blazare 08.10.06, 18:27 ... Polska jest z Wami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaziaj Jakim prawem wyrazasz sie o Polsce 08.10.06, 18:29 skoro pisales ze nie jestes Polakiem. Co zabraklo ci koszernej, na rozjasnienie umyslu? Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Re: Jakim prawem wyrazasz sie o Polsce 08.10.06, 18:30 chaziaj napisał: > skoro pisales ze nie jestes Polakiem. A jakim prawem wyrażasz się o Żydach, skoro nie jesteś Żydem? Odpowiedz Link Zgłoś
chaziaj Re: Jakim prawem wyrazasz sie o Polsce 08.10.06, 18:35 blazare napisał: > chaziaj napisał: > > > skoro pisales ze nie jestes Polakiem. > > A jakim prawem wyrażasz się o Żydach, skoro nie jesteś Żydem? > --------------------------------------------------------------------- Co zabraklo juz inteligencji? Toz nie rzucam hasel typu "naprzod Zydzi zrobimy porzadek" Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Jakim prawem wyrazasz sie o Polsce 08.10.06, 19:40 chaziaj napisał: Toz nie rzucam hasel typu "naprzod Zydzi zrobimy porzadek" -------------- nie, ty rzucasz haslo: naprzod, zrobimy porzadek z Zydami... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Nie tylko "benzyny" mu zabraklo:) 08.10.06, 18:30 Wczesniej postradal byl to, na co alkohol moze odzdzialywac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Czeczenia... 08.10.06, 18:31 pare fotek z ktorych widac jak rosyjscy bandyci traktuja miejscowa ludnosc. news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/picture_gallery/04/europe_war_in_chechnya/html/1.stm Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Re: Czeczenia... 08.10.06, 18:33 i-love-2-bike napisała: > pare fotek z ktorych widac jak rosyjscy bandyci traktuja miejscowa ludnosc. Takich zdjęć nigdy za wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czeczenia... 08.10.06, 18:35 Zabawne, bo ktos mnie niedawno od nacjonalistow wyzywal...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Re: Czeczenia... 08.10.06, 18:38 absztyfikant napisał: > Zabawne, bo ktos mnie niedawno od nacjonalistow wyzywal...:)))) A gdzie ty widzisz nacjonalizm w ukazywaniu rosyjskiego zezwierzęcenia? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czeczenia... 08.10.06, 18:44 A gdzie ten Twoj slawetny internacjonalny obiektywizm? Sugerujesz, ze czeczenscy wojacy maja w zwyczaju wkladajac kwiatki w lufy czolgow?:) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Czeczenia... 08.10.06, 18:45 absztyfikant napisał: > A gdzie ten Twoj slawetny internacjonalny obiektywizm? Sugerujesz, ze czeczensc > y > wojacy maja w zwyczaju wkladajac kwiatki w lufy czolgow?:) > a dlaczego mieliby to robic? w koncu to ich morduja w okrutny sposob,wiec chyba zrozumiale jest ich zachowanie. rozumiem,ze ty kazdego okupanta bys chlebem,sola i wierszami powital. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czeczenia... 08.10.06, 19:34 Nie gniewaj sie, ale ten konflikt ma bardzo wiele pieter, a ty ciagle nie wyszlas z piwnicy. Akurat w tym sporze jest mi bardzo trudno wskazac jasna strone mocy. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czeczenia... 08.10.06, 19:38 Ciekawe co bys powiedziala gdyby IDF urzadzil 'Bieslan' na przyklad w Syrii... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Czeczenia... 08.10.06, 19:44 absztyfikant napisał: > Ciekawe co bys powiedziala gdyby IDF urzadzil 'Bieslan' na przyklad w Syrii... > juz raz ci powiedzialam,ze nie mam problemu z odroznianiem kolorow i rozrozniam stony okupujacej od strony okupowanej,dlatego nigdy nie powiedzialabym slow o kims takim jak Rachel,ze jej sie to nalezalo bo stala po zlej stronie muru. www.indybay.org/newsitems/2003/03/17/15838231.php Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Fotografie Rachel 09.10.06, 08:04 Dziekuje za przytoczenie tutaj tych fotografii. One byly rozprowadzane w Londynie kiedy szla tam sztuka oparta na pocztach elektronicznych tej kobiety. Niewielu naszych forumowiczow obejrzalo te sztuke wiec Twoje przytoczenie tych fotografii tutaj jest bardzo cenne. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Czeczenia... 08.10.06, 19:40 absztyfikant napisał: > Nie gniewaj sie, ale ten konflikt ma bardzo wiele pieter, a ty ciagle nie > wyszlas z piwnicy. Akurat w tym sporze jest mi bardzo trudno wskazac jasna > strone mocy. > tia,nie wiedzialam,ze tysiace ludzi pomordowanych przez czerwona swolocz kojarzy ci sie z pietrami ,nu poetyckie to bardzo, tak poetyckie jak ich przywodca z KGB. wybacz,ale czerwone scierwo zawsze bedzie dla mnie czerwonym scierwem,a jesli juz to wole moja piwnice jak to nazywasz,lepsze to od syberii,gdzie moja babka doswiadczala wywczasow za pol darmo.w tym sporze,podobnie jak w innych ja nie mam trudnosci,aby rozroznic okupantow od okupowanych i prawo do obrony przed przed okupantem ja nie nazywam bandytyzmem,bo od wielu wiekow robili to moi przodkowie,dzieki czemu ja i inni egzystujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czeczenia... 08.10.06, 19:47 Rosja nie odpusci Czeczeni i jej mieszkancy o tym doskonale wiedza. Bo jesli im Kreml odpusci, to posypie sie cala federacja. Rzekomi romantyczni bojownicy o wolny Kaukaz to sa pospolici i okrutni terrorysci nadlujacy narkotykami i bronia. Nie bronie wcale Rosji, oni nie sa duzo lepsi. Poczytaj: pl.wikipedia.org/wiki/Czeczenia Nie ma prostych rozwiazan w sprawie Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Czeczenia... 08.10.06, 19:51 absztyfikant napisał: > Rosja nie odpusci Czeczeni i jej mieszkancy o tym doskonale wiedza. Bo jesli im > Kreml odpusci, to posypie sie cala federacja. Rzekomi romantyczni bojownicy o > wolny Kaukaz to sa pospolici i okrutni terrorysci nadlujacy narkotykami i > bronia. Nie bronie wcale Rosji, oni nie sa duzo lepsi. > >to samo mowiono o Polakach,w tych samych slowach. my tez dla rosji bylismy bandytami a ci,ktorzy z nimi walczyli byli rozwalani. trudno aby z okupantem walczyc w rekawiczkach a ty poczytaj sobie o tym co robia rosjanie na terenach,ktore nota bene ich nie sa,bo wiadomo oni skadli kazdemu sasiadowi ziemie. kazdy kto nie chce byc w federacji ma do tego prawo,bo inni sie poodlaczali i nikt ich nie traktowal tak jak czeczencow. opozycja do wroga zawsze musi byc okrutna tym bardziej,ze czerwony wrog jest slynny ze swego okrucienstwa i bestialstwa vide ostatnie morderstwo dziennikarki,ze o milionach ich innych ofiar nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czeczenia... 08.10.06, 20:05 Szukanie analogii miedzy Polska a Czeczenia sie nie broni, to zupelnie inne historie. Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Re: Czeczenia... 08.10.06, 20:06 absztyfikant napisał: > Szukanie analogii miedzy Polska a Czeczenia sie nie broni, to zupelnie inne > historie. ...i zupełnie inne społeczeństwa... ale prawo do życia mają takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Czeczenia... 08.10.06, 20:08 absztyfikant napisał: > Szukanie analogii miedzy Polska a Czeczenia sie nie broni, to zupelnie inne > historie. > dla niektorych kazde usprawiedliwienie jest dobre by rozgrzeszyc morderstwa,przemoc i brutalizowanie cywilow gdziekolwiek. kazdy narod ma swoja unikalna historie,wiec nie odkrywasz tu ameryki,ale kazdy bandyta ma podobne usprawiedliwenia dla swych zwyrodnialych metod. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Czeczenia... 09.10.06, 08:08 absztyfikant napisał: "Szukanie analogii miedzy Polska a Czeczenia sie nie broni, to zupelnie inne historie." Naprawde? Ja potrafie znalezc przynajmniej dwie "overarching" analogie. No ale Ty zaczales te rozmowe; zatem wskaz nam brak analogii miedzy kolonialna sytuacja Polski i Czeczeni wobec Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Re: Czeczenia... 09.10.06, 08:12 ghotir napisał: > Naprawde? Ja potrafie znalezc przynajmniej dwie "overarching" analogie. No ale > Ty zaczales te rozmowe; zatem wskaz nam brak analogii miedzy kolonialna > sytuacja Polski i Czeczeni wobec Rosji. Absztyfikantowi - gdy mówi o "dwóch różnych historiach" - chodzi głównie o to, że Czeczeńcy to niegrzeczni sunnici, a Polacy to grzeczni katolicy.. tylko za bardzo nie wie jak to ubrać słowa, żeby nie zabrzmiało banalnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czeczenia... 08.10.06, 20:06 Politkowska byla Rosjanka, a sprawcow czy mocowadcow morderstwa wciaz nie znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Czeczenia... 08.10.06, 20:11 absztyfikant napisał: > Politkowska byla Rosjanka, a sprawcow czy mocowadcow morderstwa wciaz nie znamy > . > pewnikiem uslyszymy,ze sama bidulinka sie zabila ze zgryzoty,ze smiala KGB i ich metody ujawniac przed swiatem. ciekawam dlaczego taki chlop jak ty broni tych bandytow, ja tez lubie jesienina,achmatowa czy cwietajewa,ale to nie powod,aby bronic czerwonych ludobojcow. Odpowiedz Link Zgłoś
marisa_tomei Re: Czeczenia... 09.10.06, 12:39 absztyfikant napisał: > Politkowska byla Rosjanka, a sprawcow czy mocowadcow morderstwa wciaz nie znamy > . > I nigdy nie poznamy. W najlepszym wypadku rzuca jakiegos kozła ofiarnego na pozarcie, zrobia pokazowy proces i na tym zakonczy sie cala sprawa. A w Czeczeni dalej bedzie sie dzialo to, co sie dzieje od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Czeczenia i "domino theory" 09.10.06, 08:16 absztyfikant napisał: "jesli im [Czeczenom] Kreml odpusci, to posypie sie cala federacja." Domino theory? Juz ja kiedys przerobilismy. Ona kosztowala nas dziesiatki tysiecy amerykanskich zyc i setki tysiecy zyc Wietnamczykow, Laotanczykow i ludzi w Kampuczy. W koncu okazalo sie, ze to byl taki sobie straszak. Prawdopodobnie mniej wiecej taki jak ten straszak Absztyfikanta. Pokaz nam, ze istnienie rosyjskiej federacji zalezy od Czeczeni, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Czeczenia... 08.10.06, 18:35 blazare napisał: > i-love-2-bike napisała: > > > pare fotek z ktorych widac jak rosyjscy bandyci traktuja miejscowa ludnos > c. > > Takich zdjęć nigdy za wiele... > no sa jeszcze gorsze,ale nie mam ochoty ich wklejac,w koncu bestialskie morderstwa na ludnosci cywilnej to domena wielu lobuzow swiatowych. wstyd,ze tylu tu na forum nie rozumie o co tu chodzi,skoro Polska tyle stuleci byla pod butem rosji i wiadomo co z nami robili i jakimi metodami to robili.ale zawsze sie znajda sprzedawczyki,ktorym te metody odpowiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Czeczenia... 09.10.06, 12:25 i-love-2-bike napisała: > no sa jeszcze gorsze,ale nie mam ochoty ich wklejac,w koncu bestialskie > morderstwa na ludnosci cywilnej to domena wielu lobuzow swiatowych. Z twoimi pupilkiem Basajewem na czele, na szczęście ta swinia już zarżnięta. :o] > wstyd,ze > tylu tu na forum nie rozumie o co tu chodzi,skoro Polska tyle stuleci byla pod > butem rosji Jedno stulecie z małym okładem i to na własne życzenie, Rosja i dwa inne mocarstwa poprostu zajęły coś co w XVIII wieku nie było już państwem tylko kupą szlacheckiej anarchii. Analogicznie Czeczenia, gdy Jelcyn dał jej niepodległość, była jednym wielkim folwarkiem dla watażków i mafiozów już samo to Rosjanie winni byli przerwać, ale zaatakowali bandytów dopiero gdy ci zapragnęli sobie zdobyć cały północny Kaukaz i zrobili sobie najazd zbrojny na Dagestan. A wracając do Polski, to zabór Rosyjski był najmiej uciążliwy, nie było tu ani tak strasznej rusyfikacji, jak germanizacja na ziemiach zajętych przez Prusaków, ani takiej nędzy i zacofania jak w Galicji. A jak porównać Polskę pod zaborami do kolonializmu zachodnioeuropejskiego, to mieliśmmy że tak powiem szczęście w nieszczęściu być akurat pod butem w miarę cywilizowanych państw a nie takiej dziczy jak choćby anglosasi. > i wiadomo co z nami robili i jakimi metodami to robili.ale zawsze > sie znajda sprzedawczyki,ktorym te metody odpowiadaja. Sprzedajną [......] to jesteś ty. Zaprzedałaś się przestępcą i bandytom z którymi walczą wojska federalne i czeczeńskie. Zawsze gdy słyszę o kolejnym bandyckim mordzie myślę sobie jak mogą istnieć takie istoty jak ty broniące pospolitych bandytów i żeby tylko bandytów, przecież dzicz której bronisz to zwykli dzieciobójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Tak Czeczeni jesteśmy z wami! Najgorsi bandyci 09.10.06, 12:13 z Maschadowem i Basajewem wybici, wolna od bandytów Czeczenia już blisko!! Odpowiedz Link Zgłoś