Dodaj do ulubionych

a w Polandzie zakazano Czterech Pancernych

07.07.06, 16:47
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3469371.html
nozez kuzwa ,ze w XXI wieku to jest mozliwe...jeszcze inkwizycji tu brakuje!
jako emigrant jedyne co ogladam to stare polskie seriale, bo tego badziewstwa
co sie obecnie produkuje w IV Rzeczpospolitej to nawet moj pies nie chce ogladac.
idiotyczne tytuly,same ku.. i fuki leca ze nie wspomne o beznadziejnych
scenariuszach i aktorstwie..
Obserwuj wątek
    • arap1 Re: a w Polandzie zakazano Czterech Pancernych 07.07.06, 17:25
      a czterych ORMO i milicjanta pokaza???
    • z_daleka Re: a w Polandzie zakazano Czterech Pancernych 07.07.06, 17:31
      najlepsze pozycje polskiej kinematografi wylatuja na smietnik historii.
      Najpierw "O dwoch takich co ukradli ksiezyc" teraz Czterej pancerni z Szarikiem
      i Klosem...
      • stary_z_lichenia Re: a w Polandzie zakazano Czterech Pancernych 07.07.06, 18:01
        z_daleka napisał:

> najlepsze pozycje polskiej kinematografi wylatuja na smietnik historii.
        > Najpierw

"O dwoch takich co ukradli ksiezyc" - jeden jest zydem , a drugi adwokatem
        zatem wg. rozumowania krystka tez zyd.

eraz Czterej pancerni z Szarikiem
        > i Klosem...

A pewnie od jutra wg. demokracji PiSSiorow , beda krecone telenowele
        np. pod takim tytulem "spotkania w Toruniu".
        Jabym tam wyprodukowal film pod tytulem "spotkania w Weimarze" , a produkcja
        bylaby tania , krecilbym ten film w ubikacji .
      • stranger.pl To są seriale zakłamujące historię i już dawno nie 07.07.06, 19:30
        powinny być emitowane w TVP.
        Hans Kloss - to nie jest fikcyjna postać, jego autentyczny pierwowzór był
        agentem GRU (sowiecki wywiad wojskowy), mordował ludzi (m.in. Polaków)
        zwłaszcza po II w.ś. gdy pracował w UB.
        Jak ktoś broni film o tym mordercy - czyniący z niego bohatera, patriotę bo
        walczył z Niemcami to może od razu zróbmy filmy o "bohaterskich" żołnierzach z
        NKWD, którzy strzelali w tył głowy polskim oficerom w Katyniu a potem (często
        walecznie) walczyli z Niemcami?
        Jest jakaś różnica?

"4. pancerni" (scen. J.Przymanowskiego)- co za sielski obrazek - braterstwo
        broni polsko-sowieckie.

A gdzie w tym filmie mowa o deportacji 1,5 mln Polaków w głąb ZSRR? Gdzie w tym
        filmie mowa o wspólnych konferencjach Gestapo i NKWD w Zakopanym (były w sumie
        trzy) 1940-41 poświęcone współpracy w zwalczaniu (jak to mówiono) "polskich
        band"?
        W tym filmie mowa o bitwie pod Lenino, sceny filmowe z tej bitwy - a gdzie w
        tym filmie prawda, że wysłano polskich żołnierzy bez wsparcia, po to by wszyscy
        zginęli. Żadna s sąsiednich jednostek Armii Czerwonej nie kiwneła palcem gdy
        masakrowano osamotnionych Polaków pod Lenino - większość zginęła, część (pomna
        co się stało z ich rodzinami na Syberii i Kazachstanie) uciekła do Niemców.

Te filmy to agitki PRL których miejsce to śmietnik historii - a dla młodych
        kręcić nowe filmy z prawdziwymi polskimi patriotami z Wschodu i Zachodu.
        Tych co walczyli pod Kockiem, w Grodnie, Monte Cassino czy Kołobrzegu (nota
        bene to już film Petelskich "Czerwona jarzębina" jest prawdziwszy od Hansa
        Klossa).
        • z_daleka Re: To są seriale zakłamujące historię i już dawn 07.07.06, 19:33
          a co z tymi dwoma co ukradli ksiezyc? Komu przeszkadza jakis tam ksiezyc?
          • stranger.pl Re: To są seriale zakłamujące historię i już dawn 07.07.06, 20:17
            Nic nie wiem o zakazie wyświetlania filmu z Kaczyńskimi.
            • z_daleka Re: To są seriale zakłamujące historię i już dawn 07.07.06, 20:24
              czytalem o tym tu na forum...zreszta uwazam , ze slusznie iz zdjeto go, bo to
              nie przystoi, zeby imie pierwszego obywatela w panstwie kojarzylo sie ze
              zlodziejem, nawet jesli przdmiotem kradzierzy byl tylko ksiezyc...
              • stranger.pl Re: To są seriale zakłamujące historię i już dawn 07.07.06, 20:27
                Z tego co wiem nie zdjęto filmu z braćmi Kaczyńskimi - forumowe twierdzenie =
                forumowe bajanie.

Film "O dwóch takich co Księżyc ukradli" mimo prostoty, skromnego budżetu, jest
                nawet fajny do dziś.
                • z_daleka Re: To są seriale zakłamujące historię i już dawn 07.07.06, 20:31
                  fajny moze tez urazac...godnosc pierwszego obywatela...
                  Szarik tez byl fajny...choc szczekal po sowiecku...
                  • stranger.pl Re: To są seriale zakłamujące historię i już dawn 07.07.06, 20:45
                    1.Były 4. a nie jeden pies to znaczy 4. psich aktorów "szarików".
                    2.Tu nie chodzi o psa - ale o zakłamanie całego serialu.
                    3.Czy ktoś ogląda stalinowskie filmy z l.40 i 50 tych? Nie - bo tego się nie da
                    oglądać - tzn. normalny człowiek nie może znieść tego, naiwny będzie się
                    zachwycał "Młodą Gwardią" czy (nieco pózniejszymi) moczarowskimi) "Barwami
                    Walki".
                    Tez będziesz bronił konieczności ich emitowania w TVP?
        • stary_z_lichenia Re: To są seriale zakłamujące historię i już dawno 07.07.06, 19:43

powinny byc spalone orginaly i wszystkie kopie tych filmow .

Mam takie samo zdanie jak ty .
          Jeno dlaczego o tych dwoch tyz ?
          Reagan byl kowbojem w filmach i byl najlepszym prezydentem USA po wojnie .
          Czyzby kaczor wiedzial zgory ze nie bedzie dobrym prezydentem ?

• lechu1 Niektorzy dostawali "sracz@ki" jak widzeli szarika 07.07.06, 19:34
      Inicjatorem kampanii przeciwko pancernym jest... wicepremier Roman Giertych.

- Z uznaniem obserwowaliśmy, jak minister Giertych odważył się zdjąć publicznie
      zdjęcia komunistycznych szefów resortu szkolnictwa, wiszące na ścianach jego
      ministerstwa - mówi Bukowski. - Pomyśleliśmy, że również nowy szef telewizji
      powinien w końcu zdobyć się na odwagę, i pancernych oraz tym podobne
      propagandowe produkcyjniaki schować głęboko w telewizyjnym lamusie.
      www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subLead&news_cat_id=1585&news_id=111387&scroll_article_id=111387&scroll_gallery_aid=111387&layout=1&page=text&list_position=1
      • z_daleka Re: Niektorzy dostawali "sracz@ki" jak widzeli sz 07.07.06, 19:53
        Mysle ze nalezaloby zlustrowc polska kinematografie do samych korzeni...a jest
        co karczowac, oj jest...obawiam sie, ze juz tylko patrzac na pochodzenie
        niektorych tworcow, z polowa dziel pojdzie na smietnik... Krzyzacy - falsz
        historyczny...
        Jak wybuchnelem IIwojne swiatowa...to samo, Gdzie jest general, jeszcze
        gorzej...Seksmisia-falsz nad falsze...itd, itd jest robota na ladnych pere lat
        dla kilkuset komisji i komitetow...
      • stranger.pl Re: Niektorzy dostawali "sracz@ki" jak widzeli sz 07.07.06, 20:20
        Jedni (jak twierdzisz) dostają sraczki jak widzą "szarkia" a inni dostają (ja
        ja zauważam) sraczki jak widzą np. film "Jud Sud" - a szkoda, to bardzo
        ciekawy i pouczajacy film fabularny (kostiumowy - rzecz się dzieje w XVIII w. w
        Prusach) nakręcony w czasach J. Goebbelsa:P
        • z_daleka Re: Niektorzy dostawali "sracz@ki" jak widzeli sz 07.07.06, 20:29
          To teraz zastapi on szarika? ten "Jud Sud" ...opowiedz cos o nim wiecej bo nic
          nie znajduje w googlu...
          • stranger.pl Re: Niektorzy dostawali "sracz@ki" jak widzeli sz 07.07.06, 20:41
            No nie żartuj - nic nie ma na temat tego filmu??? To niemożliwe - "Sud"
            piszesz "u" z dwoma kropkami:)

"Jud Sud", obok "Kolbergu", to sztandarowe filmy fabularne III Rzeszy (obydwa
            de facto zakazane dziś w Niemczech tzn. RFN)

- "Kolberg" (Kołobrzeg) film o bohaterskiej obronie garnizonu tego miasta przed
            armią Napoleona (Prusacy utrzymali miasto do czasu nadejścia
            odsieczy). "Kolberg" ukończono w marcu czy kwietniu 1945 r. gdy go kręcono w
            1944 r. w scenach batalistycznych brało udział m.in. 100 tysięcy żołnierzy
            niemieckich!!! To miał być "testament" niemieckiej kinematografii czasów Adolfa
            Hitlera.
            - "Jud Sud" to kostiumowy dramat, historia kariery, nieprzebierającego w
            środkach łącznie z intrygami i zabójstwem pruskiego urzędnika królewskiego -
            tytułowego Żyda Sud, kończy się ujawnieniem jego podłości (nota bene jest to
            historia częśiowo oparta na prawdzie) i skazaniem nikczemnika - żelazna klatka.
            • j-k Miedzy Scylla, a Harybda :) 07.07.06, 20:54
              Bajki typu: 4 milicjantow i ormowiec
              (czyli: czterej pancerni i pies...)

to bajki...
              nikt w nie specjalnie niw wierzyl...
              podobnie jak w kpt. Klossa...

Nie chcialbym sie jednak doczekac filmu: Legnica 1241...
              gdzie pokzano by - jak to z naszymi "przyjaciolmi" Germanami
              walczylismy z zagrozeniem ze Wschodu...

Bylaby to KOLEJNA manipulacja...
              • stranger.pl Re: Miedzy Scylla, a Harybda :) 07.07.06, 21:00
                Dlaczego nie chcesz prawdy o Legnicy 1241 - prawda jest taka, że w tej bitwie
                ramie w ramię walczyli Polacy i Niemcy z wspólnym wrogiem - a książe śląski
                (polski) Henryk Pobozny który poległ nie znał języka polskiego.
                • j-k Podobnie jak nie chce filmu o Wiedniu 1683 :) 07.07.06, 21:03
                  Gdzie obronilismy Niemcow, nie uzyskujac od nich zadnych zobowiazan :)
                  • stranger.pl Re: Podobnie jak nie chce filmu o Wiedniu 1683 :) 07.07.06, 21:07
                    No cóż gwoli prawdy Jan III Sobieski (między nami mówiąc ciężko chory za
                    przyczyną swojej frywolnej "Marysienki" i ta choroba zabiła go) popełnił z
                    punktu widzenia interesów Polski poważny błąd - należało "spóżnić się" z
                    odsieczą na Wiedeń a tak w ogóle poczekać aż Turcy i Niemcy (Austria) wykrwawią
                    się...:)
                    • j-k I za to Cie lubie, Stranger :))) 07.07.06, 21:13
                      Sobieski tak wlasnie powinien byl zrobic :)

Spoznic sie i...

Dac Turkom wygrac pod Wiedniem, a nastepnie pobic ich samodzielnie pod
                      Parkanami :)
                      • stranger.pl Re: I za to Cie lubie, Stranger :))) 07.07.06, 21:14
                        Chyba się starzeję:)
    • eternal_knowledge Te seriale juz DAWNO powinny zniknac. 07.07.06, 20:55
      4 pancerni to belkot wspierajacy sojusz z Sowietami

Z kolei Kloss jak juz ktos pisal jest wzorowany na autentycznej postaci
      mordercy z GRU.
      • mars_99 dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 22:00
        bardzo nie lubie gdy jakas opiniotworcza instytucja ma za mnie decydowac co mam ogladac a czego mi nie wolno.zwlaszcza ze to czego nie wolno cieszy sie olbrzymia
        popularnoscia tak w kraju jak wsrod Poloni.

a mowiono ze za komuny byla cenzura..ten styl i agitka jest powalajaca!
        eternal_knowledge napisał:

> 4 pancerni to belkot wspierajacy sojusz z Sowietami
        • stranger.pl Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 22:09
          Do jakiego kraju znikasz? W Europie nie ma cenzury już tylko w Rosji (nie tyczy
          łżeliberałów i czerwonych) Danii i Wlk. Brytanii - spróbuj np. w Niemczech
          powiedzieć cos o niektórych tematach - hehehe.
          (Fed.) Urząd Ochrony Konstytucji zaraz ci zrobi wokól piór i to tak że będziesz
          marzył o powrocie do Polski:)
          • karbat Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 22:22
            Filmu nie W O L N O ogladac
            bo tak kaczki i PIS -uary chca !

my partia my kaczki wiemy lepiej co poddani w kraju, Polacy maja ogladac

• stranger.pl Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 22:32
              W RFN czasów współczesnych nie wolno oglądać kilkadziesiąt filmów fabularnych i
              dokumentalnych wyprodukowanych ileś lat temu i to jest zakaz prawny i żadna TV
              niemiecka (państwowe i prywatne) nie mogą tego złamać - no i co?

A w Polsce TVP oświadczyła, że od jesieni nie będę emitowała kłamliwych filmów -
              przedstawiających dzieje Polski w kłamstwie.
              Nie podoba ci się decyzja TVP - to oglądaj sobie te filmy na prywatnych
              kanał "polskojęzycznych" typu TVN czy Polsat tam na pewno nadadzą ci "Hansa
              Klossa" wzl. "Barwy Walki" (de facto biografia Moczara) -i będziesz mógł
              wówczas jak on wrzeszczeć: "Syjoniści na Synaj".
              Spodoba ci się skoro o to walczysz:P
              • karbat Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 22:38
                cos ci walnelo na mozg ,upal ?

ja o Szariku a ty o Zydach ,dobrego lekarza potrzebujesz
                • stranger.pl Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 22:48
                  Co ty bredzisz?
                  Bronisz wyświetlania filmów które nie będą wyświetlane w TVP - wszystkie są
                  kłamliwe - dlaczego zatrzymałeś się tylko nad "szarikiem"?

Bo tak ci wygodnie i huzia kopać PiS?
                  Taki "odważny" jesteś - taki wybiórczy?

Żałosne
                  • karbat Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 22:56
                    sluchaj ,
                    nie bedzie mi mowic zaden kartofel ani jego urynalna partia ani ksiadz ani
                    biskup ani ty co ja mam ogladac a co nie !
                    kato -komuno -faszysci

mam swoje lata i nie lubie gdy zloby rzadzace w kraju robia ze mnie durnia ,
                    i traktuja ludzi jak niespelna rozumu ,wymozdzonych idiotow ......bo oni
                    wiedza lepiej co jest sluszne i zbawienne ....banda
                    • i-love-2-bike Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 23:01
                      karbat napisał:

> sluchaj ,
                      > nie bedzie mi mowic zaden kartofel ani jego urynalna partia ani ksiadz ani
                      > biskup ani ty co ja mam ogladac a co nie !
                      > kato -komuno -faszysci
                      >
                      > mam swoje lata i nie lubie gdy zloby rzadzace w kraju robia ze mnie durnia ,
                      > i traktuja ludzi jak niespelna rozumu ,wymozdzonych idiotow ......bo oni
                      > wiedza lepiej co jest sluszne i zbawienne ....banda

a kup sobie video i ogladaj co chcesz,w czym problem.
                      • i-love-2-bike Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 23:05
                        a swoja droga to lenin w poroninie sie cieszy skoro takie komunistyczne szmaty
                        takie cenne,ze warto po nich plakac.ojej ale dzielo,rzeczywiscie jest co
                        wspominac,razem z tymi dobrymi sowieckimi "wyzwolicielami" polski,moze jeszcze
                        zaplaczcie na temat "czlowieka,ktory sie kulom nie klanial".
                        • karbat Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 23:15
                          nie bedzie mi mowic zaden komuch ani ksiadz co sluszni i zbawienne

kartofle nie daly na ten film grosza nie placili za niego wiec lapy precz od
                          nie swojego
                          ten film nalezy do polskiej kinematografii do polskiego spoleczenstwa
                          czy mam sie wstydzic ,ze mialem garbatych rodzicow ?

• stranger.pl Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 23:20
                            Jasne, jeszcze obejrzyj koniecznie: "Młodą Gwardię" oraz "Waltera" - to też
                            należy jak to nazywasz do "polskiej kinematografii" oraz koniecznie przypomnij
                            sobie oglądając cykle dokumentalne z TVP czasów Jaruzelskiego "Tu jedynka!"
                            To istne cudo w sam raz na twój poziom intelektualny - zobaczysz red.
                            Barańskiego w akcji. Twój idol?
                      • explicit Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 08.07.06, 16:08
                        Problem w tym ze komuch przyzwyczajony bawic siem czyims kosztem ,...

uklony

==============================================================================

a kup sobie video i ogladaj co chcesz,w czym problem.
                    • stranger.pl Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 23:15
                      Stanowczo zmień lekarza bo ten obecny oszukuje cię - bo przeciez niemozliwe
                      abyś był aż takim ciołkiem:P

Człowieczku przeciez ci napisałem np. w RFN jest prawny zakaz (de facto
                      ceznura) na wiele filmów fabularnych i dokumentalnych i żadna niemiecka TV (ani
                      kanały państwowe ani prywatne) nie nadadzą tych filmów. Za to sa bardzo poważne
                      kary.

Ty mówisz cyt.:
                      "...sluchaj ,nie bedzie mi mowic zaden kartofel ani jego urynalna partia ani
                      ksiadz ani biskup ani ty co ja mam ogladac a co nie !
                      kato -komuno -faszysci

mam swoje lata i nie lubie gdy zloby rzadzace w kraju robia ze mnie durnia ,
                      i traktuja ludzi jak niespelna rozumu ,wymozdzonych idiotow ......bo oni
                      wiedza lepiej co jest sluszne i zbawienne ....banda"

I co? To w RFN jest teraz według ciebie cyt.: "kato -komuno -faszysci"?

W Polsce publiczna TV stwierdza, że nie będzie emitować kłamliwych peerlowskich
                      filmów fabularnych - nikt nie zbrania emitować tych kłamstw innym kanałom TV
                      (przeciwieństwo RFN) np. TVN czy Polsat.

I co?
                      Gdzie ty masz cyt. twoich słów: "kato -komuno -faszysci"
                      • karbat Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 23:27
                        wiesz co robia z murzynami w USA wiec nie sciemniaj í nie pieprz

mowimy o Polsce i Szariku
                        co niemcy robia mi wisi ,

i nie pajacuj dalej ,sugerujesz ,ze niemcy by zabronili ogladac filmu typu 4
                        pancerni ? jak 4 doroslych i pies bawia sie w wojne ,dziecinny jestes z ta
                        swoja kacza poprawnoscia .
                        • stranger.pl Re: dobrze ze zniknalem z tego kraju 07.07.06, 23:37
                          1.Ty rzeczywiście jesteś mało wiedzący - w Niemczech wiele rzeczy nie wolno np.
                          w grach komputerowych nie wolno aby krew była czerwona, dlatego np. jest...
                          zielona.

Po prostu mądrzysz się i mówisz cyt.: ""kato -komuno -faszysci" a w
                          rzeczywistości gó.. wiesz

2.Twój cyt.: "wiesz co robia z murzynami w USA wiec nie sciemniaj í nie pieprz"

Ja nie wiem co robia z Murzynami w USA wiec skoro wiesz możesz mi powiedzieć?
                          Przerabiają ich na macę?

Wiem za to, że w USA Murzyni mają się bardzo świetnie - im więcej dzieci, im
                          bardziej mąż bije, dzieci cpuny etc. tym więcej władze stanowe i federalne daja
                          zasiłków. Może o to ci chodzi?

3.A kto ci zabroni oglądać "szarika" w TVN czy Polsacie skoro nie będzie tej
                          szmiry w TVP?
      • tornson Już dawno powinni byli zdechnąć ci co w imię 08.07.06, 00:44
        interesów 1000 Rzeszy podważali sojusze ZSRR i Narodów Środkowo-Wschodniej Europy.
        • karbat Re: Już dawno powinni byli zdechnąć ci co w imię 08.07.06, 13:23
          :)

jak trzeba byc ograniczonym aby tego nie pojac ,w glowie mi sie nie miesci

w katolandzie ,gdzie czesto wymozdzony ksiadz jest ostoja moralna i
          wyrocznia ....widocznie musi tak byc
    • ukos Kto ci zakazał, polskojęzyczny Sowiecie? 07.07.06, 23:46
      Jak chcesz, to sobie wyświetlaj to g... w SWOIM kinie, ale publiczna telewizja
      nie może służyć do rozpowszechniania sowieckiej propagandy.
      • de_oakville Komu przeszkadzaja "pancerni" i Kloss? 08.07.06, 00:44
        Ogladajac te seriale nigdy nie zastanawialem sie nad tym, czy byly one oparte na
        faktach czy wymyslone. W sumie te "bajki" dla doroslych i dla dzieci byly w
        wielu momentach zabawne i ciekawe: Czeresniak, Marusia, Brunner, Schabe
        (Filipski) pomocnik Muellera w odcinku "Stawki wiekszej niz zycie" pt. "Zdrada"
        (moim zdaniem najlepszy odcinek). Rozumujac w ten sposob nalezaloby zakazac
        rowniez wszystkich "westernow" poniewaz pokazuja sceny rozgrywajace na bylych
        terenach nalezacych do Indian. A z tych polskich seriali mozna nauczyc sie tez
        troche historii, miedzy innymi zobaczyc jak wygladal mundur oficera Abwehry
        (Kloss), SS (Brunner), radzieckiego "starszyny" (Czernousow).
      • tornson Nikt mu nie zakazał polskojęzyczny hitlersynie! 08.07.06, 00:47
        ukos napisał:

> Jak chcesz, to sobie wyświetlaj to g... w SWOIM kinie, ale publiczna telewizja
        > nie może służyć do rozpowszechniania sowieckiej propagandy.
        Niemal każdy ma mini-kino w domu (komputer) i może sobie bez problemu zdobyć te
        seriale. A dzięki bogoojczyźnianej pronazistowskiej cenzurze seriale te tylko
        zyskają na popularności wśród młodzieży. :o)
    • tornson Niech sobie te stare faszystowskie świnie 08.07.06, 00:43
      pokrzyczą.
      W dobie internetu i takich jego osiągnięć jak DC++ i eMule, nie mówiąc już o
      powszechnej dostępności tych wspaniałych seriali w sprzedaży na płytach DVD, nie
      ma namniejszych problemów by zdobyć te seriale.
      A dzięki katofaszystowskiej cenzurze seriale te zyskają na popularności wśród
      młodzierzy. :o)
    • hans2 Kaczystanu cd 08.07.06, 01:42
      • karbat Re: Kaczystanu cd 08.07.06, 12:17
        Niech będzie pochwalony nowy UKŁAD: LePeR, Ojciec Wasz Dyrektor, pRezydent i
        prezes Wielki Brat jego zawsze dziewica.
        Kaczy folwark musi zostać zniszczony (a Kaczy Napoleon i jego Mulat skończyć
        w Trybunale Stanu) Amen.

mutanty poprawne politycznie ,moze pojdziecie dalej i zabronicie Trylogii
        bo wiekszosc faktow jest tam niezgodna z prawda historyczna i ja falszuje

Polak w zalozeniu kaczych "intelektualistow " to depp bezmozgowiec nie
        potrafiacy sam ocenic i ustosunkowac sie do filmu ,ksiazki .

Jemu partia urynalow i kaczy wodzowie musza powiedzeic ci sluszne i zbawienne
        inaczej nieborak by zbladzil

• tornson I kto wchodzi w skład tego POKiN. 08.07.06, 19:05
      Neofaszyści z WiN czy też Kombatanci Sił Zbrojnych na Zachodzie którzy jak
      tchórze zamiast walczyć na froncie wschodnim i wyzwalać Polskę, woleli sielankę
      dużo bezpieczniejszego zachodniego frontu.
    • henrykszum zawsze dziewica.... 08.07.06, 21:07
      Niech będzie pochwalony nowy UKŁAD: LePeR, Ojciec Wasz Dyrektor, pRezydent i
      prezes Wielki Brat jego zawsze dziewica.
      Kaczy folwark musi zostać zniszczony (a Kaczy Napoleon i jego Mulat skończyć w
      Trybunale Stanu) Amen.
    • ghotir Re: a w Polandzie zakazano Czterech Pancernych 09.07.06, 09:02
      Przykro mi, ze Szarik nie bedzie "zaklamywac" polskiej historii. Teraz bedzie
      to robic Nowak-Jezioranski i jego spolka. Alez to rewolucja!
      Oczywiscie o czyms takim jak "wolnosc wypowiedzi" nie snilo sie nikomu, ani
      Szarikowi ani Jezioranskiemu. No to skaczemy sobie z jednego typu cenzury w
      inny. Cenzura pozostaje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka