kim_daniel_il1 10.05.06, 11:24 W najbliższy wtorek do Rzeczpospolitej dołączony zostanie dodatek poświęcony Korei Północnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
untochables Re: dodatek o korei północnej 10.05.06, 14:06 skąd masz takie info nic na stronie rzeczypospolitej o tym nie znalazłem Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: dodatek o korei północnej 11.05.06, 09:32 Tez znajomy coś takiego mi powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
kim_daniel_il1 Re: dodatek o korei północnej 11.05.06, 15:37 We wtorkowej Rzeczpospolitej byl dodatek z cyklu SWIAT cos tam, poswiecony islamowi. Na ostatniej stronie byla informacja ze za tydzien bedzie dodatek o Korei Polnocnej, Twierdza Kimow. Odpowiedz Link Zgłoś
hamhung Re: dodatek o korei północnej 16.05.06, 09:36 Dla stałych Forumowiczów informacje i zdjecia zawarte w dodatku do "Rzepy" są pewnie dobrze, ale dla szerokiego ogółu mniej wtajemniczonych - raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kim_daniel_il1 Re: dodatek o korei północnej 16.05.06, 15:29 Niekiedy szokujacy. Uważam, go za raczej obiektywne źródło wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: dodatek o korei północnej 16.05.06, 18:30 chyba bardzo dobrze sytuacje w KRLD odzwierciedla zdanie Marcusa Kovacs-a To, co widziałem poza Phenianem, to przede wszystkim nędza. Rzucała się w oczy na każdym kroku, chociaż specjalnie pokazywano nam miejsca, gdzie nie mogliśmy raczej spotkać zwykłych Koreańczyków z Północy. Stan budynków czy ubrań, oraz brak jakichkolwiek "oznak konsumpcji", świadczyły o koszmarze, jakim jest codzienne życie tych ludzi. czy coś mam dodać ???? a tu całe wydanie elektroniczne na dole tekstu są linki www.rzeczpospolita.pl/dodatki/zderzenia_060516/zderzenia_a_1.html moim zdanie wydanie słabe - możan było coś więcje - ale to nie wyszło tylko dla nas ale dla kilkusetysiecy ludzi w wydaniu papierowym polecam mapke z zaznaczonymi obozami ;( Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: dodatek o korei północnej 17.05.06, 11:04 Dodałbym ze Połowa Afryki zyje w nedze. Odpowiedz Link Zgłoś
kajetanb52 Re: dodatek o korei północnej 17.05.06, 11:37 Czy to twoim zdaniem w jakiś sposób Kima usprawiedliwia ? Odpowiedz Link Zgłoś
kim_daniel_il1 Re: dodatek o korei północnej 18.05.06, 10:54 Ja bym jeszcze dodał zdanie o byznesmenach, którzy przyjeżdżaja do KRL-D w interesach i są dwa razy szczęśliwi, ze tu przyjechali i, ze stamtad wyjezdżają. Odpowiedz Link Zgłoś
zorska Re: dodatek o korei północnej 19.05.06, 20:41 > Dodałbym ze Połowa Afryki zyje w nedze. A co to, do diabła, ma do rzeczy ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: dodatek o korei północnej 20.05.06, 02:59 bieda obywateli KRLD wynika z ultrazwyrodniałego systemu władzy od paru dni mam ochote pojechać tu ostro ale wiem że wielu z was musi być poprawnie politycznych by nie zamknąć sobie drogi do KRLD w związku z czym wiem że mało kto podejmie rozmowe na temat troszkę to nasze forum zrobiło sie takie że Zorska i Bugsior mówią wprost a np. bart i nikola omijają tematy trudne kaprala sie zaszył daniel pracuje nad textami z netu a i tak wszyscy wiemy że ten system jest najstraszniejszym systemem państwa na świecie, w KRLD osiągnięto najwyższy poziom zniewolenia narodu a jak ktoś uważa że tam jest cool to niech wali kamieniem we mnie i co ja tu robie o tej porze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: dodatek o korei północnej 20.05.06, 05:33 :D dobrze napisane. wlasciwie, wiadomo co po kazdym z nas mozna sie na forum spodziewac. szkoda, ze nowi forumowicze nie zagladaja tutaj na dluzej tylko spontanicznie wpadaja na 'jednego posta'. na forum panuje stagnacja jak w samej koreii. tylko, ze my zdajemy sobie sprawe z tego jak taki marazm jest po prostu destruktywny. a biedni koreanczycy, umyslowo nalezycie wymaglowani, mysla ze zyja w najlepszym, najwiecej im oferujacym i dbajacym o swoich obywateli kraju na swiecie. taka stagnacja to dla nich stabilizacja... ciekawe jakiemu odsetkowi koreanczykow udaloby sie w jakis sposob zrozumiec swiat idacy naprzod, z internetem, biletami lotniczymi na drugi koniec globu w cenie sredniej krajowej, wyborem pracy, produktow na polkach i tego, ze tak na prawde konwencjonalne konflikty pomiedzy narodami rodem z czasow wojny wietnamskiej dzisiaj nie maja juz miejsca... czy w ogole koreanczycy nie sa juz tak stlamszeni, zamknieci w swojej falszywej rzeczywistosci, ze odkrecenie tego wszystkiego jest niemozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
zorska Re: dodatek o korei północnej 21.05.06, 17:55 >> a i tak wszyscy wiemy że ten system jest najstraszniejszym systemem państwa na świecie, w KRLD osiągnięto najwyższy poziom zniewolenia narodu Chciałbym wierzyć, że kim_bar_tek to wie... Odpowiedz Link Zgłoś