superspec 28.10.06, 10:04 przed Chińczykami. Po cichu odradza się chińskie imperium. tiny.pl/rcgr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niepowtarzalny4 Plecierz kolego bzdury 29.10.06, 01:24 wlasnie Cirak podpisal ze bedzie produkowal samoloty w Chinach Arbuzy 320 poczytaj co pisze prasa swiatowa We francy jest "zachwyt " i pelne szczescie a ONI chca zebysmy latali g...em zrobionym w Chinach a prasa pisze o jakis kontraktach HAHAH Te debile sie zachwycaja jakimis kontraktami ale one owszem beda ALE w CHINACH !!!!!!!!!!! oto artykul o tym : Airbus A320 family aircraft to be assembled in China's Tianjin China's national planning agency has approved Airbus' selection of Tianjin for the location of its A320 jets assembly line, the first outside the aircraft maker's European base. The assembly line will be located in the Binhai New Area (BNA) of Tianjin, a northern port city, said the National Development and Reform Commission (NDRC) on Thursday. The first aircraft is expected to roll off the line in 2008 and four aircraft will be manufactured every month since 2011, according to a cooperation memorandum between the two sides. The commission said that the launch of the assembly line is an important step for the two sides to make long-term and sustainable cooperation in the sector of aviation. Aircraft manufactured by the assembly line will meet completely the standards and crafts of its European assembly line, the commission said. Presently Airbus is making preliminary preparations for the launch of the assembly line and it will be the first time that single-aisle commercial airliners are entirely produced in China. Airbus announced its plan to launch the line in China at the beginning of this year, and candidate cities included Tianjin, Shanghai, Xi'an in western Shaanxi Province and Zhuhai in southern Guangdong Province. China has just announced preferential policies for BNA, to develop it into a research base of modern high-grade manufacturing and an international aviation center in the north, which will provide a good platform for the development of Airbus' assembly line. A320 is a major single-aisle aircraft model with 150 seats, which has a great market demand. The great potential of China's aviation market has attracted Airbus to set the line in China, said Dr. Li Yanhua with China's Civil Aviation University. It has been predicted that China's civil aviation sector will need more than 100 new aircraft every year. In the next 15 years, about 1,200 new aircraft will be needed by China's civil aviation sector. Airbus entered China's aviation market in 1985, seeing the number of its aircraft in China up by ten times in the past ten years. For the moment, Airbus has taken 39 percent of China's civil aviation market shares, with the remaining 61 percent going to Boeing. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec to dobrze. bilans się poprawi 29.10.06, 07:37 a kłopoty airbusa się skończą. najważniejsze żeby rosły przychody i zyski spółki matki a ta jest w Europie. i tu płaci podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec I Oenzetowczykiem 29.10.06, 07:56 A dlaczego w tej kolejności? Z prostego powodu. Bo przez budżet Polski przechodzi około 40% pkb unia to 1% nato nie za bardzo wiem ale pewnie jeszcze mniej a przez onz jakieś ułamki procent.:) Odpowiedz Link Zgłoś
xmirex A przedewszystkim egoista jestes:) 29.10.06, 11:10 superspec napisał: > A dlaczego w tej kolejności? > Z prostego powodu. Bo przez budżet Polski przechodzi około 40% pkb unia to 1% > nato nie za bardzo wiem ale pewnie jeszcze mniej a przez onz jakieś ułamki > procent.:) Kochasz sie w okreslaniu swojego JA. Moze i masz jakies podstawy uwazac sie za bezrobotnego historyka, jednak nie bardzo rozumiesz podstaw tej ekonomicznej strony historii, czy jej terminologii. 1)Budzet to znaczy tyle co zestawienie dochodow i wydatkow na przyszly okres planowany, z regoly nastepny rok. 2)PKB to wartosc dobr i uslug nowo wytworzonych na terenie kraju w ciagu roku. Tak wiec przez budzet polski nie przechodzi nawet zlotowka, bo budzet nie jest instytucja tylko planem finansowym na przyszlosc (najblizsza) a PKB to historia (njmniej przeszla) :) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Przez 3 miesiace byłem wolontariuszem 29.10.06, 12:16 w zajmującym się upośledzonymi umysłowo a i teraz sie z nimi spotyka . nie przyczepiła mi się żadna złotówka ani żadna rzecz. to raczej nie jestem egoistą raczej humanistą sądzącym, że współodczuwanie i troska o innych stanowią sedno moralnego postępowania. Wynika z tego, że powinniśmy rozwijać altruistyczną wrażliwość na potrzeby i interesy innych. www.racjonalista.pl/kk.php/s,4301 Odpowiedz Link Zgłoś
xmirex Re: Przez 3 miesiace byłem wolontariuszem 29.10.06, 12:51 superspec napisał: >Przez 3 miesiace byłem wolontariuszem w zajmującym się upośledzonymi umysłowo a i teraz sie z nimi spotyka . nie > przyczepiła mi się żadna złotówka ani żadna rzecz. to raczej nie jestem egoistą > raczej humanistą sądzącym, że współodczuwanie i troska o innych stanowią sedno > moralnego postępowania. Wynika z tego, że powinniśmy rozwijać altruistyczną > wrażliwość na potrzeby i interesy innych. ja nie pytam cie o twoja osobista historie, to ty probojesz wyspowiadac sie o swojej dobroci, wspanialomyslnosci, kompleksach czy jak chcesz to nazwac. Sproboj myslec o rzeczywistosci otaczajacej cie okiem chirurga nie humanisty:) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Rumsfeld patrzy na swiat oczami chirurga.:) 29.10.06, 13:05 uderzenie chirurgiczne. en.wikipedia.org/wiki/Surgical_strike Odpowiedz Link Zgłoś
superspec I Ahmedinejad.:) 29.10.06, 13:09 różną się tylko co do tego co trzeba wyciąć.:) Odpowiedz Link Zgłoś
xmirex Re: I Ahmedinejad.:) 29.10.06, 13:21 superspec napisał: > różną się tylko co do tego co trzeba wyciąć.:) to co piszesz mowi duzo o tobie :) ... moze to i lepiej dla ciebie ze jestes hisorykiem amatorem:) Odpowiedz Link Zgłoś
xmirex Re: jestem dyplomowanym historykiem. 29.10.06, 13:26 jestes egoista z tytulem "dyplomowanego historyka" :), habibi:) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Egoizm 29.10.06, 13:32 Egoizm to nadmierna albo wyłączna miłość do samego siebie. Egoista kieruje się tylko własnym dobrem i interesem, nie zwracając uwagi na potrzeby innych. Odnosi wszystko do siebie, tak więc nie uznaje systemu wartości wybiegającego poza jego własne "ja". Przez to ma mniejsze wsparcie od wspólnoty, zazwyczaj jest człowiekiem samotnym. Przeciwieństwem egoizmu jest altruizm. pl.wikipedia.org/wiki/Egoizm Nie jestem samotny, zwracam uwagę na potrzeby innych (np. upośledzonych umysłowo), uznaję wiele systemów wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
xmirex Re: Egoizm 29.10.06, 13:54 ja nie jestem twoim belfrem:) bardzo mnie cieszy ze zaczynasz myslec wlasna "czescia myslaca":) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec i po twym kłopocie.:) 29.10.06, 14:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=51173124&a=51173705 Odpowiedz Link Zgłoś
xmirex Re: Chyba wiem 29.10.06, 14:08 superspec napisał: > brak ników z Izraela na forum świat? oooh :) to nazwij mnie teraz holocaust-denier :))) oops, troche wyzej cie wycenialem :) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Takie małe pytanko 29.10.06, 14:22 co to wszystko ma wspólnego z Chinami i Unią Europejską które rywalizują ze sobą. Dostałem pytanie kim jestem wiec odpowiedziałem. mam polskie obywatelstwo mieszkam w Polsce która jest w Unii Europejskiej. a Chiny to nie członek unii ani NATO to dyktatura która się mam nadzieję skończy. Odpowiedz Link Zgłoś