Dodaj do ulubionych

''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Polakach

13.06.06, 10:00
Niemcy sa coraz lepsi w wymazywaniu swojej przeszlosci.
Obserwuj wątek
    • jb_forum ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Polakach 13.06.06, 10:00
      Polacy przestępcy?? A co oni robili w latach 1939 - 1945??
      • frant3 Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 10:09
        Jak to co?! Podróżowali po Europie w celach turystycznych.

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
        • bujacznik Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 10:50
          na pewno te żarty nie wzięły się z niczego i moim zdaniem zamiast się oburzać,
          najlepiej było by się odwdzięczyć takimi samymi żartami w stosunku do Niemców i
          pokazać jak to boli

mimo wszystko klimat i hasło promowane przez Niemcy na MŚ zobowiązują do
          powstrzymywania się od takich wypowiedzi przynajmniej na okres trwania turnieju
          • pozlotemu Re: Narod zbrodniarzy 13.06.06, 13:23
            Nie ma takiej rodziny w Niemczech, ktora nie mialaby bliskich w formacjach
            hitlerowskich mordercow. Wyjatek BenedyktaXVI potwierdza te regule. Niemcy to
            genetycznie narod zbrodniarzy. Dlatego prace nad poprawa ich genetyki nie
            powinny byc ograniczane. To jedyna szansa na ich poprawe.
            • tekameka po zakończeniu II WŚ padła propozycja sterylizacji 13.06.06, 13:34
              Niemek. O ile sie nie mylę , była to amerykańska propozycja. W ten sposób chciano raz na zawsze rozwiązać problem niemiecki w Europie. Czytałem o tym w jakiejś książce o II wojnie, natomiast w internecie nie natrafiłem na ślad takiej propozycji, może ktoś natrafił ???
              • jarsson Plan Morgenthau-a 13.06.06, 17:20
                tekameka napisał:

> Niemek. O ile sie nie mylę , była to amerykańska propozycja. W ten sposób
                chcia
                > no raz na zawsze rozwiązać problem niemiecki w Europie. Czytałem o tym w
                jakiej
                > ś książce o II wojnie, natomiast w internecie nie natrafiłem na ślad takiej
                pro
                > pozycji, może ktoś natrafił ???

Byl taki Plan Morgenthau-a : en.wikipedia.org/wiki/Morgenthau_plan
                ktory moze w swojej radykalniejszej wersji roboczej przewidywal opcje
                sterylizacji, ale w pozniejszej wersji chodzilo o plan okupacji Niemiec
                po wojnie z przeksztalceniem w panstwo agrarne (=calkowita likwidacja
                przemyslu).

Jar
                • zigzaur Re: Plan Morgenthau-a 13.06.06, 19:09
                  Gdyby Gerdzio Schröder porządził jeszcze jedną kadencję, to Niemcy wyzbyłyby się
                  przemysłu same.
                  Ponieważ jednak SPD stanowi tylko połowę rządu koalicyjnego, deindustrializacja
                  Niemiec będzie trwać kadencje dwie.
      • taziuta Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 10:13
        Wiadomo co robili, ale czy to w czymś usprawiedliwia przestępców Polaków?
        Przestępstwo to przestępstwo, niezależnie czy popełnione przez Polaka czy
        Niemca!

A co do dowcipów, to rzeczywiście należy się za nie żółtak kartka.
        I wcale nie jest dla nich usprawiedliwieniem to, że w Polsce też można znaleźć
        paru prymitywnych "kabareciarzy".

jb_forum napisał:

> Polacy przestępcy?? A co oni robili w latach 1939 - 1945??
      • rzabba Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 11:10
        jb_forum napisał:

> Polacy przestępcy?? A co oni robili w latach 1939 - 1945??
        -----------------
        bronili sie przed polskimi bandytami i odzyskiwali to co im sie zawsze nalezalo.
        a nalezalo sie absolutnie wszystko co sie dalo zaladowac przetrasportowac do
        rzeszy, od najdroniejszych przedmiotow osobistego uzytku, nawet fragmentow
        ludzkich cial, wszystko, absolutnie wszystko!
        polscy zlodzieje? typowa niemiecka skromnosc.
      • arius5 A moze Niemcy chca zyc normalnie ? 13.06.06, 13:16
        I nie maja ochoty umartwiac sie z powody zbrodni swoich dziadkow ?
        Za to Polacy widza caly sens zycia w rozliczaniu przeszlosci.
        Uwazajcie tylko, zeby ogladajac sie za siebie nie przyjebac pyskiem w mur.
    • keradk true indeed 13.06.06, 10:01
      porownanie wartosci skradzionych rzeczy przez niemcow i polakow wychodzi
      kiepsko ze strony niemcow...gdzie bursztynowa komnata???
    • tytus41 ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Polakach 13.06.06, 10:06
      Wybaczamy im, ponieważ przeciętny Polak ma i tak dwa razy wyższy iloraz
      inteligencji od Niemca.
      • alex-alexander Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 10:23
        Ale i tez wiecej kradnie. Kradnie wszystko: przewody miedziane zabezpieczajace
        ruch pociagow, znaki drogowe, wlazy do studzienek kanalowych, bariery z mostu,
        szyny kolejowwe i tramwajowe, lusterka samochodowe, kolpaki, cale wiaty z
        przystankow (aluminium). I oszukuje sie: olej roslinny do masla, odpady z
        rzezni do kielbas, stare tluszcze do ciastek, skore (zamiast miesa)do
        konserw "miesnych", paliwo na stacjach benzynowych "ulepsza sie", do twardych
        serow dodaje sie margaryne, do pierogow ruskich wiecej ziemniakow a mniej sera,
        wbija sie wode (do 60% wagi)szynek, piecze sie chleb z najgorszych gatunkow
        maki (chleb na drugi dzien rozpada sie). A jak jest z przekupstwem, z braniem
        lapowek? Oto jest wyzszosc Polakow nad Niemcami czy innymi cywilizowanymi
        narodami.
        • przemek.romanowski Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 11:25
          idiota
        • rzabba Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ALEx alexander 13.06.06, 11:29
          alex-alexander napisał:

> Ale i tez wiecej kradnie. Kradnie wszystko: przewody miedziane zabezpieczajace
          > ruch pociagow, znaki drogowe, wlazy do studzienek kanalowych, bariery z mostu,
          > szyny kolejowwe i tramwajowe, lusterka samochodowe, kolpaki, cale wiaty z
          > przystankow (aluminium). I oszukuje sie: olej roslinny do masla, odpady z
          > rzezni do kielbas, stare tluszcze do ciastek, skore (zamiast miesa)do
          > konserw "miesnych", paliwo na stacjach benzynowych "ulepsza sie", do twardych
          > serow dodaje sie margaryne, do pierogow ruskich wiecej ziemniakow a mniej
          sera,wbija sie wode (do 60% wagi)szynek, piecze sie chleb z najgorszych gatunkow
          > maki (chleb na drugi dzien rozpada sie). A jak jest z przekupstwem, z braniem
          > lapowek? Oto jest wyzszosc Polakow nad Niemcami czy innymi cywilizowanymi
          > narodami.
          ------------------
          twoja lista blednie przy wyczynach narodu niemieckiego. im dorownac moze tylko
          jeden narod, a moze dwa lub trzy. deutschland uber alles. zlodzieje sa wszedzie,
          ale tacy jak wy to nie.
      • fer-de-lance Niestety, mylisz sie 13.06.06, 10:52
        www.ue.krakow.pl/?MODE=uenpras&TYPE=show&art_id=4800
        A nawet gdyby tak bylo, to i tak racje ma alex-alexander
      • mon.dan Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 12:09
        mają chłopaki ciśnienie, same poczwary dookoła, a jak już coś ładniejszego to po
        operacjach plastycznych, strach tknąć.
    • jerzy-j Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 10:17
      A kto mi da żółtą kartkę ? Też opowiadam dowcipy o Polakach. Czy może Polak
      opowiadający dowcipy o Polakach jest OK, a Niemiec nie jest OK ?

Trochę poczucia humoru i mniej kompleksów życzę moim zaszczutym Rodakom...
    • krystian71 a kogo te dowcipy obchodza 13.06.06, 10:21
      jak ktos chce sie na sile dowartosciowac, to Bog z nim, widac na sile tego
      potrzebuje
    • perro69 samo sobie nastrzelaliśmy samobójów... 13.06.06, 10:22
      polacy wykonali gargantuiczną pracę nad wizerunkiem polaka jako złodzieja
      samochodów i bezmyślnego chuligana. kilka pokoleń niewykształconych chamów
      kradnących w sklepach i na ulicach wszystko co w łapy wpadło wyrobiło nam taki
      image. z drugiej strony niezbyt lotni niemcy uwielbiają uproszczenia i bez
      żadnej refleksji po prostu takie idiotyzmy ich śmieszą. love it or leave it ;)
      • com_ment Re: samo sobie nastrzelaliśmy samobójów... 13.06.06, 10:51
        Tak ale zauważ że to dzięki takim szwabom i ruskom. Ciągle byliśmy przyuczani
        do złodziejki, nie da się tego powiedzieć o wandaliźmie. Przez setki lat ciągle
        musieliśmy kraść by żyć i cwaniakować by nie pojść do piachu. To zostaje na
        długie pokolenia i nie da się szybko wykorzenić.
        • zigzaur Re: samo sobie nastrzelaliśmy samobójów... 13.06.06, 12:09
          Czy to pod niemieckim i rosyjskim (a może amerykańskim i chińskim?) przymusem
          Polacy wybrali do sprawowania władzy nazistę Giertycha, napaleńców Kaczyńskich i
          złodzieja Leppera?
    • maurel Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 10:24
      Jedźcie do niemiec - majątek Waszych dziadków juz tam jest
    • tles01 co się dziwić, jak sie ma takich rządzących.... 13.06.06, 10:24
    • otis_tarda Niech się ten pajac Majewski wysili 13.06.06, 10:27
      i opowie parę równie chamskich dowcipów o Niemcach. Akurat to jego poziom, a
      będziemy mogli się zrewanżować.
    • gekon1979 dlaczego Polski wywiad nie odstrzeli kilku 13.06.06, 10:31
      dla przykladu??
    • pawel004 Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 10:38
      Amerykanie tez nabijaja sie z Polakow i to chyba nawet w wiekszym stopniu...
      Nie wspominaja nic o kradzeniu ale o tym, ze Polacy sa glupi :)
      • roro68 Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 10:48
        Polska obrona za pomocą dowcipu o zegarku Wojtusia z 1938 roku wydaje się
        mocna, ale jest kompletnie bezsensowna, bo gdy Niemcy kpią z polskiego
        złodziejstwa, mówią o żyjących Polakach a my oskarżamy wprawdzie słusznie, ale
        tylko duchy ich przodków.
        Jeśli niemieckie dowcipy wywołują aż takie oburzenie w Polsce, to dlatego, że
        sami wiemy, że Polacy kradną, wstydzimy się tego, spychamy pod dywan i to nas
        boli.
        • rzabba Re: ''SZ'': Żółte kartki dla RORo68 13.06.06, 11:41
          roro68 napisał:
          ...
          > Jeśli niemieckie dowcipy wywołują aż takie oburzenie w Polsce, to dlatego, że
          > sami wiemy, że Polacy kradną, wstydzimy się tego, spychamy pod dywan i to nas
          > boli.
          ---------
          nie dlatego, ze wstydzimy sie. nie mamy sie czego wstydzic. zlodzieje sa w
          kazdym narodzie, a zwlaszcza tam, gdzie panuje nierownosc i ograniczone
          mozliwosci wypracowania sobie pozycji w zyciu uczciwymi sposobami.
          co oburza to niemiecka bezczelnosc. przeciez to oni wlasnie kradli i rabowali na
          skale niespotykana. przeciez to oni wlasnie sa narodem zlodziei, rabusiow i
          bandytow. tak bylo przez wieki, a historia kolem sie toczy.
    • repres1 A co ma do tego martyrologia? 13.06.06, 10:42
      Są dowcipy dobre, są i denne.
      Dowcip denny: "Znam polską reprezentację. W ubiegłym roku tynkowali mi dom.".
      Dowcip dobry: "Czym różni się polskie wesele od polskiego pogrzebu? Tym, że na
      polskim pogrzebie jest mniej pijanych.".
      Ja nie czuję się dotknięty dobrym dowcipem o Polakach. Stereotypy istniały,
      istnieją i będą istniały. Oczywiście zmieniają się i będą się zmieniać.
      Co do stereotypu Polaka-złodzieja odpowiem tylko, że (z racji wykonywanego
      zawodu) nie spotkałem Polaka, o którym bym wiedział, że okradł Niemca.
      Spotkałem natomiast kilkunastu Polaków, którzy zostali okradzeni przez Niemców.
      My sami śmiejemy się z innych nacji raz na wyższym, raz na niższym poziomie
      dowcipu. Różnica polega na tym, że gdyby w naszej telewizji pojawiły się
      dowcipy o Niemcach, Rosjanach czy innych nacjach, odebralibyśmy to jako
      pierdnięcie w salonie: nie wypada. Widać mamy więcej taktu i poszanowania dla
      innych narodów. To dobrze - czegoś się można od nas nauczyć.
      Ja cieszę się, że potrafimy śmiać się z siebie. To wielce pożyteczna cech -
      pomaga nabrać dystansu do chwilowych problemów i rozwiązywać te trwające
      dłużej. Dlatego wierzę w Polskę i Polaków.
      • rzabba Re: A co ma do tego martyrologia? REPres1 13.06.06, 11:45

repres1 napisała:...

> Spotkałem natomiast kilkunastu Polaków, którzy zostali okradzeni przez Niemców.
        ...
        ------------
        a ja spotkalam caly narod
        • repres1 Re: A co ma do tego martyrologia? REPres1 13.06.06, 14:40
          Za to pod Grunwaldem daliśmy im łupnia.
          Jestem przeciwnikiem ideologii, że okraść złodzieja to nie grzech. Jestem
          również przeciwnikiem używania pamięci ofiar II wojny światowej do konfrontacji
          z płaskim dowcipem.
      • zigzaur Re: A co ma do tego martyrologia? 13.06.06, 12:01
        A ja słyszałem ten dowcip o weselu i pogrzebie ale w odniesieniu do Szwedów i Finów.
    • popula Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 10:43
      Pan Urban, jako rezydent, prezentuje krytyczną opinię takich żartów nt. Polski i
      Polaków. Będąc u siebie, pewnie by zrywał boki ze śmiechu jak większość jego
      rodaków. Jeszcze wiele lat upłynie, zanim zaczniemy być postrzegani za Odrą jak
      normalni ludzie o których myśli się jako o partnerach, a nie chłopcach do bicia.
      Pokolenie, które kształtuje opinię o Polakach w Niemczech, to nie młodzież, a
      dorośli ludzie. To oni tworzą media i decydują o ich kształcie. Prawda jest
      taka, że nadal dostarczamy im pożywki do takich żartów, a poza tym dobrze mieć
      kogoś kogo można obarczyć za swoje winy (nawet te dawne).
    • emkas76 Najlepsze rozwiazanie.... 13.06.06, 10:51
      Najlepszym co by sie moglo stac w tej sytuacji to zwyciestwo nad Niemcami jutro!
      Ale nie wiem czy nasze orly maja na tyle dumy i honoru. A jak juz maja przegrac
      to niech zagraja tak, zeby zetrzec z niemieckiej twarzy ten usmieszek wyzszosci.
    • grba Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 10:51
      Niemiec do mnie: "wy też opowiadacie o nas dowcipy"; ja do Niemca: "ale nie w
      telewizji publicznej".
      Kochani, negatywne postrzeganie Polaków stanowi część niemieckiej tożsamości i
      nie zmieni się ono, dopóki nie zacznie przynosić wymiernych strat Niemcom.
    • toja3003 czemu my ciągle płaczemy a nie zrobimy 13.06.06, 10:57
      takiego kabaretu o tych konkretnie
      panach "kabareciarzach"?
      Przedstawić ich dowcipnie jako faszystów,
      którzy nakradli w Polsce w czasie wojny
      czy coś takiego i im się zaraz odechce
      albo pokazać jako leworęcznych
      "fachowców", którzy nawet domu
      sami sobie nie potrafią wytynkować itp.
      • zigzaur Re: czemu my ciągle płaczemy a nie zrobimy 13.06.06, 11:58
        To nie dowcip ale fakt:
        W Niemczech hydraulik od zimnej wody musi mieć zdane inne egzaminy rzemieślnicze
        niż hydraulik od ciepłej wody.

Podobnie w przemyśle samochodowym:
        Monter prawych drzwi nie może być zatrudniony na stanowisku montera lewych
        drzwi, bo układ zbiorowy i związki zawodowe nie pozwolą.
        • toja3003 no więc właśnie, ja się tam na ichnich przepisach 13.06.06, 13:43
          nie znam ale są ludzie, którzy znają takie przykłady jak twój i z tego można
          też kabaret i dowcipy robić albo po prostu ignorować ale nie pultać się, bo to
          nie jest metoda.
    • 12apostol Prokurator! nie jakies kartki! 13.06.06, 11:03
      I co, że dostaną kartki? Obrażający będą się tylko śmiać. Tu musi działać
      prokurator. Liczę, że mabasador zawiadomi kogo trzeba, a przy okazji oskarży
      państwo niemieckie o bierność i sprzyjanie postawom ksenofobicznym. Przypominam,
      że te brudy nadała niemiecka telewizja publiczna.
      • justas32 Re: Prokurator! nie jakies kartki! 13.06.06, 11:08
        Moja ciocia przeżyła Oświęcim. Może im przypomnieć że nie musielibyśmy tynkować
        im domów gdyby nasi dziadkowie nie byli przez NICH wymordowani a kraj obrócony
        w ruinę.
        Oni bardzo szybko o tym zapomnieli - ich młode pokolenie się z tym nie
        identyfikuje. Jakie to wzruszające ...
    • schwarzer_peter Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 11:08
      Nie jestem szczęśliwy z powodu tych kawałów.
      Ale Niemcy mają dosyć niewyparzone gęby. To dotyczy również ich samokrytyki.
      Takiej jak np. zespołu "Die Prinzen" w piosence "Deutschland". Tutaj Niemcy
      mówią o sobie, że są dobrzy w biciu po mordzie, podkładaniu ognia, nienawiści
      do obcokrajowców i jednoczesnych sex-urlopów w Tajlandii.
      Czy Polacy są już zdolni do takiej samokrytyki ? Czy zwrotu z tejże
      piosenki: "Bóg pocałował Ziemię tylko w jedno miejsce - tam gdzie są Niemcy",
      byliby Polacy zdolni w stosunku do siebie użyć ?
      Stanisław Lem np. w jednym ze swoich ostatnich wywiadów ubolewał z powodu
      złodziejstwa Polaków. I nie chodziło mu o pojedyńcze przypadki, lecz o ogólną
      tolerancję złodziejstwa. Jako przykład podał na zorganizowane w różnych krajach
      europejskich testy z zostawioną w miejscu publicznym walizką, która miała
      imitować podłożoną bombę. Tylko w jednym mieście europejskim nie doszło do
      alarmu - w Warszawie. Tutaj walizkę tę po prostu skradziono !

Cieszyłbym się, gdyby reakcje niemieckie na pierwszy mecz Polski nie były tak
      wybiórczo (tendencyjnie) przedstawiane jak te z audycji "Nachgetreten".
    • magnusg Ja napisalem do ZDF maila. 13.06.06, 11:11
      I dostalem nawet odpowiedz:)

Hallo,

vielen Dank für Ihre E-Mail an das ZDF und Ihre inhaltliche Auseinandersetzung
      mit unserer Sendung,
      die wir aufmerksam gelesen haben.

Ihre Anmerkung zu unserer Themenaufbereitung haben wir der zuständigen
      Redaktion zur Kenntnis
      gebracht. Dort wird sie in unserer internen Auseinandersetzung mit unserem
      Programmangebot bzw. im
      Rahmen unserer Nachbesprechungen zu den Sendungen zusammen mit anderen
      Zuschauerreaktionen
      berücksichtigt.

Wir bedauern, dass Sie sich über eine Sendung des ZDF ärgern mussten und
      wünschen Ihnen trotzdem
      noch viel Freude bei der WM 2006 im ZDF.

Mit freundlichen Grüßen
      Christine Heck
      ZDF, Zuschauerredaktion

W skrocie-jest im przykro za to ze mnie wkurzyli:),krytyke przeslali redakcji i
      uwagi widzow maja byc wlaczone o dyskusji programowej.
    • tenare Oni "żartują" my im przypominijmy Holokaust 13.06.06, 11:13
    • przemek.romanowski Papiez Niemcem 13.06.06, 11:24
      ja nie rozumiem jak czlowiek ktory byl zolnierzem SS moze byc papiezem...i
      przujezdzac do Polski (nawet do Oswiecimia) i mowic o pokoju i milosci do
      blizniego etc....to jak jakby jakis UBek mialbyc papiezem..nigdy w zyciu....i
      jeszcze te glupie poznizej poziomu zarty..to tylko niemiec i angol moze
      wyczyniac...
      • ogorek_zielony Re: Papiez Niemcem 13.06.06, 11:37
        przemek.romanowski napisał:

> ja nie rozumiem jak czlowiek ktory byl zolnierzem SS moze byc papiezem...i
        > przujezdzac do Polski (nawet do Oswiecimia) i mowic o pokoju i milosci do
        > blizniego etc....to jak jakby jakis UBek mialbyc papiezem..nigdy w zyciu....i
        > jeszcze te glupie poznizej poziomu zarty..to tylko niemiec i angol moze
        > wyczyniac...

Romek,

jak bedziesz badal czytal Gazete Wybiorcza, to naturalnie dowiesz sie, ze
        Papiez byl Glownym Zastepca Hitlera od Tworzenbia Obbozow Osiecimskich Gdzie
        Sie Tylko Da.

Papiez byl w Hitlerjugend (najac? 12 -13? lat)- w tej czesci tej organizacji,
        ktora spelniala role sanitariuszy, czy czegos podobnego (pomoc dla ludnosci
        podczas atakow aliantow).

Powodzenia w (troche jakby deficytowej) lekturze Gazety Koszernej
        Ogorek Czytelnik Tej Przemilej Oriany Falszatztzi
        • zigzaur Re: Papiez Niemcem 13.06.06, 12:05
          Gwoli ścisłości, Josef Ratzinger służył, jako Hitlerjunge, jako tak zwany
          Flakhelfer, czyli pomocnik obsługi działa przeciwlotniczego.

Wprawdzie przynależność do HJ (w wieku od 10 do 17 lat) nie była obowiązkowa,
          ale rodzice dzieci, które nie należały, znajdowały się pod czujnym okiem Gestapo
          i w każdej chwili mogły być arbitralnie wysłani do Dachau, jako tzw. "element
          aspołeczny".

Gdy raz za komuny nie chciałem iść na pochód pierwszomajowy, to szkolny
          aparatczyk również nazwał mnie "aspołecznym".
      • pitinho Re: Papiez Niemcem 13.06.06, 12:03
        nie rozumiem Niemcow obrazaja Polakow w czasie MS, maja papieza Niemca...
        mogliby przynajmniej do konca turnieju poczekac ale nie.ze sie tego nie
        wstydza. musza wlasnie Polske obrazac. Ciekawe co co reszta tych Niemcow robila
        podczas wojny???
    • fernandorey Re: ''SZ'': Żółte kartki dla ZDF za dowcipy o Pol 13.06.06, 11:27
      Gdyby nie ich narodowy kompleks to pewnie nawet by im się nie chciało śmiać z
      takich bzdur. Ale że muszą tłumić z tyłu głowy wspomnienie o swoich rodzicach i
      dziadkach, to odreagowują dowcipami.
      Dobrze, że tylko z tego można się śmiać w temacie Polaków. O Niemcach można
      powiedzieć znacznie więcej, niestety.
    • parob bardziej mnie martwi, ze jakies biedronie i inne.. 13.06.06, 11:33
      udzielając wywiadów zachodniej prasie mówią o faszytowskim rządzie, o prześladowaniach, antysemityźmie panoszącym się na ulicach.
    • zigzaur Znacie ten dowcip? 13.06.06, 11:43
      - Czym się różnią zdjęcia spalonego Drezna od dowcipów Ingolfa Lücka?

- W dowcipach Ingolfa Lücka nie ma nic śmiesznego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka