie
                      > zbierze ich chmara w ogrodzie, to dopiero jest koncert. :o)
                      >
                      > <a
                      href="www.ivyhall.district96.k12.il.us/4th/KKhp/1insects/bugpix/cicadamolta.jpg"
                      target="_blank">www.ivyhall.district96.k12.il.us/4th/KKhp/1insects/bugpix/cicadamolta.jpg</a>
                      >

u mnie sa czarne cholery,ale rzeczywiscie jak jakas wpadnie do domu to szalu
                      mozna dostac od cykanie,a kota nie mam,he,he:)
          • krystian71 Re: gspnstr i rachelka a widzisz, to byly chrabas 06.05.06, 07:51
            sorki, to bylo krotkie spiecie:)

• wujekjurek Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 19:21
      "Kedy znów zakwitną
      Białe bzy..."
      • i-love-2-bike Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 19:23
        wujekjurek napisał:

> "Kedy znów zakwitną
        > Białe bzy..."
        >
        >
        > wujek tylko o botanicznym nie zapomnij,bo jak bzy to tylko tam:)
        • wujekjurek Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 19:39
          Pamiętaj, że ja Warszawiak i w Botanicznym bywałem. I w Łazienkach i w
          Harendzie (to niby nie ogród ale fajnie bywało). :))
          • i-love-2-bike Re: wiosna,wiosna 05.05.06, 19:41
            wujekjurek napisał:

> Pamiętaj, że ja Warszawiak i w Botanicznym bywałem. I w Łazienkach i w
            > Harendzie (to niby nie ogród ale fajnie bywało). :))
            >
            >
            a co ja mam pamietac,ja rowniez warszawianka,to botaniczny i harenda ze stodola
            tez zaliczalam.teraz jest piekny ogrod w powsinie.
            • fs_suck Re: wiosna,wiosna 06.05.06, 18:21
              szkoda tylko ze pada,jak tylko przyjdzie weekend to musi padac deszcz, co za
              przeciwnosc losu, nie wiadomo co z soba dzisiaj poczac, a bzy sa autentycznie
              super, deszcz sucks!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka