explicit 20.06.06, 14:18 Wyrzucajac posty z artykulami pietnujacymi apartheid na "osla" nie pomaga dyskryminowanym i stawia cie w zlym swietle ,... uklony forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=43841701 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goldbaum Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 14:20 Mysle, ze z tym "mydlem" niepotrzebnie przegiales.... Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 14:29 Nie wyssalem tego z palca , i jesli nie podrzucilem przykladow gdzie tak ich nazywali bracia Zydzi , to tylko dlatego , ze czekam az ktos zaprzeczy ,... uklony ============================================================================== Mysle, ze z tym "mydlem" niepotrzebnie przegiales.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 14:25 nie miej pretensji rozlupaniec, do gazety. to klikalam, po jak mowi drzewiecki, przegiales i mydlem i ashke-nazi. kazdy post, ktory zobacze ze slowem obrazajacym zydow i israel bedzie przeze mnie klikany. mnie mozesz obrazac ile chcesz. klikac nie bede. a tobie kropko dzieki. bede klikac teraz dalej, bo widze, ze przynajmniej to dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 14:32 Zaprzeczasz ze tak was nazywali ??? Ashke-nazi dla odroznienia Zydow od zioncow uklony ============================================================================== nie miej pretensji rozlupaniec, do gazety. to klikalam, po jak mowi drzewiecki, przegiales i mydlem i ashke-nazi. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 14:37 owszem, zaprzeczam. poprawna nazwa jest aszkenazi po hebrajsku i zyd aszkenzyjski po polsku. nie w odroznieniu od zioncow, bo takiej nazwy rowniez nie ma, tylko w odroznieniu od zyda sfaradyjskiego. ty o tym dobrze wiesz, rozlupaniec, tylko udajesz ze nie wiesz i wykorzystujesz to twoim antysemityzmem zeby opbrazic i ponizyc rozdzielajac to slowo na asze- nazi. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 14:43 Nu rozencwajgowa rozluznij sie... aszke-nazi nawet mnie smieszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 14:47 nu, to sie smiej. mnie nie smieszy. jak pisalam obrazliwie o polakach, to tez nie tak bardzo sie smiales, co? widzisz, drzewiecki, mimo ze uwazasz sie za lepszego, to twoje uczucia w stosunku do polski i polakow sa dokladnie takie same, jak moje w stosunku do zydow i israela. roznica miedzy toba a mna jest taka, ze ja nie wstaje rano z mysla jak dokopac polakom, a dokopanie zydom to twoj raison d'etre. no i nie jest mi najwazniejsze miec ostatnie slowo. najwazniejsza jest mi uczciwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 14:59 dana33 napisała: > jak pisalam obrazliwie o polakach, to tez nie tak bardzo sie smiales, co? A bylo z czego? Jak napiszesz cos smiesznego to tez sie posmieje. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=43855667&a=43895644 > widzisz, drzewiecki, mimo ze uwazasz sie za lepszego, to twoje uczucia w > stosunku do polski i polakow sa dokladnie takie same, jak moje w stosunku do > zydow i israela. Blad rozencwajgowa! I to zasadniczy! Gdyby moje uczucia w stosunku do Polski byly tak samo bezkrytyczne i chore jak twoje w stosunku do Izraela to szmalcownikow, NSZ, WiN i skinow uwazalbym za wzor polskosci a Jedwabne za dowod cnot patriotycznych polskiego chlopstwa. Nie obrazaj takimi zagrywkami inteligencji forumowiczow. > najwazniejsza jest mi uczciwosc. :-) Robisz postepy! To bylo na przyklad bardzo smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 15:25 nu, przeciez wiedzialam od razy, drzewiecki, ze twoj wpis "Ja mysle explicit, ze w tym konkretnym przypadku to rzeczywiscie jest tak, ze to, co uchodzi im, innym nie uchodzi. Przynajmniej nie wtedy, gdy sami nie prowokuja na najnizszym poziomie jak fredzia albo te inne blazny. Ja bym tych ludzi bez powodu nie ruszal." to bylo chwilowe, sekundowe zacmienie umyslu. ty drzewiecki, nie obrazaj mojej inteligencji swoimi manipulacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 15:44 Nu ciucius , cus jak sluchajac rozmowy czarnych z "hood" gdzie co drugie slowo to mo-fo i nigga ,... Im wolno , ferszteist ? Git !!! :) uklony ============================================================================== "Ja mysle explicit, ze w tym konkretnym przypadku to rzeczywiscie jest tak, ze to, co uchodzi im, innym nie uchodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 14:45 Nie mieszaj dwoch spraw , pytam wyraznie , czy zaprzeczasz ze zionce nazywali mydlem wschodnio-europejskich holocaust survivers ??? O ashke-nazi pozniej ,... uklony ============================================================================== nie miej pretensji rozlupaniec, do gazety. to klikalam, po jak mowi drzewiecki, przegiales i mydlem i ashke-nazi. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 14:49 Ja mysle explicit, ze w tym konkretnym przypadku to rzeczywiscie jest tak, ze to, co uchodzi im, innym nie uchodzi. Przynajmniej nie wtedy, gdy sami nie prowokuja na najnizszym poziomie jak fredzia albo te inne blazny. Ja bym tych ludzi bez powodu nie ruszal. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Nu , Gazeto ,... 20.06.06, 15:35 Tu chodzi o stwierdzenie faktu czy takie cos mialo miejsce , a nie politically correct myslenie - Przesiakles juz ta europejska PC zgnilizna ,... uklony "They called us the sabonim," he says Odpowiedz Link Zgłoś
zluzowany_bogdan Zanim zniknie 20.06.06, 15:46 Jedyna demokracja w tym rejonie at work - Ciekawe ze ci co dzis dyskryminuja rodowitych Izraelitow z Bliskiego wschodu do niedawna byli oznakowani nalepka "mydlo" przez Ashke-nazis z Zachodniej Europy ,... uklony ============================================================================ Study: Ashkenazim feel superior to Sepharadim ============================================== People of Ashkenaz origin tend to refer to themselves as Ashkenazim,’ while Sephardim usually define themselves as ‘Israeli,’ study reveals Tzvi Zinger According to a study presented during a Van Leer Jerusalem Institute conference Monday, Ashkenazim consider their culture superior to that of the Sephardim. Additional studies on the matter indicate that people of Ashkenaz origin tend to refer to themselves as “Ashkenazim,” while Sephardim usually define themselves as "Israelis.” The number of Sephardim who deny their origin is larger than the number of Ashkenazim who are reluctant to admit to their European descent, the studies reveal. The studies’ findings also show that over the past five years more and more Israelis of European descent have stressed their Ashkenaz origin as a dominant factor of their identity. Prof. Yehuda Shenhav of the Van Leer Institute says the past five years have seen a revival of the Ashkenaz culture, and more people are searching for their Ashkenaz roots. Shenhav says the revival is also expressed in the establishment of a new Ashkenaz movement in Israel. Odpowiedz Link Zgłoś