Dodaj do ulubionych

Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierci

17.12.06, 10:39
czyichkolwiek dzieci, narazi się, że nazwę go/ją faszystowską szują. Niżej już spaść nie można. Małe dzieci nie są stronami w żadnej wojnie. Mogą być jedynie ofiarami wojny.

Tłumaczenie, że smierć dziecka jest zrozumiała, albowiem jego rodzice głosowali w nieodpowiedni sposób, narażając je w ten sposób na skutki odwetowej akcji, jest czymś niewyobrażalnym. To logika z jakiegoś dna rodem. Nawet rząd kraju, którego żołnierze oddali zbójcze strzały, wyraził ubolewanie, a specjalnie powołana komisja sledcza stwierdziła, że chodzi o błędnie zainstalowany przyrząd celowniczy.

W tej sytuacji przyzwoity czlowiek milczy - jesli nie chce wyrazić opinii o ostrzeliwaniu cywilnych celów.

I w tej własnie sytuacji jeden z uczestników tego Forum pozwala sobie na drwiny z tej smierci, na żarciki. On sprowadzi na pogrzeb ekipę telwizyjna, zeby nagrać arabskie tańce. On uważa bowiem, że ta śmierć była wynikiem palestyńskiej prowokacji. On uważa, ze była farsą. On się smieje. On ma za sobą pamięć jakichś cierpień -
Obserwuj wątek
    • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 10:46
      poprawka:

> zbójcze strzały

powinno być: zabójcze strzały
    • blazare Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 11:22
      cepekkolodziej napisał:

> Małe dzieci nie są stronami w żadnej wojnie.

Izraelski angent i propagandysta Marcus_Crassus pokaże ci takie zdjęcia:

# atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/images/hamas_child_3.jpg
      # www.msnbc.com/c/0/45/959/inline/twip_2001_1213_05.jpg

... i powie, że walka z islamskim terroryzmem powinna być totalna i że nie można
      obwiniać izraelskich żołnierzy, że czasem kropną jakiegoś "arabskiego bachora".

A ty co mu odpowiesz? Zaczniesz cytować dekalog?
      • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 11:26
        blazare napisał:

> A ty co mu odpowiesz? Zaczniesz cytować dekalog?

Byc może. A potem dodam, że ktoś o takich pogladach jest faszystowską szują.
        • blazare Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 11:28
          cepekkolodziej napisał:

> Byc może. A potem dodam, że ktoś o takich pogladach jest faszystowską szują.

Taka riposta na pewno zatka twoich adwersarzy - ze śmiechu...
          • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 11:31
            No pewnie.

A ty byś wolał, żebym do nich strzelał? Jedyne, co mogę zrobić, to nazwać rzeczy i ludzi po imieniu. Żeby nie mieli poczucia komfortu i totalnej bezkarności.
            • blazare Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 11:33
              cepekkolodziej napisał:

> Żeby nie mieli poczucia komfortu i totalnej bezkarności.

Ale oni mogą mieć takie poczucie, bo w Internecie są bezkarni. 'Eurojihad' -
              izraelska agentura propagandowa - nie może zostać zlikwidowana na mocy wyroku
              polskiego sądu. Jak więc zamierzasz ukrócić ich działalność?
    • grzegorz1948 Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 11:34
      Ale to nie on się smieje. To Hitler się śmieje, zza grobu.
      W tym czasie rasa Aryjska byla rasa ludzka a reszta to byli podrasa. U Zydow
      oni sa narodem wybranym a inni sa gojami.Chyba te urywki Tamuldu i"Mein
      Kampf"znasz dobrze?!
      • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 11:40
        > Chyba te urywki Tamuldu i"Mein
        > Kampf"znasz dobrze?!

Wiesz co? Odpieprz sie od tego wątku. Ja nie jestem po twojej stronie, żeby było jasne. Nie znoszę demonizowania całych ludzkich wspólnot. Na takie zabiegi jestem uczulony. Starczy?
        • dana33 Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 11:47
          hahahaha..... czolowy hipokryta tego forum otwiera znow watek naganiajacy....

kazdy, kto nie krytykuje terrorystow, kazdy kto milczy na temat kamienowania
          dzieci, zabijania niemowlakow strzalem w glowe, kazdy nie krytykujacy
          nawolywania do zlikwidowania calego narodu, bedzie tutaj przeze mnie nazywany
          szuja, lajza i hipokryta.
          • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 11:59
            W przysłowiach jest sporo mądrości:

"Uderz w stół, nozyce się odezwą".

I odezwała się paniusia od opinii o trzy- i pięciolatkach.
            • dana33 Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 12:30
              wlasnie. paniusia tutaj zyje, paniusia czyta i dowiaduje sie bez przerwy, na
              biezaco, a nie tylko w soboty i nie tylko z counterpunch. paniusia w jej wieku
              ma wyrobione zdanie na niektore swinstwa ludzkie, a nie to co niektorzy
              cepowaci, co w wieku juz napewno nie mlodym ciagle jeszcze nie wiedza, nie
              rozumieja i nie znaja. np gdzie jest judea i samaria. ale wiedza o okupowanych
              terytoriach. paniusia nie oskarza calych narodow i nie mowi zadnemu, co ma robic
              a czego mu nie wolno. paniusia atakuje tylko i wylacznie poszczegolnych
              osobnikow typu krystkowych i cepowych. no i paniusia nigdy nie wykreca sie od
              odpowiedzi, co cepowaci robia regularnie. no i paniusia ma zamiar dalej
              pokazywac hipokryzje cepowatych, jak rowniez ich antysemityzm i negowanie
              faktow historycznych. cepowaty, nawet po sobotnim czytaniu ciagle jeszcze nie
              znalazl slowa krytyki konferencji teheranskiej. jak widac, cepowaty popiera
              wymazanie israel z mapy swiata jak i okreslenie zaglady jak mit. nu, cepowaci
              tak maja, inaczej nie byliby cepowatymi.
              • grzegorz1948 Re: Danus 17.12.06, 12:36
                „Głośny pisarz emigracyjny Karol Zbyszewski napisał kiedyś jakże trafne
                stwierdzenie: Im głupszy Żyd, tym bardziej doszukuje się antysemityzmu. Autora
                tych słów trudno byłoby oskarżyć o antysemityzm, był przyjacielem szeregu
                wybitnych twórców żydowskiego pochodzenia
                Czekam na komentarz
                • dana33 Re: Danus 17.12.06, 12:41
                  czekaj dalej. juz ci napisalam dawno, ze z ludzmi twojego poziomu, wszystko
                  jedno czy zydzi czy "czysci etnicznie" polacy, ja nie dyskutuje. a juz a takimi
                  grzesiami niemieckimi, ktorzy pod falszywymi wyjasnieniami zabieraja mi czas na
                  odpowiedzi, to juz zupelnie nic.

ty zamiast czekas, zeskenuj w koncu ta moja francuska odyseje, bo wiesz,
                  rzuciles cos, a teraz jakos nie udawadniasz nic. wiec zeskenujesz, czy moge
                  oglosic na forum, zes klamca?
                  • aaki Re: Danus 17.12.06, 12:44
                    napisała duzo-tyle ze bez oczekiwanego komentarza.
                    • blazare Re: Danus 17.12.06, 12:48
                      aaki napisała:

> napisała duzo-tyle ze bez oczekiwanego komentarza.

Odpowiadania zgodnie z oczekiwaniami gojów nie ma w kontrakcie.
                    • marouder Re: Danus 17.12.06, 12:54
                      Pan grzesiu autentycznie sie zobowiazal do zeskanowania, jak sie wyrazil,
                      paryskiego rozdzialu losow Danki. Bylo to pare tygodni temu. I co? I nico!
                      Pewnie mu swieczka w skanerze sie wypalila.
                      • dana33 Re: Danus 17.12.06, 15:02
                        w skenerze, marudzinski, w skenerze, nie w skanerze..... mowic skaner to
                        prymityw straszny..... skener, marudzinski, skener, nie zapomnij... :))))
                  • grzegorz1948 Re: Danus 17.12.06, 17:23
                    Alez Danus juz jest gotowe1 Ale rzadzic to sobie mozesz swoja
                    rodzina.dostaniesz wszystko ale w czasie ktory ja wybiore i o rozmiarach bede
                    ja decydowal.Beda mieli tu na forum ubaw i to za twoim pozwoleniem.
                    • dana33 Re: Danus 17.12.06, 17:44
                      aaaaa, rozumiem..... masz gotowe...... i o rozmiarach ty zadecydujesz, jak
                      rowniez o czasie.... to trzeba bylo pisac tak od razu.... bo wtedy to
                      obiecales, ze natychmiast zamiescisz....

nu, grzesiu niemiecki.... oglaszam cie klamca forumowym. nic nie masz, a to co
                      zamiescisz to bedzie twoja produkcja.
              • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 12:56
                > wymazanie israel
                > okreslenie zaglady jak mit

Dwie uwagi:

1. To jest niegramatyczne

2. Izrael pisze się i wymawia po polsku zawsze przez "z", nigdy przez "s" -
                • marouder Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 13:10
                  Nie sadzisz, ze cie osmiesza twoj jezykowy puryzm?
                  • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 13:15
                    Nie. Nie sądzę.

Zwracam jedynie uwagę, że pisząc, warto się choć odrobinę zastanawiać. Tego typu składniowe niedoróbki z reguły towarzyszą niedoróbkom myślowym. Są ich zwoistym znakiem. Co akurat w powyższym tekście daje się zauważyć.

Za szybko -
                    • marouder Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 13:40
                      Danka pisze emocjonalnie, wiec, moim zdaniem, czlowiek madry stara sie
                      abstrachowac w takim wypadku od bledow formalnych, koncentrujac sie na tresci
                      przekazu, ktory jest zrozumialy.

Tego rodzaju bledy mozna wytykac studentom, a i to tylko tym, o ktorych sie wie,
                      ze krytyka spotka sie u nich ze zrozumieniem a nie z uraz, jak jest u wiekszosci.
                      • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 14:05
                        Różnica między nami jest taka, że ja przekaz pani D. uważam za pozornie zrozumiały. A jest taki, bo zawiera z reguły wnioskowania oparte na fałszywych przesłankach, uogólnieniach bez podstawy.

I to nie ma nic wspólnego z emocjonalnaścią. To raczej cecha prostackiej propagandy. W której dominują stwierdzenia formułowane w trybie orzekającym (nigdy żadnych wątpliwości!), na chybcika, ze znajdującego się pod ręką zestawu przydatnych, zawsze tych samych przykładów i inwektyw.

PS. Jak widzisz, tobie nie wytykam, że nie pisze się tego czy innego tak czy inaczej.
                        • marouder Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 14:10
                          Jesli sobie tak zyczysz, to wytykaj mi moje bledy skladniowe, czy inerpunkcyjne.
                          Nie spowodujesz u mnie urazu. Za czasow studenckich tez bys go nie wywolal.
                        • dana33 Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 15:10
                          panie c. wytykaj pan ile pan chcesz. po mnie to jak woda po kaczce. israel to
                          dla mnie od 40 lat przez s. i nie mam zamiaru tego zmienic. nawet nie dla pana.
                          tak prawde mowiac, to pan jest jedyny, ktoremu to przeszkadza. poniewaz wiem,
                          ze wlasciwie to jest to panu dosc obojetne, wiec to wytykanie rozumiem dokladnie
                          tak, jakie ono jest, ale to tez nie ma zadnego znaczenia.
                          co do reszty, to to takie bzdury, ze nawet mi sie nie chce tego juz komentowac
                          po raz setny. mysl se pan co chcesz. najwazniejsze, ze jak ide spac, to mam
                          czyste sumienie.
                          • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 15:14
                            > jak ide spac, to mam czyste sumienie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54073105&a=54097057
                            • dana33 Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 16:06
                              nu, nu...... jak sie naigrywali ze smierci israelskich zolnierzy, to jakos nie
                              bylo cie tam, zeby nazwac ich szubrawcami, lajzami i szujami....
                              tak, tak, wiem, zaraz napiszesz, ze nie otwierasz kadego watku i nie musisz
                              reagowac na wszystko. i o to chodzi cepowaty, o to chodzi.... o ta twoja
                              hipokryzje, o negowanie tego, co robia tutaj twoi kolesie na forum, ale zawsze
                              natychmiastowe opluwanie tych, ktorzy odpowiadaja dokladnie tak samo na ataki
                              takich cepowatych, jak ty.... nu, juz pisalam, ale chetnie powtorze: hipokryta
                              jestes first class, zaklamancu.
                              • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 16:22
                                Masz zwykłe poczucie przyzwoitości?

Jeśli nie, to może niech wreszcie wykładnia izraelskiego Sądu Najwyższego przywróci ci proporcje.

Bo obrona faszystowskiego szubrawca, pod pozorem, że jedynie skorzystał z przywileju swobody wypowiedzi, jest czymś głęboko żenującym.

Facet drwił ze smierci dziecka - które w niczym nie zawiniło, nie było żadną stroną w żadnym konflikcie. I tego nie zmienisz. Nie ma usprawiedliwienia. To jest zejście na dno.

Starczy?
                                • dana33 Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 16:36
                                  nie, nie starczy.
                                  jak skrytykujesz morderce shalchevet pas, jak skrytykujesz tych, co sie
                                  nabijali ze smierci israelskich zolnierzy, jak potepisz konferencje w
                                  teheranie, to wtedy wystarczy.
                                  • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 17:02
                                    Powinienem jeszcze potepić pogromy w Hiszpanii, Chmielnickiego, numerus clausus na uczelniach amerykańskich, rząd Vichy, Gomułkę, Naturei Karta? Żeby było zupełnie?

Proszę bardzo.

Potępiam pogromy w Hiszpanii.
                                    Potepiam Chmielnickiego.
                                    Potępiam numerus clausus nauczelniach amerykańskich.
                                    Potepiam rząd Vichy.
                                    Potępiam Gomułkę.
                                    Potępiam mordercę (nie wiem, o kogo chodzi - ale potępiam)
                                    Potepiam tych, co sie nabijali (nie wiem, o co chodzi, chyba byłem na wakacjach - ale potępiam)
                                    Potepiam konferencję w Teheranie.
                                    Potępiam Palestyńczyków za to, że osmielają sie protestowac, kiedy z osiedli żydowskich spływa na ich pola zawartość szamb.
                                    dtto, że protestuja, kiedy im sie niszczy gaje oliwne.
                                    dtto, że protestują, kiedy im się zatruwa studnie.
                                    dtto, że protestują, kiedy im się zabija zwierzęta gospodarskie.
                                    dtto, że protestują, kiedy dzieli się niesprawiedliwie lokalne zasoby wody.
                                    dtto, że protestują, kiedy nie pozwala się im normalnie przemieszczać.
                                    Potepiam takich jak ja sam, że osmielaja się nazwać przyzwoitego człowieka, byc moze uważającego sie za ocalonego z holokaustu, mianem faszystowskiego szubrawca - tylko dlatego, że pozwolił sobie na okazanie poczucia humoru i uznał, że śmierć dziecka nie będącego żadną stroną w żadnym konflikcie, jest dobrą okazją do skonstuowania fajnego witzu.

Potępiam totalnie - wszystkich, których jeszcze nie potępiłem.

Starczy?

Paniusiu?
                                    • dana33 Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 17:03
                                      spadaj cepku. zero byles i zerem pozostaniesz.
                  • dana33 Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 15:06
                    jezuuuuuu, marudzinski...... ales ty uprzejmy gosc.... ograniczasz sie tylko do
                    puryzmu jezykowego...... ja to nie tak dobrze wychowana...... mam jeszcze pare
                    rzeczy, ktore osmieszaja cepowatego....
                    • marouder Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 15:50
                      Madrej glowie dosc dwie slowie:)
                      Nie lubie, jak inteligentny czlowiek robi z siebie dzwonca.
                • dana33 Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 15:05
                  uprzejmie informuje cepowatego, ze ja slowo israel pisze po
                  angielsku/niemiecku/suahili. po francusku raczej nie pisze, bo znow musialabym
                  sie uczyc walic w klawisz z akcentem nad e. wyjasniam to po raz setny, bo znam
                  cepowatego, ktory chce wiedziec, znac i zrozumiec. przychodzi mu to ciezko i
                  wolno, ale moge powtorzyc to jeszcze pare razy, co mi tam...
                • dana33 Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 15:13
                  dlaczego bez tresci? przeciez napisales, ze jak znajdziesz czas w sobote, to
                  poczytasz i wyrobisz sobie zdanie.... wiec poczytales counterpunch i krytyki
                  zadnej nie wyraziles, tzn. ze popierasz. oprocz tego ja nie wykrzykuje, ja
                  zwyczajnie mowie. nie poswiecam tyle energi dla malych polskich deniers, zeby
                  jeszcze wykrzykiwac.
                  • cepekkolodziej Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 15:43
                    > krytyki zadnej nie wyraziles, tzn. ze popierasz

Kto nie jest z nami, ten przeciwko nam.

Prymitywny wczesny stalinizm.
                    • j-k Twoja islamska propaganda ledwie zawoalowana 17.12.06, 16:15
                      cepekkolodziej napisał:

> > krytyki zadnej nie wyraziles, tzn. ze popierasz
                      >
                      > Kto nie jest z nami, ten przeciwko nam.
                      >
                      > Prymitywny wczesny stalinizm.

To, ze zarzuty pod Twoim adresem nie byly na miejscu , nie znaczy,
                      ze kontr-zarzutami nawet jak tu slusznymi, uciekniesz od oceny
                      twojej na tym forum dzialalnosci.

Krytykowanie na kazdym kroku Izraela ,a przemilczanie wszelakich form
                      palestynskiego barbarzynstwa w stosunku do Zydow i do wlasnych obywateli
                      (posylanie wlasnych dzieci na smierc) jest niczym innym, tylko zawoalowana
                      forma antyzydoskiej i pro-palestynskiej, islamskiej propagandy.
                      • dana33 Re: Twoja islamska propaganda ledwie zawoalowana 17.12.06, 16:19
                        nawet nie zawoalowanej, ale calkiem, calkiem jasnej postawy tego cepowatego.
                        on strasznie nie lubi, jak sie mu podtyka pod nos, kim on jest i co on soba i
                        swoja postawa przedstawia. wtedy on "nie czyta do konca" i w ten sposob uwaza,
                        ze wmowil sobie i innym, ze nie musi rowniez komentowac. tak juz on ma.
                        antysemicko.
                      • cepekkolodziej Re: Twoja islamska propaganda ledwie zawoalowana 17.12.06, 16:25
                        Zawoalowane - propaganda wczesnego stalinizmu.

Co do pozostałej części. Nigdy nie kryłem się z poglądem, że nie widzę równowagi pomiędzy Izraelem i Palestyńczykami.

Od Izraela wymagam znacznie więcej. Z wielu powodów.
                        • dana33 Re: Twoja islamska propaganda ledwie zawoalowana 17.12.06, 16:29
                          znow klamiesz. powinno byc prawidlowo: nigdy nie krylem sie z pogladem, ze nie
                          widze rownowagi pomiedzy israelem i palestynczykami. wymagam tylko od israela.

podkreslenie na "tylko".
                        • j-k nie jestes wiarygodny 17.12.06, 16:33
                          cepekkolodziej napisał:
                          > Co do pozostałej części. Nigdy nie kryłem się z poglądem, że nie widzę
                          równowagi pomiędzy Izraelem i Palestyńczykami.
                          >
                          > Od Izraela wymagam znacznie więcej. Z wielu powodów.

Ja rowniez od Izraela wymagam wiecej, niz od Palestynczykow,
                          gdyz Izrael jest w korzystniejszej sytuacji...

Tym niemniej, wymagam rowniez sporo od Palestynczykow.

Nie da sie zrobic pokoju bez wzajemnych ustepstw.

Ty, nie wspominajac ani slowem o bledach i braku dobrej woli jednej ze stron
                          a konkretnie hamasu, stajesz sie celowo, lub tylko przez brak politycznej
                          umiejetnosci rozwagi NIEWIARYGODNY.

Podobnie jak mirmil, mustafa-goldbaum & consortes.

• cepekkolodziej Re: nie jestes wiarygodny 17.12.06, 16:36
                            Widzę, kolego, brak woli z obu stron. W odróżnieniu od ciebie.
                            • dana33 Re: nie jestes wiarygodny 17.12.06, 16:41
                              hahahaha....... nu, nie moge....

daj pare przykladow, cepowaty, kiedy to my okazalismy "brak woli", ktory nie
                              byl odpowiedzia na ich atak lub ich brak woli. daj pare przykladow, cepowaty,
                              na to ze my tak sobie, out of the blue, stwarzamy im ciezkie warunki zycia.
                              nu, czekam na te przyklady, cepowaty.....
                            • j-k Realia, a marzenia. 17.12.06, 16:43
                              Niezupelnie. Izrael Gaze opuscil. Polowe West bank tez chce oddac.

Wiec nie mozesz go o brak dobrej woli posadzac.

Palestynczycy chca calego West bank, ale przeciez to nie mozliwe.
                              Przegrali 3 wojny i przegraja kazda nastepna.

Ja stoje na gruncie REALIOW.
                              Ty na gruncie nierealnych marzen i dlatego manipulujesz i uprawiasz propagande,
                              by przeciwnik "zmiekl"

Co ci uniemozliwiam.
                              jakie to proste, co?

• dana33 Re: Realia, a marzenia. 17.12.06, 16:48
                                dodaj jeszcze, ze israel umozliwia im prace w israelu i ze umozliwia im
                                leczenie w israelu. nie wszystkim oczywiscie, tym, ktorych sie podejrzewa o
                                dzialanosc terrorystyczna oczywiscie nie. i ogranicza sie wpuszczanie mezczyzn
                                do pracy do tych w odpowiednim wieku. odpowiednim dla bezpieczenstwa kraju. i
                                to tez od chwili dojscia do wladzy arafata. przedtem takich ograniczen nie bylo.
                                wszystkie ograniczenia, wlaczajac w to zamykanie granic israela dla nich w
                                czasie swiat lub po zamachach byly i sa odpowiedzia na ich dzialanosc
                                terrorystyczna.
                          • j-k PS. 17.12.06, 16:36
                            A z ludzmi niewiarygodnymi sie nie dyskutuje.

Wysmiewa sie jedynie ich manipulacje.
                            Nawet gdy sa na lepszym poziomie, od tych mustafy-g.
                            pozostaja tylko manipulacjami.

• gini Re: Twoja islamska propaganda ledwie zawoalowana 17.12.06, 16:33
                          cepekkolodziej napisał:

> Zawoalowane - propaganda wczesnego stalinizmu.
                          >
                          > Co do pozostałej części. Nigdy nie kryłem się z poglądem, że nie widzę
                          równowag
                          > i pomiędzy Izraelem i Palestyńczykami.
                          >
                          > Od Izraela wymagam znacznie więcej. Z wielu powodów.

n i wlasnie dlatego jestes antysemita wg Dany i spolki.Od Izraela wymagac nie
                          mozna, nalezy jedynie grzecznie przyklaskiwac i chwalic wszystko co zrobi
                          Izrael, oraz zgadzac sie ze wszystkim co pisze Dana i spolka, a jak nie to
                          jestes antysemita, Arabem, wyznawca islamu, itd...
                          Ja juz to przerabialam na calym portalu,Ty tez ale widac, ze jeszcze masz
                          zludzenia, ze walenie grochem o sciane, wreszcie da jakis efekt.
                          Pozdrawiam serdecznie.
                          • marouder tak gini, szczegolnie twoje meczenstwo za sprawe.. 17.12.06, 16:38
                            ...obiektywizmu tego forum jest obiektywnie rzecz biorac ogolnie znane na forum:))
                          • j-k Re: Twoja islamska propaganda ledwie zawoalowana 17.12.06, 16:39
                            gini napisała:

no i wlasnie dlatego jestes antysemita wg Dany i spolki.

1. Nie tworze z Dana zadnej spolki.
                            Nie jestem Zydem, niestety :)))
                            nobody is perfect.

2. Wymagam od obu stron i od Izraela i od Palestynczykow.

W przeciwienstwie do Cepakolodzieja, ktory wymaga tylko od Izraela,
                            wiec posadzenie go o antysemtyzm uwazam za uzasadnione.
                            • gini Re: Twoja islamska propaganda ledwie zawoalowana 17.12.06, 16:50
                              j-k napisał:

> gini napisała:
                              >
                              > no i wlasnie dlatego jestes antysemita wg Dany i spolki.
                              >
                              > 1. Nie tworze z Dana zadnej spolki.

Jasiu, ja nie pisalam tylko o tobie, ale odezwales sie na zasadzie nozyc, to i
                              dobrze.

> Nie jestem Zydem, niestety :)))
                              > nobody is perfect.

Fajne, Zydzi sa doskonali wg Jasia, tak jak kiedys Niemcy.
                              Jasiu, skoro chcesz byc doskonaly to jaki problem?
                              Latwo znajdziesz rabiego, co zrobi z ciebie Zyda, wiesz, przytnie co trzeba i
                              po zawodch bedziesz perfect.

>
                              > 2. Wymagam od obu stron i od Izraela i od Palestynczykow.

A to cos nowego, nie pamietam bys wymagal cokolwiek od Iztraela.

>
                              > W przeciwienstwie do Cepakolodzieja, ktory wymaga tylko od Izraela,
                              > wiec posadzenie go o antysemtyzm uwazam za uzasadnione.

Wiesz Jasiu, zawsze wymaga sie wiecej od madrzejszych , lepiej wyksztalconych
                              itd...
                              Maly wyjatek ja od ciebie nic nie wymagam a dlaczego moze ktos ci kiedys
                              wytlumaczy.
                              Ale wracajac do Izraela, skoro uwazasez, Zydow za doskonalych, to tym bardziej
                              powinienes wiecej od nich wymagac, niz od niedouczonych Arabow.
                              • j-k nie mam na imie Jasiu, dziewcze 17.12.06, 17:14
                                ale skoro chcesz adres jasia - to podsylam:
                                ________________________________________________
                                Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach?

Autor: Gosc: Jasio IP: *.ipt.aol.com Data: 31.01.2004 16:07 zarchiwizowany

Ø Dlatego ze nie znaja wlasnej historii.>
                                Ø Dlatego ze nie doznali zyda na wlasnej skorze.
                                > Dlatego ze sa latwymi ofiarami wlasnej naiwnosci i cudzej propagandy.>
                                Ø Dlatego ze... >> Litania moglaby b nie miec konca!
                                Ø
                                · Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach?
                                · - Gosc: Jasio 31.01.2004 16:07
                                ___________________________________________________________________________

A co do rzeczy:
                                Zydzi doskonali nie sa, niestety.
                                Bycie Narodem Wybranym - nie oznacza lepszym, tylko innym :)))

Owszem wymagam od Izraela: dokonczenia budowy MURU, tak by na polowie Weest
                                Bank powstalo wreszcie Panstwo paletynskie i by palestynczycy nie mogli zwalac
                                winy za swoja nedze na Zydow.

I Dziecie, prosze, nie wypisuj mi o doskonalych Zydach
                                I niedouczonych palestynczykach, gdyz takich slow w moich tekstach NIGDZIE
                                nie znajdziesz :)))

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.

PS. A teraz lece, dziewcze, do Twojej Belgii na zakupy (maja w niedziele
                                nad granica otwarte specjalnie dla Niemcow sklepy...)

Niemiecka mniejszosc w Belgii (to rejon Eupen-Malmedy) coraz glosniej domaga
                                sie powrotu tych ziem do Niemiec.

A Belgowie na to, ze nie po to wygrali dwie wojny z Niemcami,
                                by teraz to oddawac :)))
                                Sa podobnie niewdzieczni, jak ten Izrael, co to wygral 3 wojny
                                i nie chce oddac swoich historycznych ziem, ktore odzyskal :)))

• gini Re: nie mam na imie Jasiu, dziewcze 17.12.06, 17:22
                                  j-> Ø >
                                  ___________________________________________________________________________
                                  >
                                  > A co do rzeczy:
                                  > Zydzi doskonali nie sa, niestety.
                                  > Bycie Narodem Wybranym - nie oznacza lepszym, tylko innym :)))

Jasiu, ja pisalam , ze ty twierdzisz, ze Zydzi sa doskonali, o tym swiadczy
                                  twoj post.

Ludzie roznia sie od siebie bez wzgledu na wyznanie narodowosc itd..
                                  Nie ma nawet w jednym narodzie ludzi jednakowych, kazdy jest inny.
                                  Jeden Zyd rozni siue od drugiego, pisze Ci o tym bo sam bys na to nie wpadl.

>
                                  > Owszem wymagam od Izraela: dokonczenia budowy MURU, tak by na polowie Weest
                                  > Bank powstalo wreszcie Panstwo paletynskie i by palestynczycy nie mogli
                                  zwalac
                                  > winy za swoja nedze na Zydow.

Acha mur zalatwi! wszystko wg Jasia, tak jak kiedys zalatwil wszystko mur
                                  berlinski, nie mowie juz o murze chinskim Jasiu, wystarczy wybudowac mur i
                                  wszyscy beda zyli dlugo i szczesliwie.

>
                                  > I Dziecie, prosze, nie wypisuj mi o doskonalych Zydach
                                  > I niedouczonych palestynczykach, gdyz takich slow w moich tekstach NIGDZIE
                                  > nie znajdziesz :)))
                                  >
                                  Alez znajdziesz Jasiu, znajdziesz, w poscie, ktory pisales powyzej.
                                  > Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.
                                  >
                                  > PS. A teraz lece, dziewcze, do Twojej Belgii na zakupy (maja w niedziele
                                  > nad granica otwarte specjalnie dla Niemcow sklepy...)
                                  >
                                  > Niemiecka mniejszosc w Belgii (to rejon Eupen-Malmedy) coraz glosniej domaga
                                  > sie powrotu tych ziem do Niemiec.
                                  >
                                  > A Belgowie na to, ze nie po to wygrali dwie wojny z Niemcami,
                                  > by teraz to oddawac :)))
                                  > Sa podobnie niewdzieczni, jak ten Izrael, co to wygral 3 wojny
                                  > i nie chce oddac swoich historycznych ziem, ktore odzyskal :)))
                                  >
                                  >
                                  • j-k Re: nie mam na imie Jasiu, dziewcze 17.12.06, 20:01
                                    gini napisała:
                                    > ja pisalam , ze ty twierdzisz, ze Zydzi sa doskonali, o tym swiadczy
                                    > twoj post.

Nie mam na imie jasiu, dziewcze, chcesz ponownie adres jasia?

I nie pisalem, ze Zydzi sa doskonali.
                                    Nigdy i nigdzie.
                                    Nadod Wybrany oznacza: Narod wybrany do szczegolnych zadan,
                                    a nie lepszy od innych
                                    wbij sobie to do swojej pro-islamskiej glowki, dziewcze.

>
                                    > Acha mur zalatwi! wszystko, nie mowie juz o murze chinskim, wystarczy
                                    wybudowac mur i wszyscy beda zyli dlugo i szczesliwie.

naturalnie.
                                    mur Chinski rozwiazal problemy Chin na kilkaset lat.
                                    doczytaj ty, niedoksztalcone dziewcze, troche historii :)))

• blazare Re: Każdy, kto tutaj będzie się cieszył ze śmierc 17.12.06, 11:50
          cepekkolodziej napisał:

> Wiesz co?

Cepek, wierzę w twoje dobre intencje, ale ty chyba nie do końca zdajesz sobie
          sprawę, gdzie się znajdujesz. To forum jest zdominowane liczebnie i "wpływowo"
          przez polskich Izraelitów oraz polskojęzycznych Żydów z diaspory. Prawie wszyscy
          dostają regularną wypłatę za szerzenie antyislamskiej i proizraelskie propagandy
          na FŚ. Twoje żale i próby nawrócenia grzeszników można - dosadnie mówiąc - o
          kant tyłka potłuc. Będziesz mówił 'A' i zawsze usłyszysz 'Z', choćbyś nie
          wiadomo jakimi argumentami się posłużył. Twoja krytyczne posty dają im o tyle
          radochy, że mają na co odpowiadać i z czym się wykłócać, a to jest gwarancją ich
          wirtualnej użyteczności, za którą dostają pieniądze. Większość z tych ludzi to
          'low-life'y i półanalfabeci - przez większość swego żałośnego życia musieli
          stale udowadniać, że są 'prawdziwymi Żydami' - stąd ich światopoglądowy
          radykalizm. Jeśli chcesz pogadać na poziomie to polecam anglojęzyczne,
          niezależne fora żydowskie, jak choćby soc.culture.jewish.
          • j-k stek islamskich bzdur... 17.12.06, 17:02
            blazare napisał:

> cepekkolodziej napisał:
            >
            > > Wiesz co?
            >
            > Cepek, wierzę w twoje dobre intencje, ale ty chyba nie do końca zdajesz sobie
            > sprawę, gdzie się znajdujesz. To forum jest zdominowane liczebnie i "wpływowo"
            > przez polskich Izraelitów oraz polskojęzycznych Żydów z diaspory.

przez prosta nickow wyliczanke moglbym Ci
            wykazac se liczbowo

stosunek antysemitow
            + islamska holota forumowa

do Zydow
            oraz takich jak ja, symaptyzujacych z Izraelem Polakow,

wynosi 3 : 1 na twoja korzysc.

wlasnie dlatego tak chetnie pisze tu na tym forum, gdyz mam nieprzebrane zasoby
            islamskiej holoty forumowej do skopania :)))

pamietaj tylko o jednym twoim dyskomforcie:
            GW jest proamerykanska i prozydoska
            pisujac na jej forum poniekad sie ponizasz, kleczac na kolanach :)))

• van_grunsven to forum jest wielofunkcyjne (z pozoru) 17.12.06, 18:02
              w pierwszej chwili, jest zaskakujace: michnik daja pole do popisu antysemitom?
              po co?

latwo jest podac kilka powodow: forum dla ministerstwa propagandy izraela,
              identyfikacja antysemitow (he, he, myslicie ze trudno fs-owiczow odnalezc) itd.

nadrzednym celem jest dobro eretzu.

tumanek jasio niechcacy mial racje - piszemy tu wszyscy w ostatecznosci dla
              dobra tego malego chorego kraju. mi to nie przeszkadza, bo nie jestem przeciwko
              zydom jako takim.
              • j-k jasio nie takie glupoty wypisuje :) 17.12.06, 20:05
                van_grunsven napisał:
                > tumanek jasio niechcacy mial racje - piszemy tu wszyscy w ostatecznosci
                dla dobra tego malego chorego kraju.

sam zobacz. skoro mu w tych chetnie swoimi wlasnymi glupotami pomagasz,
                to nie mam nic przeciw :)))

Tfuj, jak zawsze, Dr J.K.

_________________________________________________________________________
                Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach?

Autor: Gosc: Jasio IP: *.ipt.aol.com Data: 31.01.2004 16:07 zarchiwizowany

Ø Dlatego ze nie znaja wlasnej historii.>
                Ø Dlatego ze nie doznali zyda na wlasnej skorze.
                > Dlatego ze sa latwymi ofiarami wlasnej naiwnosci i cudzej propagandy.>
                Ø Dlatego ze... >> Litania moglaby b nie miec konca!
                Ø
                · Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach?
                · - Gosc: Jasio 31.01.2004 16:07

• j-k Palestynskie prowokacje 17.12.06, 16:05
      Cep koplodziej napisal:

On uważa bowiem, że ta śmierć była wynikiem palestyńskiej prowokacji.

I czesto ma racje.
      Trudno raczej sie z tego smiac, ale wytykanie, ze palestynczycy poslali
      juz dosc sporo swoich dzieci CELOWO na smierc - z pewnoscia ma sens.
      • cepekkolodziej Re: Palestynskie prowokacje 17.12.06, 16:34
        > I czesto ma racje.

Jak często? Co to znaczy "często"? Co to znaczy "ma rację"? "Ma rację" i dlatego teraz się śmieje ze śmierci dziecka, które nie było żadną stroną w żadnym konflikcie?

A ja mam nie zauważyć, że pod jakimiś pozorami sobie z tej śmierci drwi?
        • j-k Re: Palestynskie prowokacje 17.12.06, 16:48
          Ty zauwazasz jego drwienie, ja zas zauwazam Twoja pro-islamska probe
          manipulacji w zwiazku z niezrecznoscia innych..

Uprawiasz polityczne szalbierstwo, zerujac na fakcie, ze ludzie dlugo
          mieszkajacy za granica, nie operuja juz biegle jezykiem polskim.

Niestety, na te slabosc radze ci u mnie nie liczyc :)
    • felusiak1 Ukierunowane ubolewanie 17.12.06, 16:06
      Jak zwykle wataha antysemitów nazywajaca siebie sprawiedliwymi antysyjonistami
      gra na ludzkich uczuciach. Oto śmiertelne postrzelenie palestyńskiego dziecka
      jest ohydną zbrodnia. Ale zastrzelenie trzech palestyńskich dzieci to jedynie
      wypadek przy pracy, pomyłka. W pierwszym wypadku celownik był żle zainstalowny,
      ale to żadne usprawiedliwienie. Przecież to wstretni Żydzi strzelali. W drugim
      wypadku przyciemnane szyby i to jest znakomite usprawiedliwienie. Przecież przez
      przyciemnione szyby nic nie widać.
      • cepekkolodziej Re: Ukierunowane ubolewanie 17.12.06, 16:48
        Schemat: my to - no dobrze, ale wy to. Po czym czujemy się zwolnieni od odpowiedzialności.

Ale gdzieś tam w tle nadal fundamentalne założenie projektantów tego nowego państwa: "Light unto the Nations". Moralnego wymiaru działań Izraela nie konfrontuję z działaniami Palestyńczyków. Konfrontuję z tym bazowym założeniem.

Rechot z powodu smierci dziecka, które nie było żadną stroną w żadnym konflikcie, uważam za wskazówkę, ze tego załozenia już nie ma. Że dla wielu stało się tylko pustym, pozbawionym treści ozdobnikiem. A obrona tego rechotu jako uprawnionego to moje przypuszczenie jeszcze mocniej potwierdza.

Na całe szczęście, poza faszystowskimi szubrawcami typu Josifek, jest jeszcze rząd Izraela, który wyraził formalnie ubolewanie, i izraelski Sąd Najwyższy, który uznał tego typu ataki, narażające na smierć ludność cywilną nie biorącą udziału w walkach, za bezprawne.
        • dana33 Re: Ukierunowane ubolewanie 17.12.06, 16:51
          niestety, poza rzadem polskim, ktory ubolewa nad zamachami terrorystycznymi w
          israelu, istnieja jeszcze tacy antysemiccy szubrawcy jak cep, ktorzy nigdy
          takich zamachow nie skrytykuja, ktorzy nigdy nie powiedza jasno, ze typy
          biorace udzial w roznych konferencjach typu teheranskiej sa godni potepienia i
          ktorzy nigdy nie otworza ust na temat kamienowania 14-letnich dziewczynek.
        • felusiak1 Re: Ukierunowane ubolewanie 17.12.06, 16:57
          BS mój panie. Dzieciaki nie maja zadnego znaczenia a split załozył wątek li
          tylko w celu ukazania jake te "parchy" sa okropne. Pretekst do odreagowania
          własnych uczuć. Celowo przytoczyłem reakcje splita na zastrzelenie trojga
          dzieci. Kule wystrzeliły nie z tych karabinów a zatem wypadek przy pracy. Ciemne
          szyby. Nie widać.
          Tk naprawde te zastrzelone dzieci nie maja dla piszących zadnego znaczenia.
          Albo inaczej, tylko dzieci zastrzelone przez IDF są wartosciowe dla dyskusji, te
          które gina w pomyłkach.... No cóz pomyłki sie zdarzają przecież...

Wszyscy babracie sie w moralnym błocie w głębokim rynsztoku.
          • cepekkolodziej [...] 17.12.06, 17:26
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • felusiak1 BS na 100 procent 17.12.06, 17:36
              Pokaż mi chociaz jeden wpis na tym forum ubolewajacy nad smiercia izraelskich
              dzieci w autobusie w Tel Avivie po wybuchu bomby. Pokaz mi chociaz jeden wpis
              ubolewajacy nad smiercia dzieci, które nie zginęły od izraelskiej bomby lub
              kuli. Pokaż, daj link.
              I nie pisz mi juz o tych twoich wzniosłych uczuciach....
              Rynsztok moralny.
              Mówisz, ze jakaś szuja powtarza drwiny? Ta sama żydowska szuja?
              Człowieku popatrz co tu wypisuja antyzydowskie szuje.
              Jedna i druga strona odreagowuje najniższe instynkty.
              • cepekkolodziej Re: BS na 100 procent 17.12.06, 17:41
                > I nie pisz mi juz o tych twoich wzniosłych uczuciach....

Od czasu do czasu pozwalam sobie na ich posiadanie. Przeszkadza? To moje uczucia.

> Jedna i druga strona odreagowuje najniższe instynkty.

Tak.

PS. Jestem na Forum Świat od czasu kiedy zamachy się kończyły a zaczął powstawać mur. Linków ci nie podam. Z prostej przyczyny: nie mam na ciebie więcej czasu.
                • dana33 Re: BS na 100 procent 17.12.06, 17:47
                  znow klamstwo. byles tu na forum zanim ja weszlam 5 lat temu. jako kapral. to
                  bylo 5 lat temu mniej wiecej. byly jeszcze zamachy. nie bylo mowy o murze.
                  • cepekkolodziej Re: BS na 100 procent 17.12.06, 18:02
                    Kłamstwo? Czyje?

Pod nikiem =kapral= pojawiłem sie na tym forum 2003-02-11

Podobnie pod nikiem CCCP. Też 2003

Jest wyszukiwarka, mozna sprawdzic.

Przedtem na Forum Aktualnosci, a jeszcze przedtem na Forum Kraj. Na Forum Świat zostałem przez ciebie, bo myślałem, że wyjdzie z tego jakaś interesujaca rozmowa.

Niestety. Nawet, ja głupek, snułem po cichu jakieś plany wspólnych rodzinnych wakacji, gdzieś wśród lasów i jezior, gdzie mam kawałek ziemi.

Nie po drodze, nie po drodze
                    • dana33 Re: BS na 100 procent 17.12.06, 19:18
                      hahaha....... nu, cep...... nie mozna wejsc w archiwum z lat 2000 bo trzeba
                      placic i nie mam zamiaru. byles tam juz w 2000. o wspolnych rodzinnych
                      wakacjach to mylal vline albo vlina.... przestan juz, bo bujac to nie mnie.
                      • cepekkolodziej Re: BS na 100 procent 17.12.06, 19:20
                        Już dosyć.

• dana33 Re: BS na 100 procent 17.12.06, 19:22
                          nu, przeciez ci napisalam, zebys przestal.
                          blaznisz sie strasznie.
                • marouder Re: BS na 100 procent 17.12.06, 19:23
                  Ja cie cepie pamietam od mniej wiecej 2002 roku. W tym czasie rzeczywiscie
                  dokonala sie w tobie przemiana. Stales sie daleko bardziej antyizraelski niz
                  byles u swych poczatkow na forum. Relacje z Danka miales kiedys poprawne, by nie
                  rzec przyjazne. Pamietasz jak robiles jej prasowki? ..zazwyczaj podsylales linki
                  do tekstow w Rzepie.
                  • cepekkolodziej Re: BS na 100 procent 17.12.06, 20:27
                    Niestety, pamiętasz mgliście.

Galerię portretów Forum Świat zalozyłem na pocz. 2003.

Także operę poświęconą kolonizacji Ziemi Świętej opublikowałem tu w 2003

Gdyby kto chciał przeczytać to jest tu:

I część (w wątku poświęconym, a jakżeby inaczej "dzieciom-terrorystom"; teraz się wstydzę, mogłem zalozyć inny wątek, ale Gabi Casey mnie sprowokowała uwagą na temat pojecia ojczyzny u ludów koczowniczych)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7418653&a=7432806

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7418653&a=7434650

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7418653&a=7438873

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7428734&a=7434980

i dalej do końca wątku. W ostatnim akcie opery ślub Dany i Zbalansowanego.

I finał:

Twój pomysł na grand finale przyjmuję, jest wspaniały. Tak: radosne burzenie muru przy udziale szturmowych oddzialów (Sturm-Abteilungen) Aborygenów karmionych przez wdzięczną Danę czulentem przemawia do mojej wyobraźni; mogłoby się przy tym (dzieki agentom: Tomkowi i Wtrącalskiemu) okazać, że są owym trzynastym, zaginionym plemieniem Beduinów, którzy przed wiekami za porzucenie koczowniczego i przejście na osiadły tryb życia, zostali wygnani z Ziemi Świętej i słuch o nich odtąd zaginął; teraz owi odwieczni rolnicy i sadownicy nareszcie odzyskują w tryumfalnym chórze swe starożytne dziedzictwo.

A więc mur zburzony. Być może na koniec trzeba by jednak Danie pozwolić wyjść wreszcie za mąż.

To mogłaby być dobra okazja do uformowania z aktorów i członków zespolonych chórów wielkiego koliska, w którego centrum Dana z narzeczonym, okolona wieńcem trzydziestu trzech nowo odzyskanych Beduinów tańczy taniec szczęścia.

W tle obrazy. Na wielkiej pustyni nie ma już zalewających ją ongiś wód. Tam, gdzie ciągnęły się ongiś nieprzebyte malaryczne mokradła piaskowych diun, dziś falują złociste łany zbóż, przerywane plamami soczystej zieleni. Na progach
                    domów siedzą zamyśleni rabini i dyskutują cierpliwie z równie brodatymi muezinami zawiłe kwestie teologiczne. Opadający i lekko unoszący się szmer ich głosów, to ostateczne zakończenie opery.

• dana33 Re: BS na 100 procent 17.12.06, 20:38
                      zeby zacytowac mojego ojca...
                      jezusie nazarenski..... nu i uzas....
                      • marouder Re: BS na 100 procent 17.12.06, 20:52
                        Okazuje sie, ze wszyscy przeszlismy w ciagu ostatnich kilku lat jakas mentalna
                        inwolucje:(
                        Moze czas wziac urlop od FS?
                        • dana33 Re: BS na 100 procent 17.12.06, 20:59
                          juz dawno mowie, ze to forum, tak jak wyglada dzisiaj, powinno byc zamkniete.
                          wstyd i hanba.
                          • marouder Re: BS na 100 procent 17.12.06, 21:11
                            Trudno sie nie zgodzic.
                            Jednakze jak przywolac tu na powrot ludzi o pogladach mniej mialkich, otwartych
                            na argumenty, niesfrustrowanych kolejami wlasnego losu?
                            • cepekkolodziej Re: BS na 100 procent 17.12.06, 21:43
                              marouder napisał:

> Jednakze jak przywolac tu na powrot ludzi o pogladach mniej mialkich, otwartych
                              > na argumenty,

Jak? A tak, żeby pojawiły się argumenty - zamiast propagandowych, wytartych klisz i inwektyw. Żeby nie szafowano epitetem antysemita wobec każdego, kto chce siegnąć głębiej, pod skórę problemów na Bliskim Wschodzie, i w epicentrum
                              regionu - czyli w Izraelu. Gdzie sytuacja nie jest bynajmniej tak całkiem jednoznaczna, bo kraj stoi wobec niezwykle ważkich decyzji.

Można rozmawiać o wszystkim, pod warunkiem, że ma się do powiedzenia trochę więcej niż parę szablonowych formułek.

Tu trzeba kogoś, kto potrafiłby pokazać wszystkie pro i contra.

Dla mnie osobiście początkowe dość płytkie zainteresowanie Izraelem po rozpoczęciu wojny z Irakiem przerodziło sie w coś ważniejszego. Mam w zakładkach Google News i tam, oprócz Polski i kilku innych jeszcze krajów, ktore mnie interesują (nie ma wśród nich USA czy UK), jest też Izrael. Mam codziennie wieści i opinie z róznych źródeł. Najchętniej sięgam do Haaretza, lubie ich sposób pisania, cenię ich za analizy - zresztą bardzo często cytowane przez miarodajne gazety zachodnie. I tu - popatrz sam tylko. Haaretz nie uzywa terminu Judea i Samaria, uzywa terminu "territories albo "occupied territories". Kiedy zajrzałem raz czy drugi do innych gazet, natknąłem sie na termin J. i S. Wydawało mi się, że to moze nazwy obszarów juz zasiedlonych przez osiedleńców, zdecydowanie we wnetrzu Zachodniego Brzegu. Ile musiałem znieść wyzwisk, oskarżeń o antysemityzm i sam już nie wiem o co, żeby sie dowiedzieć, ż J. i S. = terytoria (okupowane) = Zachodni Brzeg. A mozna było odpowiedzieć jednym zdaniem. I tak - to jedno zdanie wreszcie sie pojawiło. chyba po dniu przewalanek.

Absolutnie bez sensu.

W takiej atmosferze z pewnoscią nie da sie rozmawiać.

Podobnie - w związku z "bohaterem" tego wątku. Zmaiast go za wszelka cenę bronić (a nie da sie obronić, podobnie jak nie da sie obronić oskArżeń dzieci o terroryzm), mozna było skierować do niego kilka słów (ew. napisać na priva), i poradzic, żeby na przyszłość sie uspokoił. Żeby dał sobie spokój. Niech sobie snuje te swoje głupawe teoryjki o islamie i islamizacji, ale od śmierci dzieci - wara. Bo zamiast pomagać, tak naprawdę psuje.

I tak to.
                              • j-k kolejna manipulacja 17.12.06, 21:45
                                cepekkolodziej napisał:

> marouder napisał:
                                >
                                >
                                > > Jednakze jak przywolac tu na powrot ludzi o pogladach mniej mialkich, otw
                                > artych
                                > > na argumenty,
                                >
                                > Jak? A tak, żeby pojawiły się argumenty - zamiast propagandowych, wytartych
                                kli
                                > sz i inwektyw. Żeby nie szafowano epitetem antysemita wobec każdego, kto chce
                                s
                                > iegnąć głębiej, pod skórę problemów na Bliskim Wschodzie, i w epicentrum
                                > regionu - czyli w Izraelu. Gdzie sytuacja nie jest bynajmniej tak całkiem
                                jedno
                                > znaczna, bo kraj stoi wobec niezwykle ważkich decyzji.
                                >
                                > Można rozmawiać o wszystkim, pod warunkiem, że ma się do powiedzenia trochę
                                wię
                                > cej niż parę szablonowych formułek.
                                >
                                > Tu trzeba kogoś, kto potrafiłby pokazać wszystkie pro i contra.
                                >
                                > Dla mnie osobiście początkowe dość płytkie zainteresowanie Izraelem po
                                rozpoczę
                                > ciu wojny z Irakiem przerodziło sie w coś ważniejszego. Mam w zakładkach
                                Google
                                > News i tam, oprócz Polski i kilku innych jeszcze krajów, ktore mnie
                                interesują
                                > (nie ma wśród nich USA czy UK), jest też Izrael. Mam codziennie wieści i
                                opini
                                > e z róznych źródeł. Najchętniej sięgam do Haaretza, lubie ich sposób pisania,
                                c
                                > enię ich za analizy - zresztą bardzo często cytowane przez miarodajne gazety
                                za
                                > chodnie. I tu - popatrz sam tylko. Haaretz nie uzywa terminu Judea i Samaria,
                                u
                                > zywa terminu "territories albo "occupied territories". Kiedy zajrzałem raz
                                czy
                                > drugi do innych gazet, natknąłem sie na termin J. i S. Wydawało mi się, że to
                                m
                                > oze nazwy obszarów juz zasiedlonych przez osiedleńców, zdecydowanie we
                                wnetrzu
                                > Zachodniego Brzegu. Ile musiałem znieść wyzwisk, oskarżeń o antysemityzm i
                                sam
                                > już nie wiem o co, żeby sie dowiedzieć, ż J. i S. = terytoria (okupowane) =
                                Zac
                                > hodni Brzeg. A mozna było odpowiedzieć jednym zdaniem. I tak - to jedno
                                zdanie
                                > wreszcie sie pojawiło. chyba po dniu przewalanek.
                                >
                                > Absolutnie bez sensu.
                                >
                                > W takiej atmosferze z pewnoscią nie da sie rozmawiać.
                                >
                                > Podobnie - w związku z "bohaterem" tego wątku. Zmaiast go za wszelka cenę
                                broni
                                > ć (a nie da sie obronić, podobnie jak nie da sie obronić oskArżeń dzieci o
                                terr
                                > oryzm), mozna było skierować do niego kilka słów (ew. napisać na priva), i
                                pora
                                > dzic, żeby na przyszłość sie uspokoił. Żeby dał sobie spokój. Niech sobie
                                snuje
                                > te swoje głupawe teoryjki o islamie i islamizacji, ale od śmierci dzieci -
                                war
                                > a. Bo zamiast pomagać, tak naprawdę psuje.
                                >
                                > I tak to.
                                • j-k Korekta. kolejna islamska manipulacja 17.12.06, 21:51
                                  (poprzedni wcielo:)

Haaretz to nisko nakladowy dziennik - niemiarodajny dla Izraela.

Jezeli chcesz pisac o Izraelu uczciwie, tak , jak ja, a nie po islamsku
                                  manipulowac n/t Izraela, to musisz przyznac, ze Zydzi uzywaja terminu Judea
                                  i Samaria - gdyz to odwieczne zydoskie ziemie, a nie terminu "territories"
                                  • cepekkolodziej Re: Korekta. kolejna islamska manipulacja 17.12.06, 21:54
                                    Spieprzaj dziadu.
                                    • j-k kolejny pokaz islamskiej kultury. 17.12.06, 21:59
                                      cepekkolodziej napisał:

> Spieprzaj dziadu.

gratuluje pokazu islamskiej kultury.
                                      napisalem ci juz.
                                      za islamska propagande bedziesz na Forum Swiat prozydoskiej i proamerykanskiej
                                      GW sekowany i tepiony

poszukaj sobie innego.

comprende?

• marouder Re: Korekta. kolejna islamska manipulacja 17.12.06, 21:56
                                    Faktem jest natomiast, ze Judea i Samaria, historyczne ziemie Izraela
                                    (stolica-Samaria) i Judei (stolica Jerozolima) w swej masie leza na zach. Brzegu
                                    Jordanu, dawnej posiadlosci jordanskiej, okupowanej, nie zas inkorporowanej
                                    przez Izrael, prawda j-k?
                                    • j-k 3000 tysiace lat Zydow w Ziemi Swietej... 17.12.06, 22:01
                                      nie. wyzwolonej z rak falszywego proroka maczo.meta i jego nastepcow
                                      po 1300 latach islamskiej okupacji Judei i Samarii..

co tu nie jest jasne?
                                      • dana33 Re: 3000 tysiace lat Zydow w Ziemi Swietej... 17.12.06, 22:06
                                        j-k...... mozemy dyskutowac na temat mniej lub bardziej sprawiedliwego podzialu
                                        palestyny przez onz, ale fakt, ze zostala tak podzielona, ze judea i samaria
                                        znalazly sie pod wladza jordanska. nie ma to nic wspolnego z historia zydowska
                                        tych terenow, tylko wylacznie z polityka. a ta rzadko idzie w parze z historia.
                                        • j-k Re: 3000 tysiace lat Zydow w Ziemi Swietej... 17.12.06, 22:08
                                          no wiadomo, Dana ...

nie mnie musisz to tlumaczyc.
                                          jednaK:
                                          1. Lubie doprowadzac forumowych islamuskow do bialej goraczki :)))
                                          2. Izrael swoje prawa do tych ziem nie opiera tylko na 3-ch wygranych wojnach,
                                          lecz w rownym stopniu na historii.

• dana33 Re: 3000 tysiace lat Zydow w Ziemi Swietej... 17.12.06, 22:19
                                            duzo rzeczy israel opiera na swojej historii.
                                            ale israel jest gotowy oddac nawet swoje historyczne ziemie, jesli bedzie mial
                                            zapewniony spokoj i koniec terroru. i oczywiscie uznanie jego prawa do
                                            egzystencji. nie ma nic za nic. nawet jak ide kupic chleb do sklepu, to nie
                                            dostane go za darmo, tylko musze zaplacic.
                                            • j-k Re: 3000 tysiace lat Zydow w Ziemi Swietej... 17.12.06, 22:24
                                              obawiam sie Dana, ze jestes wieksza optymistka co do islamuskow, niz ja...

Ja co prawda znam ich byc moze krocej od Ciebie, pracuje z nimi "tylko" 20 lat.

Zdajesz sie sugerowac, ze jak islamuski bezdyskusyjnie uznaja Izrael
                                              w granicach z 1967, to mozna by im oddac caly West Bank...

Otoz nie. odddacie im, a za 10 lat i tak zaczna kwestionowac Wasze istnienie...

Lepiej juz pozostac nad tym Jordanem.

Uwazam Road Map 2000 za zupelnie przyzwoity kompromis.
                                              • dana33 Re: 3000 tysiace lat Zydow w Ziemi Swietej... 17.12.06, 22:34
                                                nie nie, nie tak, j-k....... napisalam kilka dni temu, nie pamietam juz na
                                                jakim watku, ze jak zaprzestana terroru, to beda mieli spokoj od naszych
                                                czystek, ale zanim cos dostana spowrotem, to beda musieli najpierw udowodnic,
                                                ze chca tego pokoju naprawde. gadanie ich to dlugo jeszcze nie dowod. pare
                                                latek, tak z 10-15 i wtedy ZACZNIEMY mowic od warunkach podarownia im
                                                zachodniego brzegu. nie calego, oczywiscie, to chyba jasne wszystkim.
                                      • marouder Leonard Cohen ptaszku:)) 17.12.06, 22:22
                                        Zebys se posluchal, wyluzowal i cus nie cus zrozumial:)
                                        youtube.com/watch?v=xW8Ty0Fwy_4
                                        • j-k Leonard Cohen. 17.12.06, 22:27
                                          Sluchalem go, hloopcze, ponad 25 lat temu, jeszcze za czasow komuny.
                                          Ale potem mi przeszlo :)

Swiat od tego czasu nie zmiekl, mimo, ze komunizm upadl. Lecz stwardnial :)))

J.K.
                                          dzialacz "S" w 1981 :)))
                                          • marouder Re: Leonard Cohen. 17.12.06, 22:37
                                            A ja go slucham gdzies od 10 roku zycia, czyli bedzie ze 33 lata i mi nie
                                            przechodzi.
                                            Nie po to go slucham, zeby sie oszukac wrazeniem, co do natury tego swiata j-k,
                                            ktora nie jest ani tak twarda, jak chcesz ja przedstawiac, ani tak miekka i
                                            ulegla, jak chcieliby inni.
                                            Calkiem o co innego mi sie rozchodzilo, gdy ci podeslalem ten link:))
                                            • j-k Re: Leonard Cohen. 17.12.06, 22:44
                                              marouder napisał:
                                              > Calkiem o co innego mi sie rozchodzilo, gdy ci podeslalem ten link:))
                                              >

Doprawdy, zrozumialem o co ci chodzilo :)
                                              Moze sprecyzuje: 30 lat temu, tez go sluchalem.
                                              a 25-lat temu , po ogloszeniu stanu wojennego, przestalem.
                                              Przestal mi pasowac do obrazu ogladanej za oknem rzeczywistosci...
                                              A zycie iluzjami, to nie moja specjalnosc.

• dana33 Re: Korekta. kolejna islamska manipulacja 17.12.06, 22:02
                                      prawda, marudzinski. dokladnie tak. judea i samaria leza na zachodnim brzegu i
                                      byly posiadloscia jordanii. zostaly zdobyte w wojnie 67 roku. i przy
                                      podpisywaniu ukladu pokojowego z jordania, ta wlasnie jordania nie domagala sie
                                      zwrotu tych ziem. wlasciwie to ona israelskie zdobycze. to, ze dostana je
                                      kiedys arabowie palestynscy, to fakt. ale nie wszystkie. jordania z nich
                                      zrezygnowala bez slowa, nie okreslajac nigdy na czyja korzysc. analogiczna
                                      sytuacja jest z gaza.
                                      i nie chodzi przeciez o przyznanie faktow, bo ich nikt nie moze zmienic. chodzi
                                      o nieuczciwosc cepa, ktory udaje, ze nie wie co to i gdzie to judea i samaria.
                                      nie znalazl na mapach.
                                      • j-k najbardziej zas mnie bawi 17.12.06, 22:06
                                        ze obraza sie jak panienka, gdy mu sie te islamskie klamstwa
                                        i malwersacje wykazuje :)))
                                        • dana33 Re: najbardziej zas mnie bawi 17.12.06, 22:09
                                          bo nie widzi glupoty swych argumentow i nie ma odwagi zwyczajnie i po prostu
                                          powiedziec prawdy: nie nawidze was zydow za naliboki i zawsze bede przeciwko
                                          wam. wtedy nie musialby wymyslac idiotyzmow, nie musialby udawac ze czegos nie
                                          ma jak cos jest i nikt by mu nie pokazywal miernoty jego charakteru: po prostu
                                          facet antysemita jakich miliony na swiecie i koniec.
                                          ale on juz tak ma... i tego.... :))))
                              • dana33 Re: BS na 100 procent 17.12.06, 21:57
                                hahahahaha...... nu, nie moge.......

cep wprawdzie siega najchetniej po haaretz, ale przeciez ma wiadomosci z innych
                                zrodel. no i nigdy, zadne zrodlo, nie napisalo judea i samaria. i biedny cep,
                                ktory sie tak interesuje israelem, tym epicentrum, tez nie wiedzial i nie
                                rozumial. wiec zamiast zapytac sie np "dlaczego jedni uzywaja nazwy judea i
                                samaria a inni terytoria okupowane" to cep niewinnie sie zapytal: "Co to
                                właściwie jest ta Judea i Samaria? Szukam na mapach i nic takiego nie widzę"
                                to wlasnie uczciwie postanowione pytanie..... nie znalazl na mapach....

rowniesz twoje zdanie "A tak, żeby pojawiły się argumenty - zamiast
                                propagandowych, wytartych klisz i inwektyw." to znow manipulacje.... bo kiedys
                                argumentowalam, pokazywalam strone israelska i co dostalam od ciebie w
                                odpowiedzi? albo cisze i zmiane tematu, albo idiotyczne "daj inny link", albo
                                "a ja to widze inaczej", albo wlasnie oskarzenie i propagande. nie jestes w
                                stanie dac mi ani jednego linku do np takiej odpowiedzi: ok, wiec zakladajac,
                                ze jest tak ja piszesz to co....... ", albo "wiec jesli ty widzisz to w ten
                                sposob, to dlaczego haaretz albo ap albo bbc pisza tak i tak?", albo cokolwiek
                                innego.... ale z twojej strony zawsze, ale to zawsze i bez wyjatku byla negacja
                                tego, co ja pisalam. i nie tylko tego co ja pisalam. negacja wszystkiego, co
                                pisali israelczycy i zydzi, mieszkajacy tu i nie mieszkajacy tu.

a najlepsze to juz to ostatnie.... "Zmaiast go za wszelka cenę bronić (a nie da
                                sie obronić, podobnie jak nie da sie obronić oskArżeń dzieci o terroryzm),
                                mozna było skierować do niego kilka słów (ew. napisać na priva), i poradzic,
                                żeby na przyszłość sie uspokoił. Żeby dał sobie spokój. Niech sobie snuje te
                                swoje głupawe teoryjki o islamie i islamizacji, ale od śmierci dzieci - wara.
                                Bo zamiast pomagać, tak naprawdę psuje."

to pisze facet, ktory nigdy nie potepil nikogo na tym forum, ktorzy z
                                zadowoleniem pisali o zabiciu israelskich dzieci, ktory nie potepil nigdy ani
                                jednego zamachu na israelskich cywili i ktory rowniez i w ostatnich dniach nie
                                potepil zabicia trojga dzieci palestynskich przez hamas.
                                chucpe to trzeba miec, cep, i ty masz jej duzo.
                                • dana33 Re: BS na 100 procent 17.12.06, 22:03
                                  rowniez oczywiscie przez z a nie przez sz
                              • marouder Re: BS na 100 procent 17.12.06, 22:04
                                Moim zdaniem "wishful thinking" chociazby z racji trwajacych latami klotni,
                                prymitywnych kryteriow podzialu na tzw. obozy, kiepskiego wyksztalcenia duzej
                                czesci forumowiczow, oraz korzystania przez nich z roznorakich mechanizmow
                                psychologicznych, ktore zdejmuja z nich czesc odpowiedzialnosci za brak
                                powodzenia w zyciu...
                                Dlaczego D-D opuscila to miejsce?
                                Albo maniek ramirez?
                                Lubilem negeva, tez dal sobie spokoj z FS.
                                Tomek z wiadomych wzgledow odszedl z forum...
                                Nawet gabi sie nie pojawia, choc akurat za nia nie tesknie.
                        • cepekkolodziej Re: BS na 100 procent 17.12.06, 21:00
                          > Okazuje sie, ze wszyscy przeszlismy w ciagu ostatnich kilku lat jakas mentalna
                          > inwolucje:(

Irak. Niestety.
                          • marouder Re: BS na 100 procent 17.12.06, 21:06
                            Masz racje. Poczatek wojny w Iraku stanowi cezure.
                  • j-k nie bawie sie w oceny ludzi 17.12.06, 20:48
                    gdyz dyskutuje na tym forum z pogladami, a nie z ludzmi...

Te (jedna , jedyna) przemiane jednak zapamietalem.
                    Kilka lat temu moglem z nim spokojnie rozmawiac.
                    Coz, kazdy sie zmienia.
                    W rozne strony.
                    • marouder Re: nie bawie sie w oceny ludzi 17.12.06, 21:13
                      Nasza inwencja, humor, niebanalnosc podejscia, lekkosc piora..wszystko poszlo w
                      cholere:(
                      Cep ma racje wskazujac, ze proces ten zaczal sie wraz z poczatkiem wojny w Iraku.
                      • dana33 Re: nie bawie sie w oceny ludzi 17.12.06, 21:32
                        nie marudzinski. ten proces rozpoczal sie duzo wczesniej...... pro wok z niemiec
                        zniknal na dlugo przed irakiem, tak samo furia, hubbeles, w i jeszcze kilka
                        nikow. wtracalskiego widzi sie raz na swieto, tomka wogole nie. ja zmienilam
                        moje odpowiedzi na dokopywania wczesniej niz rozpoczal sie irak. bo pogladow
                        nie zmienilam zupelnie. ataki na zydow zmienily sie na bardziej ostre,
                        bezwzgledne i chamskie. niemoznoc poprowadzenia jednego watku bez wepchniecia
                        sie jakiegos, ktory z umilowaniem psul go, pisanie tylko o israelu ze strony
                        grupy nie zydowskiej i oskarzanie zydow o cale zlo na swiecie, wyszydzanie
                        kazdego, kto ma inne zdanie, i "zwulgarnienie" tego forum doprowadzilo do
                        sytuacji, jaka istnieje dzisiaj. dzisiaj to juz nie dyskusje, tylko zwykla
                        wojna dokopywania. komu sie uda miec ostatnie zdanie, komu sie uda tak
                        pomanipulowac, zeby go nie odkryto, tez uwaza sie za zwyciezce. nawet na
                        najspokojniesze maile dostaje sie stek wyzywisk. to wszystko bylo przed irakiem.
                        przed 9/11. zwalac na irak, to znow szukac winnego gdzie indziej, a nie w nas
                        samych.
            • aaki Re: Ukierunowane ubolewanie 17.12.06, 17:48
              "bohater" twego wątku jest konkretny ale nie jest odosobniony w swych poglądach.ma wielu nasladowców ,tych z fs i tych w erecu,którzy nigdy o forum nie słyszeli
      • schlagbaum Re: Ukierunowane ubolewanie 17.12.06, 17:43
        felusiak1 napisała:

. Oto śmiertelne postrzelenie palestyńskiego dziecka
        > jest ohydną zbrodnia. Ale zastrzelenie trzech palestyńskich dzieci to jedynie
        > wypadek przy pracy, pomyłka.

Wrecz odwrotnie, misiaczku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=53784027&a=53785018
        • felusiak1 Re: Ukierunowane ubolewanie 17.12.06, 20:46
          split o postrzeleniu palestyńskiego dziecka: Dzicz
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=53656086&s=0
          a tak o zastrzeleniu trojga innych palestyńskich dzieci: Wypadek przy pracy
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=53844387&a=53844387
          • j-k ze tez Ci sie chce... 17.12.06, 21:13
            takie bzdety komentowac.

tu nawet pozorow wiarygodnosci nie ma.

Panienka "split" za to pieknie tanczy "na rurze" :)
            www.dancefx.org/photo_galleries/1084400932-mel%20split%20legssmaller.jpg
          • schlagbaum Re: Ukierunowane ubolewanie 17.12.06, 22:42
            felusiak1 napisała:

> split o postrzeleniu palestyńskiego dziecka: Dzicz

Bardzo latwo przesliznales sie od ogolu do szczegolu.
            To brak elementarnej uczciwosci.

Pokaz mi jeden wpis czlonka druzyny, ktoorj tak bezkrytycznie kibicujesz
            krytykujacy bandyckie strzelanie do dzieci przez izraelskich zolodakow.
            Nie znajdziesz . Wrecz przeciwnie. Znajdziesz setki usprawiedliwien tego
            swinstwa.
            Ja moge bez problemu na kazdy twoj przyklad dowodzacy, ze jest ibnaczej podac
            kilka ze strony przeciwnej.
            Jestes slepy na jedno oko ,misiu.
            • j-k Ukierunkowana manipulacja 17.12.06, 22:51
              W zyciu , hloopcze, nie umiecilbym zalosnie-prowokacyjnego watku pt.

"Palestynczycy zabili izraelskie dziecko"

Gdyz uwazam cos takiego za ORDYNARNIE PRYMITYWNA gre na ludzkich uczuciach.

Cos takiego nie zrobilby i Felusiak.

Tymczasem twoj milusinski, niejaki islamski-patriota

Niejeden watek pod tytulem i w stylu:
              - "IDF zabil palestynska dziewczynke" tu umiescil...

Dla takich hien nie mam cienia szacunku.

• felusiak1 szlakbałm idź ty do doopy ze swoimi wywodami 17.12.06, 23:01
              pie_dolisz jak nakrecony.
              Nic z przeciwnej strony nie możesz podac bo w tym wypadku jej nie ma.
              Ja robaczku nikogo nie usprawiedliwiam, to robi split i niemal wszyscy.
              Zamach bombowy na miejski autobus w Izraelu to nic wielkiego, wszak zydowskie
              dzieci to wrogowie. Zastrzelenie palestyńskiego dziecka jest naganne tylko kiedy
              kula wystrzeloa zostałe z izraelskiego karabinu. Palestyńskie kule w
              palestyńskie dziciaki to wypadek przy pracy, nic wielkiego, przeciez wypadki sie
              zdarzaja.
              Wiekszość z was i ty też jesteście rynsztokowymi antysemitami i
              antyamerykanistami. Reagujecie tylko i wyłacznie na śmierć bogu ducha winnych
              dzieci w Iraku tylko kiedy od amerykanskich kul ale kiedy od bomby w szkole albo
              na bazarze to nic wielkiego, tak juz jest.
              Hipokryzja w kazdym calu. Odreagowujecie swoje polityczne poglady i awersje.
              Ofiary słuzą jedynie jako tło, przyczynek do jadowitych przytyków.
              "Yntelektualne" wymioty prosto z moralnego rynsztoka.
              No i to byby ło na tyle
              • cepekkolodziej Napisałem we wstępnym wpisie do tego wątku, że 17.12.06, 23:24
                KAŻDEGO, kto będzie sie publicznie cieszył ze śmierci CZYICHKOLWIEK dzieci, nazwę faszystowską szują.

Nie mam zamiaru wracać do zaszłosci. Każdy ma tu inną perspektywę, i mógłby podawać rózne przykłady.

Osobiście wielokrotnie zwracałem adminom uwagę na wątki/wpisy łamiące netykietę. Nazwano mnie w zwiazku z tym komuchem, rydzykowcem, żydkiem, antysemitą, ubekiem, itd.

Od kiedy są tu na stałe kropka i giwi, przestałem to robic. Reagowanie na takie wątki to ich zadanie i nie mam zamiaru ich wyręczać. A trollom z jednej czy drugiej strony z zasady nie odpowiadam.

Więc przestań sam się nakręcać, bo ci jeszcze sprężynka pęknie.

I to by było na tyle.
                • dana33 Re: Napisałem we wstępnym wpisie do tego wątku, ż 17.12.06, 23:45
                  hahaha....... coraz glebiej, coraz glebiej, cep..... juz ci ledwo glowa z tego
                  twojego blota wystaje....
                  jakos nikt tutaj do teraz nie byl szuja, jak z zadowoleniem pisali o smierci
                  israelskich dzieci..... jakos nigdy nie bylo ciebie na zadnym watku o zamachach
                  na israelczykow, rowniez na dzieci w delfinarium tel avivskim, gdzie pisali np
                  ze "o co chodzi, jeszcze paru zydowskich sqrwieli mniej"....... jakos nigdy tam
                  nie protestowales i nie nazwales nikogo szuja. i przy nastepnych zamachach tez
                  ciebie nie bedzie.... akurat nie otworzyles tego watku, nie slyszales nic o
                  zamachu, moze poczytasz w sobote, nie wiesz, gdzie jest tel aviv, moze ci kto
                  jaka mapke podrzuci....
                  nu i blazen jeden.....
                  • dana33 Re: Napisałem we wstępnym wpisie do tego wątku, ż 17.12.06, 23:47
                    aaa, no i nie dodalam oczywiscie shalchevet pas..... jakos mimo ciaglego
                    podsuwania ci tutaj tej historii, to nie nazwales tego snajpera morderca, nie
                    skrytykowales go ani jednym slowem.... znaczy sie jestes szuja, prawda? to wg
                    wlasnego okreslenia powyzej, kto dla ciebie jest szuja.
                    dobrze, ze wiesz, ze jestes wlasnie szuja.
                  • cepekkolodziej Re: Napisałem we wstępnym wpisie do tego wątku, ż 18.12.06, 00:02
                    Jak na razie nikt jeszcze się w tym tygodniu nie cieszył ze śmierci zydowskiego dziecka. Nikt nie drwił z pogrzebu.

Mówiłem już wielokrotnie: na śmieci na tym forum nie reaguję. robi to kropka. amen. Nie mam najmniejszego zamiaru czytać wiekszości zakladanych tu wątków. Współczuję wszystkim tym, ktorzy to musza robic zawodowo. Między innymi tobie.

Dobra. Od dzisiaj i twoje wpisy znikaja z mojego pola widzenia. Nie widzę w nich nic, nad czym warto byłoby się choć przez chwile zastanowić. Śmieci.

• cepekkolodziej Re: Napisałem we wstępnym wpisie do tego wątku, ż 18.12.06, 00:09
                      Nie sil sie na odpowiedź. Już znikłaś. I wraz z tobą paru jeszcze innych cymbałów.

O - zapomniałem jeszcze o arapie i ferdku. Nigdy mnie nie bawili. Do zsypu.
                      • cepekkolodziej Re: Napisałem we wstępnym wpisie do tego wątku, ż 18.12.06, 00:27
                        Gó.. to wszystko warte. Teraz już w ogóle nie wiadomo, o co chodzi.

Szkoda zmarnowanego czasu.

G'bye Hela,
                        Dzis niedziela.

Zawsze możesz sobie pogadać z o_brotherem czy arapem. Ze mną już nie.
                        • o_brother1 Re: Napisałem we wstępnym wpisie do tego wątku, ż 18.12.06, 02:28
                          Cep podzieliles ten swiat a przynajmniej to forum na my,oni i cep.Nie nalezysz
                          do zadnych i to ci dana wypunktowala w kazdej odpowiedzi mieszajac cie z blotem
                          az nareszcie sie obraziles jak w piaskownicy.Na zlosc danie odmroz sobie uszy.

Chopie jestes inteligentny ale nie pasujesz na to forum ktore powinno sie raczej
                          nazywac forum pieski swiat a ty powinienes sie zajac kaznodziejstwem raczej niz
                          umoralnianiem choloty ktora zawodowo zajmuje sie zabijaniem.Ty z takimi
                          wysiadasz bo na chama trzeba co najmniej poltora chama a nie cepa.
                        • dana33 Re: Napisałem we wstępnym wpisie do tego wątku, ż 18.12.06, 07:33
                          dzien dobry cepowaty....... nu, nu, ales wczoraj splodzil dodatkowe dwa
                          posty.... ciagle nie sluchasz sie zydowki jerozolimskiej, a przeciez radzilam
                          ci dobrze.... czasem milczenie jest i zlotem i srebrem razem wzietym.... i
                          czasem nie warto sie upierac przy ostatnim slowie, szczegolnie na forum
                          publicznym..... widzisz, jak sie idzie na wojne, to trzeba miec przygotowany
                          plan jak z niej wyjsc..... bo inaczej to sie czlowiek znajduje w sytuacji nie
                          bardzo takiej jasnej.....

taaaak, piszesz ze to w tym tygodniu nikt sie jeszcze nie cieszyl ze smierci
                          zydowskiego dziecka? to prawda.... ale cieszyli sie wczesniej. i nie nazywales
                          ich gnojkami i szujami i szubrawcami i co tam jeszcze wczoraj rzuciles tutaj...
                          mimo ze miales chyba juz wtedy wyrobione zdanie, bo innych nazywales gnojkami i
                          smieciami, nie? czy tez nagle wczoraj postanowiles ze ci, ktorzy sie nasmiewaja
                          ze smierci dziecka, kazdego dziecka jak napisales, to wlasnie szuje? bo mam tu
                          problem..... jesli postanowiles wczoraj, to rozumiem, ze nie mogles wczesniej
                          tych wysmiewajacych smierc zydowskich dzieci okreslic mianem szuji, ale
                          dlaczego okreslales tak tych, ktorzy wysmiewali sie ze smierci tzw.
                          palestynczykow? a jesli juz od dawna jestes tak pelny milosci do dzieci tego
                          swiata, to znaczy ze jednak postanowiles to duzo wczesniej i to, ze nie
                          nazywales tych wymiewajacych smierc israelskich dzieci szujami swiadczy o
                          twojej hipokryzji i zaklamaniu, co twierdze przeciez tu ciagle, a ty sie ciezko
                          oburzasz. wiec jak to jest? zdecydowales wczoraj czy juz dawno temu?

nu, cep, dalej z tymi insynuacjami, ze robie to zawodowo? ale czego mozna sie
                          wlasciwie po takim jak ty spodziewac? insynuuj dalej. udowodnic tego oczywiscie
                          nie mozesz, a znany jestes z rzucania pustych slow.

z zerowcem do ja juz dawno nie gadam, on w twoim obozie. tez antysemita i
                          manipulant. ty po prostu wiesz od niego wiecej no i oczywiscie jestes
                          antysemita na duzo, duzo wyzszym poziomie intelektualnym, niz zerowiec, ale z
                          drugiej strony, to tez nie sztuka, bo przeciez ten przedstawiciel polonii
                          amerykanskiej to dno, jakie rzadko sie spotyka.

mowisz, ze nie wiadomo o co chodzi? straciles nitke przewodnia? nu, ja wiem o
                          co chodzi.
                          nie mam nic przeciwsko zsypom.... ale poniewaz widze, ze nie rozumiesz, to
                          chetnie ci wyjasnie: tu nie chodzi o to, czy ty mnie widzisz czy nie. chodzi o
                          to, ze ja ciebie widze. ciebie i twoje wpisy. i napewno bede reagowac dalej.

p.s. pisales pare razy, ze na forum zostales tylko zeby gadac ze mna.... to
                          teraz, jak juz mnie nie widzisz, to znikasz z forum? to bedzie sensacja!!!!! :))
                          nu, w kazdym razie z mojego doswiadczenia, bo tez kiedys wygasilam niki
                          niektore, bedzie ci nudno.... nie bedziesz mial kogo obzywac szuja, nie
                          bedziesz dostawal andrenaliny w zyly, nie bedziesz mial komu odpowiadac i nie
                          bedziesz mogl sie chwalic, ze przeczytales counterpunch..... bendzie ci nudno,
                          cepie... :))))
                          • aaki korekta 18.12.06, 07:40
                            poprawnie mówi się: ciągle nie sluchasz zydowki jerozolimskiej...
                            forma "słuchać się" zastosowana przez ciebie, jakkolwiek powszechna w polsce ,jest błędna
                          • o_brother1 Re: Napisałem we wstępnym wpisie do tego wątku, ż 18.12.06, 07:45
                            Nu widzisz oblakana jak to jest,stary inteligentny antysemita nie chce juz z toba
                            gadac,ja z toba chce ale ty nie chcesz,nu i jak tu dyskutowac.A tak pozatym to
                            mnie mozeszpocalowac w doope przez ramie jak potrafisz.
                • j-k wykrecanie sie od odpowiedzi 17.12.06, 23:52
                  cepekkolodziej napisał:
                  > Więc przestań sam się nakręcać, bo ci jeszcze sprężynka pęknie.
                  >
                  > I to by było na tyle.

Nie bardzo. Latwiej byloby moze jednak ustosunkowac sie do meritum tego,
                  co napisal felusiak?

Jak nie idzie tego w zaden sposob podwazyc, to bagatelizujemy?

Wiec powtarzam: dla islamskiej holoty forumowej nie ma sprawy,
                  gdy arabowie zabijaja sie miedzy soba.
                  tak juz jest...

Problem jest tylko, gdy jednego islamuska zastrzeli Zyd, lub Amerykanin.
                • felusiak1 Och ty cepek, piane ubijasz aż iskry lecą 18.12.06, 01:28
                  Twój początkowy post odnosi sie tylko i wyłacznie do palestyńskich dzieci
                  zabitych przez Żydów, czy to przez IDF czy też przez nawiedzonego odwetowca.
                  Ale juz palestyńskie dzieci zabite przez Palestyńczyków nie wywołuja tak ostrej
                  reakcji, tak jakby ich zycie było mniej warte?
                  Powiedzmy sobie wprost. Jesteście wszyscy oburzeni bestialstwem Żydów ale tę
                  trójkę palestyńskich dzieci zabita w wyniku nieudanego zamachu na tatusia
                  olewacie. Split, który tak ujmuje sie za dzieciakami zkwitował to jako wypadek
                  przy pracy. Ot co. Szyby były ciemne i cholera nie było widać, każdemu moze sie
                  zdarzyć, Naprawde?

Powtarzam jeszcze raz. Uzywacie dzieci do opluwania strzelajacych ale tylko tych
                  jednych, jedynych strzelajacych. Gdy strzelaja inni nie wzbudza to w was
                  oburzenia. Wobec tego przestańmy grac w ciuciubabkę.
                  Na zdrowie.... i na tyle.
              • schlagbaum Re: szlakbałm idź ty do doopy ze swoimi wywodami 18.12.06, 07:30
                felusiak1 napisała:

> pie_dolisz jak nakrecony.
                >

Sila twoich argumentow jest porazajaca, gamoniu.

Buzka misiaczku.
                • felusiak1 Re: szlakbałm idź ty do doopy ze swoimi wywodami 18.12.06, 08:41
                  argument był i jest trafny czego dowodem jest twoja odpowiedź
                  Na tyle......... a buziaki daj sobie w d..ę.
    • josifek idz i nastaw twoje arabskie cialo w Gazie, 17.12.06, 20:36
      tam znow twoi krewni 18 letnia zabil9i, jutro beda tanczyc.
    • eres2 O śmierci dzieci nie tylko Gross, także inni 19.12.06, 01:05
      historycy:
      Marek Jan Chodakiewicz: „W latach 1942-1943 w powiecie Janów Lubelski, według
      świadka polskiego, były także wypadki zabijania Żydów w okolicznych wsiach
      przez pewnych zwyrodniałych osobników, należących do społeczności wiejskiej. W
      każdej większej wsi takie wypadki miały miejsce.”
      „Z drugiej strony, konsekwentnie zachęcano ludność polską do wydawania Żydów.
      Za denuncjacje płacono pieniędzmi bądź ciężko dostępnymi towarami. W niektórych
      miejscowościach Lubelszczyzny oferowano za ujętego Żyda pięć kilogramów cukru.”
      Jeszcze w innym miejscu historyk ów pisząc o rozbiciu przez oddział AK
      obozowiska leśnego (w którym ukrywali się także Żydzi), wspomina: „W
      opuszczonym obozowisku znaleziono porzuconą dziewczynkę żydowską w wieku 3 lub
      4 lat. Zastępca Komendanta Obwodu BCh (uprzednio NOW) Józef Adamski („Czarny”)
      oddał ją na wychowanie wysiedlonej z Warszawy i mieszkającej w Dzierzkowicach
      Antoninie Ołdag. Według historyków zachodnich >>antysemityzm i wrogość chłopów
      z wioski Dzierzkowice w stosunku do Żydów były okrutne i powszechne, do tego
      stopnia, że raz usiłowano zabić dziecko.” I dalej: „[...] Prawdą jest, że
      niektórzy chłopi nichętnie dzielili się żywnością z rodziną państwa Ołdagów.
      Raz kilku przestraszonych wieśniaków zażądało wydania Basieńki, aby nie narażać
      wsi.”
      Tenże historyk: „Pod koniec maja 1944 roku w nocy oddział kedywu AK zaatakował
      obozowisko i obrzucił bunkry granatami. Zginęło 12 Żydów. Do dziś szeregowi
      partyzanci AK twierdzą, że wysłano ich przeciw bliżej nieokreślonej bandzie
      rabunkowej. Przed wykonaniem zadania nie wiedzieli, że chodzi o Żydów. Wciąż
      nie jest jasne, kto i dlaczego wydał rozkaz o ataku na bazę uciekinierów.
      Jednak – przez analogię z innymi wypadkami – okoliczności wskazują, że decyzję
      podjęto prawdopodobnie ze względu na prośby miejscowej polskiej ludności, która
      obawiała się niemieckiej pacyfikacji i cierpiała pod wpływem napadów
      rabunkowych ukrywających się nieszczęśników.”
      Historyk Andrzej Żebrowski: „Poza Warszawą sytuacja uciekinierów z gett była,
      choć trudno to sobie wyobrazić, jeszcze gorsza. Chłopi dość często brali udział
      w niemieckich obławach, szczególnie gdy za doprowadzonych Żydów wyznaczono
      nagrodę; zwykle nie było to wiele – kilogram cukru lub soli, parę litrów wódki,
      odzież i obuwie zabitego. Czasem organiizowali samodzielnie akcje, zwykle w
      odwecie za kradzież żywności z domostw i pól.”
      A tym wszystkim, którzy zarzucają Tomaszowi Grossowi przeinaczanie prawdy w
      jego książce „Sąsiedzi”, polecam publikację historyka Marka
      Wierzbickiego „Polacy i Żydzi w zaborze sowieckim”. W przeciwieństwie do Grossa
      Wierzbicki szeroko opisuje nie tylko zbrodnie Jedwabnego i Radziłowa, ale i
      okrutne masowe zbrodnie dokonane w kilkudziesięciu innych miejscowościach
      wschodnich obszarów Polski. Przytoczę tylko krótki cytat dotyczący masakry w
      Jedwabnem: „[...] W tłumie Żydów znaczną część stanowiły matki z małymi
      dziećmi, które szły trzymając się matek, bo były tak małe, że nie mogły
      samodzielnie iść do stodoły.”
      • dana33 Re: O śmierci dzieci nie tylko Gross, także inni 19.12.06, 09:09
        dowodow jest dosyc. fakt, ze przezylo kilkanascie osob tylko, tez mowi o
        liczbie zamordowanych.
        tylko cep ma inne wiadomosci i potrzebuje jeszcze wiecej dowodow. ma nadzieje,
        ze nagle znajdzie sie dowod, ze w jedwabnym grasowali marsjanie.
        nu, jemu pomoc juz nie mozna. taki umrze.
    • josifek Widze ze orkiestre zmieniliscie, ale 19.12.06, 21:47
      istrumenti te same sa i dziwne ze w czasie waszej domowej wojny srednio ginelo 1
      na dzien, ale w czasie waszego pokoju i wielkiej wzajemnej milosci ginie was 5
      na dzien i 32 jest rannych, ktory usilujecie do Israela dowiesc.
      • alikalija Co chcesz od arabskich tańców? 19.12.06, 22:17

Pora przestać dyskryminować Muzułmanów.
        Że się nie poddali tylko starają się żyć jak ludzie?
        To dobrze o nich świadczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka