Gość: x IP: 217.153.49.* 26.03.03, 11:46 Amerykanie powinni na samym poczatku rozwalic iracka TV zeby przestala indoktrynowac irakijczykow ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kmicic Telewizja IP: *.uci.agh.edu.pl 26.03.03, 11:52 Ja tez sie dziwie Amerykanom - oni chyba najlepiej wiedza, jaka jest potęga telewizji. Nie zniszczenie telewizji to chyba najwiekszy błąd tej wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malpa Najwiekszy blad USA . IP: 65.201.237.* 26.03.03, 14:03 Gość portalu: Kmicic napisał(a): > Ja tez sie dziwie Amerykanom - oni chyba najlepiej wiedza, jaka > jest potęga telewizji. Nie zniszczenie telewizji to chyba > najwiekszy błąd tej wojny. Najwiekszym bledem jest to, ze przedkladaja zycie ludnosci cywilnej nad zycie wlasnego wojska. Przestancie sie patyczkowac z ta cholota. POkazcie im, kto tu na prawde rzadzi. Tak zwany "swiat" i tak potepia USA, bez wzgledu na to co USA zrobi. Tak wiec nie ma sensu zgrywac dzentelmenow, tylko zabrac sie do roboty. Nuke'em All !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Najwiekszy blad USA . IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 14:55 no! Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Najwiekszy blad husajna 26.03.03, 15:56 Kmicic napisał(-a): > Ja tez sie dziwie Amerykanom - oni chyba najlepiej wiedza, jaka > jest potęga telewizji. Nie zniszczenie telewizji to chyba > najwiekszy błąd tej wojny. To byl najwiekszy blond husajna, zamiast zrownac z ziemiom WTC powinien byl przecionc wszystkie kable amerykanskiej kablofki. USA by siem poddaly jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Popsuli statystykem 26.03.03, 16:01 "Sześciuset pięćdziesięciu żołnierzy irackich zginęło, a 300 dostało się do niewoli w wyniku największej jak dotąd bitwy, do jakiej doszło w nocy z wtorku na środę pod miastem Nadżaf, 160 km na południe od Bagdadu. Według Amerykanów, z ich strony nie zginął żaden żołnierz. Irakijczycy ściągają posiłki do obrony Nadżafu. Z pobliskiej Karabali przerzucane są jednostki elitarne gwardii republikańskiej." To psuje statystyke z poprzedniej wojny (gdy na jednego alijanta wypadlo 500 irokezow). Teraz widac, ze trza ich liczyc z jaki 1000. Poniewaz doliczylem siem juz 60 alijantow, to znaczy, ze ca. 60.000 irokezow gryzie juz piach wlasnej pustyni. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Jakom statystykem? 26.03.03, 16:30 W tydzien padlo 40 zolnierzy koalicji zabitych, 20 zaginionych Tak czy owak to 60 trupow. Kazda blada twarz to lekko liczonc 1000 irokezow. To znaczy, ze padlo juz 60.000 na pustyniach Iraku, a CNN lze. Gdy wojna potrwa ze 4 miesionce, to padnie jeszcze 15 razy wiencej: 900 koalicjantow i ... 900.000 irokezow Statystyka wypadnie pewnie ze dwa razy lepiej niz poprzednio... 100.000 irokezow padlo na 200 bladych twarzy w ostatniej Pustynnej Burzy, co robi statystycznie 500:1, z tego przynajmniej z 10.000 pogrzebanych zywcem ciezkim sprzetem: www7.gazeta.pl/ostatnio/1,43586,1386595.html "Atak amerykańsko-brytyjski poprzedzała huraganowa kanonada, a na pozycje irackie ruszyły potężne spychacze i trały. W pierwszych godzinach bitwy tysiące żołnierzy irackich zostało zasypanych w okopach i bunkrach." swiat3d.alpha.pl/spych.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X wojna nie w naszym interesie IP: *.spa.umn.edu 26.03.03, 23:26 Wszyscy wysuwaja 'moralne' argumenty za i przeciw wojnie a ta wojna nie sluzy interesowi ani Polakow, ani Amerykanow ani Irakijczykow. Ja przeciwstawiam sie tej wojnie bo w niej chodzi o wymiane dyktatora niewygodnego na poslusznego. To co mamy teraz juz niestety przerabialismy: w Grenadzie, Haiti, Chile, Gwatemali, Indonezji, Wietnamie, Nikaragui. Zachecam do przeczytania o tym jak CIA instalowala Husajna - dokladnie tak jak to robia teraz. Juz w amerykanskiej TV slyszy sie ze 'znalezli wyksztalconego, inteligentnego generala' ktory moglby zastapic Husajna... I gdzie ta obiecana 'demokracja'? Ludziom sie pewnie niewiele poprawi. Nie poprawi sie tez znienawidzonym Amerykanom. Poprawi sie firmom naftowym i zbrojeniowym, bo ciag wojen przed nami pewnie nie bedzie mial konca. Europejczycy juz to przerabiali i mowia 'dosc'. Pewnie ze Husajna nie powinno byc w Iraku - CIA nie powinna byla go tam nigdy instalowac, i nie chcemy zeby to nadal twalo. Zgoda na te wojne to zgoda na kontynuowanie takich praktyk, trzeba spojrzec prawdzie w oczy. Polecam art. z NYT o inspirowanych przez CIA puczach w Iraku. Bylo ich kilka. Ktory z nich 'rozwiazal problemy'? Zaden. A Tyrant 40 Years in the Making By ROGER MORRIS New York Times - March 14, 2003 psychoanalystsopposewar.org/resources_files/ATyrant40YearsIinTheMaking_Morris_NY T.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synti Re: wojna nie w naszym interesie IP: *.GI1.srv.t-online.de 27.03.03, 06:55 Nie nalezy patrzec tylko na interesy. Czasami dobrze zrobic cos dla przyjemnosci. A czy to nie przyjemnosc patrzec 24 godz. na dobe, jak sie Bagdad pali? Jak nasi wygrywaja, a arabowie dostaja w dupe? Moze przydalby sie moze jakis rowniejszy przeciwnik, ale tak tez wystarczy. To jest napiecie! Wygramy za tydzien czy za trzy tygodnie. A wtedy jaka radosc bedzie. Dobro wygralo znowu ze zlem. A nastepnego dnia znow do roboty . Trzeba pracowac, zeby zaplacic za to zwyciestwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Jaka wojna? - To tylko: Tomek Kwasniewski ... 27.03.03, 11:40 ... na wojennej sciezce to jeszcze nie byc zadna wojna... kazda blada twarz ma se prawo lazic po wojena sciezka - czy to zarozki mo znaczyc, ze poszla na jakom wojnem? koniec koncow wszystkie dzikusy to ino dzikusy - Irokezi takoz... kieby mnieli jakowom wojennom autostradem, to moze by to i byla wojna... a tak, to my som ino foxteriery goncze do tropienia Irokezow w bushu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Najwiekszy blad husajna IP: *.sympatico.ca 26.03.03, 18:02 bonobo44 napisał: > Kmicic napisał(-a): > > > Ja tez sie dziwie Amerykanom - oni chyba najlepiej wiedza, jaka > > jest potęga telewizji. Nie zniszczenie telewizji to chyba > > najwiekszy błąd tej wojny. > > To byl najwiekszy blond husajna, zamiast zrownac z ziemiom WTC powinien byl > przecionc wszystkie kable amerykanskiej kablofki. USA by siem poddaly jak nic. tyle ze husajn nie zrownywal nic z ziemia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Najwiekszy blad USA . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.03, 15:31 racja!!!!!!napalmem gnoji ,naucza sie stac w szeregu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do malpy Re: Najwiekszy blad USA . IP: *.minntech.com 26.03.03, 18:43 Gość portalu: Malpa napisał(a): > Gość portalu: Kmicic napisał(a): > > > Ja tez sie dziwie Amerykanom - oni chyba najlepiej wiedza, jaka > > jest potęga telewizji. Nie zniszczenie telewizji to chyba > > najwiekszy błąd tej wojny. > > Najwiekszym bledem jest to, ze przedkladaja zycie ludnosci cywilnej nad zycie > wlasnego wojska. Przestancie sie patyczkowac z ta cholota. POkazcie im, kto tu > na prawde rzadzi. Tak zwany "swiat" i tak potepia USA, bez wzgledu na to co USA > > zrobi. Tak wiec nie ma sensu zgrywac dzentelmenow, tylko zabrac sie do roboty. > Nuke'em All !!! Najwiekszy blad -peknieta prezerwatywa , gdyby nie pekla kiedys tam, tobys dzisiaj nie pisal takich bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARt Re: Najwiekszy blad USA . IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.03.03, 22:36 Ty chlerny szowinistyczny idioto, dal ciebie tak, jak dla wielu innych tobie podobnym - zycie ludzkie warte jest tylko pare zlotnikow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Oby ktos Ciebie potraktowal jako taka cholote... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 22:49 Gość portalu: Malpa napisał(a): > Gość portalu: Kmicic napisał(a): > > > Ja tez sie dziwie Amerykanom - oni chyba najlepiej wiedza, jaka > > jest potęga telewizji. Nie zniszczenie telewizji to chyba > > najwiekszy błąd tej wojny. > > Najwiekszym bledem jest to, ze przedkladaja zycie ludnosci cywilnej nad zycie > wlasnego wojska. Przestancie sie patyczkowac z ta cholota. POkazcie im, kto tu > na prawde rzadzi. Tak zwany "swiat" i tak potepia USA, bez wzgledu na to co USA > > zrobi. Tak wiec nie ma sensu zgrywac dzentelmenow, tylko zabrac sie do roboty. > Nuke'em All !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolodyjowski sami swoi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.03, 20:40 Gość portalu: Kmicic napisał(a): > Ja tez sie dziwie Amerykanom - oni chyba najlepiej wiedza, jaka > jest potęga telewizji. Nie zniszczenie telewizji to chyba > najwiekszy błąd tej wojny. Serdecznosci! Teraz jest wojna, kto nie ... . Zanim padl pierwszy pocisk w tej wojnie, nie bylo niczym nagannym krytykowanie usa i busza. Teraz jest inaczej, kazdy sk...n, ktory jest pacyfista, traci zimna krew, jest antyamerykanski lub chce sam sobie cos tam udowodnic kosztem ginacych ludzi jest wrogiem. Teraz to bzdura, ze ludzie, ktorym sie ta wojna nie podoba (czy tego chca czy nie), nie sa przyjaciolmi sadama. To najlepsi przyjaciele zamachowcow 911 i sadama osobiscie. Jest on im napewno szalenie wdzieczny i kazdy z nich ma zapewnione poglaskanie po glowce a nawet wasata buzke wdziecznosci. Teraz az do ostatniego wystrzalu tej wojny, kto wiesza psy na usa ten wiesza je na mnie. Potem mozecie sobie znow narzekac ile chcecie. Amerykanom to tylko na zdrowie wyjdzie. Ale teraz robicie sobie jaja z ludzi, ktorzy bronia Waszej cywilizacji, waszej metody na zycie, waszych sposobow na osiaganie sukcesu, z ludzi, ktorzy gina za to, zeby metody rozwiazywania problemow i pokonywania wrogow oraz walke ze zlem byly nasze. Jak przegraja to beda to metody ich. Wszyscy bedziecie sie musieli powoli przyzwyczic i stosowac zasady koranu. SMIERC PACYFISTOM przyjacielami sadama. Kto nie wierzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Na szczescie tylko zartujesz... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 22:59 Gość portalu: wolodyjowski napisał(a): > Gość portalu: Kmicic napisał(a): > > Ja tez sie dziwie Amerykanom - oni chyba najlepiej wiedza, jaka > > jest potęga telewizji. Nie zniszczenie telewizji to chyba > > najwiekszy błąd tej wojny. > > Serdecznosci! > Teraz jest wojna, kto nie ... . > > Zanim padl pierwszy pocisk w tej wojnie, nie bylo niczym > nagannym krytykowanie usa i busza. > Teraz jest inaczej, kazdy sk...n, ktory jest pacyfista, traci > zimna krew, jest antyamerykanski lub chce sam sobie cos tam > udowodnic kosztem ginacych ludzi jest wrogiem. > Teraz to bzdura, ze ludzie, ktorym sie ta wojna nie podoba (czy tego > chca czy nie), nie sa przyjaciolmi sadama. To najlepsi przyjaciele > zamachowcow 911 i sadama osobiscie. Jest on im napewno szalenie wdzieczny > i kazdy z nich ma zapewnione poglaskanie po glowce a nawet wasata buzke > wdziecznosci. Teraz az do ostatniego wystrzalu tej wojny, kto wiesza psy > na usa ten wiesza je na mnie. Potem mozecie sobie znow narzekac ile chcecie. > Amerykanom to tylko na zdrowie wyjdzie. > Ale teraz robicie sobie jaja z ludzi, ktorzy bronia Waszej cywilizacji, > waszej metody na zycie, waszych sposobow na osiaganie sukcesu, z ludzi, > ktorzy gina za to, zeby metody rozwiazywania problemow i pokonywania > wrogow oraz walke ze zlem byly nasze. Jak przegraja to beda to metody ich. > Wszyscy bedziecie sie musieli powoli przyzwyczic i stosowac zasady koranu. > > SMIERC PACYFISTOM > przyjacielami sadama. Kto nie wierzy A jesli nie zartujesz, to ja z premedytacja wieszam te psy na tobie amerykanska padlino. Przez takich jak ty i tobie podobni, ludzie nie moga miec nigdy spokoju. Podobni tobie rozwalili Twin Towers i podobni do ciebie robia inne zamachy - nie ma roznicy, ze oni sa Arabami! Tylko kolor skory was rozni. Swoje kompleksy zostaw dla siebie, dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Smierc to nie zarty IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.03, 23:22 Gość portalu: X napisał(a): > A jesli nie zartujesz, to ja z premedytacja wieszam te psy na tobie amerykansk > padlino. ---ja psow na nikim nie wieszam, wszystkim, ktorzy pomagaja takim romantycznym bohaterom jak sadam z przyjemnoscia wybijam zeby. > Przez takich jak ty i tobie podobni, ludzie nie moga miec nigdy > spokoju. ---o jaki spokoj ci chodzi dzentelmenie? Spokoj w swiecie terroru. W swiecie, w ktorym toleruje sie barbazynstwo i stosowanie zdobyczy nauki i techniki amerykanskiej w celu niespodziewanego mordowania kogo popadnie. TO TWOJ SWIAT pierd... dorobkiewiczu od siedmiu bolesci. > Podobni tobie rozwalili Twin Towers i podobni do ciebie robia inne > zamachy - nie ma roznicy, ze oni sa Arabami! Tylko kolor skory was rozni. ---nie wiesz co mowisz, mosisz poczekac jednak na koniec tej wojny, zanim ci wybacze podly ignorancie i wspolmorderco. > Swoje kompleksy zostaw dla siebie, dziecko. ---dzieci sa piekne a zkompleksieni to biedni ludzie, ja nie jestem biedny, udalo mi sie urosnac i uda mi sie niejednemu sk... jak ty dokopac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOSC Re: Smierc to nie zarty IP: 65.31.99.* 26.03.03, 23:30 Gość portalu: obcy napisał(a): > Gość portalu: X napisał(a): > > A jesli nie zartujesz, to ja z premedytacja wieszam te psy na tobie > amerykansk > > padlino. > ---ja psow na nikim nie wieszam, wszystkim, ktorzy pomagaja takim > romantycznym bohaterom jak sadam z przyjemnoscia wybijam zeby. > > Przez takich jak ty i tobie podobni, ludzie nie moga miec nigdy > > spokoju. > ---o jaki spokoj ci chodzi dzentelmenie? Spokoj w swiecie terroru. > W swiecie, w ktorym toleruje sie barbazynstwo i stosowanie zdobyczy > nauki i techniki amerykanskiej w celu niespodziewanego mordowania > kogo popadnie. TO TWOJ SWIAT pierd... dorobkiewiczu od siedmiu bolesci. > > Podobni tobie rozwalili Twin Towers i podobni do ciebie robia inne > > zamachy - nie ma roznicy, ze oni sa Arabami! Tylko kolor skory was rozni. > ---nie wiesz co mowisz, mosisz poczekac jednak na koniec tej wojny, > zanim ci wybacze podly ignorancie i wspolmorderco. > > Swoje kompleksy zostaw dla siebie, dziecko. > ---dzieci sa piekne a zkompleksieni to biedni ludzie, ja nie jestem biedny, > udalo mi sie urosnac i uda mi sie niejednemu sk... jak ty dokopac.. "Obcy" - Ty jestes (nie tylko TY) zwyrodnieniem czlowieka. Twoje poglady i opinie nie sa godne czlowieka. Wstyd i hanba dla takich ludzi jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy wojna to nie jaja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.03.03, 00:52 Trudno o przyjemniejszy komplement od kanalii. W moim swiecie pelnym beztrosko rozesmianych dzieci, slicznych kobiet i wspanialych mezczyzn, nie ma miejsca na wymachujacych zelaztwem fedainow, ani ich sympatykow. Bede tego swiata bronil ile tylko mocy we mnie. Pacyfistom i siejacym zwatpienie, czyli sojusznikom wroga jak nie bede mial wyjscia bede urywal lby, z braku broni to chcby zebami. Won ze swiata ludzi szczesliwych i bezpiecznych, won wszyscy, ktorzy nie maja guts, zeby go bronic. Gość portalu: KOSC napisał(a): > Gość portalu: obcy napisał(a): > > Gość portalu: X napisał(a): > > > A jesli nie zartujesz, to ja z premedytacja wieszam te psy > na tobie > > amerykansk > > > padlino. > > ---ja psow na nikim nie wieszam, wszystkim, ktorzy pomagaja > takim > > romantycznym bohaterom jak sadam z przyjemnoscia wybijam > zeby. > > > Przez takich jak ty i tobie podobni, ludzie nie moga miec > nigdy > > > spokoju. > > ---o jaki spokoj ci chodzi dzentelmenie? Spokoj w swiecie > terroru. > > W swiecie, w ktorym toleruje sie barbazynstwo i stosowanie > zdobyczy > > nauki i techniki amerykanskiej w celu niespodziewanego > mordowania > > kogo popadnie. TO TWOJ SWIAT pierd... dorobkiewiczu od > siedmiu bolesci. > > > Podobni tobie rozwalili Twin Towers i podobni do ciebie > robia inne > > > zamachy - nie ma roznicy, ze oni sa Arabami! Tylko kolor > skory was rozni. > > ---nie wiesz co mowisz, mosisz poczekac jednak na koniec tej > wojny, > > zanim ci wybacze podly ignorancie i wspolmorderco. > > > Swoje kompleksy zostaw dla siebie, dziecko. > > ---dzieci sa piekne a zkompleksieni to biedni ludzie, ja nie > jestem biedny, > > udalo mi sie urosnac i uda mi sie niejednemu sk... jak ty > dokopac.. > "Obcy" - Ty jestes (nie tylko TY) zwyrodnieniem czlowieka. > Twoje poglady i opinie nie sa godne czlowieka. Wstyd i hanba > dla takich ludzi jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: sami swoi IP: *.cable.mindspring.com 27.03.03, 06:08 Gość portalu: wolodyjowski napisał(a): > Gość portalu: Kmicic napisał(a): > > Ja tez sie dziwie Amerykanom - oni chyba najlepiej wiedza, jaka > > jest potęga telewizji. Nie zniszczenie telewizji to chyba > > najwiekszy błąd tej wojny. > > Serdecznosci! > Teraz jest wojna, kto nie ... . > > Zanim padl pierwszy pocisk w tej wojnie, nie bylo niczym > nagannym krytykowanie usa i busza. > Teraz jest inaczej, kazdy sk...n, ktory jest pacyfista, traci > zimna krew, jest antyamerykanski lub chce sam sobie cos tam > udowodnic kosztem ginacych ludzi jest wrogiem. > Teraz to bzdura, ze ludzie, ktorym sie ta wojna nie podoba (czy tego > chca czy nie), nie sa przyjaciolmi sadama. To najlepsi przyjaciele > zamachowcow 911 i sadama osobiscie. Jest on im napewno szalenie wdzieczny > i kazdy z nich ma zapewnione poglaskanie po glowce a nawet wasata buzke > wdziecznosci. Teraz az do ostatniego wystrzalu tej wojny, kto wiesza psy > na usa ten wiesza je na mnie. Potem mozecie sobie znow narzekac ile chcecie. > Amerykanom to tylko na zdrowie wyjdzie. > Ale teraz robicie sobie jaja z ludzi, ktorzy bronia Waszej cywilizacji, > waszej metody na zycie, waszych sposobow na osiaganie sukcesu, z ludzi, > ktorzy gina za to, zeby metody rozwiazywania problemow i pokonywania > wrogow oraz walke ze zlem byly nasze. Jak przegraja to beda to metody ich. > Wszyscy bedziecie sie musieli powoli przyzwyczic i stosowac zasady koranu. > > SMIERC PACYFISTOM > przyjacielami sadama. Kto nie wierzy O ile sie orientuje to okolo 50%tutaj ludzi w Stanach nie popiera wojennej polityki Busha. Nie koniecznie sa to pacyfisci, reprezentuja rozne srodowiska, demonstracje antywojenne w wielkich miastach zebraly setki tysiecy uczestnikow. Nie sadze ze protestujacy wyrazali przyjazn do Sadama. Chyba ze to ty tak interpretujesz. Mozna byc sfrustowanym ale zeby zaraz posylac przeciwnkow twojej opinii na smierc.To tylko zle swiadczy o tobie i o tych ktorych popierasz. A ci ktorych popierasz walcza o "pokoj, wolnosc i demokracje" Iraku nieprawda?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrinch Re: NAPRZO AMERYKO !!! IP: *.tulane.edu 26.03.03, 11:56 This is a war of conquest, not a war of liberation!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Juz mowilam: naprzod US - straight to Hell .. IP: *.tele2.pl 26.03.03, 12:29 Taaak Jedz z kwiatkami pokoju do Bagdadu dla Saddama. Moze ulokuje ciebie w jakims milym miejscu coby potem jakies ofiary byly. Np w swoimi jednym z wielu palacu, albo jeszcze lepiej sierocincu, przedszkolu, no bo przeciez jakos trzeba chronic swoja wlasna dupe, milujacy wodza narod jest gotowy umrzec za niego. Chore prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Stuknij ty sie w glowe, tepy demagogu ... 26.03.03, 13:01 Ktos przy innym watku madrze napisal: czy anty-hitleryzm oznaczal bycie przeciwko Niemcom? Mr Bush wpakowal swoich chlopcow w PIEKLO - oni tam jeszcze, tak naprawde, nie zaczeli walczyc, oddzialy gwardiejcow Sadama w Bagdadzie i ...na tylach (Basra, Nazarija, nawet ciagle jeszcze Umm Qasr); mosty na Eufracie pod stalym obstrzalem snajperow; wyraznie widac, ze Saddam wciagnal ich w glab kraju, ze jego gwardiejcy celowo ustepuja pola (do tej pory podjeli tylko jedna potyczke), ze to jak...szybki marsz Napoleona na Moskwe. Wscieklosc Irakijczykow rosnie, kwiatow dla sprzymierzonych jakos nie widac, za to NORMALNE, choc "rzadowe" media, jak np. BBC przekazuja takie obrazki: news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/photo_gallery/2883267.stm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Stuknij ty sie w glowe, tepy demagogu ... IP: *.tele2.pl 26.03.03, 13:07 A co niby jest takiego strasznego w tych obrazkach? Nazywanie mnie tepym po prostu swiadczy o twoim podejsciu jezeli juz nie masz argumentow to zaczynasz rzucac wyzwiskami? Slaba jestes, chwiejna. Przykro mi... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Szymonie - odpowiedz serio nizej... 26.03.03, 14:45 To byl glownie pastiz z glupkow, ktorzy zaczeli sie tu popisywac hura- optymistycznie. Inna rzecz, ze te operacje wygladaja tak, iz mozna sie obawiac, ze B+B poslali chlopcow stad do wiecznosci. Podobne odzywki jak do ciebie dzialaja glownie jako sito, by wylowic ciekawszych rozmowcow. Co zlego, to nie ja. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji serio nizej (Janusz, Matsy - gdzies tam szukaj). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Szymonie - odpowiedz serio nizej... IP: *.3web.net 26.03.03, 21:07 Wzywam wszytkich do rozbrojenia G. Busha. Wyslijmy tam inspektorow rozbrojeniowych , a po kilku miesiacach jak juz bedziemy wszystko wiedzieli o jego broni masowego razenia to zbombardujmy U.S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Popieram w 100% IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 23:05 Gość portalu: zorro napisał(a): > Wzywam wszytkich do rozbrojenia G. Busha. Wyslijmy tam > inspektorow rozbrojeniowych , a po kilku miesiacach jak juz > bedziemy wszystko wiedzieli o jego broni masowego razenia to > zbombardujmy U.S.A. I niech udowodni, ze nie ma broni masowej zaglady... Policzmy, ilu ludzi USA rozwalily w swojej historii... 1 milion, a moze 10 milionow, a Hiroshima, Nagasaki? Oni naprawde sa zagrozeniem dla swiata...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Po prostu brak slow... IP: *.tele2.pl 26.03.03, 23:22 Gość portalu: X napisał(a): > Gość portalu: zorro napisał(a): > > > Wzywam wszytkich do rozbrojenia G. Busha. Wyslijmy tam > > inspektorow rozbrojeniowych , a po kilku miesiacach jak juz > > bedziemy wszystko wiedzieli o jego broni masowego razenia to > > zbombardujmy U.S.A. > > > I niech udowodni, ze nie ma broni masowej zaglady... > > Policzmy, ilu ludzi USA rozwalily w swojej historii... 1 milion, a moze 10 > milionow, a Hiroshima, Nagasaki? > > Oni naprawde sa zagrozeniem dla swiata...! Puknij sie w glowe! A najlepiej tak porzadnie zebys spadl z krzesla! Mozesz takie opinie wypowiadac wlasnie dlatego ze ameryka jest! Jezeli Hiroshime i Nagasaki zaliczasz do zlych poczynan to powinienes zaliczyc takze dzialania wszystkich aliantow w trakcie II Wojny Swiatowej. Przeciez oni zabili miliony niemcow, japonczykow i wlochow!!! Czasami po prostu glupota ludzi jest powalajaca!!! Boze!!! Gdzie to to sie wychowalo? a najgorsze ze moze miec dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Szymonie , nie badz naiwny... 27.03.03, 00:22 Atak atomowy na Japonie nie byl strategicznie konieczny. I w tym wlasnie sek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Szymonie , nie badzmy naiwny... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.03.03, 01:04 gabrielacasey napisała: > Atak atomowy na Japonie nie byl strategicznie konieczny. I w tym wlasnie sek. ---??? a co bylo? 1. Oddanie hokkaido ruskim? 2. Inwazja i smierc co najmniej 100 000 fajnych chlopakow? 3. Nie dobicie i czekanie na rewanz? Jest zywy przyklad - korea. Mcarthur chcial dobic, oszczedzilby smierci glodowej i w obozach pracy paru milionom ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Szymonie - odpowiedz serio nizej... IP: *.3web.net 26.03.03, 21:07 Wzywam wszytkich do rozbrojenia G. Busha. Wyslijmy tam inspektorow rozbrojeniowych , a po kilku miesiacach jak juz bedziemy wszystko wiedzieli o jego broni masowego razenia to zbombardujmy U.S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Juz mowilam: naprzod US - straight to Hell .. IP: *.atm.com.pl 26.03.03, 12:47 Sama się tam wybierz idiotko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Re: To ty lizesz tylek Busha, nie ja... IP: *.nas31.somerville1.ma.us.da.qwest.net 26.03.03, 13:37 Ty glupia , prymitywna babo! Pieprzysz tu glupoty ale gdy benzyna , zywnosc i wszystko inne pojdzie ci do gory (to jest wojna O ROPE blisko morza!) to znowu bedziesz skowyczala , ze ci drogo i biednie. Moze baba nie moze miec ROZUMU ale powinna miec chociaz INSTYNKT SAMOZACHOWAWCZY .... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A amerykanski prolo ciagle glupi... 26.03.03, 14:09 Stukam z UK, mam tu sporo (co raczej mezowska zasluga, nizli moja),i nawet kilkakrotnie wyzsze tu ceny benzyny niz w US nie przeszkodzily nam w utrzymaniu 2 samochodow z 5-litrowym silnikiem. Mialam farta, ze mamy na tyle dobra i stabilna sytuacje, ie mozemy sobie gwizdac na wahania gieldowe i na rynku pracy - dla nas wystarczy. A przy niezaleznosci materialnej stac mnie tez na niezawislosc pogladow - gdy sie nie ma bossa, za to ma sie cash w banku, to mozna sie kazdemu demagogowi zasmiac w nos. Chciales, prolo, brutalnej prawdy, to ja masz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: A amerykanski prolo ciagle glupi... IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 26.03.03, 14:12 gabrielacasey napisała: > Stukam z UK, mam tu sporo (co raczej mezowska zasluga, nizli moja),i nawet > kilkakrotnie wyzsze tu ceny benzyny niz w US nie przeszkodzily nam w utrzymaniu > > 2 samochodow z 5-litrowym silnikiem. Mialam farta, ze mamy na tyle dobra i > stabilna sytuacje, ie mozemy sobie gwizdac na wahania gieldowe i na rynku > pracy - dla nas wystarczy. A przy niezaleznosci materialnej stac mnie tez na > niezawislosc pogladow - gdy sie nie ma bossa, za to ma sie cash w banku, to > mozna sie kazdemu demagogowi zasmiac w nos. Chciales, prolo, brutalnej prawdy, > to ja masz!!! Kazdy samochod jest 5 litrowym silnikiem, czy oba maja piec litrow razem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: Kazdy. V8. I u was w Reichu je swietnie znaja IP: *.pall.com 26.03.03, 15:08 Gabryska, jakas ty prymitywna. Strugasz tu na forum wielka dame z 'dyplomamy' a chrzanisz jak nie przymierzajac maly Kazio. A juz kompletne dno osiagnelas, piszac o tych 5 litrowych samochodach. K.... 'yntelygencja' ze sloma w butach.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie do ciebie bylo,bo dla Polack to i 2 litry duzo 26.03.03, 17:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Re: A amerykanski prolo ciagle glupi... IP: *.nas31.somerville1.ma.us.da.qwest.net 26.03.03, 14:32 I wlasnie tym stwierdzeniem pokazujesz jak jestes hipokrytka i egoistka wypowiadajac sie o sprawach WSZYSTKICH sama (podobno !) wystepujac z pozycji uprzywilejowanej finansowo. Jest tez calkowita bzdura, ze podniesienie cen w ciebie nie uderzy - KAZDA podwyzka cen obniza standart zycia WSZYSTKIM. Nie lecz tez kompleksow swoim UK i pieciolitrowymi (dwoma hi hi!) samochodami ;) ...mieszkam na najbogatszym miejscu na swiecie i mam na pewno wiecej pieniedzy niz ty .... wiesniaro ... Moj adres: KochajmySie@excite.com gabrielacasey napisała: > Stukam z UK, mam tu sporo (co raczej mezowska zasluga, nizli moja),i nawet > kilkakrotnie wyzsze tu ceny benzyny niz w US nie przeszkodzily nam w utrzymaniu > > 2 samochodow z 5-litrowym silnikiem. Mialam farta, ze mamy na tyle dobra i > stabilna sytuacje, ie mozemy sobie gwizdac na wahania gieldowe i na rynku > pracy - dla nas wystarczy. A przy niezaleznosci materialnej stac mnie tez na > niezawislosc pogladow - gdy sie nie ma bossa, za to ma sie cash w banku, to > mozna sie kazdemu demagogowi zasmiac w nos. Chciales, prolo, brutalnej prawdy, > to ja masz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.F. Re: A amerykanski prolo ciagle glupi... IP: 217.153.97.* 26.03.03, 15:14 gabrielacasey napisała: > Stukam z UK, mam tu sporo (co raczej mezowska zasluga, nizli moja),i nawet > kilkakrotnie wyzsze tu ceny benzyny niz w US nie przeszkodzily nam w utrzymaniu > > 2 samochodow z 5-litrowym silnikiem. Mialam farta, ze mamy na tyle dobra i > stabilna sytuacje, ie mozemy sobie gwizdac na wahania gieldowe i na rynku > pracy - dla nas wystarczy. A przy niezaleznosci materialnej stac mnie tez na > niezawislosc pogladow - gdy sie nie ma bossa, za to ma sie cash w banku, to > mozna sie kazdemu demagogowi zasmiac w nos. Chciales, prolo, brutalnej prawdy, > to ja masz!!! I cóż tu, na tym skromnym forum robi taka jaśniejąca erudycją i tryskająca mądrością wszelką gwiazda jak Pani Gabriela? Zniża się do was, prości ludzie, by was oświecić! Wiedzą swoją, oraz mężowską, wiadomości prosto z RAF-u. Doceńcie to! Może Nobla? Albo Pulitzera chociaż? Pozdrowienia dla męża - źródła wiadomości oraz kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bostonian Re: Zawisc zzera? Wiem - po to pogrywam... IP: 159.75.96.* 26.03.03, 20:04 Kompleksiki leczymy no nie.... Rozumku nie staje to chociaz pieniazkami zaszpanujemy. Na twoim miejscu zamienilbym mezowskie Bentley'e czy BMW na troche oleju w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Re: Zawisc zzera? Wiem - po to pogrywam... IP: *.nas31.somerville1.ma.us.da.qwest.net 26.03.03, 20:14 Zawisc? Jezeli mialabys naprawde pieniadze to bys wiedziala, ze czlowiek bogatym jest dopiero wtedy gdy juz nie ma w sobie sladu zazdrosci , zawisci ... Ja mysle, ze ty jestes durne basko, ktore zamiast mezowi obiad gotowac albo laske wieczorem zrobic gdy wroci zmeczony z pracy na takiego nieroba. A ze ani obiadu ani laski zrobic nie potrafisz to snujesz jakies chore pseudopolityczne analizy aby przykryc kompleksy zwyklej samotnosci , babskiej durnoty i pewnie szpetoty ...... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Pien sie dalej, o to chodzilo, ukazuj swa "klase". 27.03.03, 00:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ny GABRYSKA,CO ZA CIUL WZIAL CIEBIE ZA ZONE?. IP: *.tnt17.nyc9.da.uu.net 26.03.03, 20:27 TO CHYBA NIENORMALNE MIESZKAC WSPOLNIE Z TAKIM BABSZTYLEM,JAKIM TY JESTES.NIE DOSSC,ZE GLUPIA,TO UPIERA SIE ,ZE WIE WSZYSTKO NAJLEPIEJ.TROCHE TOLERANCJI,CHYBA STAC CIE JESZCZE NA TO!!!PA I NIE OSMIESZAJ SIE JUZ WIECEJ.UWAZAJ JESZCZE ,ZEBY TWOJE BEZBIECZENSTWO BYLO NIENARUSZONE,CHYBA JEST TAM TROCHE ARABOW,KTORYM NIEPODOBA SIE ZACHODNIA DEMOKRACJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanski sukinsyn LUDZIE - CHYBA ZESCIE WSZYSCY OCIPIELI...... IP: *.rasserver.net 27.03.03, 05:18 Idzcie spac, moze Wam sie troche w mozgach rozjasni. Przeciez mozna sie przekrecic czytajac wiekszosc tych wypocin. Polowa nie potrafi dwoch zdan prawidlowo po polsku sklecic. Uczie sie gramatyki i ortgrafii. Onanizujecie sie tym wszystkim a USA i Bush i tak zrobia to co sobie zaplanowali i wisi im co Wy tutaj sobie wypisujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: A amerykanski prolo ciagle glupi... IP: 213.17.150.* 27.03.03, 04:49 Jakbyś mieszkała w Angli,to byś nie powiedziała,że masz... farta.Wiesz co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowojorczyk Witaj najwiekszy kretynie Gabrysiu Casey!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 26.03.03, 16:08 Witaj wielki kretynie. Cos nerwy puszczaja. Twoja gleboka jak zawsze analiza sytuacji w iraku jest dzisiaj kiepska. Co ty zrobisz wielki kretynie jak twoj ukochany Saddam pojdzie w odstawke. Zajmiesz sie obrona wielkiego leadera w Korei Polnocnej. Moga ci w tym twoi podkretyni zbiggi44 i unleashed. Zbiggi44 za pieniadze polnocnokereanskie zwola demonstracje w obronie pokoju. A ty bedziesz analizowal upadek imperializm amerykanski ijego upadek. Za pienidze rosyjskie ale na wszelki wypadek platne w $$$$$$$$$$. Zycze ci milego dnia wielki kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ny STARY,ONA JEST ZA GLUPIA,ZEBY CIEBIE ROZUMIEC IP: *.tnt17.nyc9.da.uu.net 26.03.03, 20:31 MOZE POWINNISMY JA IGNOROWAC,JAK ONA IGNORUJE GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucker CO TY TU JESZCZE KOORWA ROBISZ GABRIELACASEY ?? IP: *.oho.com.pl 26.03.03, 13:50 mialas bojkotowac gazete, wiec wypierdalaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucker pytam co tu robisz skoro mialas bojkotowac gazete ??? IP: *.oho.com.pl 26.03.03, 14:19 a ty nie odpowiadasz, bo najwidoczniej to pytanie jest za trudne dla ciebie.... spierdalaj stad !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: pytam co tu robisz skoro mialas bojkotowac ga IP: *.ccp.cc.pa.us 26.03.03, 15:46 Gość portalu: fucker napisał(a): > a ty nie odpowiadasz, bo najwidoczniej to pytanie jest za trudne > dla ciebie.... > spierdalaj stad !! ============================================================================ You are jerkoff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: CO TY TU JESZCZE KOORWA ROBISZ GABRIELACASEY IP: *.ccp.cc.pa.us 26.03.03, 15:43 Gość portalu: fucker napisał(a): > mialas bojkotowac gazete, wiec wypierdalaj !!! ============================================================================= You are jerkoff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bostonian Re: Juz mowilam: naprzod US - straight to Hell .. IP: 159.75.96.* 26.03.03, 14:22 Gabrysiu, Zacznij sie leczyc na nogi. Bo na glowke to juz za pozno. Mam nadzieje ze za jad jaki siejesz na tym forum, sama sie znajdziesz w piekle, w doborowym towarzystwie Stalina, Hitlera, i wkrotce mam nadzieje Saddama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yenna Re: Juz mowilam: naprzod US - straight to Hell .. IP: 217.153.97.* 26.03.03, 14:43 Mam nadzieję ,że Ty się też załapiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mnie z durniami z US nie po drodze, Misiu 26.03.03, 14:52 Nie dotyczy to MYSLACYCH Amerykanow, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yenna Re: Mnie z durniami z US nie po drodze, Misiu IP: 217.153.97.* 26.03.03, 15:40 Nie po drodze? A szkoda. Może zdolalabys rozwiazać pokojowo ten konflikt, zdaje sie że wszystko wiesz najlepiej. Przeciez jestes najmadrzejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Mnie z durniami z US nie po drodze, Misiu IP: 203.25.163.* 26.03.03, 22:27 gabrielacasey napisała: > Nie dotyczy to MYSLACYCH Amerykanow, rzecz jasna. Na to wyglada ze nie jest ich za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowojorczyk witaj wielki kretynie Gabrysiu casey IP: *.proxy.aol.com 26.03.03, 16:20 Chlopaki i dziewczyny pozdrawiam z Nowego Jorku. Zasada pierwsza-nie dyskutowac z kretynami jak zbiggi44 (uwaga naciagacz finansowy!!!!!!!!!!!!) i unleashed Nie dyskutujcie z wielkim kretynem Gabrysiem casey. To kretyn, psychol i kabotyn. szkoda waszego czasu. milego dnia wszystkim. jestesmy coraz blizej Bagdadu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I tak trzymac Amerykanie, Anglicy i Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: witaj wielki kretynie Gabrysiu casey IP: 203.25.163.* 26.03.03, 22:30 Gość portalu: nowojorczyk napisał(a): > Chlopaki i dziewczyny > pozdrawiam z Nowego Jorku. > Zasada pierwsza-nie dyskutowac z kretynami jak zbiggi44 (uwaga naciagacz > finansowy!!!!!!!!!!!!) i unleashed > Nie dyskutujcie z wielkim kretynem Gabrysiem casey. > To kretyn, psychol i kabotyn. szkoda waszego czasu. > milego dnia wszystkim. jestesmy coraz blizej Bagdadu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > I tak trzymac Amerykanie, Anglicy i Polacy Oto odpowiedz typowego intelektualisty z USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X popieram Cie "gabrielacasey" ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 23:01 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !!! 26.03.03, 12:10 To tak, jak z wzieciem Umm Qerm, Basry, mostow na Eufracie etc. etc. By nie byc goloslowna - linki do "rzadowej" BBC: news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2886987.stm Poki co najwiekszym "osiagnieciem" ostatnich paru godzin jest bohaterskie zbombardowanie bazaru w Bagdadzie: news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2887555.stm W powyzszym tekscie i inne wiesci z ostatniej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: comment Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.ukbf.fu-berlin.de 26.03.03, 12:28 Amnesty International has warned that the bombing of Iraqi state television station in Baghdad by US allied forces could be a breach of the Geneva Conventions. "The bombing of a television station, simply because it is being used for the purposes of propaganda, cannot be condoned. It is a civilian object, and thus protected under international humanitarian law," the organisation said in a statement. za BBC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.sympatico.ca 26.03.03, 18:55 Gość portalu: comment napisał(a): > Amnesty International has warned that the bombing of Iraqi > > state television station in Baghdad by US allied forces could > > be a breach of the Geneva Conventions. > "The bombing of a television station, simply because it > is being used for the purposes of propaganda, cannot be > condoned. It is a civilian object, and thus protected under > international humanitarian law," the organisation said in a > statement. > > za BBC Wiecie co?Jak mnie denerwuja takie jakies wypowiedzie AI ktorzy bronia ucisnionych zbrodniarzy ze ktos lamie konwencje genewska, a gdzie oni k... byli jak irakijczycy lamali, lamia i beda nadal lamac konwencje genewska ? Glosno tez krzyczeli jak USA zaostrzyla kontrole na lotniskach i granicach z badaniem odciskow palcow wlacznie , ze prawa czlowieka lamane.Zapytam znowu , gdzie ta k..wska instytucja sie podziala i cicho siedziala po 9/11 jak tysiace rodzin cierpialo z powodu utrarty bliskich, co z ich prawami. jej jak mnie ta organizacje czasami denerwuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vinc Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.abo.wanadoo.fr 26.03.03, 12:31 Droga Gabrysiu, nie zapominaj o tym, ze to jest wojna, a wiec sa i beda ofiary, nawet te przypadkowe, pozdrawiam, zwolennik Twoich komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.tele2.pl 26.03.03, 12:33 gabrielacasey napisała: > To tak, jak z wzieciem Umm Qerm, Basry, mostow na Eufracie etc. > etc. By nie byc goloslowna - linki do "rzadowej" BBC: > > <a href="news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2886987.stm"target=" _blank">new > s.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2886987.stm</a> > Poki co najwiekszym "osiagnieciem" ostatnich paru godzin jest > bohaterskie zbombardowanie bazaru w Bagdadzie: > > <a href="news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2887555.stm"target=" _blank">new > s.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2887555.stm</a> > W powyzszym tekscie i inne wiesci z ostatniej nocy taaak o tym bazarze mowia "Iraqi officials" oraz "_Locals_ say 45 people have died" odkad to wierzymy propagandzie Saddama? Jestesmy juz porzadnym Irakijczykiem? Damy sie za jego stare dupisko zabic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.nv.nv.cox.net 26.03.03, 12:39 Gość portalu: Szymon napisał(a): >> > taaak o tym bazarze mowia "Iraqi officials" oraz "_Locals_ say > 45 people have died" > odkad to wierzymy propagandzie Saddama? > Jestesmy juz porzadnym Irakijczykiem? > Damy sie za jego stare dupisko zabic? a po co my tam leziemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subyello Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 26.03.03, 12:49 Co, bo Ameryka przegrywa wojne propagandy przez 'media' z Irakiem... ?? Mysleli ze jak wejda na TV pokaza jacy oni sa, to od razu narod Iracki polozy im sie pod nogi. ha... Irak jeszcze po dupie US i UK da. Nie jestem za Saddamem, patempiam go i jego rezim, ale kurwa US jeszcze gorsze jest, mysli sobie ze moze robic wojne gdzie chce i z kim chce, oczekuje wygranej. A niewwini ludzie gina... Sami niewiedza co bedzie po straceniu Saddama. Tak Irak i jego narod musulmanow przyjmie ameryke z otwartywi rakami... !! hahahaaha.... i ich pojebana demokracje... hahahahaha US, UK i Australia sie wpierdziela w cos co nikt jeszcze na swiecie nie widzial... zobaczcie na chwile co sie dzieje w zatoce... jakie protesty... Nie bedzie tylko wymiana rzadu w Iraku, ale w innych sasiedzkich krajach... a US jak wojne wygra, bo i tak wygra jak Rumsfeld nam mowi, to nich oczekuje ataki terrorystyczne jakich jeszcze nie widzial.... Sept 11 to bedzie bajka z porownaniem do tego co ich czeka... zobaczcie na chwile w Palestynie, kraj pod opresja zydowska od 30 lat juz... i jeszcze nie przestali walczyc o swoje... Irak nie bedzie inny, ludie bede wiekami walczyc za to co jest ich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martsy USA gorsze od Saddama-psychopaty? IP: *.237.45.207.adsl.by.worldonline.dk 26.03.03, 13:01 Gość portalu: Subyello napisał(a): > Co, bo Ameryka przegrywa wojne propagandy przez 'media' z > Irakiem... ?? Mysleli ze jak wejda na TV pokaza jacy oni sa, to > od razu narod Iracki polozy im sie pod nogi. ha... Irak jeszcze > po dupie US i UK da. > Nie jestem za Saddamem, patempiam go i jego rezim, ale kurwa US > jeszcze gorsze jest, mysli sobie ze moze robic wojne gdzie chce > i z kim chce, oczekuje wygranej. A niewwini ludzie gina... > Sami niewiedza co bedzie po straceniu Saddama. Tak Irak i jego > narod musulmanow przyjmie ameryke z otwartywi rakami... !! > hahahaaha.... i ich pojebana demokracje... hahahahaha > US, UK i Australia sie wpierdziela w cos co nikt jeszcze na > swiecie nie widzial... zobaczcie na chwile co sie dzieje w > zatoce... jakie protesty... Nie bedzie tylko wymiana rzadu w > Iraku, ale w innych sasiedzkich krajach... a US jak wojne > wygra, bo i tak wygra jak Rumsfeld nam mowi, to nich oczekuje > ataki terrorystyczne jakich jeszcze nie widzial.... Sept 11 to > bedzie bajka z porownaniem do tego co ich czeka... > zobaczcie na chwile w Palestynie, kraj pod opresja zydowska od > 30 lat juz... i jeszcze nie przestali walczyc o swoje... Irak > nie bedzie inny, ludie bede wiekami walczyc za to co jest ich... Jesli USA jest gorsze od Saddama, to rozumiem, ze miliony ludzi na calym swiecie marza o tym, zeby wyemigrowac do Iraku, prawda dupku? A przede wszystkim uciec z okropnego USA-tyranii. Poza tym wszyscy w domu zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subyello Re: USA gorsze od Saddama-psychopaty? IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 26.03.03, 13:10 Po pierwsze nie raz drugiego.. tymi swoimi wyzwaniami... dupkiem nie jestem... takze uspokuj sie troszkie.... Po drugie nie mowie ze Saddama popieram takze dobrze sobie przeczytaj co napisalem.... A US co kurwa robilo w 1991... ?? na swich zolnierzach robilo eksperymenty... A ty kurwa gazy, srodki biochemiczne kto im posprzedawal... ?? US... a kurwa jak Saddamowi ameryka sprzedawala i pieniadze brala do do czego oni mysleli ze on ten 'anthrax' bedzie uzywal... ?? sami sobie narobili problemow, a za to teraz narod Iracki placi... Wogule nie masz bardzo duzej perspektywy co sie moze stac w rejonie... wez sie i sie poucz jakie byly postempy spraw co nas do tego doprowadzilo a nie ludzi wyzywasz... I nie, mam ostatnio kaszelek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martsy Re: USA gorsze od Saddama-psychopaty? IP: *.237.45.207.adsl.by.worldonline.dk 26.03.03, 13:31 Gość portalu: Subyello napisał(a): > Po pierwsze nie raz drugiego.. tymi swoimi wyzwaniami... > dupkiem nie jestem... takze uspokuj sie troszkie.... > Po drugie nie mowie ze Saddama popieram takze dobrze sobie > przeczytaj co napisalem.... > A US co kurwa robilo w 1991... ?? na swich zolnierzach robilo > eksperymenty... > A ty kurwa gazy, srodki biochemiczne kto im posprzedawal... ?? > US... a kurwa jak Saddamowi ameryka sprzedawala i pieniadze > brala do do czego oni mysleli ze on ten 'anthrax' bedzie > uzywal... ?? sami sobie narobili problemow, a za to teraz narod > Iracki placi... > Wogule nie masz bardzo duzej perspektywy co sie moze stac w > rejonie... wez sie i sie poucz jakie byly postempy spraw co nas > do tego doprowadzilo a nie ludzi wyzywasz... > I nie, mam ostatnio kaszelek... Akurat tak sie sklada, ze broni chemicznej Saddamowi Ameryka nie sprzedawala. Raczej pokoj milujacy Francuzi i Niemcy... Francja budowala nawet Saddamowi reaktor jadrowy, zeby mogl sobie zrobic bombe atomowa, ktorej tak pilnie potrzebowal. Cale szczescie, ze wredny Izrael zlamal prawo miedzynarodowe i reaktor zbombardowal. Najwiekszym bledem USA w 1991 roku bylo to ze pozwolili temu masowemu mordercy zostac u wladzy. Jezeli teraz chca ten blad naprawic, to ja im moge tylko pogratulowac, ze przejrzeli na oczy. Wg twojej logiki: jezeli w przeszlosci robili bledy, to nie maja prawa ich naprawiac. Pacyfisci nie podali zadnej rozsadnej alternatywy usuniecia Saddama za pomoca srodkow pokojowych. Psychol jest niebezpieczny zarowno dla swiata jak i dla wlasnych nieszczesnych poddanych. Irak bez tego mordercy moglby byc bogatym, normalnym krajem. Cala wina Ameryki polega na tolerowaniu psychola przez wszystkie te lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subyello Re: USA gorsze od Saddama-psychopaty? IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 26.03.03, 13:39 Francja, Niemcy to wszystcy o tym wiedza nic nowego.. bo nawet jak bomby chemiczne (niemieckie tym raze) byly zucane na Iran spadaly z samolotow typ Mirage (Francuskie). Ale mylisz sie bardzo o US, to oni irakowi dali srodki biochemiczne, i do tego jeszcze sie patrzyli na rezultaty jak Saddam je uzywal przeciwko Iranowi. Hmm, o ile pamietam pan Rumsfel wital sie bardzo milo z Saddamem, i pozniej sie jeszcze bronil jak byla investigacja do tej calej afery, tym ze on nic o tym nie wiedzial.... hahahaha... Tak jest bardzo duza wina Ameryki ze Saddama ni usuneli w 1991 roku... ale oni jako teraz swieci powinni sie na siebie popatrzec. Myslisz, jak dlugo inspektorzy ONZ byli w Iraku.. ?? Nie moglismy om dac jeszcze pare miesiecy, przeciez Saddam ile lat juz siedzi w Iraku... pare miesiecy by wszystko uwidnilo, a jak nie to owszem z poparciem ONZ ruszyc na Saddama i silo go zwalic. A tak.. ?? Masowne protesty w kazdym kraju swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: USA gorsze od Saddama-psychopaty? 26.03.03, 13:55 W PARU MIEJSCACH SIE TROCHE MYLISZ, A WIEC CI TO WSKAZUJE. DUZE LITERY TO NIE KRZYK NA NECIE - TO TYLKO PO TO, BY NASZE WYPOWIEDZI JAKOS ROZROZNIC > Najwiekszym bledem USA w 1991 roku bylo to ze pozwolili temu > masowemu mordercy zostac u wladzy. Jezeli teraz chca ten blad > naprawic, to ja im moge tylko pogratulowac, ze przejrzeli na > oczy. TO NIE BYL "BLAD" - TO BYLO CELOWE, CHODZILO O "STRASZAKA" NA CHOMEINIEGO, KTORY WOWCZAS BYL WROGIEM AMERYKI NR 1, CZY WY JUZ O TYM ZAPOMNIELISCIE? > Pacyfisci nie podali zadnej rozsadnej alternatywy usuniecia > Saddama za pomoca srodkow pokojowych. PACYFISCI NIGDZIE NIE RZADZA. NI FRANCJA, NI NIEMCY, NI UN, NI -TYM BARDZIEJ - ROSJA NIE SA PACYFISTYCZNE. Z TA ARMIA W KATARZE (jako straszak-bez niej by sie nie obylo) MOZNA BYLO SADAMA DO KONCA ROZBROIC - jesli bylo z czego. BO JESLI SADDAMJ TEJ BRONI MASOWEGO RAZENIA NIE UZYJE W BAGDADZIE, TO ZNACZY ZE ON TEJ ZAKAZANEJ BRONI NIE MIAL. Psychol jest niebezpieczny > zarowno dla swiata jak i dla wlasnych nieszczesnych poddanych. > Irak bez tego mordercy moglby byc bogatym, normalnym krajem. O PIERWSZY NAIWNY - TEN PSYCHOL JEST PSYCHOLEM, ALE DLA SWIATA NIEBEZPIECZNY NIE JEST I NIE BYL. ANI NAWET DLA REGIONU. NIEBEZPIECZNY DLA SWIATA JEST ISLAM. NIESTETY TA WOJNA TYLKO ISLAMSKA NIENAWISC DO USA (TO ICH SYMBOL "SZATANA", NIE ZAS STARA EUROPA)PODSYCA. I NASTROJE ANTYAMERYKANSKIE W SWIECIE - SAMOBOJCZY GOL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riprap Re: USA gorsze od Saddama-psychopaty? IP: *.bynxx11.adsl-dhcp.tele.dk 26.03.03, 13:52 Do Subyellom, Czlowieku i to Ty piszesz "wez sie i sie ucz"? My tu mowimy " nie rzucaj kamieniami jesli sam mieszkasz w domu ze szkla". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucker SUBYELLO - TY SIE NAUCZ............. IP: *.oho.com.pl 26.03.03, 16:35 ortografii barani lbie !! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Idiota Bush to jeszcze nie USA !!! 26.03.03, 13:16 Ten nawrocony na sekciarstwo pijak rzadzi, szczesliwie, zbyt krotko, by swoj kraj i swoj narod, a takze amerykanska demokracje zniszczyc, choc BARDZO sie o to stara (Patriot Act I i II, program "Big Brother", cenzura - nawet na necie, dodatkowe uprawnienia Homeland Security, tj. ichniehj bezpieki etc.etc. Gielda tez nadalo leci na pysk, za to wzrasta amerykanskie bezrobocie itp). Ktos przy innym watku madrze dzias powiedzial: czy ten, kto potepial Hitlera, byl ANTYNIEMIECKI? A tobie najwyrazniej "kult jednostki" sie przypomnial, stalinisto! Kto nie byl za Stalinem byl przeciez "antyradziecki" - ta sama oblakancza logika co bardziej teepych chamkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.tele2.pl 26.03.03, 13:03 Gość portalu: Subyello napisał(a): > Co, bo Ameryka przegrywa wojne propagandy przez 'media' z > Irakiem... ?? Mysleli ze jak wejda na TV pokaza jacy oni sa, to > od razu narod Iracki polozy im sie pod nogi. ha... Irak jeszcze > po dupie US i UK da. > Nie jestem za Saddamem, patempiam go i jego rezim, ale kurwa US > jeszcze gorsze jest, mysli sobie ze moze robic wojne gdzie chce > i z kim chce, oczekuje wygranej. A niewwini ludzie gina... > Sami niewiedza co bedzie po straceniu Saddama. Tak Irak i jego > narod musulmanow przyjmie ameryke z otwartywi rakami... !! > hahahaaha.... i ich pojebana demokracje... hahahahaha > US, UK i Australia sie wpierdziela w cos co nikt jeszcze na > swiecie nie widzial... zobaczcie na chwile co sie dzieje w > zatoce... jakie protesty... Nie bedzie tylko wymiana rzadu w > Iraku, ale w innych sasiedzkich krajach... a US jak wojne > wygra, bo i tak wygra jak Rumsfeld nam mowi, to nich oczekuje > ataki terrorystyczne jakich jeszcze nie widzial.... Sept 11 to > bedzie bajka z porownaniem do tego co ich czeka... > zobaczcie na chwile w Palestynie, kraj pod opresja zydowska od > 30 lat juz... i jeszcze nie przestali walczyc o swoje... Irak > nie bedzie inny, ludie bede wiekami walczyc za to co jest ich... To jest bardzo pesymistyczna wizja, skrajna rzeklbym, a skrajnosci jak wiadomo wyznaczaja granice. Z pewnoscia sytuacja ustabilizuje sie gdzies pomiedzy skrajnie optymistycznymi a skrajnie pesymistycznymi. Co do tego ze Ameryka gorsza od Saddama. Bardzo ciekawy poglad. Ciekawe tylko dlaczego tylu irakijczykow wyjeczalo z tego pieknego kraju. natomiast z US jakos nikt nie ucieka. Tam raczej wszyscy staraj sie dostac. Praktycznie jest tam cala reprezentacja swiatowej populacji z duza - co wazne - czescia arabsko-muzulmanska. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Masz racje co do Irakijczykow - linki. 26.03.03, 13:10 news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/photo_gallery/2887019.stm news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/photo_gallery/2882239.stm news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/photo_gallery/2883267.stm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.tele2.pl 26.03.03, 12:51 Gość portalu: vinca napisał(a): > Gość portalu: Szymon napisał(a): > > >> > > taaak o tym bazarze mowia "Iraqi officials" oraz "_Locals_ say > > 45 people have died" > > odkad to wierzymy propagandzie Saddama? > > Jestesmy juz porzadnym Irakijczykiem? > > Damy sie za jego stare dupisko zabic? > > a po co my tam leziemy? Jak to po co? Zeby nie stac z boku jak niektorzy, klapiac bez sensu dziobami o "pokojowych metodach rozwiazania kwestii Iraku" z dyktatorami takie cos po prostu nie przejdzie. To nie sa ludzie ktorzy licza sie z czymkolwiek oprocz wlasnego mniemania i widzimisie. Poniewaz wierzymy ze to jest nasz swiat, ze my jestesmy za niego odpowiedzialni, ze nie mozmy pozwolic na sytuacje kiedy pewnego dnia obudzimy sie i stwierdzimy ze juz jest za pozno, ze nagle jakis straszny psychopata osiagnal stan w ktorym nic praktycznie nie powstrzyma tragicznego rozwoju wypadkow, ktore jemu oczywiscie jak najbardziej sa na reke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGUR Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: 203.25.163.* 26.03.03, 22:49 Gość portalu: Szymon napisał(a): > Gość portalu: vinca napisał(a): > > > Gość portalu: Szymon napisał(a): > > > > >> > > > taaak o tym bazarze mowia "Iraqi officials" oraz "_Locals_ > say > > > 45 people have died" > > > odkad to wierzymy propagandzie Saddama? > > > Jestesmy juz porzadnym Irakijczykiem? > > > Damy sie za jego stare dupisko zabic? > > > > a po co my tam leziemy? > > Jak to po co? > > Zeby nie stac z boku jak niektorzy, klapiac bez sensu dziobami > o "pokojowych metodach rozwiazania kwestii Iraku" z dyktatorami > takie cos po prostu nie przejdzie. To nie sa ludzie ktorzy licza > sie z czymkolwiek oprocz wlasnego mniemania i widzimisie. > > Poniewaz wierzymy ze to jest nasz swiat, ze my jestesmy za niego > odpowiedzialni, ze nie mozmy pozwolic na sytuacje kiedy pewnego > dnia obudzimy sie i stwierdzimy ze juz jest za pozno, ze nagle > jakis straszny psychopata osiagnal stan w ktorym nic praktycznie > nie powstrzyma tragicznego rozwoju wypadkow, ktore jemu > oczywiscie jak najbardziej sa na reke. > O kim mowisz o Bushu czy Saddamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.tele2.pl 26.03.03, 23:27 Gość portalu: KANGUR napisał(a): > Gość portalu: Szymon napisał(a): > > > Gość portalu: vinca napisał(a): > > > > > Gość portalu: Szymon napisał(a): > > > > > > >> > > > > taaak o tym bazarze mowia "Iraqi officials" oraz "_Locals_ > > say > > > > 45 people have died" > > > > odkad to wierzymy propagandzie Saddama? > > > > Jestesmy juz porzadnym Irakijczykiem? > > > > Damy sie za jego stare dupisko zabic? > > > > > > a po co my tam leziemy? > > > > Jak to po co? > > > > Zeby nie stac z boku jak niektorzy, klapiac bez sensu dziobami > > o "pokojowych metodach rozwiazania kwestii Iraku" z dyktatorami > > takie cos po prostu nie przejdzie. To nie sa ludzie ktorzy licza > > sie z czymkolwiek oprocz wlasnego mniemania i widzimisie. > > > > Poniewaz wierzymy ze to jest nasz swiat, ze my jestesmy za niego > > odpowiedzialni, ze nie mozmy pozwolic na sytuacje kiedy pewnego > > dnia obudzimy sie i stwierdzimy ze juz jest za pozno, ze nagle > > jakis straszny psychopata osiagnal stan w ktorym nic praktycznie > > nie powstrzyma tragicznego rozwoju wypadkow, ktore jemu > > oczywiscie jak najbardziej sa na reke. > > > > > O kim mowisz o Bushu czy Saddamie To chyba jasne jak bys przeczytal uwaznie! To Saddam jest dyktatorem, nie ma kadencji urzedowania, nie ma wyborow, jest za to jego wola, nie narodu. Niektorzy o tym zapominaja... aha juz wiem! przeciez ostatnio byly wybory w SaddamLandzie! 100% poparcia! Za mlodzi jestesmy zeby pamietac kiedy rzadzacy maja 100% poparcia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: 203.25.163.* 27.03.03, 01:27 Gość portalu: Szymon napisał(a): >> > O kim mowisz o Bushu czy Saddamie > > To chyba jasne jak bys przeczytal uwaznie! > > To Saddam jest dyktatorem, nie ma kadencji urzedowania, nie ma > wyborow, jest za to jego wola, nie narodu. Niektorzy o tym > zapominaja... aha juz wiem! przeciez ostatnio byly wybory w > SaddamLandzie! 100% poparcia! Za mlodzi jestesmy zeby pamietac > kiedy rzadzacy maja 100% poparcia??? Nie dyktator Bush musial sfalszowac wybory zeby wygrac masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ale DUREN: dla niego BBC jest ARABSKA !!! 26.03.03, 13:05 Czy ci sie, glabie, z Al Jazeerah nie pomylilo? Ta jest jeszcze lepsza: www.aljazeerah.us/News%20Photos/Photos%20of%20Iraq%20war%20victims.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Ale DUREN: dla niego BBC jest ARABSKA !!! IP: *.tele2.pl 26.03.03, 13:15 gabrielacasey napisała: > Czy ci sie, glabie, z Al Jazeerah nie pomylilo? Ta jest jeszcze lepsza: > > <a href="www.aljazeerah.us/News%20Photos/Photos%20of% 20Iraq%20war%20vict > ims.htm"target="_blank">www.aljazeerah.us/News%20Photos/Photos% 20of%20Iraq%20wa > r%20victims.htm</a> Boze... mam coraz gorsze mniemanie o tobie tylko wyzwiska i nic konkretnego. Nic co by cos wnosilo do tej sprawy. Taki z ciebie wielki krzykac po prostu, robisz duzo fermentu i podnieca cie to ze wywolujesz odzew. A ten link to zdjecia z 22 marca tak wiec z tym bazarem to sie troche rozminelas Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wyzwiska w rewanzu za wyzwiska, Misiu... 26.03.03, 13:19 Rozmawiam z tymi, ktorym udalo sie...dorosnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Wyzwiska w rewanzu za wyzwiska, Misiu... IP: *.tele2.pl 26.03.03, 13:22 gabrielacasey napisała: > Rozmawiam z tymi, ktorym udalo sie...dorosnac. Ja ci wyzwisk nie wciskam tylko proponuje konkretne dzialania. A Co do dorastania to musze stwierdzic ze nie wiem o czym ty mowisz... masz jakies kompleksy czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nikt dorosly na umysle by BBC "arabskosci" nie ... 26.03.03, 13:42 imputowal - to IDIOTYZM. Podobnie, jak i twoja kolejna wypowiedz, co do irackiej cenzury, nalozonej na zachodnie media. Myslicie ZYCZENIOWO, chcecie kolejny odcinek "Rambo" (bo kretyn Bush i jego pieski juz to wam w leb wbily: ze latwo, milo, przyjemnie, a przy tym etycznie i szlachetnie), ale swiat nie jest wirtualny, jest realny. I ten prawdziwy swiat budzi was czasem brutalnie z waszego wirtualnego snu, pelnego poboznych zyczen. Wkurzyl cie sam fakt podania przeze mnie informacji, ktora GW CELOWO (bo manipuluje) pominela - za telewizja iracka dziala (dziennik TW BBC pokazal nawet obrazki z tej telewizji, lapie sie te kanaly w Katarze). Wy sie FAKTOW boicie, bo budza was z waszych durnych snow o potedze i marzen o ogrzaniu golych polskich tylkow przy ognisku Ameryki. Dojrzali to wy nie jestescie, Misie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Nikt dorosly na umysle by BBC IP: *.tele2.pl 26.03.03, 14:01 gabrielacasey napisała: > imputowal - to IDIOTYZM. Podobnie, jak i twoja kolejna wypowiedz, co do > irackiej cenzury, nalozonej na zachodnie media. > Myslicie ZYCZENIOWO, chcecie kolejny odcinek "Rambo" (bo kretyn Bush i jego > pieski juz to wam w leb wbily: ze latwo, milo, przyjemnie, a przy tym etycznie > i szlachetnie), ale swiat nie jest wirtualny, jest realny. I ten prawdziwy > swiat budzi was czasem brutalnie z waszego wirtualnego snu, pelnego poboznych > zyczen. > Wkurzyl cie sam fakt podania przeze mnie informacji, ktora GW CELOWO (bo > manipuluje) pominela - za telewizja iracka dziala (dziennik TW BBC pokazal > nawet obrazki z tej telewizji, lapie sie te kanaly w Katarze). Wy sie FAKTOW > boicie, bo budza was z waszych durnych snow o potedze i marzen o ogrzaniu > golych polskich tylkow przy ognisku Ameryki. Dojrzali to wy nie jestescie, > Misie ! Twoje myslenie jest zupelnie bledne Zeby mnie wkurzyc trzeba naprawde sie starac, ty - zareczam cie - nie jestes w stanie. Po prostu masz pewne braki i juz. Probujesz mnie wpasowac w pewne schematy i jakos ci nie idzie stad twoja agresja wobec mnie (a to dopiero paradoks - agresja u takiej pacyfistki). To ze dziala TV to tylko znaczy ze Saddam mial pewnie gdzies jeszcze zapasowy odbiornik, nic poza tym. To ty myslisz zyczeniowo, a dodatkowo jestes fanatykiem. Z fanatykami dyskusja jest niemozliwa. A mialem nadzieje ze jdnak nie jestes... ale coz... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Misiu, nie jestem pacyfistka !!! 26.03.03, 14:22 Jestem od poczatku przeciwko tej wojnie, ktorej lepiej bylo nie zaczynac przy tak DURNYM jej przygotowaniu: nie "wyzwala" sie Iraku bez jakiegos "bierutka" pod pacha i bez oddzialow irackiej "LWP", wkraczajacych ramie przy ramieniu... Tak glupie to nawet i Sowiety nie byly!!! Mozna bylo amerykanskim KSENOFOBOM przypominac, ze - nim z Arabami zaczna - powinni choc Lawrence'a z Arabii poczytac. Ale Amarykanin, najwyrazniej, jak panszczyzniany chlop i wspolczesny prolo: jak mu klonica przez leb nie dac, to nie dotrze... Te wojne taraz juz trzeba wygrac, bo przegrana...wzmocni swiat Islamu, ktory wcale takim barankiem nie jest, za jakiego chce uchodzic. Ale te wojne ciagle jeszcze mozna przegrac; a jesli nawet sie ja wygra to tylko dzieki taktyce "spalonej ziemi". I cale Bushowskie alibi diabli wezma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucker ALE JESTES KRETYNKA................ IP: *.oho.com.pl 26.03.03, 20:40 i moze udzielisz odpowiedzi na pytanie - co ty tu jeszcze robisz skoro mialas bojkotowac GW ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Misiu, nie jestem pacyfistka !!! IP: 203.25.163.* 26.03.03, 22:56 gabrielacasey napisała: > Jestem od poczatku przeciwko tej wojnie, ktorej lepiej bylo nie zaczynac przy > tak DURNYM jej przygotowaniu: nie "wyzwala" sie Iraku bez jakiegos "bierutka" > pod pacha i bez oddzialow irackiej "LWP", wkraczajacych ramie przy ramieniu... > Tak glupie to nawet i Sowiety nie byly!!! > Mozna bylo amerykanskim KSENOFOBOM przypominac, ze - nim z Arabami zaczna - > powinni choc Lawrence'a z Arabii poczytac. Ale Amarykanin, najwyrazniej, jak > panszczyzniany chlop i wspolczesny prolo: jak mu klonica przez leb nie dac, to > nie dotrze... Te wojne taraz juz trzeba wygrac, bo przegrana...wzmocni swiat > Islamu, ktory wcale takim barankiem nie jest, za jakiego chce uchodzic. Ale te > wojne ciagle jeszcze mozna przegrac; a jesli nawet sie ja wygra to tylko dzieki > > taktyce "spalonej ziemi". I cale Bushowskie alibi diabli wezma... Wyraznie widac ze jestes przeciwniczka jednej z religii , a nie wojny Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Misiu, nie jestem pacyfistka !!! 27.03.03, 00:18 Mowilam - nie jestem przeciwniczka wojny jako takiej, bo nie jestem pacyfistka. W political correctness nie wierze, a wiec mam w nosie politically correct szantaze etyczne. I - jako antropolog - mam przynajmniej na tyle pojecia o swiecie islamu, by go nie ignorowac i nie lekcewazyc. To wojna ekonomiczna - o petrodolara. A ze petrofunta nie ma, to dla UK zaden interes. Scislej: ta wojna zaczela sie jako wojna o petrodolara, niestety przeradza sie w opor Islamu przeciwko Szatanowi z Waszyngtonu. A to najgorszy wariant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Misiu, nie jestem pacyfistka !!! IP: 203.25.163.* 27.03.03, 01:35 gabrielacasey napisała: > Mowilam - nie jestem przeciwniczka wojny jako takiej, bo nie jestem pacyfistka. > > W political correctness nie wierze, a wiec mam w nosie politically correct > szantaze etyczne. I - jako antropolog - mam przynajmniej na tyle pojecia o > swiecie islamu, by go nie ignorowac i nie lekcewazyc. To wojna ekonomiczna - o > petrodolara. A ze petrofunta nie ma, to dla UK zaden interes. Scislej: ta wojna > > zaczela sie jako wojna o petrodolara, niestety przeradza sie w opor Islamu > przeciwko Szatanowi z Waszyngtonu. A to najgorszy wariant. Myslalem ze wszyscy myslacy ludzie sa przeciwko wojnie,przepraszam Nie maja takze euro,moze im prezydent USA obiecal "cos" w zamian za paru zabitych brytyjczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malpa BBC jest antyUSA, antywojenna ... IP: 65.201.237.* 26.03.03, 13:22 i "nagina" swoje relacje i tej ideologii. Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey MR.BLAIR PACHOLKIEM SADDAMA !!! 26.03.03, 13:43 Mozna tak dlugo i namietnie, Malpeczko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. F. Re: Kiss my arse, Monkey.. IP: 217.153.97.* 26.03.03, 14:14 Pamiętaj, że na przyjemność trzeba sobie zasłużyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.F Re: Nie wlaz nam pod lozko, Jasiu-Podgladaczu !!! IP: 217.153.97.* 26.03.03, 14:33 Cóż zrobić, kiedy tak mnie podniecasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H..J SUCK MY DICK GABRYSKA IP: *.tnt17.nyc9.da.uu.net 26.03.03, 20:36 BUT YOU HAVE TO PAY FIRST.... Odpowiedz Link Zgłoś
oxy Re: BBC jest antyUSA, antywojenna ... 26.03.03, 18:28 Gość portalu: Malpa napisał(a): > i "nagina" swoje relacje i tej ideologii. Obrzydliwe. Jestes pajac - albo nie rozumiesz co w tej BBC mowia... stawiam na obie mozliwosci na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! 26.03.03, 18:25 Gość portalu: Szymon napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > To tak, jak z wzieciem Umm Qerm, Basry, mostow na Eufracie > etc. > > etc. By nie byc goloslowna - linki do "rzadowej" BBC: > > > > <a > href="<a href="news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2886987.stm"target= ""targ > et="_blank">news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2886987.stm"target=" </a> > _blank">new > > s.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2886987.stm</a> > > Poki co najwiekszym "osiagnieciem" ostatnich paru godzin jest > > bohaterskie zbombardowanie bazaru w Bagdadzie: > > > > <a > href="<a href="news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2887555.stm"target= ""targ > et="_blank">news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2887555.stm"target=" </a> > _blank">new > > s.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2887555.stm</a> > > W powyzszym tekscie i inne wiesci z ostatniej nocy > > taaak o tym bazarze mowia "Iraqi officials" oraz "_Locals_ say > 45 people have died" > odkad to wierzymy propagandzie Saddama? > Jestesmy juz porzadnym Irakijczykiem? > Damy sie za jego stare dupisko zabic? Nie rob z siebie pajaca Szymonie - to jest relacja BBC a BBC to nie Channel 4 - to jest telewizja pro-rzadowa. "The BBC's Rageh Omaar said: 'I saw human remains, bits of severed hands, bits of skull'. Our correspondents were unable to find an obvious military target in the area. Reporter Andrew Gilligan said: 'The nearest military building, civil defence headquarters, is I have to say at least a quarter of a mile away.'" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vinc Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.abo.wanadoo.fr 26.03.03, 12:41 I jeszcze jedna mala uwaga, dezinformacja jest elementem wojny, wiec dlaczego sie dziwisz ? Srodki masowego przekazu maja sile razenia rowna broni masowego razenia, jeszcze raz przypominam, ze to jest wojna, a nie konkurs na wiarygodnosc srodkow masowego przekazu (albo jak wolisz masowej zaglady spektatorow przed ich TV) pozdrawiam, wielbiciel Twoich komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.tele2.pl 26.03.03, 12:42 Aha i jeszcze odnosnie wiadomosci z samego Bagdadu to takie stwierdzenie znajduje sie na dole tej strony ktora podalas: "The movements of those reporting from Baghdad are restricted and their reports are monitored by the Iraqi authorities." Prosze bardzo i juz wszystko wiadomo po prostu mowia to na co im sie pozwoli. Propaganda i cenzura na calego. Oczywiscie nalezy rowniez dodac iz jest tam takze to: "Reporters with the US and British military are restricted in what they can say about precise locations or military plans." Ale to jest jasne bo inaczej mozna by owe oddzialy namierzec latwo i znac ich plany bojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.ibch.poznan.pl 26.03.03, 12:47 Zgadzam się co do tego, że BBC stała się instrumentem rządowej propagandy. Wiele jednak będzie zależeć od dalszego rozwoju wypadków, tzn. ilosci ofiar po stronie atakujących, oraz po stronie cywili- losem żołnierzy irackich nikt się nie przejmuje. Jak dotąd istnieje wrażenie, że irakijczycy giną setkami, a alianci głównie w wyniku wypadków i własnych pomyłek. Jest to typowa wojna grabieżca jakich W.Brytania i Stany prowadziły już wiele w XIX i początkach XX w. Warto pamiętać, że w każdym przypadku wojny te zręcznie uzasadniano przed własną opinią publiczną, np. potrzebą krzewienia cywilizacji, czy w najgorszym razie wymogiem eliminacji jakiegos reżimu. Co ciekawe, w kulturze anglosaskiej bardzo trudno jest odnaleźć jakąs refleksję nad własną historią (jak to ma miejsce np. w Niemczech), która nakazywałaby większy krytycyzm w ocenach historii tych państw. Sądzę, że pod względem hipokryzji Anglosasi są bezwzględnymi mistrzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subyello Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 26.03.03, 12:53 Jeszcze nie bylo reportu o ilosciach ofiar po stronie US, UK .... ?? ciekawe dlaczego.. boja sie zeby narody sie nie nastawily przeciwko im... a kazdy raport co slysze to 150, 200, 300, 500, 650 i 300 poddanch zonierzy Irackich.... propaganda na kazdym stopniu... Ciekawe ile amerykanow i brytyjczykow dzis padlo... ?? Wie ktos moze... ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.atm.com.pl 26.03.03, 13:01 Och stary, prawie się popłakałem znowu kolonizatorzy podbijają wolne ludy. I jacy wstretni - chcieliby zakazać miejscowych zwyczajów: - w Iraku tradycyjnego święta zagazowywania Kurdów (mistrz ceremonii Chemiczny Ali) - w Zimbabwe corocznych pogromów białych farmerów i opozycji (to tacy miejscowi dewianci i generalnie szkodniki - zatruwają środowisko) - na Kubie swieto ogólnego dopierdalania tzw. demokratom , przy okazji można dołożyć klechom (tak naprawdę to swieto to może zniknąć z kalendarza bo wybito już wszystkich demokratów i klechów - tak jak w Polsce kiedyś tury i żubry w lasach) - w Korei Północnej stałych polowań na wszystko co się rusza itd. Wstretni imperialiści i kolonizatorzy chcą tak zniszczyć naturalne środowisko, gdzie jest tyle ciekawych okazów ludzkiej fauny. Apeluję więc "Chrońmy Husajna, Mugabe, Castro, Ali Chameneiego i im podobnych, bez nich nasz świat będzie uboższy". Gość portalu: Tomasz napisał(a): > Zgadzam się co do tego, że BBC stała się instrumentem rządowej propagandy. > Wiele jednak będzie zależeć od dalszego rozwoju wypadków, tzn. ilosci ofiar > po stronie atakujących, oraz po stronie cywili- losem żołnierzy irackich nikt s > ię > nie przejmuje. Jak dotąd istnieje wrażenie, że irakijczycy giną setkami, a alia > nci > głównie w wyniku wypadków i własnych pomyłek. > Jest to typowa wojna grabieżca jakich W.Brytania i Stany prowadziły już wiele > w XIX i początkach XX w. Warto pamiętać, że w każdym przypadku wojny te > zręcznie uzasadniano przed własną opinią publiczną, np. potrzebą krzewienia > cywilizacji, czy w najgorszym razie wymogiem eliminacji jakiegos reżimu. Co cie > kawe, > w kulturze anglosaskiej bardzo trudno jest odnaleźć jakąs refleksję nad własną > historią > (jak to ma miejsce np. w Niemczech), która nakazywałaby większy krytycyzm w > ocenach historii tych państw. Sądzę, że pod względem hipokryzji Anglosasi są > bezwzględnymi mistrzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martsy cala nadzieja w Saddamie - niewinnym misiu IP: *.237.45.207.adsl.by.worldonline.dk 26.03.03, 13:18 Gość portalu: Jack napisał(a): > Och stary, prawie się popłakałem znowu kolonizatorzy podbijają > wolne ludy. I jacy wstretni - chcieliby zakazać miejscowych > zwyczajów: > - w Iraku tradycyjnego święta zagazowywania Kurdów (mistrz > ceremonii Chemiczny Ali) > - w Zimbabwe corocznych pogromów białych farmerów i opozycji (to > tacy miejscowi dewianci i generalnie szkodniki - zatruwają > środowisko) > - na Kubie swieto ogólnego dopierdalania tzw. demokratom , przy > okazji można dołożyć klechom (tak naprawdę to swieto to może > zniknąć z kalendarza bo wybito już wszystkich demokratów i > klechów - tak jak w Polsce kiedyś tury i żubry w lasach) > - w Korei Północnej stałych polowań na wszystko co się rusza > > itd. > > Wstretni imperialiści i kolonizatorzy chcą tak zniszczyć > naturalne środowisko, gdzie jest tyle ciekawych okazów ludzkiej > fauny. > Apeluję więc "Chrońmy Husajna, Mugabe, Castro, Ali Chameneiego i > im podobnych, bez nich nasz świat będzie uboższy". Nie zalamujmy sie. Jest nadzieja dla ucisnionych! Nadzieja ta jest wujek Saddam, niewinnie skrzywdzony misio-pacyfista! Czysty jak nieskalana biala lelija! Dlatego uwazam, ze wszyscy polscy i zagraniczni pacyfisci, zamiast siedziec przed komputerami i tracic czas, powinni udac sie do Iraku i walczyc po stronie Saddama. Jeszcze nie jest za pozno! Irackie Westerplatte walczy! Bohaterski Saddam-misio czeka na konkrety, a nie na puste gadanie. Pokazemy Buszowi gdzie raki zimuja! Pacyfisci do Bagdadu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Moze i powinni, ale IRACKA TV NADAL DZIALA !! IP: *.ibch.poznan.pl 26.03.03, 14:54 Masz rację "Stary", narażają własnych ludzi i niszczą dotychczasowy ład ( i jego struktury takie jak ONZ czy NATO) z wewnętrznej potrzeby zaprowadzenia demokracji w Iraku. A co z pozostałymi krajami, z których połowa to represyjne reżimy? Może np. obalą dyktatora Pakistanu, który stoi na czele kraju dysponującego wszystkimi broniami masowej zagłady (czyżby były one legalne?), a na dodatek finansował i wpsierał militarnie taliban (i nadal to robi). Chyba, że kolonializm to wymysł lewicowych intelektualistów, a Anglicy jedynie w dobrej wierze szerzyli kulturę Zachodu i nawracali dzikusów na chrzescijaństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mnie nie chodzi o BBC, chodzi o WYBIORCZA !!! 26.03.03, 13:31 Celowo podaje tu linki do "rzadowej" BBC, warto i do amerykanskiego NBC, by - na przykladzie relacji z wojny Iraku (o moim rzeczywistym stosunku do tej wojny dobrze wiedza nieliczni MYSLACY z obozu pro-wojennego, jak obcy, Nath i jeszcze paru: nie jestem ani pacyfistyczna, ani lewacka, ani tym bardziej pro-islamska, nie lubie tylko semi-religijnej GLUPOTY - ta wojna byla zle przygotowana nim wybuchla: winna glupota ekipy Busha.I dlatego nie powinno sie jej rozpoczynac. Jestem tez przeciwko bezdennej glupocie Polakow, popierajacych te wojne gwoli wlasnych "dreams" i...manipulacji medialnych) POKAZAC Polakom SKALE MANIPULACJI TEGO "RZADCY POLSKICH DUSZ" pt. GW. Pies drapal Irak, ale to medium dokladnie tak samo robi was w konia w sprawach polityki i gospodarki krajowej. I wolalabym to wykazac na sprawach krajowych, ale - niestety - polska swiat, tak naprawde, guzik obchodzi, moze nawet mniej niz malutkie Monaco czy Luxemburg... A wiec w mediach zachodnich brak materialow porownawczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Mnie nie chodzi o BBC, chodzi o WYBIORCZA !!! IP: *.atm.com.pl 26.03.03, 13:44 Oh dzięki za Twój wysiłek. My prostaczki to nie kumamy ile 2 plus dwa. A tu takie oswiecenie. Prawie jak kaganek oswiaty, albo żeby cytując mistrza Adama - "te księgi trafiły pod strzechy". Podaj pełne namiary na siebie to zgłosimy Cię do Pokojowej nagrody Nobla, za pracę u podstaw wśród narodów zacofanych Europy Wschodniej idoktrynowanych przez Gazetę Wyborczą. A propos a lnku do cytatu z Mędrców Syjonu nie masz - tam wszystko wyjaśnili dlaczego Wyborcza to robi i jaki to perfidny światowy spisek. gabrielacasey napisała: > Celowo podaje tu linki do "rzadowej" BBC, warto i do amerykanskiego NBC, by - > na przykladzie relacji z wojny Iraku (o moim rzeczywistym stosunku do tej wojny > > dobrze wiedza nieliczni MYSLACY z obozu pro-wojennego, jak obcy, Nath i jeszcze > > paru: nie jestem ani pacyfistyczna, ani lewacka, ani tym bardziej pro- islamska, > > nie lubie tylko semi-religijnej GLUPOTY - ta wojna byla zle przygotowana nim > wybuchla: winna glupota ekipy Busha.I dlatego nie powinno sie jej rozpoczynac. > Jestem tez przeciwko bezdennej glupocie Polakow, popierajacych te wojne gwoli > wlasnych "dreams" i...manipulacji medialnych) POKAZAC Polakom SKALE MANIPULACJI > > TEGO "RZADCY POLSKICH DUSZ" pt. GW. Pies drapal Irak, ale to medium dokladnie > tak samo robi was w konia w sprawach polityki i gospodarki krajowej. I > wolalabym to wykazac na sprawach krajowych, ale - niestety - polska swiat, tak > naprawde, guzik obchodzi, moze nawet mniej niz malutkie Monaco czy Luxemburg... > > A wiec w mediach zachodnich brak materialow porownawczych. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A TAKZE O FOXA , COXA i CNN.... 26.03.03, 13:59 I nie rozmawiam z odmozdzonymi. Bo tylko IDIOTA wyskoczy z szantazem ANTYSEMITYZMU do...Zydowki!!! Pozdrawiam pacana, zrobionego - bo to modne - w filosemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waker Re: Mnie nie chodzi o BBC, chodzi o WYBIORCZA !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 14:29 Jako głupi Polak niestety, popieram usunięcie Husaina i cieszę się, że robią to za nas inni. Uważasz się za taką oświeconą a nie przyszło Ci do głowy, że Ciebie zmanipulowano w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBC Re: Israel odniosl kolejne zwyciestwo IP: 212.80.172.* 26.03.03, 12:51 An Israeli undercover unit has shot dead a 10-year-old Palestinian girl and wounded her parents and 15-year-old sister in Bethlehem. BBC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subyello Re: Israel odniosl kolejne zwyciestwo IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 26.03.03, 12:54 i swiat nadal milczy o tych zydowskich mordercach ... i US sie nie pcha do nich zeby zrobic pokuj... ciekawe dlaczego.. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Dyktatorzy IP: *.acn.pl / 10.70.4.* 26.03.03, 13:03 A swoją drogą .... jak to wyjasnić, że naród zawsze broni swoich dyktatorów i to z najwyższym poswięceniem, nie żałując swego życia. Franko, Stalin, Hitler, Ho-szi-min, Kir-in-sen, Husain. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subyello Re: Dyktatorzy IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 26.03.03, 13:14 A teraz powiedz mi kto zrobil z Saddama potege rejonu ze caly narod sie jego bal.... ?? Kto mu sprzedawal bron, dobrze wiedzac ze to dyktator, tyran... ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martsy Re: Dyktatorzy IP: *.237.45.207.adsl.by.worldonline.dk 26.03.03, 13:35 Gość portalu: Janusz napisał(a): > A swoją drogą .... jak to wyjasnić, że naród zawsze broni swoich > dyktatorów i to z najwyższym poswięceniem, nie żałując swego > życia. Franko, Stalin, Hitler, Ho-szi-min, Kir-in-sen, Husain. W tym wypadku "narod" to tylko ci irakijczycy, ktorzy cos tyranowi zawdzieczaja. Bo przeciez nie chce za niego umierac 4 miliony uchodzcow politycznych, prawda? Oraz miliony Kurdow i szyitow, ktorych Saddam probowal spacyfikowac przy kazdej okazji i z duzym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Martsy, i Janusz ma troche racji...To ciekawe ! 26.03.03, 14:37 To jego stwierdzenie prowokuje do myslenia, bo niewatpliwie ma racje - narody walcza do ostatniej kropli krwi za swoich dyktatorow. Pytanie, CZEMU tak sie dzieje? Nie miejsce tu na pare tomow na ten temat, a wiec tylko zasygnalizuje, co wg. mnie nalezaloby tu rozwazyc: a) strukture spoleczna panstw dyktatorskich, b) mentalnosc ich"typowego obywatela", c) potrzebe klas "dolnych" do posiadania tego, kto rzadzi i decyduje, jakiegos malego boga, d) podatnosc prostaka na pewnego typu propagande i demagogie, e) socjopsychologiczne znaczenie tej propagandy i syndrom "Polska gola!" - samodowartosciowywanie sie maluczkich. Mysle, ze mozna by tu dodac jeszcze pare innych rzeczy, niemniej najmniej tu istotny jest TERROR i STRACH. A tobie radze pomyslec nad odpowiedza na pytanie: DLACZEGO 4 miliony irackich "political refugees" NIE CHCE walczyc przeciwko Saddamowi - maja przeciez tenh oboz na Wegrzech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Dyktatorzy IP: 203.25.163.* 26.03.03, 23:10 Gość portalu: Janusz napisał(a): > A swoją drogą .... jak to wyjasnić, że naród zawsze broni swoich > dyktatorów i to z najwyższym poswięceniem, nie żałując swego > życia. Franko, Stalin, Hitler, Ho-szi-min, Kir-in-sen, Husain. Bush Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dusa Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: *.telia.com 26.03.03, 13:01 Ameryka to najwiekszy bandyta od zacztkow swiata. Rabusie, cynicy i oszusci. A Rzad Polski sprzedal dla nich swoj narod. dobrze ze splynalem z tego zrujnowanego burdelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: *.atm.com.pl 26.03.03, 13:10 Kiedy wreszcie znikną z tej strony tzw. frustraci - emigranci. Ten dobrze znany chyba wszystkim którzy jeździli na Zachód typ naszych rodaków sprowadza zawsze rozmowę do kwintesencji - "Och jak dobrze że spierdoliłem z tego kraju". Gdy nie usłyszy potwierdzenia tej opinii jest poprostu chory, nie może oddawać moczu i ma zanik wzwodu w czasie stosunku w burdelu. Więć żebyś nie miał tych kłopotów pisze Ci chłopie - Tak kurwa dobrze zrobiłeś, siedź gdzie jesteś i nie zaśmiecaj tej strony swoimi chujoplotami. Gość portalu: Dusa napisał(a): > Ameryka to najwiekszy bandyta od zacztkow swiata. > Rabusie, cynicy i oszusci. A Rzad Polski sprzedal dla nich swoj > narod. dobrze ze splynalem z tego zrujnowanego burdelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: *.basf-ag.de 26.03.03, 13:12 Mylse sobie, ze to dobrze ze splynoles" Na pewno dobrze dla naszego kraju. Wspolczuje temu, do ktorego sie udales.Reszte twej "wypowiedzi" pozostawie bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarveltomahawek gabrysiu-zobacz, czy cie nie ma w kuchni... IP: *.baplc.com 26.03.03, 13:17 tam juz pojechali pacyfisci; wszyscy w Iraku sie bardzo ucieszyli i przykuli ich lancuchami do obiektow strategicznych. Jednym z powodow dla ktorych to tyle trwa (poza pogoda) jest omijanie obiektow/ludnosci cywilnej. Irakijczycy juz to zalapali i teraz zrzucaja mundury tuz przed pojmaniem lub machaja bialymi flagami a jak alianci podejda to wala do nich z kalacha; z nimi trzeba krotko, tam nie ma czasu na audiotele - strzelac czy nie; trzymaj sie kuchni kochanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subyello Re: gabrysiu-zobacz, czy cie nie ma w kuchni... IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 26.03.03, 13:19 A ty to jestes znawca... i ze nie masz dobrego argumentu musisz potepiac innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malpa Zaslepiona nienawiscia Gariela ... IP: 65.201.237.* 26.03.03, 13:25 Gość portalu: Subyello napisał(a): > A ty to jestes znawca... i ze nie masz dobrego argumentu musisz > potepiac innych... nie przyjmuje ZADNYCH argumentow, tak wiec rzeczowa dyskusja z nia jest bezcelowa. Mam tylko nadzieje ze jest bezplodna i jej geny glupoty nie rozprzestrzenia sie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subyello Re: Zaslepiona nienawiscia Gariela ... IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 26.03.03, 13:29 Nastempny szkoleniowiec... zamiast dac jakis dobry tekst, wyzywa i potepja innych co maja cos madrzejszego do powiedzenia. Jak chcesz umilczec innych, przedstaw cos ciekawego i madrego a nie zawalasz ... swoimi wymysleniami. Pokaz swiatowi na co cie stac, narazie mysle ze nie na wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malpa Re: Zaslepiona nienawiscia Gariela ... IP: 65.201.237.* 26.03.03, 13:54 Zobacz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=5079844&a=5082099 kangurze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.F. Re: Zaslepiona nienawiscia Gariela ... IP: 217.153.97.* 26.03.03, 14:27 Gość portalu: Subyello napisał(a): > Nastempny szkoleniowiec... zamiast dac jakis dobry tekst, > wyzywa i potepja innych co maja cos madrzejszego do > powiedzenia. Jak chcesz umilczec innych, przedstaw cos > ciekawego i madrego a nie zawalasz ... swoimi wymysleniami. > Pokaz swiatowi na co cie stac, narazie mysle ze nie na wiele. Nie mówi się "światowi" tylko "światu"... Zapomniało się polskiego? Przyznajesz się do bycia Żydówką, gdy Ci się zarzuci antysemityzm (chyba, że źle zrozumiałam). Opowiadasz o mężu - pilocie RAF, by udowodnić, czy też poprzeć jakimś argumentem swoją znajomość struktur, taktyki i technik wojskowych (przy którymś z poprzednich artykułów). Gdy zarzuci Ci się braki merytoryczne - epatujesz uniwersytecką wiedzą... Zaiste, albo mitomanka, albo bardzo ciekawa postać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.F;. Re: Zaslepiona nienawiscia Gariela ... IP: 217.153.97.* 26.03.03, 14:42 Gość portalu: A.F. napisał(a): > Gość portalu: Subyello napisał(a): > > > Nastempny szkoleniowiec... zamiast dac jakis dobry tekst, > > wyzywa i potepja innych co maja cos madrzejszego do > > powiedzenia. Jak chcesz umilczec innych, przedstaw cos > > ciekawego i madrego a nie zawalasz ... swoimi wymysleniami. > > Pokaz swiatowi na co cie stac, narazie mysle ze nie na wiele. > > > Nie mówi się "światowi" tylko "światu"... > Zapomniało się polskiego? > Przyznajesz się do bycia Żydówką, gdy Ci się zarzuci antysemityzm (chyba, że > źle zrozumiałam). > Opowiadasz o mężu - pilocie RAF, by udowodnić, czy też poprzeć jakimś > argumentem swoją znajomość struktur, taktyki i technik wojskowych (przy którymś > > z poprzednich artykułów). > Gdy zarzuci Ci się braki merytoryczne - epatujesz uniwersytecką wiedzą... > Zaiste, albo mitomanka, albo bardzo ciekawa postać. > Pozdrawiam. Druga część wypowiedzi oczywiście skierowana jest do Gabrieli (oby żyła wiecznie!) pozdrawiam wierna fanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subyello Re: gabrysiu-zobacz, czy cie nie ma w kuchni... IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 26.03.03, 13:26 Gość portalu: cezarveltomahawek napisał(a): > tam juz pojechali pacyfisci; wszyscy w Iraku sie bardzo > ucieszyli i przykuli ich lancuchami do obiektow strategicznych. > Jednym z powodow dla ktorych to tyle trwa (poza pogoda) jest > omijanie obiektow/ludnosci cywilnej. Irakijczycy juz to zalapali > i teraz zrzucaja mundury tuz przed pojmaniem lub machaja bialymi > flagami a jak alianci podejda to wala do nich z kalacha; z nimi > trzeba krotko, tam nie ma czasu na audiotele - strzelac czy nie; > trzymaj sie kuchni kochanie... Strategicznie bardzo dobry postemp, bo wie ze konwencjonalna wojna z ameryka nie wygra, zmienili strategie i maja teraz wiecej sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarveltomahawek Re: gabrysiu-zobacz, czy cie nie ma w kuchni... IP: *.baplc.com 26.03.03, 13:48 A czy wystarczajacym argumentem bedzie dla ciebie zagazowanie kurdow ?? Bo jesli nie to rzeczywiscie mamy problem z plaszczyznami komunikacji... Rzeczywiscie ich zmiana stategii swiadczy o umiejetnosci dostosowania sie do sytuacji...ale karaluchy tez to potrafia, sa w tym nawet od ludzi lepsze a final tej wspanialej umiejetnosci adaptacji bedzie taki, ze jeszcze moze kilka razy alianci dadza sie nabrac na biale flagi a pozniej beda juz tylko walic do cywilow i nikt nie bedzie juz mial obiekcji przed zastosowaniem nalotow dywanowych no i dopiero wtedy zobaczymy zdjecia dzieci bez glow. Najgorsze jest to iz nawet wtedy niektorych odpornych nie przekona to iz wciaganie cywilow w wojne nie jest dobrym pomyslem a na "wielkiego i wspanialego saddasia" po prostu wszyscy sie uwzieli...bo on ludzki pan jest dla swoich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A z KTOREGO ugrupowania Kurdow? 26.03.03, 15:06 Czy przypadkiem nie tego samego, w ktore pan Bush teraz "Patrioty" posyla? Wielce prawdopodobne, bo ten , kto kiedys zadawal sie z Chomeinim, moze dzis isc pod ramie Al Qaida - i tak chyba w tym przypadku jest. A te dzieci, kobiety? Coz, jak dzisiaj w Bagdadzie - jest wojna i zawsze sa przypadkowe ofiary na tej wojnie. Nie dyskutuj, prosze, przy pomocy MORALNOSCI KALEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.F. Re: W kuchni to ja mam kuchte. Z Bartoszyc . Bye. IP: 217.153.97.* 26.03.03, 15:06 Ale mi zaimponowałaś! wierna fanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.F. Re: A Ty wiesz jaka ta kuchta dobra? Cudo, nie c IP: 217.153.97.* 26.03.03, 15:18 Przekaż kuchcie pozdrowienia ode mnie z Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malpa Pacyfisci i caly ten anty-USA motloch... IP: 65.201.237.* 26.03.03, 13:35 nawet nie zdajac sobie z tego sprawy - popieraja rezym Saddama, przedluzaja wojne, powoduja wieksza liczbe ofiar zarowno wojska jak i Irackich cywilow. Ludzie! Opamietajcie sie! Efekty waszych akcjii sa odwrotne od deklarowanych celow! Mozna raz sie pomylic, ale slepo obstawac przy blednych ideach jest znamionem szalenstwa umyslowego. Jak chcecie byc brani na serio - radze zmienic ton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Pacyfisci i caly ten anty-USA motloch... IP: *.tele2.pl 26.03.03, 14:07 Gość portalu: Malpa napisał(a): > nawet nie zdajac sobie z tego sprawy - popieraja rezym Saddama, > przedluzaja wojne, powoduja wieksza liczbe ofiar zarowno wojska > jak i Irackich cywilow. Ludzie! Opamietajcie sie! Efekty waszych > akcjii sa odwrotne od deklarowanych celow! Mozna raz sie > pomylic, ale slepo obstawac przy blednych ideach jest znamionem > szalenstwa umyslowego. Jak chcecie byc brani na serio - radze > zmienic ton. Wynik odwrotny do spodziewanych skutkow jest cecha charakterystyczna dla pacyfistycznych wystapien popierajacych dyktatorow - bo takie one sa. Poniewaz naiwnie oni wierza iz dyktatorzy to tacy ludzie ktorzy mysla o swoim narodzie, swiecie itd, - nie oni mysla tylko i wylacznie o wlasnym dupsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Pacyfisci i caly ten anty-USA motloch... IP: 203.25.163.* 26.03.03, 23:32 Gość portalu: Szymon napisał(a): > Gość portalu: Malpa napisał(a): > > > nawet nie zdajac sobie z tego sprawy - popieraja rezym > Saddama, > > przedluzaja wojne, powoduja wieksza liczbe ofiar zarowno > wojska > > jak i Irackich cywilow. Ludzie! Opamietajcie sie! Efekty > waszych > > akcjii sa odwrotne od deklarowanych celow! Mozna raz sie > > pomylic, ale slepo obstawac przy blednych ideach jest > znamionem > > szalenstwa umyslowego. Jak chcecie byc brani na serio - radze > > zmienic ton. > > Wynik odwrotny do spodziewanych skutkow jest cecha > charakterystyczna dla pacyfistycznych wystapien popierajacych > dyktatorow - bo takie one sa. Poniewaz naiwnie oni wierza iz > dyktatorzy to tacy ludzie ktorzy mysla o swoim narodzie, swiecie > itd, - nie oni mysla tylko i wylacznie o wlasnym dupsku. Najlepszy przyklad Bush Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.03, 13:38 Wszystkie polskie media uprawiają niesamowitą propagandę wojenną, słuchajcie wiadomości BBC (we Wrocławiu - Radio Wrocław 102,3 FM, godz. 22.00) Jedyne profesjonalne i obiektywne informacje z Polski i Świata. Gazeta zeszła już na totalne psy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A o CZYM ja tu mowie od rana? Dzieki za wsparcie 26.03.03, 15:15 Przeciez ja to o BBC i Wybiorczej mowie w POLSKIM interesie, bo mnie tu, w UK, przeciez telewizja Coxa BBC nie zaglusza, a i Wyborcza nie wypchnie z rynku Independent. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zbik Go USA go bij islamiste zaprzanca mocniej celniej 26.03.03, 13:58 Gość portalu: x napisał(a): > Amerykanie powinni na samym poczatku rozwalic iracka TV zeby > przestala indoktrynowac irakijczykow ! Naprzod Ameryko , bij po zaprzancach sam Allach tego chce , daj im na co zasluzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarveltomahawk Dla Gabrysi i reszty fanow saddasia IP: *.baplc.com 26.03.03, 13:59 Pentagon looking seriously at report that seven U.S. soldiers in an ambushed convoy were killed by Iraqis on Sunday as they got out of their trucks with their hands up, surrendering, sources told CNN. Wlasnie to dostalem z CNN Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Coz, wojna jest wojna. Nie Irak zaatakowal US 26.03.03, 15:18 Inna rzecz, ze czkam na potwierdzenie z innych zrodel. Co wiecej tej twopjej NIE WIDZE na portalu CNN, wskaz linka - please! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarveltomahawek Gabrysiu-tylko sterylizacja... IP: *.baplc.com 26.03.03, 15:36 CNN.com /AOL Keyword: CNN for the latest news. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarveltomahawk fotki tupow byly w telewizji IP: *.baplc.com 26.03.03, 15:54 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Szybko je w amerykanskie mundury przebrali... 26.03.03, 17:51 Kogo bujac, to nie nas! A jakim cudem te dupki z CNN PRZEZYLY ??? Akredytacje u Saddama mialy, czy co? A moze to Jacopetti sie klania? Odroczenie amerykanskiej egekucji Irakijczykow dla kamerzysty, bo zle oswietlenie? A jesli nawet, to czy myslisz, ze ja po tych tchorzach, co na CUDZA ZIEMIE wlezli tylko po to, by sie po paru dniach walk PODDAWAC plakac bede, to sie grubo mylisz. Mam w nosie American bravery - do kobiet i dzieciakow. I ty powinienes reka machnac - paru "cowards" w US Army mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Aha ! IP: serwer:* / 192.168.0.* 26.03.03, 14:10 Juz wiem. Pancerne kolumny podarzajace z fanfarami i dziennikarzami od poludnia to tylko dywersyjne odwrocenie uwagi. 101 Airborne zaatakuje z pn.- zachodu. Szach Mat. Na dniach Saddam bedzie mial bol glowy. (Aspiryna nie pomoze na kule w glowie.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Po 14 gabrysia spi IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 26.03.03, 14:31 Troche nie na temat, ale po 14, kiedy umyslowa elyta naszego forum znuzona szorowaniem ulic Krolestwa Wielkiej Brytanii idzie spac, mozna poczytac co kto ma do powiedzenia. Ostatnio wyczytalem, ze antyhitleryzm nie jest nienawiscia do do Niemiec. Trzeba wielkiej otwartosci umyslu i niebylejakiego intelektu zeby na to wpasc. Chyba dlatego gabrysia sie udala na zasluzony odpoczynek - umysl musi sie zregenerowac. Trzeba przygotowac material na nastepny post. Nie wiem czy zwrociliscie uwage na to, ze osoby o antyamerykanskim nastawieniu sa to zwykle zakompleksieni ludzie, ktorzy charakteryzuja sie nienawiscia dla wszystkiego co chocby troche odbiega od szarej codziennosci. Zwykle sa to rowniez zagorzali antysemici, ktorzy co prawda nie rozumieja o co i jak, ale na wszelki wypadek wtraca swoj belkot. Chodzi zapewne o to zeby odreagowac po dlugim dniu kiedy to nie wystarcza czasu zeby sklecic jakas sensowna wypowiedz zasiada sie przed kompem i bredzi sie glupoty produkowane przez obciazona podswiadomosc. Wiemy juz, ze gabrysie stac (w zasadzie jej meza stac) na utrzymanie dwoch samochodow z pieciolitrowym silnikiem. Nie wiemy natomiast jak te piec litrow jest podzielone miedzy te silniki. Prosimy o szersze wyjasnienie. Nie zasne dopoki sie nie dowiem. Rozmawialem niedawno z chlopakiem ze stanow i powiedzial mi, ze kiedy twoje wojska sa juz w czasie walki, nie krytykuje sie podejmowanych dedyzji. Maz z RAFu (kim on moze byc w tym RAFie?) bedzie musial jeszcze popracowac nad tym i owym i moze i gabrysia do czegos dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yenna Re: Po 14 gabrysia spi IP: 217.153.97.* 26.03.03, 14:51 Gość portalu: pak napisał(a): > Troche nie na temat, ale po 14, kiedy umyslowa elyta naszego > forum znuzona szorowaniem ulic Krolestwa Wielkiej Brytanii idzie > spac, mozna poczytac co kto ma do powiedzenia. > > Ostatnio wyczytalem, ze antyhitleryzm nie jest nienawiscia do do > Niemiec. Trzeba wielkiej otwartosci umyslu i niebylejakiego > intelektu zeby na to wpasc. Chyba dlatego gabrysia sie udala na > zasluzony odpoczynek - umysl musi sie zregenerowac. Trzeba > przygotowac material na nastepny post. > Nie wiem czy zwrociliscie uwage na to, ze osoby o > antyamerykanskim nastawieniu sa to zwykle zakompleksieni ludzie, > ktorzy charakteryzuja sie nienawiscia dla wszystkiego co chocby > troche odbiega od szarej codziennosci. Zwykle sa to rowniez > zagorzali antysemici, ktorzy co prawda nie rozumieja o co i jak, > ale na wszelki wypadek wtraca swoj belkot. Chodzi zapewne o to > zeby odreagowac po dlugim dniu kiedy to nie wystarcza czasu zeby > sklecic jakas sensowna wypowiedz zasiada sie przed kompem i > bredzi sie glupoty produkowane przez obciazona podswiadomosc. > Wiemy juz, ze gabrysie stac (w zasadzie jej meza stac) na > utrzymanie dwoch samochodow z pieciolitrowym silnikiem. Nie > wiemy natomiast jak te piec litrow jest podzielone miedzy te > silniki. Prosimy o szersze wyjasnienie. Nie zasne dopoki sie nie > dowiem. > > Rozmawialem niedawno z chlopakiem ze stanow i powiedzial mi, ze > kiedy twoje wojska sa juz w czasie walki, nie krytykuje sie > podejmowanych dedyzji. Maz z RAFu (kim on moze byc w tym RAFie?) > bedzie musial jeszcze popracowac nad tym i owym i moze i > gabrysia do czegos dojdzie. Zgadzam się z przedmówcą. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wskazcie mi, GDZIE ja naskakuje na armie UK ? 26.03.03, 15:42 NIGDY i NIGDZIE tego nie robie - naszym to ja kibicuje. Ameryce przysiegi na wiernosc nie skladalam i losem jej armii nie musze sie przejmowac: ten Irak to jest problem WASZEGO honoru i WASZA inicjatywa - Brytania zawsza potrafila madrze i w pore z glupich awantur po angielsku sie wycofywac. A teraz...wyglada, ze Ameryka ja kiwa na podziale lupow, a wiec znika jak sen brytyjski interes w tej wojence. Bye. O 5-litrowych bylo wyzej: to V8, nowa S-class i troche starsze SL (bylo V12, 6 litrow ale maz na nowy model wymienil) Szwab juz moze isc spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Dziwne IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 26.03.03, 16:19 gabrielacasey napisała: > NIGDY i NIGDZIE tego nie robie - naszym to ja kibicuje. > Ameryce przysiegi na wiernosc nie skladalam i losem jej armii nie musze sie > przejmowac: ten Irak to jest problem WASZEGO honoru i WASZA inicjatywa - > Brytania zawsza potrafila madrze i w pore z glupich awantur po angielsku sie > wycofywac. > A teraz...wyglada, ze Ameryka ja kiwa na podziale lupow, a wiec znika jak sen > brytyjski interes w tej wojence. Bye. > O 5-litrowych bylo wyzej: to V8, nowa S-class i troche starsze SL (bylo V12, 6 > litrow ale maz na nowy model wymienil) Szwab juz moze isc spac. > , ze tepy Bush kiwa inteligentnych Brytow. No no no, jak tak dalej pojdzie to jestem sklonny uwierzyc, ze ten Bush to moze i nie taki tepy. Nawiasem mowiac skad skopiowalas tym razem te bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie Brytow. Wykiwal Blaira-ten wierzyl w fair play 26.03.03, 17:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Wskazcie mi, GDZIE ja naskakuje na armie UK ? IP: 203.25.163.* 26.03.03, 23:44 gabrielacasey napisała: > Brytania zawsza potrafila madrze i w pore z glupich awantur po angielsku sie > wycofywac. Tak pamietam 1 wrzesien 1939 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I nie tylko ty. Tylko Polak walczy o CUDZA koszule 27.03.03, 00:32 Niby piekne, ale malo praktyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Kuku, Szwabie. Jak tam chodniki i jezdnie Bon IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 26.03.03, 16:04 W Bonn nie ma Szwabow. Szwabowie sa tylko w Szwabii czyli na poludniowym zachodzie Niemiec. Pogoda jest niezla a tomahawki jeszcze nie lataja. Niektorzy co prawda przebakuja, ze V1 i V2 sa wycelowane w Londyn i juz dymia, ale Ministestwo Cnoty i Zwalczania Wszelkiej Niemoralnosci gwaltownie temu zaprzecza. Natomiast piwo leje sie strumieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Po 14 gabrysia spi IP: 203.25.163.* 26.03.03, 23:40 Gość portalu: pak napisał(a): > Troche nie na temat, ale po 14, kiedy umyslowa elyta naszego > forum znuzona szorowaniem ulic Krolestwa Wielkiej Brytanii idzie > spac, mozna poczytac co kto ma do powiedzenia. > > Ostatnio wyczytalem, ze antyhitleryzm nie jest nienawiscia do do > Niemiec. Trzeba wielkiej otwartosci umyslu i niebylejakiego > intelektu zeby na to wpasc. Chyba dlatego gabrysia sie udala na > zasluzony odpoczynek - umysl musi sie zregenerowac. Trzeba > przygotowac material na nastepny post. > Nie wiem czy zwrociliscie uwage na to, ze osoby o > antyamerykanskim nastawieniu sa to zwykle zakompleksieni ludzie, > ktorzy charakteryzuja sie nienawiscia dla wszystkiego co chocby > troche odbiega od szarej codziennosci. Zwykle sa to rowniez > zagorzali antysemici, ktorzy co prawda nie rozumieja o co i jak, > ale na wszelki wypadek wtraca swoj belkot. Chodzi zapewne o to > zeby odreagowac po dlugim dniu kiedy to nie wystarcza czasu zeby > sklecic jakas sensowna wypowiedz zasiada sie przed kompem i > bredzi sie glupoty produkowane przez obciazona podswiadomosc. > Wiemy juz, ze gabrysie stac (w zasadzie jej meza stac) na > utrzymanie dwoch samochodow z pieciolitrowym silnikiem. Nie > wiemy natomiast jak te piec litrow jest podzielone miedzy te > silniki. Prosimy o szersze wyjasnienie. Nie zasne dopoki sie nie > dowiem. > > Rozmawialem niedawno z chlopakiem ze stanow i powiedzial mi, ze > kiedy twoje wojska sa juz w czasie walki, nie krytykuje sie > podejmowanych dedyzji. Maz z RAFu (kim on moze byc w tym RAFie?) > bedzie musial jeszcze popracowac nad tym i owym i moze i > gabrysia do czegos dojdzie. To samo miemcy mowili o swojej armi w 1939 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mala poprawka: to samo mowili HITLEROWCY 27.03.03, 00:35 I "general Jezow" takoz, likwidujac sowiecka kadre oficerska za "defetyzm" i "wraza propagande". A potem to juz Nazi poszli do Rosji jak po swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: *.itelligence.pl 26.03.03, 14:41 > Amerykanie powinni na samym poczatku rozwalic iracka TV zeby > przestala indoktrynowac irakijczykow ! TV jest publicznym obiektem cywilnym, niszczenia takich zabrania Konwencja Genewska. Zastanow sie wiec troche matolku zanim bedziesz cokolwiek rozwalac i napadac na ludzi jak niejaki Bush. Indoktrynacja plynaca z USA ci nieprzeszkadza wiec moze irakijczykom ich wlasnie tez nieprzeszkadza. Spijasz propagande z CNN jak swierza smietane. Odpowiedz Link Zgłoś
barabas Zbrodnie wojenne w Iraku? 26.03.03, 14:47 Ostatnio podano do wiadomosci ("spiegel-Online" za New-York-Times), ze Irakijczycy morduja amerykanskich jencow wojennych. Zdaje sie, ze sytuacja sie zageszcza.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I wymorduja. Przed wojna OSTRZEGALAM 26.03.03, 18:02 Mowilam - najpierw Lawrene'a z Arabii przeczytac, a potem hajda na "Medine". Bo walka z islamistami na ich wlasnej ziemi, to nie gra wojenna na play station. Przed wyprawa chocby Ruskich o wspomnienia z wycieczki do Afganistanu nalezalo spytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Zbrodnie wojenne w Iraku? IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.03.03, 23:46 A co maja z nimi robic? karmic nie wiadomo czym? straty irckie to ponad 1000 ofiar, agresorów 60. Zbrodnia nie jest zabicie najemnika. Zbronia to zamordowanie 15 i ranienie 30 cywilów na bazarze!!! Oni nie chcieli bawic sie w wojaczke. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy swieza, Stefan, swieza... 26.03.03, 18:40 Gość portalu: Stefan napisał(a): > > Amerykanie powinni na samym poczatku rozwalic iracka TV zeby > > przestala indoktrynowac irakijczykow ! > > TV jest publicznym obiektem cywilnym, niszczenia takich zabrania Konwencja > Genewska. Zastanow sie wiec troche matolku zanim bedziesz cokolwiek rozwalac i > napadac na ludzi jak niejaki Bush. Indoktrynacja plynaca z USA ci > nieprzeszkadza wiec moze irakijczykom ich wlasnie tez nieprzeszkadza. Spijasz > propagande z CNN jak swierza smietane. swieza, Stefan, swieza... Nie ma sensu przekonywac bushevikow i dupolizow, ze ta wojna toczy sie wylacznie w interesie zydow (celowo 'z' a nie 'Z') - zaprojektowal ja zyd Perle. Nie ma rowniez sensu dyskutowac z ludzmi ktorych jedynym zrodlem informacji jest CNN lub GW (czy tez jak kto woli 'Jerusalem Daily News' czyli jedyna 'koszerna gazeta' wydawana w jezyku polskim). Bush jest zbroniarzem wojennym i powinien byc sadzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Vivat Saddam!!! IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 19:54 oxy napisał: > Gość portalu: Stefan napisał(a): > > > > Amerykanie powinni na samym poczatku rozwalic iracka TV zeby > > > przestala indoktrynowac irakijczykow ! > > > > TV jest publicznym obiektem cywilnym, niszczenia takich > zabrania Konwencja > > Genewska. Zastanow sie wiec troche matolku zanim bedziesz > cokolwiek rozwalac i > > napadac na ludzi jak niejaki Bush. Indoktrynacja plynaca z > USA ci > > nieprzeszkadza wiec moze irakijczykom ich wlasnie tez > nieprzeszkadza. Spijasz > > propagande z CNN jak swierza smietane. > > swieza, Stefan, swieza... > > Nie ma sensu przekonywac bushevikow i dupolizow, ze ta wojna > toczy sie wylacznie w interesie zydow (celowo 'z' a nie 'Z') - > zaprojektowal ja zyd Perle. Nie ma rowniez sensu dyskutowac z > ludzmi ktorych jedynym zrodlem informacji jest CNN lub GW (czy > tez jak kto woli 'Jerusalem Daily News' czyli jedyna 'koszerna > gazeta' wydawana w jezyku polskim). > > Bush jest zbroniarzem wojennym i powinien byc sadzony. Natomias Saddam jest milym starszym panem z wasem co to coraz to po innych palacach jezdzi i dzieci caluje, dostaje kwiaty, glowna gwiazda wszelkich legend. Odbiera parady swojego milujacego pokoj wojska i czytuje listy poddanych opiewajace jaki to on wspanialy! Prawda? Mily widok! Dobrze ze jeszcze SaddamTV nadaje - prznajmniej masz co ogladac! jedyna prawdomowna telewizja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KVASULA Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: 195.20.110.* 26.03.03, 14:46 Nic nie robie tylko ogladam CNN i pierdole Asię, ostatnio 10 minut temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vinc Do Gabrielacasey IP: *.abo.wanadoo.fr 26.03.03, 14:53 jeszcze jedna mala uwaga, dezinformacja jest elementem wojny, wiec dlaczego sie dziwisz ? Srodki masowego przekazu maja sile razenia rowna broni masowego razenia, jeszcze raz przypominam, ze to jest wojna, a nie konkurs na wiarygodnosc srodkow masowego przekazu (albo jak wolisz masowej zaglady spektatorow przed ich TV) pozdrawiam, wielbiciel Twoich komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
rugby3 Juz dziala 26.03.03, 14:59 Juz po 3 godzinach ich TV zaczela dzialac. Gość portalu: x napisał(a): > Amerykanie powinni na samym poczatku rozwalic iracka TV zeby > przestala indoktrynowac irakijczykow ! Masz racje, i amerykanska tez zeby przestala indoktrynowac nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ O pięciolitrowych pojazdach IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 15:20 A może te 5 litrów to nie pojemność skokowa silnika tylko pojemność zbiornika paliwa? Wózek inwalidzki, motorower, kosiarka albo zamiatarka. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Standardowe V8, dupku, SL i S-class. Zamow taxi... 26.03.03, 15:46 To ci kazdy taksowkarz w szczecinie z detalami wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Standardowe V8, dupku, SL i S-class. Zamow ta IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 26.03.03, 16:08 gabrielacasey napisała: > To ci kazdy taksowkarz w szczecinie z detalami wyjasni. W nastepnym poscie postaraj sie zamienic slowo "dupku" na np. "koles". Na poczatku bedzie to dla ciebie brzmialo nieco lyso, ale po jakims czasie przywykniesz. Czy do meza w RAF zwracaja sie per dupku? Religia typu wulgaryzm za wulgaryzm jest kultywowana w srodowiskach, w ktorych rzadzi prawo piesci; mozg pelni jedynie funkcje zyroskopu (spytaj meza co to takiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ A co to ten RAF? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 16:16 Royal Air Force czy też może Rote Armee Fraktion, znana bardziej jako Badder- Meinhof? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: *.vpn.nlh.no 26.03.03, 15:39 napisalem dzisiaj rano,z to powstanie w Basrze to g. prawda. Nalezy spodziewc sie z wojny w Iraku propagandy typowo Goebbelsowskiej. A tymi uranowi oczywiscie nieszkodliwymi pocisami ameraknie strzelaja.? Jak roznica miedzy nimi a bronia chemiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 17:22 Gość portalu: ls napisał(a): > napisalem dzisiaj rano,z to powstanie w Basrze to g. prawda. > Nalezy spodziewc sie z wojny w Iraku propagandy typowo > Goebbelsowskiej. A tymi uranowi oczywiscie nieszkodliwymi > pocisami ameraknie strzelaja.? Jak roznica miedzy nimi a > bronia chemiczna? Taka roznica ze pociskami sie strzela w dokladnie wyznaczony cel np w czolg i one tam zostaja. Bron chemiczna najczescie w postaci gazu rozprzestrzenia sie na ogromnym obszarze i praktycznie nie ma zadnej nad nim kontroli. No i bron chemiczna jest najskuteczniejsza przeciwko nieprzygotowanej ludnosci cywilnej skupinej na malym obszarz np w miescie. Zolnierze najczesiej sa na taka ewentualnosc przygotowani maja maski gazowe itd. Tak wiec jest to typowa bron do razenia niewinnych (w sensie nieuzbrojonych) ludzi. A w Saddamlandzie maja duze doswiadczenie z atakowaniem ludnosci cywilnej vide artykul "Ptaki spadaly jak kamienie" z ostatniego weekendu w GW. Nadmienie jeszcze ze uran uzywany w pociskach to nie jest ten uran jaki jest w reaktorach. Jest to tzw zubozony skladajacy sie glownie z malo radioaktywnego uranu - sam mialem do czynienia z nim na laborkach z radiologii i zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, 26.03.03, 19:00 Gość portalu: Szymon napisał(a): > Gość portalu: ls napisał(a): > > > napisalem dzisiaj rano,z to powstanie w Basrze to g. prawda. > > Nalezy spodziewc sie z wojny w Iraku propagandy typowo > > Goebbelsowskiej. A tymi uranowi oczywiscie nieszkodliwymi > > pocisami ameraknie strzelaja.? Jak roznica miedzy nimi a > > bronia chemiczna? > > Taka roznica ze pociskami sie strzela w dokladnie wyznaczony cel > np w czolg i one tam zostaja. Bron chemiczna najczescie w > postaci gazu rozprzestrzenia sie na ogromnym obszarze i > praktycznie nie ma zadnej nad nim kontroli. > No i bron chemiczna jest najskuteczniejsza przeciwko > nieprzygotowanej ludnosci cywilnej skupinej na malym obszarz np > w miescie. Zolnierze najczesiej sa na taka ewentualnosc > przygotowani maja maski gazowe itd. > Tak wiec jest to typowa bron do razenia niewinnych (w sensie > nieuzbrojonych) ludzi. > A w Saddamlandzie maja duze doswiadczenie z atakowaniem ludnosci > cywilnej vide artykul "Ptaki spadaly jak kamienie" z ostatniego > weekendu w GW. > > Nadmienie jeszcze ze uran uzywany w pociskach to nie jest ten > uran jaki jest w reaktorach. Jest to tzw zubozony skladajacy sie > glownie z malo radioaktywnego uranu - sam mialem do czynienia z > nim na laborkach z radiologii i zyje. No i co z tego barania glowo, ze miales do czynienia z materialem radioaktywnym na laborkach? Material oznaczony ze na kilometr widac, oslony gdzie sie da i zero niekotrolowanego rozprzestrzeniania sie substancji. Te rakiety moga zatem odpowiadac czemus, co w BeBel-sowskiej propagandzie okresla sie mianem "dirty bomb". Saddam ma juz solidna podstawe, by uzyc WMD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 20:19 oxy napisał: > Gość portalu: Szymon napisał(a): > > > Gość portalu: ls napisał(a): > > > > > napisalem dzisiaj rano,z to powstanie w Basrze to g. > prawda. > > > Nalezy spodziewc sie z wojny w Iraku propagandy typowo > > > Goebbelsowskiej. A tymi uranowi oczywiscie nieszkodliwymi > > > pocisami ameraknie strzelaja.? Jak roznica miedzy nimi a > > > bronia chemiczna? > > > > Taka roznica ze pociskami sie strzela w dokladnie wyznaczony > cel > > np w czolg i one tam zostaja. Bron chemiczna najczescie w > > postaci gazu rozprzestrzenia sie na ogromnym obszarze i > > praktycznie nie ma zadnej nad nim kontroli. > > No i bron chemiczna jest najskuteczniejsza przeciwko > > nieprzygotowanej ludnosci cywilnej skupinej na malym obszarz > np > > w miescie. Zolnierze najczesiej sa na taka ewentualnosc > > przygotowani maja maski gazowe itd. > > Tak wiec jest to typowa bron do razenia niewinnych (w sensie > > nieuzbrojonych) ludzi. > > A w Saddamlandzie maja duze doswiadczenie z atakowaniem > ludnosci > > cywilnej vide artykul "Ptaki spadaly jak kamienie" z > ostatniego > > weekendu w GW. > > > > Nadmienie jeszcze ze uran uzywany w pociskach to nie jest ten > > uran jaki jest w reaktorach. Jest to tzw zubozony skladajacy > sie > > glownie z malo radioaktywnego uranu - sam mialem do czynienia > z > > nim na laborkach z radiologii i zyje. > > No i co z tego barania glowo, ze miales do czynienia z > materialem radioaktywnym na laborkach? Material oznaczony ze na > kilometr widac, oslony gdzie sie da i zero niekotrolowanego > rozprzestrzeniania sie substancji. Te rakiety moga zatem > odpowiadac czemus, co w BeBel-sowskiej propagandzie okresla sie > mianem "dirty bomb". > Saddam ma juz solidna podstawe, by uzyc WMD... Sam jestes barania glowa! jezeli tak sie zwracasz do innych to gratuluje poziomu (masz ty podstawowke?) Po za tym jezeli sie nie znasz na uzbrojeniu to sie nie wypowiadaj!!! Uran jest uzywany w pociskach przeciwpancernych co oznacza jezeli ktos ma watpliwosci ze sluzy do niszczenia pancernycz pojazdow. Nie sa to zadne rakiety lecz pociski wystrzeliwywane z broni lufowej, a konkretnie to z dzialka samolotu A-10 sluzacego wlasnie do atakow na zgrupowania pancerne. Co do laborek to nie mialem zadnych oslon chwytalem to to w reke, wyglada normalnie. Nie kazda radioaktywnosc zabija natychmiast to prawda, ale jak wiadomo jest uran i uran zreszta mowilem to wczesniej. Jednym slowem nie wiesz w ogole o czym mowisz - proponuje do ksiazek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: 203.25.163.* 26.03.03, 23:55 Gość portalu: Szymon napisał(a): > Gość portalu: ls napisał(a): > > > napisalem dzisiaj rano,z to powstanie w Basrze to g. prawda. > > Nalezy spodziewc sie z wojny w Iraku propagandy typowo > > Goebbelsowskiej. A tymi uranowi oczywiscie nieszkodliwymi > > pocisami ameraknie strzelaja.? Jak roznica miedzy nimi a > > bronia chemiczna? > > Taka roznica ze pociskami sie strzela w dokladnie wyznaczony cel > np w czolg i one tam zostaja. Bron chemiczna najczescie w > postaci gazu rozprzestrzenia sie na ogromnym obszarze i > praktycznie nie ma zadnej nad nim kontroli. > No i bron chemiczna jest najskuteczniejsza przeciwko > nieprzygotowanej ludnosci cywilnej skupinej na malym obszarz np > w miescie. Zolnierze najczesiej sa na taka ewentualnosc > przygotowani maja maski gazowe itd. > Tak wiec jest to typowa bron do razenia niewinnych (w sensie > nieuzbrojonych) ludzi. > A w Saddamlandzie maja duze doswiadczenie z atakowaniem ludnosci > cywilnej vide artykul "Ptaki spadaly jak kamienie" z ostatniego > weekendu w GW. > > Nadmienie jeszcze ze uran uzywany w pociskach to nie jest ten > uran jaki jest w reaktorach. Jest to tzw zubozony skladajacy sie > glownie z malo radioaktywnego uranu - sam mialem do czynienia z > nim na laborkach z radiologii i zyje. Ale z Kim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl Raporty o wojnie rosyjskich specialistow... IP: *.client.attbi.com 26.03.03, 16:13 www.aeronautics.ru/ - zawiera przetlumaszone na angielski raporty o wojnie w Iraku napisane przez rosyjskich ekspertow i reporterow z witryny Iraqwar.ru (jesli ktos zna rosyjski to zapraszam na Iraqwar.ru). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Rosyjscy specjaliści IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 16:18 Ciekawe, jak Ruscy prowadzili by tę wojnę i jakie straty by ponieśli. Warto przypomnieć niedawny szturm na moskiewski teatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon No to ilu tych cywilow juz natlukli? IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 18:16 Tylko prosze o niezalezne zrodla (jezeli takie istnieja) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wg. organizacji charytatywnych - juz ponad 200 26.03.03, 18:26 Ranni przekraczaja tysiac (w tym ciezko ranni, liczba zmarlych moze sie zwiekszyc), dane tylko z Bagdadu i Basry. Sa uaktualniane na stronicach Czerwonego Krzyza i wspomagajacych organizacji - zaczyna sie z tym robic skandal: juz szefowa Cz.K. w Waszyngtonie krzyczy (tez gdzies to wczoraj w newsach widzialam - daj mi czas znalezc i podac linki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Saddam nie ma dla nich litosci IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 18:32 Wiadomo ze wszyscy chcielibysm aby ludzi zginelo jak najmniej, Dla Saddam jest odwrotnie im wiecej tym lepiej! To daje mu argumenty to dla niego zysk... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do Szymona: i ten post (i inny dluzszy - poszukaj) 26.03.03, 19:38 Nikt tu nie pomyslal z rozpoczynajacych te wojenke (tj. chodzi o administracje Busha, nasz Blair to tylko "pudel", a Kwasniewski nie jest nawet bezpanskim kundlem, ktoremu sie z litosci jakas kosc rzuca - nawet dobrego slowa nikt mu tu nie dal, afront za afrontem), ze Arabowie to nie Europejczycy, a juz napewno to nie Amerykanie. I ze bedzie to, o czym piszesz: ze im wiecej ofiar, tym lepiej dla Husseina. I ze to ani Irakijczykow, ani innych panstw islamskich nie rzuci na kolana - ja juz nie mam sily powtarzac za Lawrencem z Arabii! A przyczyna wcale nie jest tu "duma", "bohaterstwo" , "omotanie", "upor" czy inne z podobnych pojec europejskich: przyczyna jest "Insz Allah", arabski fatalizm i inny islamski stosunek do smierci i zycia. Znam nie-europejskie ludy zawodowo i - niestety - w pelni pojmuje, ze slowa Saddama nie sa tylko "nadawana" propaganda - on wypowiada to, co juz w sercach jego ludu jest! Rozpoczely sie pierwsze prawdziwe walki (nie chce krakac, ale ciagle mysle, ze ped Amerykanow na Bagdad byl pedem Napoleona na Moskwe - ze POZWOLONO im tak daleko i szybko wejsc). I - niestety - rozpoczyna sie obustronna bestialska rzez (w tej islamisci sa tradycyjnie lepsi - ten inny stosunek do smierci i cierpienia). Niemniej to nie Saddam wystrzelil tu z pistoletu startowego. ZROBIL TO PAN BUSH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Do Szymona: i ten post (i inny dluzszy - posz IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 20:02 Nie martw sie jezeli dojdzie do walk wiekszych i mniejszych koalicja jest gora. To sa spece od takiej roboty, tak wiec uszy do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Do Szymona: i ten post (i inny dluzszy - posz 26.03.03, 20:15 Zobaczymy, Szymonie. Jest jeszcze jeden wariant operacji (oby sie nie sprawdzil): ze nam tych 200 "chemikow" jakis anglojezyczny "saddam" gazami bojowymi wytruje. "Grom" "Gromem", "Formoza" "Formoza", ale tych polskich chemikow do innego scenariusza "Big Brother" nie moge dopasowac... Widzisz, Wujek Sam teraz naprawde potrzebuje sympatii swiata. A nic tak jej nie pomoze, jak bestialstwa Saddama, ponoc CNN juz rano zaczala w te klocki.. Ale ani CNN w miejscu wydarzen nie bylo, ani nikogo innego - bestialstwo nie potwierdzone,a tak by sie przydalo. Zapamietaj te pogloske o chemikach. A gdy sie - nie daj Bog - potwierdzi, to idz pod pomnik Romka Strzalkowskiego i zaczynaj kolejne polskie wyzwolencze powstanie. Inni tez tam beda. Pod tym pomnikiem. Z calym szacunkiem dla Poznaniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl www.theonion.com - fajna strona jak na te czasy... IP: *.client.attbi.com 26.03.03, 16:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc News fron Irak IP: 154.5.47.* 26.03.03, 17:50 Precision weaponry, no victims, respect for civilians…so much was promised before this illegal attack on a sovereign nation outside the auspices of the UNO. Today there were more horrifying scenes in Baghdad as a packed market-place was hit by a missile reportedly launched by US armed forces. At least 15 civilians were murdered in this inexplicable attack which took place at 11.30 MSK. The number of wounded is estimated at around 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: News fron Irak IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 18:08 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Precision weaponry, no victims, respect for civilians…so much > was promised before this illegal attack on a sovereign nation > outside the auspices of the UNO. Today there were more > horrifying scenes in Baghdad as a packed market-place was hit by > a missile reportedly launched by US armed forces. > > At least 15 civilians were murdered in this inexplicable attack > which took place at 11.30 MSK. The number of wounded is > estimated at around 30. Prosze o zrodlo! Ale z tonu wypowiedzi i uzytych sformulowan wnioskuje ze to SaddamNews lub zblizone don Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I z BBC (inne stacje sa mniej pro-rzadowe) 26.03.03, 18:15 news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2887555.stm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: I z BBC (inne stacje sa mniej pro-rzadowe) IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 18:25 Zaloze sie ze to byla pomylka - to jest wojna tyle bomb itd koalicja napewno nie zrzucila bomb specjalnie na bazar. Za bardzo sa negatywne nastoje aby mogli sobie na to pozwolic. Zreszta to podpalenie rowow pelnych ropy dookola BAgdadu dla zmylenia bomb - Saddam to dobrze sobie obmyslil - bomby nie trafia w cel - hehe - a gdzie trafia? obok! czyli w moj dzielny narod tak chetny i gotowy za mnie umrzec! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do Szymona (dluzszy tekst) 26.03.03, 19:20 Szymonie, ja takze wierze, ze to byla pomylka, ze nikt specjalnie w bazar pelny ludzi nie celowal. Ale nie tylko z Jugoslawi bylo wiadomo, jak bardzo ta elektronika zawodzi (przeciez nikt tam nie chcial trafic ani w Ambasade Chinska, ani w BULGARSKIE krowy). Zawodzi tez intelligence (w przypadku Ambasady Chinskiej CIA sama sie przyznala, ze tylka dala - do programowania inteligentnych pociskow uzyto STARYCH planow Belgradu). I zawodza ludzie (jeszcze raz owa CIA i chocby piloci od zbombardowania Kanadyjczykow w Afganistanie). W pierwszej wojnie w Zatoce ponoc WIECEJ Brytow zginelo od "friendly fire", niz od kul nieprzyjaciela. I w tej wojnie tez zaczyna sie to powtarzac. Te pomylki i ich POLITYCZNY aftermath powinny byc w operacje wkalkulowane, nim sie ona zaczela. Zbombardowanie syryjskiego autobusu czy magazynow IRANSKIEJ rafinerii sympatii US nie przyczynia (mowie o US, bo i w te strone bije propaganda arabska), kreuje wroga dookola. Nawet w NATOwskiej Turcji (a nie warto, bo tylko jakies nieliczne kurdyjskie ugrupowania mozna tu uznac za ew.amerykanskich sojusznikow: PO TO tak tu sie znecam nad tymi, co z "kurdyjskim argumentem" wyskakuja). A "friendly fire" zraza sojusznika. Razmawialam o tym powaznie z obcym NIM sie ta wojna zaczela czy w jej pierwszym dniu: wyglada, ze sprawy przybraly jak najgorszy obrot. I- moim zdaniem - wylacznie z powodu arogancji, glupoty i zaiste zydowskiej hucpy ekipy Busha. Boje sie, ze oni istotnie mysleli - jak te wszystkie prole na tym forum - ze ich albo powitaja kwiatami, albo ze strachu od razu sie poddadza, ze opor Irakijczykow tylko na Saddamie stoi. A to guzik prawda, wystarczy ten narod znac. A ksenofobiczni Amerykanie poznac nie chcieli. I nawet nie zaalarmowal ich fakt (juz tu przeze mnie i innych przytaczany), ze z 4 milionow irakijskich political refugees udalo sie zwabic do obozu szkoleniowego na Wegrzech raptem 600. Jasne, odliczmy nawet starcow, kobiety i dzieci, pozostawmy chocby 10% z tych 4 milionow politycznych uchodzcow - to armia 400.000 ludzi. Mamy 600 - najwyrazniej Irakijczycy nie chca w ten sposob wyzwalac swego kraju spod Husseina, najwyrazniej Irakijczycy, ludzie, majacy bardzo wiele przeciwko Saddamowi, nie poparli tej amerykanskiej interwencji. A wiec mozna sobie wyobrazic postawe Irakijczykow, ktorzy nie mieli powodu uciekac od Husseina, ktorym nawet poziom zycia sie poprawil. Irak nie zagra wg. scenariusza Waszyngtonu. Bo mowa o Irakijczykach, nie zas Amerykanach i ...TO BYLO WIADOMO JUZ PRZED TA WOJNA. To byl czysto AMERYKANSKI pomysl - reszta swiata, lacznie w UK (walki w parlamencie)pod tym pomyslem niezbyt podpisac sie chciala. I na tym propaganda swiata arabskiego (dobrym pryzmatem jest Al Jazeerah)wlasnie jedzie: albo ofiary zydo-amerykanskiego sojuszu, albo wykiwani przez ten sojusz - Szaten jest Bush i Wuj Sam. Coz, Arabowie wydaja sie o tyle madrzejsi od Busha, ze nie chca sobie tworzyc wrogow z calego swiata bialego czlowieka. Znam Anglikow, nie tylko (ale i takze) z podrecznikow historii i wiem, jak oni potrafia zimno grac, by...wygrac. Ta nacja programowo nie toczy PRZEGRANYCH wojen, unika nawet PRZEGRANYCH bitew. I -mimo wszystko (tu nie ma cenzury, manipulacja medialna minimalna)- sama podejrzewam, ze BBC po to jest tak w swych relacjach obiektywna (dla Malpy nawet "anty-wojenna, ale on stuka z US, moze nawet ma obywatelstwo tego kraju - a to nie moja, i nie Twoja optyka), by "pod presja opinii publicznej" Blair mogl sie z Iraku wycofac, jesli ogolny bilans przestanie byc dla UK oplacalny z takiego czy innego powodu. A jeden powod juz jakby jest - powojenne kontrakty juz diabli wzieli; po tym trudno w cokolwiek z amerykanskich obietnic (reprywatyzacja tj. denacjonalizacja szybow)uwierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Do Szymona (dluzszy tekst) IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 19:32 OK wiekszosc tego co mowisz - zgadzam sie, ale... Jezeli chodzi o tych emigracyjnych Irakijczykow - wcale im sie nie dziwie - zyja sobie elegancko, spokojnie gdzies na zachodzie, maja wolnosc, wolnosc slowa, wyznania, wypowiedzi i jeszcze chroni ich tzw "poprawnosc polityczna". Kto chcialby na ich miejscu rwac sie do boju gdzie krew, bol, lzy i brud? Po za tym - cecha arabow - robic duzo halasu, zamieszania, a gdy trzeba przejsc do dzialania to raczej im nie wychodzi, lub najzwyczajniej w swiecie sie niechce. Przeciez amerykanie i tak sobie poradza bez nich, oni najwyzej przyjada na gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Do Szymona (dluzszy tekst) 26.03.03, 19:51 Szymonie, jesli oni NIE CHCA byc wyzwalani, to PO CO ich wyzwalac? To wlasnie, owo "wyzwalanie" w tej calej akcji mnie wkurza. Jako naprawde GLUPIE alibi pana Busha. Inna rzecz, ze nie bardzo masz racje z tym arabskim MATERIALIZMEM (bo jest dokladnie na odwrot, choc ladne i kosztowne rzeczy cenia. Niemniej oni sie z nimi i poprzez nie NIE SAMOIDENTYFIKUJA. Dokladne przeciwienstwo Amerykanow). Nie masz takze racji, ze tych ludzi nie mozna bylo zaktywizowac: mozna bylo, ale trzeba bylo nad nimi popracowac. A - niestety - nie nadaja sie do tego tacy specjalisci od Arabow, jak Ty: fakt, Arabowie nie sa grozni, gdy wymachuja piesciami i glosno krzycza. Ja sie martwie, gdy sie uspokoja i przyczaja. Bo nie wiesz, kiedy i gdzie ci noz wpakuja. I mysle, ze te drugi wariant wlasnie przerabiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Do Szymona (dluzszy tekst) IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 19:59 gabrielacasey napisała: > Szymonie, jesli oni NIE CHCA byc wyzwalani, to PO CO ich wyzwalac? To wlasnie, > owo "wyzwalanie" w tej calej akcji mnie wkurza. Jako naprawde GLUPIE alibi pana > > Busha. > Inna rzecz, ze nie bardzo masz racje z tym arabskim MATERIALIZMEM (bo jest > dokladnie na odwrot, choc ladne i kosztowne rzeczy cenia. Niemniej oni sie z > nimi i poprzez nie NIE SAMOIDENTYFIKUJA. Dokladne przeciwienstwo Amerykanow). > Nie masz takze racji, ze tych ludzi nie mozna bylo zaktywizowac: mozna bylo, > ale trzeba bylo nad nimi popracowac. A - niestety - nie nadaja sie do tego tacy > > specjalisci od Arabow, jak Ty: fakt, Arabowie nie sa grozni, gdy wymachuja > piesciami i glosno krzycza. Ja sie martwie, gdy sie uspokoja i przyczaja. Bo > nie wiesz, kiedy i gdzie ci noz wpakuja. I mysle, ze te drugi wariant wlasnie > przerabiamy. Jakim materializmem? ja mowilem o swobodach obywatelskich ktorych za diabla nie moga sie dorobic u siebie - wedlug mnie dlatego ze za bardzo im w tym religia przeszkadza. Po za tym nie badz taka pesymistka! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Do Szymona (dluzszy tekst) 26.03.03, 20:20 Szymku, zeby to byl pesymizm. Ale jest gorzej - to REALIZM. A propos swobod demokratycznych - najlepsza szkola, w jakim zakresie potrzebuja tych swobod, jest pobyt na stale w UK. Tu tez im RELIGIA pomaga w zachowaniu "identity". A ze swobod biora to i tylko to, co w ich wlasnym swiecie jest im potrzebne i co ich swiata nie burzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Grubymi nicmi szyte IP: serwer:* / 192.168.0.* 26.03.03, 19:43 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Precision weaponry, no victims, respect for civilians…so much > was promised before this illegal attack on a sovereign nation > outside the auspices of the UNO. Today there were more > horrifying scenes in Baghdad as a packed market-place was hit by > a missile reportedly launched by US armed forces. > > At least 15 civilians were murdered in this inexplicable attack > which took place at 11.30 MSK. The number of wounded is > estimated at around 30. Market-place ? Day-light attack ? Civilians ? American tax-payer wouldn't be too happy to see $2m worth of weaponry wasted on 15 apes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc TV - only USA way IP: 154.5.47.* 26.03.03, 18:08 International Federation of Journalists Condemns Attack on TV Station The illegal attack by the US/UK coalition reaches more and more monstrous proportions as each day goes by. On Tuesday night, the Iraqi TV Station was attacked in an air raid, against the rules of war and against the notion that freedom of expression is a fundamental right. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: TV - only USA way IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 18:14 Gość portalu: Gosc napisał(a): > International Federation of Journalists Condemns Attack on TV > Station > > The illegal attack by the US/UK coalition reaches more and more > monstrous proportions as each day goes by. On Tuesday night, the > Iraqi TV Station was attacked in an air raid, against the rules > of war and against the notion that freedom of expression is a > fundamental right. Jakie znowu "freedom of expression" tam jedynym gosciem ktory ma prawo do freedom expression jest Saddam i jego najblizsza klika. Jak dla mnie SaddamTV bylo jednym z narzedzi tej wojny i jako takie zostalo zniszczone (lub bedzie bo podobno dziala) jak czolg czy inna armata. To tak samo jak z strzelaniem do bandyty: on do nas strzela ale my nie mozemy sie bronic i goscia ukatrupic, bo wyznajemy jakies racje moralne ktore nas od tego powstrzymuja i po chrzescijansku dajemy sie zabic. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dla obu w.w. panow cos z BBC 26.03.03, 18:22 news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2883915.stm Po raz kolejny powtarzam - to NIE JEST stacja anty-wojenna; to telewizja publiczna, choc w odczuciu ulicy "rzadowka". Na newsy kanalow prywatnych jeszcze nie mialam czasu wejsc, bo pralam owczarka (u nas 17 C, sloneczko, kwiatki - rzadko tu tak i trzeba bylo z okazji skorzystac), ale zaraz sie przenosza i nie omieszkam podac co ciekawszych kawalkow. Ciagle nikt nie powtarza informacji CNN, choc nawet jesli i prawda, to dla US Army lepiej: czy oni wlezli do tego Iraku tylko po to, by w pierwszej potyczce na serio od razu sie poddawac? Okrutne, ale...paru cowards mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Dla obu w.w. panow cos z BBC IP: 154.5.47.* 26.03.03, 19:13 gabrielacasey napisała: > <a href="news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2883915.stm"target="_bla nk">news.bb > c.co.uk/2/hi/uk_news/2883915.stm</a> > Po raz kolejny powtarzam - to NIE JEST stacja anty-wojenna; to telewizja > publiczna, choc w odczuciu ulicy "rzadowka". Na newsy kanalow prywatnych > jeszcze nie mialam czasu wejsc, bo pralam owczarka (u nas 17 C, sloneczko, > kwiatki - rzadko tu tak i trzeba bylo z okazji skorzystac), ale zaraz sie > przenosza i nie omieszkam podac co ciekawszych kawalkow. Ciagle nikt nie > powtarza informacji CNN, choc nawet jesli i prawda, to dla US Army lepiej: czy > oni wlezli do tego Iraku tylko po to, by w pierwszej potyczce na serio od razu > sie poddawac? Okrutne, ale...paru cowards mniej. Chesz sie troche wiecej dowiedziec proponowal bym Kanadyjskie stacje i to prosze sie spieszyc bo juz ambasador USA w Kanadzie pokazuje swoje "zabki" - czy jak inni wola "wolnosc slowa" i chyba sie to szybko skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To moze i Blair po to na "dywanik"? 26.03.03, 20:25 Cienia pojecia nie mam o kanalach kanadyjskich, a jeszcze mniej o ich wydaniach on-line. Warto podawac linki - poki jeszcze do czegos wioda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Some more from the Word News IP: 154.5.47.* 26.03.03, 19:08 Stratfor and others reported Tuesday that the Russians are about to announce a bombshell: 1) that Saddam Hussein has agreed to disarm at last; 2) that he will allow UN peacekeepers into Iraq to oversee the disarmament; and 3) that he may even allow US oil companies back into Iraq after a 30-year hiatus. Hum... And there's more: Saddam granted an interview with Dan Rather of CBS that aired in part on Tuesday. Reportedly, Saddam has even challenged President Bush to a debate. This must be true since the White House has already dismissed the idea of a debate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Saddam ratuje sobie dupsko! IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 19:21 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Stratfor and others reported Tuesday that the Russians are about > to announce a bombshell: 1) that Saddam Hussein has agreed to > disarm at last; 2) that he will allow UN peacekeepers into Iraq > to oversee the disarmament; and 3) that he may even allow US oil > companies back into Iraq after a 30-year hiatus. Hum... > > And there's more: Saddam granted an interview with Dan Rather of > CBS that aired in part on Tuesday. Reportedly, Saddam has even > challenged President Bush to a debate. This must be true since > the White House has already dismissed the idea of a debate. Czyli jezeli to okaze sie prawdziwe to wyglada na to ze Saddam widzac iz kres jest blisko chce jeszcze zachowac sobie stolek! Tak tak teraz to on sie na wszystko zgodzi, taki dobry, starszy pan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Saddam ratuje sobie dupsko! IP: 154.5.47.* 26.03.03, 19:30 To sie odbylo 2 dni przed rozpoczeciem "wojny". Chcialem zwrocic uwage na to ze dyplomacja by wygrala.Nie pozwalil na to Bush bo to nie bylo w jego interesie. Chcial pokazac jaki to on silny i ze wszystko mozna zalatwic jesli nie dolaram przekupic (kraje arabskie, Turcja ...)zastraszeniem (Francja, Rosja ...), przemoca (Irak, Afganistan, Yugoslawia...)- po prostu dyplomacje ma w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Saddam ratuje sobie dupsko! IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 19:42 Gość portalu: Gosc napisał(a): > To sie odbylo 2 dni przed rozpoczeciem "wojny". Chcialem zwrocic > uwage na to ze dyplomacja by wygrala.Nie pozwalil na to Bush bo > to nie bylo w jego interesie. Chcial pokazac jaki to on silny i > ze wszystko mozna zalatwic jesli nie dolaram przekupic (kraje > arabskie, Turcja ...)zastraszeniem (Francja, Rosja ...), > przemoca (Irak, Afganistan, Yugoslawia...)- po prostu dyplomacje > ma w dupie. Oj kolego... Rosja sie dala zastraszyc? ciekawe jak dla mnie to Rosja siedzi cicho (w zasadzie) poniewaz sama dokonuje czystek w Czeczenii, i prosze mi tu nie pieprzyc o integralnosci Rosji i ze to ich wewnetrzna sprawa - to nie ma nic do rzeczy - mordy mezczyzn i chlopcow, kobiety i dziewczynki gwalcone przy kazdej nadazajacej sie okazji (jezeli maja szczescie to przezywaja), kradzieze, rozboje - tak postepuje sie wobec wlasnych obywateli???? A co do Afganistanu - to ciekawe jakbys prowadzil dyplomacje z fanatykami typu talibowie? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Szymonie, a o Radku Sikorskim slyszales? 26.03.03, 20:34 Niejaki Radek Sikorski wydal przed laty ciekawa ksiazke o swym pobycie w Krainie Talibow. Pierwsze wydanie w Londynie i po angielsku, ale bylo i w Polsce, bo temu ministrowi trzeba sie bylo jakos podlizac. I otoz w tej ksiazce pana Sikorskiego bardzo duzo o tym, jak z Talibami mozna sie dogadywac. I ze w swoim czasie, w tym Kraju Talibow, dogadywali sie z nimi swietnie glownie AMERYKANIE. Lec w te pedy do biblioteki, poki z niej tej ksiazki jeszcze nie wycofali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Szymonie, a o Radku Sikorskim slyszales? IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 20:39 gabrielacasey napisała: > Niejaki Radek Sikorski wydal przed laty ciekawa ksiazke o swym pobycie w > Krainie Talibow. Pierwsze wydanie w Londynie i po angielsku, ale bylo i w > Polsce, bo temu ministrowi trzeba sie bylo jakos podlizac. I otoz w tej ksiazce > > pana Sikorskiego bardzo duzo o tym, jak z Talibami mozna sie dogadywac. I ze w > swoim czasie, w tym Kraju Talibow, dogadywali sie z nimi swietnie glownie > AMERYKANIE. Lec w te pedy do biblioteki, poki z niej tej ksiazki jeszcze nie > wycofali. Wiesz co? Kraj swoj sprowadzili do poziomu sredniowiecza prawie, ja bym z nimi nie gadal tylko do szkol wyslal bo pewnie by w ogole nie rozumieli o czym sie mowi (oczywiscie pomijam tu problemy jezykowe) to po prostu zacofani fanatycy. A najlepiej swiadczyl o tym ich stosunek do kobiet. Jak dla mnie wystarczajacy powod do reedukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY KROWA LEPIEJ RYCZY OD CIEBIE-MUUUUU IP: *.tnt17.nyc9.da.uu.net 26.03.03, 20:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: KROWA LEPIEJ RYCZY OD CIEBIE-MUUUUU IP: *.phys.put.poznan.pl 26.03.03, 20:53 No kolego to nie jest zaden argument a jezeli masz zdanie przeciwne to dawaj! po to to forum. Dlatego ze zyjemy w praktcznie wolnym kraju mozemy miec zdanie jakie nam sie podoba i conajwazniesze mozemy je bez przeszkod wypowiadac. Ludzie sa tacy i tacy, jedni uwazaja to inni tamto ich prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY TO NIE DO CIEBIE, TYLKO DO GABRYSKI IP: *.tnt17.nyc9.da.uu.net 26.03.03, 21:02 Z NIA NIE WARTO POLEMIZOWAC,GDYZ ZAWSZE MA RACJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graypfruit Re: Szymonie, a o Radku Sikorskim slyszales? IP: *.dhcp.qc.edu 26.03.03, 22:47 czytalem ksiazeczke. ale talibowie tobie sie z mudzahedinami pomylili; w latach 80tych talibowie jako ruch polityczno- religijny nie istnieli. a zbaczajac z tematu: skad ty masz tyle czasu zeby tak sie na tym forum produkowac? pytam z czystej ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amylej Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: 162.108.22.* 26.03.03, 19:19 > Amerykanie powinni na samym poczatku ... < .... podeslac irakijczykom prezesa TVP Kwiatkowskiego i nie musieliby nic rozwalac. Kutasy pokomunistyczne rozwala wszystko najpewniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: 154.5.47.* 26.03.03, 19:32 Gość portalu: Amylej napisał(a): > > > > Amerykanie powinni na samym poczatku ... < > .... podeslac irakijczykom prezesa TVP Kwiatkowskiego i nie musieliby nic rozwa > lac. > Kutasy pokomunistyczne rozwala wszystko najpewniej. Nie slyszalem aby Irakijczycy wybijali obco krajowcow (jak do tej pory) co moze sie zmienic po "wojnie" tego nie zaprzeczam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Gosciu, nieuwaznie przeczytales... 26.03.03, 20:39 Koncepcja Amyleya wlasnie na tym niewybijaniu obcokrajowcow bazowala: Kwiatkowski prosi o azyl u Husseina na samym poczatku afery Rywina, tj. kiedys tam w ubieglym roku. Hussein, szczesliwy z przybycia tak kompetentnej i "lewowiernej" kadry z Europy, czyni z Kwiatkowskiego szefa swojej TV. A ten z kolezkami (bo im tez chaltury zalatwil) rozkrada Saddamowi i telewizje, i rope. I wojna juz nie jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY SKONCZ JUZ I ZAJMIJ SIE MEZEM,BO CZEKA. IP: *.tnt17.nyc9.da.uu.net 26.03.03, 20:46 A JAK SIE NIEDOCZEKA ,TO SKOCZY W BOK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Nocne walki w Basrze,Nadżafie i An-Nassiriji, IP: 154.5.47.* 26.03.03, 19:37 Proponuje nastepny komentarz z WP Zastępca sekretarza Obrony USA kwestionuje rolę ONZ No i mamy zandarma swiata, to co Hitler nie mogl dokonac w 1939- 1945, ameryka dokonala w przeciagu kilku miesiecy za panowania Busza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brand pancerna bitwa? IP: 62.233.238.* 26.03.03, 19:58 Irakijczycy stanęli na pustyni do bitwy na czołgi? Saddam nic się nie nauczył od 1991. Jak mamy z nim sympatyzować, skoro to ewidentny idiota!? Brand Odpowiedz Link Zgłoś