Gość: Lech Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.01.03, 09:25 Siedmiu przydupasów Busha popiera wojnę.Dziwie się Millerowi,że tym aktem posłusznego poddaństwo godzi się nz zabijanie irackich dzieci.Sam natomiast swoją wnuczkę lokuje w trzyosobowej szkolnej klasie ze względu na bezpieczeństwo.Miller ty obłudny człowieku twoja wnuczka nie jest lepsza od dzeci irackich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barka Wowy Osmiu !! IP: proxy / 195.182.168.* 30.01.03, 09:27 List podpisalo osmiu premierow. GW przeoczyla premiera Republiki Czeskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rev 7 czy 8 ? IP: 217.153.22.* 30.01.03, 09:28 na stornach CNN mowa o 8 premierach? poza lista w GW jeszcze Czechy, kto ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irma Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.01.03, 09:32 Głosowałam na tego palanta,który bushowi włazi do dupy.Miller ty mały głupi człowieczku przykładasz swoją łapę do brudnej wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtie Danka=Irma=Lech=Darek=... IP: proxy / *.iry.warszawa.supermedia.pl 30.01.03, 09:46 ... agent wpływu z Szanzelize :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urbietorbi Europa zaczela sie przebudzac...wreszcie!!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 09:36 ...i przypomniala sobie o historii...przypomniala sobie dzieki komu zawdziecza wolnosc!...tyle, ze w praktyce nie licza sie deklaracje, a fakty.Mam nadzieje, ze "7-ka" bedzie konsekwentna. Jestesmy z Toba Ameryko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: Europa zaczela sie przebudzac...wreszcie!!! 30.01.03, 10:51 Gość portalu: urbietorbi napisał(a): > Jestesmy z Toba Ameryko!!! MOW PALANCIE ZA SIEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Europa zaczela sie przebudzac...wreszcie!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 12:46 heimer nabredził: > > MOW PALANCIE ZA SIEBIE > Heimer, drugi raz wzywasz kogoś, żeby mówił za siebie, a kim Ty jesteś: Polaczkiem, który tak ukochał heimat, w którym mieszka, że nie pozwala Polakom z kraju wypowiadać swojego zdania? Idź volksdeutschu pisać na forach w Niemczech i się nie wtrącaj do tego, co Polacy myślą o USA i Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heimer Re: Europa zaczela sie przebudzac...wreszcie!!! IP: *.becker.de / 172.16.216.* 30.01.03, 14:37 Gość portalu: ma napisał(a): > że nie pozwala Polakom z kraju wypowiadać swojego > zdania? OCZYWISCIE ZE POZWALAM !!! ALE ZA SIEBIE !! > Idź volksdeutschu pisać na forach w Niemczech i się nie > wtrącaj do tego, co Polacy myślą o USA i Iraku. NIE MAM NAWET NIEMIECKIEGO OBYWATELSTWA. CHWILOWO MIESZKAM I PRACUJE W NIEMCZECH. JESTEM POLAKIEM. CZUJE SIE POLAKIEM. JESTEM OBYWATELEM RP. MAM POLSKI PASZPORT (I TYLKO POLSKI). NIE MASZ KOLEGO MONOPOLU NA POLSKOSC. I BEDE SIE WYPOWIADAL. I NIE ZYCZE SOBIE ZEBY KTOS MOWIL ZA MNIE. JASNE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzica Re: Europa zaczela sie przebudzac...wreszcie!!! IP: 217.153.39.* 30.01.03, 13:18 heimer napisał: > Gość portalu: urbietorbi napisał(a): > > > Jestesmy z Toba Ameryko!!! > > MOW PALANCIE ZA SIEBIE > dokladnie. niech mowi za siebie. 65 % Polakow jest przeciwko wojnie, mysle ze ten odsetek bedzie sie jeszcze zwiekszal nie w moim imieniu w kazdym razie pan premier deklaruje udzial w wojnie o rope Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.01.03, 09:37 Wysłać Kwacha,Cimoszke i Millera na wojnę do Iraku.Kto upoważnił tych idiotów do popierania agresywnej wojny.Polacy mają inne zdanie w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l'lomme de tes reve? Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: proxy / 57.66.41.* 30.01.03, 10:22 je pense que je t'adore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.01.03, 09:42 Miller opanował do perfekcji sztukę włażenia do dupy,wcześniej Ruskom teraz Jankiesom.Panie Miller cz wogóle ma jakieś swoje poglądy-sądze że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.01.03, 09:50 Widziałem tego awanturnika Busha w trakcie wygłaszania orędzia,sprawiał wrażenie nie normalnego.Miller czy ty się nie będziesz wstydził popierania obsesyjnego kretyna.Ja się wstydze już za ciebie.Zajmij się człowieku biedą polską,cyniczna Ameryka w tym ci nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.01.03, 09:55 Amerykanie traktują Polaków jak zadżumionych.Sprawa wiz i inne.Natomiast Kwach z Millerem bezkrytcznie liżą dupę Bushowi.Panowie więcej godności dla siebie i szacunku dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Polacy w 60% przeciw, a SLD za ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 10:04 To jest duże nadużycie mówić, że atak na Irak jest w obronie przed terroryzmem. Nie ma żadnych wiarygodnych dowodów o ich powiązaniach. Natomiast pan Miller niech się wypowiada w imieniu partii, a nie w imieniu całej Polski. Wczorajsze badania - większość jest przeciwna wysyłaniu naszych żołnierzy na wojnę. Pieniądze na wojnie zarobią Lockheed , Esso, BP, my tylko dołożymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon niezwykły list siedmiu kretynów IP: *.crowley.pl 30.01.03, 10:05 Sami wybraliście tego przemiera i zapijaczonego prezydenta więc na wojenkę czas. Nie zapomnijcie zabrać ze sobą nieśmiertelników aby rodzi mogły dowiedzeć się gdzie polegliście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: niezwykły list siedmiu kretynów IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 10:45 Gość portalu: zenon napisał(a): > Sami wybraliście tego przemiera i zapijaczonego prezydenta więc > na wojenkę czas. Nie zapomnijcie zabrać ze sobą nieśmiertelników > aby rodzi mogły dowiedzeć się gdzie polegliście Jak trochę jeszcze poczekamy, to nieśmiertelniki okażą się zbędne, bo wojenka przyjdzie do nas z terrorystami Bin Ladena i będziemy ginąć we własnych miastach z całymi rodzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: niezwykły list siedmiu kretynów IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 30.01.03, 10:54 Na pewno. Terroryści są wszędzie, dużo mogą i są niezniszczalni. szczególnie ci wirtualni. Jakże łatwo otumanić idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre 30.01.03, 10:07 bardzo dobrze - dzisiejsza europa to nie tylko znudzenie i hipokryzja,to nie tylko francja probujaca snic swoj sen ze wciaz jest mocarstwem,ani pograzone w rzadach socjalistow niemcy przezywajace najgorszy kryzys gospodarczy po wojnie dzieki polityce SPD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Kto przeciw USA, służy Niemcom i jest zdrajcą Polski ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 10:08 To jasne jak słońce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Kto przeciw USA, służy Niemcom i jest zdrajcą IP: *.novartis.com 30.01.03, 10:20 Jezeli wolicie USA niz Europa, musicie pytac zeby Polska zostal 51th state of Amerika. Ja jestem Francuzem, jestem rozczarowany i nie chce juz Polska w UE, bo jestescie zgodna z USA. Wiem, ze nie lubicie Rosji, wole Rosja niz USA, bo ludzi z USA sa bardzo niezdolni i nie rozumieja nic, wiem, bo pracuje z USA podczas zimniej wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtie Re: Kto przeciw USA, służy Niemcom i jest zdrajcą IP: proxy / *.iry.warszawa.supermedia.pl 30.01.03, 10:25 Gość portalu: Thomas napisał(a): > Jezeli wolicie USA niz Europa, musicie pytac zeby Polska zostal > 51th state of Amerika. Ja jestem Francuzem, jestem rozczarowany > i nie chce juz Polska w UE, bo jestescie zgodna z USA. Wiem, ze > nie lubicie Rosji, wole Rosja niz USA, bo ludzi z USA sa bardzo > niezdolni i nie rozumieja nic, wiem, bo pracuje z USA podczas > zimniej wojny. A ja pracowalem z francuzami po zimnej wojnie i wiem ze to wyjatkowi zarozumialcy i bufoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Kto przeciw USA, służy Niemcom i jest zdrajcą IP: 62.58.46.* 30.01.03, 10:38 Od kiedy z Europa musimy kojarzyc tylko Francje. Polska ma prawo do samodzielnej polityki i niech je wykonuje. To tez vbardzo dobry sygnal dla "starej Europy" a zwlaszcza Francji i Niemiec ze nie zawsze beda mogli na tajnych spotkaniach w dwojke nie tylko wlasne sprawy lecz innych krajow zalatwiac. Mieszkam sam w Holandi, Holendrow za wielkich bohaterow nie uwazam do francuzow jako ludzi nic nie mam, lecz u nich wieza Eifla jeszcze stoi (bylem 3 tygodnie temu i widzialem) natomiast Nowy York stal sie znacznie "nizszy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JDR Re: Poplątanie z obłąkaniem IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.03, 10:49 Chyba Ci się poplątało w głowie - JDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.14.vie.surfer.at 30.01.03, 10:15 Premierzy pisza. „...dzięki, w dużym stopniu, odwadze, hojności i dalekowzroczności Ameryki, Europa została uwolniona od dwóch form tyranii (...) nazizmu i komunizmu. Rzeczywiscie nie da sie zaprzeczyc tego wkladu Ameryki. Jednakze w przypadku tej pomocy w zwalczaniu komunizmu chec tej pomocy w duzej mierze wynikala z checi szkodzenia znienawidzonym komunistom i zapobiegania rozprzestrzenianiu sie komunizmu w swiecie. "... Stosunki transatlantyckie nie mogą paść ofiarą podejmowanych przez reżim iracki ciągłych prób zagrożenia bezpieczeństwu świata...". W jaki sposob konkretnie rezim iracki zagrozil swiatu po 11 wrzesnia? O ile sobie dobrze przypominam nie udowodniono zadnych konkretnych powiazan z Al Kaida? Ze Irak posiada srodki do produkcji broni masowego razenia? A znaleziono jakies? A Ameryka nie posiada? Korea Polnocna tez posiada i nawet grozi ich uzyciem, tyle ze wojna z Korea Polnocna stanowilaby zbyt duze zagrozenie, wiec Stany nie beda atakowac Korei. A armia Saddama nie jest taka mocna jak Stany ja maluja. „... Ataki z 11 września pokazały jak dalece terroryści - wrogowie naszych wspólnych wartości - są gotowi posunąć się, aby je zniszczyć. Te zamachy były atakiem na nas wszystkich ...“ Te ataki byly atakami na WTC, na Ameryke i nie na swiat zachodni. I napewno nie na nas wszystkich, jak chce tego propaganda amerykanska. Jezeli dojdzie do wojny, dopiero wtedy znajdziemy sie wraz z Ameryka po jednej stronie, swiat podzieli sie wyraznie na dwa wrogie sobie obozy swiata zachodniego i muzulmanskiego. Czy rzeczywiscie tego chcemy? „... Reżim iracki i jego broń masowego rażenia stanowią wyraźne zagrożenie dla bezpieczeństwa światowego. Zagrożenie to zostało jednoznacznie uznane przez Narody Zjednoczone. Wszyscy jesteśmy zobowiązani stosować się do przyjętej jednogłośnie Rezolucji Nr 1441 Rady Bezpieczeństwa. My, Europejczycy, powtórzyliśmy nasze poparcie dla Rezolucji 1441, naszą wolę kroczenia drogą wyznaczoną przez ONZ i nasze poparcie dla Rady Bezpieczeństwa podczas Szczytu NATO w Pradze i Szczytu Rady Europejskiej w Kopenhadze. Dzieki Bogu, ze zostalo to tutajk powiedziane, ze chcemy sie stosowac do Rezolucji ONZ. Ameryka niech tez sie zastosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: yes:* / 194.181.74.* 30.01.03, 10:28 Maniek ! Nie wiem kim Jesteś ? Ale wiem, że tacy jak Ty, w imię swojegoego obłędnego "Allacha" w odpowiednim czasie dadzą nam w dupe, ile wlezie, albo podwiną ogony i zwieją do dziury. Jak wędrowne szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.14.vie.surfer.at 30.01.03, 11:29 Gość portalu: AB napisał(a): > Maniek ! > Nie wiem kim Jesteś ? > Ale wiem, że tacy jak Ty, w imię swojegoego obłędnego "Allacha" > w odpowiednim czasie dadzą nam w dupe, ile wlezie, > albo podwiną ogony i zwieją do dziury. > Jak wędrowne szczury. AB, czy to juz wszystko co masz do powiedzenia? Strasznie ubogo. Odpowiedz Link Zgłoś
asfalt Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre 30.01.03, 11:52 Qrwa no - czy nasza polska krew zawsze musi sie lac? Czy nie mozemy spokojnie usiasc na tylku? Dorobic sie czegos? Wyksztalcic narod? Lizemy tylek USA i innym Anglosasom, a oni i tak nas wyroluja jak to wczesniej robili - to po pierwsze. Po drugie dobralismy sie z najbiedniejszymi panstwami Europy zamiast brac przyklad z bogatej Europy polnocnej. Zyc sie odechciewa w takim kraju tak dziadowsko rzadzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: proxy / 57.66.41.* 30.01.03, 10:18 I am looking for an inteligent and of course beautiful woman of Polish origin to share my bunker and help reesablish a new more cultured world after the coming adventures. If it could be you kochana contact me on simonnomissimon@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.vline.pl 30.01.03, 10:18 Jak Leszek Miller może mówić o przezwyciężeniu komuunizmu skoro całkiem niedawno był aktywnym komunistycznym działaczem i było mu niewątpliwie całkiem wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna A Miller chyba chce kontynuuować podróż F-16 IP: *.crowley.pl 30.01.03, 10:21 albo wszystko mu jedno komu służy Moskwie czy Waszyngtonowi. Może czas wreszcie pomysleć o polskich interesach? A tym na pewno nie jest dla nas wojna z Irakiem. Wojna w ogóle nie jest nigdy dobrym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l'homme de tes reves? Re: A Miller chyba chce kontynuuować podróż F-16 IP: proxy / 57.66.41.* 30.01.03, 10:24 je pense que je t'adore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A Miller chyba chce kontynuuować podróż F-16 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 10:41 Gość portalu: joanna napisał(a): > albo wszystko mu jedno komu służy Moskwie czy Waszyngtonowi. Pewnie uważasz, że lepiej Bin-Ladenowi lub Husajnowi? > Może czas wreszcie pomysleć o polskich interesach? > A tym na pewno nie jest dla nas wojna z Irakiem. Wojna w ogóle > nie jest nigdy dobrym rozwiązaniem. Czemu nie powiesz tego Arabom? Ich świeta wojna jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WLE Re: Europa z Ameryką - siedmiu "wspaniałych" IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.03, 10:29 Czy tutaj chodzi o rzeczywiste bezinteresowne poparcie? -Osobiście w to nie wierzę. Ile będzie kosztowało Polskę to poparcie i ile dopłaci Ameryce do wojny? W ostatniej wojnie z Sadamem Niemcy zapłaciły Ameryce 20 miliardów DM. Do dzieła wpaniali. Zbierajcie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.14.vie.surfer.at 30.01.03, 10:29 Premierzy pisza. „...dzięki, w dużym stopniu, odwadze, hojności i dalekowzroczności Ameryki, Europa została uwolniona od dwóch form tyranii (...) nazizmu i komunizmu. Rzeczywiscie nie da sie zaprzeczyc tego wkladu Ameryki. Jednakze w przypadku tej pomocy w zwalczaniu komunizmu chec tej pomocy w duzej mierze wynikala z checi szkodzenia znienawidzonym komunistom i zapobiegania rozprzestrzenianiu sie komunizmu w swiecie. "... Stosunki transatlantyckie nie mogą paść ofiarą podejmowanych przez reżim iracki ciągłych prób zagrożenia bezpieczeństwu świata...". W jaki sposob konkretnie rezim iracki zagrozil swiatu po 11 wrzesnia? O ile sobie dobrze przypominam nie udowodniono zadnych konkretnych powiazan z Al Kaida? Ze Irak posiada srodki do produkcji broni masowego razenia? A znaleziono jakies? A Ameryka nie posiada? Korea Polnocna tez posiada i nawet grozi ich uzyciem, tyle ze wojna z Korea Polnocna stanowilaby zbyt duze zagrozenie, wiec Stany nie beda atakowac Korei. A armia Saddama nie jest taka mocna jak Stany ja maluja. „... Ataki z 11 września pokazały jak dalece terroryści - wrogowie naszych wspólnych wartości - są gotowi posunąć się, aby je zniszczyć. Te zamachy były atakiem na nas wszystkich ...“ Te ataki byly atakami na WTC, na Ameryke i nie na swiat zachodni. I napewno nie na nas wszystkich, jak chce tego propaganda amerykanska. Jezeli dojdzie do wojny, dopiero wtedy znajdziemy sie wraz z Ameryka po jednej stronie, swiat podzieli sie wyraznie na dwa wrogie sobie obozy swiata zachodniego i muzulmanskiego. Czy rzeczywiscie tego chcemy? „... Reżim iracki i jego broń masowego rażenia stanowią wyraźne zagrożenie dla bezpieczeństwa światowego. Zagrożenie to zostało jednoznacznie uznane przez Narody Zjednoczone. Wszyscy jesteśmy zobowiązani stosować się do przyjętej jednogłośnie Rezolucji Nr 1441 Rady Bezpieczeństwa. My, Europejczycy, powtórzyliśmy nasze poparcie dla Rezolucji 1441, naszą wolę kroczenia drogą wyznaczoną przez ONZ i nasze poparcie dla Rady Bezpieczeństwa podczas Szczytu NATO w Pradze i Szczytu Rady Europejskiej w Kopenhadze. Dzieki Bogu, ze zostalo to tutajk powiedziane, ze chcemy sie stosowac do Rezolucji ONZ. Ameryka niech tez sie zastosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-w Europejskie kundle IP: 217.153.39.* 30.01.03, 10:39 Manifest to zle slowo, akt lenny, bo trudno mowic o decyzji spoleczenstw. Jak sie przyjrzec liscie krajow popierajacych USA to sa wsrod nich: kraje bekarty szukajace poparcia USA (Polska, Wegry), tradycyjne kraje katolickie przeciwne roznorodnosci kulturowej chetnie wlaczajace sie w kazda krucjate (Wlochy, Hiszpania, Portugalia, Polska) i Wielka Brytania i Dania (wyspa brytyjska Wlk Brytani)- kraje zawsze kierujace sie glosem USA. Mam nadzieje Panie Miller ze kiedys bekniesz za przylaczenie sie do zbrodni przeciwko ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Europejskie kundle IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 10:48 Gość portalu: S-w napisał(a): > Manifest to zle slowo, akt lenny, bo trudno mowic o decyzji > spoleczenstw. > Jak sie przyjrzec liscie krajow popierajacych USA to sa wsrod > nich: kraje bekarty szukajace poparcia USA (Polska, Wegry), Jak dla ciebie Polska jest bękartem, to może lepiej przeprowadź się do Iraku albo Korei Północnej. > Wlk Brytani)- kraje zawsze kierujace sie glosem USA. Mam > nadzieje Panie Miller ze kiedys bekniesz za przylaczenie sie do > zbrodni przeciwko ludzkosci. A ja mam nadzieję, że jeśli komuś z Polaków dane będzie spotkać kumpli Bin Ladena, to właśnie tobie i podobnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Europejskie kundle IP: *.crowley.pl 30.01.03, 11:08 Ok. Bardzo trafna opinia na temat tych idiotów premierów. Niech sami dźwigną karabiny i idą walczyć w imię demokracji. Przecież to bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace A dlaczego nie próbują rozbroić Chin albo Korei płn.? IP: 213.76.135.* 30.01.03, 10:43 A dlaczego nie próbują rozbroić Chin albo Korei płn.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: A dlaczego nie próbują rozbroić Chin albo Kor IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 30.01.03, 11:01 Ano dlatego, że Chiny wkrótce rozbroją USA. Jak przyjdzie czas na Koreę to wtedy bedzie rozpierducha bo żółtki nie pozwolą sobie na wojenki u swoich granic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: A dlaczego nie próbują rozbroić Chin albo Kor IP: 219.240.31.* 30.01.03, 14:49 Idioci.Seul wraz z 12 milionami mieszkancow lezy w zasiegu rakiet Kim Dzong Ila, nie mniejszego kretyna niz wy. Pewnie lepiej zeby Saddam uzbroil sie w A. bombe, gral wszystkim na nosie, a przed smiercia poslal kilka z nich "za granice". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Dejneka Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.adminpan.waw.pl / 10.1.3.* 30.01.03, 10:45 To że Amerykanie probują budować koalicję "prawdziwych przyjaciół Ameryki" jest bardzo niepokojacą oznaką utopijności ideii zjednoczonej Europy. Jeżeli ta "koalicja" bedzie wystarczajaco silna aby wywrzeć presję na radę bezpieczeństwa ONZ bedzie to symptomem słabości struktur demokratycznych współczesnego świata. Można by przytoczyć tu, historyczne wspomnienia kiedy to Hitler wywierając silną presję polityczną zbudował silną koalicję w obrębie stojacej na skraju wojny Europy, a Liga Narodów nie miała wystarczajacego autorytetu, i poparcia w prawie miedzynarodowym aby sie temu przeciwstawić i zapobiec jednej z najwiekszych tragedii w historii ludzkości. Należy przypomnieć iż wtedy także Polska, tak jak obecnie podpisujac list otwarty premierów siedmiu państw , czując słabność porządku przedwojennego świata skorzystała z sytuacji, odkrawając kawalek cielska z zażynanej przez Hitlera Czechosłowacji. Wracając do teraźniejszości należało by postawić pytanie w imię jakich wyższych racji, jeżeli te rzeczywiscie ukrywają sie pod pokrywą propagandowego bełkotu list ten został napisany i przedstawiony opinii publicznej Europy? Czy nie po to tylko aby pokazać jej "społeczny dowód słuszności", oraz wybudować margines usprawiedliwienia dla poczynań Ameryki która wbrew prawu miedzynarodowemu i głosom społecznosci miedzynarodowej (Myślę tu o obywatelach a nie skoprumpowanych, nie liczacych się z opinią publiczną decydentach ) dąży do konfrontacji zbrojnej mogącej zdestabilizowac porzadek światowy na długi czas, lub nawet doprowadzić nas na krawędz trzeciej wojny światowej. Czy tak słaba jest w nas pamięć okropności wojny, tak nikłe poszanowanie praw człowieka, tak słaba idea demokracji, że w imię prywatnych interesów olejowych Pana Busha i grupy dycydentów "najradykalniejszych państw Europy" chcemy zniszczyć nasz świat? czy utopia przestrzeni wolnego rynku kapitalistycznego rzadzonego wedłóg zarzadzeń amerykańskiej dyspozytorni, regulowanego działaniami militarnymi wobec opornych, nie jest nastepnym wcieleniem ideii wolnej przestrzeni życiowej którą dla swoich "prawowiernych" obywateli chciał budowac Hitler oraz nastepstw jej realizacji? czy wreszcie nie zbliżamy się ponownie do urzeczywistnienia wizji rzadów Wielkiego Brata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek To dziwne, czy GAZETA nie umie liczyc do osmiu??? IP: *.informatik.uni-hamburg.de 30.01.03, 10:47 Premierow bylo osmiu: osiem, 8, eight, acht, wosiem,.... Z jakiego to powodu ominieto premiera kraju sąsiadującego z Polską z poludniowej strony. Gdzie podzial sie Vaclav HAVEL i jego Czechy? Błąd niegodny Gazety! PS Przemilczmy fakt, ze wojowniczosc tych osmiu premierow jest nieodpowiedzialna, ba moze nawet przestepcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liczący lepiej Re: To dziwne, czy GAZETA nie umie liczyc do osmi IP: *.minus.amu.edu.pl 30.01.03, 15:10 od kiedy vaclav havel jest premierem??? czytanie i pisanie to nie tylko gapienie sie w tekst i stukanie w klawisze. trzeba uzywac mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Miller nie wiedzial co podpisuje w Kopenhadze, IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 10:51 pewnie teraz tez nie wiedzial co podpisuje. Nie slyszal o wynikach badan i stosunku Polakow do wojny z Irakiem. 7% za!!! Pan prezydent i premier, niech spakuja manatki i pojada na te wojne z tymi 7%. Po co w tym kraju prezydent i premier, ktorzy opinie ludzi maja w d.pie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Europa z Ameryką - niezwykły list siedmiu pre IP: *.ibch.poznan.pl 30.01.03, 10:56 Za chwilę dołączą do nich jeszcze takie potęgi jak Bułgaria, Rumunia czy Litwa z Łotwą (Estonia będzie raczje stać z boku). Są to kraje, które należą do słabszych gospodarczo (poza Danią) i raczej korzystają, głównie z niemieckich pieniędzy niż wspomagają inne kraje. To raczej pokazuje taką prawidłowosć, że im bardziej dziadowski kraj, tym jego elity (ale nie społeczeństwa) są bardziej proamerykańskie. Odpowiedz Link Zgłoś